Ville Varakkaan taklaus Siim Liivikiin - 2. Finaali Blues-HIFK 14.4.2011

  • 46 483
  • 243
Tila
Viestiketju on suljettu.

Snagari

Jäsen
Minä en mistään videosta näe, koskeeko Liivik kiekkoon vai ei? Jos koskee niin vähän myöhäinen, mutta ihan OK, jopa hieno taklaus kiekolliseen Liivikiin.

Kyllähän Siim kiekkoon koskee täysin selvästi. Tuossa ensimmäisellä sivulla olevasta videosta näkee ajassa 1:19, kun Liivik jatkaa kiekon päätyyn ja linjuri levittää kätensä sen merkiksi. Siitä sitten sekunti niin tärähtää.
 

trap

Jäsen
Joltakulta on tainnut jäädä näkemättä Liivikin haastattelu erätauolla.

Mäkään en ole nähnyt mutta lukenut olen. Ihan ymmärrettävää tunnekuohuissa, pelin jälkeisethän oli sitten paljon maltillisemmat.

Turha itkeä Liivikistä, Varakkaasta, tai kenenkään itkemisistä. Risuja sitten tuomareille + eurooppalaiselle/suomalaiselle rangaistuskäytännölle.
 

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Aivan mahtava pommi! Tuli oikein kylmän väreet! Mutta mikä palkinto, tuli sitten ulosajo! Perus settiä tässä liigassa, mutta vituttaa suunnattomasti. Haista vittu liiga, kohta ei meikäläisen rahoja tule.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hieno taklaus joita vaan tämän päivän liiga ei salli. Sääli. Liivik oli mies paikallaan kun keräsi kamat ja lähti pois. Ei jäänyt maahan makaamaan kuten liigan yleinen tapa on.
 

Ralph

Jäsen
Aivan upea pommi! Yhdysvalloissa kun tuon olisi tehnyt, olisi tuomari naureskellut partaansa ja yleisö suurinpiirtein kiivennyt kattoon.

Mutta palataampa Suomeen..
 

ikt

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Stadi HC, St. Louis Blues
Hyvä töötti Väldeltä! Bointsit sinne!
Samaten Simolle bojot kun ei jäänyt turhia puhisemaan ja palasi vielä peliinkin!
Niin ja tuosta Simon ekasta kommentista "päähän osui" niin kaippa heti töötin jälkeen noin voikin kertoilla, olihan kaveri menossa tikattavaksi. Kaikkihan myös tietävät tyylin jolla media kirjoittaa. Skandaalin hakuisuutta. Mutta kuten tässä jälkimmäisessä haastiksessa herra toteaa niin ei mitään mullistavaa. Jatketaan pelaamista.

Dumareihin EN OTA kantaa, koska liigaa seuraavat tietävät tämän pajatson.

Karavaani kulkee.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joltakulta on tainnut jäädä näkemättä Liivikin haastattelu erätauolla.
Toi on se miinuspuoli kun katselee pelit paikan päällä, jää erätaukohaastattelut näkemättä eikä pysy lainkaan ajan hermolla..

Jotenkin noista täältä luetuista kommenteistakaan ei kuitenkaan kovin paha itku paista läpi. Eikö Siim siis todennut taklauksen osuneen päähän, ja jos kerran suu on verta täynnä niin eikös siinä jo ole aika iso osa totuutta mukana?

Ihme juttu että jokaisesta asiasta pitää heti tuomita itkupilliksi, tulee mieleen pahimmat toimittajanretaleet näin vaalikauden alla, kun tenteissä ja muissa takerrutaan mikroskoopin kanssa joka sanaan ja sanankäänteeseen ja ollaan niin nalkittamassa näitä itseään muka pussiin puhuvia poliitikkoja.

Siim sanoi mitä sanoi, joka tapauksessa siis korjaili jälkeenpäin mielipidettään ja eikö se jo meinaa jotain. Ilmeisesti ei ja kyseessä on kunnon itkupilli. Homma lienee loppuunkäsitelty ja lauantaina sarja kotona nelosketjun johdolla tilanteeseen 3-0.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Täältä vielä käsi Liivikille että nousi kuin mies eikä jäänyt kitumaan jäähän kiviharjumaisesti. Hoiti asian kuin mies eikä ole hänen vika että liigassa viheltää lauma mikkihiiriä.

Ekat kommentit oli mitä oli enkä lukisi niistä mitään sen kummempaa, se että sanoi että osui päähän ei mielestäni ollut mikään tuomio taklauksesta vaan lähinnä "hyvä niitti" vähän eri sanankääntein.

Olen jo pitkään saarnannut siitä kuinka SM-liiga ajaa itseensä suohon kitkemällä fyysisen pelin ja tämä oli taas yksi episodi siinä pitkässä kirjassa jota kukkahattuja pelkäävät liigajohtajat kirjoittavat.

EDIT: tuliko veret siitä kontaktista vai siitä kun naama osuu jäähän? En osaa sanoa. Eikä kiinnosta suoraan sanoen.
 
Suosikkijoukkue
NHL
Tämä taklaus osoittaa taas hyvin sen miksi en jaksa seurata sm-liiga pelejä paikan päältä tai televisiosta. Naurettava tuomio.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Sen kummemmin ottamatta taklaukseen kantaa on pakko sanoa, että Jatkoajan tosimiesosasto, se ei sitten petä koskaan.

Täällä jaellaan hamekangasta ja nyyhkyliinoja pelaajalle joka otti perkeleen kovan taklauksen vastaan, sai huuleensa 12 tikkiä ja vastasi muutamaan kysymykseen SEURAAVALLA erätauolla palaten vielä pelin kolmanteen erään.

Melkoisia teräsjäämiehiä on tämäkin palsta täynnä.

Tehkää perässä ja silleen. Näppiksen takaa kaikki on niin mustavalkoista ja ämmät itkee.
 

Skutsari

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllähän Siim kiekkoon koskee täysin selvästi. Tuossa ensimmäisellä sivulla olevasta videosta näkee ajassa 1:19, kun Liivik jatkaa kiekon päätyyn ja linjuri levittää kätensä sen merkiksi. Siitä sitten sekunti niin tärähtää.

Itse pidän todennäköisempänä et linjuri näyttää käsiälevittämällä ettei tilanne ole paitsio, linjurihan seisoo siniviivalla.
 

Panopticon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK ja Detroit Red Wings
Tästä taklauksesta ei olisi olemassa omaa ketjuaan, jos tuomareina olisivat olleet Levonen-Boman. Ainoastaan ihasteltaisiin porukassa hienoa niittiä.

ps.Eikö jääkiekkotuomarit voisi viheltää loput finaalipelit?

Meh, tätä kyseistä tuomiota lukuunottamatta, tässä pelissä oli kyllä huomattavasti tasaisempi tuomaritoiminta kuin ensimmäisessä ottelussa. Levonen-Boman pari piti ihan käsittämätöntä "linjaa" ekassa pelissä, puhumattakaan siitä jatkuvasta paikkailusta.
 

Luca

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Reilut pari metriä ennen sinistä Liivik jatkoi kiekon kulmaan, tästä meni n. 1,5 - 2s taklaukseen. Näin myöhään tulevista puuntakaa pommeista on tapana Euroopassa viheltää. Ja liigan sääntöjen mukaan ulosajo koska rikottu pelaaja loukkaantui. Ei mitään uutta ja tämän tietää Varakaskin ja tämä on koettu IFK-faninakin monesti.

Osansa tapahtuneessa on sillä ettei Liivik ole ihan hereillä, mutta se ei poista Varakkaan rikettä.

Tästä JA:n ns. tosimies-osastosta moni taitaa olla teinejä ja/tai ei ole tainnut kiekkoa pelata, korkeintaan puuhelmi-säbää. Todnäk. aikaa on vietetty lähinnä tietokonepelien ja NHL Top 10 Hits-videoiden äärellä, netissä on sitten hyvät eväät huudella.
 
Aivan loistava tälli, ei ole missään nimessä Varakkaan vika, ettei Simi osannut odottaa taklausta. Kuka vittu viitsii enää varautua taklauksiin, jos joka kerta on palkintona 5 min ylivoima, kun heittää katolleen? Tilanteen itse näen melko mustavalkoisesti näin: Varakas ei toiminut väärin, ei ottanut ylimääräistä vauhtia, liukui tilanteeseen, ei nostanut käsiä eikä hypännyt. Ok, tuli tilanteeseen joillain mittareilla myöhässä, mutta mielestäni Liivik oli tilanteessa vielä ns. kiekollinen. Liivik ei toiminut väärin, ei laskenut kummemmin päätään eikä jäänyt minuuttikausiksi kuolemaan kentälle - tuollainen töötti sattuu totta helvetissä ja ei noista nouse ylös samantien, kuin "samikapaset". Jos tuloksena tuosta on 5+20, niin eipä taida olla kenellekään epäselvää, kuka mielestäni on toiminut tilanteessa väärin.

Meh, tätä kyseistä tuomiota lukuunottamatta, tässä pelissä oli kyllä huomattavasti tasaisempi tuomaritoiminta kuin ensimmäisessä ottelussa. Levonen-Boman pari piti ihan käsittämätöntä "linjaa" ekassa pelissä, puhumattakaan siitä jatkuvasta paikkailusta.

No kyllä tänään tuli vähintään saman verran kyseenalaisia jäähyjä, kuin eilen. Varakkaalta kauden komeimmasta taklauksesta palkintona ulosajo, en sulata oikeastaan sen enempää Järventien "kampitus" -jäähyä perstaklauksesta, myös Järventien ensimmäinen jäähy oli äkkiseltään oudohko, samalla tavalla oudon tuntuinen oli Karalahden ensimmäisen erän "polvitaklaus", olihan noita muitakin, jotka vähän oudoksutti. Varsinkin Karalahden osalta annettiin ensin polvitaklausjäähy, mutta myöhemmin ottelussa ei ollut kanttia antaa huomattavasti enemmän sääntöjen rajamailla olevista taklauksista jäähyä ottelun loppupuolella.

Edit: Kovalevyltä tilanteen uudelleen katseltuani, kiekon päätyyn laittamisen ja taklauksen välillä kului sittenkin hiukan enemmän aikaa, kuin itse tilanteessa näytti. Ei ole vääryys tuokaan tuomio.
 
Viimeksi muokattu:

Jayzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Golden Knights
Aikamoinen oikeusmurha kyllä 5+20 tuosta taklauksesta. Oikea malliesimerkki upeasta, jättikovasta pommista, jollaisia soisi näkevän enemmänkin. Heittämällä hienoin taklaus mitä Suomen kiekkosarjoissa olen nähnyt.

Mutta jos Suomessa tuomarilinja on, että tällaisista ottelurangaistusta tulee, niin sääli. Tällainen fyysisyys on juuri sitä mitä Suomi-kiekko kaipaisi!
 

Infamous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Penguins, Steelers
Ohoh, liigakauden ehdottomasti upein tälli! Näitä lisää... vaikka eipä yhtään yllätä että tuomarit laittoivat pehmoliigassa miehen pesulle.
 

Wiltord

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä ja kova taklaus. En nyt hirveästi näe Liivikissäkään vikaa. Tuollaisia taklauksia on vähän hankala odottaa.

Puhdas taklaus minun mielestä.

Niin ja tämän foorumin ihannesanahan on tuo itkeminen. Ei kai se Liivik itkenyt. Sanoi, että päähän tuli. No niinhän siinä päähän tuli osumaa, mutta ihan puhtaasti. Eriasia sitten, jos olisi väittänyt esim. että kyynärpää napsahti naamaan.

Tulee mieleen aiemmista pleijareista tilanteita, jossa taklaus on ollut "liian kova", jotta tuomarit olisivat uskaltaneet olla viheltämättä. Porthen ainakin lanasi Nielikäisen aikanaan puhtaalla niitillä levyksi, mutta pihallehan se tie vei. Liigassa ei vaan saa taklata tiettyä tasoa kovempaa, vaikka taklaisitkin puhtaasti. Kummallista, mutta tuomareiden on aina helppo pistää syyksi vaikkapa ryntäys.

Tuomareille sattui mokia muutenkin. Muutama linjaton tuomio puolin ja toisin ja esimerkiksi Heiskasen viikateisku jätettiin taas viheltämättä.
 

King Harvest

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Seahawks, Die Mannschaft
Olihan se komea taklaus, siitä ei pääse mihinkään. Tuli vaan ns. sokeasta kulmasta ja esimerkiksi NHL:ssä näitä on karsittu kovalla kädellä aivotärähdys-ongelman vuoksi. Pisteet Varakkaalle siitä, ettei yrittänytkään osua päähän ja Simolle siitä ettei jäänyt makoilemaan kentälle ja tuli vielä takaisin peliin muutaman tikin rikkaampana.
 

Toni85

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko oikeissa käsissä
jestas kun näitä pommeja (ilman loukkaantumisia toki) saataisiin nähdä useamminkin.

Juuri näin, mutta arvaa vaan nähdäänkö, kun tästä täysin puhtaasta niitistä lensi suihkuun? Ei varmana nähdä, ainakaan jos sama nuijakaksikko jatkaa vislailuja.. On kyllä aivan käsittämätöntä, että koko kauden ehkä huonoin tuomari, eli Rönn, viheltää finaaleja. Vain SM-liigassa.

Jotta ei menisi pelkäksi itkemiseksi, heitetään yksi linkki kehiin. Kuinka monta ulosajoa näistä (linkki vie YouTubeen) niiteistä olisi tullut, jos liiga olisi SM-liiga? Keep your head up!
 

JMA

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Näin myöhään tulevista puuntakaa pommeista on tapana Euroopassa viheltää.

Ainut vaan, että latu oli täysin auki ja pommi tuli suht edestä. Päätä vaan Märkä-Simo ylös ennenkuin lähdet kohnottamaan päätyä kohti niin hyvä siitä tulee. Taklaushan on täysin puhdas ja jopa kauden huikein niitti. Se taas on asia erikseen tuliko taklaus kuitenkin hippasen liian myöhään. Sitä nämä kaksi täysin ammattitaidotonta dumariakaan (Rönn&Tatu) eivät tainneet osata sanoa sillä jäähyn syy RYNTÄÄMINEN on yhtä naurettava kuin herrojen esitys.
 

Koskenkorva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Komeat maalit ja kovat taklaukset ovat jääkiekon suola. Ja kun pelataan sentään SM-liigan finaalisarjaa, niin näitä pitääkin olla. Tällä tuomarilinjalla tapetaan intensiteetti pelistä.

Siim ei nähnyt taklausta kunnolla, tuli puun takaa. No kannattaisko kumminki laidan lähellä pitää ne silmät auki, kun se on se kaikkein todennäköisin paikka missä sitä pommia tulee. Varsinkin kun kiekon kanssa siellä olet, kuten Liivik vain hetkeä aiemmin!
 

Rapakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK
Tuomio 5+20 tuosta on ihan naurettava. Valitettavasti tuomarit eivät voi sääntöjen puitteissa antaa tilanteesta muita jäähyjä kuin vähintään 5+20 (Koska Simeon loukkantui) tai sitten ei jäähyä ollenkaan. Eli ne jotka sanovat, että korkeintaan 2min, eivät tunne sääntöjä.

Ylipäätään finaaleissa ja koko pleijareissa on ollut ihan älyttömän tarkka linja. Tämä on näköjään tuomareiden pleijarit eikä pelaajien. Heidän näytön paikka! Valitettavasti näin on asian laita, hirveetä näytön haluja on, ja kaikesta vihelletään. Tästä tilanteesta on tosin todettava, että "vika" ei ole tuomareissa, vaan idioottimaisissa säännöissä.
 

struumax

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät ja HIFK
Siis Varakkaalta aivan käsittämättömän...UPEA pommi.
Aivan putipuhdas ja äärettömän kova, ihan hippasen myöhässä, mutta silti.

Lisää näitä! Muttei S&M-liigassa...joutuu pihalle. Puhtaasta pommista. =(
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös