Matti Vanhanen: ääliö tahallaan vai tahattomasti?

  • 141 689
  • 1 234

Yläpesä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Demarit ovat tajunneet että heidän läpimätä aatteensa on vajoamassa syvälle suohon, on viimeisenä oljenkortena laittava Sirola-opiston käyneet punikkitoimittajat likaiseen työhön.

Demarit ja Sirola? Nämä paranoiat menevät jo ihan Bäckman-luokkaan.

Parastahan toki olisi että tämä aihe vaiettaisiin hiljaiseksi ja jatkettaisiin entiseen malliin. Kun on tuo talouskriisikin päällä, jonka ei pitänyt koskea Suomea...
 

Sannoittaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tämän play off -sarjan pelaajat ovat kotiedun pitäneet Ari Korvola ja Mikael Jungner sekä oman pelinsä vielä kunnolla avaamattomat Matti Vanhanen ja lähdesuojan nauttija.

Jos asia etenee tuomioistuinkäsittelyyn, niin

Korvolalla on varmistettu immuniteetti, jos (ja vain jos) hänellä on hallussaan kirjallinen suostumus valaehtoisen todistuksen antamisesta tuomioistuimessa lähdesuojan nauttijalta.

Jos (ja vain jos) Korvolalla on em. kirjallinen suostumus, myös Jungnerilla on varmistettu immuniteetti.

Korvolan ja Jungnerin etulyöntiasema perustuu tuohon (todistajien läsnäollessa) allekirjoitettuun suostumukseen todistaa vaadittaessa Silminnäkijä -ajankohtaisohjelmassa Korvolan esittämät väitteet. Korvolalla on ollut täysi legitimiteetti toimia nähdyllä tavalla, ja hän on kyennyt vielä ulkoistamaan vastuun suostumusasiakirjalla.

Jos lähdesuojan nauttija vannoo todistetusti väärän valan tuomioistuinmenettelystä ja esittää oikeudessa paikkansapitämätöntä tietoa, on vastuu lähdesuojan nauttijalla itsellään. Tuomio väärästä valasta vapauttaa Matti Vanhasen, mutta ei horjuta Korvolan eikä sen myötä Jungnerin asemaa.

Jos lähdesuojan nauttijan tuomioistuimelle valaehtoisesti annettu lausuma on paikkansapitävä, on mahdollista, että Matti Vanhanen joutuu vaikeuksiin. Tämäkin tulos on Korvolalle ja Jungnerille yhdentekevä; se voi kuitenkin vaikuttaa luottamusta ja suosiota kasvattavasti Yleisradiota kohtaan.

Korvolan ja Jungnerin selustan suojaamisen kannalta mahdollisen valaehtoisen lausuman paikkansapitävyys tai -pitämättömyys mahdollisessa tuomioistuinkäsittelyssä on yhdentekevä, jos Korvolan väittämä lähdesuojan nauttijalta saatu suostumusasiakirja on olemassa.

Matti Vanhasen ja Suomen Keskustan vinkkelistä voidaan käyttää pokeri -analogiaa. On päätettävä, katsotaanko vai eikö katsota, bluffaako Korvola (suostumusasiakirjaa ei ole olemassa). Matti Vanhanen ja Suomen Keskusta tarvitsevat tällä hetkellä kipeästi asiaintilan oikaisun, ja heidän on nyt näytettävä julkisesti toteen, että YLEn tietosuojan nauttija puhuu vasten parempaa tietoa tai peräti täyttä paskaa, tai että tuota henkilöä ei tosiasiallisesti olekaan olemassa.

Edellä esitetyn perusteella veikkaan, että Korvola ja Jungner lähtevät tilanteesta kuivin jaloin.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Demarit ja Sirola? Nämä paranoiat menevät jo ihan Bäckman-luokkaan.

Jotenkin tuntuu, että tuo pointti meni iloisesti ohi suurimmalta osalta JA:n oikeistolaisia. Anyway, en kyllä usko, että tämä tähän jää: jonkun pää tulee putoamaan ja aivan kiinnostavaa nähdä kenen. Minä en etukäteen tekisi mahdottomaksi tutkivaa journalismia (toisin kuin ilmeisesti monet täällä), mutta siihen kuuluvat aivan sisäänrakennettuna ominaisuutena kovatkin riskit, joista on sitten vastuu kannettava. Eli en kauheasti surisi myöskään sitä, jos YLE ja Korvola jäävät tässä kakkoseksi, olennaista on että asia tulee selvitetyksi, puoleen tai toiseen. (Sinänsä on kyllä kiinnostavaa, ettei Vanhanen tässä kysymyksessä ole kiirehtimässä käräjille toisin kuin Ruususen tapauksessa.)
 

tant gredulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Silti tämä Vanhasjupakka mikä nyt velloo on tarkoitushakuista ilman näyttöjä tapahtuvaa räksytystä ja syö ennestään median uskottavuutta. Eikö olisi ollut helpompaa ja näyttävämpää tutkia koko vaalirahasotku kaikkien puolueiden osalta ja käydä vaikka MOTissa puolueittain läpi, että näin tämä homma hoituu.

Ehkä media kokee voivansa tarttua tällaiseen vähäpätöiseempäänkin, jonka 'voi todistaa', koska se ei voi tarttua siihen yleiseen hyvä-veli-mentaliteettiin? Siitä kun ei voi laittaa kuormakirjoja tjsp. näytille. Se vain 'on'.
 

HemmoP

Jäsen
Oma veikkaus asian jatkumisesta on, että KRP toteaa (Rafalski 4-0 btw), että Vanhasen osalta ei ole tutkittavaa ja ylen osalta Vanhasen pitäisi asianomaisena tehdä tutkintapyyntö/rikosilmoitus ennen kuin se menisi eteenpäin. Näin ei käy, ja karavaani kulkee ja koirat räksyttää entiseen tapaan.

Medialta aivan uskomatonta avuttomuutta, että koko vaalirahajupakkaa ei yksinkertaisesti revitä kokonaan auki henkilö henkilöltä puoluekirjan väristä välittämättä.

ja Jungner lähinnä odottaa, että saisi kenkää ja kultaisen kädenpuristuksen. Vissiin opittu siellä viime kesän xxk€ johtamiskurssilla jenkkilässä...
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Siffalla taitaa demokratian pelisäännöt mennä aika kekkoslaiseen tyyliin... Minusta tämä tilanne on erittäin terve, että puhutaan asioista suoraan ja kriittisestikin, ja nyt näyttäisi vahvasti siltä, että mädäntynyt puoluerahoitus-systeemi siivotaan todella hyvään kuntoon. Eikä tätä olisi tapahtunut, jos tässä maassa saisi puhua asioista vain neljän vuoden välein vaalikampanjan aikana, ja lopun aikaa palvottaisiin kulloistakin hallitusta kuin epäjumalaa.

Sinä siis olet vaatimassa Vanhasen eroa, jos eduskunta antaa hänelle luottamuksen. Tästä oli kyse kirjoituksessani, josta olle**** oli lainannut kokonaisuudesta tuon yhden lauseen. Käypä vilkaisemassa, mitä kirjoitin. Muuten olen kirjoituksestasi täysin samaa mieltä. Sitähän korostivat eduskunnassa kaikki puolueet.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sinä siis olet vaatimassa Vanhasen eroa, jos eduskunta antaa hänelle luottamuksen.

En taida olla vaatimassa, joskin minusta hänen pitäisi ylipäänsä erota, täysin turha poliitikko - anyway, ei sinänsä ole ollut ennenkuulumatonta suomalaisessa parlamentarismissa, että eduskunnan luottamusta nauttinut pääministeri tai ministeri on joutunut eroamaan. Konjunktuurit ovat olleet sellaiset. Mutta tämä sivuhuomautuksena menneistä ajoista, silti olen vanhoilla paasikiviläis-kokoomuslaisilla linjoilla siinä suhteessa, etten näe poliittista prosessia minään raastuvanoikeutena: luottamus voi murentua monista syistä ja on aika hankala luokitella niiden hyvyyttä tai huonoutta etukäteen mitenkään kategorisesti, jokainen konstellaatio on ainutlaatuinen.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
On harmi, että keskustalla on noin iso rooli nyky Suomen politiikassa. Näkisin itse mielelläni sen, että olisi selkeästi kaksi isompaa puoluetta, kok ja sdp, jotka vuorollaan kokoaisivat jonkunlaisen "sateenkaarihallituksen" ympärilleen. Nykyäänhän vakiintunut käytäntö on 2 isoa ja vihr+rkp.

Olen täällä toistanut jo usein, että demokratiassa kansa päättää vaaleissa nämä puolueiden paikkajaot. Keskusta on yleispuolue, jossa enemmistö on toimihenkilöitä ja työläisiä. Maanviljelijät ovat vähemmistönä keskustassa. Asuntoalueella, jossa asun, aktiiviset (kuntavaaleissa mukana olleet ehdokkaat) keskustalaiset ovat lääkäri, kaksi opettajaa ja sairaanhoitaja. Keskusta on Suomen suurin puolue ja pitäisi ymmärtää, että siellä on väkeä kaikista ammateista.

Itse en keskustaa ole äänestänyt, mutta olen porvarihallituksen kannattajana ilolla todennut sen kasvun nykyiseksi pääministeripuolueeksi. Toki saan melkein päivittäin maaseudulla käydessäni informaatiota keskustan tilanteesta perinteisiltä, mutta vähemmistöön jääneiltä, talollisilta. Siellä ei tunneta sääliä, jos Vanhanen on syyllistynyt lahjuksien vastaanottoon.
 

Major Julli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Puttosen, Järvelän ja Ranniston potkut
Toki saan melkein päivittäin maaseudulla käydessäni informaatiota keskustan tilanteesta perinteisiltä, mutta vähemmistöön jääneiltä, talollisilta. Siellä ei tunneta sääliä, jos Vanhanen on syyllistynyt lahjuksien vastaanottoon.

kun sulla siffa on kontaktit kunnossa niin osaatko arvioda paljonko Vacon on antanut Keskustalle vaalitukea? Vai ovatko vain bilateerilaisesti vaihtaneet keskenään "se on ihan Matti!" ja "Aurinkokuningas" kirjoja henkenkohotukseksi?
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
En taida olla vaatimassa, joskin minusta hänen pitäisi ylipäänsä erota, täysin turha poliitikko - anyway, ei sinänsä ole ollut ennenkuulumatonta suomalaisessa parlamentarismissa, että eduskunnan luottamusta nauttinut pääministeri tai ministeri on joutunut eroamaan.

Näin käy Vanhasellekin, mikäli esim. lahjussyyte todetaan oikeaksi. Itse etenen asia kerrallaan. Huomenna eduskunta antaa tämän päivän hallituksen tiedonanto-asiassa Vanhaselle luottamuksen. Eli ainakin vihreiden, RKP:n, kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat haluavat Matin jatkavan. Kd on tämän päivän keskustelun perusteella tulkintani mukaan antamassa luottamuksen Vanhaselle. Perussuomalaisista en ole varma, mutta vasemmistopuolueet ovat sinun linjallasi tai kanssasi samaa mieltä ja äänestävät epäluottamusta Vanhaselle.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
kun sulla siffa on kontaktit kunnossa niin osaatko arvioda paljonko Vacon on antanut Keskustalle vaalitukea? Vai ovatko vain bilateerilaisesti vaihtaneet keskenään "se on ihan Matti!" ja "Aurinkokuningas" kirjoja henkenkohotukseksi?

Vaconista en tiedä, mutta kovia taustajoukkoja (-yrittäjiä) löytyy keskustan tukijoina täällä päin. Itse omistan nuo molemmat kirjat. Vaimon serkku möi Masan kirjan puolipakolla, mutta joutui tarjoamaan kylän huoltoasemalla kahvit, kun Niinistö oli Vanhasta parempi pressavaaleissa. Tamin kirja kuuluu ilman muuta hyllyyni, siinä yhdistyvät niin pelilliset kuin poliittisetkin intohimot.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Eli ainakin vihreiden, RKP:n, kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat haluavat Matin jatkavan.

Kysehän ei ole siitä mitä kansanedustajat haluavat vaan miten puolue käskee heidän äänestää eduskunnassa. Tämähän ei ole kansan edustamista vaan puolueen edustamista. Käsite tunnetaan nimellä puoluekuri ja sillä ei ole mitään tekemistä vapaan demokratian ja ihmisten oikeustajun sekä vapaan tahdon kanssa.
 

Footless

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Itse en keskustaa ole äänestänyt, mutta olen porvarihallituksen kannattajana ilolla todennut sen kasvun nykyiseksi pääministeripuolueeksi.

Eikö olisi ollut luontevaa siirtyä Keskustan kannattajaksi Pohjanmaalle muuttaessa?

Mielenkiinnolla odotan mitä uutta huomenna saadaan asiaan. Keskusta todennäköisesti jatkaa aikarajojen heittelyä sekä erovaatimuksia YLE:n suuntaan, muilta medioilta odottaisin myös jotain konkreettista. Turha tosin varmaan odottaa että Iltapäivälehdet mitään saisivat aikaan, mutta Hesari saattaisi jotain löytääkin liittyen Nuorisäätiöön.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Eikö olisi ollut luontevaa siirtyä Keskustan kannattajaksi Pohjanmaalle muuttaessa?

Seinäjoella kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi kuntavaaleissa, vaikka kuntaliitoksen kaikilla osapuolilla eli Seinäjoella, Nurmolla ja Ylistarolla oli aiemmin keskusta suurin puolue. Sinun tapaasi on vaimon suku painostanut minua jo jonkin aikaa, mutta riittää osaltani, että edes yksi JA:n nimimerkki puolustaa täällä toistaiseksi Suomen suurimman puolueen olemassa oloa. Tasa-arvoisia kansalaisia ne ovat keskustankin kannattajat siinä kuin muitakin puolueita äänestävät ihmiset.
 
Suosikkijoukkue
JYP
Kysehän ei ole siitä mitä kansanedustajat haluavat vaan miten puolue käskee heidän äänestää eduskunnassa. Tämähän ei ole kansan edustamista vaan puolueen edustamista. Käsite tunnetaan nimellä puoluekuri ja sillä ei ole mitään tekemistä vapaan demokratian ja ihmisten oikeustajun sekä vapaan tahdon kanssa.

Mikä se sellainen myyttinen Puolue on? Taustalla ilmeisesti häärii joku Illuminaatti tai muu vastaava, jonka sanelee päätökset ilman että puolueen kansanedustajat voivat siihen vaikuttaa.

Todellisessa maailmassa eduskuntaryhmän kannan määräävät puolueen kansanedustajat, jotka äänestävät asioista eduskuntaryhmän kokouksessa. Enemmistön kanta voittaa ja kansanedustajat sitoutuvat tähän. En oikein näe, että tässä suuresti loukataan demokraattisia arvoja.

Sinun mielestäsi ihanteellinen kansanedustuslaitos olisi ilmeisesti sellainen, jossa jokainen edustaja äänestäisi haluamallaan tavalla toisista riippumatta. Kaunis ajatus, joka ei vain toimisi käytännössä. Tuohan johtaisi siihen, että hallitukset kaatuisivat huomattavasti nykyistä useammin ja hyväksyttyjen lakiehdotusten määrä laskisi huomattavasti. Yhteiskunnan vakaus kärsisi ja monet tärkeätkin uudistukset jäisivät toteutumatta.

Vaalit toimitetaan suhteellisella vaalitavalla, jolloin äänestäjä äänestää ehdokkaan lisäksi myös puoluetta. Tällöin ehdokkaan A1 läpipääsyyn on vaikuttanut myös äänestäjä, joka äänesti ehdokasta A3. Jos ehdokas A1 ryhtyykin sooloilemaan eduskunnassa aivan täysin puolueen linjasta poiketen, kustaan ehdokkaan A3 äänestäjiä silmään.

Tarkoitus ei ole sanoa, että suomalainen poliittinen kulttuuri olisi jotenkin erinomaisessa iskussa. Suurin ongelma eivät kuitenkaan ole puolueet ja niiden sisäinen päätöksenteko, vaan poliittisen ja taloudellisen vallan kietoutuminen yhteen hämäräperäisen kabinettitoiminnan kautta. Tämä ongelma tosin koskee lähes kaikkia länsimaita. Keinot, joilla yhteydet talouselämän (työnantaja- ja työntekijäpuolen) sekä poliittisen johdon yhteydet saataisiin kansalaisille näkyviksi, ovat kuitenkin vielä keksimättä.
 
Suosikkijoukkue
Semo tutti parrucchieri.
Suurin ongelma eivät kuitenkaan ole puolueet ja niiden sisäinen päätöksenteko, vaan poliittisen ja taloudellisen vallan kietoutuminen yhteen hämäräperäisen kabinettitoiminnan kautta.

No näimpä, ja olen muutenkin kanssasi samaa mieltä. Erittäin hyvin toit asian esille. Ja kysyit mikä puolue, niin vastaan että Vallan ja Oman Edun Puolue :)

Heitin siffalle vastakärjistyksen hänen omaan tekstiinsä. Ja en muutenkaan osaisi asiaa ikinä ilmaista niin hyvin kuin sinä. Mutta aivan samoin tunnen ja ajattelen. Eli en halua että eduskunta on individualistien temmellyskenttä, kyllähän puoluetoimintaa tarvitaan suurempiin kokonaisuuksiin ja päätöksentekoon. Tämä kabinettitoiminta on se mitä paheksun ja halveksin, ja siihen liittyvä oman edun tavoittelu ja valtapeli.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Seinäjoella kokoomus nousi suurimmaksi puolueeksi kuntavaaleissa, vaikka kuntaliitoksen kaikilla osapuolilla eli Seinäjoella, Nurmolla ja Ylistarolla oli aiemmin keskusta suurin puolue. Sinun tapaasi on vaimon suku painostanut minua jo jonkin aikaa, mutta riittää osaltani, että edes yksi JA:n nimimerkki puolustaa täällä toistaiseksi Suomen suurimman puolueen olemassa oloa. Tasa-arvoisia kansalaisia ne ovat keskustankin kannattajat siinä kuin muitakin puolueita äänestävät ihmiset.

Niin no, hankalahan täällä JA:n vasemmistohenkisellä foorumilla on Keskustan lippua pitää korkealla, mutta en nyt näkisi maan suurinta puoluetta (kiitos Kataisen tosin, ilman hänen egoaan Kokoomus olisi pääministeripuolue) minään kauheana uhrina. Vaikeaa on ehkä on olla keskustalainen pääkaupunkiseudulla, mutta toisaalta sosiaali-liberalismi tai ekologinen ajattelu tai piia-nooralaisuus tai agnostismi voisivat olla melkoisia haasteita vaikkapa Halsualla.
 
Tuota, mistä päättelet että tuo kyseinen mahdollinen tavaraerä olisi piilotettu juurikin johonkin Nuorisosäätiön rakennuttamaan kohteeseen? Jos joku olisi halunnut lahjoa Vanhasta, niin eiköhän se tavara olisi voitu piilottaa ihan minkä tahansa rakennuskohteen kustannuksiin, ja ollut jopa järkevintä.

Hyvä huomio. Onhan toki mahdollista, että Nuorisosäätiölle urakoinut rakennusliike on saattanut piilottaa kyseisen tavaraerän johonkin muuhun urakkaansa.
 
Tämä vaalirahakohu on saanut aivan liian suuret mittasuhteet.

Justiinsa. Ollaan kaikki vaan hiljaa ja tyytyväisiä. Palvellaan hallintoa nöyrästi, koska se on meitä kohtaan niin vilpitön, rehellinen ja kaikin tavoin pyrkii edistämään yhteistä etua ja parasta.

Erityisesti tuon Nuorisosäätiön toiminta tulisi laittaa tarkempaan valvontaan ja kaikki yhteisestä kukkarosta sinne laitettavat tuet lopettaa.

Mitä tulee edustaja Kalliin, niin toivottavasti hän osaa vetää myös johtopäätökset ja kantaa vastuunsa, mikäli väitteet osoittautuvatkin todenmukaisiksi.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Niin no, hankalahan täällä JA:n vasemmistohenkisellä foorumilla on Keskustan lippua pitää korkealla, mutta en nyt näkisi maan suurinta puoluetta (kiitos Kataisen tosin, ilman hänen egoaan Kokoomus olisi pääministeripuolue) minään kauheana uhrina. Vaikeaa on ehkä on olla keskustalainen pääkaupunkiseudulla, mutta toisaalta sosiaali-liberalismi tai ekologinen ajattelu tai piia-nooralaisuus tai agnostismi voisivat olla melkoisia haasteita vaikkapa Halsualla.

Täällä JA:ssa on poikkeuksellisen paljon keskustan ilkkujia. Keskustan kannattajat ovat poteroissaan, mutta yritän kannustaa heitä omalla esimerkilläni tuomaan Suomen suurimman puolueen kannattajina näkemyksiään esiin. Monille pääkaupunkiseudun kokoomuslaisille ovat vasemmistopuolueet mieluisampia yhteistyökumppaneita kuin porvarillinen keskusta. Sosiaaliliberaaleiksi täällä julistautuneet ovat poikkeuksetta niin keskustan kuin kokoomuksenkin kimpussa. Vasemmistosympatiat tulevat kuitenkin vääjäämättä heidän kirjoituksistaan ilmi.

Mitä tulee Kataiseen, niin olet jättänyt hänen irvimisensä viime aikoina vähemmälle. Porvarien menestys ja vasemmiston alamäki hiljentävät lopulta parhaimmankin filosofin ja sananiekan. Kataisen aika pääministerinä on vielä edessäpäin. Siihen uskominen vielä muutama vuosi sitten olisi leimattu poliittista historiaa tuntemattoman höpinöiksi.

Nyt on lähdettävä metsänparannustöihin ja keskustapoliitikon jorinoita kuulemaan. Palaan illalla, kun tämän päivän äänestys on eduskunnassa suoritettu. Sehän täällä on ollut keskustelun alla, antavatko vihreät 100%:n luottamuksen pääministerille.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Täällä JA:ssa on poikkeuksellisen paljon keskustan ilkkujia. Keskustan kannattajat ovat poteroissaan, mutta yritän kannustaa heitä omalla esimerkilläni tuomaan Suomen suurimman puolueen kannattajina näkemyksiään esiin. Monille pääkaupunkiseudun kokoomuslaisille ovat vasemmistopuolueet mieluisampia yhteistyökumppaneita kuin porvarillinen keskusta. Sosiaaliliberaaleiksi täällä julistautuneet ovat poikkeuksetta niin keskustan kuin kokoomuksenkin kimpussa. Vasemmistosympatiat tulevat kuitenkin vääjäämättä heidän kirjoituksistaan ilmi.

Mitä tulee Kataiseen, niin olet jättänyt hänen irvimisensä viime aikoina vähemmälle. Porvarien menestys ja vasemmiston alamäki hiljentävät lopulta parhaimmankin filosofin ja sananiekan. Kataisen aika pääministerinä on vielä edessäpäin. Siihen uskominen vielä muutama vuosi sitten olisi leimattu poliittista historiaa tuntemattoman höpinöiksi.

Toivon että saat monia ulos kaapista! Rohkaistukaa, JA:n keskustaväki - arvon tekin ansaitsette. Kataisesta ei oikein ole enempää sanomista, sinä kutsuit häntä "valtiomieheksi" (joita itsenäisen Suomen historiassa omien laskujeni on, jaa, nopea laskutoimitus, tuskin kymmentä enempää), minä taas näen hänet sliipatuksi poliittiseksi broileriksi, joita on kolmetoista tusinassa (mukaanlukien Vanhanen ja Urpilainen, joskin Juttaa on vaikea pitää edes sliipattuna), toki Katainen on varmasti taitavampi kuin useimmat, niinkin taitava, ettei maassa ole pääministeri Niinistöä vaan pääministeri Vanhanen. Mikä siis on Kataisen toistaiseksi merkittävin valtiomiesteko. Rehellisyyden nimissä tietysti on sanottava, että rauhalliset ajat ovat tietysti omiaan pitämään poliitikot kyläsarjassa, ja varmasti parempi näin päin, ellei sitten edessä ole oikeasti vaikeita aikoja, jolloin kyllä epäilee nykyisen poliitikko-sukupolvemme kykyjä.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Canucks, BC Lions
Oma veikkaus asian jatkumisesta on, että KRP toteaa (Rafalski 4-0 btw), että Vanhasen osalta ei ole tutkittavaa ja ylen osalta Vanhasen pitäisi asianomaisena tehdä tutkintapyyntö/rikosilmoitus ennen kuin se menisi eteenpäin. Näin ei käy, ja karavaani kulkee ja koirat räksyttää entiseen tapaan.

Tälle kortille minäkin olen taipuvainen pelaamaan panokseni. Yle ei tule mitään konkreettisempaa syytöstä julki tuomaan, ja Vanhanen toteaa, ettei tuollaisia epämääräisiä väitteitä vastaan edes tarvitse puolustautua sen kummemmin. Vanhasesta on kovaa vauhtia tulossa Väyrysen veroinen hahmo suomalaiseen politiikkaan. Ihan sama, miten kovaa yritetään upottaa ja millä keinolla - sieltä se vaan pintaan pullahtaa kuin laadukas korkki (en viittaa JA:n nimimerkkiin) ja jatkaa tiukasti eteenpäin.

Aamulehti ei ainakaan nettijutuissaan ole kovin vahvasti lähtenyt puolustamaan Ylen linjaa. TJEU: Aamulehden nettisivut, jotka sisällöltään muistuttavat hyvin paljon lehden painettua versiota, juttujen ollessa toki tuoreempia. Juttuja voi halutessaan kommentoida.
 

Laakamato

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers (Jokerit)
YLE:n rooli on kyllä tässäkin mielenkiintoinen. Mistä lähtien median hommana on esittää epämääräisiä syytteitä tarkoitushakuisuuden loistaessa taustalla?

Jos jotain reportoitavaa on, reportoikaa toki. Mutta faktat peliin eikä leikitä mitään korkeampaa oikeutta ihan omilla säännöillä. Aikamoista leikkiä vaan tämäkin. Mulle on ihan sama miten Vanhasen käy mutta jos suolataan niin suolatkaa avoimin kortein.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
YLE:n rooli on kyllä tässäkin mielenkiintoinen. Mistä lähtien median hommana on esittää epämääräisiä syytteitä tarkoitushakuisuuden loistaessa taustalla?

Jos jotain reportoitavaa on, reportoikaa toki. Mutta faktat peliin eikä leikitä mitään korkeampaa oikeutta ihan omilla säännöillä. Aikamoista leikkiä vaan tämäkin. Mulle on ihan sama miten Vanhasen käy mutta jos suolataan niin suolatkaa avoimin kortein.

Ei YLE ole keksinyt tutkivaa journalismia - ei varmastikaan kukaan suomalainen, sen verran vähän ja sen verran kesyä se täällä on. Koko toiminta käytännössä lepää lähdesuojan varassa: mitä paljastuksia koskaan tulisi arkaluontoisista asioista ja vaikutusvaltaisista ihmisistä ja organisaatioista, jos tiedon välittäjä olisi välittömästi valokeilassa nimellään ja asemallaan? Tämä toki mahdollistaa väärinarvioita ja pahojakin erehdyksiä tulee, mutta pahatkin erehdykset ovat hinta siitä, että meillä on olemassa tälläinen tehokas kontrollikeino yhteiskunnan valtaapitävien toimintaan. On yhteiskuntia jossa näin ei ole - kelpaisiko vaihtaa? Tästä media puhuu puolustaessaan (käytännössä) oikeuttaan viihteelliseen ja kaupalliseen juorujournalismiin - tosi hienoa, että vielä on joukossa oikeatakin tutkivaa journalismia, jolla on oikeastikin yhteiskunnallista arvoa. Tämä tulee muistaa tässä sontamedian tulvassa. (Mitenkään ihannoimatta Korvolaa, joka on egoistinen ja sensaatiohakuinen journalisti, mutta hän sentään noudattaa tutkivan journalismin perusperiaatteita eikä kohdista mielenkiintoaan edellisen vuoden BB-"tähtien" yksityiselämään.)
 

12961

Jäsen
Näistä kuiteista pystyisi sitten todentamaan, että ne sisältävät kaikki käytetyt rakennustarvikkeet? Eihän se ole edes teoriatasolla mahdollista.

Niistä rakennusliikkeistä löytyisi koko myyntilaskutus viimeisen 10 vuoden ajalta, mahtaako riittää? Yksikään yritys ei säästä arkistojaan yhtään kauempaa kun on pakko. Onko koko asia edes relevantti mikäli rike on vanhentunut?

Toiseksi, kuka olisi niin tyhmä, ettei hukuttaisi suhteellisen pientä tavaraerää esimerkiksi johonkin isoon kerrostalo/toimitilaprojektiin? Sellaiseen saisi helposti upotettua vaikka 15t euron arvoisen "ystävänpalveluksen". Näitä tosiaan riittää erityisesti rakennusalalla, kuten nimimerkki Yläpesä jo aiemmin totesikin.

Ei, en ole kepulainen, vaan lähinnä Penttiläläinen "Nuorsuomalainen", mutta ihmettelen näinkin vähäpätöisestä asiasta noussutta keskustelua.

Pääministerin tulisi erota mikäli hänet tuomitaan rikoksesta niin että tuomio haittaa pääministerin tehtävien suorittamista. Ei yhtään aiemmin, mikäli hallituksen sisäinen luottamus säilyy. Hallituspuolueiden luottamus riittää toistaiseksi, kansan osalta luottamus punnitaan sitten seuraavissa vaaleissa, järjestetään ne sitten ennakkoon tai ajallaan.

Kokoomuksen kannalta voisi toisaalta olla ihan mukavaa pitää tässä kohdin uudet vaalit ja tiputtaa kepu hallituksen kakkospuolueeksi. Urpilaisen kanssa ei kaiketi kukan halua toimia samassa halituksessa, Soinista puhumattakaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös