Pekka Rautakallio Ässien päävalmentajaksi

  • 262 418
  • 976
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Näitä toimitusjohtajia, jotka osaavat henkilöstöjohtamisen, taloudenpidon ja jääkiekon, ei vaan helposti löydy. Mielestäni nyt pitäisi palkata urheilupuolelle osaaja ja jättää tj:lle talous ja henkilöstöjohtaminen.

Totta turiset. Vaan ongelmana on että jo sir Pena etsiskeli sellaista pätevää kaveria tuohon UTJ:n vakanssille, mutta joko ei löytänyt yhtään sopivaa kaveria tai sitten "batistini-mafia" tyrmäsi ehdotuksen liian kalliina.
UTJ:n virkaan valittavalla pitäisi myös olla kohtuulliset kontaktit tuonne P-Amerikan suuntaan ja juuri se tekee asiasta ongelmallisen. Scoutteja löytyy moneen lähtöön, mutta kuinka moni heistä sitten taas kykenisi laatimaan jotain pitkän tähtäyksen strategioita ja "scouttaamaan" sopivat valmentajat tätä strategiaa toteuttamaan?
Ei taida löytyä sellaista kaveria joka yksin pystyisi yhtälön ratkaisemaan ja toisaalta talousjohdon puolella ei olla halukkaita palkkaamaan useampaa kaveria ja siten paisuttamaan organisaatiota.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Syy Rockyn "julkituloon" lienee se, ettei Kivi ole kovin tyytyväinen asemaansa.

Minun on ensinnäkin myönnettävä etten tiedä millaiset välit kaksikolla Rocky & Kivi oikeastaan on, ts. tietääkö Rocky miten Kiven päässä liikkuu ja ovatko herrat olleet esim. toistensa työhön tyytyväisiä. Etukäteen he eivät ainakaan toisiaan tunteneet ja Kivi oli seurassa jo ennen Rockya mikä on aina potentiaalinen vaaratilanne. Kenellekään ei myöskään liene salaisuus että Kivi haluaa jonakin päivänä päävalmentajaksi ja onhan mahdollista hänen ottaneen sittenkin itseensä Rockyn palkkaamisen ohitseen kesällä 2009. Mutta miksi hän sitten haluaisi lähteä Espooseen Marjamäen apuvalmentajaksi ja miksi Rocky yrittäisi houkutella häntä jäämään luopumalla itse pestistään? Ja miksi hän ilmoittaisi luopumisestaan lehdistön kautta, olisiko Kiven asettama paine muka niin kova? KiekkoVirran jutussa Rocky myös ilmaisee selvästi tukensa Kivelle mitä hän tuskin tekisi mikäli Karri olisi jo tässä vaiheessa kautta haikailemassa muualle tai yrittäisi jotenkin kammeta hänen paikalleen.

En siis usko seurassa pesivän skisman olevan valmentajien vaan valmentajien ja johtoportaan välillä. Rocky on tiemmä ilmaissut tyytymättömyyttään seuran toimintaan ja on saattanut tehdä sen liiankin vahvasti vittuillen ns. väärille tyypeille. Niinpä hänen suuntaansa on alettu luoda painetta ja hän haluaa ostaa itselleen työrauhan ilmoittamalla julkisesti lähtevänsä joka tapauksessa vuoden päästä joilloin esim. kynnys potkujen antamiseen nousee. Samalla Rocky pyrkii pelastamaan sen mitä pelastettavissa on nimeämällä itse itselleen seuraajan eli Karri Kiven johon varsinkin seuran nuoret (= iso panos tässä pelissä) ovat ainakin jossain määrin sitoutuneet.

Yksi vaihtoehto on sekin että Kivi on ajat sitten ilmaissut halunsa olla joskus Ässien päävalmentaja, mutta organisaation sisällä ei erinäisistä syistä johtuen ole hänelle riittävästi tukijoita. Rocky on kenties jo mielessään hahmotellut kuviota itsestään utj:na ja Kivestä päävalmentajana ja kenties puhunutkin asiasta jollekin ja jos vastaus onkin ollut empivä tai jopa selkeästi kielteinen, on Rockyn mitta tullut täyteen ja hän on päättänyt nostaa kytkintä. Jo aloitettua projektiaan hän ei kuitenkaan halua jättää puolitiehen ja pyrkii siksi saamaan sille edes jotain jatkuvuutta.

Tämä kaikki on tietysti vain spekulaatiota ja vaikka tilanne vähän ahdistaakin, on tässä saippuaoopperassa viehättävätkin puolensa :)
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
...paljon asiaa...
No mieti nyt asiaa vaikka siltä kantilta, että Espoossa on resurssit ihan toisella tasolla kuin esim. Porissa. Nuoria pelaajia on ihan tyrkylle saakka, samoin vahvistuksia voidaan hoitaa sormia napsauttamalla. Palkka on varmasti samalla tasolla kuin Porissa ykkösellä ja homman mentyä vituiks voi kaiken kaataa ykkösen päälle. Vaikka itse näenkin Karrin ihan potentiaalisena Ässien ykkösluotsina saattaa Bluesin kakkoskoutsin paikka olla vieläkin parempi.
 

PolarFox

Administrator
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Melko turhaa, mutta osallistutaan nyt hyödyttömään keskusteluun..

mutta silti Suomessakin on seuroja joista ei koskaan päästetä julkisuuteen epämääräisyyksiä.

Mahtaakohan esimerkiksi Rauman Lukko sitten olla tässä mielessä hyvin johdettu joukkue? Ässien kannattajat ovat joutuneet useampaan kertaan pulaan väärän tiedon takia ja toisaalta viime kaudella saatiin eri medioista lukea kuinka Urama kieltäytyi kommentoimasta oikeastaan yhtään mitään.

Yhtenäinen viesti on toki tärkeä, mutta eri toimijoilla on erillaiset tehtävät tiedottamisessa. Päävalmentajan vastuulla on vastailla useisiin toimittajien kysymyksiin joista kukin toimittaja vetää omat johtopäätöksensä.
Ihanne joukkue taitaa sitten olla sellainen jolla on Irakin sodasta kaikkien muistama tiedotusministeri joka kertoo aina kaiken olevan hyvin, vaikka kaukaisten serkkujen panssarivaunut jyristelevätkin taustalla..

Rocky on tiemmä ilmaissut tyytymättömyyttään seuran toimintaan ja on saattanut tehdä sen liiankin vahvasti vittuillen ns. väärille tyypeille. Niinpä hänen suuntaansa on alettu luoda painetta ja hän haluaa ostaa itselleen työrauhan ilmoittamalla julkisesti lähtevänsä joka tapauksessa vuoden päästä

Myös spekulointi Ässäjohdon suhteista kuulostaa aika hataralta, paljon todennäköisempää on että Rautakallion lehdessä mainitsema työn rasittavuus on syynä siihen ettei sitä jaksa. SM-liigassa päävalmentajan työ on samalla tasolla kuin pääministerin Suomessa. Puolet haluaa puukottaa selkään ja mediaa täytyy pystyä kusettamaan riittävästi että toinen puoli saadaan pidettyä tyytyväisenä. Muuten tilanne muuttuu todella tukalaksi ja sitten voikin alkaa pakkaamaan tavaroita..
Realiteeteilla, saatikka jääkiekolla on harvemmin tekemistä näiden foorumikommentointien kanssa.
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Tämä kaikki on tietysti vain spekulaatiota ja vaikka tilanne vähän ahdistaakin, on tässä saippuaoopperassa viehättävätkin puolensa :)



Mulla tulee nyt ensimmäiseksi mieleen sellainen juttu, että teistä ei oikein kukaan tiedä, mitä Ässissä oikein on menossa. Kaikkien kirjoitukset ovat enemmän tai vähemmän juuri spekulaatioita ja en oikein ymmärrä, mikä tai mitkä motiivit ovat tällaisen puolihysteerisen kirjoittelun takana.

Pelaavassa joukkueessa ei ole käsittääkseni mitään hätää kenelläkään ja se on minusta kaikkein tärkeintä. Valmentajalla tällä hetkellä vielä Porissa ennenkuulumaton positiivinen ongelma siitä, kenet laittaa kentälle avausmatsiin.

Lukekaa nyt kirjoituksianne ja miettikää oikeasti, voisiko sittenkin Pekalla olla oikeasti oikeat motiivit takana. Ei kyseessä ole mikään uusi asia maailmallakaan, jossa on hieman isompia monikansallisiakin yrityksiä kuin Ässät, että johtoportaassa oleva henkilö oikeassa tilanteessa oikealla hetkellä kysymyksen tulessa esille, ilmaisee halunsa lopettaa työuransa kyseisessä yrityksessä ja ilmoitus tulee täysin yllätyksenä kaikille muille osapuolille.

Positiivista meikäläisen näkökulmasta tässä on juuri kaikki se, mitä osa on täällä nähnyt pelkästään negatiivisena. Esimerkiksi seuralla on tällä hetkellä mitä parhain tilaisuus kartoittaa ja hankkia itselleen juuri itselle sopiva valmentaja ensi kaudelle. Pekan riittävän ajoissa tullut ilmoitus antaa todellakin seuralle tässä pelimerkit käteen. Jos tämä mahdollisuus ryssitään ilmoittamalla kevätpuolella, ettei ollut sopivia ehdokkaita tarjolla niin... kohdistuu sitten se valinta Kiveen tai johonkuhun muuhun.

Pelaajalle ei liene tässä vaiheessa mitään merkitystä sille, kuka seuraavan kauden valmentaja tulee olemaan. Joukkueurheilussa kun sattuu sopimusasiat menemään kuitenkin sen verran ristiin valmentajien ja pelaajien kesken, että kauden alkaessa et voi aina tietää, kuka ensi kaudella on siellä peräsimessä. Nykyinen tilanne on mun mielestäni taas seuran etu. Jokainen jätkä joutuu puristamaan itsestään näyttöjä joka ilta seuraavalle valmentajalle, kuka sitten hän lieneekin tai vaikkapa näyttöjä toiseen seuraankin. Varmuudella sieltä kuitenkin joku nimi jossakin vaiheessa tulee ja pelaaja kuitenkin tekee sitten oman ratkaisun valmentajasta riippumatta omien mieltymystensä mukaan.

Se minkälaiset välit päävalmentajan, toimitusjohtajan tai vaikkapa hallituksen välillä on ei vaikuta pätkän vertaa suoritusportaan eli pelaajan toimintaan paskan vertaa. Ne pojat pelaavat lätkää ja heille riittää se, että saavat pelata ja palkka juoksee tilille. Luultavammin pukukopissa nauretaan tällaiselle kabinettipelleille ja -peleille, joita täälläkin harrastetaan ja joista spekuloidaan. Pukumiesten hommat yleensä duunaria vain naurattaa. Tietysti aidosti vallanhaluiset ihmiset kehittelevät kyseisenlaisista draamoista ihmistä ja vaikka tässä tapauksessa seuraa suurempia asioita.


Mä näkisin kuitenkin, että ei tässä ole mitään hätää, vaan tämä on vain normaalin elämää jossa kaikkien ei aina tarvitse eikä kuulukaan tietää kaikkia asioita etukäteen. Toisia kyseinen tietämättömyys vain harmittaa enemmän kuin toisia.

Mä näen että tässä ulostulossa nyt vain kuitenkin oli enemmän osaa sattumalla kuin kaikenlaisilla hiekkalaatikkoluottamuspulilla. Ja voelä se kaikkein tärkein asia, että aikainen ulostulo oli vain ja ainoastaan Ässien etu kaikella tapaa mun näkökulmasta. Nukkukaa tulevatkin yöt rauhassa.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
No mieti nyt asiaa vaikka siltä kantilta, että Espoossa on resurssit ihan toisella tasolla kuin esim. Porissa. Nuoria pelaajia on ihan tyrkylle saakka, samoin vahvistuksia voidaan hoitaa sormia napsauttamalla. Palkka on varmasti samalla tasolla kuin Porissa ykkösellä ja homman mentyä vituiks voi kaiken kaataa ykkösen päälle. Vaikka itse näenkin Karrin ihan potentiaalisena Ässien ykkösluotsina saattaa Bluesin kakkoskoutsin paikka olla vieläkin parempi.

Pitää tietysti paikkansa ja kyllähän hokijätkät on tottuneet muuttamaan työn perässä joten Karrin jatko ei ole todellaakan itsestäänselvyys. Kumma että on näinkin kauan Porissa viihtynyt. Sikäli meneillään onkin nyt tai ei koskaan - tilanne mitä tulee Karrin päävalmentajuuteen Ässissä. Jos häntä nyt ei valita, on se varmasti bye bye.

Väitän silti Kiven seuraavan tähtäimen olevan päävalmentajuus jossakin, sillä liian pitkä rupeama apuvalmentajana voi olla kehitykselle haitaksi.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Yhtenäinen viesti on toki tärkeä, mutta eri toimijoilla on erillaiset tehtävät tiedottamisessa. Päävalmentajan vastuulla on vastailla useisiin toimittajien kysymyksiin joista kukin toimittaja vetää omat johtopäätöksensä.

Yhtenäinen viesti on tärkein asia silloin kun puhutaan ns. suurista linjoista. Vaikka päävalmentajalle ja tj:lle esitetään usein eri kysymyksiä, tulisi vastausten kuitenkin noudattaa jotakin yhdessä sovittua linjaa. Erityisesti tätä testataan silloin kun menee huonosti ja siksi onkin ollut ikävää havaita että äkkikäänteen hetkellä Ässissä nostetaan kädet pystyyn ja annetaan vaikutelma ettei tilanne ole hallinnassa. Vaikka Hirsimäki olisikin lukenut Rockyn päätöksestä lehdestä, ei sitä olisi tarvinnut mennä toimittajalle kertomaan. Juuri tässä olisi tarvittu tiedottajaa, henkilöä joka tuntee median ja joka olisi etukäteen voinut infota mitä tässä tilanteessa kannattaa sanoa ja mitä ei.

Myös spekulointi Ässäjohdon suhteista kuulostaa aika hataralta, paljon todennäköisempää on että Rautakallion lehdessä mainitsema työn rasittavuus on syynä siihen ettei sitä jaksa.

Päävalmentajan työ on takuulla rasittavaa, mutta oudolta tuntuu että se olisi ollut yllätys jo pitkän valmentajauran tehneelle Rockylle. Miten mies on jaksanut Sveitsissä valmentaa mutta ei Porissa? Tämä kysymyksenasettelu yhdistettynä koko ilmoituksen yllättävyyteen on laukaissut ainakin minussa luontaisen reaktion spekulointiin joka toki on hieman lähtenyt jo käsistä.

Jaksaakohan Rocky nyt sitten valmentaa tätäkään kautta...
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Mulla tulee nyt ensimmäiseksi mieleen sellainen juttu, että teistä ei oikein kukaan tiedä, mitä Ässissä oikein on menossa. Kaikkien kirjoitukset ovat enemmän tai vähemmän juuri spekulaatioita ja en oikein ymmärrä, mikä tai mitkä motiivit ovat tällaisen puolihysteerisen kirjoittelun takana.

Lukekaa nyt kirjoituksianne ja miettikää oikeasti, voisiko sittenkin Pekalla olla oikeasti oikeat motiivit takana.

Suurin osa tänne kirjoittavista (esimerkiksi minä) ei varmastikaan tiedä asioista juuri mitään ja kyllä, Pekalla saattaa ja todennäköisesti onkin ihan oikeita motiiveja takanaan. Ilman Hirsimäen eilistä "ilmoitusta" olisin luultavasti vain tyytyväinen tilanteeseen, en siksi että olisin toivonut Rockyn lähtöä, vaan siksi että Ässillä on nyt suorastaan historiallinen mahdollisuus valita uusi valmentaja ajan kanssa ja ilman painetta ja vieläpä niin että valinnalla voitaisiin luoda aitoa jatkumoa Rockyn aloittamalle työlle. Liian useinhan valmentaja on Ässissäkin vaihtunut potkuilla jolloin uudeksi koutsiksi on täytynyt pikavauhtia saada joku joka on yleensäkään ollut saatavilla.

Kun tähän toiveikkaaseen ilmapiiriin sitten ilmaantuu tj joka kertoo saaneensa lehden kautta tiedon koko seuraa koskevasta, ääritärkeästä käänteestä, on kai seuran sekava lähihistoria huomioon ottaen aivan luonnollista tuskastua touhuun, varsinkin kun seuran johtamisessa on viimeisen vuoden ajan näkynyt merkkejä paremmasta. Oma reaktioni asiaan oli mallia "ei kai taas" ja samansuuntaista uskon kuuluneen muiltakin.

Tietenkään mitään ei ole vielä menetetty, sama historiallinen mahdollisuus on olemassa edelleen, mutta totta kai tuollainen tietosekoilu luo epäluuloa myös valmentajan valinnan suhteen. Maalailuja jupakan vaikutuksista joukkueeseen olen itsekin pitänyt liioiteltuina, mutta väittäisin ainakin nuorten pelaajien jatkosopimuksiin vaikuttavan merkittävästi sen kuka seuraa valmentaa. Esimerkiksi viime kaudella Jesse Jyrkkiö teki sopimuksen Ässiin vasta sen jälkeen kun Rockyn jatkopesti oli varmistunut.

Nyt toivon vain että Ässät valitsevat oikein ja myös tiedottavat asioista niin ettei kenenkään seuran työskentelevän tarvitse lukea valmentajavalinnasta (sitten kun se tehdään) Satakunnan Kansasta.
 

Tuamas

Jäsen
Miten se parantaisi asioita jos joku tiedottaja nyt sitten selittelisi asiat parhain päin?

Muuhun kommentointiisi en edes viitsi ottaa kantaa, mutta todetaan tähän lyhyesti, että tiedottaja olisi tässä tilanteessa infonnut Hirsimäelle mitä kannattaa ja ei kannata sanoa.
Eli jos on tilanne jossa päävalmentaja ilmoittaa lehdessä ettei ole jatkamassa tämän kauden jälkeen, seuraavan päivän lehdessä ei nyt perkele toimitusjohtaja lähde laukomaan toimittajille että "en ollut kuullutkaan, lehdestä luin tästä asiasta".
Vaan heti alkuperäisen jutun ilmestyttyä yhteys päävalmentajaan ja selvitetään asia, joka tiedotetaan oikein lehdistölle (esim. että Rocky osallistuu ensi kauden valmentajan kartoittamiseen tai projekti etenee suunnitellusti ja Kivi jatkaa ykkösvalmentajana, kuten aiemmin on suunniteltukin).

Eli osaava tiedottaja olisi tässä(kin) tapauksessa säästänyt ässäorganisaation monelta spekulaatiolta ja seuran toiminta olisi näyttänyt pari piirua ammattimaisemmalta.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Eli jos on tilanne jossa päävalmentaja ilmoittaa lehdessä ettei ole jatkamassa tämän kauden jälkeen, seuraavan päivän lehdessä ei nyt perkele toimitusjohtaja lähde laukomaan toimittajille että "en ollut kuullutkaan, lehdestä luin tästä asiasta".

Ei pitäisi päästä syntymään tilannetta, jossa päävalkku (tai muu avainroolissa olevan henkilö) faktisesti irtisanoutuu lehtihaastattelun kautta - tai sitten suhmuroi kaikessa hiljaisuudessa itselleen muita töitä jonkun kulttuurikeskuksen toimarina. Nämä episodit vain alleviivaavat sitä tosiasiaa että henkilöstöjohtaminen näyttää olevan pahan kerran retuperällä Ässä-organisaatiossa. Ja sitä asiaa ei kyllä yksi tiedottaja paranna. Toisaalta voi olla jopa ihan terveellistä, että Hirsi päästelee näitä sammakoita suustaan jos se herättelisi hieman batistni-porukkaa huomaamaan että Hirsimäki ei ole se paras mies nykyiseen toimenkuvaansa nähden. Joko miestä tai toimenkuvaa olisi pikimmiten vaihdettava.

Mitä sitten Kiveen tulee, niin onko todellakin jossakin joskus päätetty, että Kivi automaagisesti seuraa Rockya päävalmentajan tontilla? Jos on, niin silloin toki olisi voitu tiedottaa s.k. esimerkissäsi ehdotit. Muussa tapauksessa se olisi ollut kardinaali moka.
 

PataJaska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, sympatiat HPK ja Kiekko-Espoo

Mr.Bletch

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 2013
Eli valmentaminen kiinnostaa, mutta ei Ässissä koska Pata oli tarjonnut hänelle ensisijaisesti valmennuspestiä.

Toivotaan että Kivi on Rautakalliota kovempi ja pääsee lainaamaan suurta ajattelijaa, Dart Vaderia " The circle is now complete. When I left you I was but the learner. Now I am the master."
 
Viimeksi muokattu:

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rocky ilmoittaa julkisesti olevansa kiinnostunut ensi kaudella valmentamaan SM-liigassa. Tämän kauden näytöillä pitäisi valmennuspesti löytyä aika helpolla.

Jaa - a, "valmentaminen kiinnostaa aina" on mielestäni aika ympäripyöreä kommentti. Sm - liigassa ei Rockylle montaakaan vaihtoehtoa edes ole, vaikea uskoa että Pelsut tai Tappara kiinnostaisivat ja huippuseuroista Kärpät ja Kalpa eivät myöskään oikein istu siihen kuvaan minkä olen itse hänestä valmentajana saanut. Melkein veikkaan Rockyn lähtevän ulkomaille.

Toisaalta, Rocky haluaa varmasti tehdä itsestään porilaisen kiekkohistorian rakastetuimman henkilön mikä tarkoittaa hänen valmentavan ensi kaudella Raumalla :D
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Toisaalta, Rocky haluaa varmasti tehdä itsestään porilaisen kiekkohistorian rakastetuimman henkilön mikä tarkoittaa hänen valmentavan ensi kaudella Raumalla :D

Tämä sopisi siinäkin mielessä kuvioon, että Rocky taitaa Jami Kaupin ohella olla ainoa 2000-luvulla Liigassa valmentanut kaveri jonka kanssa Lukolla ei ole sopimusta ensi kaudesta.
 

Puksprööti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/2010123012937133_jk.shtml

Rocky ilmoittaa julkisesti olevansa kiinnostunut ensi kaudella valmentamaan SM-liigassa. Tämän kauden näytöillä pitäisi valmennuspesti löytyä aika helpolla.

Tätä julkista työpaikan hakuilmoitusta tässä on odoteltukin.

Rocky löysi taas valmentamisen ilon Porista ja oli hyvin kiinnostunut jatkamaan (viinibisneksen ja asunnon siirtäminen Poriin) sitä täällä. Kun Ässät päätti kuitenkin vaihtaa valmentajaa sai tämä uutinen Rockyn vihaisemmaksi kuin miesmuistiin.

Mutta tosiaan, eiköhän Rocky töitä saa näillä näytöillä. Pahinta tässä muutoksessa lienee se että Takko on järjestämässä itselleen lisää valtaa organisaatiossa Rockyn lähdön myötä. Tuskin ihan sattumalta näin käy..
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rocky löysi taas valmentamisen ilon Porista ja oli hyvin kiinnostunut jatkamaan (viinibisneksen ja asunnon siirtäminen Poriin) sitä täällä. Kun Ässät päätti kuitenkin vaihtaa valmentajaa sai tämä uutinen Rockyn vihaisemmaksi kuin miesmuistiin.

Niin. Ässät vaihtoi valmentajaa Rockyn torjuttua seuran tarjouksen päävalmentajan paikasta. Ihan oikeutetusti Rocky oli vihainen kun häntä ei palkattu tästä huolimatta.

Tämän kauden näytöillä Rocky saa varmasti töitä mutta jos mediapeli jatkuu samanlaisena kuin Ässissä voi uusi noste jäädä lyhyeksi.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Pekka Rautakallio ilmoitti juuri ennen kauden alkua, ettei hän jatka Porissa elämäntilanteensa takia.

Kun joukkue sai vahvistuksia ja pärjäsi, Rautakallio pyörsi lausuntonsa ja olikin halukas jatkamaan Ässien organisaatiossa.

Ässät valitsi UJ:ksi Mika Toivolan ja tarjosi päävalmentajan pestiä Rautakalliolle, joka kieltäytyi tästä.

Nyt elämäntilanne on muuttunut ja Rautakallio onkin halukas jatkamaan raskasta valmentajan työtä.

Mielenkiintosta miten miehen ajatus heittelee tuossa iässä muutaman kuukauden aikana laidasta laitaan.

Muutama juttu:

- Armia sai mahdollisuuden Ässien ykköskentässä. Kuinka moni liigavalmentaja olisi tehnyt tällaisen valinnan vai onko pelaajan agentilla jotain vaikutusta asiaan?

- Rautakallio olisi halunut jatkaa Normion sopimusta kauden loppuun, seura kieltäytyi tästä. Mitä lisäarvoa Normio olisi tuonut Ässien joukkueeseen? Vai onko pelaajan agentilla jotain vaikutusta asiaan?

- Muuttuuko pelaaja paremmaksi, kun hän vaihtaa agenttia?
 

Miksu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Rautakallio olisi halunut jatkaa Normion sopimusta kauden loppuun, seura kieltäytyi tästä. Mitä lisäarvoa Normio olisi tuonut Ässien joukkueeseen? Vai onko pelaajan agentilla jotain vaikutusta asiaan?

Eli Rockyn poika on Normion agentti? Tätä en tiennytkään. Se että Rockyn poika on pelaaja-agentti, oli yksi uhista minkä takia on perusteltua ettei Rautakalliota palkattu Ässien urheilujohtajaksi. Ja jos Tosifanin kirjoitukset pitävät paikkansa, ja mikseivät pitäisi, osoittavat ettei päätös ollut väärä.

Uskomatonta, miten paljon kuraa Ässät on saanut siitä ettei Rautakalliota palkattu. Tosiaankin, Ässät tarjosi päävalmentajan paikkaa, sen jälkeen kun Pekka itse oli lehtien palstoilla ilmoittanut, ettei missään tapauksessa jatka missään roolissa Ässissä. Ässien johtokin sai lukea asian aamun lehdestä.
 

Repolainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Eiköhän Rautakallion lähtö varmistunut siinä kun arvosteli Takkoa Millerin hankinnasta. Lukolla on onneksi vain yksi vahva mies, Ässillä näitä on ainakin Helavirta, Kaski, Takko ja ties ketä muita. Vähän epäilen ettei Toivolankaan toinen tuleminen pääty ruusuisesti, kun hierarkiassa on ylempänä monenlaista sopan keittäjää.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Eiköhän Rautakallion lähtö varmistunut siinä kun arvosteli Takkoa Millerin hankinnasta. Lukolla on onneksi vain yksi vahva mies, Ässillä näitä on ainakin Helavirta, Kaski, Takko ja ties ketä muita. Vähän epäilen ettei Toivolankaan toinen tuleminen pääty ruusuisesti, kun hierarkiassa on ylempänä monenlaista sopan keittäjää.
Tavallaan, mutta noilla on kuitenkin melko selkeä konsensus siitä mitä tehdään. Ja kukaan noista ei kuitenkaan ole mikään fani.

Ja toisaalta, kaikilla valmentajilla tai toimijoilla on luottoagentti, kuten Penalla Pulliaisen toimisto jonka pelaajat pääsevät helpommin joukkueeseen. Ja onhan veri kuitenkin vettä sakeampaa kuten vaikkapa Sir Alex Fergusonin toimista hänen poikansa erottanutta Prestonia kohtaan huomaa.
 

Jeppe_68

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Muutama juttu:

- Armia sai mahdollisuuden Ässien ykköskentässä. Kuinka moni liigavalmentaja olisi tehnyt tällaisen valinnan vai onko pelaajan agentilla jotain vaikutusta asiaan?

Voi olla että muistan nyt väärin, mutta eikö Pasi Salonen aloittanut Ässien ykkösessä ja sitten loukkaannuttuaan joutui luovuttamaan paikkansa Armialle, joka siihen asti, (3 peliä??), hiihteli neloskentässä.

Olisiko paikalle pitänyt vetää Huhtanen tai Mäkilä, koska Huhtala loukkaantui samoihin aikoihin? Vai onko mielessäsi parempia ehdokaita? Satunnaisfanille ei lähtökohtaisesti löydy fantasiarosterissa korvaajaa. Rocky käytti sen mitä tarjolla oli ja onnistui ihan hyvällä prosentilla. Mielestäni.

- Rautakallio olisi halunut jatkaa Normion sopimusta kauden loppuun, seura kieltäytyi tästä. Mitä lisäarvoa Normio olisi tuonut Ässien joukkueeseen? Vai onko pelaajan agentilla jotain vaikutusta asiaan?
Normio käytti mahdollisuutensa sillä ylärajalla, joka hänellä oli. Jos valmentaja olisi ollut halukas jatkamaan kaverin sopimusta, niin on pienimuotoinen ihme, ettei sopimusta jatkettu. Valmentaja kuitenkin loppupeleissä vastaa joukkueensa esityksistä ja on kyllä melkomoinen moka joukkueen johdolta jos Normion sopimus on torpedoitu vaikka Rautakallio on sitä halunnutkin. En oikein jaksa tällaiseen skenaarioon uskoa.
 

regularflex

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Voi olla että muistan nyt väärin, mutta eikö Pasi Salonen aloittanut Ässien ykkösessä ja sitten loukkaannuttuaan joutui luovuttamaan paikkansa Armialle, joka siihen asti, (3 peliä??), hiihteli neloskentässä.

Taisi olla Yetman joka ensimmäiset pelit pelasi ykkösessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös