Välieräsarja JYP-KalPa kevät 2009

  • 65 353
  • 273
Suosikkijoukkue
KalPa
Eiköhän tämä voida jo avata kun tuo tilanne tuolla bluus-pelsuissa on aika taputeltu.

KalPa ja Jyp kohtaavat JÄLLEEN kerran välierissä. Edellisen kerran kohdattiin keväällä -91 jolloin KalPa vei ottelusarjan suoraan 3-0 Jari "upe" Pulliaisen jatkoaika-maalilla Kuopiossa. Samanlaista buumia on jälleen ilmassa kun nämä rakkaat viholliset kohtaavat.

En ennusta mitään mutta luonnollisesti toivon oman joukkueen parasta. Joka tapauksessa kausi on ollut loistava jo tähän saakka joten otetaan vielä se mikä meille kuuluu, olkoon se sit mitä vaan.

Ei tämän enempää avaukseen ettei heti kaikki paukut lopu :)
 

dead c

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olisihan tämän parin tietysti säästänyt finaaliin mieluummin, mutta tämä on jo välieräsarjana jotain legendaarista ja hienoa.

Ikävä vain, että Kalpa herättää itsessä pelkästään positiivisia fiiliksiä, joten joukkueen mahdollinen pudottaminen ei tule aiheuta samanlaista kiimaa kuin esim. Kärppien kohdalla.

Tiukka sarja tulee. 4-2, en sitten vielä osaa arvioida että kummalle.
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Todella kiinnostava välieräpari, ei voi muuta sanoa. Kummallakaan ei luultavasti olisi vaikeuksia myydä otteluita loppuun vaikka hallit vetäisivät tuollaiset 6500 henkeä. Varsinkin Synergia-areenan pieni kapasiteetti harmittaa tällä hetkellä varmasti Jyp-johtoa.
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
Tässä mietinkin, että pitäiskö avata jo ketju JYP - Kalpa, mutta joku olikin jo nopeampi.
Revanssin vuoro, nyt JYP aloittaa sarjan kotona. Edellisestä välierä kohtaamisestamme on juuri toivuttu ja nyt heti taas perään =)

Tiukka sarja tulee olemaan, itse tulen etelästä torstaina paikan päälle Synergialle todistamaan 1. ottelua.

Kalpa organisaationa tosiaan herättää positiivisiä tunteita, johtuen pitkälti todella pitkästä synkästä ajasta (hieman sama kuin JYPillä). Nyt sitten tulta ja tappuraa molemmilla Joukkueilla.

Veikkaisin JYP:n hoitavan itsensä Finaaliin lukemin 4 - 2
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Todella kiinnostava välieräpari, ei voi muuta sanoa. Kummallakaan ei luultavasti olisi vaikeuksia myydä otteluita loppuun vaikka hallit vetäisivät tuollaiset 6500 henkeä. Varsinkin Synergia-areenan pieni kapasiteetti harmittaa tällä hetkellä varmasti Jyp-johtoa.


Uskon että Kalpa-johdolla samat mielessä. Varmasti halukkaita olisi enemmän otteluihin tulossa mitä halli vetää, allekirjoittanutta ainakin kiinnostaisi kun naapurikaupungissa asun mutta voi tehdä tiukkaa saada lippuja
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Saatiin loistavan hekumallinen ottelupari välieriin. Olisi toki myös finaaliinkin sopinut.

JYP lähtee ottelusarjaan ylivoimaisena voittajasuosikkina kaikki paineet niskassaan. KalPalla on tästä eteenpäin vain voitettavaa, joten KalPa voi pelata vapautunutta (taito)kiekkoa pienemmällä paineella, toki neljä voittoa tähtäimessä. KalPa pelasi melko vakuuttavaa kiekkoa puolivälierissä kun sai pimennettyä kevätkiidossa olleen HPK:n. JYPin pelit ovat sivusilmällä ja -korvalla katsottuna menneet ihan hyvin, mutta VIP-pojat ovat olleet ilmeisesti hieman vaisumpia kuin runkosarjassa.

Enemmän spekulointia myöhemmin, toivotaan että ottelusarjasta tulee pitkä ja kiihkeä ja että parempi joukkue menee finaaliin ja ehkä jopa mestaruuteen saakka!
 

Miketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Ennenkuin alkaa provot, vittuilut, henkilökohtaisuudet ym. lentelemään niin jotain asiaa voisi laittaa.

Erittäin tasainen pari tulossa ja en ihmettelisi vaikka seitsemän peliä ratkaisuun tarvittaisiin. JYPin on kyllä parannettava, etenkin viimeistelyä, jos finaaliin aiotaan mennä. Kalpalla taas eniten pelottaa tämä maestro Kapanen kumppaneineen, jotka voivat järjestää vaikka minkälaista settiä. Erikoistilannepelaaminen tulee olemaan todella suuressa roolissa ja toivottavasti ainakaan mihinkään tuomarivirheeseen ei sarja ratkeaisi. Oma veikkaukseni on, että JYP finaaliin voitoin 4-3.

Täytyy vielä sanoa, että toivottavasti myös fanien puolelta "sota" olisi rehtiä, eikä samanlaisiin ala-arvoisuuksiin mentäis mitä JYP-TPS sarjassa. Arvostan henkilökohtaisesti Kalpaa todella paljon ja Savossa on tehty hienoa työtä. Siinä mielessä harmittaa että toinen joutuu putoamaan, mutta tässä tapauksessa toivottavasti Kalpa.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Poimin tämän Blues-Pelicans otteluseurannasta tänne. Sopinee paremmin tähän yhteyteen.
Totta tosiaan, JYP-Kärpät -finaali olisi lähtökohtaisesti väsyneempi vaihtoehto ja parin vuoden takaista HPK-Ässät -finaaliakin hajuttomampi kauden päätös. Suurista liigakaupungeista Helsinki, Turku ja Tampere ulkona jo ennen välieriä. Huono homma, sillä ihan heti ei mitään mullistavaa muutosta nykyiseen ole odotettavissa.
Mun makuun näillä hyvin todennäköisillä välieräpareilla tulee mitä mielenkiintoisimmat finaalit joka tapauksessa. Ainoa miinus on, ettei Jyp-Kalpa voi toteutua finaalissa, mutta pääseehän sitä maistelemaan välierissä. Jyp-Kärpät olisi paras vaihtoehto, mutta toisaalta Bluesin pelatessa finaaleissa voisi itsekin kokeilla päästä paikalle, olipa vastus kumpi tahansa. Mielummin tietysti Jylppy, vaikka Kalpan tuhkimotarinalle soisi metallisen päätöksen. Mieluiten kuitenkin pronssisen.
 

Leiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SuKiKa
Kuten tuossa aiemmissakin viesteissä on käynyt ilmi, olisihan tämä pari tietysti kelvannut finaalitaistoksikin. No mutta, otetaan nyt se mitä on tarjolla ja kohdataan sitten jo välierissä.

Huikea ottelupari, sitä tämä tulee varmasti olemaan. Suuria tunteita, sitä se tulee varmasti aiheuttamaan. Kumpaisenkin joukkueen kannattajat ovat toisilleen varsin "tuttuja", joten siltä osin ei varmasti tulla mitään kärhämää ym. oletettavasti kummankaan leirin osalta näkemään. Sami Kapasen johdolla jääkiekon uskottavuus teki paluun Kuopioon, sille ei voi kuin nostaa hattua. Hänen vanavedessään on myös noussut esiin muita ratkaisijoita, henkilökohtaisesti eniten kiinnostaa nuoren Teemu Hartikaisen hienot otteet menneellä kaudella.

JYP-leirissä tunnelmat ovat varmasti mielenkiintoiset vastustajan selvitessä, pelimatka ainakin on ihanan lyhyt, joten se ei ainakaan tuo valmistautumiseen mitään ongelmia. Mielenkiintoista on myös nähdä jatkaako JYPin nelosketju vahvaa virettään myös tässä ottelusarjassa ja se, onnistuuko Jarkko Immonen runkosarjan tapaan jälleen KalPaa vastaan pistetehtailussa. Pekka Tuokkola pelasi vahvan TPS-sarjan, joten oletettavaa onkin että JYP lähtee metsästämään finaalipaikkaa miehen johdolla.

Eipä tässä nyt ensihätään muuta lätinää tule mieleen, torstaina sitten mennään!! Vitsi, playoff-kiimaa ja välierähurmosta. Pitkän tauon jälkeen sitä tarjotaan taas, kummallekin joukkueelle. Aivan mahtavaa!
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Vittumaista kun nämä joukkueet kohtaavat nyt jo tässä vaiheessa. Finaalina tämä sarja olisi kruunannut koko kauden. Ainoaksi toiveeksi jää se, että kumpi tahansa saisi voittaa sarjan suoraan neljässä pelissä, niin paukkuja jäisi vielä finaaleihinkin Bluesia/Kärppiä vastaan. Tästä parista täytyy tulla tämän kauden Suomen mestari.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Jahas, RD pääsee nyt mollaamaan kuopiolaisyleisöä.


Tiukka sarja varmaan tulossa ja väitän, että 4-1 -lukemin kumpikaan ei tätä sarjaa vie. JYP luultavsti saanut karistettua suurimmat paineet, joten alkaako peli kulkemaan.

Veikkaan, että JYP voittaa dramaattisten vaiheiden jälkeen lukemin 4-3.
 

JonKorn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit,NUFC, Alan Shearer, John Rambo
Eikös runkosarjassa keskinäiset menneet aika selvästi Jypille? Muistelin ainakin jossain canalin matsissa J-P:n maininneen että Kalpa taistelisi jopa runkosarjan voitosta jos olisi pärjännyt paremmin Jypille. Tämä siis siinä vaiheessa kun Jyp johti sarjaa ja Kalpa oli toisena. Tästä lähtökohdasta ajatellen Jyp jonkinverran niskanpäällä
 

SjV

Jäsen
Varsinkin Synergia-areenan pieni kapasiteetti harmittaa tällä hetkellä varmasti Jyp-johtoa.
Harmittaa varmaa repullista kannattajiakin. Hippos on torstaita ajatelleen jo loppuunmyyty (istuma/seisoma). Joitakin SM-Liigan varaamia istumapaikkoja voi vielä vapautua myyntiin, samoin JYPin "ruoka+lätkä-paketteja" saattaa olla jäljellä. Maanantain liput tulee kuulemma sunnuntaina klo 10 myyntiin.
 
Viimeksi muokattu:

Koirapoika

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jutta Grahnin mies, Else-Maj Pontoppidan.
We meet again my old nemesis!

Jos tästä sarjasta tappio tulee niin vilpittömästi toivoo vastustajan menevän päätyyn saakka, meidän pienten on pidettävä yhtä. Mutta kun ei sitä tappiota tule joten toivotaan KalPalle pronssia. Onko tämä nyt ykkösketjujen taisto, pimentäkää vastustajan ykkönen ja menkää jatkoon! Ja KalPan Järvinen pois maalintekosektorilta, sentään yksi maali enemmän runkosarjassa kuin vaikka Sipiläisellä.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Tulossa kutkuttavan jännittävä välieräsarja. Ja toivoisin kaikille teille ei KalPa-faneille jotka arvostavat Kalpaa, että joku päivä osaisitte edes joukkueen nimen kirjoittaa oikein. Ei ole maailma vakavin asia, muttei myöskään vaikein asia muistaa, että vastustajan nimi on KalPa. Äärettömän tasainen sarja tulossa, jonka KalPa voittaa 4-3.
 

Jarzki

Jäsen
Hieno sarja tulossa, tosiaan ainut miinus on se, ettei tämä pari pelaa finaalissa. Mitään peruutteluhöntsää tuskin tulee, joten vauhtia ja tapahtumia riittää aivan varmasti. Molemmat kaupungit elävät tällä hetkellä melkoisessa buumissa, joten tunnelma tullee olemaan sen mukainen.

Tämä on siinä mielessä hyvä pari tähän paikkaan, että tappio juuri KalPalle kirpaisee ehkä kuitenkin vähiten. KalPa kuitenkin ollut lähes tulkoon se kakkossuosikki heti JYPin jälkeen. Tottakai reilusti JYPin takana.

Mielenkiintoista myös nähdä, pysyykö keskustelut tästä sarjasta paremmin kurissa kuin menneessä TPS-sarjassa. Toivottavasti keskustelut käydään asialinjalla, kuin myös toivon mukaan pelit kentällä.

Parempi voittakoon!

edit:

JYP lähtee ottelusarjaan ylivoimaisena voittajasuosikkina kaikki paineet niskassaan.

Eiköhän JYPin paineet karisseet viimeistään tuohon voitettuun puolivälieräsarjaan, josta kaikki odottivat ja lähes vaativat JYPin jatkoon menoa. Tottakai tavoitteet ovat mestaruudessa, mutta jos sitä ei tule, niin ei tästä enää katastrofia saa mitenkään. Tästä eteenpäin kaikki mitä tulee(mitali) on plussaa, näin minä asian lähinnä näen. Se pakollinen, eli jatkoon meno, on nyt hoidettu ja voidaan vapautuneemmin lähteä kohti finaaleja.

Väittäisin, että tässä molemmilla joukkueilla on melko sama tilanne, voitettavaa on, mutta hävittävää ei lähellekään niin paljoa. Tämän pohjalta luulenkin, että tulemme näkemään viihdyttävän ja hyvähenkisen ottelusarjan!
 
Viimeksi muokattu:

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Nelonen näyttää tämän ottelusarjan ensimmäisen ottelun torstaina! Aivan mahtavaa päästä taas seuraamaan KalPan otteita omalta kotisohvalta! Huikeaa!
 

Winston Wolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Boston Bruins
missähän vaiheessa Kuopion pelien liput tulee myyntiin, kellään tietoa/arvausta?
 

Royal-E

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KeuPa, JJK, HJK +/- HPK
Kalpan kotipelien (2. ja 4. välierän) liput tulevat myyntiin 27.3.09 klo 07.00(Jäähallin C-ovella ja Pelimiehessä) ja Lippupalvelusta lippuja voi ostaa klo 09.00 alkaen.
 

Rostislav

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka vähän hirvittää, niin silti välieräparien suhteen kävi parhaalla mahdollisella tavalla: JYP ja KalPa ottavat yhteen, eikä varmuutta tästä tarvinnut odottaa finaaleihin saakka. Lisäksi mestaruutta pääsee joka tapauksessa nyt tavoittelemaan joukkue, joka ei ole niissä kuvioissa ollut melko moneen vuoteen. :) Blues pääsee myös ottamaan aika hurjassa vireessä revanssia Kärpistä. Finaaleissa pelaavista joukkueista ainakin toinen vaihtuu ja se on hienoa se.

KalPa on kyllä hyvin erilainen vastustaja kuin TPS. Varmaan kalabaliikkia sarjan aikana syntyy fanien keskuudessa, mutta uskoisin, että asialinjalla pääsääntöisesti pysytään, toisin kuin Tepsin kohdalla. En sitten tiedä miksi siinä tunteet kuohahtivat, mutta se sarja on ollut ja mennyt, joten katse tulevaan.

JYPin pääsy mitalipeleihin on jotain aivan uskomatonta, hymy on pysynyt naamalla eilisestä lähtien. KalPa on kuitenkin myös pienistä lähtökohdista ponnistanut joukkue, jota sympatiseeraan ja jonka fanit ovat ainakin itseeni tehneet vaikutuksen. Jompi kumpi vie sarjan äärimmäisen niukasti voitoin 4-3, mutta en uskalla lähteä veikkailemaan voittajaa. Kuopiolaiset ovat nyt todella kovassa lennossa ja itseluottamus on huipussaan, HPK taisi olla viime kädessä aika aseeton. Luulen, että myös JYP pääsee nyt pelaamaan vapautuneemmin, kun tietty "pakollinen" tavoite on saavutettu eli päästy taistelemaan mitaleista.

Se klisee, että kevät on kiekkofanin parasta aikaa, pätee ainakin keskisessä Suomessa tänä vuonna!! Onhan tämä ihan mahtavaa. Torstaita odotellessa, tsemppiä Kuopijjoon ja JYP kuitenkin voittoon, KalPalle toivon pronssisia mitaleita. ;)
 
Viimeksi muokattu:

Mas@

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Lassi Etelätalo
KalPalla on astetta parempi joukkue kuin Tepsillä joten JYP ei pääse samalla tavalla myllyttämään kuin Salakia vastaan. KalPan ykkösketju tulee tekemään musertavaa jälkeä ja vienee tämän sarjan 4-1-voitoin. Huomionarvoista tulee olemaan mediapeli jonka Turun oma poika Pekka Virta vie n. 6-0 uimalakkia vastaan. Tästä löytyykin yllättävä kulminaatiopiste kyseiselle ottelusarjalle.
 

Muhkea

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, NHL:n suomalaiset
Uskoisin KalPan hurmoksen vievän joukkueen finaaleihin. Virralla lienee hyviä niksejä pysäyttää Immoset, jolloin JYP:in ratkaisijat ovat auttamatta vähissä. Toisaalta joku voisi sanoa KalPan olevan vain Kapasen varassa, mutten itse näkisi sitä niinkään. KalPalla kuitenkin tehoja tuntuu löytyvän muistakin kentistä. Puolustus onkin se, mikä JYP:illä on reilusti parempi. Toisaalta niin piti olla HPK:llakin, mutta KalPa pystyi silti pitämään Kerhon maalimäärät todella vähäisinä.

JYP:illä oli runkosarjassa kovin maalivahtikaksikko, mutta Tepsi-sarjassa jyväskyläläisten maalivahtipeli jäi TPS:n vastaavan varjoon. Pystyykö Järvinen vastaavaan suoritukseen kuin Salakki Tepsillä? Jos pystyy, niin KalPa tulee voittamaan sarjan 4-1 tai 4-2 voitoin. Joka tapauksessa yhtä tiukka sarja on kuin Bleg - Kärpätkin, ja ennakkoon todennäköisin tulos lienee seitsemäs ottelu tässäkin. Itse uskon (ja toivon) sympaattisen KalPan menevän jatkoon!
 

Paha_Kurki

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kalpan kotipelien (2. ja 4. välierän) liput tulevat myyntiin 27.3.09 klo 07.00(Jäähallin C-ovella ja Pelimiehessä) ja Lippupalvelusta lippuja voi ostaa klo 09.00 alkaen.

Eli sota on siis tällä rintamalla alkanut? =) Lipunmyynti alkaa paikallisille aiemmin kuin muille. Vaikuttaa selvästi vastatoimelta JYPin lipunmyyntimalliin puolivälierissä. Tämä on tapa jolla paikallisia on hallissa huomattavasti enemmän kuin sillä että lipunmyynti alkaisi kaikkialla yhtäaikaa. Ei siinä mitään, kaikki käy..=)

Hei TmiT, onhan sulla liput mullekin? ;-)

Palataan tarkempaan ennakkoanalyysiin huomenna..
 
Mielenkiintoinen ottelupari. KalPan heikoin osa-alue on puolustus, etenkin vääntövoima. Sama heikkous on myös hyökkäyksessä. Toisaalta, liikkeessä KalPa on selkeästi edellä; niin miesten kuin kiekonkin. Ottelusarjan ratkaisu tuleekin olemaan tuomarien linja - sallitaanko roikkuminen ja halailu? Isot ja kankeahkot Jypykkäpakit eivät liikkeessä tule KalPa-hyökkäjille pärjäämään, mutta painissa voittavat varmasti.

Hyökkääjistössä löytyy liigan ehkä paras pelaaja Kapanen ja Jypyköiden "kuningas" Immonen, ihan mielenkiintoinen parivaljakko seurata. Kapasen pelistä voi Jyppi-fanit seurata miten oikeasti huikeat pelaajat pelaavat, miksei muutkin katsojat.

Toiveena KalPan jatko finaaliin!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös