Ei mitään verrattuna vaikka Porin siihen yhteen kevääseen, tai turkulaisten gh-vyöryyn tämän kauden pariin viimeiseen peliin. Suomalaiset ovat, kuten Sihvonenkin juuri myönsi, menestyshullua kansaa, eivät urheiluhullua.
Menestyshullua niin tai näin.. HPK:lla yleisökeskiarvo 3700 katsojaa, TPS:llä reilu 5100 katsojaa. TPS:llä tietääkseni ei päätähuimaavaa menestystä tullut tämän vuoden karkeloista. HPK taas jo runkosarjassa tuli kolmanneksi, sitä voisi jonkinlaiseksi menestykseksi jo sanoa. Miksi ihmeessä ei Hämeenlinnaan tullut gh-vyöryä tai mitään miksi sitä kutsuisi. Kävihän HPK:kin aika pohjalla välissä.
Kyllä itse näkisin että syy on kannattajakulttuurissa (meteli mestaruusputkivuosilta) ja kannattajien määrässä. Turussa niitä vain riittää viisi kertaa enemmän lähiseuduilta. Kun lisäksi vielä jotkut TODELLISET gh-fanit ovat hypänneet TPS:n kelkkaan vaikka vuonna 2001, sitä kannattajapohjaa löytyy yllättävänkin kaukana Turusta.
Ja tosiasiahan tuossa Sihvosen kommentissa on, että ko. kommentti on perseestä. Että ei sellainen kumarassa asennossa vaisu kurvailu kiekon perässä ole urheilua, menestysjoukkueiden peli eroo pelillisesti ja tahtotilaltaan usein liigan häntäpään joukkueiden peliesityksistä. Vai oliko lehterit täynnä, kun HPK "kisaili" runkosarjan viimeisestä paikasta, mutta sai sentään sen 12. sijan, ei ollut. Johtuiko se siitä ettei ollut glorya, ei mielestäni, luulen että se perustui siihen, että parhaat pelaajat myytiin säästötarkoituksessa pois, ja otettiin jämä-pelaajia, kuten Makkonen (mtv3) täyttämään paikkoja. Yleisökeskiarvo 3200, mutta se perustuukin alkukauden täyteen halliin (ja kenties ostettuihin kausikortteihin)
Monet ainakin katselivat ennemmin urheilua televisiosta, kuin sekundapelaajien kurvailua puolityhjässä hallissa ilman panosta päästä pudotuspeleihin.
Urheilussa on pakko olla joku panos, joku mahdollisuus voittaa edes jotakin. Ei mielestäni kyseessä ole urheilu, jos kaksi jääkiekosta tietämätöntä sälliä menee luistinradalle, ja päättävät ottaa lämärikisan missä ei ole mitään sääntöjä siitä, kuinka monta vedetään, kuinka läheltä eikä edes siitä, voittaako se, joka saa enemmän maaleja vai se joka saa vähemmän. Itse ainakin näin tuon pudotusviivan alapuolella höntsäilyn juuri sellaisena säännöttömänä kurvailuna. Sekö voittaa, joka säästää pelaajakustannuksissa eniten myymällä tammikuussa kaikki pelaajansa, vai se joka pitää kynsin ja hampain kiinni koko tähtisikermästään ja voittaa kolme pistettä. Nykyään tilanne on toinen, kun putoamisen vaara on todellinen. Se käy siitä voittaja-häviäjä panoksesta.