Rauli Urama Lukon päävalmentajaksi

  • 426 311
  • 2 216

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tosifanin kirjoituksen voi kerrankin allekirjoittaa kokonaisuudessaan. Jälkikäteen on tietysti helppo viisastella, mutta kyllä organisaatio olisi jälleen kerran uponnut vielä syvemmälle paskaan jos Urama oltaisiin ulostettu viime kaudella tai kauden jälkeen. Nyt tuolta tuloksellisesta ja imagollisesta suosta yritetään pikkuhiljaa nousta ja alku on ollut lupaava.

Nimenomaan! Jos Urama olisi vaihdettu toiseen valmentajaan niin taas oltaisiin lähdetty alusta ja todennäköisesti ainakaan kauden alku ei olisi tällainen ollut. Nyt Urama otti oppia viime kauden pohjanoteerauksesta ja siihen johtaneista virheistä ja on tehnyt hienosäätöä systeemeihinsä ja vaihtanut hänen valmennukseensa/systeemeihinsä sopimattomia pelaajia sopivimpiin, ja vaikuttaisi että nyt ollaan oikealla tiellä. Sanoin sitä jo keväällä ja sanon edelleen että Uraman poispotkiminen olisi ollut pahin mahdollinen virhe Lukolta.
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Yksi ihan arkielämän fakta on se, että kun ihmiset totutetaan hyvään, keskinkertaista hieman parempi on huono. Realiteetit katoavat, kun ihmiset oppivat siihen, että jotakin tulee helposti. Tämä kohdistuu myös siihen, miten Lukkofanit kokevat Lukon pelin. On niitä, jotka juuri nyt ovat kiinnostuneita Lukon otteista, koska joukkue menestyy tai pelaa hyvin, mutta kun notkahdus tapahtuu, miten käy?

Vastuu Lukon menestyksestä on toki joukkueen pelaajilla ja valmentajilla, mutta pelaajien otteisiin saattaa kyllä hämmästyttävällä tavalla vaikuttaa se, miten raumalaiset itse joukkueensa ottavat. Tulee voittoja tai tappioita, joukkuetta on rakastettava. Huonon päivän tullen pelistä on löydettävä hyvät asiat, mutta puututtava siihen, mikä on huonosti; hyvän päivän tullen pelistä on löydettävä huonot asiat, mutta korostettava sitä, mikä siinä on hyvää.

Pohjavireeltään joidenkin kirjoitukset täällä ovat sellaisia, että hyvistäkin peleistä kaivetaan ne huonot piirteet ja keskitytään niihin ("Lukko on taantumaan päin, voitti vain 2-1" tai "notkahdus tulee") ja kun homma kusee, niin se huonojen piirteiden kaivaminen tuplaantuu. On melko perisuomalaista kaivella kaikki huonot asiat esiin, mutta tällä hetkellä niin Morrisonin, Petruzalekin kuin Keräsen puheista huokuu luottamus, jota ei tarvitse hukuttaa tappion odotuksella. Esimerkiksi Morrison sanoi, että on loppupeleissä aivan sama tulevatko voitot yhdellä tai kymmenellä voitolla, tärkeää on, että voittoja tulee. Se on pohjoisamerikkalainen ajattelutapa. Meilläpäin sen sijaan on taipumuksena alkaa odottaa tappiota siinä vaiheessa, kun omat ovat aallonharjalla. Ja niin uskomatonta kuin on, ne tappiot tulevat...

Lisäys: Itse luotin Uramaan viime kaudella, harmi vain, että pelit menivät niin kuin menivät. Joukkue oli liian hajallaan, jengiä tuli ja meni. Olen samaa mieltä siitä, että Uraman potkiminen olisi ollut karkea virhe ja puusilmäisyyttä joukkuejohdolta. Mutta toisaalta on huomattava ero Uraman ja muiden tulleiden sekä menneiden valmentajien välillä. Urama on ensimmäinen raumalainen päävalmentaja - ehkä varauksella Westerlundin ja - Keinosen jälkeen 90-luvun alussa. Kun sydän on niin lukkolainen kuin se Uramalla on, se antaa paljon virheitä anteeksi. Jos Mika Toivola olisi ollut viime kaudella joukkueen valmentajana, on hyvinkin todennäköistä, että valmentaja olisi täksi kaudeksi vaihtunut.
 
Viimeksi muokattu:

Eino_Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
On niitä, jotka juuri nyt ovat kiinnostuneita Lukon otteista, koska joukkue menestyy tai pelaa hyvin, mutta kun notkahdus tapahtuu, miten käy?
Tämä on ihan inhimillistä käyttäytymistä. Kyllähän Porissakin kaikki ihmiset Sampolan ja Impolan spurguja myöten jonottivat 2006 keväällä pääsylippuja ja olivat Isomäessä huutamassa irokeesit päässä, että "tää o tiäksää mee yhteine juttu". Mutta paluu arkeen tapahtui sielläkin nopeasti. Jos nyt Raumallekin vihdoin saataisiin kunnon kiekkobuumi, niin kummasti niitä faneja alkaisi ilmaantua sieltäkin, mistä niitä ei muutoin tule. Ja kun taaperretaan jossain playout-suossa, niin missä se porukka silloin on? Kotona näpyttelemässä viestiä tekstaripalstalle vaatien päävalmentajalle potkuja.

Ralea mitenkään väheksymättä, väitän silti että suurin syy Lukon hyvälle alkukaudelle on nimenomaan pelaajissa ja siinä hyvässä keskinäisessä kemiassa, jonka aistii joukkueen kaikessa tekemisessä. Ja vihdoinkin Lukko on onnistunut ulkomaalaispelaajien hankinnassa.
 

Mogilni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pronssilla
Pohjavireeltään joidenkin kirjoitukset täällä ovat sellaisia, että hyvistäkin peleistä kaivetaan ne huonot piirteet ja keskitytään niihin ("Lukko on taantumaan päin, voitti vain 2-1" tai "notkahdus tulee") ja kun homma kusee, niin se huonojen piirteiden kaivaminen tuplaantuu. On melko perisuomalaista kaivella kaikki huonot asiat esiin, mutta tällä hetkellä niin Morrisonin, Petruzalekin kuin Keräsen puheista huokuu luottamus, jota ei tarvitse hukuttaa tappion odotuksella.
Aika helvetin hiljaiseksi tämä palsta menisi jos ei otteita saisi analysoida voitettaessa. Yhtä hyvin voi lukea jotain suomi24 palstaa jos ei halua lukea mitään muuta kuin "kyllä Lukko on sitten vireessä" ja "kylläpä on makiaa kun tuli taas voitto" viestejä. Kun hommat sujuu, selkään taputtelukin kuuluu asiaan, mutta ei siitä kyllä mitään keskustelua saa pidemmänpäälle aikaiseksi.

Jos pelissä ainoa asia jossa oltiin vastustajaa edellä on maalien määrä, niin onko se ainoa asia mistä saa puhua? Tietääkseni ensimmäisten pelien jälkeen, kun otteet olivat jopa vielä parempia, ihmiset puhelivat täällä kyllä ihan positiiviseen sävyyn myös kentän tapahtumista.
 

EddieE

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Kyllähän Tumpula tuossa ihan aiheellista settiä syöttää. Kuka oikeasti kuvittelee, että joku joukkue voisi koko kauden voittaa pelejä ja vielä suurinumeroisesti? Jokaisessa näkemässäni pelissä Lukko on ansainnut voittonsa. (Kärpät-peli jäi väliin). Onhan se selvä, että kesän aikana hankittu etu ei tule kantamaan koko kautta. Se, että Lukko pelasi hirveän määrän harkkapelejä ei voi olla nyt näkymättä joukkueen suoritustasossa.

Samalla minä, niinkuin moni muukin, pelkään että liian vauhdikas syksy verottaa keväällä pelinopeutta muihin joukkueisiin verrattuna. Se ei kuitenkaan saa olla syynä jo nyt alkavaan masisteluun "sittenkun niitä tappioita tulee". Tappio tulee pian ja uskon että voi tulla heti parikin. Siitä pitää vaan nousta ennen kaikkea henkisesti ja saada joukkue syttymään taas pisteiden keruun kun ennätyksetkin on jo plakkarissa. Ja siinähän Ralella on tietysti paljon tekemistä. Ja siinä meillä KANNATTAJILLA on paljon tekemistä!

Ja kuten viimekaudellakin (ei siitä sen enempää), olen pitkästä aikaa todella mielissäni siitä miltä Lukon pelisysteemi näyttää. Parhaimmillaan ihan helvetin viihdyttävää hyökkäävää kiekkoa! Joku JYP tuossa kävi pelaamassa vitunmoista antikiekkoa ja oli lähellä saada pisteitä Äijänsuolta. Tuollaista se peli tulee varmasti olemaan kun vastustajat mukautuvat Lukon kiekolliseen ja hyökkäysvoittoiseen pelityyliin. Ikävä kyllä. Siltikään ei voi haukkua Lukkoa siitä matsista; JYP teki pelistä sellaisen kuin halusi ja pystyi rikkomaan Lukon peliä todella hyvin. Silti ansaittu voitto. Hyvä niin.

Nyt ei muuta kuin kannustusta ja peukkua Ralen suuntaan että fiilis saadaan pidettyä ylhäällä joukkueessa tulevan tappionkin hetkellä. Se kantaa pitkälle, vaikka muut joukkueet saavuttaisivatkin Lukon etumatkaa.
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Olen muiden tapaan hyvin onnellinen, ettei Urama kenkää saanut. Itsellä oli ainakin vahva usko hänen tekemisiin. Viime keväänäkin, vaikka meni ihan päin persettä. Miksi?

Jääkiekko on pienten marginaalien peli. Sen todistaa tällä hetkellä Jyp, Blues ja Kärpät. Pitäisikö heidän vaihtaa nyt valmentajaa, kun menee huonosti? Ei ainakaan minun mielestä. Matikainen, Dufva ja Alatalo ovat kaikki rautaisia ammattilaisia. Näistä ainakin RD:llä ja Matikaisella tuntuu olevan vahva side omaan joukkueeseen, samoin kuin Uramalla on Lukkoon.

Harvoin homma kääntyy vaihdolla, kuten Tepsille tapahtui Suikkasen saavuttua.. Mitä yritän tässä viestittää on se, että minusta pitäisi pystyä katsomaan oman joukkueen tekemisiä edes jollain tavalla objektiivisesti..

Olen ollut huomaavinani, (mutua) että meidän etäfanien on paljon helpompi katsoa asioita myös muilta kanteilta. Ihan jo senkin takia, että paikallislehdissä joutuu lukemaan ihan toisten liigaseurojen tekemisistä.

Uskon ja toivon, että viimeistään nyt on kaikki vakuutettu siitä, että Lukolla on loistava valmennus, rautainen pelaajamateriaali ja hyvä yhteishenki.

Onnea tarvitaan, toivottavasti sitä olisi tänä vuonna enemmän kuin viime vuosina. Nyt tuntuisi kaikki palikat olevan kohdillaan.

Onneksi ensi viikolla pääsee näkemään ekat pelit tällä kaudella, niin loppuu tää henk.koht. kärvistely.
 

Korinekki

Jäsen
Edelleenkään ei olla mitään voitettu, mutta.... viime kauden tapahtumien jälkeen sanoisin että Urama on tehnyt helvetin kovan tempun. Lukon ilme on täysin eri. Joka jätkä taistelee ja puolustus hoidetaan erinomaisesti ja koko joukkueen voimin. Tämän huomion on tehnyt myös P. Sihvonen.

Asiasta toiseen.... Uuden Rauman sivuilla Rale oli sitä mieltä, ettei Petrulle ole luvassa lisäpenalttia, joten mies olisi huomenna kehissä.
 

RJM

Jäsen
Edelleenkään ei olla mitään voitettu, mutta.... viime kauden tapahtumien jälkeen sanoisin että Urama on tehnyt helvetin kovan tempun. Lukon ilme on täysin eri. Joka jätkä taistelee ja puolustus hoidetaan erinomaisesti ja koko joukkueen voimin. Tämän huomion on tehnyt myös P. Sihvonen.

Asiasta toiseen.... Uuden Rauman sivuilla Rale oli sitä mieltä, ettei Petrulle ole luvassa lisäpenalttia, joten mies olisi huomenna kehissä.

Putosin aivan täysin kun näin otsikon ;)

Sihvonen: Urama on oikein viisas mies
 

Hirmumyrsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ei Mitään Käyttöä Jätkät ja Märkä Uni Rosterit
Ilta-Sanomien Pika-analyysi mitä vittua?

"Syksyn sensaatiojoukkueen Lukon luotsi Rauli Uramaoli äkäinen kuin ampiainen eilisen HPK-tappion jälkeen.

Urama vastasi tylysti asiallisiinkin kysymyksiin raumalaisten jäätyä nollille ensimmäisen kerran tällä kaudella."

Joo joo seon iltasanomat ja kaikkea, mutta esiintyikö Urama pelin jälkeen oikeasti tylysti? Oliko viimekauden nöyryytys jo unohtunut 15 pelatun pelin jälkeen niin pahasti että siitä täytyy oikein muistuttaa? =D

Ai niin, Uramalle heti äkkiä potkut!
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Hirmumyrsky kirjoitti:
Ai niin, Uramalle heti äkkiä potkut!

Totta vitussa. Eihän tämmöstä voi sietää. Rauman Lukko häviää ottelun, syy on ainoastaan Uraman. Vai mitä mieltä ovat nimimerkit; 1963, Repolainen, Leonardo ym. "asiantuntiat". Ralelle kenkää? Nämä nimimerkit bongasin viime kevään ketjuista, muilla oli vielä uskoa Uramaan. Olitte oikeassa, tappio tuli, kun tulikin, nyt revittelemään, kun tiesitte mitä tulemaan pitää...
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ilmeisesti tappion jälkeen pitäisi kulukku torvella rynnätä pirttiin ja lauleskella rallia niin olisi Linnavallin mulkkukin tyytyväinen.

Jokohan Sihvonen on teroittanut puukkonsa?

Korjataan heti sen verran että se olikin nimeltään Jari Perkiö tuo IS:n toimittaja, eikä Linnavalli.

Mutta on näköjään aika paljon kasautunut paineita toimittajalle tästä Lukon voittoputkesta. "Liigan suurin vitsi" muistettiin niin ikään mainita.
 

Kettumainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

Heh heh, ei saattans mitä juttua! Vaikka kirjoittaa iltikseen, niin hei, ei sekään mikään suomi24 ole. Ja mitä, eikö tappion jälkeen saa olla pettynyt? Voittajia kyrsii jokainen tappio. Joojoo-miehet saa mennä jokereihin.

En ole lukenut kokonaisuudessaan lehdistötilaisuutta, mutta ei kai siellä nyt pelihousuja ruvettu repimään? No, toisaalta Iltiksessä on pakko kirjoittaa jotain raflaavaa.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Totta vitussa. Eihän tämmöstä voi sietää. Rauman Lukko häviää ottelun, syy on ainoastaan Uraman. Vai mitä mieltä ovat nimimerkit; 1963, Repolainen, Leonardo ym. "asiantuntiat". Ralelle kenkää? Nämä nimimerkit bongasin viime kevään ketjuista, muilla oli vielä uskoa Uramaan. Olitte oikeassa, tappio tuli, kun tulikin, nyt revittelemään, kun tiesitte mitä tulemaan pitää...

Niinpä niin, ota viimekauden mestaruusviiri jo sängynpäädystäsi pois. Eihän edellistä kautta valmentajineen saanut arvostella eihän. Olit varmasti todella tyytyväinen esityksiin silloinkin. Voi vittu mikä marttyyrimäinen haku "asiantuntijoiden" arvostelusta.
 
Viimeksi muokattu:

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Niinpä niin, ota viimekauden mestaruusviiri jo sängynpäädystäsi pois. Eihän edellistä kautta valmentajineen saanut arvostella eihän. Olit varmasti todella tyytyväinen esityksiin silloinkin. Voi vittu mikä marttyyrimäinen haku "asiantuntijoiden" arvostelusta.

Toi nyt oli vinoilumielessä heitetty läppä, joten ei siitä nyt suuttua kannata. Eikä kyse ole arvostelemisesta, vaan pois potkimisesta. Edelleen peräänkuulutan pitkäjänteisyttä, vaikka menisikin välillä huonosti.
 

Larsen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko

VilleK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No voi hyvää päivää, mitä kommentteja menestyvän joukkueen päävalmentajalta. Vaikkei itse joukkueen työhön uskoisikaan, niin pitäisi sitten edes suunsa kiinni. Ja huolestuttavaa on jo sekin, ettei edes uskota omaan tekemiseen niin paljoa, että oltaisiin tosissaan menestymässä, kun menestystä näyttäisi olevan tarjolla...
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Colorado, Bayern München ja MYPA
Eikähän tässä ole kyse siitä, että Urama heittää sitä kuormaa pois pelaajien päältä mitä media on heihin luonut!
 

Wrighter

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Buffalo Sabres
Urama sanoi tuossa pari peliä takaisin haastattelussa, että joukkueen tavoite on edelleen selviytyä kymmenen joukkoon. Taitaa olla pelkkää mediapeliä valmentajan kannalta ja yrittää siirtää huomiota pois Lukosta. Saa rauhassa keskittyä omaan tekemiseen ja tuloksen tekoon.

edit. Katos ku Hämäläinen ajattelee samalla tavalla...
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
No voi hyvää päivää, mitä kommentteja menestyvän joukkueen päävalmentajalta.
Ralen kommentteja tunnutaan lukevan kuin piru raamattua. Arvostellaan miestä sen mukaan miten joukkue pärjää kentällä, kaikki muu on sitten hänen tapansa pyrkiä siihen lopputulokseen. Eiköhän kommentit ole tarkkaan harkittuja ja Rale tiedä niiden vaikutuksen joukkueen sisällä.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Lukko pelaa hienosti ja on aivan ansaitusti liigan kärjessä, mutta nyt onkin uusi tilanne, miten käsitellä menestyksen tuomat paineet. Urama pyrkii varmasti lievittämään näitä paineita näillä lausunnoilla, mutta mielestäni tämä ei ole välttämättä se oikea tie.

Katselin eilen Ihmisen puolue -ohjelman ja se sisälsi hyvän viisauden. Siinä yhdessä sketsissä pohdittiin Lipposen EU-presidentti ehdokkuutta ja sitä että hän on kieltänyt olevansa varsinaisesti ehdolla. Tästä saatiin hauska episodin suomalaisen miehen epävarmuudesta, ollako ehdolla vai ei.

No Uraman lausunto kuuluu vähän samaan kategoriaan eli Lukon on tarkoitus olla kärjessä vasta parin vuoden päästä. Tämähän on suomalaisten valmentajien perusjargoni, "Meillä on menossa prosessi, jossa joukkueen peliä kehitetään...". Koskahan nämä prosessit loppuvat ja joukkueet ovat valmiita menestymään?

Eikö olisi helpompi käsitellä tämä menestys, kuten se on? Eli tällä hetkellä Lukko on liigan paras ja pyrimme säilyttämään tämän tason myös keväällä. Jos Lukko haluaa menestyä keväällä, pelaajien ja muun organisaation pitää kestää menestyspaineita. Mutta jos prosessi on vielä kesken, on helppo vedota tähän hävityn välieräsarjan jälkeen...
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Ilta-Sanomien Pika-analyysi mitä vittua?

"Syksyn sensaatiojoukkueen Lukon luotsi Rauli Uramaoli äkäinen kuin ampiainen eilisen HPK-tappion jälkeen.

Urama vastasi tylysti asiallisiinkin kysymyksiin raumalaisten jäätyä nollille ensimmäisen kerran tällä kaudella."

Kyseinen toimittaja kirjoittelee myös Aamulehteen, johon eilisen pelin jutun oli tehnyt nyt Pekka Aalto. Ja yllätys yllätys vetelee samaa linjaa Perkiön kanssa. Lienee niin, että kyseiset herrat onnistuivat pressissä provosoimaan Ralea "asiallisilla kysymyksillä" kuten Aallon "alkaako täältä Hämeenlinnasta jälleen sama syöksykierre kuin viime kaudella" ja muilla vastaavilla (päättelen näin Aamulehden jutusta). Ja näihin viittaavat vain ko. kaksikko IS:n ja AL:n jutuissa. Vai näettekö esimerkiksi Matti Liljaniemen jutussa vastaavaa?

Ei tietysti saisi Rale noista provosoitua, mutta eiköhän tässä käynyt niin, että tietyt toimittajat saivat mitä tilasivat eli piikittelyä viime kauden kirjoituksistaan ja ko. toimittajat vetivät herneitä nessuun ja kuittaavat nyt omissa jutuissaan.
 
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko,Colorado, Bayern München ja MYPA
No jos jostain niin toivottavasti tästä Lukko saa erityis latauksen TPS peliin. Jos mínua vi****** tuollaiset kirjoitukset niin mitä ne aiheuttaa joukkueen sisällä, jossa henki on korkealla? Nyt on loistava paikka lyödä tappion jälkeen tyhjänpäivän kirjoittajille jauhot suuhun niin Uraman kuin pelaajienkin!
 

Graves

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mun mielestä se Iltiksen juttu ei ollut suuria tunteita herättävä. Eikös se ollut kuitenkin Urama-myönteinen loppujen lopuksi? Ja kai toimittajilla on myös oikeus arvostella valmetajien käytöstä, koska todennäköisesti tuossakin jutussa peilattiin pidemmälle kuin eiliseen.

Uraman kommentit MTV3:lle olivat minustakin kummallisia, mutta suomalaisen urheiluhistorian tuntien kannattaa ennakkosuosikin viitta karistaa aina hartioilta niin nopeasti kuin mahdollista.

Toivon itse, että kohu laantuisi Lukon ympärillä. Hiljaisuudessa, kun taitaa olla helpompi työskennellä.
 

Ruutiveijari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Uraman merkityksestä yksi suurista osoituksista taitaa olla se, että Lukko on oikeastaan aina huonon erän jälkeen seuraavaan erään nostanut tasoaan. Ja haastattelussa jo muutamaan otteeseen pelaajat sanoneet "Uraman ripittäneen" hieman pukukopissa. Sen sijaan kesken huonoa erää ei Lukko ole kai kertaakaan saanut käännettyä suuntaa, vai muistanko väärin?
 

Samppub

Jäsen
.. Sen sijaan kesken huonoa erää ei Lukko ole kai kertaakaan saanut käännettyä suuntaa, vai muistanko väärin?
No eikös tuossa Lukko-Tps matsissa kotijoukkue ryhdistäytynyt toisen erän alkuhapuilujen jälkeen siinä erän puolesssa välissä? Mutta sekin peli alkoi taas ehkä LIIAN hyvin (jos tuollaista sanaa halutaan edes käyttää) niin ei se mikään ihme ole jos vähän puuttui paras puristus! Se annettakoon täysin anteeksi. On tämä vaan komiaa tällä hetkellä :D
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös