Maailman yliarvostetuimmat elokuvat

  • 38 340
  • 191

Worrell

Jäsen
Suosikkijoukkue
RIP Coyotes 1996-2024
Koko Saw sarja (Kaikki aina meuhkaa että parasta kauhua pitkään aikaan).

Eri. En tosin minäkään Sawia mitenkään kaikkien aikojen parhaimpana pidä, eivätkä nuo nyt niin pelottaviakaan ole. Mielestäni Sawin parhautta on sen juoni, joka oli ykkösessä aivan loistava. Sittemmin kun sarja etenee, niin väliin mahtuu heikkojakin osia. Oikeastaan vasta Sawin kuudes ja seitsemäs osa palauttivat elokuvasarjan juonellisesti sinne ykkösen tietämille. Pitää kyllä oikeastaan ja valitettavasti todeta, että Saw olisi oikeasti vielä paremmassa maineessa, jos elokuva ei olisi saanut jatko-osia. Ykkösen juoni oli loistava eikä näyttelijätyökään huonoa ollut.

Yksi yliarvostetuimmista elokuvista on Avatar. Täysin ennalta-arvattava juoni, joka on jo nähty monen monta kertaa hieman eri tyylillä. Pakkohan toi leffa oli silloin katsottava, kun se DVD:lle ilmestyi ja pettymys oli valtava. Ylihypetettyä mustaa paskaa hienoilla efekteillä. Efektien takiahan minä tuon silloin katsoin ja todella hienothan ne ovat, mutta ei ne effektit paljoa paina, jos leffan juoni on mitä on...

Toinen mikä nyt tulee mieleen on Kauna. Tyttöystävä sanoi, että se on tosi pelottava ja olihan se lukemani perusteella hyviä arvostelujakin saanut. Paha pettymys, ei leffassa paljoa kehuttavaa ollut. Myös se ihme kurkkuääni mitä se mikälie hahmo pitikään (en muista kuka) kuulostaa lähinnä naurettavalta. Heikko leffa kerta kaikkiaan.

Enempää leffoja ei nyt mieleen tulekkaan näin äkkiseltään. Lisäillään listaan, jos joitain tulee mielee.
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Eli nyt on tarkoitus listata elokuvia, joista ei pidä, joita ei ymmärrä tai muuten vain ahdistaa? Kokeillaan:

- Meg Ryan ja romanttiset komediat. Ei saatana, en tosin tiedä että kuka niitä voisi arvostaa, mutta joku ilmeisesti kun akkaväelle puskee vuosittain tusinakaupalla saman muotin samaa paskaa.
- Chaplin ja kaikki muutkin mustavalkoiset leffat. Onhan se ollut kova sana ennen Raamatun ilmestymistä kuluttaa jollain tavalla aikaa savimajassa, mutta nykypäivänä nuo Chaplinin leffat eivät naurata enää ketään ja muutoinkin aika on ajanut mustavalkoisuuden ohitse aikoja sitten. Tekotaiteellisimmathan vääntävät nykypäivänä leffan tarkoituksella ilman värejä, apurahat pois ja oikeisiin töihin moiset huumehörhöt.
- Kaikki japanilaiset sun muut honotuskieliset leffat mistä ei ota mitään selkoa, näyttelijätkin näyttävät kaikki samoilta niin heleppo olla menemättä sekaisin. Silti on trendikästä olla niin vitun anime ja katana, että pakkohan se on niitä katsoa ja hehkuttaa normaaleille.

Ja perään legendaarinen public under: Kaikki lässynlässyn nyyhkyleffat (myydään elokuvia sillä, että kohdeyleisönä on mieleltään tasapainoton kansanosa), scifit (ei keksitä mitään järkevää juonta niin korvataan käsikirjoituksen aukot roboteilla, madonrei'illä ja räjähdyksillä) sekä jenkkien sodanylistysrainat, joiden propaganda saa sisällä kytemään ajatuksen liittyä Al-Qaidaan.

Kyllä se toimi, alkoi vituttaa näitä miettiessä.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minusta taas uusi versio kärsii pahasti muutamasta surkeasta näyttelijästä (Kariluoto ja Honkajoki nyt esimerkkeinä, vanhemman version Matti Ranin ja Tarmo Manni ovat suhteettomankin paljon parempia samoissa rooleissa).

Totta on että myös uudessa on jokunen huono näyttelijäsuoritus, erityisesti tuo Kariluoto. Mutta kokonaisuudessa uusi on näyttelijäsuorituksiltaan paljon parempi koska minä en vaan ainakaan voi sietää tuota mustavalkoajan elokuville tyypillistä teatterimaista ylinäyttelemistä. Ja lisäksi minua häiritsee että tuossa vanhassa niin moni näyttelijöistä on vanhoja ukkoja vaikka heidän pitäisi näytellä parikymppisiä kolleja.

Tuosta kuvauksesta sitten...uudessa käsivaralla kuvatut taistelukohtaukset ovat oikeinkin tehokkaita ja tuohon aikaan vielä kovin harvinaisia, enkä muutenkaan muista kuvauksessa mitään sen kummempaa vikaa olleen. Ja tuo musiikin täydellinen puuttuminenhan on erinomainen ratkaisu ja antaa elokuvan puhua kuvillaan ja omilla äänillään.

Käsivaralta kuvatut taistelukohtaukset on hieno tehokeino oikein käytettynä, ja sama pätee tuohon täydelliseen musiikittomuuteen, mutta sitten kun on 3 h 20 min pitkä elokuva joka on kuvattu tärisevällä käsivarakameralla ja suurimman osan elokuvan "soundtracista" muodostaa rutisevat oksat niin alkaa puuduttamaan.

Mutta eihän tuo uusi Tuntematon mikään erityisen hyvä elokuva ole. Aineksia sellaiseksi tosin oli, mutta suurimmat ongelmat ovat juuri noissa huonoissa näyttelysuorituksissa ja käsikirjoituksessa, johon on aivan liikaa ympätty kirjasta kohtauksia, joita vanhemmassa versiossa ei ollut, täysin riippumatta siitä miten ne elokuvan rytmiin ja henkeen muuten sopivat.

Tämä on ihan totta. Elokuvaan oli yritetty saada liikaa kohtauksia ja sen takia leikkaus meni sellaiseksi tökkiväksi eikä mitään kunnon kokonaisuutta muodostunut. Liikaa irrallisia kohtauksia liian töksähtelevästi leikattuna. Ja lisäksi minua ärsytti että kun kirjassa on liikaakin materiaalia yhteen elokuvaan niin silti käsikirjoitukseen on lisätty sellaisia juttuja joita kirjassa ei ollut ollenkaan. Vanhassa käsikirjoitus on paljon parempi ja koko elokuva siksi ehjempi kokonaisuus, mutta siinäkin on ihan liikaa puutteita ja ärsyttäviä asioita että voisi sanoa sitä hyväksi elokuvaksi.

Hyvä kirja - kaksi epäonnistunutta elokuvaa.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Melkein tekisi mieli sanoa tähän myös Blade Runner, mutta sille voin antaa vielä toisen mahdollisuuden. Tästä voi mielipide muuttua vielä toisella katselukerralla, mutta ensikatsominen oli pahan luokan pettymys suhteessa elokuvan saamaan hypetykseen.
Blade Runnerista pitää sitten katsoa Final Cut. Alkuperäinen versio kertojanäänineen ja onnellisine loppuineen on hirvittävä.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Uusista leffoista Inception, Avatar ja Twilight-leffat.
Jotta Avatar ja Twilight voisivat olla yliarvostettuja, niiden pitäisi ensin olla arvostettuja. Tai tietysti jos puhutaan arvostuksesta yläasteikäisten tyttöjen keskuudessa.
Sitä paitsi Yoda on maailman viisain äijä, heti Gandalfin jälkeen.
Tällä kommentilla ollaan jo nörttiyden ytimessä.

Star Wars on monelle sellaista kulttikamaa, että moni fanikin varmaan tajuaa, että leffana eivät ole kovin kaksisia. Arvostus perustuukin enemmän kulttistatukseen ja nämä ovat hyviä esimerkkejä elokuvista, joita aika kohtelee kaltoin. Nykyäänkin toki menee kohtalaisena camp-huumorina.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Blade Runnerista pitää sitten katsoa Final Cut. Alkuperäinen versio kertojanäänineen ja onnellisine loppuineen on hirvittävä.

Minulle ei kyllä iskenyt tuo Final Cutkaan yhtään sen paremmin, eli tästä olen kyllä samaa mieltä pyhimyksen kanssa.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Napapiirin sankarit.

Ennakko-odotukset olivat taivaissa sen kaiken hypetyksen ja kehumisen takia mutta ko.leffasta jäi pelkkä paskanmaku suuhun.
 
Suosikkijoukkue
Ässät
3. Mulholland Drive. Twin Peaks on kaikkien aikojen parhaita TV-sarjoja, mutta MD:stä moni taitaa "pitää" vain sen takia, että siitä pitää pitää. Tarkoituksellisen juoneton elokuva ei iske ainakaan minuun, elokuva ei antanut minkäänlaista katselunautintoa. Nerokkuudestakin voidaan olla montaa mieltä.

Nyt täytyy olla kyllä eri mieltä. Aluksikaan, Twin Peaksilla ei ole MD:n kanssa mitään tekemistä, paitsi David Lynch taustalla molemmissa. Mikäli odotit Twin Peaksin kaltaista elokuvaa, ymmärrän pettymyksesi. Mulholland Drive on silti kaukana juonettomasta elokuvasta, vaan tuon juonen kasaaminen ja oman käsityksensä siitä luominen on juurikin ko. elokuvan kiehtovimpia asioita. Itse en ole vielä kuullut yhdenkään ihmisen väittävän ymmärtäneensä elokuvan juonta ensimmäisellä katselukerralla, harvat edes toisella (itsellä otti useamman katselukerran).

Ymmärrän ettei Mulholland Drive sovi kaikille ihmisille (siksi sen siintyminen tässä topiikissa ei yllätäkkään) ja tiedän myös monta tyyppiä joiden mielestä se on täyttä paskaa, mutta tarpeeksi kun on perehtynyt tähän teokseen, on se todettava helvetin hyväksi elokuvaksi, joskaan ei Lynchin parhaaksi.

Jos Lynchin leffoista joku on yliarvostettu, on se itseoikeutetusti Elefanttimies. Siirappista kuraa, josta tulee lähinnä mieleen Disneyn lastenelokuvat.
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Mutta nyt pitääkin muistaa, että sinä olet multitalentti elokuvienkin suhteen. Jo 5-vuotiaana olit nähnyt puolet ranskalaisista ja italialaisista taideleffoista. Pentuna olit analysoinut Bergmanin tuotokset ja Kaurismäen kokeelliset teokset olivat jotain sivuhavinaa syksyisessä lehtiruskassa.

Toimintaleffat ja muut pöljät sekä aivottomat tuotokset ovat kevyttä kauraa argenttiinalaisten kauhuelokuvien suhteen ja onhan Siperiassakin ulostettu kiinnostavaa dokkaria juustosta, joka on säilötty pikkupoikien virtsaan.

Ehkäpä se etten erityisemmin nuorena (esiteini-iässä ja teini-iässä) pitänyt Star Warseja kovinkaan kummoisina elokuvina johtuu siitä, että kasvoin hyvinkin pitkälti Chaplinin, Buster Keatonin, Akira Kurosawan maailmoissa. Heidän teosten rinnalla joku Star Wars oli varsin köykäistä tavaraa ja jo sen ikäisenä huomasin sen olevan silkkaa viihdykettä, jolla ei sen suurempaa arvoa ollut. Toki katsoin muitakin viihde-elokuvia, kuten seikkailuelokuvia alá Tarzan mutta eivät ne koskaan nousseet kulttiasemaan, kuten ei Star Warskaan minulla.

Niin ja kuten olen todennut, suomi-filmit eivät muutamaa poikkeusta lokuunottamatta iske, eikä näiden poikkeuksien joukossa ole yhtään Kaurismäkeä.

vlad.
 

Ted Raikas

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Omasta mielestäni yliarvostettu elokuva on sellainen, joka ei sinällään tuo mitään uutta genreensä ja muutenkaan edusta minkäänlaista merkkipaalua. Tuossa kontekstissa kolmea ensimmäistä Star Warsia ei voida pitää yliarvostettuina, koska ne mullisti täysin elokuvatehosteiden maailman ja käynnisti ihan uuden aikakauden visuaalisuuden suhteen. Itse noista elokuvista sisältöineen voi olla toki monta mieltä, mutta tosiaan kun ajattelee mikä merkitys on tuolla tehostepuolella, niin ei noita voi vähätellä. Olkoot sitten kuinka ajan hampaan telomia tai ei. Omasta mielestäni ne ei ole kuin paikka paikoin. Esim. Imperiumin Vastaiskussa on edelleenkin aivan henkeäsalpaavan upeita kohtauksia avaruudessa. Mm. kun Millennium Falcon pakenee imperiumia asteroidien seassa. Taidetta suorastaan.

Ehkä voisi sanoa, että Jedin Paluu ei noista kolmesta ollut niin mullistava ja sitä voisi ehkä jopa hiukan yliarvostetuksi tiluteerata. Pidän toki siitäkin itse. Alkup. Star Wars mullisti elokuvamaailman omilla vahvuuksillaan ja Imperiumin Vastaisku hioi sen aikakauden tehosteet huippuunsa. Omassa lajissaan siis ehdottomasti tärkeitä elokuvia ja yliarvostus on väärä termi.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
2001: Avaruusseikkailu.

Tuota katsoessa pitäisi varmaan olla pilvessä ja/tai hapoissa. Kun en tajuntaa laajentavia käytä, menee valovuoden yli hilseen. Niinkuin... mitä vittua tässä tapahtui: http://www.youtube.com/watch?v=ou6JNQwPWE0

Piti etsiä tuo pätkä juuri youtubesta, ja en liene ainoa jolta meni vähän ohi: "if you're having trouble understanding this scene, please read the description".
Oletko lukenut kirjan? Luin sen juuri pari viikkoa sitten uudelleen ja madonreiän läpihän tuossa mennään ja sitten johonkin toiseen paikkaan galaksissamme tai toisessa galaksissa. Ihan selvä hommeli!

---

Tulipahan vaan mieleen, että onko sellaista elokuvaa olemassakaan josta kaikki pitäisivät ainakin jonkin verran eikä se joutuisi tällaisille yliarvostetuimpien tai huonoimpien listalle? Jokseenkin kaikki suosikkielokuvani löytyvät tästä ketjusta.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Jos katsoo ns. kriitikkojen mielipidettä niin lähes kaikki Kaurismäet, Bergmanit ja ranskalaisen uuden aallon tekeleet. Lipputuloihin eli suuren yleisön arvostukseen nähden hands down voittaja on Harry Potter elokuvat. Filmismus paskasmus.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Lipputuloihin eli suuren yleisön arvostukseen nähden hands down voittaja on Harry Potter elokuvat. Filmismus paskasmus.
No itse Potter-leffat ainakin tullut katsottua lähinnä mielenkiinnosta. Kirjat olivat henki ja elämä silloin aikanaan ja pakkohan se on kaverin kanssa mennä leffa katsomaan ja sitten mennä kolmeksi tunniksi kahvilaan haukkumaan leffaa ja kaikkea mikä siinä "meni väärin". En muutenkaan ole kuullut, että moni leffoja arvostaisi - kirjoja vain arvostetaan niin paljon, että leffa on "pakko" nähdä.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No itse Potter-leffat ainakin tullut katsottua lähinnä mielenkiinnosta. Kirjat olivat henki ja elämä silloin aikanaan ja pakkohan se on kaverin kanssa mennä leffa katsomaan ja sitten mennä kolmeksi tunniksi kahvilaan haukkumaan leffaa ja kaikkea mikä siinä "meni väärin". En muutenkaan ole kuullut, että moni leffoja arvostaisi - kirjoja vain arvostetaan niin paljon, että leffa on "pakko" nähdä.

Aika turha noita elokuvia nyt on niputtaa. Kaksi ensimmäistä elokuvaa oli erittäin lapsellisia huispauselokuvia, jotka oli suunnattu lapsille ja Disneyn elokuvien ystäville.

Kuoleman Varjelukset olikin sitten jo ensimmäinen elokuva, jossa piltit istuivat elokuvateatterissa hiljaa kuset housuissa. Liekehtivässä Pikarissa päästiin sitten jo itse kalman hajuun, eikä meno siitä nyt loppua kohden juuri muuttunut. Tietenkin, jos ei tällainen lapsellinen höttö elokuvasarjana kiinnosta edes alkujaan, niin paskaahan se on mutta kyllä sitä on paskempaakin tullut nähtyä, kuten esimerkiksi Rakastunut Shakespeare.
 
Viimeksi muokattu:

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Kaikki sellaiset elokuvat, joiden väitetään olevan jollain tavoin hyviä, mutta joista minä en pidä, ovat yliarvostettuja. Esimerkiksi Kummisetä-elokuvat, melkein kaikki Eastwoodin elokuvat, ja ihan jokainen ruotsalainen elokuva. Paitsi Kopps. Eniten yliarvostettu elokuva on se tekele, joka sai suomalaisen nimen Radalla. Se on yliarvostettu, koska sitä on pidetty jostain syystä niin hyvänä, että se on päätetty tehdä, vaikka sitä ei missään tapauksessa olisi pitänyt tehdä.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Jälleen kerran...Englantilainen Potilas.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Noniin, nyt pitää jo olla eri mieltä joidenkin ehdotettujen kanssa.

Ensinnäkin Avaruusseikkailu 2001 on aivan mahtava elokuva. Se olotila, jonka leffa saa aikaan on melkoinen ja loppukohtauksen selvittelyyn tarvittiin vähän kertausta...

American Beautystakin pidän kovasti.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
James Cameronin elokuvat noin ylipäänsä. Ei vaan osaa.

Aliens - paluu, tai The Abyss.. eikö putoo? Ainakin toi ensiksi mainittu on loistava yhdistelmä klaustrofobiaa, "ötökkä"kauhua ja kyynistä äijäilyä samassa turboahdetussa paketissa. :)

En tiedä sitten tykkääkö joku oikeasti, mutta itsellä ainakin saa niskakarvat nousemaan pystyyn heti jos johonkin leffaan pitää palkata kaikki sen hetken tunnetuimmat näyttelijät esimerkkinä Oceans Eleven. Hyrr...
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Aliens - paluu, tai The Abyss.. eikö putoo? Ainakin toi ensiksi mainittu on loistava yhdistelmä klaustrofobiaa, "ötökkä"kauhua ja kyynistä äijäilyä samassa turboahdetussa paketissa. :)...

Aliens on mikrossa lämmitetty Alien - vaikka kieli palaakin, niin alkuperäisestä mausta ei ole paljoakaan jäljellä. Tämä nyt tietysti pätee lähestulkoon kaikkiin jatko-osiin, mitä menestyneistä elokuvista on tehty.

The Abyss yrittää olla "köyhän miehen" (tosin tämä kielikuva ei tässä yhteydessä toimi erityisen hyvin) Steven Spielberg -elokuva ja onnistuu siinä kuin Mitsubishi yrittäessään olla BMW. Periaatteessa ihan toimiva ja järkevä, mutta kun ei vaan vastaa alkuperäistä.
 

Vintsukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Suomi, Panthers
En tiedä sitten tykkääkö joku oikeasti, mutta itsellä ainakin saa niskakarvat nousemaan pystyyn heti jos johonkin leffaan pitää palkata kaikki sen hetken tunnetuimmat näyttelijät esimerkkinä Oceans Eleven. Hyrr...

Minusta Ocean's Eleven on vaan yksinkertaisesti viihdyttävä "veijarikomedia" hyvillä näyttelijöillä, hyvällä ohjauksella ja mukiinmenevällä juonella. Ei elokuvataiteen merkkiteos, mutta hyvä ja viihdyttävä leffa.

Twelvessä sitten jo meneekin överiksi, taisivat isojen näyttelijöiden isot egot pilata tuon projektin.

Niin, oletan että puhe oli tästä uudemmasta eikä Rat Packin 60-luvun leffasta...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös