Ke 16.11.2011 Jokerit - Ässät

  • 26 132
  • 117

Deko

Jäsen
Suosikkijoukkue
St. Louis Blues
Kauden toinen korttipakan välinen mittelö edessä, ensimmäinen päättyi kolmisen viikkoa sitten Ässien komeaan 4-0 kotivoittoon Isomäen lauantai-illassa.

Liigan paras kotijoukkue kohtaa liigan parhaan (?) vierasjoukkueen, siinäpä se pääasetelma onkin. Jokereilta Lahti, Kilpeläinen ja Eaves ovat mitä ilmeisemmin palaamassa kokoonpanoon, joten kumpikin joukkue pääsee lähtemään otteluun suunnilleen parhaalla miehistöllä. Tasainen ja todennäköisesti vähämaalinen kiekkoilta luvassa,
sillä molempien jenginen maalivahdit ovat olleet huippuvireessä sarjan ensimmäisellä kolmanneksella.

Jännää nähdä Ässienkin pelaavan livenä puolentoista vuoden tauon jälkeen.
 

Pianisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Jatkoajan ennakko epäili että Kilppari ei tänään pelaisi. Onko sillä ollut jotakin vaivoja vai?

Ennakko-odotukset puoltavat hyvää vähämaalista matsia mutta tauon jälkeen voi tapahtua mitä vain. Panoksetkin on kovat koska (en vieläkään usko sanovani tätä ääneen) taistellaan samoista sijoituksista.
 

Kynäilijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
. Jokereilta Lahti, Kilpeläinen ja Eaves ovat mitä ilmeisemmin palaamassa kokoonpanoon, joten kumpikin joukkue pääsee lähtemään otteluun suunnilleen parhaalla miehistöllä.

Pahoin pelkään, että Eaves ja Kilpeläinen ovat ainakin tänään vielä pois kokoonpanosta. Mutulla sanoisin, että Kilppari on aikaisemmin pelikunnossa, mutta luulen Tuohimaan pelaavan tänään. (Tosin olen mielelläni väärässä). Mielenkiintoista nähdä miten hyökkäysketjut kootaan Lahden paluun myötä. Palautetaanko LKP henkiin vai jatkaako Pulkkinen Filppulan kanssa? Itse palauttaisin LKP:n ja laittaisin Teräväisen kokeilemaan Filppulan syötöistä osumista. Puolustuspelaamisen täytyy olla hyvää ja tarkkaa tänään, sillä Ässien ulkomaalaiset rankaisevat varmasti oman pään virheistä. Intoa voi tauon jälkeen olla ainakin 1.erässä molemmilla enemmän kuin järkeä, joten odottelen vauhdikasta ottelua, jossa vähemmän virheitä tekevä voittaa.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Johtuen otteluohjelman kummallisuuksista Ässillä oli kaikista liigajoukkueista lähes pisin pelitauko (tasan kaksi viikkoa), joten on oikein hyvä että tauolta päästään palaamaan heti erittäin kovalla ottelulla. Saadaan pelilliset asiat ja energiatasot testattua ja säädettyä kohdilleen alusta pitäen. Tästä alkaa nimittäin toden teolla koko runkosarjan ehkäpä se tärkein yksittäinen vaihe, ne keskimmäiset 25-30 ottelua

Veikkauksen kertoimet puoltavat mielestäni hieman liikaa Narrien kotivoittoa, aikalailla ympäripyöreät tämän pelin lähtökohdat mielestäni ovat. Pisteodotuksia en siksi itse asetakaan, koska kaikki pistesaaliit ovat nähdäkseni kokolailla yhtä todennäköisiä. Kaikki mitä mukaan saadaan otetaan siis ilolla vastaan..
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Veikkauksen kertoimet puoltavat mielestäni hieman liikaa Narrien kotivoittoa, aikalailla ympäripyöreät tämän pelin lähtökohdat mielestäni ovat. Pisteodotuksia en siksi itse asetakaan, koska kaikki pistesaaliit ovat nähdäkseni kokolailla yhtä todennäköisiä. Kaikki mitä mukaan saadaan otetaan siis ilolla vastaan..

Mikäli Kilppari ei pelaa, Ässillä on ylikerrointa. Tuohimaa, niissä peleissä mitä olen nähnyt, ei ole vakuuttanut. Kertoimia selittää myös tämä paras kotijoukkue vs. paras vierasjoukkue.

Ässät on ollut aina vahva kiekollisia joukkueita vastaan ja vaikeuksia ollut näitä keskialueen tukkijoita vastaan. Kohtuullisen luottavaisin mielin iltaa odotellaan, jos vaikka siellä YV:llä oltaisiin saatu parannusta. Kuitenkin kaikki 0-3 pistettä ovat mahdollisia.
 

fatality

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jokerit tänään

Lahti - Filppula - Pulkkinen
Ruutu - Kerälä - Mäki
Hardt - Hahl - Rita
Hännikäinen - Heino - Tyrväinen

Nordlund - Dehner
Eronen - Väänänen
Niemi - Klingberg

Tuohimaa (Hetenyi)

Eli Eaves ja Kilpeläinen vielä poissa.

Saa muuten taas hampaat irvessä katsella tuon Klingbergin menoa omalla alueella..
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Kaksi erittäin kovaa ketjua, kakkosketju melkoinen sillisalaatti ja nelosketjussa erittäin hyvä jarrusentteri sekä laidoilla kaksi melkoista koohottajaa. Kokonaisuutena erittäin mielenkiintoiset ketjut...

Klingonin paluu kokoonpanoon pelottaa jo nyt.
 

Henzik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa, HJK, Real Madrid, Arsenal, Detroit
On kyllä huigean näköinen tuo meidän ykkönen, ehkä filppulakin heräilee jo piakkoin kun saa tuollaiset laiturit vierelleen! Odotan ykköseltä tänään paria kolmea maalia. Saisi myös tuo Keklun haku eli klingkongi näyttää onko hänestä mihinkään, saa pian hurri unohtaa änärin jos on noin huono!

Jokerit vie 3-1 !
 

jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mikähän on ollut syynä vaihtaa Mäen ja Hännikäisen paikkoja kokoonpanossa? Mielestäni nuo kentät toimivat ennen taukoa juuri tuollaisina ja nyt nelonen ilman Mäkeä ei ole enää vastaava pommikoneketju. No jaa, jos ei tuon suurempaa valituksen kohdetta löydä kokoonpanosta, niin pitäisi varmaan olla tyytyväinen. Toivotaan, että Klingberg sai pienoista nostetta hyvin sujuneista U20-peleistä.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
LKP-ketju hajoitettu ja nyt satsataan paljon ykköseen. Toivotaan, että toimii. Edellinen matsi Porissa oli kyllä aikamoista tervanjuontia Jokereilta. Paikkoja kyllä oli, mutta tulos puhdas 0. Sama trendi vieraissa jatkui ennen maaottelutaukoa, mutta onneksi kotona on kuitenkin homma toiminut paremmin. Yv ei toiminut alkuunkaan Kuopiossa ja Espoossa, joten mielenkiinnolla seurataan Lahden tuloa kehiin tältäkin kantilta. Onneksi kaveri on päässyt treenaamaan jäällä suht täysipainoisesti loukkaantumisensakin aikana.

Vähämaalista veikataan.
 

|Henguli|

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Keittoralli, Team-Huijaus
Tarjoaa kyllä Veikkaus älytöntä ylikerrointa Ässille pitää painaa siihen isolla kiinni. Muuten varmaan tiukka peli tulossa Lahti vs Zaborsky siinä omasta mielestäni kaksi parasta maalintekijää tästä liigasta. Ainiin millä helvetin näytöillä Tyrväinen on kokoonpanossa ennen Teräväistä kysynpä vaan...
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Tauon jälkeinen Ässät:

Santavuori-Uusikartano-Smolenak
Uusitalo-Sammalkangas

Zaborsky-Dixon-Savinainen
Caldwell-Kudroc

Yetman-Niemi-Armia
Honkanen-Taimi

Mutanen-Sillanpää-Mäkilä

Raanta
(Järvenpää)

Eli tasan samoilla mennään, ja miksei mentäisi koska joka ukko on terveenä ja taukoa edeltäneet voitot tällä kokoonpanolla olivat sen verran suvereeneja kuin olivat.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Valmennusjohto on siis laittanut Filppulan, Lahden ja Pulkkisen samaan ketjuun. Kerrankin. On sitä jo kauan odotettukin. Saa nähdä miten se toimii. Kakkonen on myös mielenkiintoinen. Kaksi ajelee maalille ja Kerälä varmistelee. Kolmonen ja nelonen tuttua laatua, vaikka Teräväisen olisin mahduttanut vaikka Mäen tilalle kakkoseen ja Mäen neloseen omalle paikalle ennen Tyrväistä.

Kuten arvata saattoi Eaves ja Kilpeläinen on edelleen pois. Ei kyllä hyvältä näytä herrojen loukkaantumistilanne, vaikka miten vakuutellaan, että he ovat palaamassa.

Klingberg saa taas yhden näytönpaikan lisää. Toivottavasti tauko on poikaa rauhoitellut. Pahoin pelkään, että tauon jälkeen Johnny pojalla on virtaa enemmän kuin muille jakaa ja yrittäää ihme temppuja.

Voittoahan tästä haetaan sehän on kirjoittamattakin selvää, mutta Ässät on paha. Muuta en sano Ässistä. Kaikki tietää kuinka laadukas joukkue on vastassa. Toivottavasti myös Jokerit muistaa sen viime pelin nöyryytyksen, ja kosto on suloinen. ;-)
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Vaikka meillä on nyt laitettu kaikki munat yhteen koriin niin en jaksa uskoa ketjun olevan huikea, tai merkittävästi parempi kuin siten että Kerälä olisi tuossa välissä. En näe Filppulaa minään tasapainottavana voimana ketjussa joten ilmeisesti Lahti on se joka joutuu ottamaan enemmän vastuuta alaspäin joka taas saattaa syödä pois Lahden vahvinta asetta eli rajua maalille ajoa. Kerälän ketjussa taas laidat on erittäin vahvoja mutta varsinainen maalintekijä ketjusta puuttuu. Hahlin ketjukin on jostain syystä sotkettu ja Hardt on tiputettu Ruudun paikalle. Hyvin pelannut Teräväinen ei ole kokoonpanossa ja Tyrskyn kausaripaikka kokoonpanossa näyttää yhä varmemmalta.

Kun vielä Kilpeläinen parantelee vammojaan niin Ässien kerroin on niin houkutteleva että ainakin allekirjoittanut tarttuu siihen. Voittoa toki toivotaan mutta pidän Jokereita ottelun haastajana vaikka pelataan kotikentällä. Toivottavasti nähdään hyvä kärkijoukkueiden kohtaaminen.
 
Parempi Teräväisen on vetää Vantaalla tai A:ssa, jos ei löydy pelipaikkaa ekasta kolmesta vitjasta. Hännikäinen taasen sopii neloseen kun nyrkki porilaisen hitsarin silmään.

Toivottavasti tauko ei tee pelistä tahmeaa.
 

Mordjinn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Olipas ottelu. Harvoin lätkämatsin jälkeen tuntuu epäreilulta, mutta tänään kyllä Jokerit oli niin paljon pelissä edellä että vituttaa kun ensin perseiltiin piste Poriin ja sitten tuomarit perseilivät toisenkin pisteen. Onkohan jääkiekkoilijalla jonkinlaista oikeusturvaa, jos jatkuvasti tuomarit kohtelevat kaltoin. Ruutua katsotaan suurennuslasilla ihan koko ajan ja mies saa jäähyjä tyhjästä. Raannalta kyllä mahtava filmi, tainnut Suomi-filmi menettää aikamoisen artistin siinä kaverissa.

Tosiasiassa pelin ratkaisi se Jokereiden 5vs3 ylivoima, jossa Pulkkinen ja Nordlund "sujuvasti" vaihtoivat paikkaa viivalla. Aikuisten oikeasti se oli huonoin ylivoima mitä olen koskaan nähnyt ja tässä on tullut lätkää tsiigattua yli 30 vuotta.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Jokerit oli 2.erää parempi mutta sitten keskittyminen herpaantui (suuri Kärpät peli jo mielessä?) ja tuli Ässät. Nopeasti ensin tasoihin, sen jälkeen kestettiin 5vs3 alivoima (kiitos Honkasen aivopierun) ja jatkoajalla sitten napattiin ennen vaikeita rankkukisoja 2 pistettä kultakypärä Zaborskyn toimesta.

Ei mikään loisto-ottelu Ässiltä mutta 2 pistettä maistuu heikon alun jälkeen tänään erittäin hyvältä!!
 

mailman-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Ruutua katsotaan suurennuslasilla ihan koko ajan ja mies saa jäähyjä tyhjästä. Raannalta kyllä mahtava filmi, tainnut Suomi-filmi menettää aikamoisen artistin siinä kaverissa.

Ja Ruutuko ei koskaan filmaa? :D
 

chubster

Jäsen
Ruutua katsotaan suurennuslasilla ihan koko ajan ja mies saa jäähyjä tyhjästä. Raannalta kyllä mahtava filmi, tainnut Suomi-filmi menettää aikamoisen artistin siinä kaverissa.

Tähän voisi sen verran sanoa, että niin kauan kuin on kyse Jarkko Ruudusta, niin ei kannata mainita mitään muista menetetyistä näyttelijälupauksista. Tottakai se katsojasta tuntuu siltä, että miestä aina sorretaan, mutta kuka muu pelaaja kaukalossa harrastaa samanlaisia toimia kuin Rudi?

Ei siinä, ilmeisen tiukka ottelu ja vain yksi voi aina voittaa.
 

3vilme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Kyllä Jokerit kaatu omien maalipaikkojen hukkailuun, tosin tuomaritkin oli kyllä yössä...

Ai että nautin kun juuri Zaborsky teki ratkaisevan :)
 

jeani

Jäsen
Olipas ottelu. Harvoin lätkämatsin jälkeen tuntuu epäreilulta, mutta tänään kyllä Jokerit oli niin paljon pelissä edellä että vituttaa kun ensin perseiltiin piste Poriin ja sitten tuomarit perseilivät toisenkin pisteen.

Joo, huonompi joukkue voitti tänään. Jokerit pelasi ihan hyvän ottelun ja paremmalla viimeistelyllähän peli olisi ollut jo taputeltu ennen toista erätaukoa. Tuomareilta Ruudulle heppoisia jäähyjä, mutta ei kai siinä ole mitään uutta. 5-3 yv:llä olisi ollut paikka peli viimeistään ratkaista, mutta se oli surkeaakin surkeampaa, itse asiassa se meni jo käsittämättömän huonouden puolelle.

Ihan hyvähän tästä on jatkaa. Peli-ilme on pisteitäkin tärkeämpää. Kuvitelkaapa tänään nähdyillä esityksillä playoff-sarja näiden joukkueiden välillä, eikai kukaan epäile etteikö Jokerit sen veisi, yhdessä ottelussa sattumalla on vain suuri merkitys.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo
Kyllähän Ruutu&Tuohimaa parivaljakko sössi enemmät pisteet Ässille, se on kylmä fakta. Silti ei liene väärin veikattu, että ainoa joka toisella erätauolla uskoi Ässiin oli Porin Ässät itse.. sen verran vaikeaa toisessa erässä hetkittäin oli. En käsitä miksi Narrit ylipäätään aloittivat sikailun pelin lopulla, noinko paljon ajatus karkasi? Kukaan ei onneksi loukkaantunut..

On meillä kyllä jumalauta kova joukkue :)
 

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
Niinhän sen on, että jos Ruutu filmaa ja hankkii jäähyn, niin se on kokemuksen tuomaa oveluutta ja oman joukkueen auttamista. Jos joku filmaa Ruudulle jäähyn, se on raukkamaista ja ala-arvoista lajin halventamista.
 

Giroux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit, Philadelphia Flyers
Fiilikset kahden erän jälkeen: Ei mitään hätää, 3 pistettä tulossa jos jatketaan samaa peliä sillä Ässät on ollut niin hengetön.

Fiilikset 3-3 tasoituksen jälkeen: Melkoinen alku, toivottavasti jengi kokoaa itsensä ja tekee tarvittavan 4-3 maalin ja 3p himaan.

Fiilikset uskomattoman ylivoimapelin ja lukuisien tuhlattujen paikkojen jälkeen: Tästä ei tuu yhtään mitään.

Ja eihän siitä tullutkaan, paikkoja kyllä oli vaikka naapurin mummolle jakaa mutta kun ei mene niin ei mene. Jarkko Ruutu oli luvalla sanoen tänään turha, eikä tuonut joukkueelle minkäänlaista hyötyä. Jatkoajan jäähy oli ihan selvä, vaikka Raanta kontaktia vähän korostikin (kuka maalivahti ei tekisi niin?).

Jos varsinaisella peliajalla annetaan noin monta ylivoimaa ja vielä 5-3 yv:tä, niin kyllähän niistä pitää se vitun maali tehdä. Nordlund aivan käsittämättömän huono mies viivassa ja Filppulankin ratkaisut tuon aikana olivat todella surkeita. Jokerit hallitsi pelitapahtumia, mutta Ässät käytti paikkansa hyvin hyödykseen ja näin ollen ansaitsi voittonsa.

En tykkää käyttää sanontaa "huonompi joukkue voitti tänään", koska maalintekopelihän tämä on... vaan se tapa millä tuo Ässien voitto tuli, vituttaa kyllä raskaasti.
 

Hande75

Jäsen
Suosikkijoukkue
LiverpoolFC, Jokerit, suomalaiset NHL:ssä ja Lauri
Ansaittu tappio piste. Ärsyttää, kun pitäisi ratkaista peli, niin silloin ei varmaan tehdä maaleja. Siinä vaiheessa Raanta piti Ässiä pystyssä. Tuohimaalla oli alusta asti ns. paskat housussa. Torjui eteen minkä tuurilla sai. Ei jättänyt vahvaa kuvaa. Täytyy muistaa, että nuorta poikaa ei ollut tarkoitettu viikoiksi ykkösmaalivahdiksi. Ykköskenttä kyllä pyöritti mallikkaasti. Jos Jokerit sai halvan 5-3 yv, niin yhtä halpa oli Ässien 4-3 yv.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös