Finaalit 2011: Jukurit - Sport

  • 84 452
  • 261

MrMacmanaman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Toisenlainen muistikuva on Sportin viimeinen runkosarja vierailu Mikkelissä. Jos joku silloin olisi sanonut, että Sport pelaa Jukureita vastaan finaalissa, niin sanojaa olisi pidetty jollain tavalla "häiriintyneenä". Valtavasti on Sportin peli sen jälkeen parantunut. Niin on kyllä vastaavasti Jukureidenkin. Varsinkin Jukureiden alivoimapeli on ollut aivan uskomattoman hyvää viime aikoina. Vastustaja ei ole pystynyt ylivoimilla tekemään juuri mitään.

Niin olivat Kouvolan vierailutkin yhtä tervanjuontia runkosarjassa, mutta se tarvittava ryöstö sieltä otettiin. Sportin yv ei ole kulkenut kuin toisessa välieräottelussa, joten ei ole varmaan pelkoa, että Sport tätä sarjaa ylivoimapelillään ratkaisisi.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Mahat jo täynnä-teoriaan en usko. Sport tuntuu oleva tällä hetkellä tosi tervehenkinen ryhmä nuoria pelaajia, joista harva on voittanut urallaan mitään. Se riittänee motivaattoriksi.

No niinpä. Se on normaaliin Sport touhuun tottuneena melko ihmeellistä, kuinka tämä nuori jengi onnistuu kerta toisensa jälkeen nousemaan takaa-ajoasemasta voittoon ja kääntämään pelejä voitoksi. Tuntuu, ettei näiden jätkien lanttua saa millään jumiin.

Vaikka Jukurit ovat olleetkin runkosarjassa todella kovia ja varmaan hyvä jengi onkin kasassa, on silti mielestäni tässä vaiheessa pahaa aliarviointia sanoa, ettei Sportilla ole mitään jakoa tässä sarjassa. Syyt on nyt tulleet jo aiemmissa viesteissä käsiteltyä, mutta isoin juttu mun mielestä on tuo Jukureiden helppo tie finaaliin ja vastaavasti Sportin henkisesti isot pelit. Kuten sanottua, tätä jengiä ei ihan äkkiä lannisteta. Toisaalta, jotenkin tuntuu, ettei Jukureillakaan loppupeleissä ihan hirveitä paineita menestyksen suhteen ole, joten mailaa tuskin puristetaan samalla lailla kuin KooKoo saattoi ajoittain tehdä. Mutta mutta, todellisesta Kuparisaaren kiimasta nämä pojat ei tiedä vielä mitään.

Ja sokerina pohjalla, oishan se tavallaan hienoa ottaa viiri jo toistamiseen Pikkaraiselta, vaikka kaverin itse arvostankin korkealle.
 

Sakari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tasoero tällä kaudella liigan hännän ja Mestiksen kärjen välillä on vain liian suuri että Mestis-joukkue voisi neljää peliä liigajengiltä viedä. Pelicans tai TPS tulee kuitenkin karsintaan vastaan huomattavasti paremmasta asemasta kuin koko kauden 2009 turpaan ottanut Ässät.

Sen verran pitää tänne huudella ja menee vähän myös offtopic (sorry), mutta tuo yllämainittuhan ei pidä lainkaan paikkaansa. Kaudella 2008-2009 Ässät oli nimenomaan pitkään kiinni jopa SM-liigan pudotuspelipaikassa ja jäi lopulta vasta parilla viimeisellä kierroksella säälipleijareista ulos. Ässät oli runkosarjan 12., kun taakse jäivät Tappara ja SaiPa. Ässät ei siis missään nimessä ottanut koko kautta turpaan, vaan taipui karsintaan vasta sen kevään järjettömyyskokeilun eli playout-pelien kautta.

Ässät tuli silloin karsintaan Sportia vastaan todella suuren pettymyksen kokeneena, eikä missään nimessä ollut henkisesti valmis karsintasarjaan. Toisin kuin viime keväänä Ilves, joka se otti turpaan koko kauden ajan, ehti henkisesti valmistautua karsintoihin todella pitkään ja pyyhkäisi sitten helposti Jokipojat nurin.

Tänä keväänä karsintaan tulee yhtä suuren pettymyksen kokenut joukkue kuin Ässät, koska Pelicansin/TPS:n joutuminen karsintaan saattaa varmistua vasta vihoviimeisellä runkosarjakierroksella torstaina. Tästä lähtökohdasta uskon, ettei karsinnasta tule aivan läpihuutojuttua.

Mestiksen finaalipari on näin ulkopuoliselle ihan mielenkiintoinen, vaikka Jukureiden tilalla olisikin KooKoo ollut mieluisampi. Kuten joku jo yllä kirjoitti, niin avauspeli on huiman tärkeä. Siinä on Sportilla elämänsä tilaisuus aivan kuten KooKoota vastaan. Mutta jos Jukurit ensimmäisen pelin vie, niin uskon sen vievän myös mestaruuden, vaikka Sport voittaisikin ensimmäisen kotipelinsä.

Veikataan siis mestaruutta Jukureille voitoin 3-1.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Onko joku saanut tilattua liput tuolta Lippu.fi-palvelusta perjantain matsiin? Mulla ilmoittaa vain että palvelu tilapäisesti pois käytöstä, sen jälkeen kun on valinnut katsomonosan ja lippujen määrän. Eikä puhelimeenkaan vastata.

edit. vihdoin viimein sai liput tuolta nettipalvelun kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Teela

Jäsen
Onko joku saanut tilattua liput tuolta Lippu.fi-palvelusta perjantain matsiin? Mulla ilmoittaa vain että palvelu tilapäisesti pois käytöstä, sen jälkeen kun on valinnut katsomonosan ja lippujen määrän. Eikä puhelimeenkaan vastata.

Sain ite tilattua 4 istumalippua, mut samaan aikaan työkaveri viereisellä koneella sai ton saman ilmoituksen et palvelu pois käytöstä. Kannattaa vaan koittaa läpi, sillä lippuja ei tällä hetkellä saa hankittua mistään. Soitin lauantaina lippu.fi:n kun sain KooKoo-matsiin samaisen ilmoituksen ja tyttö toisessa päässä ilmoitti, että hekään eivät pysty lippuja varaamaan.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Onko joku saanut tilattua liput tuolta Lippu.fi-palvelusta perjantain matsiin? Mulla ilmoittaa vain että palvelu tilapäisesti pois käytöstä, sen jälkeen kun on valinnut katsomonosan ja lippujen määrän. Eikä puhelimeenkaan vastata.

Kyllä ne puhelimeenkin vastaa kun malttaa yrittää. Aika finaalissa alkoi olemaan paikat ainakin appuran puolella hallia jo tuossa 10 yli, kun puhelimella varasin ja mimmi niitä siinä haarukoi.
 

Jape

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Voittipa sitten kumpi tahansa, niin ainakin liigakarsinnoista on se vähäkin mielenkiinto jo lässähtänyt.
Karsinnoista keskustelu voitais jättää niille avattuun ketjuun.

Mutta mutta, todellisesta Kuparisaaren kiimasta nämä pojat ei tiedä vielä mitään.
Eivät ehkä kaikki jukuripelaajat, mutta keväällä 2006 kun Jukurit nosteli kannua Kuparisaaressa, niin siitä joukkueesta ovat vielä mukana Tillanen (oli luukkuvahtina), Kallioinen, Jormakka ja Lehtonen. Tuolloin lehtereillä oli vastassa 4102 ja 4020 katsojaa.
Lisäksi Hietaharju pelasi Sportissa finaaleissa ja karsinnassa 2009 ja Kautto edellisellä kaudella kotkapaidassa. Finaalikokemusta ja isojen yleisöjen edessä ovat lisäksi pelanneet ainakin Hakkarainen (mm. SM-liigan finaalit 2009), Korkeavuori (mm. SM-liigan karsinta 2009) sekä monta pelaajaa, joilla on paljon kokemusta SM-liigasta (Muhonen, Jasko, Vaarasuo, Forsberg..). Kuparisaari on varmasti monella tapaa kova paikka pelata, mutta aivan kokematonta sakkia eivät vierailijat finaalissa ole. Lisäksi olen lukenut monien jukuripelaajien (mm. Jormakka) toteavan, että yleisö siellä sytyttää myös vierasjoukkueen. Jukureillahan on kuitenkin kohtuullisen hyvät muistot sieltä menneiltä vuosilta. Joku tilastonikkari voisi tähän kaivaa tilastoja.

Kokonaisuutena todella mielenkiintoiset lähtökohdat on tähän finaalisarjaan. Jukurit ei ehkä joutunut vielä pistämään aivan parastaan K-Vantaata ja D Teamia vastaan. Nyt kuitenkin ruuvia on kiristettävä, jos voittokannassa aiotaan pysyä. Sport piristyi jo runkosarjan lopulla ja merkit oli nähtävissä, että Vaasassa mennään pidemmälle kuin moni tammikuussa vielä uskoi. LeKi oli Sportille suupala ja KooKoota vastaan kone saatiin trimmattua huippuiskuun. Sport lähtee ehkä hieman paremmalla vireellä tähän sarjaan, joten Jukurien on saatava diesel käyntiin heti alusta kotikaukalossa, jotta kotietu säilyisi.

Joukkueiden materiaalieroja on mielestäni tässä vaiheessa kautta hieman turhaa vertailla, sillä pleijarit ovat aina oma maailmansa ja moni pelaaja voi nousta aivan uuteen rooliin kuin runkosarjassa. Tiivis ottelutahti lisäksi testaa fyysiikkaa ja henkisen kantin pitävyyttä. Edellinen ottelu on pystyttävä nollaamaan nopeasti ja seuraavaan keskittyminen on erityisen tärkeää, ts. kuinka se hoidetaan. Pikkaraisella on kokemuksia näistä tilanteista, mutta Törmästä ei ole syytä aliarvioida. Välierät jo osoittivat, että Sport pystyy nopeasti muuttamaan ottelun kulkua jos vastustaja antaa hetkenkin siimaa.

Pari päivää tässä olisi vielä odoteltava, vaikka nyt jo jännittää niin turkasesti. Täytyykin muuten mainita tulevasta lauantaista sen verran, että silloinhan on todella suuri mikkeliläinen jääurheilupäivä. Paitsi että on tietysti Mestiksen kolmas finaalipeli, niin myös jääpallon Suomen mestaruus ratkeaa Mikkelissä, kun Kampparit ja HIFK kohtaavat. Tuo jääpallonäytös alkaa jo klo 15.00, joten molemmat ehtii hyvin näkemään. Jännitystä tälle viikolle siis riittää.
 

Niksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tiedät sen paremmin. Vai tiedätkö sittenkään?
- Seurat kohtaavat kuudennen kerran pleijareissa Mestis-historian aikana. Jukurit on voittanut niistä neljä ja Sport yhden. Ollaan kohdattu kerran puolivälierissä, kolme kertaa välierissä ja nyt kaksi kertaa finaaleissa.
- Jokaisella kerralla penkin takana on ollut joko Dufva tai Tami, mutta ei enää.
- Piken kolmas finaaliesiintyminen viimeisen kolmen vuoden aikana, not bad.
- Stögö seuraa Piken jalanjälkiä, kun heti ensimmäisenä kaudella Mestis-finaaleihin.
- Kokemus vs. Junnut

Näistä asetelmista pitäisi voittaa mehupurkki ja päästä karsintasarjaan keräämään rahat pois. Aika selvää, että vaikealta kuulostaa. Pikeltä löytyy kokemusta näistä peleistä ja Stögöltä ei. Sport voi napata yhden voiton, mutta kahteen en jaksa uskoa. Jukurien puolustuspeli on rautaa ja hyökkäys laatua, kuten myös erikoistilannepelaaminen on hyvin hallussa.

Sanoisin siis Jukurien juhlivan mestaruutta joko lauantaina tai maanantaina. Jos suinkin mahdollista, niin antakaa Sportin pelata myös maanantaina, niin saadaan rahat kerättyä pois. Voitte mun puolesta juhlia maanantaina, kunhan ei tarvitse ensi viikon keskiviikkona raahautua mihinkään Mikkeliin.

PS. Kevät 2005 ja Mika Suoraniemen voittomaali nevöföget!
PS2. Eikä myöskään unohdu kevät 2003(?), jossa Sport teki Mikkelissä maalin, mutta sitä ei ikinä hyväksytty...
 

Castillo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikki jotka Sport kaudella 2015-2016 voittaa.
Sen verran pitää tänne huudella ja menee vähän myös offtopic (sorry), mutta tuo yllämainittuhan ei pidä lainkaan paikkaansa. Kaudella 2008-2009 Ässät oli nimenomaan pitkään kiinni jopa SM-liigan pudotuspelipaikassa ja jäi lopulta vasta parilla viimeisellä kierroksella säälipleijareista ulos. Ässät oli runkosarjan 12., kun taakse jäivät Tappara ja SaiPa. Ässät ei siis missään nimessä ottanut koko kautta turpaan, vaan taipui karsintaan vasta sen kevään järjettömyyskokeilun eli playout-pelien kautta.

Ässät tuli silloin karsintaan Sportia vastaan todella suuren pettymyksen kokeneena, eikä missään nimessä ollut henkisesti valmis karsintasarjaan. Toisin kuin viime keväänä Ilves, joka se otti turpaan koko kauden ajan, ehti henkisesti valmistautua karsintoihin todella pitkään ja pyyhkäisi sitten helposti Jokipojat nurin.

Tänä keväänä karsintaan tulee yhtä suuren pettymyksen kokenut joukkue kuin Ässät, koska Pelicansin/TPS:n joutuminen karsintaan saattaa varmistua vasta vihoviimeisellä runkosarjakierroksella torstaina. Tästä lähtökohdasta uskon, ettei karsinnasta tule aivan läpihuutojuttua.

Mestiksen finaalipari on näin ulkopuoliselle ihan mielenkiintoinen, vaikka Jukureiden tilalla olisikin KooKoo ollut mieluisampi. Kuten joku jo yllä kirjoitti, niin avauspeli on huiman tärkeä. Siinä on Sportilla elämänsä tilaisuus aivan kuten KooKoota vastaan. Mutta jos Jukurit ensimmäisen pelin vie, niin uskon sen vievän myös mestaruuden, vaikka Sport voittaisikin ensimmäisen kotipelinsä.

Veikataan siis mestaruutta Jukureille voitoin 3-1.
Kyllä näin olikin. Muistelin että Ässät olisi taapertaneet läpi koko kauden ja siksi tulivat henkisesti vaikeasta asemasta noihin peleihin mutta se olikin juuri niin kuin korjasit.

Olen silti sitä mieltä että tämän vuoden karsinnoista tulee läpihuutojuttu. Mestis-joukkueiden taso ei vain riitä haastamaan liigajengiä.
 

cashew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Karsinnoista keskustelu voitais jättää niille avattuun ketjuun.


Eivät ehkä kaikki jukuripelaajat, mutta keväällä 2006 kun Jukurit nosteli kannua Kuparisaaressa, niin siitä joukkueesta ovat vielä mukana Tillanen (oli luukkuvahtina), Kallioinen, Jormakka ja Lehtonen. Tuolloin lehtereillä oli vastassa 4102 ja 4020 katsojaa.
Lisäksi Hietaharju pelasi Sportissa finaaleissa ja karsinnassa 2009 ja Kautto edellisellä kaudella kotkapaidassa. Finaalikokemusta ja isojen yleisöjen edessä ovat lisäksi pelanneet ainakin Hakkarainen (mm. SM-liigan finaalit 2009), Korkeavuori (mm. SM-liigan karsinta 2009) sekä monta pelaajaa, joilla on paljon kokemusta SM-liigasta (Muhonen, Jasko, Vaarasuo, Forsberg..). Kuparisaari on varmasti monella tapaa kova paikka pelata, mutta aivan kokematonta sakkia eivät vierailijat finaalissa ole. Lisäksi olen lukenut monien jukuripelaajien (mm. Jormakka) toteavan, että yleisö siellä sytyttää myös vierasjoukkueen. Jukureillahan on kuitenkin kohtuullisen hyvät muistot sieltä menneiltä vuosilta. Joku tilastonikkari voisi tähän kaivaa tilastoja.

Joo, totta tämäkin. Mutta vaikka Kuparisaaressa tunnelma ja kannustus on ollut huippua jo aikaisemmin, ollaan nyt mun mielestä vielä kertaluokkaa pidemmällä ja tällaista fiilistä ei ole ennen Mestiksessä nähty. Suuri yleisö syttyi silloin 2009 liigakarsinnoissa ja nyt jo välierissä alkaa olemaan sama tunnelma kuin 2009 huipennuksessa.

Mutta joo, ei toki pidä väheksyä Jukureiden kokemusta näistä peleistä.
 

hil

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Bromwich Albion, Primeira Liga e Segunda Liga
Jukurien puolustuspeli on rautaa ja hyökkäys laatua, kuten myös erikoistilannepelaaminen on hyvin hallussa.
Ei tarvitse olla vaatimaton: Molemmilla finalisteilla puolustustuspeli on rautaa. Erikoistilannepeli yleensä taas on ollut siinä mielessä erikoista että kummallakaan ylivoima ei ole ollut näyttävän tai tehokkaan näköistä, vaikka se numeroiden valossa on kohtuullisesti mennytkin.

Alivoima taas on Jukureilla ollut lähes käsittämättömän hyvää. Kakkosia on mennyt siten että vastustaja ei ole saanut laukaustakaan maalia kohti. Samoin viis-kolmoset K-Vantaata, mutta etenkin D Teamia vastaan menivät osin jopa helponnäköisesti. Jos ykkös- tai kakkosalivoimasta kukaan ei istu jäähyllä niin luottavaisesti on voinut istua Jukurikatsomossa.

Mieluummin lauantaina, ettei tarvitse ensi viikon maanantaina raahautua mihinkään Vaasaan.
PS. Tosikoille: Tämä oli loppukevennys.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Mulle on ainakin aivan saatanan sama, pystyttäisiinkö me laittaan lainkaan kampoihin mahdollisissa liiga-karsinnoissa, mutta tapahtumana tuo olisi taas jotain aivan omaa luokkaansa. Kevät 2009 ja Porin reissut oli sellasta settiä, että niitä en unohda koko elinikänäni.

Niin ja jos pidetään sitten kuitenkin vielä jalat maassa ja räpisteltäisiin nämä finaalit ensin ja katottaisiin, kuka sieltä liigajoukkuetta vastaan saapuu.

Jukurit on luonnollisesti ennakkosuosikki, mutta jotain saumaa laskisin kyllä Sportillakin olevan. Jukurien otteet koko kauden sekä pleijareissa ovat olleet äärettömän vakuuttavia. Ensimmäinen ottelu on kuitenkin aina vaikea ja Jukureille saattaa olla asenteellisesti vaikeampi, kuin Sportille. Sport on joutunut kovan koulun kautta finaaleihin ja venymiset ovat nostaneet itseluottamuksen hirmuiseksi. No on sillä Jukurillakin itseluottamus kohdallaan, aivan varmasti. He ovat kuitenkin päässeet finaaleihin suhteellisen helpolla, eikä heidän ole tarvinnut venyä kahdessa edellisessä sarjassaan lainkaan. Tämä on tietty heidän hyvyyttään, mutta nyt pitäisi heti alusta olla hereillä. Muuten Vaasalaiset saattavat viedä the big stealin Kalevankankaalta ja sen jälkeen Vaasassa olisi vaikeaa.

Jos pitäs taas vetää jotain plussia ja miinuksia, kuten KooKoo-sarjaa ennen, menisköhän jotain luokkaa näin:

Sport
+ Maalivahtipeli
+ Joukkuehenki
+ nopeus
+ puolustus
+ kotiyleisö

- yv tökkii välillä pahasti
- riittääkö bensa
- onko jo liikaa hyvänolon tunnetta puseroissa
- maalinteko vieläkin välillä ongelmallista

Jukurit
+ koko kausi takuuvarmaa työtä
+ hurja ykkösketju
+ kokemus
+ maalinteko tuntuu olevan liukuhihnatoimintaa

- ei ennakkoon kotiyleisötukea
- maalivahdit hyviä, mutta ovatko ratkaisuissa tarpeeksi hyviä
- riittääkö bensa
- kestääkö painetta

Summarum: Sportilla selviä miinuksia, Jukureilla miinukset enemmän avoimia kysymyksiä. Kyllähän Jukurit on tässä sarjassa ehdoton ennakkosuosikki, mutta katotaan.

Jos Jukurit tämän sarjan vie, toivon sydämmestäni, että Mikkeliläiset osaisivat nauttia ja että joukkue saisi kansan tuen liigakarsintoihin. On ne nimittäin vaan niin makeet kinkerit, ettei mitään jakoa. Tai ainakin meillä oli ja jos luoja suo, tulee 100% varmasti olemaan sitä myös tällä kaudella.

PS: Pakkohan tänne on saada jo jotain eloa, niin hämmennetään vähän. Manninen kentälle Mikkelissä ja targettina nro 1. Flinck ja nro 2. Jasko. Jokainen tietää, mitä nuo to do-listan targetit pitävät sisällään. ;)
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
- ei ennakkoon kotiyleisötukea

Tohon on pakko puuttua. Varsin hyvä meno on ollut päätykatsomossa koko playoffien ajan ja pelaajilta on tullut kiitosta. Vaasaan verrattavaa se ei ole, sen myöntää jokainen, mutta ihan ok meininkiä on ollut ja väki on lisääntynyt päädyssä, mitä pidemmälle pelit on jatkuneet. Toki eihän se "ulkopuolisille" kelpaa, mutta joukkue on siitä ainakin tykännyt ja se lienee pääasia.
 

everon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, KHL Jokerit, sympatiat Kärpät
Jukurti on tehnyt tällä kaudella niin takuuvarmaa työtä, että uskon sen aidosti haastvan liigajoukkueen tänä keväänä. Tietenkin ennen karsintapelejä Jukureiden täytyy hoitaa Sport pois alta. Tämä tuskin tulee olemana kovin vaikea homma.

Toisaalta...Kookoon piti suorastaan lanata asfalttia Sportilla, mutta kuinkas kävikään. Urheilu on siitä hienoa, että aina voi sattua mitä tahansa kentällä. Tässä olisi miljonääri, jos nämä tuloksen olisi ennaakkoon pääteltävissä :)

Kyllä silti tuo Jukureiden kokoonpano on kovaa valuuttaa tällä tasolla. Todellakin uskon että liigajoukkue saa pistää parastaan, jos Jukurit Sportista selviää.

Kaikesta huolimatta vapautunein fiiliksin tähän sarjaan. Altavastaajana on kiva tehdä kiusaa :)

Täytyy kyllä nostaa Jukureille hattua, jossakin ne on onnistuneet muita paremmin jo monena vuonna. Muutama rääväsuu kannattaja ei onneksi vielä pilaa seuran mainetta, niitä kun löytyy joka jengistä. Silti nuo konkurssitoiveet KooKoota kohtaan on lähes rikollisia ajatuksia, ei näin!
 

viking

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
PS: Pakkohan tänne on saada jo jotain eloa, niin hämmennetään vähän. Manninen kentälle Mikkelissä ja targettina nro 1. Flinck ja nro 2. Jasko. Jokainen tietää, mitä nuo to do-listan targetit pitävät sisällään. ;)

Jos jompaa kumpaa noista joku pelaaja aikoo jonkinlaisena "targettina" pitää, niin täytyy olla aika rohkea kaveri ja valmistautua siihen, että joutuu itse "targetiksi". Toisi varmasti väriä ottelusarjaan, mikä olisi loistavaa, jotta saadaan tunteita pintaan niin yleisössä kuin pelaajissakin.

Täytyy sanoa että odotin finaalisarjaan KooKoota vesikielellä, jotta olisi saanut heitellä rantapalloja Kouvolan suuntaan. Kävi niin kuin kävi ja te veitte sen ilon meiltä. Nyt saadaan taistella toista rakasta vastustajaa Vaasan Sporttia vastaa hienot finaalit. Toivotaan että sarjasta tulee kaikin puolin rehti ja parempi voittaa.

Jukurit varmasti ennakkosuosikki sarjassa, mutta Sportilla on suuret yllätyksen mahdollisuudet kuten jo edellinen ottelusarja todisti. Tarkempaa analyysiä ehkä myöhemmin jos vain ehdin.

Vaasan Sportin kannattajat toivotan lämpimästi Mikkeliin näyttämään Sarvisklubilaisille mallia miten kannatetaan. Välillä tuntuu oikein pahalle kuunnella noita Sarviksia yksinkertaisine huutoineen ja käden läpsytyksineen. Jotain uutta pitäisi siellä keksiä jotta saisi yleisönkin siihen mukaan. Jotenkin vaan näyttää niin mielikuvituksettomalle se touhu. Kaikesta huolimatta hyväähän siellä on tarkoitus tehdä ja parempi tuo nykyinenkin kannatus on kuin ei mitään.
 
Suosikkijoukkue
Vaasan ylpeydet, punavalkoiset & Voittamaton Vaasa
Tohon on pakko puuttua. Varsin hyvä meno on ollut päätykatsomossa koko playoffien ajan ja pelaajilta on tullut kiitosta.
Kiitos korjauksesta. Olen saanut sen käsityksen mm. Jatkoajalta, kuin yleisistä yleisömääristäkin, ettei tuki olisi kovinkaan kummoinen. No nytpä tiedän tämänkin.

Toki eihän se "ulkopuolisille" kelpaa, mutta joukkue on siitä ainakin tykännyt ja se lienee pääasia.
Kelpaa tai ei, sillä ei liene teidän tekemiseen merkitystä.

PS: Eikös Kalevankankaalla ollut silloin Jukurien mestaruusvuosina kuitenkin yli 4000 silmäpariakin kannustamassa sarvipäitä? Voiko tollasia lukua odottaa realistisesti finaaleissa tälle kaudelle? Jos siis muistan yhtään oikein edes noita lukuja.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
PS: Eikös Kalevankankaalla ollut silloin Jukurien mestaruusvuosina kuitenkin yli 4000 silmäpariakin kannustamassa sarvipäitä? Voiko tollasia lukua odottaa realistisesti finaaleissa tälle kaudelle? Jos siis muistan yhtään oikein edes noita lukuja.

4000 en usko, mutta yli 3000 saattaisi olla mahdollistakin. Silloin ensimmäisinä mestaruusvuosina ei ollut tv-lähetyksiä. Telkkari saa varmasti osan näistä "nettifaneista" jäämään kotiin. Miksi ihmeessä vaivautua hallille, jos kotisohvaltakin pelin näkee...
 

Wilzu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Kyllä tosiaan jukurikatsomokin on herännyt henkiin kevään tullen. Jos et usko, käy katsomassa. Niin tein itsekin ja yllätyin - Kalevankangas laulaa nykyisin ilman vieraskannattajiakin. Mutta jo väkimäärät takaavat sen, että ei Mikkelissä taideta Vaasan tasolle päästä. Toki esimerkiksi 2000-luvun alun finaaleissa tunnelma Kalevankankaalla oli fantastinen, mutta Vaasan kaltaista helvetin esikartanoa en ole kyllä Suomesta vielä löytänyt. Jospa sinne vielä tämänkin finaalisarjan edetessä tulisi eksyttyä?

Mikkelissä on jotenkin ollut koko kauden ajan havaittavissa sellainen kytevä kiekkoinnostus. Jukureista puhutaan paljon, mutta aivan vielä ei ole se realisoitunut yleisömäärissä. Ratkaisevassa välierässä oli jo mukavan tuntuisesti väkeä. Josko sitten nyt?

Ollapa jo keskiviikko..
 

Shearer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
En usko että Vaasan hallin meteli yms. vaikuttaa Jukurien kokeneeseen joukkueeseen juuri mitenkään. Kyse on siitä kuinka paljon se vaikuttaa Sportiin ja auttaa kotijoukkuetta eteenpäin.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
En usko että Vaasan hallin meteli yms. vaikuttaa Jukurien kokeneeseen joukkueeseen juuri mitenkään. Kyse on siitä kuinka paljon se vaikuttaa Sportiin ja auttaa kotijoukkuetta eteenpäin.

Mitä olen pelaajien kanssa jutellut, niin positiivista energiaa se vaan tuo, kun meteli hallissa kova, vaikka sitten se meteli olisi vastustajan faneilta. Selvähän se on, että on hienompaa pelata täydelle hallille kuin muutamalle sadalle. Joskus (en tarkoita tulevaa) tuo kotiareenan kannustus kääntyy omille vastaiseksikin, jos pelaajien "polla" ei kestä yleisönpaineita ja vaateita.
 

neljätoista

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joo, kyllähän tämän kauden sport on aivan jotain muuta kuin ne edelliset, joiden kanssa ennen muinoin rajusti väännettiin (Dufva-Tami). Toisin sanoen nyky sportista ei kyllä millään tavalla saa sitä inhokki-joukkuetta vaikka kuinka yrittäisi. Valmentaja on fiksu ja asiallinen, pelaajat nuoria ja yritteliäitä ja koko kausi on Vaasassa menty melko vaatimattomasti. Toisaalta kyllähän itselläni on ollut kokokauden ajan se uskomus, että Vaasassa tälläkin kaudella mitaleista pelataan, mutta ei nyt ehkä kuitenkaan aivan kirkkaimmista.

En tiedä, mutta ei aivan hirveästi vielä ole finaaleihin syttynyt ja tilanne olisi tn. aivan toinen jos vastassa olisi koko kauden Liiga-noususta ”ulvonut” KooKoo ja aina niin ärsyttävä Ika aitiossaan. Mutta mutta, vastassa ei nyt ole KooKoo, jota varmaankin kaikki täällä odottivat (ja osa jopa toivoi, osa pelkäsi), mutta kyllähän tässä vielä syttyminen itse kullakin tapahtuu ja toivotaan, että peleistä tulee hienoja ja viihdyttäviä tapahtumia, mikä ei liene kovinkaan kaukaa haettu toive.

Ja toivotaan, että KooKoo suuresta pettymyksestään huolimatta saa itsensä koottua ja vie nyt Kouvolaan ainakin himmeimmät mitalit.
 

Musta Nuoli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue, TuTo. Varauksellisesti.
4000 en usko, mutta yli 3000 saattaisi olla mahdollistakin. Silloin ensimmäisinä mestaruusvuosina ei ollut tv-lähetyksiä. Telkkari saa varmasti osan näistä "nettifaneista" jäämään kotiin. Miksi ihmeessä vaivautua hallille, jos kotisohvaltakin pelin näkee...

Ainakin suomenkielinen wikiartikkeli kertoo, että Jukurien yleisöennätys olisi ollut 4357 katsojaa ottelussa Jukurit-KooKoo, joka pelattiin 3.4.2002. Tuona keväänähän Jukurit pelasi toista kauttaan Mestiksessä ja voitti toisen mestaruuden putkeen. Halliinhan mahtuu 4500 katsojaa, joten piukassa on halli ollut.

Jukurien wiki-artikkelissa mainitaan yli 4200 ihmisen kävijämääriä jopa karsintasarjassa jossa Jukurit taisteli noususta Mestikseen.

Jukurien ensimmäisenä Mestis-vuonnahan joukkueen ryökäleet veivät Mestis-mestaruuden TuTon nenän edestä vanhassa Kupittaan jäähallissa, ottelusarjan viidennessä ottelussa. Olin tuolla katsomassa, ja suu auki katsoin kun Jukurien fanibusseja riitti ja riitti parkkipaikalla, ja faneja tulvi halliin. Tuolloin oli ilmeisesti ainakin toistakymmentä fanibussia paikan päällä, ja Kupittaalla valtaisa Jukurien kannustus, muistaakseni olin näkevinäni Jukurien huutosakissa jostain syystä jopa Tony Halmeen. Pelin jälkeen Jukuri-fanien riemu oli valtaisa, ja minun pettymykseni vieläkin valtaisampi.

Eli kyllähän Mikkelissä on kunnon kiekkokiimaa ollut, eikä siitä vielä niin monta vuotta ole. Ihmettelen vain, että mihin se on nykyisin kadonnut.
 

Jukuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Hydraulic oilers, JYP, HIFK
Joo, kyllähän tämän kauden sport on aivan jotain muuta kuin ne edelliset, joiden kanssa ennen muinoin rajusti väännettiin (Dufva-Tami). Toisin sanoen nyky sportista ei kyllä millään tavalla saa sitä inhokki-joukkuetta vaikka kuinka yrittäisi. Valmentaja on fiksu ja asiallinen, pelaajat nuoria ja yritteliäitä ja koko kausi on Vaasassa menty melko vaatimattomasti. Toisaalta kyllähän itselläni on ollut kokokauden ajan se uskomus, että Vaasassa tälläkin kaudella mitaleista pelataan, mutta ei nyt ehkä kuitenkaan aivan kirkkaimmista.

En tiedä, mutta ei aivan hirveästi vielä ole finaaleihin syttynyt ja tilanne olisi tn. aivan toinen jos vastassa olisi koko kauden Liiga-noususta ”ulvonut” KooKoo ja aina niin ärsyttävä Ika aitiossaan. Mutta mutta, vastassa ei nyt ole KooKoo, jota varmaankin kaikki täällä odottivat (ja osa jopa toivoi, osa pelkäsi), mutta kyllähän tässä vielä syttyminen itse kullakin tapahtuu ja toivotaan, että peleistä tulee hienoja ja viihdyttäviä tapahtumia, mikä ei liene kovinkaan kaukaa haettu toive.

Ja toivotaan, että KooKoo suuresta pettymyksestään huolimatta saa itsensä koottua ja vie nyt Kouvolaan ainakin himmeimmät mitalit.

Mullakin tuo entinen inhokki-Sport on kyllä unohtunut ihan kokonaan. Ennen nähtiin Mikkelissä Sportin faneille tehdyt häkit ja mies penkin takana aiheutti lähinnä pilkallista naurua ja joukkue oli miljoonien ostojoukkue. Nykyään tosiaan mennään Vaasassakin vähän rauhallisempaan tahtiin, mutta tuo ei todellakaan oo huono juttu. Budjetti joukkueen kasaamiseen on ollut huomattavasti pienempi, mutta tulos ihan yhtä hyvä, ellei jopa parempi kuin Tamin aikaan. Vaasassa siis tehdään nykyään paljon järkevämpiä ratkaisuja kuin ennen. Fanitkin herättävät ainakin mussa kovasti arvostusta. Mitä nyt oon noita videoita kattonut niin meininki on ollut helvetin hyvää.

Siitä tulikin mieleen, miten paljon on porukkaa tulossa keskiviikkona Mikkeliin? Tuo arkipäivä ja pitkä matka kyllä verottaa aika paljon, mutta toivotaan et nyt ainakin yks bussilastillinen vaasalaisii tulee näyttämään kannattamisen mallia Mikkeliin. Sitten lauantaina useammalla bussilla. Eiköhän Mikkelistäkin vähintään se yks bussi perjantaina lähe liikkeelle, huolimatta arkipäivästä ja aikasestä lähdöstä.
 

adidasler

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vauhdikas ja hyökkäysvoittoinen taitokiekko.
Isot onnittelut Vaasaan finaalipaikan saavuttamisesta! Ei ole epäilystäkään, etteikö Sport ansaitsisi nykytilannetta, kun otetaan huomioon lähihistorian vetistelyt jne.. Voin vain kuvitella, kuinka Sport-fanit nauttivat tästä.. Niin.. ja täältäkin lähtee sympatiat Vaasaan, kun vastassa on Jukurit.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös