Peliesitykset 2010 - 2011

  • 228 416
  • 846

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Jeps, kyllä ne taitaa ne karsinnat olla vuorossa. Ainakin lauantain jälkeen. Nyt ei muuta kuin muutama profiilijannu lihoiksi tammikuussa talouden tappioita paikkaamaan ja sen jälkeen kaikki tekeminen tähtäämään tulevien karsintojen voittamiseen. Ensi kaudella sitten kaikkien ennakkoon tuomitsemalla jengillä painamaan sata lasissa joka matsia ja yllättämään. Eiks jeh. :=)

Ellei se KooKoo sitten tosiaan yllätä..
 

Machulda

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
"The Kausi" ! No ei olla ihan kuuden parhaan joukossa, mutta onneksi ollaan 14 parhaan joukossa (vielä). : )

Hyvä, että "pelihuumori" on vielä tallella. Joo no SaiPa on nyt siinä tilanteessa, joka oli näin tuskaisilla otteilla vain ajan kysymys. Nyt sitten taistellaan oikeastaan enää siitä ettei oltaisi runkosarjan loputtua tällä paikalla. Toki teoriassa "kaikki on vielä mahdollista", mutta tuo maalin tekemisen tuska on sen verran iso, että ihmeitä pitää tapahtua, jotta noustaisiin edes havittelemaan 10 paikkaa.

Menee tää kausi nyt loppujenlopuksi miten vaa, ni kannattaminen miun osalta jatkuu tulevaisuudessakin.
 

jlahde

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Menee tää kausi nyt loppujenlopuksi miten vaa, ni kannattaminen miun osalta jatkuu tulevaisuudessakin.

Totta kai SaiPaa kannatetaan, vaikka sarjataso olisi mikä. On sitä ennenkin kannatettu. Olen ollut foorumilla toisinaan kriittinen, mutta kritiikkini kohdistuu lähinnä mieheen, jonka syytä tämä kurimus osin on: Seliniin.
 

ahal

Jäsen
Ensi kaudella sitten kaikkien ennakkoon tuomitsemalla jengillä painamaan sata lasissa joka matsia ja yllättämään. Eiks jeh. :=)

Tuliskohan se Rocky Rautakallio ensi kaudeksi sputnikkien perään, jos oikein kauniisti/miehekkäästi Tersa ja kumppanit pyytäisivät... Ois jotain toivoa paremmasta, kun Ässissäkin homma käy, mutta eivät enää huoli miestä. Toki 6-numeroisen pahvin varmaan vaatisi, mutta jätetään yksi matkarahastaja ostamatta.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Tuliskohan se Rocky Rautakallio ensi kaudeksi sputnikkien perään, jos oikein kauniisti/miehekkäästi Teisa ja kumppanit pyytäisivät... Ois jotain toivoa paremmasta, kun Ässissäkin homma käy, mutta eivät enää huoli miestä. Toki 6-numeroisen pahvin varmaan vaatisi, mutta jätetään yksi matkarahastaja ostamatta.

Vaatisi kyllä myös Redenbachin jatkosopimuksen, joka ei taida olla kovin realistinen. Rockyhan on vuolaasti kehunut Tyleriä ja todennut miehen olevan paras ulkolaispelaaja liigassa.

Jos jotain muutosta valmennukseen tehdään, tulisi se tehdä nyt heti eli Sanni ykköseksi loppukolmannekselle ja siinä nähtäisiin mihin miehestä on.
 

ahal

Jäsen
Jos jotain muutosta valmennukseen tehdään, tulisi se tehdä nyt heti eli Sanni ykköseksi loppukolmannekselle ja siinä nähtäisiin mihin miehestä on.
Näihin nostoihin en luota yhtään, sillä Santasella on ollut paikkoja näyttää osaamistaan, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Tässä olen Sihvosen kanssa samoilla linjoilla, että molemmat lähtökohtaisesti hiiteen ja uudet kehiin. Näin vältetään täydellinen urautuminen.

Siinä olen samaa mieltä, että jos tälle kaudelle vielä jotain muutetaan, se pitää tehdä nyt. Mutta pelkään, että näillä mennään. Tie vienee lähinnä ulospäin.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Näihin nostoihin en luota yhtään, sillä Santasella on ollut paikkoja näyttää osaamistaan, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Tässä olen Sihvosen kanssa samoilla linjoilla, että molemmat lähtökohtaisesti hiiteen ja uudet kehiin. Näin vältetään täydellinen urautuminen.

Siinä olen samaa mieltä, että jos tälle kaudelle vielä jotain muutetaan, se pitää tehdä nyt. Mutta pelkään, että näillä mennään. Tie vienee lähinnä ulospäin.

No joo, se voi olla. Mutta ykkösenä Santanen ei ole vielä saanut näyttää osaamistaan. Loppukausi voisi olla Santasen näyttöpaikka. Sitten jos se ei näytä parantuakseen kutenyleensä on, niin puhdas pöydän putsaus olisi edessä.

Tällä hetkellä vaan puhdas pöydän putsaus ei liene vaihtoehto johtuen taloudellisista syistä. Selinillä ja Santasella nimittäin on sopimukset 2012 kevääseen saakka.
 

teeveemies

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo, SaiPa on saanut taisteluilmeen kohdilleen, mutta maalintekotaito ei riitä. Myllyniemi pelaa hyvin, puolustus toimii (Pukka ei), ja maalinteko on yhtä tuskaa. Vituttaa, McTavishin poissaolo ei auta tätä yhtään. Mennään tämä kausi Selinillä ja sitten vaihtoon, se on vähintä mitä SaiPa voi tehdä tässä tilanteessa. Kuitenkin tässä käy niin, että valmentajaa ei vaihdeta ja katsotaan miten seuraava kausi lähtee käytiin. Ehdottomasti parasta olisi vaihtaa heti valmentajaa ja antaa hänen rakentaa hänenlaisensa joukkue, mutta niin tuskin tulee tapahtumaan. Selin valmentaa kauden 2011-2012. Toivon kaikkea hyvää, toivottavasit pysytään liigassa ja joku rikas ryssä haluaa pistää rahansa SaiPaan jotta saadaan pelaajabudjetti pidettyä siedettävänä ja liigatasoon riittävänä.
 

Kisapuisto

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kuinkahan iso palkka Selinillä on? Sen täytyy olla todella iso, koska mitään muuta syytä en näe sille ettei miestä ole jo aiemmin potkittu pois. Kuinka huonosti Selinin olisi pitänyt tämä kausi vetää, että toimistollakin olisi tajuttu vaihtaa valmentajaa? Saipan tämän kauden joukkue oli ja on kuitenkin paperilla pelaajiston osalta varmaan parasta, mitä Lappeenrantaan voi realistisesti ajetellen saada. Mutta valmentaja yksi huonoimmista, mitä Saipalla on lähihistoriassa ollut.

No kun tämä kausi on jo taputeltu Saipan osalta, niin pelaajat myyntiin ja junnuille enemmän peliaikaa. McTavish, Redenbach, Sondell ja Salcido -nelikosta tuskin kukaan haluaa enää ensi vuonna Saipassa pelata, joten voisi antaa heidän mennä jo nyt ja samalla menossa olevan kauden tappiot hieman vähenisivät. Lintnerhän lähtee jokatapauksessa ennen tammikuun loppua. Grunn ja Saarinen voisivat lähteä myös, mutta heitä tuskin kukaan haluaa.

Jaa että sen jälkeen tulisi peleissä turpaan vai? No niin varmaan tulisi, mutta mitä sitten? Niin tulee nytkin. Ja karsintoja on turha pelätä, ei siellä ole kuin KooKoo, joka voisi karsinnat voittaessaan nousta liigaan. Ja ensin KooKoon pitäisi siis voittaa Mestis ja päästä niihin karsintoihin.

Ja loppujen lopuksi, jos nyt sattuisi käymään niin, että Saipa joutuisi karsintoihin, häviäisi ne ja tippuisi Mestikseen, niin olisiko se niin iso katastrofi? Kun ajatellaan Saipan tämän vuosituhannen suorituksia, niin eipä ole faneille hirveästi tarjottu ilon aiheita, vuodesta toiseen jäädään ulos säälipleijareistakin. Ehkäpä vauhdin ja suunnan hakeminen Mestiksestä voisi jopa olla hyväksi.

Saipan pelejä en mene enää paikanpäälle katsomaan niin kauan kuin Selin siellä penkintakana häärii. Halliin palaan heti kun Selin on poissa, olkoon sarjataso ja vuosi sitten mikä tahansa.
 

Tonicom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa, Penguins
Saipafanin manifesti: Missä on valo tunnelin päässä?

Saipafanina odotukset kauteen olivat korkealla. Vuosien uskollisuus on palkittu -kaikkia parhaita pelaajia ei päästettykkään pois ja takavuosien suuri Poika Big McTavish tuli takaisin ja varma 20-25 maalintekijä, ennestään potentiaaliseen jengiin. Viime kauden loppupuoli (pois lukien vika peli) oli toiveikas, peli-ilme hyvä, raikas, taisteleva ja ylivoima tehokas.

Tuli syksy, tuli sateet. Alku oli lupaavien harkkapelien jälkeen hapuileva. Onneksemme saapui Messian McTavish. Eräänlaisen hattutempun tehtyään paluuottelussaan ilonkyyneleet virtasivat useamman seisomopaikkalaisen kasvoilla. Poika on tullut kotiin. Pian kaikki alkoi kuitenkin muuttua, pistesieltä, piste täältä, usein pisteittä palattiin teitten päältä. Kotona meni sitäkin huonommin, pystyttiin häviämään hyvässäkin johtoasemassa. Henkinen kipsi oli valtava, joka jätkä tuntui pettävän ja sitten alkoivat pettää pelaajien paikatkin.

Luokkaantumissuma tällä kaudella on ollut surkuhupaisa, pullonkorkki silmään, toinen kaatuu portaissa lapsen maitohaku reissulla, yhdellä ja pahat allergiat koko ajan, kellä murtuu mikäkin paikka, väärät pohjalliset luistimissa -ei voi pelata. Ehkä se meni jotakuinkin näin Saipalaisten kohdalla tällä kaudella, tai sitten tuo on Jari Litmasen loukkaantumishistoriaa.

Toimiston väellä oli verkot vesillä todella pitkään -mistä saada pelaajia kesken kauden? Loukkaantumis suma ja Scott Barneyn oho vain vaikeuttivat asiaa. Maalintekijöistä oli kiljuva pula. Loukkaantuneita paikkaamaan hankittiin pelaajia, jonka tärkeimmät avut olivat luistimie omistaminen (onko liian kärkkäästi sanottu?).

Pelaajia etsittiin ja surkeitten pettymysten jälkeen Saipafaneille luotiin uskoa tulevaan. Me olemme tosissamme oli viesti toimistolta. Kädettömään puolustukseen hankittiin kaksi ehkä markkinoiden kädellisintä pelaajaa Brian Salcido and maailman mestari ym Richard Lintner. Toinen vahvistamaan ja toinen paikkaamaan Backmania. Kovimmat samanaikaiset hankinnat vanhemmankin kaverin muistiin.

Rökäletappiot alkoivat muuttua läheltä piti tappioihin. Maailmanluokan pelaaja Linter ja sm-liigan pakkieliittiin kuuliva Salcido vahvistivat joukkuetta todellakin. Hyvät syötöt puolustuksesta hukkui kaksosten ja muiden vesipäitten tehottomuuteen. Maalintekijää mahdollisesti vielä etsittiin... Mistä saataisiin uusi juoppo maaleja tekemään?

Dalelta hajosi nivuset, yllättävän yleinen saipalaisten vaiva, miksi? Paras maalintekijä sivuun -vanhalla miehellä toipuminenkin kestää. Salcidolta murtui sormi -painajainen jatkui. Ykköskentässä Kaksonen-Redenbach-Löfmän -hyi v&%u! Junnila oikeasti joukkuetta vahvistanut pelaaja jätti uppoavan laivan, johon ei ollut ilmeisesti edes innokas astumaan alunpitäenkään. Kiiholmalle jatkopahvi. Neloskenttämme tulevaisuus näyttää olevan turvattu.

Missä olemme tänään? Sarjataulukon viimeisenä -ja vähäisimpänä muiden joukkueen fanit sanovat. Yle:llä kirjoitetaan Saipan olevan jo huono vitsi. Se parhaiten nauraa, joka viimeeksi nauraa. On raskasta olla Saipafani.
 

Salt

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Taistelevat Irlantilaiset & Golden Boys
Joo kyllähän tämä kausi on osoittanut sen miten harrastelijamaista puuhastelua tämä touhu on ollut. Eikö johtoporras ole muka huomannut heti alkukaudesta, että jokin on vialla pelaamisessa? Miksi luotetaan siihen, että Selinin tasoinen valmentaja saisi kurssin yht'äkkiä muka kääntymään? Lintner eilen valoi uskoa siihen, että pari peliä on nyt pelattu hyvin ja että kyllä se voitto sieltä tulee. Tekemällä yhden maalin? No jos kaikki onnistuu omassa päässä ni sitten ja kai se tilastovoitto odottaa tuloaan jossain vaiheessa. Tammi-helmikuussa?
Olis ihan kiva tietää miten nämä köyhät omistajat oikein puntaroivat ensi kautta kun tappiota tulee aika roimasti tämän kauden jälkeen. Mitä he miettivät Selinistä? Hän on oikea mies tähän taloustilanteeseen piste. Ei edes ajatella potkujen antamista. Toisaalta se on aivan sama kuka valmentaa ensi kaudella vaikka sarjataso säilyisikin, koska ei paremmatkaan valmentajat roskasakista mitään irti saa. Sitähän se tämän kauden rosterikin on pääsääntöisesti. Grunn, Saarinen, Koskirannat, Jasko (peräti ulostettu jo) ja moni muukin saamaton jamppa jotka sutii ohi tyhistä maaleista. Ja sitten se on tuomarin vika kun vastustaja tekee maalin yv:llä johon itse ei pystytä. Eilinen peli oli muka hyvää yritystä SaiPalta, mutta paikalla olleet kertoi että se oli silti paskaa. No jos häviää 1-2 maalilla jalkapallolukemin ni voi kai se sitten tuloksellisesti olla vähän parempaa.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Saipafanin manifesti: Missä on valo tunnelin päässä?

Saipafanina odotukset kauteen olivat korkealla.. ..On raskasta olla Saipafani.

Hyvä teksti Tonicomilta. Eniten omaa kupolia tässä kaudessa on rasittanut nuo ennakko-odotukset, jotka kerrankin antoi odottaa kaudelta jotain muuta kuin jumbosijan välttelyä.

Miksi kaikki sitten on mennyt taas tällä samalla tutulla kaavalla? Ollaanko lähdetty takki auki kauteen, oltiinko joukkueessakin jo mietitty pleijariparran mallia ja hassuja kommentteja haastattelijoille sitten finaaleiden erätauoilla?

Onko Selin todella niin vammainen apina, ettei se näe miten surkeasti kaikki menee, vai eikö se vain osaa tehdä asialle mitään?

Oliko viime kauden lopun ajoittaiset loistavat otteet vain harhaa, onko nuo tämänhetkiset naamat oikeasti sittenkin vaan yksinkertaisesti paskoja jääkiekon pelaajia? Vai onko vika ympäristössä? Eikö naamoista nyt yhtäkkiä saadakaan kaikkea irti? Puhkeaako tämän kauden jälkeen pois potkitut/pakenevat kukkaan jossain muualla?

Jotenkin lohduton fiilis tulee kun tätä oikein kelaa. Vaikka kaikki näytti kauden alussa hyvältä, meininki on silti samaa paskaa. Ei voida enää syyttää surkeudesta sitä että avainpelaajat lähti heti kun muualle kelpasivat, tai että ulkkarivahvistukset on muille kelpaamattomia vätyksiä. Mistä vitusta tämä taaperrus sitten johtuu tällä kertaa?

Tämän kauden aikana esiintyineistä ulkkareista Redenbach, McTavish, Barney, Salcido, Sondell ja Lintner on kaikki nimiä jotka kelpaisi muihinkin liigaseuroihin. Sittemin loukkaantumiset ja erinäiset känniajelujen jälkeen vedetyt hyperventilointi-ylireagoinnit johtoportaan tavipäiden osalta on aiheuttaneet sen, että nyt noista nimistä Lintner ja Redenbach on tällä hetkellä enää jäljellä. Mutta kun ei tämä touhu ole toiminut oikein missään vaiheessa tätä kautta silloinkaan kun nuo muutkin jampat on olleet terveinä. Miksi ei?

Viime kauden yllättäjistä J.Koskiranta, Tuominen ja Myllyniemi on taantuneet, Levokari ja Grünn on ollut paskaa. Alkukaudesta pelättiin että mitä jos kaikki ei pysykään sillä hyvällä viime kauden tasollaan, no, kukaanhan ei ole siellä sitten pysynyt. Miksi ei?

Uusia yllättäviä tehomiehiä ei ole näkynyt, Löfman on ollut ainoa positiviisempi ilmestys ja päässyt lähemmäksi sitä tasoa millä oli ajalla ennen tomimäen polvitaklausta. T.Koskiranta on jatkanut vaisuna, osin vissiin loukkaantumisten johdosta. Paalanen on ollut piristys, mutta ei sekään maaleja tee. Jasko, Jokila, Saarinen, näiltä tehoja odotettiin, mutta samaa turhaa 0+0-paskasakkia kaikki. Kapteeni Kohokin oli todella vaisu alkukaudella. Miksi?

Pakistossa olisi nyt kunnossa ja tasossa pysyessään ainekset vaikka mihin. Tuominen ei ole ollut niin hyvä kuin viime kaudella, Levokari on romahtanut, Sondell on paskana, Salcido on paskana, Lintner on hyökkäyssuuntaan huikea. Pukka, Backman, Savilahti, Lippojoki on kaikki sellasta perussettiä, jotka suurimman osan ajasta hoitaa hommansa hyvin ja tasaisin väliajoin koomailee. Lippojoella ollut välillä ihme tehohetkiä. Koponen.. pelkkä miehen ajattelu saa kiukun nousemaan.. Mutta siis, vaikkapa kuusikko Tuominen, Levokari, Sondell, Backman, Salcido ja Lintner on paperilla ihan huipputasoa. Miksei ne sitten ole sitä käytännössä?

Maalivahdeista Myllyniemi on pelannut kohtalaisesti, muttei ole kyennyt yksin voittamaan matseja joissa hyökkääjät ei saa kuin 1-2 maalia tehtyä ja joku pakeista aivokuolee ainakin kerran. Bernard oli ihan lupauksia herättävä, mutta vielä junnu. Hösti jatkoi haparointiaan, mutta lopetti sen ainakin toistaiseksi siirryttyään Kärppiin. Miksi? Väre oli tosi hyvä avaamaan luukkua.

Mitä tässä nyt pitäisi tehdä toisin jotta tulokset olisi jotain muuta kuin jumbosija ja sympaattisia taisteluhäviöitä kun ei osata tehdä maaleja? Majaileeko johtoportaassa tai muussa taustaryhmässä jotain osaamatonta vätystä tai niin vittumaista mulkkua jotka omalla osaamattomuudellaan ja/tai kyrpämäisyydellään myrkyttää koko jengin ilmapiirin? Vai onko SaiPa ja Kisapuisto ja Lappeenranta vaan yksinkertaisesti niin perseestä ettei siellä vaan voi toimia mikään? JYP ja KalPa olivat myös vielä jokin aika sitten samanlaisia paskasakkeja kuin SaiPa. Eivät ole enää. Miksei? Ja miksi SaiPa yhä vaan on?

Enpä vittu tiedä.

Rankkaahan tämä on, vitutus on taattu mutta onneksi siihen sentään jotenkin turtuu.
 

Theofilus

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Koko viesti

Täysin samaa mieltä muuten, mutta J.Koskiranta on ainoana noista pitänyt tasonsa, ja itseasiassa jos jatkaa samaan tahtiin (pistekeskiarvolla laskettuna, ennen Lukko-peliä) tulee tekemään 34 pistettä tällä kaudella viimekautisen 31 sijaan.

Per Savilahti-Naganderin alku oli tosi kankea SaiPassa, mutta sittemmin mielestäni ansainnut paikkansa kokoonpanossa. Mielestäni hoitaa tällä hetkellä, ja oikeastaan siitä lähtien kun vakiinnutti paikkansa kokoonpanossa, hoitanut ihailtavalla ruotsalaisella rauhallisuudella tonttinsa. Mikähän noissa ruotsalaisissa puolustajissa on, kun osaavat olla niin rauhallisia omassa päässä. Kaiken lisäksi miehellä on erittäin kova laukaus, jota ei tosin ole päästy testaamaan, koska hän on SaiPassa profiloitunut ihan asiallisesti stay-at-home pakiksi. Mutta tästä päästäänkin SaiPan umpisurkeaan ylivoimaan, josta valmennus ei kyllä saa yhtään sulkaa hattuunsa, vaan maalit ovat olleet Redenbachin oivalluksia tai Dalen ripareita. Miksei valmennus ole osannut rakentaa vielä kertaakaan tällä kaudella sellaista peruskuviota, jolla ylivoima-alueella rakennetaan sellainen tilanne josta viivalta voi joku kovalaukauksinen (Lintner, Salcido, Tuominen, Sondell, PSN) laukaisee maalin ala- tai ylänurkkaan samaan aikaan kun maalivahti ei näe mitään kun Koskiranta tai joku muu isoruhoinen pimentää vastustajan maalivahdin. Ei se voi olla niin vaikeata, mikä tahansa muu liigaseura on onnistunut näissä, mutta ei Selinin johtama SaiPa.

Kyllä sen täytyy niin olla, että viime kautinen spurtti oli vaan joku ihme suonenveto. Jostakin minusta kertoo myös se, että nuo tärkeimmät pelit onnistuttiin aina kusemaan (2008-kevät TPS, viime kevät, tämän kauden TPS-pelit jne jne...). Minusta se tarkoittaa vain sitä, että muut valmentajat osaa taktikoida yksittäisissä, tärkeissä peleissä, paremmin kuin Atu. No, mistä näitä tietää.

Jos jotain positiivista nyt jaksaa etsiä peliesityksien suhteen, niin tauon jälkeen täytyy sanoa, että SaiPa on pelannut paremmin, yhtenäisemmin ja kurinalaisemmin kuin kertaakaan tällä kaudella. Siis kokonaisuutta, pidempiä jaksoja katsottaessa. Kaikissa tauon jälkeisissä kolmessa pelissä on ollut hyviä elementtejä ja asennetta. Pisteisiin olisi ollut mahdollisuuksia. Siitä propsit valmennukselle. MUTTA. Miksei kauden alussa, ja syksyn/talven edetessä pystytty? Miksi valmennus ei laittanut peliä hyvällä materiaalilla samaan kuosiin? Oliko kuitenkin kesän aikana tullut sellainen mukava tunne valmentajilla ja siitä sitten huokunut pelaajistoon. Ja se oli vaikea korjata syksyllä. No herääminen ilmeisesti tapahtui nyt liian myöhään. Mielestäni se kertoo epäammattimaisuudesta niin valmennuksessa kuin pelaajistossakin. Valmennuksesta se joukkueen kurissapitäminen kuitenkin lähtee, ei riitä että on mukava Atumainen "rehellinen" joukkueen edessä oleva pelaajien selkään taputtaja. Tuloksia jos halutaan, niin pitää olla rehellinen kuin Atu, mutta pyrkiä samanlaiseen jämäkkyyteen kuin Kuopion Pekka Virta. Siihen ei Atu ole pystynyt mukavana miehenä ja tulokset näkyy vaikka vertailemalla. Peliesitykset olivat syksyllä sen mukaisia. Voivoi.

No, ei tämä SaiPan tilanne tosiaan enää edes tosiaankaan vituta. Joka tapauksessa, hallilla nähdään aina kun kaupungissa ollaan, joten tuki säilyy - tietenkin. Mentiin sitten vaikka Mestikseen.
 
Viimeksi muokattu:

Daywalker-75

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, JäKi
Aika paljon SaiPan tilanteesta myös täällä sanoo sekin, että mirasane kommentoi enää naisasioita muualla foorumissa, eikä kommentoi enää täällä rakkaan SaiPan taaperusta. Menetetty mies... :)
 

lautamies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Itäsuomalainen jääkiekko.
Minun täytyi oikein tarkistella, että mitä tänne on kauden alkupuolella tullut kirjoiteltua: Näyttää siltä, että taisi minulla olla aavistus kauden jatkosta.
Lukekaapa sivulta 3, 24.9-10 viesti 72 jonka olen kirjoittanut SaiPa-Ässät pelin jälkeisenä päivänä.

Silloin ei ollut tietenkään tietoa tuosta syksyn loukkaantumissumasta, mutta pelaajavaihtoja jo toiveilin, mitä sitten on saatu? Vasta loukkantumiset toivat yhden (1) try-outmiehen, Jesse Saarisen, supikoirajalkaisen joulukinkun, josta ei koko aikana ole ollut mitään hyötyä, loistavaa skouttausta valmennukselta ja Koikkalaiselta, eiköhän lyhyempikin koeaika olisi riittänyt?
Minäkin odotin Saariselta enemmän, mutta kerrankos meikäläinen erehtyy, joidenkin mielestä kylläkin minä olen aina väärässä. Sensijaan Aarnio ja Kiilholma oli siihen tilanteeseen hyviä hankintoja, jotka ovat täyttäneet paikkansa.
Eiköhän Saarisen ura SaiPassa lopu 25.1.stä, jos ei lopu, niin minä taidan lopettaa koko jääkiekon seuraamisen, siirryn perkele seuraamaan luutapalloa, nimittäin marttojen joukkueiden peliä on hauska seurata, siellä pelit soi ja perseet keikkuu.

Saarisen mukana saa mennä myös Grünn, jonka sopimusta keväällä vastustin, ei mitään näyttöjä tältä kaudelta, joten jonnekkin muualle surffailemaan, tilalle omia nuoria.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Onneksemme saapui Messian McTavish. Eräänlaisen hattutempun tehtyään paluuottelussaan ilonkyyneleet virtasivat useamman seisomopaikkalaisen kasvoilla. Poika on tullut kotiin.

Paljon en ole SaiPan pelejä tällä kaudella nähnyt (~5 kpl?), mutta onko Dale itse todella ollut niin keskinkertainen, kun täältä SaiPa-puolelta on ollut aistittavissa? Itse yllätyin suuresti miehen tilastoja ensi kerran kauden aikana katsoessani, kun huomasin, että kaveri on nakuttanut maalin joka toisessa ottelussa (13/26). Siis tahti on käytännössä sama kuin ensi visiitillä (25/47 ja 22/44), jolloin joukkueen menestyskin kokonaisuudessaankin oli selvästi parempi (runkosarjassa kuudes molempina kausina + jälkimmäisen kauden Jokerien nöyryytys). Nyt mies on 12 vuotta vanhempi ja nakuttaa maaleja jumbojoukkueessa samaan tahtiin. Tilastoscouttauksen aatelia... Silti ei voi väittää etteikö olisi hieman yllättänyt.
 

Niksuli_

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja Dallas Stars.
Ei ole Dale ollut niin keskinkertainen. Dalen upeaa kautta ei vaan tunnu Lappeenrantalaisyleisö huomaavan kun joukkue konttaa.
 
Mutta tästä päästäänkin SaiPan umpisurkeaan ylivoimaan, josta valmennus ei kyllä saa yhtään sulkaa hattuunsa, vaan maalit ovat olleet Redenbachin oivalluksia tai Dalen ripareita. Miksei valmennus ole osannut rakentaa vielä kertaakaan tällä kaudella sellaista peruskuviota, jolla ylivoima-alueella rakennetaan sellainen tilanne josta viivalta voi joku kovalaukauksinen (Lintner, Salcido, Tuominen, Sondell, PSN) laukaisee maalin ala- tai ylänurkkaan samaan aikaan kun maalivahti ei näe mitään kun Koskiranta tai joku muu isoruhoinen pimentää vastustajan maalivahdin. Ei se voi olla niin vaikeata, mikä tahansa muu liigaseura on onnistunut näissä, mutta ei Selinin johtama SaiPa.

Tuohon ylivoimapeliin vielä. Minusta Redenbach on ihan liian itsekäs ja hautoo kiekkoa liikaa. Nyt kun joukkueessa on mukana esim. Lintner niin sitä kiekkoa pitää jakaa nopeammin sinne viivalle. Liian usein koko ylivoima hyytyy siihen, kun Tyler leipoo yksinään kiekkoa ja lopuksi yrittää väkisin jotain toivotaan toivotaan syöttöä kolmen puolustajan ohitse jolloin koko tilanne yleensä kuivuu kokoon. Jotenkin Redenbachista paistaa läpi, että hänelle tärkeämpää on saada itsellen tilastoihin 0+2 vaikka joukkue häviäisi kuin tyytyä siihen 0+1 saldoon ja auttaa joukkuetta voittoon. Kaveri ei vaan halua luopua kiekosta ja on jopa ylimielinen.

Kun joskus saadaan ylivoimalla kentälle yhtäaikaa taas Salsido ja Lintner/Sondell niin Reden pitää ymmärtää laittaa kiekkoa liikkeelle. Silloin sieltä löytyy muitakin jotka löytävät Dalen takatolpilta ja taitoa sahata kiekkoa liikuttamalla vastustajan puolustusneliö auki.
 

ahal

Jäsen
Minun täytyi oikein tarkistella, että mitä tänne on kauden alkupuolella tullut kirjoiteltua: Näyttää siltä, että taisi minulla olla aavistus kauden jatkosta.
Lukekaapa sivulta 3, 24.9-10 viesti 72 jonka olen kirjoittanut SaiPa-Ässät pelin jälkeisenä päivänä.

Siinä näkijä missä tekijä...:) Puoli sarjaa pelattu ihan turhan takia. Älyttömästi on hiilijalanjälkeä lisätty yms. kulutusmittaria vingutettu, kun tulos oli tiedossa jo alkukaudesta. No itseäni lohduttaa, että moni tilaisuus on mennyt sivusta seuraten, joten hirveästi ei voi harmittaa eikä tuhlauksesta syyttää. Jos tilanne olisi toisenlainen, keksisin siihenkin varmasti selityksen:)

Sillä tavalla tilanne on perin turhauttava, että tilanne nähdään melko kirkkaasti ja kattavasti myös katsomon puolella ja ettei mitään korjauskonstia tunnu löytyvän. Selitykset ja syyt ovat samat illasta toiseen. Sama jullitus eikun jatkuu kaukalon sisällä ja äärellä. SaiPan maalinteko on jäässä kuin Saimaan kanava tähän aikaan. Siitä ei tosin ole tietoa, mitä kopissa tapahtuu - vaiko mitään. Luulisi, että joku kantavista persoonista saisi joskus raivarin, että prkl nyt tää pelleily saa riittää ja se kiekko tungetaan väkisin sinne maaliin... tms. Tunnetta peliin.
 

mirasane

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Penguins, sympatiat Ässille
Aika paljon SaiPan tilanteesta myös täällä sanoo sekin, että mirasane kommentoi enää naisasioita muualla foorumissa, eikä kommentoi enää täällä rakkaan SaiPan taaperusta. Menetetty mies... :)

Heh, aika hiljaiseksi on kieltämättä vetänyt tämä kausi varsinkin, kun ennakko-odotukset olivat vielä normaalia korkeammat.
 

Jubomir

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Sillä tavalla tilanne on perin turhauttava, että tilanne nähdään melko kirkkaasti ja kattavasti myös katsomon puolella ja ettei mitään korjauskonstia tunnu löytyvän. Selitykset ja syyt ovat samat illasta toiseen. Sama jullitus eikun jatkuu kaukalon sisällä ja äärellä. SaiPan maalinteko on jäässä kuin Saimaan kanava tähän aikaan.
Kirkkaasti voisi myös nähdä, että huonon alun jälkeen, rosteria ei ole saatu kasaan missään vaiheessa. Päämaalintekovastuun kantavat hyökkääjät(Barney,McTavish, Koskiranta T) ovat joko ryypänneet itsensä pihalle tai olleet suuren osan loukkaantuneena sivussa. Lisäksi pakistosta on puuttunut koko ajan ja puuttuu edelleen pari-kolme kärkipakkia. Eikä ne poissaolot ole edes jääneet pelkästään noihin. Ei SaiPan materiaali niin jäätävä ole, että tuo kelkan kääntäminen noilla poissaolijoilla olisi kovinkaan helppoa. Sitä voisi tietysti kysyä, että miksi vanhat luottomiehet Tuominen, Koho, Levokari, Redenbach jne. olivat aivan hukassa alkukaudesta, nyt tuo nelikko pelaa jo lähellä omaa tasoaan. Nythän pelaava kokoonpano alkaa näyttää sellaiselta, jolla voitaisiin alkaa taas voittaamaan, kun Dale vielä saataisiin riviin. Täältä näppäimistön takaa lamassa olevan joukkueen kurssin kääntäminen on niin helvetin helppoa, että siihen löytää syyt lähes jokainen JA:n SaiPa-osion kirjoittaja ja pystyisi sen myös kääntämään. Oikeassa maailmassa se ei välttämättä ole ihan yhtä helppoa...
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Ei ole Dale ollut niin keskinkertainen. Dalen upeaa kautta ei vaan tunnu Lappeenrantalaisyleisö huomaavan kun joukkue konttaa.

Daleen oli porukalla niin kovat odotukset, että vähemmän kuin maksi maalia pelissä on vaisua. Vähän niinkuin Selänne maajoukkueessa.
Maali joka toisessa pelissä koko uran on kuitenkin ihan hiton kova lukema. Mielessään voi sitten miettiä, mitkä nuo lukemat olisi Kohoa ja Koskista kolme numeroa kovempien jätkien kanssa.
 
Daleen oli porukalla niin kovat odotukset, että vähemmän kuin maksi maalia pelissä on vaisua. Vähän niinkuin Selänne maajoukkueessa.
Maali joka toisessa pelissä koko uran on kuitenkin ihan hiton kova lukema. Mielessään voi sitten miettiä, mitkä nuo lukemat olisi Kohoa ja Koskista kolme numeroa kovempien jätkien kanssa.

Juuri näin. Dalella oli pieni vaisumpi jakso, mutta paikkoja on ollut jatkuvasti ja vihdoin on alkanut kiekkokin löytää perille. Tilastot kertoo kaiken, maali joka toisessa pelissä. Todellakin ottaa päähän, että meillä ei ole Dalen vierelle kuin Koho ja Koskista niin ei saada kaikkea tehoa irti. Sama asia kuin lumisille tielle joutuisi laittamaan tehokkaaseen citymaasturiin kesäsliksit alle ja ihmetellään, kun joutuu ajamaan hiljaa.

Sitten meillä on vihdoinkin rosterissa maaliman luokan pakki Lintner... Ja pakkipariksi tietenkin on tarjolla Mikko Pukka. Vähän kuin antaisi lapselle (tai muijalle) tikkarin käteen ja kieltää maistamasta sitä.
 

atsku

Jäsen
Heh, aika hiljaiseksi on kieltämättä vetänyt tämä kausi varsinkin, kun ennakko-odotukset olivat vielä normaalia korkeammat.

Mitäpä näitä enää kommentoimaan. Asia on jo tullut SaiPan puolesta aika selväksi. Luojan kiitos meillä on McTavish karsinnoissa, tulee nimittäin yksin pitämään SaiPan liigassa.
 

Keltainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lautp, Saipa ja Veiterä. Ja Hakalin vosut
Se on NHL ura pienestä tekijöistä ja jopa sattumasta kiinni, tarjokkaita on kuitenkin niin paljon. Esim jos vertaa tätä pelsujen ihmemiestä Yorkia ja Dalea, niin onko York oikeasti 600 nhl matsia parempi pelimies?
Meneekö tämä puolustuspeli nyt niin, että kun Koposesta päästiin, niin Pukka hoitaa koomailut? Kokoonpanoja en vielä ole nähnyt, mutta eiköhän siellä taas Saarinen ole kakkosessa. Kun se play off juna meni, niin voisiko edes yhden tai kaksi erää kokeilla Aarnio-Kiilholma-Paalanen rymistelyä? Koko matsia ei tietenkään, ettei nouse omilla junnuilla peliaika yli 7 minuutin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös