Peliesitykset 2009-10 - Taisteleva Lukko?

  • 135 078
  • 618

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yksi nimi on jäänyt kyllä vähälle huomiolle. Elikkä Juhani Jasu on ottanut erittäin isoja askeleita pelaajana. Todella kypsää pelaamista. Eipä tarvitse enää huudella kaikenmaailman koposten perään. Tässä on loistava kahden suunnan sentteri Lukolle.

Sen ainoan pelin kun minäkin olen tällä kaudella paikan päällä päässyt näkemään, niin JJ erottui todellakin edukseen. Todella ennakkoluulotonta pelaamista, liikkuu kentällä hyvin ja taitavaa kiekonkäsittelyä. Ehdottomasti vakiokalustoon kuuluu tämä mies.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sen ainoan pelin kun minäkin olen tällä kaudella paikan päällä päässyt näkemään, niin JJ erottui todellakin edukseen. Todella ennakkoluulotonta pelaamista, liikkuu kentällä hyvin ja taitavaa kiekonkäsittelyä. Ehdottomasti vakiokalustoon kuuluu tämä mies.

Yksi niistä pelaajista, joilta minäkään en odottanut yhtään mitään. Noussut kyllä ehdottomasti vakiokalustoon kuin varkain. Positiivinen puoli vielä, että osaa jonin verran aloittaa. Siitä tulikin mieleen, että nyt vedetään silläkin saralla jo jotain ennätyksiä. Eihän joukkue voi hävitä noin paljoa aloituksia. Ihan noin perstuntumalla aloitukset menivät noin 80-20 Ilvekselle ainakin kahdessa ekassa erässä.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Juhani Jasu on ollut mainio. Tänään oli jo ensimmäinen liigamaalikin lähellä, kun alivoimalla veto osui tolppaan.

Ja ennenkin olen jo hänen aloitustaitojaan kehunut. Tänäänkin kun Lukko tuntui melkein kaikki aloituksensa häviävän, poislukien Jasun aloitukset, tuli väkisinkin mieleen että miksi ihmeessä Jasua ei voisi joskus ottaa vaikkapa ylivoimapeliin ottamaan pelkästään aloitukset ja saman tien poika vaihtoon ja kokeneempaa karjua kehiin. Miksei?
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
Lukon viimeaikaisia voittoja yhdistää sekä maalin ero että vastustajan kauden paras peli. Olen tästä jankuttanut ja jankutan vastaisuudessakin - tänäänkin Ilves pelasi kauden parhaimpia otteluitaan. Tarkoittaa sitä, että Lukon päänahka on entistä halutumpi ja alkukauden kaltaisia murskajaisia on turha odottaa kun vastustajat panevat jatkuvasti parastaan.

Hienon joukkueen merkki, että nämä pelit silti käännetään kuten tänäänkin. Vielä kakkosmaalivahdin kanssa..rosterista puuttui vielä Virtala, Kivimäki, Pettinen ja Nabb. Elo ja Kangasmäkikin olisivat käytettävissä. Eivät taida irvileuat enää vittuilla laajasta rosterista ja liigan 3. kalliimmasta joukkueesta?

Hienoa myös, että Laaksonen näpäytti ja pelasi hyvin yhteen Petruzalekin kanssa.

Ennätykset ovat mukavia lisiä, mutta eipä niitä kukaan kauden jälkeen enää muistele. Kauden varmasti pahin peli edessä lauantaina. Jalat taas tukevasti maan pinnalle.
 

Jiirisaha

Jäsen
Koitin muuten laskea aloituksia ja sain prosenteiksi 49-16-35, Ilveksen eduksi. Asianhaarojen vallitessa jäi tosin ainakin toistakymmentä aloitusta laskematta ja varsinkin tasurit nyt on vähän tulkintakysymyksiä. Kolmas erä oli tasaisempi kuin kaksi ekaa ja siinä voitettiin myös 1. aloitus, josta asianmukaiset tuuletukset vaihtoaitiossa. Hauska tapa sekin.

Tulos on kieltämättä turhan heikko ja tällä kertaa tuli yksi maalikin hävityn aloituksen jälkitilanteesta. Onneksi se ei kuitenkaan vienyt pisteitä. Aloittajista nousi esille varsinkin muuan Jarkko Kauvosaari, joka vei ihan liukuhihnalta puhtaita aloitusvoittoja. Kelpaisi Lukkoonkin tuollainen.. niin tai, no niin no..

Jasu voitti aloituksia, McLean ei juurikaan.
 

Myyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Spurs
Aloittajista nousi esille varsinkin muuan Jarkko Kauvosaari, joka vei ihan liukuhihnalta puhtaita aloitusvoittoja. Kelpaisi Lukkoonkin tuollainen.. niin tai, no niin no..
No niin no... Kyllä ainakin itse repisin täällä pelihousuni, jos Lukko ilmottaisi tehneensä sopimuksen kauvosaaren kanssa. Tämä on toki vain oma mielipiteeni.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
No niin no... Kyllä ainakin itse repisin täällä pelihousuni, jos Lukko ilmottaisi tehneensä sopimuksen kauvosaaren kanssa. Tämä on toki vain oma mielipiteeni.

Sama. Kauvo on niin nahty kuin joku voi olla. Toki poika on parantanut vuosi vuodelta, mutta ei missaan nimessa ole sen tason pelimies etta olisi lukon ensimmaiseen kahteen ketjuun mitaan asiaa, ja alemmissa ketjuissa taas on tarkoitus kasvattaa naista lupaavista junnuista jotain.
 

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Nyt on nama ennatystehtailut saatu pakettiin ja tosipelit runkosarjan osalta alkavat toden teolla lauantaina. Seuraava kuukauden jakso on todella merkittava, koska vastaan asettuu kerran IFK ja kaksi kertaa TPS. Siina missa kaikki ottelut ovat merkittavia ja jokainen piste on tarkea, naista peleista pisteet himaan ja....no en viitsi sita viela aaneen sanoa koska en jaksa uskoa etta naista saadaan taytta pistepottia.

Lauantaina on jo todella iso peli IFK:ta vastaan nordiksella. Tappio ei tietenkaan olisi millaan tavalla katastrofi, mutta voitto toisi jo aika huiman pesaeron kolmanteen ja neljanteen sijaan. Lukon onneksi Kalpan tahti hivenen hiipui ja heille tuli pieni tappioputki joten se helpottaa kummasti, mutta IFK ja TPS ovat ainakin oman nakemykseni nyt ne joukkueet jotka voittamalla voidaan jo alkaa puhumaan....no, ei sanota edelleenkaan.

Lukon kopissakin varmasti tiedostetaan se, etta nama ovat viela normaaliakin spesiaalimpia otteluita, jotenkin vaikea uskoa etta lauantaina kovin helpolla kettulauma nahkansa myisi. Toivon ainakin, koska se on selvaa etta IFK:n motivaatio on huipussaan, ja pelaavat ihan varmasti "kauden parasta kiekkoa" koska vastassa on liigan halutuin paanahka, ja jos sita ei nyt ota, sitten jaa kylla asemalle. Lukon kone on ilmeisesti yskahdellyt hivenen otteluiden loppua kohden mutta pisteita on ropissut silti huimia maaria joten negatiivista on tosiaan vaikea kirjoittaa. Toivottavasti nama mahdolliset paineet ennatyksista jne. ovat osasyita ja nyt voidaan taas ottaa rennommin, koska lauantaina tarvitaan kylla kauden paras esitys jos pisteita halutaan Helsingista hakea.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Siirretään tänne tuolta otteluketjussa.
Miten käsitellään eka tappio (60min jälkeen), sitten kun se tulee?
Ehkä menee hieman saivarteluksi, mutta kyllähän se tappio jo tuli, tosin peliaikaa meni 5 minuuttia enemmän.

Se miten se käsiteltiin joukkueessa, oli varmaankin aika hyvin tehty, koska sen jälkeen tilille on tullut viisi voittoa.

Vehanen taisi mainita tuon hävityn Tappara-matsin jälkeen, että vituttaa ihan helvetisti. Tuosta sen tappion käsittely sitten on alkanut, enkä ainakaan itse epäile, ettei sitä olisi käsitelty asian vaativalla vakavuudella ja myös oikeilla toimilla.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Siirretään tänne, kun on enemmän peliesitystä.
Minne on alkukauden hyökkääjä vajonnut?
No, eihän Petru mihinkään ole vajonnut. Kaverihan on käsistään äärettömän taitava, ja omaa hyvän luistelutaidon.

Kysymys on nyt ollut enemmänkin siitä, että tuon kakkosketjun kokonaisuus ei ole toiminut niin hyvin, kuin ykkösketjun.

Nyt kun Laaksonen tuli tuohon ketjuun, ja pelaamattomuus hiukan näkyy edelleenkin, ja samaten yhteispelin vähyys näkyy. Tämä haittaa vielä tuota kokonaisuutta selkeästi. Nurmi ei nyt osaa tehdä kiekolle juuri muuta, kuin laukaista. Toki tähän pyritäänkin, mutta Nurmi ei ole hakenut itselleen niitä paikkoja riittävästi. Kyllä Petru sinne kiekon pelaa, jos vaan kaverit hakevat vapaan paikan. Toisessa erässä oli tästäkin hyvä esimerkki, mutta Nurmen veto meni pakin mailan kautta hallin katolle.

Jos vielä verrataan ykkösketjun peliin, niin Pertuhan ei mene niinkään maalin eteen hakkamaan irtokiekkoja sisään. Mutta ykkösessä se homma toimii paremmin, koska jokainen siitä ketjusta menee kyllä maalin eteen. Laukaisukartoista tämän voi hyvin todentaa.

Eli palatakseni uudestaan roolituksiin, niin Laaksosen ja Nurmen pitäisi kookkaanpina pelaajina huolehtia siitä, että jompi kumpi on siinä maalin edessä, kun Petrulle tulee kiekko. Kyllä tämä taidoillaan sen kiekon siihen pelaa, jos osaat pelata itsesi vapaaksi. Petrulla on lisäksi kohtuullisen hyvä laukaus, jota hän sitten voi käyttää tarvittaessa, mikäli miehiä ei vapaana ykkösektorilla ole.

Yksi mikä tähän vielä vaikuttaa on se, että Laaksonen haluaa myös peliä rakentaa mielellään. Ehkä tässä olisi se pieni muutoksen paikka, ja Antin kannattaisikin pelata enemmän kiekkoa Petrulle, ja keskittyä itse vapaan paikan hakuun. Jos oikein laskin, niin eilen Laaksonen ei saanut kertaakaan pelattua kiekkoa sentterilleen, eikä tämä voi olla näkymättä koko ketjun pelissä.

Ja jos taas tehdään pieni katsanta ykkösketjuun, niin siinä laiturit Keränen ja Morrison auttavat sentteriään paljon paremmin, osin myös paremman henkilökohtaisen taitonsa turvin, jos verrataan esimerkiksi Nurmeen. Näin ollen McLeaninkin peli on helpompaa. Sen lisäksi McLean osaa myöskin pelata tuossa ykkössektorilla, kuten eilenkin nähtiin, verrattuna siis Petruun.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jos Lukko pelaa tästä lähtien kauden loppuun noin 1,5 pisteen keskiarvolla per ottelu, niin sata pistettä menee rikki. Ja se tarkoittaa suurella todennäköisyydellä paikkaa vähintään kuuden parhaan joukossa. Ihan realistinen tavoite edelleen.
 

Monsuuni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt oikeesti...

Käyttäjämoderointi on kiellettyä, mutta eikö tuon "Keltaisen Kuutamon Suolla 2009-2010" voisi sulkea ja haudata syvälle jonnekin? Ymmärän kyllä, että ketju on huumorilla avattu ja niin päin pois, mutta tarvetta ko. keskustelulle ei ole. Luodaan tuo sitten sen tietyn vuosilukunimimerkin toimesta, kun ollaan viiden matsin tappioputkessa.

Lukon otteista muuten, niin eipä tuo HPK-tappio kauheasti harmita. Joskushan tappion oli tultava, ja raporttien perusteella tuokin tuli mahdollisimman tiukasti. Oliko Mo'n poissaolo sitten näinkin ratkaiseva tekijä, mutta toisaalta on hyvä, että tuo "ennätysputki" saatiiin poikki ja voidaan keskittyä normihokiin.
 

Dexu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hallitseva Suomen Mestari 2021
Nyt oikeesti...

Käyttäjämoderointi on kiellettyä, mutta eikö tuon "Keltaisen Kuutamon Suolla 2009-2010" voisi sulkea ja haudata syvälle jonnekin? Ymmärän kyllä, että ketju on huumorilla avattu ja niin päin pois, mutta tarvetta ko. keskustelulle ei ole. Luodaan tuo sitten sen tietyn vuosilukunimimerkin toimesta, kun ollaan viiden matsin tappioputkessa.

Täysin samaa mieltä!! Mielestäni tuon ketjun avaaminen ei mene edes huonon huumorin puolelle. Koko ketju on aivan mauton tällä hetkellä ja suoraan sanottuna vituttaa edes nähdä kyseinen otsikko täällä Lukko-ketjun puolella
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Lukon eilinen esitys Hämeenlinnassa oli tappiosta huolimatta hyvä, eikä tässä ole mitään syytä huoleen. Avauserässä kaksi ylärimaa ja muutenkin muutama erittäin laadukas maalipaikka. Noista paikoista kun edes yksi olisi mennyt sisään, niin hyvin todennäköisesti pisteputki olisi saanut jatkoa. Morrisonin puuttuminen näkyi erityisesti yv-tilanteissa, eikä Lukon ylivoima ollut totutun vaarallista ilman liigan parasta ulkomaalaispelaajaa.

Torstaina vastassa TPS, ja silloin uskon Lukon palaavan jälleen voittojen tielle, varsinkin jos saadaan Morrison taas mukaan kokoonpanoon. Viime kauden kaltaiseen romahdukseen en näe mitään mahdollisuuksia, ellei joukkueeseen iske hurja loukkaantumissuma avainpelaajien kohdalle. Ainoa asia mikä tällä hetkellä hieman huolestuttaa, on Petrun kentän toimimattomuus. Eilenkin Petru kävi ottelun kolmannessa erässä ajoittain todella lämpimänä, tiedä sitten että johtuiko tappiotilanteesta vai mistä, mutta kapteeni Laaksonenkin näytti käyvän ainakin yhden tilanteen jälkeen miestä rauhoittelemassa. Vielä kun tämä ketju saataisiin kuntoon, niin Lukkoa olisi entistä hankalampi pysäyttää.
 

Hearsay

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Yle Urheilun Päivän kysymys koskee Lukkoa:

"Lukko kärsi SM-liigakauden ensimmäisen tappionsa varsinaisella peliajalla lauantaina. Miten uskot Lukon menestyvän tällä kaudella?"

Menkääpä vastailemaan. Jo nyt näyttää usko Lukkoon kovalta.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
jatkoajalla aloituksessa Jasu, Tuomainen ja Virtala?
Jatkoaika aloitettiin hyökkääjäkaksikolla Petru-Virtala, ja toinen pari oli Jasu-Tuomainen. Kolmas pari taisi olla McLean-Laaksonen, ja neljäs pari oli sitten Keränen-Tukonen, jonka aikana tuo voittomaali tuli.

Luulisin, että Urama halusi jakaa tässäkin vastuuta tasaisesti, mutta Tukosen ja Keräsen yhteistyö toimi nyt huonosti. Tietysti sapiskaa voidaan antaa myös pakkiparille Rantanen-von Heimo, joka ei kyennyt edes maskiin menemään, ja yrittämään sitä laukauksen peittoa.

Lisäksi pitää mainita, että maali meni aika helposti Vehasen taakse. Keskeltä ilman maskia ranteella vedettynä pitäisi pystyä torjumaan, mutta nyt ei Pete siihen kyennyt.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Se harmittaa vielä et Bluesin maalit tuli oikeastaan juuri sitä syystä et alaspäin ei tultu tarpeeksi tehokkaasti eli sitä raastavaa työntekoa puuttui.

Bluesin jatkoaikamaali meni täysin Janne Keräsen piikkiin. Janne hukkasi oman kaverinsa ja Öhman sai kävellä vapaasti hyvälle maalintekosektorille. Muut Lukon kaverit pelasivat omat miehensä pois niin kuin pitääkin. Tämä on taas hyvä esimerkki siitä, että yksi hävitty kaksinkamppailu saattaa maksaa voiton.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Bluesin jatkoaikamaali meni täysin Janne Keräsen piikkiin. Janne hukkasi oman kaverinsa ja Öhman sai kävellä vapaasti hyvälle maalintekosektorille. Muut Lukon kaverit pelasivat omat miehensä pois niin kuin pitääkin. Tämä on taas hyvä esimerkki siitä, että yksi hävitty kaksinkamppailu saattaa maksaa voiton.
Kas, vuosilukunimimerkkikin heräsi talviuniltaan kun Lukko "taas" hävisi.

Ehkä Keränen tosiaan hävisi tuon kaksinkamppailutilanteen ja toinen sarjapiste valui siksi siihen. Mutta kuinka monta kertaa Lukko onkaan tällä kaudella mättänyt osumia juuri erinomaisista kiekonriistoista ja kaksinkamppailuja voittamalla. Se on jäänyt sinulta ehkä huomaamatta.
 

1963

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ehkä Keränen tosiaan hävisi tuon kaksinkamppailutilanteen ja toinen sarjapiste valui siksi siihen. Mutta kuinka monta kertaa Lukko onkaan tällä kaudella mättänyt osumia juuri erinomaisista kiekonriistoista ja kaksinkamppailuja voittamalla. Se on jäänyt sinulta ehkä huomaamatta.

Lukko on pelannut loistavasti ja voittanut lähes kaikki kaksinkamppailut. Yhtään heikkoa lenkkiä joukkueessa ei ole ollut. Urama teki oikeita ratkaisuja kesän aikana ja nyt tuo kantaa hedelmää. Kitisijät pistettiin kylmästi ulos (=Oululaiset + Saarela). Itse en ottaisi esimerkiksi Haatajaa mistään hinnasta takaisin Lukkoon ja Saarela oli rasite joukkueelle jo vuosikausia.
 

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Itse en ottaisi esimerkiksi Haatajaa mistään hinnasta takaisin Lukkoon.
Heh, juuri tuossa lueskelin "juorukalenteria" ja kyllä oli Lukko maksanut avokätisesti esim Haatajalle viime vuonna. Siinä taisi kaupunginjohtaja ja muutama teollisuuspamppukin jäädä heikommille tuloille.

Mutta ketjun otsikkoon vielä, niin tuo termi taisteleva Lukko kuulosti ennen kauden alkua melko kliseiseltä ilmaisulta, mutta kuinkas sitten kävikään. Pisteitä satelee ovista ja ikkunoista, mikä ilolla todettakoon. Vastaavaa en muista kokeneeni sitten Tihonovin kausien, ja hetkellisesti Rautakorven aikana.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Rauman Kettu
Vähän on nyt sellainen odottava fiilis päivän jokeripelistä. Voitto pitäisi ottaa, sillä näinkin uskomattoman alkukauden jälkeen on tässä vielä omat vaaransa. Muutamalla pointilla vetäsen tähän omassa mielessäni pyörivät kauhuskenariot sekä syitä:

-Lauantain peli ei jostain syystä näyttänyt omaan silmään kovinkaan hyvälle tai sanotaanko ettei peli ollut sellaista johon jo tuli totuttua, toivon että kyse on vain hakametsän surkean jään aiheuttamasta heikomman joukkueen edusta kuten jalkapallossakin.

-Tappio jokereille olisi paha, sillä sitten ollaan tappioputkessa (ok kaksi peliä), mutta seuraavat vastustajat sitten ovatkin jo todella pahoja ja niissä peleissä voi käydä miten vain, joten tuosta nyt 4peliä turpaan niin voin vannoa että raumalaiset äänestävät JO tässä vaiheessa jaloillaan tunnelma hallissa katoaa (se vähänen onnetonkin mitä nyt ollaan saavutettu) Tässä vaiheessa tukeva sarjajohto on enää muisto vain ja kaupungilla ollaan potkimassa telkkää pois ja itketään peten perään.

Tämä nyt toivottavasti osoittautuu turhaksi murheeksi, mutta tässä vuosien saatossa on tullu nähtyä kaikenlaista ja mikäs olisi viimekautta kamalampaa, esim tällaisen alkukauden jälkeinen romahdus ja sarjasijoitus 6. ja ensimmäisellä PO kierroksella ulos kärppien avustamana...

Tulipas nyt maalattua piruja seinille, illalla pienessä nosteessa sitten jatketaan aiheesta ;)
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
-Lauantain peli ei jostain syystä näyttänyt omaan silmään kovinkaan hyvälle tai sanotaanko ettei peli ollut sellaista johon jo tuli totuttua, toivon että kyse on vain hakametsän surkean jään aiheuttamasta heikomman joukkueen edusta kuten jalkapallossakin.

Ei se varmasti parasta Lukkoa ollut, mutta maalipaikoissa ja laukauksissa vietiin peliä 100-0. Se tarkoittaa sitä, että kyllä se kiekko tuollakin pelillä vastustajan verkkoon tiensä löytää sillä tahdilla ettei sarjajohto ole uhattuna.

Yksi tappio muiden joukossa, ei hätään. Itselläni on luotto siihen, että tänään kaatuu Jokerit suurinumeroisesti.
 

Korinekki

Jäsen
Osittain on mukana myös väsymystä, mutta on myös niin että taistelussa ja itsensä likoon laittamisessa on viime matseissa ollut puutetta. Draivi ei ole ihan samaa luokkaa kuin alkukaudesta. Jokeri-matsissa varsinkin Morrison oli suoraan sanoen vetelä.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Jokeri-matsissa varsinkin Morrison oli suoraan sanoen vetelä.

Tähän minä kiinnitin huomiota jo Tappara pelissä. Varsinkin omassa päässä ei edes yritä pistää vauhtia luistimiin, vaan monesti liukuu tilanteen ohi. Ei siinä, huikean taitava mailalla ja kullanarvoinen pelaaja Lukolle, mutta tuollainen "pahismi" ei istu tämän hetkisen Lukon isompaan kuvaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös