Pekka Virta - kiekkokontrollilla takaisin huipulle?

  • 119 220
  • 298

Jay Low

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, SHL
Noniin, tänään tuli vihdoin varmistus puolen vuoden takaiselle huhulle ja kaksikko Pekka Virta - Mika Strömberg nimitettiin TPS:n valmentajiksi kaksivuotisella sopimuksella.

Pekka Virran Kalpa tunnettiin vahvasta kiekkokontrollista, jossa korkeintaan keskinkertaisella pelaajamateriaalillakin on lähdetty pelaamaan väkevää kiekollista peliä. Pelitapaa on leimannut myös pitkät hyökkäykset, joilla pakotetaan vastustaja hankkimaan jäähy puolustusalueellaan. Pelitapaa on arvosteltu ajoittain sen riskialttiudesta, huonona päivänä oma häkki soi uskaliaan pelaamisen tuomista oman pään virheistä.

Summa summarum, pelitavalla on saavutettu kelpo menestystä Kuopiossa ja Virran on sanottu palauttaneen uskottavuuden kuopiolaiseen kiekkoiluun. Saman tehtävän edessä Pekka Virta on nyt kotikaupungissaan.

Virtaa on arvostettu/arvosteltu erittäin vaativana valmentajana. Virta elää ja hengittää peliä suurella intohimolla, mistä oman osansa saa ajoittain myös lehdistö.

Epäilemättä Virta jatkaa valitsemallaan tiellä myös Turussa. Tervehdin suurella lämmöllä Virran tuloa Tepsin peräsimeen. Tavallaan tämä on hienoa jatkumoa Hantan ja Suikkasen luomalle kiekolliselle pelille - identiteetille, jonka katastrofikausi 2010-11 hetkeksi tuhosi.
 
Viimeksi muokattu:

Susimies

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa,Toronto Maple Leafs,Westghost,Ghostbusters
Onnittelut Turkuun loistavista hankinnoista niin valmennus- kuin pelaajapuolellekkin. Kaksikko Virta-Strömberg tuo valmennukseen valmiiksi toimivan yhteistyön ja paketin jota Urpo Ylönen varmasti kokemuksellaan täydentää. Etenkin Virran myötä joukkueessa ei enää vapaamatkustelua sallita vaan palaute löysäilystä tulee varmasti selkokielellä jos siihen aihetta on. Laakso-Salo kaksikko tuo kentälle liigan eliittiin kuuluvan alivoimakaksikon, jos vaan Salo kestää yhtenä kappaleena,loukkaantumiset ovat kaveria piinanneet viime kausina. Se on tosin syy-seuraus miehen pelityylistä.

Ei voi muuta sanoa kun vielä kerran onnea Turku,ikävä noita kaikkia neljää tulee,ois mahtuneet KalPaankin jos mie oisiin saanu valita.

Pelitapaa on leimannut myös pitkät hyökkäykset, joilla pakotetaan vastustaja hankkimaan jäähy puolustusalueellaan. Pelitapaa on arvosteltu ajoittain sen riskialttiudesta, huonona päivänä oma häkki soi uskaliaan pelaamisen tuomista oman pään virheistä.

Toinen ajoittaista arvostelua aiheuttanut seikka on juuri nuo pitkät hyökkäykset;liian pitkiksi ja itseisarvoiksi tullessaan nuo hyökkäykset tappoivat ainakin päättyvällä kaudella KalPan pelaamisesta ajoittain tehoja. Eli peli meni pelkäksi kulmissa pyörimiseksi eikä laukauksia maalille saatikka maaleja saatu aikaiseksi.
Toimiessaan tuo pelitapa on toki tehokasta ja näyttävää.
 
Viimeksi muokattu:

MAKE #89

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ihan hyvät fiilikset Virran hankinnasta. Kokemusta löytyy jo liigatasolta ja jopa pienoista menestystä melko vaatimattomilla resursseilla. Minkään ei pitäisi tulla yllätyksenä (vrt. Leime) ja vaatimustaso on kova. Rutiinia löytyy mutta samalla nälkää voittaa. Valmennusfilosofia vastaa sitä mihin jo Suikkasen aikana totuttiin. Runkosarjassa KalPa on hallinnut tämän pelitavan jopa Tepsiä paremmin. Strömberg Jokeri-taustastaan huolimatta kelpaa jos on Virran mieleen. Sahlstedt Jatkoajan Twitterin mukaan myös remmissä. Edit: Tepsin sivuilla ei puhuta Killeristä mitään.

Ainoa mikä huolestuttaa on juuri tuo kulmiin ajautuva pelitapa. Tuskin se mikään itseisarvo Virran pelissä on, mutta kuitenkin sitä pidettiin Kuopiossa jonkinlaisena ongelmana. Itse huomasin saman KalPan vierraillessa Turussa. Hirveä hyrrä KalPalla koko ajan päällä mutta tulokset jäivät välillä kovin laihoiksi. Tuo on tosin Turussa ollut ongelmana jo ties kuinka kauan. Pelaajamateriaali vaikuttaa myös pelitapaan. Pitäisi hankkia niitä isompia ja maaliahneita pelaajia.

Kyllä tämä asettaa ihan hyvät lähtökohdat ensi kaudelle.
 
Suosikkijoukkue
TPS
Viime aikaisten empiiristen tutkimusten perusteella entiset hyökkääjät ovat soveltuneet paremmin TPS:n valmentajaksi kuin entiset puolustajat. Toivotaan, että tämä trendi saa jatkoa. Työmaata Virralla riittää, mutta uskotaan, että askeleet menevät eteenpäin.

Olikos Sahlstedin mukanaolo uutisankka? Jatkoajankin uutisessa se taisi olla ensin, mutta on nyt poistettu.
 

angnus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Saas nähdä, jos Tepsin otteet eivät paranekkaan, niin jaksaako johto katsella tämän kauden loppuun Lehtosen otteita, vai otetaanko sittenkin joku tähän väliin, ennen kuin Virta aloittaa ensi kauden alusta puhtaalta pöydältä.
.

Pakko oli onkia tämä oma lokakuinen (25.10.2010, 08:47) viestini esille ja todeta että lähteeni oli ilmeisen luotettava :)
Erityisesti nimimerkki Ramchesterille terveisiä, että nyt vasta on aika uudelle ketjulle!
Jep. Jos sinulla on varma tieto Pekka Virran ja Tepsin ensi kauden sopimuksesta niin kerro vaan, niin laitetaan uusi ketju pystyyn Pekka Virralle.
 

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
Loistava juttu että saatiin jo liigassa meritoitunut kova valmentaja peräsimeen. Hiukan herättää ajatuksia se että Virta olisi mielellään jatkanut KalPassa eikä TPS siis ollutkaan se ykkösvaihtoehto ainakaan vielä syksyllä.

Pelityyli tulee olemaan varmasti yleisöönmenevää ja kun vaatimustaso on todella kova niin menestystä on lupa odottaa. Omituista nähdä takavuosien Jokeritähti Mika Strömberg TPS-takki päällä! :)
 

Migron

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Olen kyllä tyytyväinen kun Virran vakanssi nyt varmistettiin mutta toivoisin myös johtoportaalta pitkäjänteisyyttä koska Virralla meni Kuopiossakin aikansa ennenkuin sai systeeminsä toimimaan. Nyt vaan sitten kunnon hankinnat ykkösketjuun ja maalinsuulle niin suora pleijari-paikka on ainoa tavoite.
 

Mustis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kuopion Palloseura, Kalevan Pallo
Olen kyllä tyytyväinen kun Virran vakanssi nyt varmistettiin mutta toivoisin myös johtoportaalta pitkäjänteisyyttä koska Virralla meni Kuopiossakin aikansa ennenkuin sai systeeminsä toimimaan. Nyt vaan sitten kunnon hankinnat ykkösketjuun ja maalinsuulle niin suora pleijari-paikka on ainoa tavoite.

Tässä näen suurimman riskin. Virralla kesti pari kautta saada pelisysteemi toimimaan täällä Kuopiossa. Tälläkin kaudella nähtiin, että helppoa ei ole kun joukkueen runko muuttui radikaalisti. Saa nähdä miten homma lähtee toimimaan täysin uuden joukkueen kanssa.

Laaksoa en niinkää jaa kaipaamaan, mutta Salon lähtö kyllä kirpaisee. Kyseessä sarjan yksi parhaista alivoimapelaajista. Molemmat kuitenkin kovia ammattimiehiä, mistään pistenikkareista ei kuitenkaan ole kyse.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tässä näen suurimman riskin. Virralla kesti pari kautta saada pelisysteemi toimimaan täällä Kuopiossa. Tälläkin kaudella nähtiin, että helppoa ei ole kun joukkueen runko muuttui radikaalisti. Saa nähdä miten homma lähtee toimimaan täysin uuden joukkueen kanssa.

Aika monet turkulaiset ovat varmasti sitä mieltä että Pekka Virta saa kyllä aikaa tehdä joukkueesta voittavan, itselläni ei ole ensikautta ajatellen mitään muita toivomuksia/tavoitteita kuin että saadaan ajettua uutta pelityyliä ja omia junnuja paremmin sisään seuraavia kausia varten. Olen TODELLA tyytyväinen jos ollaan sijoilla 8-10.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Virta pääsee lähtemään ensi kauteen sikäli hyvästä tilanteesta, että joukkueella ei ole juuri minkäänlaista pelitapaa selkäpiihin iskostettuna surullisen kuuluisan päättyneen kauden jälkeen. Leime-Lehtonen -askeli veti alkukauden jollakin sovelletulla Suikkasen pelikirjalla, mikä pelitapa ei kummoisesti toiminut. Koivu-Suoraniemi -askeli keskittyi vain ja ainoastaan puolustuspelaamisen saattamisen järjelliseen muotoon, mutta hyökkäyspelitavasta ei Koivu-Suoraniemi -askelilla ollut tietoakaan. Siihen vaikutti nyt tosin vähäinen aika.

Virralla on selkeä pelitapa, jonka hän tuo nyt Tepsiin. Uuden opetteleminen vie aikansa ja se pitää vaan hyväksyä. Se haaste Virran pelitavassa on, että se edellyttää sekä jalkoja että käsiä. Nyt joukkuetta on koottu oikeaan suuntaan niin, että jalkoja pitäisi löytyä, mutta missä ovat ne kädet. Ne puuttuvat ainakin sentteriosastolta aivan tyystin.
 

Power

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kummalliseksi se on mennyt tämä maailma, Hantta seisoo Jokereiden penkin takana ja Mika Strömberg Tepsin.

Vakavasti puhuen, Pekka Virran palkkaaminen on ensimmäinen oikeasti positiivinen TPS:ään liittyvä uutinen pitkään aikaan. Mitään Suikkasen kaltaista ryysyistä rikkauksiin -sankaritarinaa ei kannata odotella (sellaista ei varmaan muutenkaan koe kuin kerran elämässä), mutta toisessa SM-liigaseurassa hyvät näytöt antanut ja urallaan vielä nuori valmentaja on juuri sellainen raikas tuulahdus, mitä tämä kroonisen turuntautinen seura tarvitsee. Nähtäväksi jää, saako Virtakaan käännettyä TPS:n suuntaa, mutta hänellä on siihen ennakolta paremmat edellytykset kuin useimmilla muilla potentiaalisilla valmentajakandidaateilla.

Ströba ei 90-luvun vahvana jokeri-ikonina herätä nimenä suurta innostusta, mutta niin sen pitää mennä, että päävalmentaja valitsee muut valmennustiiminsä jäsenet ja pulinat pois. Virta sai mitä ilmeisimmin houkuteltua apuvalmentajakseen oman suosikkinsa, hyvä niin. Viime vuosien valossa pääasia on, ettei kummallakaan valmentajalla ole vahvaa TPS-taustaa pelaajana. Virta nyt ehti pelata meillä pari kautta joskus 20 vuotta sitten, mutta annettakoon se anteeksi.

Iso hatunnosto myös Urpo Ylöselle, että halusi vielä jatkaa. Toivon kuitenkin, että seurassa on uhrattu jo tässä vaiheessa edes pari ajatusta sille, miltä TPS:n maalivahtivalmennus voisi näyttää sen jälkeen kun Upi jonain päivänä ilmoittaa, että tämä oli hänen osaltaan tässä. Ihan loputtomiin ei voida luottaa siihen, että Mr. Ylönen taikoo meille kaudesta toiseen mitat täyttävän ykkösvahdin.
 

Dängleri

Jäsen
Onnittelut Turkuun. Saitte pätevän muutosvalmentajan, jollaista TPS kiistatta tarvitsee.

Virta jää KalPan historiaan yhtenä merkittävimmistä vaikuttajista. Pexin käden jälki on näkynyt, ja tulee varmasti näkymään pitkään KalPan pelillisessä identiteetissä. Jokainen liigaa seurannut tietää miten Virran KalPa pelasi menneillä kausilla - peli on parhaimmillaan barcelomaista taituruutta joka hemmottelee katsojiaan hienouksillaan, mutta toisaalta epäonnistuessaan se saa joukkueen näyttävän todella avuttomalta. Nyt tätä samaa tasapainoilua on luvassa turkulaiselle kiekkoyleisölle.
"Silloin kun kiekko on meidän hallussa, se on poissa niiden tähtipelaajilta. Jos lähdemme peruuttelemaan, edessä on turhan pitkä ilta. Totta kai saa pitkänkin heittää, jos ollaan ihan kusessa." -Pekka Virta-
Haluaisin kuitenkin muistuttaa, ettei identiteetin luominen ollut mikään helppo ja nopea prosessi, vaan pari ensimmäistä kautta mentiin todella matalalla, virheestä virheeseen, tappiosta tappioon. Tähän oli toki monia syitä, mutta suurimpana näkisin sen että pelaajilla oli suuri työ omaksua valmentajansa pelillinen filosofia, ja toisaalta sen juuruttamista ei helpottanut yhtään pelaajaruletti jonka seurauksena ovi kävi tiuhaan tahtiin Niiralan Montussa. Myös se, että omia junioreita ajettiin rohkeasti sisään, ei voinut olla näkymättä kentällä, ja tässä suhteessa KalPa maksoi "oppirahoja" raa'asti sarjapisteillä. Runkosarja sijoitukset noiden kahden kauden aikana olivat 14. ja 13. Myös tämä tulee huomioida ladatessaan odotuksia tuleville kausille.
"Huikea 2-1-maali meiltä. Laukausta edelsi varmaan kahdeksan syöttöä. Jotkut kutsuvat sitä neppailuksi, mutta me ollaan ylpeitä siitä, että KalPa tekee tuollaisia maaleja." -Pekka Virta-
Pekka Virta jää KalPan historiaan osittain kiisteltynä persoonana. Toiset näkivät hänet todellisena lätkäjätkänä, "äijänä", joka piti kuria ja vaati pelaajiltaan paljon, ja siinä sivussa peluutti joukkojaan liigan tyylikkäimmällä pelikirjalla. Toisille Virta oli diktaattori, joka jyräsi kaikki tielleen tulevat, ja jonka pelifilosofia oli tehotonta pörräämistä ja näpertelyä. Totuus lieneekin ollut sitten siinä kuuluisassa välimaastossa. Jokainen muodostakoot oman mielipiteensä.

Omaa käsitystään voi viilata mm. seuraavien Jatkoaika.comin artikkelien pohjalta; Pekka Virta – ristiriitainen hahmo , Virta: ”Nuoret pitäisi opettaa harjoittelemaan” sekä tutustumalla KalPa-hockeyn julkaisemaan vieraspelimatka -videosarjaan näillä videoilla.

Ei siis tarvinne olla ennustaja, jos epäilee TPS:n peliesitysten ailahtelevan ensi kaudella, tai ennakoi aktiivista siirtorulettia pelaajarintamalla. Tämä kaikki kuitenkin maksanee aikanaan itsensä takaisin korkojen kera, mutta tuota takaisinmaksua turkulaisyleisö joutuu odottamaan pari vuotta. Onko seurajohto ja fanit tähän valmiita, onkin kokonaan eri asia.

Yksi asia on kuitenkin varma, Niiralan Montussa ei enää ensi kaudella raiku "töihin siitä", "luistin", ja "aja sitä" - huudot, ja tämäkös masentaa.
Veikkaanpa että monelle KalPan kannattajalle tulee ensi kaudella Virtaa ikävä - olipa hänen persoonaansa puolesta tai vastaan.
 
Viimeksi muokattu:

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Kiitos Dänglerille viestistä. Siinä oli paljon asiaa, ja tuo linkki vieraspelimatkasta kertovaan dokumenttiin oli mielenkiintoista seurattavaa myös meikäläisnäkökulmasta. Hyvältä koutsilta Pekka ainakin tuon perusteella tuntuu. Kunnon hokiäijä, joka ei siedä mitään vapaamatkustajia sopii aina minun Palloseuraani.

Haluaisin kuitenkin muistuttaa, ettei identiteetin luominen ollut mikään helppo ja nopea prosessi, vaan pari ensimmäistä kautta mentiin todella matalalla, virheestä virheeseen, tappiosta tappioon. Tähän oli toki monia syitä, mutta suurimpana näkisin sen että pelaajilla oli suuri työ omaksua valmentajansa pelillinen filosofia, ja toisaalta sen juuruttamista ei helpottanut yhtään pelaajaruletti jonka seurauksena ovi kävi tiuhaan tahtiin Niiralan Montussa. Myös se, että omia junioreita ajettiin rohkeasti sisään, ei voinut olla näkymättä kentällä, ja tässä suhteessa KalPa maksoi "oppirahoja" raa'asti sarjapisteillä. Runkosarja sijoitukset noiden kahden kauden aikana olivat 14. ja 13. Myös tämä tulee huomioida ladatessaan odotuksia tuleville kausille.
Tähän kommentoin sen verran, että täytyy muistaa, ettei kyseessä ole se sama Pekka Virta, mikä Tepsiin tulee ensi kaudeksi, kuin se, joka aloitti taannoin KalPan peräsimessä. Teidän Pekka Virta oli kolmevitonen hiljattain pelaajauransa lopettanut juniorivalmentaja, kun taas meillä ensi kaudella aloittava Pekka Virta on nelikymppinen 5 kautta SM-liigassa menestyksekkäästi valmentanut ammattilainen. Varmasti pelityylin oppiminen ottaa oman aikansa, mutta uskon Peksin sen verran kehittyneen valmentajana, ettei tässä mitään tuollaista rämpimistä tarvitsisi noin kauan kestää.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ei siis tarvinne olla ennustaja, jos epäilee TPS:n peliesitysten ailahtelevan ensi kaudella, tai ennakoi aktiivista siirtorulettia pelaajarintamalla.

Tuo on puhdasta spekulaatiota. Peliesityksiin vaikuttavat muutkin tekijät kuin P Virta - eikä vähäisimmässä määrin pelaajamateriaali. Tokikin Virran pelitapa, erittäin pitkälle viedyn kiekkokontrollin kautta, on jossain määrin valtalinjasta poikkeava, mutta en näkisi sitä automaationa sille, että peliesitysten pitäisi odottaa olevan ailahtelevia.

Ensi kaudeksi joukkue tulee muuttumaan melkoisesti, koska yli 10 pelaajaa jättää joukkueen. Sitä seuraaville kausille muutokset ovat toivottavasti vähäisempiä.
 

Pressiboxi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Palloseura
Tepsihän pelasi kiekkokontrollia vielä vuosi sitten Suikkasen kanssa, eli ne pelaajat jotka siltä ajalta ovat jäljellä voivat kenties toimia etujoukkona "uuden" systeemin sisäänajossa. Laakso & Salo varmasti pystyvät toimimaan välittäjinä linjalla koutsi-maapallo. Jotensakin uskon tai ainakin haluan uskoa, että tämä taittuu paremmin kuin luulisi. Tosin joukkueessa kaikki eivät välttämättä ole pienikoisia superluistelijoita...
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Tepsihän pelasi kiekkokontrollia vielä vuosi sitten Suikkasen kanssa, eli ne pelaajat jotka siltä ajalta ovat jäljellä voivat kenties toimia etujoukkona "uuden" systeemin sisäänajossa.

Vaikka Suikkanenkin pyrki kiekkokontrolliin, niin Virta on silti vienyt sen vielä paljon Suikkasta pidemmälle. Suikkasen malli on minusta paljon pelkistetympi ja suoraviivaisempi kuin Virran. Virran pelitapaan kuuluu mm. pelaaminen kiekon kanssa takaisin alaspäin, jos selkeää hyökkäysväylää ei ole eteenpäin. Tämä on jo todella pitkälle vietyä kiekkokontrollia, vaikka se jossain tilanteissa hidastaakin peliä.

Ykköskysymys kuuluukin tästedes: onko meillä pelaajia toteuttamaan sellaista pelitapaa, jossa kiekkoa pitää pystyä pitämään hallussa jopa ylikorostetun pitkään ja tarvittaessa peruuttamaan, jos eteenpäin reitti on tukossa. Koivun aikana tämä pulma olisi yksinkertaisesti ratkaistu heittämällä punaisen jälkeen kiekko päätyyn... Ensi kaudella näin ei enää ole.
 

snumi

Jäsen
kiekottoman pitää olla pelattavissa

Kai se on pallopeleissä niin, että jos et hallitse pelivälinettä, pitää olla vapaana. Pelivälineen hallussapitävällä on ainakin 2 vapaata pelikaveria tarjolla. Lajista riippumatta. Pelivälineen roiskaisu vastustajalle on emämunaus, paitsi jos tilanne on äärimmäisen tukala.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kai se on pallopeleissä niin, että jos et hallitse pelivälinettä, pitää olla vapaana. Pelivälineen hallussapitävällä on ainakin 2 vapaata pelikaveria tarjolla.

Siinä Johtava analyytikkokin on oikeassa, että kiekko on lätkässä vallan väline. Kiekkokontrolli pelitapana toteuttaa edellä mainittua. Kaksi vapaata pelikaveria ei vielä riitä, vaan lähtökohtaisesti kaikkien neljän muun kenttäpelaajan tulisi olla pelattavissa.
 

-JH-

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kai se on pallopeleissä niin, että jos et hallitse pelivälinettä, pitää olla vapaana. Pelivälineen hallussapitävällä on ainakin 2 vapaata pelikaveria tarjolla. Lajista riippumatta. Pelivälineen roiskaisu vastustajalle on emämunaus, paitsi jos tilanne on äärimmäisen tukala.

Tähän perustuu myös varmasti nämä meidän pakiston uudistukset. Nordlundin heikkoudet ovat tiedossa, omissa kiekon kanssa ERITTÄIN riskialtis kaveri. Järvisen heikkoudet ovat myös kiekollisessa pelaamisessa mutta hänkin meni parin vuoden aikana Nordlundin ohi heittämällä.

Nyt alakerrassa on Huzze, Raboin, Vittasmäki ja Herra X jolloin joka pariin on varmasti heittää kaveri joka pystyy antamaan ensimmäisen syötön ja joka pystyy myös tuomaan kiekkoa ylös. Näistä kavereista ei voida ketään luokitella hasardi syöttelijäksi vaan kaikki ovat aika varmoja omissa. Kiekollisia kavereita tasapainottaan tarvitaan sitten enemmän tai vähemmän puhtaasti puolustavia pelaajia, näitä meillä on tasan yksi, Palmroth, Bergin nykykunnon todellinen tilanne nähtäneen vasta joskus loka-marraskuussa jos sinne saakka paikat kestää. Joku tollanen "Lintner" sinne ykköseen pitäisi saada joka on käytännössä all-round pelaaja, puolustavia kavereita sitten vaikka "Kudelkan" ja "Kaltevan" muodossa.

Tällaisia asioita tuo Pekka Virran pelityylin toteuttaminen pakistoon vaatii. Hyökkäyksessä on jo käsiä ja etenkin jalkoja, terävin kärki vielä uupuu ja varmasti sinne on tulossa kavereita joilla on kiekolliset ominaisuudet hallussa.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Voisin sen verran tulla vierailemaan vieraisiin pöytiin, että pakko on myöntää, että Tepsiä tulee seurattua ennennäkemättömän tarkasti ensi kaudella juurikin Peksin takia. Virrasta tuli suuri suosikkivalmentajani, eikä mikään aiempi valmentaja ennen KalPassa ollut tällaisia fiiliksiä aiheuttanut. Kaikki aiemmat ovat olleet enemmän tai vähemmän yhdentekeviä.

Virta on poikkeus huumorintajullaan, äijämäisyydellään ja käsittämättömän korkealla vaatimustasollaan. Koutsi vaatii joukkueeltaan yhtä paljon, kuin itseltään. Jääkiekko on viihdettä ja Virran tapainen värikäs persoona tuo nimen omaan sitä esimerkiksi lausunnoillaan. Kaikki toki eivät pidä Peksistä, niinhän se on, että suuret persoonat jakavat tunteita.

Tulee olemaan valtavan mielenkiintoista seurata, millaisia tuloksia syntyy Turussa ja millä aikataululla.
 

Ludek

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Hyökkäyksessä on jo käsiä ja etenkin jalkoja, terävin kärki vielä uupuu ja varmasti sinne on tulossa kavereita joilla on kiekolliset ominaisuudet hallussa.

Olen samaa mieltä, että hyökkäyksessä on jo nyt hyvin jalkaliikettä ja jos kesäharjoittelu onnistuu vieläpä viime kesää paremmin, niin tästä homma ei jää kiinni.

Sen sijaan ne kädet sieltä hyökkäyksestä puuttuvat täysin. Meillä ei ole tällä hetkellä yhtään peliätekevää sentteriä. Laakso, Hauhtonen ja Virtala eivät ole mitään syöttökoneita, jotka vaihdosta toiseen luovat ketjukavereilleen tekopaikkoja. Kaikki nämä ovat enemmän tai vähemmän tasapaksuja, kohtuullisesti molempiin suuntiin pelaavia senttereitä, joiden parhaat ominaisuudet ovat melkeinpä alivoimapelissä.

Jos kahdesta ensimmäistä ketjusta puuttuu nyt 2-3 pelaajaa, niin näiden hankintojen on totta vieköön oltava todella hyväkätisiä, peliätekeviä pelimiehiä. Siinä on Arselle haastetta kerrakseen.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Upilta melkoista vaatimattomuutta. Hänen mukaansa Tepsiin tuleva maalivahti kokee SM-liigan hyvänä ponnahduslautana urallaan. Eiköhän se ole niin, että maalivahti tuntee juuri Ylösen koulun olevan hyvä ponnahduslauta, ei niinkään liigan.

Ihan mukava kuulla kommentteja tulevista suunnitelmista, kiitos linkeistä.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Mä en tiedä, kuuleeko joku muu samaa vai onko se vain mun päässäni. Onko Mika Strömberg ihan täysillä mukana hommissa?

Mä olen tuota valintaa epäillyt hieman jo alusta saakka. Siis en kyseenalaista mitenkään Strömbergin valmentajantaitoja tai lojaalisuutta Pekka Virralle. Ammattitaitoa, ammattiylpeyttä ja lojaalisuutta varmasti riittää. Kuitenkin, onko TPS:n vaihtopenkki oikea paikka Strömbergin kaltaiselle Jokeri-ikonille?

OK! Pekka Virta on TPS:n valinta päävalmentajaksi. Virta palaa - ei välttämättä kotijoukkueeseensa, mutta - kotikaupunkiinsa. Luonnollisesti Virta haluaa ympärilleen/alaisiksiin ihmiset, joiden kanssa hän on työskennellyt aikaisemmin ja joihin hän voi luottaa. Työnantajana TPS suostuu tähän, jotta ei toistettaisi virhettä, joka tehtiin kesällä 2010. Päävalmentajan ei annettu valita omia apulaisiaan. Uusi päävalmentaja jatkoi vanhan päävalmentajan aputiimillä ja surullinen lopputulos on luettavissa historiankirjoista. Jotenkin muuten jälkeenpäin mietittynä yksi asia ihmetyttää. Miksi Kai Suikkanen ei halunnut omia apulaisiaan mukaan Venäjälle ja/tai asettanut tätä lähtönsä ehdoksi? Jukka Koivu halusi ehdottomasti oman tiiminsä (Seppo Suoraniemi, Jani Kiviharju) tuekseen ennen kuin suostui tulemaan TPS:n penkin taakse hätäaputöihin.

Henkilökohtaiset apuvalmentajat ovat siis tärkeitä ja voitaisiin ennemminkin puhua valmennustiimistä (HYI, mähän kuulostan ihan pyramidihuijarilta...). Pekka Virta on siis TPS:n päävalmentajavalinta. Virta haluaa avukseen miehen, johon on luottanut edellisessä työpaikassaan neljä vuotta (lähes kolme pelaajana, yksi valmentajana); Mika Strömbergin. Mikä on mahtanut olla Strömbergin ensireaktio, kun Pekka Virta on tullut ilmoittamaan hänelle: "Ensi kaudella jatkan hommia Turussa! Tuletko mukaani?" Strömbergilla on todennäköisesti taitoa ja näkemystä valmennushommiin, mutta hänellä ei ole kokemusta. Kokemusta valmennuksesta on tasan yhden vuoden ajalta ja yhden päävalmentajan alaisuudesta. Virta ilmoittaa Strömbergille tulevien vuosien suunnitelmansa ja halukkuutensa jatkaa työskentelyä tiiminä. Tuskin siinä on Strömbergilla ollut muita hyviä vaihtoehtoja kuin suostuminen.

Mitä enemmän tuota Strömbergin haastattelua kuuntelee sitä enemmän sieltä puskee läpi sellainen perus-hockeyjargonia. "On ihan mahtavaa päästä tänne valmentamaan.", "Ihan hyvältä tuntuu.", "blaa blaa blaa". Ei vain vakuuta! Koko Strömbergin olemuksesta huokuu, että ei häntä kiinnosta Turku tai TPS:n menestyminen; hän on täällä vain töissä. Totta kai hän yrittää hoitaa hommansa mahdollisimman hyvin, mutta hän tulee tekemään sen enemmän oman uransa kuin TPS:n menestyksen eteen.

Tavallaan on ihan hyvä, että Ruissaloon saadaan vähän uutta verta. Onko se kuitenkaan hyvä, että tuodaan noin voimakkaasti toiseen SM-liigajoukkueeseen profiloitunut pelaaja/valmentaja? Eikä se pelkkä toiseen joukkueeseen profiloituminen, vaan myös yhteinen historia. (Huonona) Esimerkkinä voisin mainita Sami Venäläisen. Venu on voimakkaasti profiloitunut Tapparan pelaajaksi, mutta TPS:lla, Tapparalla ja Venäläisellä ei ole ollut tässä viime aikoina sellaista yhteistä historiaa, että se olisi jotenkin haitannut tai näkynyt keskinäisissä suhteissa. Mä olen sitä mieltä, että Tappara-taustastaan huolimatta Venu oli täysillä mukana TPS-kuvioissa koko kolmen vuoden ajan. Toisena esimerkkinä vaikkapa Vladimir Jursinov. Kyllähän hänet yhdistetään ennen TPS-vuosiaan voimakkaasti Moskovan Dynamoon ja Dinamo Rigaan, mutta kun TPS:lla, Dynamoilla ja Jursinovilla ei ollut mitään sellaista yhteistä historiaa (rivalry) noilta ajoilta, niin asialla ei ollut mitään merkitystä.

Vastaavasti Strömbergista ei tule sitä samaa täysillä mukana -fiilistä. TPS ja Jokerit taistelivat verisesti paremmuudestaan lähes koko 90-luvun. Strömberg oli yhtenä suurena Jokeri-palikkana käytännössä koko kyseisen ajan mukaanlukien neljä perättäistä yhteistä finaalikevättä (1994-1997). Nyt - reilun kymmenen vuoden päästä - Strömbergin pitääkin tulla viholliskaupunkiin ja kantaa ylpeänä pahimman vastustajansa sotisopaa. Ymmärrän täysin Strömbergin tunteen! Voin esimerkiksi kuvitella, että minut lyötäisiin johonkin Raumalle laskemaan Lukon SM-liigatilastoja. Kyllähän mä numeroita osaisin pyöritellä Raumallakin, mutta en mä siinä hommassa olisi täydestä sydämestäni mukana.

Pikku kuriositeettina mainittakoon, että Strömberg ei kertaakaan mainitse tuossa haastattelussa sanoja TPS tai Turku. Hän puhuu vain joukkueesta ja "tästä paikasta"... Ammattilainen mikä ammattilainen!

K: Mitä odotat ensi kaudelta?
V: No, sitä että me saadaan taas nostettua... joukkuetta ylöspäin ja parannettua pelaamista täällä.

Näin vastaa ammattilainen isolla A:lla!

EDIT: vastaavasti turkulaisen Pekka Virran vastaus vastaavantyyppiseen kysymykseen

K: Mikä on hienoin asia, että saat tulla takaisin nimenomaan valmentamaan tänne Turkuun?
V: - - - Kannan omalta osaltani huolta siitä, että kyllä TPS täytyy saada tuonne kärkihommiin mukaan, niin kuin se kuuluu suomalaisessa jääkiekkoilussa ja myös turkulaisia pelaajia - - - täytyy tehdä lisää.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös