KHL - Raha ratkaisee?

  • 80 930
  • 283

mfish

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
On taas se aika vuodesta, kun Venäläiset tulevat ja ostavat miljoonillaan meidän parhaat pelaajamme. Pihlström, Ahonen ja nyt Lajunen. Kuka seuraavaksi? Riksman? Lindgren? Lahti? Zaborsky? Salminen? Perrin?

Kaikki me tiedämme, kuinka vaikeaa SM-Liigaan on saada mitään todellisia pelimiehiä. Paljon on hyviä pelaajia, mutta ne todelliset tähdet, niitä on hyvin vähän. Nyt kun nekin vähäiset "supertähdet" myydään kerta toisensa jälkeen Venäjälle, mitä meille faneille jää käteen?

Ensisijaisesti fanit menevät katsomaan sitä oman joukkueen peliä, mutta paljon on myös faneja jotka menevät katsomaan vain jonkun tietyn pelaajan edesottamuksia. Kun hänet kaupataan muualle, mikä saa tämän kaupatun pelaajan fanin enää raahautumaan hallille?

Parhaat pelaajat myydään pois ja samaan aikaan seurat valittavat, että ihmiset eivät enää raahaudu hallille. Kysyisinkin vain, että miksi raahautua? Kuka haluaa katsoa Janne Hauhtosia tai Jussi Makkosia? Mielummin raahaudun hallille katsomaan kuinka hienoja maaleja Lahti / Zaborsky tekee, tai millaisia namupasseja Granlund / Filppula jakelee.

Jos joukkue on täynnä Hauhtosia, miksi mennä hallille katsomaan niiden tehotonta, ideaköyhää surffailua? Itse peli on kuitenkin sama, katsoi sen sitten kotisohvalta tai hallista käsin. Tosin, eihän se kotisohva hallin fiilistä mitenkään voita. Pitää kuitenkin muistaa, että katsomalla pelit kotisohvalta, kuluttaja säästää aika paljon rahaa. Kaikki tämä on pois seuran lipputuloista ja oheistarvikemyynnistä.

Myymällä parhaan pelaajansa pois, seura varmasti tienaa suuria summia rahaa - ei epäilystäkään. Samalla myyty pelaaja turvaa oman taloutensa loppuelämäksi, mutta entäs fanit ja yleisömäärät? Miksi liigaseurat valittavat yleisökadosta, jos fanien suosikit kaupataan pois? Ajatteleeko liigaseurat pelaajamyyntien seurauksia? Suuttunut ja katkera fani on vaikea saada takaisin hallille.

Vaikka kyseenalaistan seurojen pelaajamyynnit, tiedostan kuitenkin mikä on realistista ja mikä ei. Raha kuitenkin ratkaisee kaiken, ihan kaiken. Ei siinä paljoa fanien / seuran toiveet auta, kun pelaaja itse tahtoo lähteä dollarinkuvat silmissä. Eikä siinä seurakaan voi yhtään mitään, jos pelaajasta tarjotaan 500 000 €uroa. Se kun vastaa jo aika isoa osaa liigaseurojen budjeteista. En vain tykkää siitä, että toimitaan näin ja sitten valitellaan, ettei katsojia käy pelissä. Eikö seurat itse tajua, että pelaajien myynti ei miellytä kaikkia ja siitä voi seurata yleisökatoa?

Kysynkin nyt teiltä rakkaat siskot ja veljet;

- Miten pelaajamyynnit vaikuttavat sinuun?

- Jätätkö vastalauseena menemättä hallille?

- Näetkö asiaan kenties jotain ratkaisua, vai onko tämä asia, jolle ei vaan voi tehdä mitään?

Minusta tämä nykypäiväinen "tuli perseen alla" eläminen ei ole enää hauskaa. Koko ajan saa pelätä, koska oman joukkueen pelaaja myydään. Joka kerta kun koneen avaan, surffataan ensimmäiseksi EP:n sivuille ja sieltä katsotaan varmistuneet siirrot lista. Sitten joko huokaistaan helpotuksesta tai kirotaan kovaa. Huoh..
 

Fordél

Jäsen
Yksinkertainen vastaus kuuluu, että vituttaa hyvien pelaajien pumppaus itärajan taakse, mutta ymmärrän seurojen ja pelaajien puolesta tilanteen enkä boikotoi tämän takia SM-liigaa. Ns. pakkorako. Ja asiassa on nähtävä hyvät puolet: uusia nuoria nousee estradille ja saaduilla rahoilla voidaan kotiuttaa mielenkiintoisia nimiä kuten vaikka Eric Perrin tai Kai Suikkanen.

No onni onnettomuudessa on se, että kannatan KooKoota ja Ilvestä, joita tämä ongelma ei tunnu vaivaavan:)
 

Rixa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Niin. Tässä kun kannattamani joukkueen ykköspakki päätti kerätä kimpsut, kampsut (aivan ymmärrettävää toki) ja käyttää sopimustaan hyväkseen. Pelaa Tuukka Mäntylä täten itänaapurissa Tapparan sijasta.

Mainittakoon sekin, että minulla ei ole tietoa pelaako Mäntylä ensi kaudella Tapparassa vai kenties ulkomailla vuoden vai kaksi lisää. Kolme vuotta on mahdollista pelata jonka jälkeen loppu-ura meneekin Tapparassa. Vuoteen 2019 sopimus, niin mitäköhän on odotettavissa loppuvuosilta, en tiedä, ei varmaankaan kukaan osaa ennustaa.

Ainoa asia mitä Tappara tässä "voitti" on säästynyt palkka. Eri asia sitten onko se voittoa että kultapotta lähti ja palkanmaksua vapautui x määrä (vuosisopimuksen arvo lienee noin 200ke).

Kyllä olisi aika saada sorvattua KHL kanssa vastaava soppari kuin NHL kanssa, notta kesken kaudella ei rekryillä. Tää on ihan helvetinmoinen villi länsi nykyään (enkä tarkoita erästä nimimerkkiä tällä). Koskaan ei tiedä kuka lähtee seuraavaksi ja milloinka. Koitany tässä vaiheessa sitten löytää pelaaja X korvaamaan lähtenyt pelaaja ja saada kyseinen pelaaja X hyvin nopeasti mukaan kuvioihin.

Ei näin.
 

jamppa1919

Jäsen
Suosikkijoukkue
♠Ässät♠
Joillekin seuroille tämä tuntuu olevan elinehto kuten Jypille. Pelaajabudjetti on suuri ja näillä myynneillä he ovat pitäneet jatkuvuutta yllä. Sama laita taitaa olla Kalpalla. Blues myy nyt varmasti ihan vaa jo senkin takia että saisi jotain tolkkua jatkuviin tappioihin.

Oman seuran kohdalla olisi myyntiin erittäin pettynyt. Etenkin tällä kaudella kun menestys on mahdollista. Mielestäni se on kannattajien päälle paskomista jos myydään parhaat pelaajat. Onneksi joku tiesi kertoa että Zaborskyn agentti oli ilmeisesti eilen vahvistanut iltalehdelle että Zaborsky haluaa pelata kauden loppuun Porissa ja Ässät ei halua häntä laittaa lihoiksi. Pieni KHL peikko on pyörinyt myös Kudrocin ympärillä joka pelaa yhtä uransa parhaista kausista. Tuskimpa meiltä kuitenkaan on kukaan lähdössä ja hyvä näin.

Sanotaan että hyväksyisin jonkun 700t-1000.000€ siirtokorvauksen mutta 500.000€ oli vielä liian pieni koska sen saa helposti kasaan myös menestymällä. Yhden pelaajan myynti voi vaikuttaa oleellisesti joukkueen suoritustasoon ja tätä kautta menestykseen. Tällöin katsojat ja sponsorit vähentyvät ja tehdään taloudellisesti huonompaa tulosta ja kohta myynnistä ei ollutkaan mitään hyötyä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Kuinka kauan tämä voi jatkua?

Itse en enää millään jaksa uskoa, että tuollainen rahankäyttö voi jatkua pitkään, eihän tuossa ole mitään järkeä. Muutamia vuosia sitten jengi täälläkin naureskeltiin Föönin ja Virmasen tekstitv-skouttaukselle, mutta venäläiset ovat tehneet tästä todellista taidetta.
Pelaajia lähtee aivan täysin sen perusteella mitä ovat tehneet pisteitä ekan 20 kierroksen aikana.

Lisäksi liigajengit ovat ovelasti jo haistaneet venäläisten älyttömän rahankäytön. Näin parhaille pelaajille tehdään megasopparit ja tyhmät venäläiset maksavat itsensä kipeiksi kaiken maailman Ahosista ja Lajusista. Aijai. No, eihän se ole tyhmä joka pyytää.

Ässistä onneksi ei varmaan ketään ole lähdössä. Ehkä Kudroc jos joku oikeasti maksaa Krisusta sen mitä Ässät pyytää.
Venäjälle menoon on alkaneet vaikuttaa muutkin asia kuin vain palkka. Etenkin hieman vanhemmat pelaajat jäävät mieluummin Suomeen tai Ruotsiin.

Yleinen selitys tälle on parempi elämänlaatu (ja varmaan kanssa turvallisemmat lentokoneet:)). Esimerkkinä tällaisesta lienee vaikkapa Perrin, joka on kait ihan ilmoittanut pelaavansa uransa loppuun Jypissä. "Hyvistä" pelaajista myös esim Ryan Caldwell on ilmoittanut, ettei ole kovin innostunut lähtemään Venäjälle.
 

JimStorm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp&Arsenal
Joillekin seuroille tämä tuntuu olevan elinehto kuten Jypille. Pelaajabudjetti on suuri ja näillä myynneillä he ovat pitäneet jatkuvuutta yllä.

En nyt puhuisi elinehdosta. Jypin johtoporras on sen verran fiksu, että ei koskaan aseta seuran taloutta vaaraan ylisuurella pelaajabudjetilla. Ja eikös Jyp ole viimeisten kolmen vuoden aikana hyvin pelannut, joten ei ihme, että meidän pelaajisto herättää kiinnostusta itänaapurissa. Lisäksi kyllä Jypin toiminta on taloudellisesti nykyään niin vakaalla pohjalla, että kaudesta pystytään tekemään plus merkkinen myös ilman KHL-pelaajasiirtoja. Tosin tuohan nuo siirrot aina muutaman sadan tuhannen voitot, jotka ovat aina kiva asia seuran tulevaisuuden kannalta.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Se on poijjaat pisnestä. Liike-elämän lainalaisuudet tunkeutuvat Suomalaiseen jääkiekkoon. Ennen "harrasteltiin" päivätyön ohessa joukkueen pyörittämistä. Se riitti. Nyt taso on lähellä maailman huippua ja kun nuo rysytkin lopettivat Stalinin nuolemisen, jäi oligarkeille muutama rupla ylimääräistä. Sijoituskohteet Venäjällä ovat vähissä. Missä he ovat hyviä, aseteknologiaja jääkiekko. (myös muutama muu ala tulee mieleen, mutta ne olivat poikamiesaikoja...). Ei siinä raha paina, kun Putinit päättää perustaa kilpailijan NHL:lle.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kyllä olisi aika saada sorvattua KHL kanssa vastaava soppari kuin NHL kanssa, notta kesken kaudella ei rekryillä.
Eihän tässä olisi KHL:n kannalta mitään järkeä. Jos KHL-seurat voivat hankkia Suomesta ja Euroopasta hyviä pelaajia kesken kauden, niin miksi jättää tällainen tilaisuus käyttämättä? Pelaajat kuten Mäntylä, Lajunen ja jopa Pihlström pystyvät auttamaan omia KHL-seurojaan, joten samalla koko sarjan taso nousee.

Se on sitten eri asia että onko KHL-seurojen kannalta mitään järkeä maksaa nykyisenkaltaisia siirtokorvauksia, mutta ilmeisesti tätä ei nähdä Venäjän puolella ongelmana, koska rahaa tuntuu edelleen riittävän.
 

Hxxx

Jäsen
Suosikkijoukkue
Mental tension
Seura voittaa myymällä pelaajansa isolla rahalla Venäjälle ja paikkaa sillä talouttaan. Seurathan ovat myyneet tämän kauden kausikorttinsa jo ajat sitten, joten myynnillä on seurauksia vain satunnaiskatsojien suhteen. Näissä KHL myynneissä myös pelaaja voittaa saamalla reilun palkankorotuksen ja pääsemällä kovatasoisempaan sarjaan.

Kannattajille harmittava juttu, mutta eipä kosketa tällä hetkellä itseäni, koska Kärpistä ketään pelaajaa ei huolita KHL:n puolelle, mutta sympatiat ovat niiden seurojen kannattajien puolella, jotka myyvät pelaajiaan.
 

Ralph

Jäsen
Eihän tässä olisi KHL:n kannalta mitään järkeä. Jos KHL-seurat voivat hankkia Suomesta ja Euroopasta hyviä pelaajia kesken kauden, niin miksi jättää tällainen tilaisuus käyttämättä?

Aika hyvää jääkiekkoa NHL:ssäkin pelataan, vaikka ne seurat eivät voi kesken kauden Euroopasta pelaajia itselleen napata. Jos kerran KHL haluaa edes yrittää olla suuri liiga kuten NHL, heidän pitää käyttäytyä sen mukaisesti. Oma farmiliiga pystyyn joka täyteen kaiken maailman pelaajia ennen kauden alkua niin ei tarvitse paniikin iskiessä lähteä Suomeen metsästämään pelaajia.

Itsellänikin on jatkuvasti pelko puserossa että joku HPK:n tähtipelaaja matkaa rajan taakse ilman, että vaihdossa tulee muita kuin alexeishvaleveita. HPK:n kultakypärä Jukka-Pekka Laamanen ja tähtimaalivahti Mika Järvinen varmasti herättää mielenkiintoa suuressa ja mahtavassa.

Empä kuitenkaan usko, että monikaan pelaaja enää tällä kaudella sinne siirtyisi. Perttu Lindgren sinne voi Jakub Petruzalekin kaveriksi matkata, mikäli Lukko ei ala nousemaan kuuden joukkoon.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
Lisäksi liigajengit ovat ovelasti jo haistaneet venäläisten älyttömän rahankäytön. Näin parhaille pelaajille tehdään megasopparit ja tyhmät venäläiset maksavat itsensä kipeiksi kaiken maailman Ahosista ja Lajusista. Aijai. No, eihän se ole tyhmä joka pyytää.
Tuntuu hassulta puhua "kaiken maailman Ahosista" kun kyseessä oli ehdottomasti tämän kauden kuumin ja varmin maalivahti sm-liigassa. Tämä siitä huolimatta, että siellä torjuntatilastojen kärjessä keikkuukin Ässien kaksikko. Kerrotko muuten vielä lisää Ahosen ja Lajusen megasoppareista?

Ässistä onneksi ei varmaan ketään ole lähdössä. Ehkä Kudroc jos joku oikeasti maksaa Krisusta sen mitä Ässät pyytää.
Kannattaa varmaan uskoa kaikkea hoki-jargonia, jota pelaajat haastatteluihin kylvävät. "Joo kyllä Pori on paras paikka elää, mussa sykkii patasydän nyt ja aina..."

Etenkin hieman vanhemmat pelaajat jäävät mieluummin Suomeen tai Ruotsiin.
Esimerkkinä vaikka Karalahti. Eiku?

Yleinen selitys tälle on parempi elämänlaatu (ja varmaan kanssa turvallisemmat lentokoneet:)).
Tää oli kyllä tosi hupasa juttu!!

Se on sitten eri asia että onko KHL-seurojen kannalta mitään järkeä maksaa nykyisenkaltaisia siirtokorvauksia, mutta ilmeisesti tätä ei nähdä Venäjän puolella ongelmana, koska rahaa tuntuu edelleen riittävän.
Kyllä se siirtokorvauksen maksaminen varmaan vähän helpottaa saamaan haluamansa pelaajan.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Aika hyvää jääkiekkoa NHL:ssäkin pelataan, vaikka ne seurat eivät voi kesken kauden Euroopasta pelaajia itselleen napata.
Eivät kesken kauden, mutta voivat kesken sopimuskauden (sarjataukojen aikana) ja vieläpä suolarahalla siihen verrattuna, mitä KHL-seurat näistä pelaajista maksavat.

Jos kerran KHL haluaa edes yrittää olla suuri liiga kuten NHL, heidän pitää käyttäytyä sen mukaisesti.
Tämä ei ole KHL:n kohdalla realismia ainakaan useampaan vuoteen. KHL:n aseman tulee ensin sementoitua Euroopan parhaana liigana ja tämä edellyttää parhaiden Euroopassa pelaavien pelaajien pelaamista KHL:ssä.

Mielestäni KHL:n kannalta "fiksuinta" olisi olla maksamatta siirtokorvauksia ollenkaan. En tarkoita sitä että pelaajia hankittaisiin kesken sopimuskauden ja jätettäisiin siirtokorvaukset maksamatta, vaan sitä että KHL kieltäisi sopimuksenalaisten pelaajien hankkimisen muista liigoista, mikäli se edellyttäisi siirtokorvauksen maksamista.

Tämä johtaisi ennenpitkää muissa eurosarjoissa pelaavien pelaajien osalta siihen, että mikäli he haluaisivat KHL:ssa pelata, sisällyttäisivät he sopimuksiinsa pykälän joka mahdollistaisi siirron KHL:ään ilman siirtokorvausta tai tekisivät vain yhden kauden mittaisia sopimuksia muiden liigojen kanssa.

Olen samaa mieltä monien muiden kirjoittajien kanssa, ettei nykyisen suuruisten siirtokorvausten maksamisessa ole järkeä. KHL:n tulisikin tehdä kuten edellä kirjoitin.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Itse en enää millään jaksa uskoa, että tuollainen rahankäyttö voi jatkua pitkään, eihän tuossa ole mitään järkeä.

Venäjällä ja sitä ennen Neuvostoliitossa ja taas sitä ennen Venäjällä, on ollut vuosisatojen ajan aika harvassa hommassa mitään järkeä. Siinä maassa ei toimi muu kuin alkoholipitoisen juoman ja vapaamielisen naisseuran saatavuus.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Tuntuu hassulta puhua "kaiken maailman Ahosista" kun kyseessä oli ehdottomasti tämän kauden kuumin ja varmin maalivahti sm-liigassa. Tämä siitä huolimatta, että siellä torjuntatilastojen kärjessä keikkuukin Ässien kaksikko. Kerrotko muuten vielä lisää Ahosen ja Lajusen megasoppareista?
ööh, oletko koskaan kuullut Mäntylän seitsemän (?), Uusitalon viidenn tai vaikka Kuparisen neljän vuoden sopimuksista? Joko et oikeasti ole kuullut tai sitten yrität provota. Ja Ahosesta: en tarkoittanutkaan että Ahonen olisi huono tms. vaan sitä, että riittää näytöiksi hyvin alkanut kausi ja KHL-portit aukeavat.
Kannattaa varmaan uskoa kaikkea hoki-jargonia, jota pelaajat haastatteluihin kylvävät. "Joo kyllä Pori on paras paikka elää, mussa sykkii patasydän nyt ja aina..."
Miten tämä nyt liittyy mihinkään? Varmasti Ässätkin myy jos tulee tarpeeksi iso tarjous ja pelaaja haluaa itse lähteä.


Esimerkkinä vaikka Karalahti. Eiku?
Taas ihmettelen seuraatko oikeasti kiekkoa vai et? Luitko omaa kirjoitustani ollenkaan? Juurihan annoin kaksi esimerkkiä, Perrinin ja Caldwellin.
Muuten: Jere sopii varmaan aika huonosti esikuvaksi missään mielessä. Jerellä saattaa olla vieläkin O.J:n velat maksamatta ja tarvii siksi rahaa:)

oli kyllä tosi hupasa juttu!!
Miksi? Siksi, että jotkut pelaajat on sanonut näin, esim yllä mainittu Caldwell UrhoTV:n haastiksessa? Vai siksi, että olet asiasta eri mieltä?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
En nyt puhuisi elinehdosta. Jypin johtoporras on sen verran fiksu, että ei koskaan aseta seuran taloutta vaaraan ylisuurella pelaajabudjetilla. Ja eikös Jyp ole viimeisten kolmen vuoden aikana hyvin pelannut, joten ei ihme, että meidän pelaajisto herättää kiinnostusta itänaapurissa. Lisäksi kyllä Jypin toiminta on taloudellisesti nykyään niin vakaalla pohjalla, että kaudesta pystytään tekemään plus merkkinen myös ilman KHL-pelaajasiirtoja. Tosin tuohan nuo siirrot aina muutaman sadan tuhannen voitot, jotka ovat aina kiva asia seuran tulevaisuuden kannalta.
Eikös Seppänen juuri sanonut Pihlströmin myynnin yhteydessä, että ovat ylittäneet pelaajabudjettinsa ja Pihlströmin myynti auttaa pääsemään takaisin taloudellisesti kuivalle maalle? Eli jalat olivat jo nilkkoja myöten märät.

Mitä taas tulee noin yleisesti ottaen näihin kesken kauden tuleviin siirtoihin niin kyllähän raha ratkaisee aika paljon. Liigassa ei pelaa yhtään ainutta pelaajaa josta ei kannattaisi luopua esim. puolella miljoonalla eurolla. Noh, korjataan sen verran että Mikke Granlund lienee ainoa jonka kohdalla ehkä pitäisi sanoa ei. Ja Granlundinkaan tapauksessa sitä valintaa ei ikinä tarvitse tehdä koska mies itse tuskin on mihinkään Venäjälle lähdössä.

Täytyy myös muistaa että useimmiten kun KHL:ään matkaa yksi ulkolainen peluri kesken kauden, sieltä myös sellainen vapautuu. Sieltä on siis mahdollista saada huippumiehiä korvaaviksi pelureiksi lähteneiden tilalle. Nämä takaisin tulevat ovat usein myös verrattain halpoja koska ovat jo rahastaneet Venäjällä alkukauden ja toisaalta pystyvät tulemaan Suomeen artistiverolla. Eli pelaajien myynti Venäjälle on win-win monessakin suhteessa.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Perrin on pelannut KHL:ssä.

Tiedän tämän kyllä. Mutta jos olisit lukenut kirjoitukseni yllä, niin huomaisit, että tästä ei ole nyt kysymys..

Vaan siitä, että totesin Perrinin jo viime vuonna ilmoittaneen, että harkitseet koko loppu-uransa pelaamista Jyväskylässä. Taisi mainita samassa yhteydessä sen, että parasta huolta hänestä on aina pidetty Jyväskylässä/Suomessa.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Ainoa asia mitä Tappara tässä "voitti" on säästynyt palkka. Eri asia sitten onko se voittoa että kultapotta lähti ja palkanmaksua vapautui x määrä (vuosisopimuksen arvo lienee noin 200ke).

Kyllä olisi aika saada sorvattua KHL kanssa vastaava soppari kuin NHL kanssa, notta kesken kaudella ei rekryillä. Tää on ihan helvetinmoinen villi länsi nykyään (enkä tarkoita erästä nimimerkkiä tällä). Koskaan ei tiedä kuka lähtee seuraavaksi ja milloinka. Koitany tässä vaiheessa sitten löytää pelaaja X korvaamaan lähtenyt pelaaja ja saada kyseinen pelaaja X hyvin nopeasti mukaan kuvioihin.
Tässä on nyt jyvät ja lakanat pahasti sekaisin.

Ensinnäkin samanlainen sopimus kuin NHL:n kanssa ei ratkaisisi yhtään mitään. Ei NHL-siirtosopimus estä NHL:ää ostamasta pelaajia suomesta kesken kauden. Kyseessä on ihan NHL-joukkueiden keskenäinen sopimus että näin ei tehdä. Joukkueet ovat noin keskenään päättäneet keneltäkään asiasta kysymättä tai kenenkään kanssa asiasta sopimatta. Niinkauan kun KHL-joukkueet eivät vastaavaa keskinäistä sopimusta tee, ei siirtosopimuksen olemassaolo mitään auttaisi. Päinvastoin.

Sopimuksen olemassaolo tarkoittaisi vain sitä, että KHL:ään voisi lähteä kuka tahansa sen sijasta että nyt sinne voi lähteä vain ne pelaajat joilla KHL-pykälä sopimuksissaan on. Suurimmalla osalla tähtipelaajista on kyseinen pykälä nykyisin eli ero olisi vain, että sopimuksen myötä myös jotkut yllättäen nousseet tähdet tyyliin Barkov, Taimi ja voisivat KHL:ään siirtyä kesken sopimuksiensa.

Mäntylän kohdalla Tappara saa syyttää vain itseään että ovat pelaajan kanssa sopineet että hän saa lähteä milloin haluaa ilman että siitä korvauksia saadaan. Ei sitä millään ylemmän tason sopimuksilla voida kieltää.
 
Suosikkijoukkue
Spartalaiset puukäsiajokoiragladiaattorit
ööh, oletko koskaan kuullut Mäntylän seitsemän (?), Uusitalon viidenn tai vaikka Kuparisen neljän vuoden sopimuksista? Joko et oikeasti ole kuullut tai sitten yrität provota.
Olen kyllä kuullut, mutta samassa lauseessa väitit seurojen tekevän megasoppareita pelaajilleen ja sitten tyhmien venäläisten maksavan itsensä kipeiksi kaiken maailman ahosista ja lajusista. Laskin tästä vain yks plus yks, ja päättelin sun tarkoittaneen, että myös kaiken maailman ahosille ja lajusille olisi tehty megasopparit. Päättelin siis väärin.

Taas ihmettelen seuraatko oikeasti kiekkoa vai et? Luitko omaa kirjoitustani ollenkaan? Juurihan annoin kaksi esimerkkiä, Perrinin ja Caldwellin.
Caldwell on vasta 30-vuotias ja hänellä on vielä monta vuotta aikaa tehdä tiliä kiekkoa pelaten. Perrin osuu Karalahden ikäluokkaan ja hänellä olisi varmasti myös mahis pelata KHL:ssä, joten Perrinin hyväksyn. Ja seuraan kyllä kiekkoa.

Miksi? Siksi, että jotkut pelaajat on sanonut näin, esim yllä mainittu Caldwell UrhoTV:n haastiksessa? Vai siksi, että olet asiasta eri mieltä?
Jos ei käynyt ilmi, niin viittasin kirjoittamaasi niistä turvallisemmista lentokoneista ja sen perässä olevasta hymiöstä. Ei niitä lentokoneita itänaapurissakaan niin usein tipahtele, että asiassa jotain koomista mun mielestä olisi. Enkä koko jääkiekkojoukkueellisen menehtymisessäkään näe mitään hupaisaa, mutta ehkä se olen vain mä.
 

Powerplay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues, Jokerit, NHL
Onhan se naurettavaa, että seuraavan pelin rosterista ei tiedä, koska aina voi kultakuuppa siirtyä pois. Pelaajan kohdalta ymmärrän hyvin halun hakea fyrkat pois. Ei siellä koko elämää tarvitse olla ja liigassa pelaa paljon muitakin suomalaisia ja tasoltaan se on hyvä.
 

scholl

Jäsen
Kyllä olisi aika saada sorvattua KHL kanssa vastaava soppari kuin NHL kanssa

Ei missään tapauksessa. Nyt saadaan rahaa, NHL:ltä ei saada. Teemu Pukinkin myynnistä saadulla parilla millillä HJK kehittää toimintaansa eteenpäin kun taas NHL:ltä ei heru kuin pähkinöitä. SM-liiga on kasvattajaliiga, jolloin seurat myyvät toki pelaajia eteenpäin silloin, kun niistä saadaan paras hinta. Jos NHL:n ryöstökalastusta ei olisi niin IFK myisi Miken vasta sitten, kun siirtosumma olisi joku 25-30 miljoonaa.

Tämä järjestelmä on ihan hyvä. KHL:lle ei ole pakko myydä, jos ei tahdo.
 
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Kaiketi MustatKortit viittasikin tulevaisuuteen?
Minä tulkitsen siten, että Perrinille riitti yksi kausi Venäjällä. Parempi liksa ei kompensoi sitä, että muu elämisen ja olemisen laatu on kaikinpuolin heikompaa.
Jos nyt oikein muistan sai Perrin lähtöpassit Omskista keskinkertaisten peliesitysten takia. Ei hän itse tehnyt aloitetta sopimuksen purkamisesta vaan seura.

Miten perustelet että Omskissa elämänlaatu on heikompaa kuin Jyväskylässä? Oletko asunut molemmissa paikoissa voidaksesi tehdä tällaisen vertailun?

Jos ajatellaan esimerkiksi KHL:ssa tällä hetkellä pelaavia suomalaisia, ovat monet tehneet siellä ihan kunnolla uraa (Kapanen, Vehanen, Immonen, Kontiola, Komarov jne.) eli kyse ei ole ainakaan heidän kohdallaan vuoden tai parin rahastuskeikasta.

Yleensä ne pelaajat, jotka ovat KHL:ssä oikeasti menestyneet, ovat siellä myös jatkaneet, elleivät ole siirtyneet yrittämään NHL:ään.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...Jos ei käynyt ilmi, niin viittasin kirjoittamaasi niistä turvallisemmista lentokoneista ja sen perässä olevasta hymiöstä. Ei niitä lentokoneita itänaapurissakaan niin usein tipahtele, että asiassa jotain koomista mun mielestä olisi. Enkä koko jääkiekkojoukkueellisen menehtymisessäkään näe mitään hupaisaa, mutta ehkä se olen vain mä.

Okei, ymmärrä kyllä mitä tarkoitat ja eihän tuo ole mikään asia mistä pitäisi vitsailla, myös oma hymiöiden käyttöni oli siinä mielessä turhaa ja asiatonta. Haluan silti kanssa todeta, että tuossa samaisessa Lukko-Ässät erätauolla näytetyssä haastattelussa Caldwell mainitsi myös onnettomuuden ja puhui sen vaiktutuksista pelaajien halukkuuteen lähteä Venäjälle. Itse en väitä, että näin suoraan olisi, toisaalta luotan kyllä että Ryan tietää/tuntee enemmän pelaajien ajatuksia kuin vaikka minä tai sinä.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Ei missään tapauksessa. Nyt saadaan rahaa, NHL:ltä ei saada. Teemu Pukinkin myynnistä saadulla parilla millillä HJK kehittää toimintaansa eteenpäin kun taas NHL:ltä ei heru kuin pähkinöitä. SM-liiga on kasvattajaliiga, jolloin seurat myyvät toki pelaajia eteenpäin silloin, kun niistä saadaan paras hinta. Jos NHL:n ryöstökalastusta ei olisi niin IFK myisi Miken vasta sitten, kun siirtosumma olisi joku 25-30 miljoonaa.
KHL:n paras ominaisuus on se, että se toivottavasti romahduttaa NHL:n varausjärjestelmän. Paremmat rahat SM-liiga seurat saa KHL:stä kuin NHL:stä.

Vapaille markkinoille vahva peukku.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös