Ti 6.10.2009 HIFK-Jokerit

  • 31 264
  • 161
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jeejee, huomenna olisi jauden toinen paikallistaisto edessä ja on vielä Urholta tuleva tv-ottelu. Kotisohvalla poppareiden ja kaljan kulutusta ei voi estää.

Asetelmat ottelulle ovat kotijoukkueen kannalta huomattavasti paremmat kuin Jokereilla. Hyökkäyspeli on toiminut hyvin, varsinkin MG-Ramstedt-Ahtola on ollut erittäin hyviä viimeisissä otteluissa. Hirson kenttä kaipaisi pientä herätystä tehojen puolesta. Ainoa huolenaihe on johtoasemassa pelaaminen, nyt kahdessa ottelussa peräkkäin on vastustaja päästetty mukaan peliin, tätä ei saisi tapahtua vastaisuudessa (menee nuoren joukkueen kokemattomuuden piikkiin?).

Maalivahdeista voidaan sanoa sen verran, että ekan taiston vei selkeästi Riksman, mutta tämän jälkeen herralla on tainnut alkaa lipsua? Ei ole enää ollut samanlaista hyvää torjuntatyöskentelyä kuin esim. viime kaudella. Nieminen on pelannut aika pitkälti omalla tasollaan viime otteluissa, miksikään Messiaaksi hänestä ei ole, mutta on hoitanut ruutunsa melkeinpä moitteettomasti kauden avausottelun jälkeen.

Ekan Nordikselle pelattavan paikallisväännön luulisi tuovan porukkaa sen verran, että halli saattaisi olla jopa ensimmäistä kertaa täysi tällä kaudella? Täysin kusiset hinnat jättävät esim. allekirjoittaneen mielummin kotisohvalle katsomaan ottelua. To voi mennä katsomaan sitten Kalpa-ottelua...

Sitten joukkueiden top-5 pistemiehet:

HIFK
Ahtola 5+4=9
Clarke 1+8=9
Granlund 2+6=8
Luttinen 3+3=6
Ramstedt 2+4=6

Jokerit
O.Saarinen 3+4=7
Pirnes 5+1=6
Hentunen 1+5=6
Hauhtonen 2+2=4
T.Eronen 1+3=4
 
Viimeksi muokattu:

Gags

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Nyt jälkikäteen ajatellen ei voi mitenkään käsittää, että Jokerit pystyi pisteet ensimmäisestä paikallisottelusta nappaamaan itselleen. HIFK on liigan kärkijoukkueita ja Jokerit kuuluu alimpaan kastiin, jossa taistellaan suoran sarjapaikan säilyttämisestä. Ei Jokereiden osalta voi oikein edes säälipleijaripaikkaan enää uskoa muuta kuin erittäin varovaisesti. Tässä on säälittävän paljon merkkejä siitä, että kun joukkue ei pärjää, niin paikallisiin satsataan sitten kaikki, aivan kuten HIFK tehnyt useamman vuoden ajan. Tätä olettamusta vastaan voidaan siis olettaa että Jokerit panee hyvin kampohin ja saattaa voittaa jäsentenväliset tällä kaudella ja siinä onkin sitten tämän kauden onnistumiset.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Gags kirjoitti:
Tässä on säälittävän paljon merkkejä siitä, että kun joukkue ei pärjää, niin paikallisiin satsataan sitten kaikki, aivan kuten HIFK tehnyt useamman vuoden ajan. Tätä olettamusta vastaan voidaan siis olettaa että Jokerit panee hyvin kampohin ja saattaa voittaa jäsentenväliset tällä kaudella ja siinä onkin sitten tämän kauden onnistumiset.

No eikös sekin ole sentään jotain? Itselleni ainakin tuo Jokereiden kukistaminen toi valoa muuten harmaaseen syksyyn, vaikka kaikki muut pelit hävittiinkin. No, leikki leikkinä.

Tosiaan kauden toinen paikallinen ja oikein tv-kameroiden kera. Mitähän tästä osaisi odottaa? Kotikaukalo ja tiistai-ilta. Joko nyt tulisi hiukan sellaista huumaa vai vedelläänkö edelleen 5000-6000 tuhannelle katsojalle?

HIFK aloittanut kauden vahvasti ja napsinut pisteitä tasaiseen tahtiin. Vain kaksi tappiota toistaiseksi. MG ja Jerry Ahtola ollut toistaiseksi kauden ehdottomia hahmoja, jatkuuko sama hurmos tiistainakin?

Jokerit ollut vastoin ennakko-odotuksia yllättävän tehoton hyökkäyspäässä. Pirnes on ollut sitä, mitä ehkä odotettiinkin, mutta muutoin narripakka on pettänyt pahasti. Paikallinen on kuitenkin oma maailmansa. Sen näytti myös viime kausi.

Maalivahtitaistelu on mielenkiintoinen. Nieminen aloittanee meidän maalissa, Riksman naapurilla. Riksman vei edellisen taiston nimiinsä, pystyykö Eagle-Nieminen ottamaan revanssin.

Kokonaisuutena HIFK on tällä hetkellä luovempi joukkue. MG on osoittautunut kaiken hypetyksen arvoiseksi. 17-vuotias jätkä on osoittanut, että pystyy pelejä ratkaisemaan. Jokereilta ei tällaista ässää löydy hihasta.

Pelin kannalta ratkaisevaa on myös se, että naapuri on ahdistunut. Tappiot ovat syöneet itseluottamusta ja meidän leirissä tilanne on päinvastainen. Jokereille paikallisottelu on henkisesti tärkeä. Voitto ja laiva uudelleen nousuun?
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Kotikaukalo ja tiistai-ilta. Joko nyt tulisi hiukan sellaista huumaa vai vedelläänkö edelleen 5000-6000 tuhannelle katsojalle?
Tuo lienee jo liioittelua. Mutta väittäisin olosuhteiden (tiistai, tv-peli, 5,5 euron narrilisä) syövän katsojamäärää melko reippaasti, toisaalta taas IFK:n tehokas nykykondis sekä MG:n kiirivä maine voivat osaltaan jokusen lisäkatsojan houkutella halliin. 6000 katsojaa olisi mielestäni hyvä saavutus tähän matsiin. Itse toki katson pelin töllöstä.
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Hesalaisia vieraita Stadissa vai miten se "hieman" provoava mainos nyt menikään. Tiistai-ilta, tv-peli ja vastassa Jokerit sekä "sopivan" suolainen lisä 5,5 euroa per lippu. Voiko enää enempää yrittää painaa yleisömäärää alaspäin paikallismatsissa? Uskotaan nyt kuitenkin jengin kiinnostukseen ja yleisöä olevan yli 6500.
IFK lähtee melkoisena ennakkosuosikkina tähän peliin, mutta paikallispelit ovat aina paikallispelejä, vaikka naapuri onkin valahtanut pakasta Jokereita läjään pata-kakkosia.
Harvemmin nämä ottelut ovat kuitenkaan revenneet järjettömäksi selkäsaunaksi, enkä usko niin käyvän tälläkään kertaa.
Kuten Raketti-Riku jo totesi, niin maalivahtien merkitys on jälleen valtava. Mitä olen Jokerienkin matseista maalikoosteita katsonut, niin Riksmanille on uponnut parissa viime pelissä inhimillisiäkin maaleja, joten välttämättä ei tarvitse mitään järjettömiä taikatemppuja maalin eteen tehdä.
Nieminen taas on pelannut hyviä pelejä, samoin kuin Lundell sen yhden pelin kelvollisesti esiintyi. Uskon kuitenkin Niemisen pelaavan huomenna ja hyvä niin.
Mielenkiintoinen taisto on myös MG vs. TePu. Pulkkinen sai hanat auki Pelicanseja vastaan, ja onhan se toinen maali aina "helpompi" tehdä kuin se ensimmäinen. Toivotaan myös super-junnuille onnistumisia puolin ja toisin.
Kotivoittoa odotetaan, ei yhtään vähempää, lukemat tullevat olemaan IFK 3/4-Jokerit 1/2.

e. Viimeksi, kun jompi kumpi on voittanut viidellä maalilla tai enemmän on tapahtunut kaudella 03-04. Jokerit voitti marraskuisen perjantaipelin 6-1. Kaudella 02-03 IFK haki 1-6 vierasvoiton ja kaudella 01-02 Jokerit haki (muistaakseni 13.11) 0-5 voiton Nordikselta. 00-01 kauden kaksi viimeistä olivatkin mielenkiintoisia. IFK voitti ensin 6-1 ja Jokerit kuittasi heti seuraavassa pelissä voittaen 10-3.
 
Viimeksi muokattu:

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt tulee turpaan ja lujaa. Urholta tuon katselen ja otan töllön virtapiuhan/töpselin käteeni. Jos/kun tapahtuu se mitä pelkään niin virta helvettiin, sänkyyn ja kaksi peittoa päälle.

Nyt ei ole mitään väliä sillä, että kyse on paikallisesta. Toinen jengi on lennossa ja omaa jengiä jopa hävettää katsoa. Jos Jokerien pelaajilla Koikan johdolla olisi munat niin irtisanoisivat itsensä. Ei tuota kukaan jaksa katsoa ja ei kait se kivaa Koikallekaan ole kun "miestä" heitellään kuin märkää rättiä ja ukkoja menee ohi oikealta ja vasemmalta. Tomek koppiin ja vedelköön terveellä kädellä kuokkaan noita luusereita.

Ja ihan yksin en aatosteni kanssa ole. Käsi ylös kukaan muistaa tällaiset Veijo Veikkauksen kertoimet 1,65 - 4,40 - 3,30.

Hävettää jo etukäteen. Masa vois soittaa Nybarille, että jos nyt illalla viedään valkoinen lippu ja heitetään se Nordikselle niin eikö se riitä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ja ihan yksin en aatosteni kanssa ole. Käsi ylös kukaan muistaa tällaiset Veijo Veikkauksen kertoimet 1,65 - 4,40 - 3,30.

Hävettää jo etukäteen. Masa vois soittaa Nybarille, että jos nyt illalla viedään valkoinen lippu ja heitetään se Nordikselle niin eikö se riitä.

Tuossa on sellainen kerroin Jokereille, että sitä kannattaa lähteä jo kokeilemaan. Veikkaanpa, että Jokerit on huomenna hyvinkin vahvoilla, olivat ennakkoasetelmat sitten mitä tahansa. Viime kaudellahan HIFK oli täysin paska mutta paikallisotteluissa pelkkää rautaa. En yhtään ihmettele, vaikka tulisi eka kotitappio tällä kaudella.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa on sellainen kerroin Jokereille, että sitä kannattaa lähteä jo kokeilemaan.
Suunnilleen yhtä hyvä idea kuin pelata kuudestilaukeavalla venäläistä rulettia siten, että 5 skodea on pesässä ja yksi tyhjä. Voihan toi joskus osua, montaa kertaa en koettaisi. Kympillä lähtee huominen tulosveto 7,8-0,1.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Juu, viime kaudella HIFK vei Bluesia pistein 14-1 ja Jokereita 11-4, mutta keräsi lopuista 48 pelistä 65 pistettä. Veikkaan, että Jokerit sisuuntuu huomiseksi. Riksman pelaa huippupelin ja Aravirta johtaa Jokerit tiukkaan voitotaistoon. Ihan kaikkien mahdollisuuksien peli lopputuloksen osalta ja Veikkaus antaa tosi anteliaan kertoimen 3,30 Jokereiden voitolle. En suosittele mitään, mutta Veikkaus näkee HIFK:n liian suurena suosikkina, koska peli on paikallispeli, jossa sarajataulokossa kehnompi joukkue on usein yllättänyt ns. vahvemman naapurin. Pidän HIFKiä suosikkina pelissä, mutta aika niukalla marginaalilla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Suunnilleen yhtä hyvä idea kuin pelata kuudestilaukeavalla venäläistä rulettia siten, että 5 skodea on pesässä ja yksi tyhjä. Voihan toi joskus osua, montaa kertaa en koettaisi. Kympillä lähtee huominen tulosveto 7,8-0,1.

Älähän nyt viitsi olla niin kriittinen, vaikka Jokerit on pelannutkin alkukauden päin persettä, niin paikallisottelu on kuitenkin aivan eri juttu. Johannes sen tuossa yllä jo kertoikin. Ottelu ei ole kuitenkaan lähellekkään sellainen spektaakkeli, mistä pitäisi maksaa yhtään ylimääräistä ottelulisän muodossa. Ei taida tulla tupa täyteen, varsinkin kun on vielä tv-ottelu kyseessä (veikkaan n. 7500 katsojaa).
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Suuria odotuksia ei ole. Itse asiassa odotuksia ei ole ollenkaan. Viime viikolta odotin täyttä pottia, mutta kas kummaa - 0 pistettä kahdesta sellaisesta ottelusta, jotka olisi ehdottomasti pitänyt kääntää. Jos ne nyt vaikka yllättäisi ja voittaisi edes IFK:n, kun ei odota mitään?

Se on kyllä totta, että Stadin paikallispeleissä alamaissa ollut joukkue on hyvin usein yllättänyt suosikin, mutta tällä hetkellä on hyvin vaikea nähdä, että Jokerit saisi edes pistettä IFK:lta nyhdettyä. Jokereissa mikään ei toimi tällä hetkellä hyvin. Tasakentällisin pelaaminen on keskinkertaista ja erikoistilannepelaaminen suorastaan surkeaa. Jos IFK saa hokkarit heti alusta liikkeelle ja Jokerit joutuu jäähyilemään, niin teurastus on tulossa. Jos varsinkin Sami Helenius on kokoonpanossa, se on IFK:lle suuri etu.

Karu veikkaus on 5-1 vaakunapaidoille. Sekä Granlund, että Pulkkinen osuvat tolppien väliin.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Siis ei helvetti mikä peli tulossa. Kauden avauksesta jäi hyvä maku mieleen, sillä olinhan analysoinut, että mestarisuosikki numero 1 (HIFK) vie Jokereita ensimmäisessä ottelussa kuin sikaa säkissä. Mutta toisin kävi; Jokerit uskomattomalla tuurilla voitti tuon pelin.

Mutta mitäs on odotettavissa sitten huomenna? Persraiskaus. Sanotaan, että jos HIFK ei yllä kuuteen maaliin, niin se on suorastaan pettymys. Jokerit on niin isossa kriisissä, että olla ja voi. Maali heti ensimmäisellä minuutilla ja Jokerien selkäranka sanoo riksrakspoks. Saarinen, Eronen ja Pirnes pelaavat ihan hyvin, mutta muut pelaajat näyttävät siltä, kuin kuuluisivat jonnekin Suomi-sarjaan.

Eli huomenna luvassa Jokerien megatappio luvuin 8-2... Puolustus pelaa hameet päällä ja hyökkääjät ovat katollaan koko ajan. Ei kai siinä mitään, viihdyttäviä hetkiä Jäähalilla.

Jokerien ainut toivo on, että Jan Lundell pelaa maalilla ja avaa kultaiset haaransa.
 

Touho

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Suomi, Minnesota
Itse jään telkkarin ääreen kotiin katsomaan peliä, vaikka liitäähän joukkue myötätuulessa ja MG:stä pitäisi nauttia nyt kun vielä voi. Eipä ole toi suolainen hintalisä ja tiistai-ilta kovin hyvä yhdistelmä. Kyllähän tulee aika kriittistä tekstiä narrifaneilta, jos jotain otteluennakkoa niin tällainen tällä kertaa:

Jokerit:

- Teemu Pulkkinen, avausmaali ja jätkä on huomenna energiaa täynnä selvästi Jokereiden paras pelaaja
- Saarisen Ossi toinen näkyvä pelaaja narripaidoilta

HIFK:

- Mikke on ilmiliekeissä ja Nordiksen yleisö syttyy tälle taitavalle nuorukaiselle, MG heittää 1+3
- Ahtola on kanssa hyvä, tekee 2+0
- Hirson umpisolmu aukeaa, 0+4
- Lennu ei jatka kiikareilla tämän pelin jälkeen
- Järventie on liekeissä

Tulosveto 4,5-0,1
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Älähän nyt viitsi olla niin kriittinen, vaikka Jokerit on pelannutkin alkukauden päin persettä, niin paikallisottelu on kuitenkin aivan eri juttu.
Johannes heitti oikeutetusti pitkällä kokemuksella tämän paikallispeli näkökulman, mutta nyt on eri juttu. Olen itse aina ensimmäisenä liputtamassa, että jos omalla joukkueella menee huonosti niin mielellään paikallispeli, joka voi päätyä miten vain. Nyt on eri juttu, joskus vuonna Otakar, mulla oli sellainen fiilis, että oli kiva mennä Nordikselle kun tiesi, että pojoja tulee.

Teillä on nyt suunnilleen sama tilanne. Ihmiset eivät minun mielestäni vielä tajua millainen kultakimpale MG on. Minusta on ihan hölmöä vedota siihen, että tuohan on vasta 17 vee jne. Paskan marjat, ei se ole ikää ennenkään katsonut kun joku sytyttää roihun. MG tekee tämän.

Iso onnittelu myös Hifk:lle siitä, että ottivat Kanki-Mara parin töihin. Kun ennen kautta Maraa kehuin, sain 100-0 turpaan sille ajatukselle, että Mara on huippupakki. Anybody, keskustellaanko nyt ?

Hifk:lla on kasassa se mitä vaaditaan, dynamiitti joka on paljon isompi kuin moni uskoo ja siihen päälle sikavahva tukijalka Kanki-Mara. Ainoa riski mun papereissa on veskarit ja Söden järjetön yliarvostus, on 1/3 niin hyvä pelaaja kuin Mara.

Halleluja ja turpaan tulee.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ihmiset eivät minun mielestäni vielä tajua millainen kultakimpale MG on. Minusta on ihan hölmöä vedota siihen, että tuohan on vasta 17 vee jne. Paskan marjat, ei se ole ikää ennenkään katsonut kun joku sytyttää roihun. MG tekee tämän.

Kun ennen kautta Maraa kehuin, sain 100-0 turpaan sille ajatukselle, että Mara on huippupakki?

Söden järjetön yliarvostus

MG on tosiaan se liekki, mikä on ollut HIFK:ssa kadoksissa monen monta vuotta. Ja samalla on noussut myös muitakin nuoremman kaartin pelaajia isoja harppauksia eteenpäin. Vielä kun saataisiin hereille näitä kokeneita pelaajia niin paketti alkaisi olla erittäin hyvällä mallilla hyökkäyksen osalta.

Marasta oli suuret epäilyt vain ja ainoastaan ailahtelevien otteiden takia parilta viime kaudelta (viime kausi meni täysin reisille loukkaantumisen takia). Tämä oli varmasti syy monella epäilyihin, kun sopimus julkistettiin (itseni mukaan lukien). Mutta myönnän olleeni enemmän kuin väärässä ja Jokeri-tausta ei haittaa pätkääkään tässä pakkiparissa.

Södellä on jonkinlainen kulttiasema kannattajien keskuudessa (itse en kuulu tähän joukkoon). Hän pelasi loistavasti viimeksi kun oli HIFK:ssa, mutta joukkuekkin oli täysin erilainen. Nyt on tullut pelaajalle vuosia lisää ja käyrä näyttää uralla menevän alaspäin. Tuo joukkueeseen varmasti johtajuutta, mutta mun mielestä rooli kentällä pitäisi olla pienempi, on liian riskialtis (Clarkelle pitäisi löytää uusi puolustajapari). Hän ei ole se pelaaja kuka korjaa Clarkelle tapahtuvat koomailut.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Nyt tulee turpaan ja lujaa...

...Kympillä lähtee huominen tulosveto 7,8-0,1.

Suuria odotuksia ei ole.

Persraiskaus.

Halleluja ja turpaan tulee.


No huh huh. Ei tämä nyt mitään selvää kauraa todellakaan ole. Kyllä te nyt sen tiedätte "päissänne", että edelliset pelit eivät kuitenkaan tätä peliä ratkaise. Kova vääntö tulossa, se on varma juttu se.

Odotan IFK:lta paljon. Luistimen pitää liikkua alkusekunneista lähtien liukkaasti. Fyysisellä ja energisellä otteella eteenpäin vaan. Alkukierroksien perusteella IFK:n pelaajien itseluottamus on ollut kunnossa, ja turha sitä huomennakaan on nöyristelemään lähteä. Kunhan muistaa pitää jalat maassa ja paketin tiiviinä, niin homma luistaa huomennakin.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos Jokerit lähtee varovaisesti pelaamaan sumppua ja kyttää vastahyökkäyksiä, eikä IFK onnistu kovin ajoissa maalinteossa, mutta naapuri käy tekemässä yhden tai pari, tulee illasta tuskainen kotijoukkueelle. Niinpä toivonkin, että narritkin lähtisivät rohkeasti pelaamaan, jolloin tilanteita avautuisi molemmille tasaisesti. Silloin IFK on vahvoilla, väitän. Veskarit tietysti paljon vartijoina sikäli, ettei hörppyihin ole varaa. En oikein jaksa uskoa kovin suuriin voittomarginaaleihin, peli päättyy yhden tai kahden maalin erolla suuntaan tai toiseen. Pettymys on helvetin iso, jos IFK häviää, kun nyt olisi oiva tilaisuus niistää kunnolla kyntävää arkkivihollista.
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
No huh huh. Ei tämä nyt mitään selvää kauraa todellakaan ole. Kyllä te nyt sen tiedätte "päissänne", että edelliset pelit eivät kuitenkaan tätä peliä ratkaise. Kova vääntö tulossa, se on varma juttu se.
Yleensä ja periaatteessa näin. Nyt on vaan ihan eri tilanne, te olette MG & co avulla saaneet sen driven päälle mitä tarvitaan. Minä olen tässä vaiheessa kautta aidosti sitä mieltä, että te menette tappiin asti. Vituttaa ihan kympillä, mutta näin se menee, kattilan haju on Nordiksella.

Meidän huominen mahdollisuus on parin staran ja Juuson harteilla. Kaikki tietävät ettei Jokereita voiteta, jos Juuso päättää kopata kaiken. Tätä sitten tukee se, että liekkeihin roihahtaessaan Pirnes/Hentu pystyvät näitä pelejä voittamaan. ISO ongelma vaan on se, että Juuso ei ole ihan hereillä ja Hentusella ruuti on turhan kostea.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kun ennen kautta Maraa kehuin, sain 100-0 turpaan sille ajatukselle, että Mara on huippupakki. Anybody, keskustellaanko nyt ?

Hifk:lla on kasassa se mitä vaaditaan, dynamiitti joka on paljon isompi kuin moni uskoo ja siihen päälle sikavahva tukijalka Kanki-Mara.

Noh, aika oikeutetusti jengi oli epäilemässä Maran mahiksia kun ottaa huomioon parin viimekauden otteet. Periaatteessa samaa voisi sanoa nyt kyllä Södestä.

Toisaalta, muistan Bozikin dissanneen Petteri Wirtasen niin ettei muka liigatasolla kelpaa kuin kolmospariin. Veikkaan herran tällä hetkellä kelpaavan aika moneen jengiin jaffalan porukan kuuluessa tähän sakkiin. No, se menneistä.

HIFK:lla on mun mielestä täysi oikeutus ja itseasiassa vaatimuskin voittaa huominen kohtaaminen. Vettä on virrannut siltojen alta sitten kauden avauksen ja nyt ollaan pisteessä missä mikään muu kuin 3p voitto ei ole hyväksyttävää. Narrit kyntää syvällä ja HIFK tuulettaa korkeuksissa.

Ainahan se on mahdollista romahtaa kotona(viimekausi köhköh) mutta jotenkin mä en usko siihen nyt. KJ on joka haastattelussa alleviivannut kotimatsien tärkeyttä, samoin lähes jokainen pelaaja ketä kotisivuilla on videoissa haastateltu. Varmasti viimekauden saldon parantaminen on tän kauden yksi avaintekijöistä myös muilla kun meillä faneilla. Miksi tähän ei pitäisi uskoa siis jatkossakin?

Maalivahtipeli menee narreille kyllä, mutta on se jo tässä vaiheessa kautta todettu, että Riksman ei ole mikään god-like(enää) ja on täysin voitettavissa. Pakistossa ollaan mun mielessä edellä, samoin hyökkäyksessä. Valmennus menee siinä mielessä meille, että Kojon systeemi on jo ajettu sisään ja kantaa nyt hedelmää. Aravirta kamppailee ilmeisesti vielä tän jutun kanssa, tai sitten jokereiden ongelmat on jotain muuta.

Kotietu, yleisön tuki ja hyvä meno päällä. Siihen päälle vielä Mikke-huuma niin hyvältä näyttää.

Odotan selkeää kotivoittoa. In the end ihan sama miten kunhan 3p tulee, mutta nyt olisi hyvä jo pitää se oma viisikkopeli kasassa koko 60min. Sama se sitten vaikka voitettais 1-0 tai 3-1, kunhan ei tapahdu sitä mitä jyväskylässä ja treella meinas käydä.

Olisi myös hyvä saada vähän infoa HIFK:n loukkaantuneiden tilasta. Dahlman kentällä jo huomenna? Turre?
 

torpeedo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Lunkan väärintorjutut voitot
Huomenna on pelissä enemmän kuin kolme pistettä. HIFK:lla on takana kotivoittojen sarja mutta jengi ei ole vielä löytänyt tietään lehtereille. Voitto huomenna voisi herättää joukon nukkuvia kotisohvalaisia ja toisaalta antaisi joukkueelle hyvän lähdön erittäin tärkeään 11pvn jaksoon. Tuo jakson pistesaalis määritelee mihin kastiin joukkue sarjassa kuuluu.
Pitää myös muistaa että rämpiminen huomenna tarkoittaisi sitä että Stadin herruus ratkeaisi käytännössä jo ennenkuin liiga on ehtinyt edes kunnolla alkaa.

Seuraavaat 11pv hyvin niin HIFK on kärkamppailussa, katsomot täyttyvät. Huono pätkän jälkeen meiltä on mennyt Stadin herruus, alemman keskikastin joukkueen pelit ei edelleenkään kiinosta ketään ja KJ saa kenkää.

Jokereilla on saman tilanteen peilikuva, joten huomenna hallista lähtee yksi helevetin pettynyt joukkue.

Tämähän on klassikkopaikka HIFK:n romahtamiselle, nyt nähdään onko mikään muuttunut.

Niin tai näin, huomenna laatikkoon hyppää kaksi hyvinmotivoitunutta joukketta voitonkiilto silmissä. Peruuttamaan ei lähde kumpikaan.

Odotan hyvää ja kiihkeää matsia. Nyt olisi KJ:ltä hyvä veto heittää jo ekassa vaihdossa kliininen pelikirja syrjään ja laittaa peliin "hämmennä ja hallitse"-kortti. Ara on huono reagoimaan sellaiseen ja muutenkin yv/av sopii huonosti Jokereille.
 

Senior

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Teillä on nyt suunnilleen sama tilanne. Ihmiset eivät minun mielestäni vielä tajua millainen kultakimpale MG on. Minusta on ihan hölmöä vedota siihen, että tuohan on vasta 17 vee jne. Paskan marjat, ei se ole ikää ennenkään katsonut kun joku sytyttää roihun. MG tekee tämän.

On kaksi asiaa, jotka eivät sovi nykyIFKlle
- tilanteet, jossa se on lähitilastoihin verrattuna ennakkosuosikki - varsinkin paikallisesti. Silloin ei ole tavatonta nähdä tavatonta pelillistä ähkyä, missä ei onnistu mikään ja naapurin maalivahti pelaa IFKn puuduksiin.
- tauot. Maaottelutauot tai liialliset välipäivät. IFK on huonoimmillaan pelaamattomien kausin jälkeen. Mitä enemmän välipäiviä, sitä vaikeampi on käynnistyminen.

Sitäpaitsi väitän, että IFK on suhteellisen keskinkertaisella pelillä saanut suhteellisen hyvin pisteitä. Ei kokonaisuus vielä toimi ja nykytekemisessä voi valitettavasti olla hyvinkin kyse vain siitä, että "nyt on hyvä jakso". Toivottavasti nöyryys on säilynyt ja perustekeminen kiinnostaa ja on arvossaan. Leijuminen on vähentynyt merkittävästi ja viisikot tekevät kokonaisuuksina töitä, mutta takkeja ei kannata vielä availla.

Mitä MG:hen tulee - olin tilaisuudessa katsoa yhden kotiottelun (Blues) pitkän sivun sijaan päätykatsoman keskeltä-ylhäältä. MG on tosiaaan huippulahjakkuus, jonka A-junnukomennusta ei noilla näytöillä ihan heti tule. MG on sitävastoin saanut poikkeuksellisella pelinluku ja -tekotaidoillaan ketjukaverinsakin lentoon. Katsokaa miehen (lue: pojan) pelikäsitystä, kentän näkemistä, itseluottamusta - en ihmettele, miksi siirrosta tehtiin taustalla niin isoa numeroa. Seuratkaa hänen tekemistään vaihto vaihdolta. Sellaista peliälykkyyttä ja -käsitystä ei näe joka vuosi, puhumattakaan, että jannu on 17 v. Sitäpaitsi kaikella tavalla aistii, että kyseessä on tervepäinen nuorukainen, joka ei tule häikäistymään pääkaupunkiseudun kirkkaista valoista ja kiusauksista. Toivottavasti kukaan tai mikään ei pilaa tätä kimpaletta turhuuten tai turhien odotusten ja paineiden markkinoilla. Nyt tarvitaan nöyryyttä, realismia ja maalaisjärkeä. MG on vielä todella raakile, mutta huippusellainen. Silti nasta nähdä hänet IFKssa. Menikö puukko tarpeeksi syvälle :)
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Menikö puukko tarpeeksi syvälle :)
Palleaan tuikkasit, tuli selkäpuolelta läpi ja koetin kääntää takaisin. Oli vissin hakaset tarttuneet kiinni ja tarvittiin sitten isompi terä irroittamaan tuo pieni kuitti. Aluksi sattui, mutta kun taju meni niin oli ihan hyvä olo.
 

R.P.M. 12 000

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Huomenna taas matsiin ja kyllä täytyy sanoa, että pitkästä aikaa HIFK:ssa on pelaaja, jota teknisen taituruuden takia on nasta mennä katsomaan: Micke.

Ja toinen pelaaja, joka on jäänyt yllättävänkin vähälle hehkutukselle on Wirtanen, joka ainakin omat odotukseni on ylittänyt kirkkaasti.

Ei taida huomenna kuulua liikaa Hata-huutoja? Onkohan yhtään jokerikannattajaa tulossa provosoimaan kingejä hallille?
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Kertoisiko joku ystävällinen sielu mulle, alkaako tämä peli tasan 18.30 vai viimekausien canal-tyyliin 18.38? Matsihan tulee sieltä Urholta. Pikkasta minuuttiaikataulua pukkaa, joten oisin kiitollinen tiedosta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös