Formula 1 – kausi 2010

  • 171 636
  • 996

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Enpä olisi kyllä millään uskonut ennen tätä Abu Dhabin viikonloppua että Vettel tulee lopulta pokkaamaan mestaruuden. Olin jo aivan varma että Red Bull teki elämänsä mokan kun antoivat Vettelin voittaa Brasiliassa, mutta loppujen lopuksi päätös oli täysin oikea kun Webber epäonnistui Abu Dhabissa jo aika-ajossa ja Alonsokin oli lopulta kisassa ihan lapanen. Tästä voi kyllä sanoa että urheilullisuus voitti koska Vettel oli ratkaisevissa kisoissa Webberiä nopeampi ja Vettelin kohdalla ei jäänyt jossiteltavaa tallimääräyksistä. Mahtava juttu!

Webberin olisin mielelläni nähnyt mestarina mutta se täytyy myöntää että ilmeisesti henkinen kantti petti ja kauden ratkaisukisoissa mies teki liikaa virheitä eikä ollut tarpeeksi nopea. Siksi Vettel ansaitsi mestaruutensa täysin.

Alonso osoitti taas upeaa urheiluhenkeä kiukuttelemalla Petroville kisan jälkeen. Ilmeisesti jonkun pitäisi kertoa että kilvanajo ei ole oikeasti sitä että itketään radioon jos joku on nopeampi ja sen jälkeen tämä edellä ajava väistyy Alonson edestä. Alonsolle tuli varmaan ihan yllätyksenä että siellä kisassa on mukana myös sellaisia miehiä jotka pyrkivät ajamaan itse mahdollisimman hyvällä sijalla maaliin ja yrittävät puolustaa sijoituksiaan, eivätkä automaattisesti väisty Alonson edestä jotta tämä saisi marssia helppoon mestaruuteen. Petrov ajoi ihan loistavan kisan eikä tehnyt mitään härskejä peittely-yrityksiä, ja jos Alonson vauhti ei riitä ohitukseen niin turhaan hän siitä Petroville kiukuttelee. Ja eipä tainnut muuten Alonso edes onnitella kisan jälkeen tuoretta mestariakaan. Hieno urheilija tuo Fernando!

Itse kisasta sen verran että olihan tuo ihan järjettömän tylsä kisa, ja ilman tuota mestaruustaistelua kisassa ei olisi ollut mitään nähtävää. Yas Marinassa on kyllä puitteet enemmän kuin kunnossa mutta tuo rata vaikuttaa kyllä jokseenkin epäonnistuneelta, jo toinen kuolettavan tylsä kisa peräkkäin tuolla radalla. Ainoa tapahtuma taisi olla kun Schumi pyörähti eka kierroksella ja meinasi saada Liuzzin ohimoonsa, tämä tapahtuma taisikin olla sitten se joka loppujen lopuksi ratkaisi mestaruuden kun Petrov ja Rosberg käyttivät tuota hyväkseen ja vaihtoivat renkaat, päätyen lopulta Alonson ja Webberin eteen.

Ferrarilla tehtiin minun mielestäni taktinen kömmähdys kun Alonsolle vaihdettiin renkaat niin aikaisessa vaiheessa, tai sitten yksinkertaisesti nuo pehmeät renkaat sulivat Ferrarissa alle ja tuo vaihto oli pakko tehdä. Webberhän joutui tekemään oman vaihtonsa niin aikaisin tuon pienen seinäkosketuksen vuoksi. Tämä mahdollisti sen että turva-auton aikana renkaat vaihtaneet tyypit onnistuivat nousemaan molempien edelle.

Turhaan Alonsokin tosiaan kiukutteli Petroville kun ei itse tehnyt oikeastaan yhtään kunnon ohitusyritystä edes. Pari kertaa oli jonkunlaista yritystä mutta aika epätoivoisia nekin olivat ja molemmilla kerroilla Alonso joutui vetämään sikaanin suoraksi. Muutenkin Alonso teki niin paljon pieniä virheitä siinä Petrovin takana että jollain vanhanmallisella radalla olisi menettänyt paljon aikaa, mutta hänen onnekseen Yas Marinassa voi vetää lähes jokaisen mutkan reilusti leveäksi ilman pelkoa isosta ajanmenetyksestä. Eikö noille asfaltoiduille turva-alueelle saataisi mitään sellaisia hidasteita jotka eivät aiheuttaisi turvallisuusriskiä mutta jotka aiheuttaisivat virheen tehneelle kuljettajalle ajanmenenetystä?


EDIT:
Alonso sanonut kisan jälkeen haastattelussa seuraavaa:
ReiluFernando kirjoitti:
- Petrov ajoi kuin henkensä kaupalla. Vain hän tietää miksi, Alonso sanoi Espanjan valtiollisen RTVE-tv-yhtiön verkkosivujen mukaan.

Siis tuliko Alonsolle ihan oikeasti yllätyksenä että siellä radalla ajetaan kilpaa? Petrovilla on tallipaikka katkolla ja jokainen kisa on hänelle tärkeä ja tulosta pitäisi tulla, joten ei kai tuo nyt mikään ihme voi olla jos mies ajaa henkensä kaupalla niin kovaa kuin vain pystyy. Eihän Petrovilla nyt mitään velvollisuutta ole laskea Alonsoa ohi vain sen takia että tämä ajaa mestaruudesta, kun molemmat kuitenkin taistelevat samasta sijoituksesta. Käsittämätön mulkku tuo Alonso!
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
Fernando jatkaa:
- Pari minuuttia kilpailun jälkeen olo on tietysti surullinen, mutta parin tunnin päästä arvostamme enemmän sitä, mitä saavutimme. Ylsimme korkeampaan sijoitukseen kuin ansaitsimme. Meillä oli kolmanneksi paras auto ja silti taistelimme mestaruudesta, Alonso katsoi.

- Minulla on jo kaksi maailmanmestaruutta, eikä minun tarvitse todistaa kenellekään mitään. Tänä vuonna olen ohittanut voittotilastossa Laudan ja Fangion, Alonso jatkoi.

On se vain kerrassaan hieno mies!
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Eikös Oviedon Ihmisapinalle kaiken järjen mukaan kuuluisi rangaistus epäurheilijamaisesta käytöksestä?


Ihan mielenkiintoinen kausi oli loppupelissä vaikka Red Bullin nopeus pelottavalta näyttikin alkukaudesta. Toivoin kyllä Webberin mestaruutta sillä hänellä tuskin noita mahdollisuuksia tulevaisuudessa enää kauheasti on. Aussi valitettavasti murtui paineiden alla juuri ratkaisevalla hetkellä. Oikeastaan kaikki kärkikuskit munivat epätavallisen paljon kauden aikana, Hämis menetti pelin Monzan ja Singaporen munauksien takia, Ihmiskyrpä muni Monacossa ja Spassa, Vettel Turkissa ja Melbournessa ja Webber Koreassa sekä Valenciassa.

Ensi vuonna sitten KERS palaa kuvioihin ja Pirelli rengastaa autot. McLarenin ja Mercedeksen voisi kuvitella KERSistä hyötyvän eniten, olihan heidän KERSinsä porukan toimivin jo viime vuonna. Pirellin kohdalla on heitetty epäilyjä että italialaisrengasmerkillä voi olla paineita kehittää renkaitaan erään tietyn italialaistallin mieltymysten mukaisiksi, saa nyt nähdä onko tuossa perää, viimeisen kisan nöyryytyksen jälkeen paineet Ferrarilla ovat varmasti suuret ensi vuonna.

Renaulti taitaa kadota radoilta tallina ja korvautuu Protonin Lotuksella ja Kova-Heikki saa ajella sitten 1Malesialla, mikä minusta on suht typerä ratkaisu.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Ferrari tupeksi taktiikan kanssa. Webberin seuraaminen oli virhe ja kun Petrov ajoi elämänsä kisa -> rosvosektori Ferrarille.

Olihan upea kiri Vetteliltä. Ja ihan oikealle miehelle meni Loistosuoritukset kauden tärkeimmillä hetkillä ja johti sarjaa oikealla hetkellä. Itsekin toivoin enemmän Webberin mestaruutta, mutta ei oikein lähteny aussilta tämä viikonloppu. Valitteli takarenkaita ja sen seurauksena aikainen stoppi jätti hänet lopulta Alonson ja Petrovin taakse. Kokeili vielä lopussa Alonso häiriköidä mutta ilman tulosta. Jotenkin näytti, että olisi passaillut vähän kisan loppuun sitä kiriä, mutta kun ajetaan mestaruudesta niin olisi voinut olla vähän agressiivisemmin Alonson imussa.

Alonson reaktio (oliko jopa keskisormi pystyssä RTL:n hidastuksissa?) kertoi enemmän kuin tuhat sanaa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Fernando Santander Alonso ja Weltmeister Vettel näyttivät kumpikin mitä ovat miehiään. Alonso on hemmoteltu itkijä ja Vettel nopein mies formuloissa tällä hetkellä. Tallipaikan voi ostaa rahalla, mutta ei kuitenkaan mestaruutta. Hieno homma. Ensi kausi näyttää mielenkiintoiselta, toivoisi vaan että Kovis saa alleen kunnon auton.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Sebastian "Jäteläjä 2" Vetteliltä taisi tulla ne käsimerkit omalle tallikaverille oman virheen jälkeen siellä kauden alkuvaiheessa. Tästä Alonson eleestä saa nyt sitten jokainen oman elämänsä Sakari Pietilä repiä juuri niin paljon riemua irti kuin tarpeelliseksi kokee.

Itse siis olin enemmän Alonson kannattajakunnassa, mutta nyt meni näin. Voitot tasan, joten suurta oikeusmurhaa ei tapahtunut. Mestaruustaisteluissa kävi nyt toisen kerran neljään vuoteen, että kolmas osapuoli kiittää. Vettel pääsi oikeastaan helpoimmista asemista viimeiseen viikonloppuun, koska kaikki oli mahdollista ja kaikki oli plussaa. Mestaruuteen tarvittavien pisteiden saaminen puolustamalla on yleensä vaikein asia koko lajissa.

Yas Marina on todellakin toinen Monaco, jossa puitteet ovat hienot, mutta kilparatana kehnohko. Liuzzin ja Schumacherin kolari oli todella vaarallinen ja tälläkin hetkellä voitaisiin puhua AIVAN muista asioista, mutta hyvä näin. Suojelusenkelit ja silleen.

Kaudella ei selvää hallitsijaa ollut ja näin ollen on vaikeaa määritellä, kenelle se mestaruus olisi kuulunut. Kukin MM-kandidaatti hallitsi joitakin kisoja ja oli taas toisessa turisti. Ja jokainen voisi kirjoittaa kirjan, että mitä jos.

Kovalainen oli vielä kerran upeasti seitsemästoista ja nyt se paska on sitten kaikkien onneksi ohi. Jos ensi kaudella olisi edes vähän pystyvämpi kalusto sitten.
 

FinJeevel_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, NHL, Liigakarsinnat
Sellainen kausi... Onneksi se on ohi! Melko tylsää ajelua kisasta toiseen. Lopulta oikea mies voitti mestaruuden, vaikka tiukoille meni. Alonson itkun ymmärtää, kun mestaruus oli hänelle tarjolla. Kunnon ohitusyrityksiin Alonso ei kuitenkaan tärkeimmällä hetkellä pystynyt. Toivottavasti ensi kaudella Kovalainen nostaisi taas formuloiden suosiota täällä Suomessa. Tämä tuntui olevan sellainen välivuosi.

MTV:lle kausi taisi tulla aika kalliiksi, kun he kehittelivät sen nettiseurannan, eikä varmaan ihan niin paljon katsojia ollut, mitä olivat toivoneet. Tuonne Maikkarin porukkaan toivoisi ensi kaudelle muutoksia. Aika tuskaa oli seurata viimeisiä kisoja, kun Mustakari ei kestänyt mukana ollenkaan. Totta kai JJ:n sähläilyt kesällä vaikuttivat tähän.
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sebastian "Jäteläjä 2" Vetteliltä taisi tulla ne käsimerkit omalle tallikaverille oman virheen jälkeen siellä kauden alkuvaiheessa. Tästä Alonson eleestä saa nyt sitten jokainen oman elämänsä Sakari Pietilä repiä juuri niin paljon riemua irti kuin tarpeelliseksi kokee.

Puhutaan "hieman" eri asioista. Alonson nyrkinpuimiset Petroville kilpailun jälkeen ja kommentit lehdistölle kertovat kaiken Alonsosta. Jonkun nobody-tulokkaan jollain helvetin Rellulla pitäisi samantien ohjata radan sivuun, kun sivupeileissä vilahtaa Oviedon ohjuksen punainen ori. Eihän se saatanan keltanokka edes taistellut mestaruudesta. Alonson täydellisessä maailmassa Ferrarin varikkomuurilta olisi otettu nopea puhelu Rellun muurille, ja seuraavalla kierroksella Petrov olisi tehnyt siististi tilaa. Eihän Formuloiden pidä mitään urheilua olla, vaan sponsorien ja kabinettipelien avulla ratkaistavaa viihdettä?
 

Gagne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaikenlaiset pörröiset maskotit, kahdella.
Puhutaan "hieman" eri asioista. Alonson nyrkinpuimiset Petroville kilpailun jälkeen ja kommentit lehdistölle kertovat kaiken Alonsosta. Jonkun nobody-tulokkaan jollain helvetin Rellulla pitäisi samantien ohjata radan sivuun, kun sivupeileissä vilahtaa Oviedon ohjuksen punainen ori. Eihän se saatanan keltanokka edes taistellut mestaruudesta. Alonson täydellisessä maailmassa Ferrarin varikkomuurilta olisi otettu nopea puhelu Rellun muurille, ja seuraavalla kierroksella Petrov olisi tehnyt siististi tilaa. Eihän Formuloiden pidä mitään urheilua olla, vaan sponsorien ja kabinettipelien avulla ratkaistavaa viihdettä?

Kiteytit juurikin tuossa kaikki ne syyt miksi F1 ei ole sitten hyvien aikojen kiinnostanut.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Italian hallituksen ministeri vaatii Montezemolon eroa, kun ylivertainen Alonso hävisi mestaruuden. Huvittavaa touhua... suoraan jostain banaanivaltiosta (tai Suomesta, missä ministerit vuorotellen paheksuvat jääkiekkotappeluita.).

LINKKI.
 

Pascal Lemoix

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puhutaan "hieman" eri asioista. Alonson nyrkinpuimiset Petroville kilpailun jälkeen ja kommentit lehdistölle kertovat kaiken Alonsosta. Jonkun nobody-tulokkaan jollain helvetin Rellulla pitäisi samantien ohjata radan sivuun, kun sivupeileissä vilahtaa Oviedon ohjuksen punainen ori.

Ja mikä tässä on eroa siihen, että Vettelin mielestä tallikaverin tulee väistää häntä, kun taistellaan kilpailun voitosta?

Moka tietysti sattui Ferrarin laskentaosastolla, jossa kriittisessä paikassa laskettiin pieleen. Jos Alonso olisi pidetty radalla pidempään, ei hän olisi edes Petrovin taakse joutunut. Luonnollisestikaan Petrov ei tehnyt mitään väärin, vaikka tavallaan ajoikin Red Bullin pussiin. Ihan vastaavasti tahattomana vaa'ankielenä oli Timo Glock Hamiltonin mestaruustaistossa ja toki silloinkin Glock sai paikallisen yleisön vihat päällensä.
 

kristian

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK - Muita ei oo
Kuka muistaa vielä 1998 Suzukan, missä Schumin takaa-ajo tyssäsi Damon Hilliin? Hill ei todellakaan halunnut tehdä "kultapojulle" mitään palveluksia, mikä pelasi mestaruutta Häkkisen pussiin. Hill ajoi ihan samalla tavalla sijoituksesta, kuten Petrov tänään. Ei Schumilla ollut mitään kitisemistä asiasta silloin.

Tosin Häkä sen mestaruuden olisi varmaan muutenkin vienyt, mutta ei Hillin jarruna olemisesta mitään haittaakaan ollut.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Sellainen päätös tälle kaudelle. Jännäksi meinasi lopussa mennä, ja mestariksi saatiin sitten aika nuori kaveri. Hiukan kaksijakoinen fiilis Vettelistä mestarina. Toisaalta ärsytti ne orastavat kukonpojan elkeet, ja kyllähän tuo kilpailuissa onnistui tunaroimaan yllättävän paljon, mutta aivan helkkarin hyvä kuski hän on. Ehkä menestys vähän viilaa noita säröjä ja turhia särmiä, samaan tapaan kuin Hamiltonilta. Jos muuten Hamilton ja Button eivät olleet aidosti iloisia Vettelin puolesta palkintokorokkeella, niin hyvin näyttelivät ainakin. Kaksi entistä maailmanmestaria onnitteli lämpimästi uusinta.

Alonson kilpailunjälkeinen keskisormennäyttö Petroville oli kokolailla mauton teko. On ihan eri asia puida nyrkkiä jonkun tiukan kilpailutilanteen jälkeen, jossa toinen on vetänyt härskisti linjan kiinni tai muuten ajanut päättömästi, mutta tuollainen kilpailun jälkeen tapahtuva elehtiminen kertoo heikosta kunnioituksesta muita kohtaan. Vettelin elehtimistä Webberille en muuten enää muistanutkaan. Tapahtuiko se kesken kilpailun vai kilpailun jälkeen?
 

Jermu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ja mikä tässä on eroa siihen, että Vettelin mielestä tallikaverin tulee väistää häntä, kun taistellaan kilpailun voitosta?

Oletan, että puhut Turkista. Vettel joutuu keskeyttämään ohitustilanteessa tapahtuneen kolarin seuraksena, jossa Vettelin ollessa hieman Webberin edellä renkaat osuvat toisiinsa ja Vettel pihalle. Vrt. Alonson tapaus, jossa Oviedon täydellisyys köröttelee varikkokäyntinsä jälkeen Petrovin takana kisan loppuun, eikä pysty tekemään yhtään kunnollista ohitusyritystä. Ja purkaa kisan jälkeen turhautumistaan Petroviin.

Jos haluat tietää muita eroavaisuuksia tapausten välillä, tai mitä tahansa muutakin formuloista, niin kysy ihmeessä niin selitetään.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ja mikä tässä on eroa siihen, että Vettelin mielestä tallikaverin tulee väistää häntä, kun taistellaan kilpailun voitosta?
Jos et ymmärrä, sitä on sinulle hyvin vaikea selittää muutenkaan. Suurin ero tulee tietysti siitä, että kilpailevan tallin kuskilla ei ole mitään syytä väistää sijoituksista taisteltaessa. Itse asiassa asia on juuri päinvastoin. Pitää tehdä kaikki sääntöjen sallimat asiat pitääkseen se Oviedon ekojäte siellä takana. Saman tallin kuskeilla on paljon enemmän pelissä. Omaan pesään kannattaa muutenkin kusta keskimääräistä harvemmin. Ohi ei ole pakko päästää, mutta jäynääkään ei kannata tehdä.
 

#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Hyvinkään Tahko, Pasi Nurminen
Kuka muistaa vielä 1998 Suzukan, missä Schumin takaa-ajo tyssäsi Damon Hilliin? Hill ei todellakaan halunnut tehdä "kultapojulle" mitään palveluksia, mikä pelasi mestaruutta Häkkisen pussiin. Hill ajoi ihan samalla tavalla sijoituksesta, kuten Petrov tänään. Ei Schumilla ollut mitään kitisemistä asiasta silloin.
Those were the days. Itse seurasin 97-02 formuloita todella aktiivisesti. Sen jälkeen mielenkiinto on vuosi vuodelta laskenut. Ehkä se kipinä taas sitten syttyy kun Kovalaisella on kilpailukykyinen auto ja/tai Räikkönen tekee come backin.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En minäkään Vetteliä puolustellut sen Turkin kolarin jälkeen, minun mielestäni se oli enemmän Vettelin vika kuin Webberin ja Vettelin käytös oli siksi typerää. Mutta paremmin minä sen ymmärrän kuin Alonson käytöksen Abu Dhabin jälkeen, koska vaikka tuo kolari olikin enemmän Vettelin omaa syytä niin siinä oli silti vähän jossiteltavaa ja Webberkin olisi voinut ottaa vähän iisimmin kun oli tallikaveri kyseessä. Siksi voi vähän ymmärtää tuota Vettelin ärtymystä.

Alonson käytös sen sijaan oli pelkästään epäurheilijamaista, lapsellista ja typerää. Petrov ei tehnyt yhtään härskiä peittely-yritystä, ei mitään arveluttavia liikkeitä jotka olisivat vaarantaneet Alonson kisan tai turvallisuuden, Petrovin ei itse asiassa tarvinnut edes kovin lujasti puolustaa asemiaan koska Alonso ei edes tehnyt kovin montaa ohitusyritystä. Petrov ajoi vaan Alonson edessä ja piti asemansa kuinka jokaisen kilpa-autoilijan pitääkin tehdä, ja teki sen 100% reilulla tavalla. Siksi on ihan käsittämätöntä että Alonso purkaa oman epäonnistumisen Petrovin viaksi kun tämä ei ole tehnyt mitään väärää.
 

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
Ferrarille ihan ilmainen neuvo ensi kaudeksi. Hommatkaa lisää latinoverta, johtoportaaseen varmasti muutama mahtuu, kädet heiluu ja homma toimii! Tärkeintä on että näytetään tunteet.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Vaikka Ferrarin leirissä olenkin ja Alonsolle mestaruutta siksi toivoin, niin kyllä tuon tittelin Vettelille soi ihan mielellään. Eniten ihmetyttää että minne hittoon on kadonnut Felipe Massan vauhti. Mieshän on aivan turisti ja hyödytön Ferrarille. Schumin aikoihin Ferrari pystyi käyttämään Irvineä ja Barrichelloa paljon paremmin hyödyksi. Massa ei vienyt kilpailijoiltaan yhtään pistettä, olispa Kimi tai vaikka Schumi tuossa cry Felipen tilalla.

Mutta joku ottikin esille Suzukan 98. Silloin formuloissa sentään sattui ja taphtui, oli ohituksia ja kunnollista KILVANAJOA. Schumi kuitenkin viimeisestä ruudusta nousi muistaakseni kolmanneksi kunnes rengas posahti jonkun nobody Nagakin(tai vastaavan) romun johdosta. Silloin kyrsi aivan valtavasti kun viimeisissä kisoissa hävittiin mestaruus, koska silloin oikeasti voitti se mies joka oli kisoissa nopein, ei kuka lähti aika-ajojen jälkeen paalulta.

Jotenkin nyt ferrarin miehenä ei edes ota päähän tämä hävitty mestaruus.(toki kun Glock lahjoitti mestaruuden Hämikselle, silloin kyrsi)

Vaikka täällä kovaan otteeseen Alonsoa haukutaan, niin kyllä tämä f1-sirkus on aina kaivannut tämmöistä "kusipäätä" joka tuo edes vähän eloa katsojiin, aivan kuten Schumikin aikoinaan jakoi paljon mielipiteitä.

Mutta joku saisi kyllä viedä Bernielle materiaalia kymmenen vuoden takaisista kisoista ja radoista, niin tajuaisi pitää tälläiset Abu Dhabin, Singaporen ja Korean tyyppiset kisat kaukana f1:stä joissa ei vain tapahdu mitään. Ikävä on mm. Jereziä, Buenos Airesia, a1-ringiä ja vanhaa hockenheimiä muun muassa.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tuli mieleen kuinka vanhalla moottorilla Alonso ajoi tässä kilpailussa? ei oikein tuntunut suorilla saavan edes ohituspaikkaa Petrovista. Muistaakseni Renaultilla taisi olla melko tuoreet moottorit kun ferrarilla ja useamman kisan/harjoituksen ajan ollut moottori? Jokatapauksessa ei vauhti vain riittänyt edes kunnon ohituspaikan tekemiseen eikä Petrovin tarvinnut edes alkaa peitellä..

Hienoa muuten että mestaruustaistelu on ollut todella tiukkaa useamman kauden putkeen ja ratkaisut ollut viimeisissä kisoissa. Harmi vain ettei ohituksia hirveästi tule ja osasyy on myös säänöt/tuomaristo joka ei nykyään oikein salli mitään kontakteja. Kaksinkamppailutilanteistakin annetaan heti rangaistus jos vähänkään toisen vika ollut kolari. Tavallisista kamppailusta kun minusta ei pitäisi mitään antaa jos ei ole selkeästi toinen tönäissyt toista tai jotain.. Hyvin harvoissa rangaistuksissa tahallaan joku olisi jotain tehnyt.

Mitenköhän muuten pistetilanne olisi mennyt vanhalla systeemillä? toki kuskit muokkailee ajamistaan uuden systeemin mukaan, mutta lähinnä ajattelin olisiko Vettel vienyt viimekauden järjestelmällä tai vaikkapa paras 6 järjetelmällä.
 

Jupe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Oikea mestari saatiin. Vettel on hieno mies, "missä mun linnan kutsu". Ehkä se Hanna-Maria Seppälän kanssa astelee sinne vuoden päästä. :)

Vaikea silti uskoa Webberin täydelliseen lamaantumiseen viimeisessä kisassa, ettei vaan ollut tallilla osuutta asiaan. Salaliittoteoriat jyllämään, ootteko varmoja ettei Webberiä otettu varikolle juuri siinä toivossa että Alonso seuraa perässä?

Olen myös sitä mieltä että nykyisessä F1-sirkuksessa on liian vähän kusipäitä joten Alonson kaltaiset persoonat joiden käskystä jopa toiset autot ajelevat päin seiniä on tietyllä tavalla osa tätä hienoa sirkusta. ;) Olikohan tuo edes fingeri siinä lopun turhautumisessa, mun silmään saattoi olla myös se etelä-eurooppalainen sormenpäät yhteen kohti omaa leukaa/kaulaa heiluttelu ele, vaikea selittää, mutta sitähän noi latinot ja vastaavat viljelevät aika usein.



_
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Tuli mieleen kuinka vanhalla moottorilla Alonso ajoi tässä kilpailussa? ei oikein tuntunut suorilla saavan edes ohituspaikkaa Petrovista. Muistaakseni Renaultilla taisi olla melko tuoreet moottorit kun ferrarilla ja useamman kisan/harjoituksen ajan ollut moottori? Jokatapauksessa ei vauhti vain riittänyt edes kunnon ohituspaikan tekemiseen eikä Petrovin tarvinnut edes alkaa peitellä..

Rellu ajoi tiettävästi kohtuu vähällä siivellä, mikä selittää Kubican ja Petrovin hyvät suoravauhdit, eihän Hamiltonkaan päässyt hyökkimään Kubican kimppuun vaikka selvästi olikin nopeampi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mutta joku ottikin esille Suzukan 98. Silloin formuloissa sentään sattui ja taphtui, oli ohituksia ja kunnollista KILVANAJOA. Schumi kuitenkin viimeisestä ruudusta nousi muistaakseni kolmanneksi kunnes rengas posahti jonkun nobody Nagakin(tai vastaavan) romun johdosta. Silloin kyrsi aivan valtavasti kun viimeisissä kisoissa hävittiin mestaruus, koska silloin oikeasti voitti se mies joka oli kisoissa nopein, ei kuka lähti aika-ajojen jälkeen paalulta.


Nyt kyllä aika kultaa muistot. Hyvin vähän sitä ohitettiin silloinkin. Varikkotaktiikalla sitten sitäkin enemmän. Ongelma oli nuo urarenkaat, jotka vähensivät mekaanista pitoa ja aerodynaamisen pidon suhteellinen merkitys kasvoi. Mentiin siis kehityksessä täysin väärään suuntaan ja perässäajaminen vaikeutui.

Voittikohan se Häkkinen 7/8 kisaa paalulta lähtien...

Se että Schumi ohitteli Suzukassa ei ole mikään esimerkki ohittelun helppoudesta. Laitetaan ne kärkiautot peräpäähän, niin taatusti nähdään aina ohituksia. Kuten joku mainitsi, niin siihen Damon Hillin perään se ohittelu sitten tyrehtyi, kun perä edellä vastaan tuli ensimmäinen vähänkin kilpailukykyinen kalusto.


***

Tuosta Webberin lamaantumisesta, en tiedä olisiko se ollut salaliittoteorian arvoinen taktinen kuvio. Siinä kuitenkin oli Webberillä ensin se seinäkosketus, ja pari kierrosta sen jälkeen ilmotteli että takarenkaassa ongelmaa. Sitten tehtiin stoppi. Vaikuttaisi aika luonnolliselta tapahtumaketjulta. Pelättiin nakin puhkeamista ja stopattiin suunniteltua aiemmin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Olipa ihana päätös eiliselle. Jopa Hamiltonille toivoisi enemmän mm:ää kuin Alonsolle ja millä tavalla Vettel vielä ryösti sen! Kisa oli itsessään todellinen spektaakkeli ja varikkokäynnit sekoittivat Schumin kolarin lisäksi mukavasti peliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös