Matkakohteenne

  • 2 441 247
  • 14 488

Tammerforce

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olisi tarkoitus hiippailla Lontooseen tässä kevään korvilla. Mieleeni juolahti, notta miten opiskelija tuolla kalliissa kaupungissa pärjää? Kun tavaopiskelijakortti ei käyne siellä, niin ei niitä alennuksiakaan saa. Tarkoitus olisi piipahtaaa Southamptonissa ja Portsmouthissa, joten rautatievinkkejäkin otetaan vastaan...

Joko kävit retkellä? Asuin Southamptonissa 7 vuotta joten tunnen hieman aluetta ja kaupunkiin & sieltä pois -liikennöintiä. Portsmouthissakin kävin muutaman kerran tuona aikana. Lontoosta junalla tai bussilla molempiin kaupunkeihin on sama linja - bussi Victoria Stationilta ja juna Waterloosta. Halvimmat liput saa kun ostaa etukäteen National Express tai Megabus/Megatrain (UK) -sivustoilta. Noista kannattaa katsastaa ja valita edullisin (molemmissa sekä juna että bussi). Mitä aikaisemmin varaa, sen halvemmat ovat liput.

Lontoo onkin sitten kallis lähes miltä kantilta tahansa katsottuna. Rahan käyttö riippuu mitä haluat siellä tehdä. Suurimmat museot ovat ilmaisia, mutta liikkuminen julkisilla maksaa toki aina jonkun verran. Lastminute.com kannattaa katsella hotelleja jos niihin majoittuu, sieltä voi saada ihan hyviäkin tarjouksia. Hostellit on sitten asia erikseen ja laatu vaihtelee raakasti.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vajaan 3 viikon päästä olen lähdössä kiertämään Kaliforniaa kavereiden kanssa. San Fransisco, Los Angeles ja San Diego tulee ainakin reissulla katsastettua. Kuuluisimmat paikat ja nähtävyydet tulee toki kierrettyä ja katseltua, mutta olisiko kellään mitään erikoisempaa vinkkiä tuolle reissulle missä kannattaisi käydä ja mitä kannattaisi tehdä. Kenties Amerikanihmeellä voisi olla jotain paikkoja tiedossa, jossa mahdollisesti voisi vierailla?
Jotenkin jäänyt tämä viesti huomaamatta, pahoitteluni siitä. Ehkä vielä ehtii vinkit perille.

Aikaisemmista viesteistäni tähän ketjuun varmaan löytyykin paljon kaikenlaisia vihjeitä. Laitetaan tähän vielä muutama, ehkä vähän toistoakin. Friscossa Golden Gate Park kannattaa käydä katsomassa. Golden Gate sillan pohjoispuolelta kannattaa ottaa exit ja ajaa tien alitse (muistaakseni) ja sitten vähän länteen, jossa on pysähdyspaikkoja tien varrella komeiden kuvien ottamiseen (sinä vuoden ainoana kirkkaana ja aurinkoisena päivänä siis). Jos ehtii, niin BART:illa kannattaa käydä ajelulla ja tietenkin ajaa Lombard street alas mutkineen. San Josessa on jännä Winchester Mystery House, joka kannattaa valokuvata ainakin ulkopuolelta.

Montereyn 17-mailin reitti kannattaa ajaa läpi, ja sitten pysähtyä Carmelin pikkukaupungissa lounaalla. Etelämpänä sitten Santa Barbarasta löytyy mielenkiintoinen Mission, ja mukava Downtown district. Kannattaa ajaa lähempänä vuoria kulkevaa 192-tietä 101-moottoritien sijaan. Jos aikaa on, Ojai on viehättävä pikkukaupunki.

Losin ympäristössä Griffith Observatorio on suositeltava kohde varsinkin ilta-aikaan jo ihan maisemiensa takia. Jos on enemmän kiinnostunut tähtitieteistä, niin Mount Wilsonin Observatorio tarjoaa opastettuja kierroksia viikonloppuisin (ja Palomarin Observatorio sisämaassapäin tarjoaa itseopastetun kierroksen). Huntingtonin Kirjasto ja Puutarha Pasadenan kupeessa on upea kokemus, ja jos aikaa on, kannattaa käydä Santa Catalinan saarella. Sinne pääsee esim. Long Beachin satamasta.

San Diegosta tulikin jo tuossa edellisessä viestistä mainittua tuo lentotukialus. Itseäni eniten viehättää Balboa Park ja siellä pienoismallirautatiemuseo, jossa tulee ihan pikkupoikamainen olo. Sisämaassa on Julianin viehättävä ja kiinnostava kaupunki, josta saa kuulemma seudun parhaimmat omenapiirakat (äidin pullataikinasta tekemä omenapiirakka Suomessa on kyllä parempi). Ja lopuksi suosikkikohteeni Kaliforniassa on tietenkin Palm Springsin seutu, jossa ehdottomasti kannattaa käydä ainakin köysiradalla vuoren päällä (Palm Springs Aerial Tramway) ja Living Desert Parkissa, jos eläimet/kasvit kiinnostavat. Indian Canyons tarjoaa haikkimahdollisuuksia. Maisemiltaan erikoinen Joshua Tree puisto sijaitsee pienen matkan päässä.

Ota yhteyttä vaikka YV:llä jos on kysyttävää jonkin tietyntyyppisistä nähtävyyksistä Kaliforniassa, ja voin antaa omat suositukseni.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Itse en ole Kaliforniassa käynyt, mutta Losista kotoisin oleva ystäväni on kehunut kovasti San Diegon pienpanimoita. En millään jaksa muistaa, mikä oli hänen nuoruutensa pyhiinvaelluskohde, mutta näytti olevan aika paljon vaihtoehtoja, kun googleen heitin San Diego brewery.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Onko kukaan lähdössä keväällä Berliiniin? Nyt olisi parhaat menovinkit lapsiperheelle haussa. Menemme natiivin ystäväperheen luokse joten varmaankin heillä on jotain tiedossa mutta olisi kiva suunnitella jotain etukäteenkin.

Pakolliset nähtävyydet tuolla on jo katsastettu edellisillä keikoilla joten nyt olisi haussa jotakin spesiaalimpaa.

Mistä muuten saa Berliinin parasta Döneriä ja missä kannattaisi tehdä viiniostokset?

Lapsiperheen menovinkeistä en uskalla sanoa mitään, kun en ole vielä siinä tilanteessa. Aiemminkin samaa kysyttäessä suosittelin molemia - idän ja lännen - eläintarhoja joka lapsenmieliselle aikuisellekkin olivat viihdyttäviä kokemuksia. Idän puisto toki huomattavatsi laajempi alueellisesti kuin lännen.

Mehringdamn U6 pysäkiltä sekä parhaat dönerit, että curry wurstit. Mustafas Gemüse kebab ja curry 36 ovat vierekkäin mehringdamnin aseman vieressä - klassikoita molemmat.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Onko kukaan lähdössä keväällä Berliiniin? Nyt olisi parhaat menovinkit lapsiperheelle haussa. Menemme natiivin ystäväperheen luokse joten varmaankin heillä on jotain tiedossa mutta olisi kiva suunnitella jotain etukäteenkin.

Pakolliset nähtävyydet tuolla on jo katsastettu edellisillä keikoilla joten nyt olisi haussa jotakin spesiaalimpaa.

Mistä muuten saa Berliinin parasta Döneriä ja missä kannattaisi tehdä viiniostokset?

Eläintarhan lisäksi mainitsemisen arvoinen on ainakin LEGOLAND Discovery Centre Potzdamer Platzilla. Ainakin tietynikäisiä lapsia saattaa jo kiinnostaa Technicum Museumkin.

Viiniostokset? Eikö Alkoissa ole nykyään jo sen verran kattava valikoima ettei viiniä kannata ulkomailta roudata. Eikä hinnoissakaan sanottavaa eroa ole.
 

Hasse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Hertha BSC, HIFK
Eläintarhan lisäksi mainitsemisen arvoinen on ainakin LEGOLAND Discovery Centre Potzdamer Platzilla. Ainakin tietynikäisiä lapsia saattaa jo kiinnostaa Technicum Museumkin.

Viiniostokset? Eikö Alkoissa ole nykyään jo sen verran kattava valikoima ettei viiniä kannata ulkomailta roudata. Eikä hinnoissakaan sanottavaa eroa ole.

En tiedä viineistä, mutta ainakin vahvempi alkoholi on huomattavatsi halvempaa Berliinissä. Tein joulutuliaisia Suomeen miettiessäni vertailuja viskien ja konjakkien kanssa ja huomasin erot järkeviksi. Toki on totta, että alkoon käsittääkseni saa jopa tilattua tuotteita tarvittaessa.
 

Fordél

Jäsen
Täällä suunnitellaan reissua Zell am Seehen. Lomalla olisi tarkoitus nauttia kauniista luonnosta ja kuntoilla siinä samalla, joten Zell am See lienee tähän tarkoitukseen mainio paikka.

Nyt vielä mietitään, että missä muualla kannattaisi käydä? Tarkoitus olisi siis lentää Müncheniin ja vuokrata sieltä auto, jolla ajellaan Zell am Seehen. Sieltä matka voisi jatkua autolla joko Zürichiin tai Wieniin. Jotenkin tällä hetkellä Innsbruckin kautta Zürichiin ajaminen tuntuu mielenkiintoisemmalta vaihtoehdolta, mutta ei Salzburg ja Wienkään olisi varmasti yhtään sen pässimpi vaihtis. Onko porukalla kokemuksia näistä seuduista?

Entä onko kokemusta siitä, että onko auto parempi vaihtoehto kuin juna? Junan puolesta puhuu tottakai vaivattomuus, hinta ja se, että pääsee suoraan keskustaan. Auton puolesta taas puhuu se, että pääsisi matkan varrella piipahtamaan siellä missä itse haluaa. Vaikeita päätöksiä.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
En tiedä viineistä, mutta ainakin vahvempi alkoholi on huomattavatsi halvempaa Berliinissä.

On varmasti, olen huomannut sen itsekin. Ja varmaan viinitkin jos joitakin oikeasti kalliita vuosikertavinkkuja aikoo ostaa. Ite ostan Alkosta yleensä sen verran edukkaita viinejä ettei niiden hinta niin paljoa tunnu että alkaisin ulkomailta raahaamaan.
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Jahas, Alaskan reissu lähestyy jo, mutta tulihan sitä tietysti varattua jo seuraavakin reissu. Eli Odessaan ollaan frendin kanssa menossa, onkos mitään kokemuksia ko. paikasta?
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Eli Odessaan ollaan frendin kanssa menossa, onkos mitään kokemuksia ko. paikasta?
Riippuu Odessasta, mutta olettaen Ukrainan Odessa?

Täytyy sanoa, että suosittelen lämpimästi.

Tähän on muutama syy:
1) Hintataso on naurettavan alhainen
2) Rannat ja yöelämä

Kaupunki on kaikessa komeudessa helvetin suuri n 1,5 miljoonaa asukasta esikaupunkialueineen. Nähtävää riittää (paljon puistoja ja potemkin steps jne) Arkadia Beach on suhteellisen mahtava alue, yökerhoineen ja baareineen.

Odessa on helppo ottaa haltuun, julkinen liikenne ja taksit ovat ihan OK. Raitiovaunulippu maksaa about 0,10e ja taxikin neuvottelutaidoista riippuen 1-5e (keskustan alueella)

Englannilla ei tee mitään. Ei tullut varmasti yllätyksenä, mutta pääsääntöisesti kun yrittää puhua englantia saa vastauksen aina ukrainaksi/venäjäksi, joten ainakin jonkinlainen alkeistaito tulisi olla. Asiakaspalvelu voi tuntua aluksi tökeröltä, johtuen osaltaan siitä, että Odessa ei tosiaan ole mikään länsieurooppalaisten suosikkikohde, ainakaan vielä.

Kysy vaan lisää, jos joku jäi mietityttämään.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tukholman Söder on jostain syystä jäänyt itselläni hieman paitsioon vaikka Tukholmassa tuleekin rampattua bändejä katsomassa ja muutenkin useita kertoja vuodessa. No, nyt olisi tarkoitus paikata tuo moka, eli kysytään sitä tärkeintä: missä Söderissä kannattaa syödä?
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Täällä suunnitellaan reissua Zell am Seehen. Lomalla olisi tarkoitus nauttia kauniista luonnosta ja kuntoilla siinä samalla, joten Zell am See lienee tähän tarkoitukseen mainio paikka.

Kesällä vai talvella? Iso ero tekemisissä...

Ko. mestaa suosittelen enemmän ehkä kesäkohteeksi. Talvella on tosin skimbattavaa, mutta edukkaampaa ja monipuolisempaa tarjontaa on muuallakin. Onhan kaupunki jonkin kokoinen, eli jos ei joka päivä rinteesssä ole, niin sitten...

Kesällä tuo onkin oiva kohde. Zellin majoitus on selkeästi kalliimpaa kuin naapurissa, Kaprunilla. Jos auto on käytössä, suosittelisin siis Kaprunia - ravintoloita kyllä riittää. Ja enemmän huoneistomajoitusta. Kaupunkien väliä ajaa nopeasti, jos haluaa järvelle hengailemaan.

Kaprunin jäätikkö on kesäisinkin auki, kesäkuussa on sumuja ja vesisateita, heinäkuussa sumua ja hellettä. Autoilla kannattaa myös Gross Glockner Strasse, huikeita näkymiä ja luntakin tarjolla. Tie on suljettu talvisin.
Kaprun-Zelli seudulla on myös todella paljon eritasoista vaellusreittiä tarjolla.

Zell am See - Wien suunnalla liikkuessa kannattaa myös käydä Bad Gasteinissa. Näkemisen arvoinen kylä, joskin aika tyyris. Minigolfista hc-vaelluksiin - kaikkea löytyy. Ja onhan Wieniin päin mennessä Itävallan viinialueetkin saavutettavissa.

Jos suunta on enemmän Innsbruck-Zürich suunta, on alppikylät kesäisin melko samanlaisia. Talvikohteina taas esim. Sölden ja Ischgl aika ylivetoja. Kesällä kannattaa sitten varata Bodenseelle aikaa, sekä Zürichistä käydä Rheinin putouksilla Schaffhausenissa (tai siellä asuneen tuttavan mukaan Schlaffhausen).

Mutta kunhan suunta ja kesä/talvi asiat selviävät, voin mielelläni antaa lisävinkkejä. Onko muksuja matkassa?
Keskiviikosta eteenpäin seuraavaan kahteen viikkoon en vastaile, suuntimana kun on Boston-New York-Vermont reissu - jee! Hyvää ruokaa, lätkää, shoppailua ja puuteria - iso jee!

-Maila

PS. Zell am Seen kupeessa Bruckissa on ihan huippu eläinlääkäri, hakkaa kotimaiset mestat sata-nolla. Lämpimiä terveisiä vaan sinne!
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Viiniostokset? Eikö Alkoissa ole nykyään jo sen verran kattava valikoima ettei viiniä kannata ulkomailta roudata. Eikä hinnoissakaan sanottavaa eroa ole.

Ei.
Saksalaisia Spätburgundereita ei perusvalikoimassa ole yhtään ja valkkareiden valikoima alle 20e viineissä on aikaste surkea.

Saksassa kannattaa suosia viinikauppoja, Kaufhofit ym. myyvät vain isojen tuottajien viinejä. Jos siis on kaupunkimatkalla, eikä viinialueilla.

-Maila
 

Jeda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blues
Spätburgunder= Pinot Noir. Alkon valikoimassa on yksi (normaalivalikoimassa, tilausvalikoimassa on seitsemän lisää) ja saksalaiset spätburgunderit ovat paikan päälläkin melko hintavia jos ovat mistään kotoisin. Saksa on perinteisesti ollut liian viileä alue laadukkaille punaviineille, mutta tilanne on muuttumassa useastakin syystä.
 

Fordél

Jäsen
Kesällä vai talvella? Iso ero tekemisissä...!

Jäi tosiaan sanomatta, että kesäkuun lopulla olisi tarkoitus mennä.

Kesällä tuo onkin oiva kohde. Zellin majoitus on selkeästi kalliimpaa kuin naapurissa, Kaprunilla. Jos auto on käytössä, suosittelisin siis Kaprunia - ravintoloita kyllä riittää. Ja enemmän huoneistomajoitusta. Kaupunkien väliä ajaa nopeasti, jos haluaa järvelle hengailemaan.

Auto on kyllä käytössä, mutta kun Zellistä saa alle 90 eurolla hyvän hotlan puolihoidolla niin tuo ei ole mielestäni ollenkaan paha hinta.

Kaprunin jäätikkö on kesäisinkin auki, kesäkuussa on sumuja ja vesisateita, heinäkuussa sumua ja hellettä. Autoilla kannattaa myös Gross Glockner Strasse, huikeita näkymiä ja luntakin tarjolla. Tie on suljettu talvisin.
Kaprun-Zelli seudulla on myös todella paljon eritasoista vaellusreittiä tarjolla.

Zell am See - Wien suunnalla liikkuessa kannattaa myös käydä Bad Gasteinissa. Näkemisen arvoinen kylä, joskin aika tyyris. Minigolfista hc-vaelluksiin - kaikkea löytyy. Ja onhan Wieniin päin mennessä Itävallan viinialueetkin saavutettavissa.

Jos suunta on enemmän Innsbruck-Zürich suunta, on alppikylät kesäisin melko samanlaisia. Talvikohteina taas esim. Sölden ja Ischgl aika ylivetoja. Kesällä kannattaa sitten varata Bodenseelle aikaa, sekä Zürichistä käydä Rheinin putouksilla Schaffhausenissa (tai siellä asuneen tuttavan mukaan Schlaffhausen).

Mutta kunhan suunta ja kesä/talvi asiat selviävät, voin mielelläni antaa lisävinkkejä. Onko muksuja matkassa?

Kiitos näistä vinkeistä! Täytyyy laittaa ylös noi kohteet. Muksuja ei ole matkassa, joten mennä voi minne halajaa. Katselin tosiaan vähän googleearthista noita reittejä niin Zellistä Zürichiin päin on tosiaan aika samanlaista alppikylää, mutta toisaalta kun en ole alppikyliä ja alppeja koskaan nähnyt, riittäneen noissakin mukavasti nähtävää. Myös Bodenseekin olisi siellä päin nähtävänä. Toisaalta Itävallan viinialuekaan ei kuulosta pahalta.

Osaatko sanoa on Zürichistä mihinkään vai onko liikaa businesscity? Ostoksia ei ole tarkoitus sen suuremmin tehdä vaan vain aistia hyvää fiilistä, nauttia hienosta kaupungista ja ruuasta.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Tukholman Söder on jostain syystä jäänyt itselläni hieman paitsioon vaikka Tukholmassa tuleekin rampattua bändejä katsomassa ja muutenkin useita kertoja vuodessa. No, nyt olisi tarkoitus paikata tuo moka, eli kysytään sitä tärkeintä: missä Söderissä kannattaa syödä?
Ravintolassa.
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Spätburgunder= Pinot Noir. Alkon valikoimassa on yksi (normaalivalikoimassa, tilausvalikoimassa on seitsemän lisää) ja saksalaiset spätburgunderit ovat paikan päälläkin melko hintavia jos ovat mistään kotoisin. Saksa on perinteisesti ollut liian viileä alue laadukkaille punaviineille, mutta tilanne on muuttumassa useastakin syystä.

Joo ja shiraz on syrah ja silti ne ovat erilaisia. Pinot Noirin maku riippuu täysin kasvuympäristöstä, esim. uuden-Seelannin ja Burgundin ero on suuri. Ja kyllä sitä eroa on euroopan sisälläkin. Siksi nimenomaan "valitukseni" Spätburgundereista. Ja mainitsin nimenomaan perusvalikoiman puutteet.

Saivarteluahan tuo oli ja tämä on, mutta kyllä minä mieluummin juon monia Spätburgundureita kuin Pinot Noireja. Ja hyviäkin Saksasta ok-hinnalla saa, yksi parhaista hintalaatu ostoksistani on nimenomaan Berliinistä.

Ja koska Alkon perusvalikoima sakemannien suhteen on mitä on, on monilla huono kuva saksalaisista viineistä. Edelleen. Valitettavasti.

-Maila
 

Maila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Slavia Praha
Osaatko sanoa on Zürichistä mihinkään vai onko liikaa businesscity? Ostoksia ei ole tarkoitus sen suuremmin tehdä vaan vain aistia hyvää fiilistä, nauttia hienosta kaupungista ja ruuasta.

Muutaman kerran olen lyhyesti Zürichissä käynyt, se Schlaffhausen on paljon tutumpi. Sveitsi on melko kallis maa syödä. Zürichin järvestä nousee kyllä kalaa, mutta vastaavasti tuontitullien takia möö on varsin kallista ja usein huonolaatuista. Jossakin vaiheessa ulkofile maksoi yli 60e/kilo ja ravintoloiden listalla näki lähinnä halvemmista ruohonosista haudutettuja ruokia.

Bodenseelle varmaan vielä sekaan mahtuu tuohon aikaan, paikallisten lomakausi ei ole vielä pahimmillaan. Suosittelen ennemmin kuitenkin sitä Zellin seutua kesälomalle ja alppeihin tutustumiseen. Itse maksoimme viime vuonna Kaprunilla apartmentista 40-50e/yö. Jääkaapissa pysyi välipalat/vaelluseväät ja Stieglit kylminä ja välillä oli ihan hauska käydä Bruckin Maxi Marketissa ostamassa paikallisia herkkuja itsekokkailuun. Ulkoruokintaa kuitenkin lomaan aina mahtuu.

Zellistä sopivan matkan päässä on myös Krimmlin vesiputoukset, Werfenin Eisriesenwelt (=jääluolasto) jne... Ja osuuhan Hitlerin kotkanpesäkin melkein matkanvarrelle. Ja Baijerin linnat. Varatkaa kuukausi reissuun, niin ehtii lepäilläkin välissä...

-Maila
 

Fordél

Jäsen
Ok, täytyy vielä katsoa tuota Wieniä eli jos sinne ajelisi Zürichin sijaan. Onko sulla maila tai muilla kokemuksia autolla ajelemisesta tuolla Alppien seudulle eli liittyykö siihen mitään erikoista?
 

Backis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carolina Hurricanes
Reissu Dubaihin olisi edessä ja sikarihammasta kolottaa. Tietääkö joku jotain hyvää sikariputiikkia kyseisessä paikassa? Vegafinaa ja Backwoodsia eri muodoissa olisi tarkoitus metsästää, mutta toki tulee varmasti muitakin merkkejä testailtua.

Miten muuten tupakointi yleensä tuolla Dubain alueella? Ilmeisesti Ramadanin aikaan ei passaa poltella julkisilla paikoilla, ei onneksi satu oman loman aikataululle. Mutta miten muuten, saako kaduilla ihan yleisesti tuprutella menemään?

Laittakaa ehdottomasti myös muita vinkkejä/kokemuksia Dubaista. Mitä paikkoja siellä kannattaa kiertää, kahdessa viikossa ehtii varmaan ihan kunnolla. Onko tuo Atlantis-vesipuisto millainen?
 

mikko600

Jäsen
Suosikkijoukkue
NUFC, maapisteet, Captain Conker
Riippuu Odessasta, mutta olettaen Ukrainan Odessa?
...
Täytyy sanoa, että suosittelen lämpimästi.

Jesh, kiitoksia paljon!

Juu tosiaan kyseessä on Ukrainan Odessa, hehe. Tuossa tulikin jo paljon hyvää yleistietoa ja jos tulee jotain mieleen niin kyselen lisää, kiitos vielä kerran!
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Wienissä tekis minunkin mieli poiketa. Muuten, osaisko joku sanoa minkä tasoista futista siellä nykyään pelataan ja millaisissa puitteissa? Muistelen vaan että joskus 80-luvulla Rapid Wien oli ihan Euroopan tasollakin suhteellisen kovatasoinen seura. Onko kokemuksen arvoista käydä siellä matsissa?
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ok, täytyy vielä katsoa tuota Wieniä eli jos sinne ajelisi Zürichin sijaan. Onko sulla maila tai muilla kokemuksia autolla ajelemisesta tuolla Alppien seudulle eli liittyykö siihen mitään erikoista?

Vignetet (maksutarrat) tarvitset motareille Itävallassa ja Sveitsissä. En tiedä onko esim. vuokra-autoissa nämä valmiina. Kannattaa ostaa jos ajat motareilla, uhkapeli ei kannata, koska tarra maksaa jonkun euron ja sakot ilman tarraa motarilla on luokkaa 250€+tarran hinta.

Kesäiset Alpit ovat autoilijan ja varsinkin moottoripyöräilijän paratiisi. En tiedä kiinnostaako kurvailu vuoristomutkilla ja passoilla, mutta itse ajelisin niitä pitkin jo pelkkien maisemien vuoksi. Autollahan se voi olla aika nihkeää jos NL-kilpinen karavaanari osuu eteen.

Zürichistä pohjoiseen on Schaffhausen, jossa on ihan hieno vesiputous Rein-joessa. Myös Liechtensteinin saa napattua siitä ihan vierestä.
 
Viimeksi muokattu:

kovalev

Jäsen
Roomaan kylmälle kaupunkilomalle muutaman viikon päästä.

Jos jollakin on heittää hinta-laatusuhteeltaan hyviä ruokapaikkoja tai mitä tahansa muuta kokemisen arvoista (maamerkkejä ei tarvitse mainita), niin kiitän jo etukäteen vinkeistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös