Ketjulottoa arvontakierrokselle 2010-2011

  • 26 118
  • 79

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mikähän järki tuossa nyt on, että Rajala ja Pellinen lähetetään LeKiin totuttelemaan? Lähinnä tuota Rajalaa ihmettelen. Sitten joku Anttila nostetaan suoraa ykkösketjuun vaikka mies oli reilusti kauemmin sivussa kun Toni. Jotenkin tässä haisee taas se, että kokeneempia ja isomman palkkapussin omaavia suositaan esim. Hurme/Aittokallio ja Anttila/Rajala.

Minä kokoaisin kentät huomiseen Blues peliin seuraavasti:

Marjamäki Lee Niinimäki
Rajala Määttänen Keränen
Rask Myttynen Korhonen
Anttila Tuominen Kantola

Nyt on otettava nuorta voimaa ylempiin kenttiin (Rajala ja Keränen) että saadaan vauhtia kentälle! Muutenkin joku Anttila ei jaksa pelata isoja minuutteja kahtena peräkkäisenä päivänä joten koko kauden pienellä peliajalla pelannutta Kerästä rohkeasti kakkoskenttään ja ylivoimalle sekä Rajala tuomaan energiaa pelaamattomuutensa kautta.
 

Bronco

Jäsen
Mikähän järki tuossa nyt on, että Rajala ja Pellinen lähetetään LeKiin totuttelemaan? Lähinnä tuota Rajalaa ihmettelen. Sitten joku Anttila nostetaan suoraa ykkösketjuun vaikka mies oli reilusti kauemmin sivussa kun Toni.

Rajala on jo toista kertaa loukkaantuneena tällä kaudella ja Pellisen otteet olivat alkukaudesta huonoja, joten sikäli ymmärrän miksi molempien on parempi saada pelituntumaa Mestiksestä. Anttila pääsi osaksi joukkuetta maajoukkuetauon aikana ja aloitti muuten nelosketjussa. Eikä ole senkään jälkeen ollut kertaakaan Ilveksen ykkösnyrkissä, paitsi matsin aikana tapahtuneen/tapahtuneiden ketjumuutosten seurauksena.

Keräsen kohdalla en ihan ymmärrä, miksi häntä halutaan väkisin peluutettavan kärkiketjuissa tasakentällisin. YV-vastuun vielä ymmärtäisin. Maajoukkuetauon jälkeen Keränen pääsi aloittamaan ykkösketjussa turkulaisia vastaan ja hävisi oikeastaan kaikki kaksinkamppailut. Muuten ei esittänyt mitään ihmeellistä, olkoonkin että ko. illan kaltainen murskatappio on vähän huono "otanta". Tämän jälkeen en ole nimittäin nähnyt kuin eilisen JYP-pelin.

Kaikki kunnia Keräselle: fiksu ja yritteliäs jannu, jolla on liigatasolla potentiaalia ihan tähdeksi asti. Tällä hetkellä vaan näyttäisi siltä, että sillä on syynsä miksei hän ole saanut enempää peliaikaa ja että Juupen tarinoinnit pelaajan fyysisestä puolesta eivät ole pelkkiä selittelyjä.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Anttila pääsi osaksi joukkuetta maajoukkuetauon aikana ja aloitti muuten nelosketjussa. Eikä ole senkään jälkeen ollut kertaakaan Ilveksen ykkösnyrkissä, paitsi matsin aikana tapahtuneen/tapahtuneiden ketjumuutosten seurauksena.

Silti Anttila on tällä hetkellä totsaalisen väärällä paikalla pelatessaan Määttäsen rinnalla. Toivottavasti Rajala ottaa tuon paikan mahdollisimman nopeasti ja Marko siirretään muihin hommiin. Etenkin ylivoimasta alivoimaan.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Silti Anttila on tällä hetkellä totsaalisen väärällä paikalla pelatessaan Määttäsen rinnalla. Toivottavasti Rajala ottaa tuon paikan mahdollisimman nopeasti ja Marko siirretään muihin hommiin. Etenkin ylivoimasta alivoimaan.
Kun Rajala palaa kehiin, niin vie Määttäsen vierestä Korhosen paikan. Kun Anttila tuli tuohon Määttäsen ketjuun, niin omissa soiminen lakkasi. Jokainen estetty maali on yhtä tärkeä kuin tehtykin.
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kun Rajala palaa kehiin, niin vie Määttäsen vierestä Korhosen paikan. Kun Anttila tuli tuohon Määttäsen ketjuun, niin omissa soiminen lakkasi.

Korhonen-Määttänen-Anttila -ketju on päästänyt viidessä viime pelissä 4 maalia, mikä on reilu kolmannes Ilveksen 11:stä tasakentällisin päästetystä maalista. Samassa ajassa ketju on tasaviisikoin onnistunut maalinteossa kerran. Nämä luvut on laskettu Anttilan +/- merkinnöistä. Mielestäni ei voida sanoa, että omissa soiminen olisi lakannut. Ketju päästää ehkä vähemmän maaleja kuin Niinimäen kanssa, mutta tekee myös vähemmän. Jos Korhosen tilalle tuohon ketjuun laittaa Rajalan, uskon että maalimäärät molempiin päihin jälleen lisääntyvät.
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Jos Korhosen tilalle tuohon ketjuun laittaa Rajalan, uskon että maalimäärät molempiin päihin jälleen lisääntyvät.

Itsekin veikkaisin jotain tämän suuntaista ja veikkaisin, että saatettaisiin päästä + - 0 -saldoon tai jopa plussan puolelle.

Pointtini olikin se, että Anttila ei mielestäni sovi Määttäsen rinnalle. Ainakaan hän ei ole se optimaalisin valinta siihen, koska pelityyli on niin erilainen.

Mitä tulee Korhoseen, niin ei hänkään ole esittänyt kummia viime otteluissa. Ja kun oikein synäämään ruvetaan, niin kapteeni-Määttänenkin on ollut vaisu tasoonsa nähden. Johtuuko se sitten jostain vaivasta vai eikö homma vain toimi laitureiden kanssa?
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ilves tänään:

Marjamäki - Lee - Niinimäki
Anttila - Kantola - Määttänen
Rajala - Myttynen - Rask
Keränen - Tuominen - Korhonen

EDIT: Pakkiparit tutussa koostumuksessa: Glenn-Bruun, Peltola-Jokipakka, Bäckström-Kesä.

Mietteitä:

- Kantolan kokeileminen Anttilan ketjussa on mielestäni fiksu veto, ainakin jos kiekko saadaan hyökäysalueelle. Toisaalta tässä on kaksi hieman "laput silmillä" pelaavaa pelaajaa, mielenkiintoista nähdä miten toimii.

- Määttänen ei mielestäni sovi laitaan. Itse olisin koittanut tuossa kolmantena lenkkinä vaikka Raskia tai Korhosta.
 

Fordél

Jäsen
Mun mielestä voitaisiin koittaa hyökkäysvitjojen osalta jotain tämän suuntaista:

1. Marjamäki - Määttänen - Niinimäki
2. Rask - Lee - Rajala
3. Korhonen - Myttynen - Anttila
4. Kantola - Tuominen - Välimaa
 

Nagyanya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Liverpool, Detroit Red Wings
Mun mielestä voitaisiin koittaa hyökkäysvitjojen osalta jotain tämän suuntaista:

1. Marjamäki - Määttänen - Niinimäki
2. Rask - Lee - Rajala
3. Korhonen - Myttynen - Anttila
4. Kantola - Tuominen - Välimaa
En näe järkevänä lähteä rikkomaan oikeastaan ainoata toimivaa ketjua viime peleissä, eli Marjamäki-Lee-Niinimäki. Näin ollen Määttänen ja Lee saisivat ainakin omissa kaavaluissa vaihtaa päikseen paikkoja tuossa teikäläisen hahmotelman pohjalta. Lisäksi Keränen tai Pellinen Anttilan paikalle ja Välimaa saisi tehdä tilaa kokoonpanossa Anttilalle neloseen.
 

Jackie Moon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreet ja punaset.
Jokainen estetty maali on yhtä tärkeä kuin tehtykin.

Tää on jotenkin outo lause. Sinänsä joo hyvin sanottu, mutta itselleni tästä ei kyllä aukea mitään nobelin arvoista. Naurattaa vain. Eniten veikkaan että kompastuin johonkin huonoon tokaisu-vitsiin joka menee ainoastaan perille niille jotka ajattelevat maailman olevan pelkkää mustaa ja valkoista.

Mites tää: Jokainen päästetty maali on yhtä tärkeä kuin tekemättä jätettykin? Toimi ainakin tänään erinomaisesti, ette voi kieltää.

Ykköseen joku Masin tilalle. On hyvä röyhiin ja blaa blaa, mutta maalia se ei saa mistään. Tänäänkin oli paikkaa pitää Ipaa pelissä mukana, mutta ei maistunut. Jesse se vaan jaksaa tarjoilla joka ottelussa uskomattomia namuja mitkä varsinkaan Masille ei ole enää toviin maistunut.

Ketjuja on ihan turha hahmotella kun kaikki kuitenkin kaatuu molariin, mutta kun sauna ei ole vielä lämmin niin pistetään nyt silti:


Rask-Lee-Niinimäki

Masin tilalle siis joku joka osaa tehdä maaleja, ainakin odotusarvoisesti. Ja ei ainakaan miinus ole että on raitti. Rajalakin voisi sopia, mutta Masin jättämää aukkoa ketjun kovuuteen korvaa paremmin Rask kuin Rajala. Tosin Raskin on syöteltävä huomattavasti nykyistä enemmän, muuten ketju kuolee mahdottomuuteensa. Lee ja Niisku on ehdottomasti pidettävä yhdessä.

Kahteen seuraavaan ihan ketä ja miten vaan, paitsi Kantolan oltava jommassa kummassa sentterinä. Ja neloseen turhake Marko, on/off Pasi ja joku.

Mielestäni on täysin selvää että Pasi ja Marko (jota ikävä kyllä ei varmaankaan voi joukkueesta ulostaa) on pidettävä samassa ketjussa. Heidän arvonsa, ainakin alkukaudella toimineessa, aktiivisessa karvauksessa ja liikkeessä on pyöreä nolla. Sitten jos joku nero heidät erottaa ja vanhukset joutuvat nuorten ketjuihin, niin pilaavat niiden ketjujen otteet ja vahvuudet. Eli ykköseen ei kummastakaan ole, nuoriin heitä ei kannata sekoittaa niin olkoon yhdessä sitten. Toinen saa suojailla kiekkoo milloin missäkin ja ampua aina ohi ranteellaan, kun taas toinen etsii ajatustaan niin kauan kunnes kiekko viedään lavasta. Vaikkakin ranne jälkimmäisellä on kova sekä tarkka, mutta turhan harvoin hän sitä käyttää. Ja aina se sama kikka, vasemmalla askel eteenpäin ja kiekko jotenkin mukaan kun lähtee vastustajasta oikealta ohi. Toimii kuin, öööööö, öööööö, meidän maalivahtipeli.
 

Bronco

Jäsen
Rask-Lee-Niinimäki

Olen tästä samaa mieltä.

Rask ja Niinimäki ovat illasta toiseen Ilveksen parhaimpia hyökkääjiä, joten tasaisten ketjujen sijaan heidät olisi mukava nähdä ykkösnyrkissä sopivan sentterin kanssa. Määttänen täydentäisi kolmikkoa osuvasti, mikäli olisi vain täydessä vireessä. Lee voisi olla tässä tilanteessa kokeilemisen arvoinen palanen.

Pelkään kuitenkin ettei Lee - Marjamäki -paria hajoiteta ihan helposti, joten voisiko ketjut mennä näin:

Rask - Myttynen - Niinimäki
Marjamäki - Lee - Rajala
Keränen - Määttänen - Kantola
Anttila - Tuominen - Korhonen

Keräsen tilalla voisi kokeilla myös Pellistä ja tiputtaa Michaelin hetkeksi kokoonpanon ulkopuolelle. Tietysti aika radikaalia myllätä ketjut täysin uusiksi ennen joulutaukoa, mutta tämä pätee myös tauon jälkeiseen aikaan. Sointu tiputtanee vielä jonkun pois.
 

Nikkari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Floorball Club Dux
Tietysti aika radikaalia myllätä ketjut täysin uusiksi ennen joulutaukoa, mutta tämä pätee myös tauon jälkeiseen aikaan.

Ei tässä tappiokierteessä ketjujen mylläyksellä pahemmin negatiivista sävyä ole, pikemminkin voisi toimia piristysruiskeena! Kunhan säilytettäisiin joitain tutkapareja, niin ei muuta kuin ruletti käyntiin. Ja Masihan nyt varmaan huilaa 4-5 ottelua, jotten siitähän on helppo aloittaa.
 

Nikkari78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Floorball Club Dux
Ei huilaa. Taklaus ei johda jatkotoimiin. Oletan että tuosta syystä huilia hänelle odotit.

Linkki -> Uutinen.Sm-liiga

No joo, tästä syystä Masille huilia kauppasin. Olin aivan varma, että antavat penalttia, kun ei ollut ihan eka sikailu. Ja onhan muutenki tapana ollut antaa pelikieltoja ihan vain loukkaantumisten tähden vaikka ei varsinaista isoa rikettä olisikaan.
Sen verran olen tuota Masin tööttiä kelaillut, että eihän tuossa hyppyä tapahdu, vaan Masi lentää laitaan törmäyksen voimasta. Lisäksi kädet pysyy kyljissä, joten päähän kohdistuva taklauskin on siinä ja tässä, että täyttyykö ehdot. Mutta kaiken kaikkiaan kunniaton teko ajaa noin kovaa puuntakaa, joten olis siittä pikku huilin voinut esimerkiksi tarjota. Kyllä Lehterän Tertsi repii Kiekko-Espoon "three stripesit", kun kuulee päätöksen!
 

sikaniska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, FC Saku, Tottenham
ketjut

Kun Sointukin nyt palaa lasaretista, niin eiköhän ole järkevintä palata niihin kenttiin mitkä alkukauden toimi, eli:

Marjamäki-Lee-Kantola
Rajala-Määttänen-Niinimäki
Rask-Myttynen-Sointu
Anttila-Tuominen-Keränen

Kantola ykköseen ja Anttila sinne mihin maksimissaan kuuluu. Itse tosin näkisin hänet mieluiten LeKissä. Reservissä/paikkoja auringossa olisivat kärkkymässä Välimaa, Korhonen & Pellinen.

Näin saataisiin Määttäsestä ja Rajalastakin jotain irti kun olisivat Niinimäen kanssa. Lee on lämmennyt jo Uunon rinnalla niin että voisi koittaa kannuksiaan ilman Jesseäkin.

Ps. Jos valmennuksella on kanttia antaa Hurmeelle katsomokomennus, niin miksei vastaavaa voida tehdä myös esim. Anttilalle? En nähnyt eilisen peliä, mutta Bluesia vastaan ainakin ihan turistitasoa. En näe mitään muuta järkevää syytä Markon peluutukselleen kuin sen, että Ilves-johto koittaa saada hänet myydyksi.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marjamäki - Lee - Kantola

P-Amerikka -ketju

Rajala - Määttänen - Niinimäki

Taitoketju. Herätellään Mätskyä Jessellä, joka kuitenkin on joka pelissä parhaita ja iskee vähintään sen pongo per peli.

Rask - Myttynen - Sointu

Vanha kunnon!

Anttila - Tuominen - Keränen

Kokoa näköä ja taitoa.

EDIT. Sointu onkin ilmeisesti kunnossa!

EDIT2. Kappas tuli samat kun sikaniskalla. Eli toivotaan, että näillä mentäisiin.
 
Viimeksi muokattu:

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Itse en lähtisi hajottamaan viime kierroksella pirteästi pelannutta Tuomisen ketjua. Mielestäni pelasi hyvää nelosketjun peliä ja sai suhteellisen hyvin vetoja aikaiseksi, vaikka ei osunutkaan.

Sen sijaan Toni Rajala on ollut vaisu paluunsa jälkeen ja LeKi-visiitti voisi tehdä hyvää ennen MM-kisoja. Josko saisi putkea siellä kulkemaan ennen vuodenvaihdetta.

Rask-Lee-Niinimäki
Kantola-Määttänen-Anttila
Marjamäki-Myttynen-Sointu
Keränen-Tuominen-Korhonen
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joukkue tarvitsee lisää maaleja. Marko Anttilan paluun jälkeen maalit ovat mystisesti kadonneet ja muutenkaan otteet eivät Markolla ole tarpeeksi hyviä, joten ukko LeKiin. Pellinen takaisin ylös.


Marjamäki-Lee-Pellinen
Rajala-Määttänen-Niinimäki
Rask-Myttynen-Sointu
Kantola-Tuominen-Keränen
 

lake79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi, Pahalampi.
Nyt on pakko kysyä että Pellinen ykköseen koska?

Mies ei ole tällä kaudella esittänyt mitään sellaista että ansaitsisi paikan ykköskentässä. Pääasia olisi että tuo kakkoskenttä (Korhonen-Määttänen-Anttila) hajoitettaisiin ja Anttila laitettaisiin sinne LeKiin.

Pellisen haluan kyllä itsekin nähdä ylhäällä, mutta ei kyllä suoraan ykköseen voi miestä laittaa.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365
Mitäs me tehdään nyt kun kisoista palaa muutama junnu takaisin? Nyt on niin hyökkääjistä kuin puolustajista ylitarjontaa!

Marjamäki Lee Niinimäki
Rajala Määttänen Anttila
Rask Myttynen Sointu
Kantola Tuominen Keränen

+ Korhonen, Pellinen, Välimaa

Peltola Bäckström
Tukio Jokipakka
Glenn Kesä

+ Laine, Bruun
 

-One-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Marjamäki - Lee - Niinimäki
Rajala - Määttänen - Rask
Sointu/Keränen - Myttynen - Anttila
Korhonen - Kantola - Pellinen/Tuominen
+Välimaa

Nyt on syytä harrastaa kierrätystä alemmissa ketjuissa parhaiden koostumuksien löytämiseksi. Peliesitykset ratkaisevat kunkin pelaajan kohdalla, mahtuuko ottelun kokoonpanoon vai ei.
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Hyökkäyksessä Matias Sointu on ollut vaisu joulutauon jälkeen, Oulussa kolme Ilveksen neljästä pienestä jäähystä. Itse siirtäisin Soinnun sivuun Rajalan tieltä.

Tuominen taas ottaa paikkansa nelosen keskeltä, Kantola toiseen laitaan ja Keränen toiseen. Toinen tippuja on näin ollen Pellinen, joka tosin on ollut mielestäni parempi kuin kauden alussa. Ei silti vielä riittävän hyvä säilyttääkseen paikkansa.

Ensi viikolla on pelit sekä torstaina että perjantaina, joten peliaikaa lienee luvassa 13-14 hyökkääjälle.

Pakistossa tilanne on selkeä. Ville Laine sivuun, Jyrki Jokipakka sisään.
 

Loktev

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ghost oli unohtanut että Ilves pelaa myös tiistaina. Vastassa tuolloin TPS Turussa. Kaikkiaan melko raskas viikko on edessä, mutta onhan Ilves kuulopuheiden mukaan harjoitelut välillä "kuten eläimet"!
 

Ghost

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins
Ghost oli unohtanut että Ilves pelaa myös tiistaina. Vastassa tuolloin TPS Turussa. Kaikkiaan melko raskas viikko on edessä, mutta onhan Ilves kuulopuheiden mukaan harjoitelut välillä "kuten eläimet"!

Ilmaisin itseäni huonosti, kun yritin muistuttaa peräkkäisten päivien peleistä. Tiistaina toki myös peli, joka on viikon kenties tärkein, ihan jotta varmistetaan TPS:n pysyminen etäällä ennen tasausta ja sitä neljättä keskinäistä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös