Masi Marjamäen taklaus Kamil Krepsiin 2.12.2010

  • 220 064
  • 1 140
Tila
Viestiketju on suljettu.

Dogi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Normaalissa työelämässä tässä mentäisiin lakkoon. Kiinnostaa miten reagoikin pelaajayhdistys; eikö pelaajatkin voisi mennä tässä tapauksessa lakkoon? Ihan vain omaa turvallisuuttaan vaaliakseen. Ei ole pelaajien, Sm-liigan, saati sitten jääkiekon etu, että kunnallisvirkamiesmäisellä menettelyllä aletaan päivänselviä tapauksia painamaan villaisella.

Hahahaa. Tarkoitatko, että jos joku esimerkiksi lyö kilpailevan firman työntekijältä tajun pois, niin... siis öö kuka menisi lakkoon ja miksi? Mulla on sellainen kutina, että ukot siellä kaukalossa ovat sisäistäneet pelaavansa fyysistä peliä nimeltä jääkiekko ja hyväksyneet loukkaantumisen riskin. Jos tässä jollain on pallo hukassa, niin faneilla.

Leonille: Myös vasen käsivarsi on osa vartaloa. Tässä tapauksessa se on tiukasti kiinni kyljessä, joten taklaus on täysin oppikirjan mukainen. Olisihan tuossa tietysti voinut yrittää taklata selällä, mahalla, kyljellä (nostamalla vasemman käden tikkusuoraksi ylös?) tms.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pelicans, Kalpa, Roki
...
5 peliä pannaa, vaikka kreps pelaisikin seuraavassa pelissä, tilanne olisi voinut päättyä todella huonosti. Jos loppukausi/ura siinä, sitten panna 1-vuosi - elinikäinen.

Lainaan itseäni, olikin tullut tiedote loukkaantumisesta. Ei lisärangaistuksia siis lopullinen tuomio, voi hyvää päivää...

linkki radio megan nettisivuille:

Krepsillä aivotärähdys ja muita vammoja, pelit keskeytyvät toistaiseksi, Marjamäelle ei mitään seuraamuksia
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Taklaushetkellä kädet kiinni vartalossa eli ei mitään rikettä. Pitäisikö mielestäsi pelaajan roikottaa käsiään vaan mukanaan taklatessa? Marjamäki taklaa puhtaasti vartalo vasten vartaloa. Kädet eivät ole mitenkään normaalia taklaustilannetta ylenpänä eivätkä irti kropasta.

Tosiaan loistava tulkinta Liusjärveltä ja videotuomarilta, mutta kuten moni muukin on todennut niin toivottavasti linja pitää.

Näin juuri. Kurinpitäjiltä todella kovan luokan suoritus tilanteessa jossa varmasti oli paljon painetta.

Mediassa ja Jatkoajassakin kaikki puusilmät huutaa täällä kurkku suorana "se hyppäs kyynärpää edellä suoraan päähän" mutta onneksi on taho joka pystyy tekemään päätöksen viisveisaten kaikista 10v. itkijöistä.

Lisää tällaisia taklauksia!
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Leonille: Myös vasen käsivarsi on osa vartaloa. Tässä tapauksessa se on tiukasti kiinni kyljessä, joten taklaus on täysin oppikirjan mukainen.
Se lasketaan osaksi vartaloa, jos se on kiinni kyljessä. Nyt ei ole, vaan kyynärpää on nostettu olkapään tasalle. Laiton taklaus.
 

Daespoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hameenlinna Moderators
Vasen käsivarsi osuu Krepsiä suoraan leukaan. Tuosta ei saa vartalotaklausta millään värilaseilla. Provomielessä saa tietysti heitellä minkälaisia kommentteja tahansa.

Kannattaisi varmaan nm. Leoninkin tutustua sääntöihin niin ei tarvitsisi Esson baari -pohjalta tulkita tilanteita.

Se että vasen käsivarsi osuu Krepsiä leukaan ei tee tilanteesta vielä sääntöjen vastaista.
 
Erikoista, että lähinnä tilannetta hiiviskellyt Kärppä ei uskaltanut tehdä tilanteen jälkimainingeissa yhtään mitään. Meni hieman paidasta nykimään.
Säälittävää, mutta ah niin Aravirtamaista.

Videokuva tosiaan loppuu siihen kun Sicak ottaa niskalenkkiä, hallissa paikalla olevat voivat vahvistaa tuliko siitä Melart-halailua kummempaa vääntöä.
 

Diablo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Urheilullisesti avoimet sarjat
Lainaan itseäni, olikin tullut tiedote loukkaantumisesta. Ei lisärangaistuksia siis lopullinen tuomio, voi hyvää päivää...

linkki radio megan nettisivuille:

Krepsillä aivotärähdys ja muita vammoja, pelit keskeytyvät toistaiseksi, Marjamäelle ei mitään seuraamuksia
Jassoo. Eipä näytä sitten tuossakaan mielessä menevän sen yleisen linjauksen mukaan, kun sielä ei kerran mitään perinteisiä "Tshekki-kuolemia" ole tapahtunut, vaan sielä on loukkaannuttu oikeasti. Linjahan on yleensä mukaillut myös sitä, miten vastapelaajalle käy. En sano, onko tuo sitten taas oikein vain väärin, mutta linja on se.

Muutenkin eriskummallisin tapaus vuosiin liigaan kurinpidolta. Minä en mitenkään voi ymmärtää, että tästä ryntäyksestä ei tullut pelikieltoa. Mutta tämä oli nyt tässä. Toivotaan että Kreps on taas piakkoin pelikunnossa, eikä esimerkiksi mitään Granlundin tasoista päävammaa nähdä.

Se että vasen käsivarsi osuu Krepsiä leukaan ei tee tilanteesta vielä sääntöjen vastaista.
Osui siihen nyt Marjamäen käsivarsi, kyynerpää, alapää tai mikä hyvänsä, niin mun mielestä se ei oo tässä se olennaisin seikka. Ryntäys eli liian kova vauhti, järjetön taklaus ylipäänsä ja kanssapelaajan kunniotus on tässä ne avainkohdat.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Tämä linja on siis nyt valittu. Puun takaa saa vetää niin paljon kuin kropasta irti saa. Osuu päähän tai ei osu - hypäten tai jalat jäässä, ei väliä. Kunhan saadaan porukkaa päädystä pihalle mahdollisimman paljon. Tuloshan on kuitenkin näistä tuo. Jos et anna noin selvistä rikkeistä pannaa, ymmärretään että ne ovat sallittuja.

Veikkaan että tarvitaan pahoja loukkaantumisia/peli uran loppumisia ennenkuin liiga alkaa reagoimaan näihin.

Ja kun tilanteen katsoo alusta saakka, näkee hyvin että Marjamäki lähti nimenomaan hakemaan pommia, ainoana tarkoituksenaan taklata ja lujaa. Ei todellakaan mikään "törmäys".

Ei todellakaan ollut mikään törmäys. Kyllä varmasti tiesi että kohta tärähtää ja lujaa. Ihan selvä haku, vitut mitään "jarruttanut" vaan oikein passaili että varmasti osuu ja vielä suoraan päähän!
 
Viimeksi muokattu:

Noma

Jäsen
Videokuva tosiaan loppuu siihen kun Sicak ottaa niskalenkkiä, hallissa paikalla olevat voivat vahvistaa tuliko siitä Melart-halailua kummempaa vääntöä.

Eipä siitä mitään tullut, tuomarit olivat aika nopeasti välissä. Ja kaikista kummallisintahan tuossa oli se, ettei siitä vihelletty kakkosta, vaikka Sicak taisi jo kertaalleen olla aitiossakin istumassa. Oli kuinka koodinmukaista ja miehekästä tahansa, niin kyllä tuollaisesta huitomisesta kakkonen väkivaltaisuudesta kuuluisi antaa.
 

Iiro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liperin Taimi
Ongelma vain on, että liiga hyppii noissa päätöksissään puolelta toiselle eli mitään yhtenäistä linjaa ei ole eikä tule koskaan olemaankaan. Välillä annetaan tuomiot seurausten perusteella ja joskus taas tekojen pohjalta. Koskaan liiga ei tule olemaan taspuolinen rangaistusten suhteen!

Tätä "yhtenäistä linjaa" -vaatimusta en ole oikein koskaan käsittänyt. Jokainen taklaus on erilainen, jokainen yksityiskohta on erilainen. Aina löytyy täysin vastakkaisia näkemyksiä, kuten tässäkin ketjussa taas huomataan.

Kuka määrittelee yhtenäisen linjan? Kuka tai mikä on se taho, jonka mukaan SM-liigassa kahvataan enemmän tai taklataan vähemmän kuin vaikka kolme vuotta sitten? Kenellä on esittää jokin fakta asiasta? Kaikki perustuvat täydellisen subjektiivisiin näkemyksiin, kunnes joku kehittää ohjelman, joka analysoi pelaajan päähän tai vartaloon kohdistuvat voimat, pelaajien nopeudet, ja lieventävänä tai raskauttavana asianhaarana pelaajan ajatukset ennen taklausta.

Kurinpitoratkaisu on näkemys alan asiantuntijalta. On luonnollista, että jokainen jääkiekon seuraaja näkee ainakin omasta mielestään tilanteen paremmin kuin kurinpitäjä/ videopäätuomari, mutta tuomioiden kunnioitusta voisi ainakin yrittää. Erotuomarin päätösten kunnioittamisesta puhumattakaan. Täällä puhutaan halveksuvasti itkemisestä, mutta mitä tapahtuu aina vähänkin epäselvässä tilanteessa kaukalossa tai katsomossa?

Tähän jatkoksi vedetään keskusteluun tietenkin esille NHL, jossa tuomiot ovat lähes aina ns. linjan mukaisia, koska "siellä kaikki ovat ammattilaisia". Mutta mistä voin lukea kriittisiä mielipiteitä NHL-tuomareiden huonosta linjasta eli linjattomuudesta?

Koska en ole vielä kovin montaa avointa kysymystä heittänyt, tulkoon vielä yksi NHL:ään liittyen: Monellako NHL:n tuomarilinjan paremmuuden puolesta puhuvalla on samanlaisia tunnesiteitä NHL-seuraa kohtaan kuin SM-liigassa?
 

Bronco

Jäsen
Onko Marjamäki joku teräsmies, jota ei pysty taklaamaan?

Ilveksen esittelyvideosta huolimatta: ei ole.

Huvitti vaan tuo nimimerkki Sinthasomphonen esittämä ajatus. Ikään kuin Kreps tai Keränen voisivat seuraavassa pelissä ihan tuosta noin vaan esittää koston samanlaisella taklauksella. Marjamäkeä ei yleensäkään kolata mitenkään kovin helposti jään pintaan, joten vaikea uskoa että tuollaiseen pommiin pystytään noiden herrojen toimesta tammikuussa Oulussakaan, missä Masi viilettänee vielä normaalia valppaammin.

Kommentillani en halunnut disauttaa Krepsiä. Ajattelin sen tulevan selväksi jo loppukaneetistani.
 

Red Wursti

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, AIK, TPS(sympatiat)
Jaaha johan on väittelyä kun liigaan liian hyvää pelaajaa taklataan ja puhtaasti.

Lähinnä naurettavaa että täällä voidaan vertailla jotain NHL taklauksia meidän liigan vastaaviin.
Noh olipas tuossa pari kautta sitten Kärppien paidassa se yksi joka tykkäs ajella selkään ja ei niissä silloin mitään väärää ollut mutta nyt itkujen määrä on uskomaton kun liian hyvä liigaan miestä taklataan.

6.1 Oulussa on todellakin helvetti irti, muutama pelaaja hakkaa käsilaukulla ja Hedström huutelee Jag Heter Jonathan på sweden ja S/T Pierre ylettää juuri ja juuri Masia munille.
Ja ainiin onhan teillä se Timokin på Sveitsi.

Mutta näin neutraalina kaverina pakko sanoa että puhdas taklaus, itse en näe hyppyä vasta kuin Masikin lentää itse pleksiin.
Ei tässä liigassa ole varaa enää antaa pelikieltoja puhtaista taklauksista ja eihän puhtaasta taklauksesta voi tulla pelikieltoa eihän oulu?

Krepsin kannattaa hakea vähän vauhtia Naisten S/M sarjasta niin saa rauhassa neppailla kun onhan liian hyvä S/M liigaan!
 

JPL

Jäsen
Kannattaisi varmaan nm. Leoninkin tutustua sääntöihin niin ei tarvitsisi Esson baari -pohjalta tulkita tilanteita.

Se että vasen käsivarsi osuu Krepsiä leukaan ei tee tilanteesta vielä sääntöjen vastaista.

Kukahan se on kujalla?

540 - PÄÄN TAI NISKAN ALUEELLE KOHDISTUVA TAKLAUS
a) Pelaajalle, joka kohdistaa taklauksen tai iskun, millä vartalonsa osalla hyvänsä, vastustajan
pään tai niskan alueelle tai ”ohjaa” tai ”painaa” vastustajan pään suojalasia tai laitaa
vasten, tuomitaan erotuomarin harkinnan mukaan:
Pieni rangaistus + automaattinen käytösrangaistus (2’ + 10’)
tai
Iso rangaistus + automaattinen pelirangaistus käytöksestä (5’ + PRK)
tai
Ottelurangaistus (OR)
b) Pelaajalle, joka vahingoittaa vastustajaa ”pään tai niskan alueelle kohdistuneen taklauksen”
seurauksena, tuomitaan:
Ottelurangaistus (OR)

-----------
Tuosta "kohdistaa" termistä voi toki vääntää kättä, mutta sillä ei ole merkitystä, onko käsivarsi kiinni kropassa vai onko se irti kropasta. Tokihan jos kyynärpää on pystyssä, on selvä että taklaus on kohdistettu päähän. Tässä tilanteessa päähän kohdistaminen tapahtui yläkropalla Krepsin suuntaan, ei suoranaisesti käsillä.


Eli Krepsillä totaalinen muistinmenetys koko ottelusta. Kolme eri vammaa, joista yhtenä aivotärähdys. Jos muisti on mennyt, veikkaan että ei selviä viikon huililla, mikä oli ennusteen minimi.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kannattaisi varmaan nm. Leoninkin tutustua sääntöihin niin ei tarvitsisi Esson baari -pohjalta tulkita tilanteita.

Se että vasen käsivarsi osuu Krepsiä leukaan ei tee tilanteesta vielä sääntöjen vastaista.

Siitäkin huolimatta että tämä ei liity millään tavoin mihinkään en voi uteliaisuudelleni mitään: Kuinka monta kilpatason jääkiekko-ottelua arvon Daespoo on elämässään pelannut? Enkä tarkoita harrastesarjaa.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
On kyllä käsittämätön juttu miten tuollaisesta tempusta selviää rangaistuksetta. Samalla kaudella on kuitenkin nähty mm. Melartin kahden ottelun pelikielto Karalahtea vastaan tappelemisesta. Huolestuttavinta näyttää olevan että niin moni hyväksyy Marjamäen tempauksen kakistelematta.
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
En sano, että tuomio olisi väärä, mutta se on vain ristiriidassa tämän kauden muun linjan kanssa. Tälläkin kaudella on nähty pelikieltoja tapauksista, joissa rike ei ole ollut näin "törkeä".

Marjamäen ulosajo oli oikea tuomio, mutta eihän taklaus missään nimessä ollut mikään vuosisadan törkein. Kuten usea on todennut niin vauhtia oli hieman liikaa ja valitettavasti Kreps löi päänsä jäähän. Kuitenkin väkisin tulee mieleen, että jos taklaajana olisi ollut Mäntylä niin rangaistus olisi toisenlainen, mutta nyt on Andersson linjan vetänyt ja jää nähtävksi kauanko se pitää.
 

czerkawski

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Sidney Crosby, Penguins, Colorado, NYR
Lehterän Tero vaati eilen Neljäs Erä -lähetyksessä että pitäisi tulla ainakin 4-5 pelin pelikielto. Minä olen samaa mieltä enkä ymmärrä lainkaan miten jotkut väittävät tuollaista sikailutemppua minkä Marjamäki esitti puhtaaksi taklaukseksi. Mihin muuhun hän tähtää kuin päähän, kysynpä vaan?

Kaveri vielä hyppäsi varmistaakseen osumansa. Mutta näin meillä, ovatkohan kurinpitäjät ynnä muut kysellyt tuttuun tyllinsä Masilta että "hei, taklasitko tahallaan päähän? Ai et, no hyvä juttu". Naurettavaa toimintaa SM-liigalta ja erityisesti tuolta Marjamäeltä, sanon minä. Ei minkäänlaista vastapelaajan kunnioitusta.
 
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pelicans, Kalpa, Roki
Hahahaa. Tarkoitatko, että jos joku esimerkiksi lyö kilpailevan firman työntekijältä tajun pois, niin... siis öö kuka menisi lakkoon ja miksi? Mulla on sellainen kutina, että ukot siellä kaukalossa ovat sisäistäneet pelaavansa fyysistä peliä nimeltä jääkiekko ja hyväksyneet loukkaantumisen riskin. Jos tässä jollain on pallo hukassa, niin faneilla.

Leonille: Myös vasen käsivarsi on osa vartaloa. Tässä tapauksessa se on tiukasti kiinni kyljessä, joten taklaus on täysin oppikirjan mukainen. Olisihan tuossa tietysti voinut yrittää taklata selällä, mahalla, kyljellä (nostamalla vasemman käden tikkusuoraksi ylös?) tms.

Et ilmeisesti ymmärtänyt pointtia. Lakkoon siis kurinpitäjän ja videotuomarin päätöksen vuoksi.

Pelaajayhdistys on pelaajien "ammattiliitto" ja sen tehtävänä on suojella omiaan, eikä se aina toteudu ilman reagointia. Tapauksessa pelaajaan kohdistuva rikkomus(johtaa vakavaan loukkaantumiseen) aiotaan painaa villaisella, eikä se ole pelaajien yleisen edun mukaista. Siksi siihen olisi syytä reagoida.
 

Vanhapuuma

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYPinkylä, Suomen maajoukkueet, IF Gnistan
On se kumma, kun ihmisten mielestä asiat voivat olla vain mustia tai vain valkoisia. En tiedä, mistä se sitten kertoo enkä ehkä halua tietääkään. Kyllä tosissaan kirjoittavien mukaan varmaan suurimman osan mielestä jokin virhe tapahtui. Mutta kärppäläisten mukaan se oli suunnilleen vuosituhannen törkein temppu ja kuolema kävi lähellä. Jos olisin Marjamäki, niin hyväksyisin edelleen sen 1 pelin pelikiellon, maksimissaan kahden. Mutta toivottavasti ei ruveta liigan puolelta nyt paskomaan housuihin, vaikka Oulussa panikoidaan. Onhan Kreps sentään elossa vielä.

Olen samaa mieltä siitä, että asiat eivät oikeastaan koskaan ole mustavalkoisia - paitsi TPS-faneille kumpiakin.

Olisiko Krepsin kuitenkin kuulunut kuolla, jotta voitaisiin antaa semmoinen kohtuullinen kahden ottelun pelikielto? Taklaus oli kaikesta huolimatta selvä ylilyönti, ja mielestäni tulisi ottaa huomioon myös muut vaikuttavat seikat - JYP-kannattajana tulee mieleen juuri Marjamäen selvä taklaushakuinen pelaaminen Vatasta kohtaan Tampereella tuossa männöin. Vauhtia oli liikaa, kummallakin, ei tainnut olla kumminkaan hyppy vaikka luistimet irtoaa taklauksen jälkeen jäästä, päähän kohdistunut selvästi, kädet hivenen ylhäällä (juuri sen verran, että sen olisi voinut jättää taklaajan toimesta tekemättä ja pyrkiä olkapäätaklaukseen sääntöjen mukaisesti).

Mielestäni ei vuosisadan törkein taklaus ikinä, mutta kieltämättä olisi voinut jättää tekemättä. Joukkuetta luulisi voitavan herätellä ihan selvästi puhtailla taklauksilla, ja miksei ihan vain kovalla väännöllä ja taistelulla?
 

kakkonen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitä tekivät kärppäpakit Marjamäen taklauksen jälkeen....menivät juomaan mehua.
...tana nynnyjä jätkiä.
Hyvin alkaa sun ura Jatkiksella :D
 

DarkTower

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pool, NHL, MMA, Kärpät
Naurettavaa, ettei Marjamäki saanut minkäänlaista pelikieltoa. Jos kyseiset otteet ovat siis kaukalossa sallittuja, tällä kaudella tulee olemaan ennätysmäärä pelaajia pitkään loukkaantuneena. Jos siis Sm-liiga pitää linjansa, mitä se ei todellakaan tee, vaan arpoo tapauksia miten haluaa. Vaan minkäs teet kun joka puolella liigaa on osaamattomia johtamassa ja päättämässä.

Kyllä Sm-liiga on amatöörimaista leikkimistä, sori vaan.
 

Quattro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyräsmiehet
Veikkaan että tarvitaan pahoja loukkaantumisia/peli uran loppumisia ennenkuin liiga alkaa reagoimaan näihin.

Ei todellakaan ollut mikään törmäys. Kyllä varmasti tiesi että kohta tärähtää ja lujaa. Ihan selvä haku, vitut mitään "jarruttanut" vaan oikein passaili että varmasti osuu ja vielä suoraan päähän!

+1

Juuri näin....Masihan merkkasi Krepsin jo hyvän aikaa ennen osumaa. En ole mikään kostokiekon kannattaja, mutta toivon Marjamäen saavan melko miehekästä kohtelua seuraavissa peleissä. Eipä ole tullut ketään pelaajaa halveksittua tekosistaan näin sitten Tuukka Mäntylän sikailujen.
 

Snagari

Jäsen
Jokainen voisi siellä pohjoisessa ihan hiiren verran miettiä näitä vaatimuksia. Sieltä vaaditaan loppukautta/elinkautista, vaaditaan jopa pelaajayhdistyksen lakkoa :D Ei näin. Erittäin kova, puhdas taklaus, josta ei pelikieltoa - hyvä näin. Ei siinä kädet nouse kuin vasta töötin jälkeen ihan törmäyksen voimasta. Sori vaan kärppäfaneille, mutta nyt teidän "liian hyvä liigaan" Kreps yllätettiin ns. housut kintuissa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös