MM-kisat, Saksa 2010: Suomen kokoonpano

  • 564 158
  • 1 945

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Aivan järkyttävää peliä Suomelta. Aaltonen ainoa joka ansaitsee puhtaat paperit. Ei ollut halua ja jokainen kaksinkamppailu hävittiin. Tässä saadaan maksaa 95 vuodesta, jonka jälkeen ollaan kuviteltu että Koivun kokoiset pelaajat ovat jääkiekon tulevaisuus ja isoja miehiä on syrjitty junnuissa. Tanskaakin vastaan pienikokoisilta Suomalaisilta sai helposti kiekon pois, kun vähän tönäisi niin miehet olivat pois tasapainosta. Katsokaa Kanadan olympiajoukkuetta, jossa oli esim. Getzlaf, Perry, Staal. Isoja miehiä, jotka ovat myös todella taitavia ja nopeita. He hallitsivat kulmapeliä, maalineduspeliä ja heiltä ei saanut kiekkoa pois, koska he suojasivat sitä niin hyvin. Nyt Tanskakin voittaa kaksinkamppailut näitä Suomen teletappeja vastaan. Nyt Osala sinne Kontiolan ja Aaltosen viereen, niin saadaan edes yksi toimiva kenttä. Sitten tämä Suomen YV. Joka kisoissa on hehkutettu että se on Suomen vahvuus. Totuus on se että se ei ole ollut missään kisoissa vahvuus. Ainoa variaatio on että viivasta vedetään. Aiemmissa kisoissa tämä on toiminut pieniä maita vastaan, mutta isoja maita vastaan ei ollenkaan. Nyt se ei toiminut edes Tanskaa vastaan, kun pakit vetivät joka päin Tanskalaisia tai sitten heittivät roikkuja ilman maskia. Ihme hehkutusta tuosta Tanskan maalivahdin pelistä. Eihän mies mitään uskomattomia koppeja ottanut. Suomalaiset saivat hänet näyttämään hyvältä, kun he laukoivat ilman maskia ja laukausten taso oli todella surkea. Suomen vaaralliset paikat voidaan laskea yhden käden sormin. Mertaranta murjaisi vitsin pelissä, kun väitti Korpikosken vahvuuden olevan taklauspeli. Lauri ei todellakaan ole mikään Suomen Tootoo, miehellä ei ole mitään vahvuuksia. Suoranainen ihme että on päässyt pelaamaan NHL:ään.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Lueskelin tossa juuri uusinta Urheilulehteä. Siinä oli sitten Suomen joukkue lueteltu pelaaja pelaajalta ja heidän ominaisuudet ja roolit joukkueessa. Jotenkin vasta siinä vaiheessa pisti silmään, miten monella pelaajalla on joko HPK tai JYP tausta. Näitä löytyi 8kpl.
Kyllähän tuossa on vähän semmoista selänpesu meininkiä, varsinkin kun vielä ne kaikista kyseenalaisimmat valinnat ovat juuri näistä kahdesta joukkueesta (siis taustoiltaan). Varmasti täälläkin jo moneen kertaan puitu kyseinen skenaario, mutta silti vaan ihmetyttää...
 

scholl

Jäsen
Kyllähän tuossa on vähän semmoista selänpesu meininkiä, varsinkin kun vielä ne kaikista kyseenalaisimmat valinnat ovat juuri näistä kahdesta joukkueesta (siis taustoiltaan).

Väitätkö, että tuolla muhii samanlainen homoseksiskandaali kuin katolisessa kirkossa? Luulin, että vuoteen kautta eteneminen tapahtuu vain Hollywoodissa.
 

SjV

Jäsen
Pakkipareja kannattaisi todellakin miettiä uusiksi. Tuo Niskala jotenkin syö Vatasen kiekollista peliä ja Vatanen jos kuka on pelaaja, joka paranee mitä enemmän kiekollista vastuuta tulee. Aika harvoin antaa Niskala helppoa syöttöä Vataselle, mielummin jonkun hazardin ylimmälle hyökkääjälle. Ylivoimaan pakkiparit voisi sitten katsoa aina uusiksi.
Ihan kun Samille olisi annettu jo Ruotsin EHT peleissä "älä kuska kiekkoa"-kielto. Varsinkin Ruotsissa varsinkin kuvio oli aina, että Sami jättää kiekon toiselle puolustajalle viimeistään b-pisteen alakaarella. Eilen kyllä nähtiin kaksi tuollaista oman maalin takaa vastustajan siniselle nousua, jotka sitten kyllä tyrehtyivät tanskalaisten sumppuun.
Samoin Vatasen paikka YV-lähdöissä on sangen mielenkiintoinen, kun Kapanen hakee kiekon toisen pakin kanssa omalta alueelta ja Vatanen odottelee vastustajan sinisellä pääsyä viivan toiselle puolelle odottelemaan.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Jos sitä nukutun yön yli lähtee jotenkin purkamaan ottelua. Rinteestä sen verran, että todella vaikea peli ja ainoastaan tuo ensimmäinen oli jossain mielessä otettavissa, mutta silti loistava veto Nielseniltä. Vaikea alku joka tapauksessa Rinteelle.

Puolustuksessa ei oikein positiivista tahdo löytää millään ja se on huolestuttavaa kun puhutaan vielä näistä Tanskaa vastaan pelattavista peleistä. Nummelin alkoi loppua kohden löytämään vasta tatsiaan, mutta tuolla ylivoimamäärällä on pakko tulla tulosta näitä maita vastaan.

Hyökkäyksestä sen verran, että Aaltonen ja Kontiola oli ainoat jotka pelasivat hyvin. Immonen palattuaan sentteriksi alkoi löytämään omaa peliä ja sitä kautta myös Jussi Jokisesta tuli näkyvämpi yksilö. Kahdessa ensimmäisessä erässä meinaan Jokinen oli valokeilassa ainoastaan painettua Lehterän namit kaverin kassarin syliin.

Tästä se on jatkettava, haluttiin tai ei. Tuleepahan ainakin mielenkiintoinen lohko kun molemmat ns. altavastaajat voittivat ensimmäisen pelin.
 

Alpha

Jäsen
Takana nukuttu yö ja hieman voisi kirjoitella kommenttia eilisestä pelistä.

Suomi poika lähti peliin takki auki ja jopa valmennusjohtoa myöten ylimielisellä asenteella ja turpaan tuli. Jotenkin omassa masokistisessa mielessäni olin niin tyytyväinen pelin lopputulokseen, että ei edes ottanut päähän.

Suomelta ei löytynyt minkäänlaista taistelutahtoa. Pojat olivat ihan lapasia. Missä oli ne suorat maalilleajot, maskit jne. Ei vain ollut halua, koska asenne oli se, että tämä hoidetaan, kato hei, me ollaan olympiamitalisteja... Tuonne olisi voinut ihan hyvin raahata minkä tahansa Suomen sm-liiga joukkueen ja tulos olisi ollut parempi!

Muutamista yksilöistä:
- Jussi Jokinen, missä pelaa. Surkeaa suorittamista ja sähellystä. Eipä uskoisi että on niin loistava kausi takana. Tosin, kärsi kejukavereistaan, luulisin.
- Jarkko Immonen, ei mitään asiaa kansainvälisiin peleihin, täysi turhake! Ei hänestä sen enempää.
- Vatanen, liian nuori, liian aikaisin.
- Aaltonen. Jäi positiivisesti mieleen, joka on pienoinen ihme eilisestä pelistä.
- Muut. Lauma lampaita, joita ei voi eritellä.
- Valmennus. Hei hei...

Vain minun 2 senttiä...
 

Sabaton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Stars, Spurs, Werder Bremen, Real Madrid
Tappara-faneilta myös odottelisin vähän lojaalisuutta Joria kohtaan tämän mollaamisen keskellä, johan täällä JYP:in ja Kärppien miehet ovat kertoneet, miten väärässä Immosen, Hytösen ja Kukkosen parjaajat ovat.

Täältä tullaan, vaikka Lehterä ei Tapparassa jatkakkaan.

Totta on se, että Lehterä on todella hidas ja hänen laittaminen kenttään missä on kaksi muuta hidasta pelaajaa on todella tyhmää. Myös se, että Joria peluutettiin maskimiehenä oli virhe, koska hän ei koostaan huolimatta omaa mitään huippu tasapainoa ja hänet saa siirrettyä sieltä helposti. Lehterä on jakajan paikalla parhaimmillaan ja luultavasti eilinen ylivoima olisi näyttänyt hieman paremmalta jos Jorin oltaisiin annettu käyttää vahvuuksiaan. Kuitenkin hän saalisti ylivoimalla varmasti sm-liigassa eniten pisteitä, ja 50 syöttöä, joista varmasti noin 40 oli ykkössyöttöjä, joten kumma ettei häntä edes kokeiltu jakajan paikalla.

Eli eilen Lehterä ei ollut mikkän kummoinen kuten ei muukaan joukkue. Tästä huolimatta Lehterä loi mielestäni 2 Suomen parasta maalipaikkaa (Jokiselle 1.erässä ja Santalalle 3.erässä). Tämän lisäksi muitakin oivalluksia nähtiin, joten toivoisin, että Jori nähtäisiin Santalan tilalla kolmosketjussa, jossa laiturit ovat huomattavasti nopeampia (Korpedo, Pillu).
 

Ottomaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit forever ja muulloin HIFK
Ihmetyttää miksi Suomen joukkuetta sanotaan kokemattomaksi ja nuoreksi? Tietenkin se on nuori verrattuna aikaisempien kisojen pelaajistoon mutta ei esim. hyökkäyksestä saa kokematonta millään, sillä ainoastaan Aaltosella, Korpikoskella ja Lehterällä ei ole ennestään MM-kisapelejä. Korpikoski ei ole enää nuori ja kokematon, sillä hän on pelannut NHL:ssä jo niin monta kautta, että tälläiset höntsäpelit pitäisivät olla aika kevyttä kauraa kaverille. Eikä Aaltosta voi enää nuoreksi voi sanoa. Lehterä on ainoa vähän nuorempi ja kokemattomampi koviin peleihin mutta hänellehän Jalonen ei kummoista roolia alunperin ole aikonut tarjotakaan.Osalaa ei kannata mainita, sillä hän ei pelaa ainakaan kahdessa seuraavassa pelissä.

Pakistossa ainoastaan Vatanen edustaa nuoruutta ja kokemattomuutta ja Mäenpää ja Puistola kokemattomuutta MM-kisatasolla. Mäenpää ja Puistola ovat kyllä jo niin kokeneita pelaajia ja kohtuu iäkkäitä, että heidän "kokemattomuuteensa" ei paljon riskejä sisälly. Hietasta ei kannata mainita, sillä hän tuskin tulee saamaan juurikaan peliaikaa.

Onko ns. kokemattomuudesta ja "nuoresta" joukkueesta puhuminen pelkästään tekosyy sille, että voidaan sillä selittää mahdollinen heikko menestys?
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ihmetyttää miksi Suomen joukkuetta sanotaan kokemattomaksi ja nuoreksi?

Sanopa muuta kuomaseni! Olen itsekin tätä yrittänyt toitottaa täällä ilman menestystä. Mikä ihmeen nuorennusleikkaus tämä on olevinaan? Joo ei ole S. Koivua eikä Selännettä, mutta tilalla ovat ikinuoret Hahl ja Santala.

Miksi esim. Hartikainen/Osala ei voi olla jommankumman tilalla? Nyt ei kannata tuoda sentterikorttia, koska Suomella on KOLME neloskentän sentteriä (Santala, Hytönen, Hahl) passit leimattuina. Mitä vitun roolitusta tämä on? Suomen joukkue on pääsääntöisesti niin hajuton, että hyi helvetti. Näytti vielä kohtuulliselta kun joukkue julkaistiin, mutta kun selvisi, että Osala, Hietanen eivät pelaa vaan ne selänpesijät kahdesta nimeltä mainitsemattomasta joukkueesta niin ei huh. Tämä nyt ei ole mikään hyökkäys Jypin tai Kerhon kannattajia vastaan, mutta maajoukkueeseen ei valittu parhaimpia eikä lupaavimpia pelaajia millään mittarilla katsottuna.

Tosin sama se on ketä kentällä viilettää jos valmennusjohto on nykyinen. Ei toimi ei!
 

Vele

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja Leijonat
Lueskelin tossa juuri uusinta Urheilulehteä. Siinä oli sitten Suomen joukkue lueteltu pelaaja pelaajalta ja heidän ominaisuudet ja roolit joukkueessa. Jotenkin vasta siinä vaiheessa pisti silmään, miten monella pelaajalla on joko HPK tai JYP tausta. Näitä löytyi 8kpl.
Kyllähän tuossa on vähän semmoista selänpesu meininkiä, varsinkin kun vielä ne kaikista kyseenalaisimmat valinnat ovat juuri näistä kahdesta joukkueesta (siis taustoiltaan). Varmasti täälläkin jo moneen kertaan puitu kyseinen skenaario, mutta silti vaan ihmetyttää...

Kuten Jalonen on itsekin todennut. Niin tottakai valmentaja luottaa tuntemiinsa pelaajiinsa ja on helpompi luottaa kenet tietää jo aiemmin. Näinhän kävi surullisen kuuluisassa Jokinen episodissa. Jokinen pelasi Halifaxin kisat ei mitenkään ihmeellisesti, kun Jalonen oli Sheddenin kakkosmies ja Immonen oli taas vireessä EHT:llä. Kaikkein hassuinta tässä oli se, jos Rantasen Vesaan Veikkaaja/Ilta-Sanomat on uskominen. Että Risto Dufva olisi puoltanut Jussi Jokisen valintaa. Vaikka Immonen oli hänen JYP mestaruutensa takuumies.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kuten Jalonen on itsekin todennut. Niin tottakai valmentaja luottaa tuntemiinsa pelaajiinsa ja on helpompi luottaa kenet tietää jo aiemmin.

Eilinen oli tulos kun otetaan vain pelaajia, joiden tiedetään luottavan päävalmentajan pelitapaan.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Kuten Jalonen on itsekin todennut. Niin tottakai valmentaja luottaa tuntemiinsa pelaajiinsa ja on helpompi luottaa kenet tietää jo aiemmin. Näinhän kävi surullisen kuuluisassa Jokinen episodissa. Jokinen pelasi Halifaxin kisat ei mitenkään ihmeellisesti, kun Jalonen oli Sheddenin kakkosmies ja Immonen oli taas vireessä EHT:llä. Kaikkein hassuinta tässä oli se, jos Rantasen Vesaan Veikkaaja/Ilta-Sanomat on uskominen. Että Risto Dufva olisi puoltanut Jussi Jokisen valintaa. Vaikka Immonen oli hänen JYP mestaruutensa takuumies.

Kyllä minä ainakin, että Dufva on puoltanut Jokisen valintaa. Ei Rantanen noissa jutuissaan valehtele, mitä nyt vähän liioittelee välillä.
 

timotl

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna on mielenkiintoinen hokipäivä. Tanska - USa pelataan 17, joten jo 19 jälkeen tiedetään usan voittaneen tämän pelin ja tieto menee leijonille/lampaille. Se tarkoittaa, että tappiolla saksalle suomi on b-sarjan karsinnassa. Se jos mikä laittaa suomen puristamaan mailaa. Voittokaan ei auttaisi suomea, jos ja kun saksa voittaa tanskan (tanskan taktiikka ei toimi saksaa vastaan, koska saksa ei dominoi peliä kuten suomi). Silloin jenkeiltä on saatava ainakin piste, joka lienee mahdoton taski. Kun ajattelee liukkaita jenkkihyökkääjiä ja suomen epävarmaa puolustusta, niin 6-0 ekassa erässä ei ole mahdottomuus.

Tappio juuri tanskalle oli pahin mahdollinen temppu tähän saumaan, tällaisessa kusessa ei olla oltu aikoihin, 20:een vuoteen.

Toinen asia on se, että onko tämä konttaaminen tullut jäädäkseen? Suomea on 15v kannatellut kultainen sukupolvi (=lähinnä hopeinen) Selänteineen ja Koivuineen. Junnut ovat kontanneet jo 10v A-kisoissa ja kauhulla on odotettu mitä tuleman pitää kun vanhat eivät enää pelaa. Tässäkö se tulos nyt on? Suomi putoaa maailman huipulta vuosiksi, kuten oli odotettavissa. Jotenkin on vaikeaa uskoa, että Jaakolat ja kontiolat pelaavat koskaan mitalista.

Youtubessa oli hupipätkä o-kisojen jälkeen "hitler saa kuulla suomen välierätappiosta usalle". Siinä Hitler lopuksi lannistuneena sanoo "Nyt sitten aletaan keskittyä mm-kisojen tanskapeliin. Taitaa tulla siinäkin turpaan". Miten sattuikin osumaan oikeaan...
 

Yoswald

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Lehterää voisin puolustaa sen vertaa, että vaikkei samanlaiseen dominointiin pystynyt kuin SM-liigassa, niin mies rakensi Suomen parhaimmat maalipaikat Tanska-ottelussa (toinen ainakin huippupaikka J.Jokiselle, josta mies ei saanut sisään). Kyllä Jori ihan hyvin pärjää Tanskaa tai Saksaa vastaan, jos ajattelee yksilötasolla. Jengi oli eilen vaan niin sekaisin, että jokainen näytti huonolta.

Huolestuttava meininki. Tanska oli kuitenkin ennakkoon se helpoin vastus näistä joukkueista, mutta takkiin tuli. Kyllähän Suomi peliä hallitsi, mutta hyvät maalipaikat olivat todella vähissä. Voittoa meille tarjottiin, mutta jos ei yv-kulje, niin pelejä ei voita. Pelko herää persuksiin jo tuon Saksan kohdalla, kotiyleisö ja Saksalla voitto takana.

Toisaalta, kuten T.Ruutu sanoi, pisteitä ei kannata laskeskella vielä tässä vaiheessa liikaa. Ensinnäkin, voittamalla loput pelit pääsemme jatkoon. Lisäksi tämä lohko on ollut niin yllätyksellinen, että mitä vaan voi vielä tapahtua. Ja jos tästä sillasta mennään kovalla taistelulla jatkoon, niin se kasvattaa jengin henkisesti yhteen ja kaikki onkin taas mahdollista.
 
Suosikkijoukkue
IFK, respektit suomalainen Jokerit
Lueskelin tossa juuri uusinta Urheilulehteä. Siinä oli sitten Suomen joukkue lueteltu pelaaja pelaajalta ja heidän ominaisuudet ja roolit joukkueessa. Jotenkin vasta siinä vaiheessa pisti silmään, miten monella pelaajalla on joko HPK tai JYP tausta. Näitä löytyi 8kpl.
Kyllähän tuossa on vähän semmoista selänpesu meininkiä, varsinkin kun vielä ne kaikista kyseenalaisimmat valinnat ovat juuri näistä kahdesta joukkueesta (siis taustoiltaan). Varmasti täälläkin jo moneen kertaan puitu kyseinen skenaario, mutta silti vaan ihmetyttää...

Kas kas, muuallakin tämä on huomattu. Tämä tietysti näkyy näissä maajoukkueketjuissakin niin, että JYP:n ja HPK:n kannattajat puolustavat lähes joka viestissä puusilmäisesti omiaan.

Lisäksi kun muistetaan, että valmennusjohdossa on juuri näiden joukkueiden ruorissa profiloituneita valmentajia, joiden pelityylistä en ole pitänyt seuratasollakaan, ei ole mikään ihme, etten voi olla tämän joukkueen puolella millään tasolla. SM-liigasta olisi kenties voinut löytyä joitain muitakin ratkaisuja kuin liigan ykkös-HMV Hytönen, aivan liian köykäinen Mäenpää ja untuvikko Vatanen. Pihlström ja Immonen...joopa joo, no, ehkei muita ollut tarjolla. Hoh hoijaa...tosi mielenkiintoista, hei.

Oma maajoukkueen kannatukseni riippuu yhtälöstä: valmentajat + pelaajisto + pelitapa. Tämän kevään jengissä mikään ei ole kohdallaan. Hei hei hytöset ja Dufvat...hei hei ja hyvää matkaa B-sarjaan!
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KOO-VEE, PiTa, Detroit Red Wings
Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon

Mnä uskon siihen, että Suomi pelaa vielä mitaleista. Ei välttämättä finaalissa, mutta vähintään pronssipelissä.

USA ei vakuuttanut ekassa pelissään ja uskon Suomen voittavan sen. Saksan uskon myös kaatuvan, koska sillä on yleisön kannustuksesta huolimatta heikohko joukkue.

Vaikka Suomi ei voittaisi molempia jäljellä olevista alkusarjan vastustajista niin pelit saattavat aivan hyvin mennä sillä lailla ristiin, että Suomi pääsee yhdelläkin voitolla jatkoon. Esim. Tanska voi aivan hyvin voittaa USA:n.

Seuraavassa pelissä kannattaisi laittaa Vehanen maaliin. Katsoin KHL:n ratkaisupelit ja Vehanen oli todella vakuuttava, rauhallinen ja tasainen. Harmi, että Niko Kapanen ei lähtenyt MM-kisoihin. Hän pelasi mielestäni KHL:n semifinaaleissa ja finaaleissa paremmin kuin esim. joukkuekaveri Immonen ja oli mestarijoukkueen Kazanin ykkössentteri. Tosin Vehanen pelasi suomalaisista selkeästi parhaiten eikä vajonnut yhdessäkään pelissä tasoltaan.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Vaikka Suomi ei voittaisi molempia jäljellä olevista alkusarjan vastustajista niin pelit saattavat aivan hyvin mennä sillä lailla ristiin, että Suomi pääsee yhdelläkin voitolla jatkoon. Esim. Tanska voi aivan hyvin voittaa USA:n.
Miten Tanskan voitto USA:sta parantaisi Suomen mahdollisuuksia? Ainoa skenaario sille on, että USA häviäisi JOKAISEN alkusarjaottelunsa ja jäisi näin Suomen taakse. Kyllä lähempänä on, että Suomi häviää alkusarjaottelunsa kuin jenkit. Vaikka jenkkien joukkue ei ole täynnä tähtiä, niin ei se huono ja nimetön ole jos Suomen joukkueeseen vertaa.
 

EinoKeisari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Korjataan muuten vielä tuohon aikaisempaan viestiini, että näitä pelaajia löytyi 9kpl. Olin jostakin syystä sivuuttanut Immosen noista pelaajista. Hän tietenkin on itseoikeutetusti kisoissa mukana, mutta kuitenkin...
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KOO-VEE, PiTa, Detroit Red Wings
Miten Tanskan voitto USA:sta parantaisi Suomen mahdollisuuksia? Ainoa skenaario sille on, että USA häviäisi JOKAISEN alkusarjaottelunsa ja jäisi näin Suomen taakse. Kyllä lähempänä on, että Suomi häviää alkusarjaottelunsa kuin jenkit. Vaikka jenkkien joukkue ei ole täynnä tähtiä, niin ei se huono ja nimetön ole jos Suomen joukkueeseen vertaa.

Eikö olekin Suomen edun mukaista, että Tanska voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelunsa? Onhan täysin mahdollista, että USA häviää loputkin ottelunsa...USA:n joukkue on nuori ja voi aivan hyvin turhautua lopullisesti ja päätyä rikkomaan hotellisisustusta kuten joskus aiemmissakin kisoissa...

Sijoitukset eivät aina määräydy omien peliotteiden perusteella vaan tuurillakin voi päästä pitkälle.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Eikö olekin Suomen edun mukaista, että Tanska voittaisi kaikki jäljellä olevat ottelunsa? Onhan täysin mahdollista, että USA häviää loputkin ottelunsa...USA:n joukkue on nuori ja voi aivan hyvin turhautua lopullisesti ja päätyä rikkomaan hotellisisustusta kuten joskus aiemmissakin kisoissa...

Sijoitukset eivät aina määräydy omien peliotteiden perusteella vaan tuurillakin voi päästä pitkälle.
Jos Tanska voittaa USA:n niin viimeisessä alkusarjan ottelussa ratkaistaan jatkaako USA vai Suomi. Eipä ole vastaavaa varmaan alkusarjoissa nähtykään.

Mun mielestä Suomen edun mukaista ja todennäköisempää olisi, että Tanska ei saa tulevista otteluista pistettäkään Suomen saadessa 4 pistettä. Tai vastaavasti Saksan jääminen pisteittä.

...Mutta samapa se. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Voihan jenkitkin kyykätä ja sijoittua neljänneksi kuten kirjoitit.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
FARSSI
Itse lähden siitä liikkeelle, että Saksa häviää sekä Suomelle että Tanskalle. Ja sehän riittää vaikka USAlle hävittäisiinkin.
 

Epsilon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lahti vs. Everybody
Vaikka Suomi ei voittaisi molempia jäljellä olevista alkusarjan vastustajista niin pelit saattavat aivan hyvin mennä sillä lailla ristiin, että Suomi pääsee yhdelläkin voitolla jatkoon. Esim. Tanska voi aivan hyvin voittaa USA:n.

Tuohan olisi suomalaisten kannalta unelma, mutta todennäköisempänä näen, että:

- USA voittaa huomenna Tanskan varsinaisella peliajalla.
- Myöskin Suomen voittoon Saksasta uskon (vaikka paineet on jo tässä vaiheessa todella kovat).

Päätöskierrokselle lähettäisiinkin sitten todella herkullisessa pistetilanteessa:

USA 4
Tanska 3
Suomi 3
Saksa 2
 

janóz

Jäsen
Tappio juuri tanskalle oli pahin mahdollinen temppu tähän saumaan, tällaisessa kusessa ei olla oltu aikoihin, 20:een vuoteen.

No eipäs nyt liioitella. Esim. Suomi-Latvia muutama vuosi takaperin oli paljon tiukempi paikka, kun silloin tappiolla olisi kisat päättynyt playoffien ulkopuolelle. Tulos oli piinaava 0-0. Lisäksi näitä konttaamisia tulee näköjään vuosittain (-09 Valko-Venäjä ja -08 Norja), myös muille maille kuin Suomelle. Ryhtiliike seuraaviin peleihin ja taas mennään.. Ei olisi mikään ihme, että Suomi lähtee alkusarjasta vielä täydellä 6 pisteellä jatkoon jos voittaa loput pelit ja Tanska häviää ne. Vaikka Tanska eilen hienosti taistelikin niin näen sen vieläkin lohkon heikoimpana joukkueena.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös