Puolivälieräsarja HPK-KalPa kevät 2009

  • 87 359
  • 452

Squit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK ja KaMa
Mikäs mies sä oot? Kyllähän se nyt niin on, että näin playoffien alla on vaikea keskittyä töihin.

Toivottavasti Kerhon pelaajat eivät ajattele samoin.

Täytyyhän täällä keskittyä vaikka mihin, esim. pakolliset kahvitauot täytyy pitää jne. On tää rankkaa.

Sorry OT.
 

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Toivottavasti Kerhon pelaajat eivät ajattele samoin.

Täytyyhän täällä keskittyä vaikka mihin, esim. pakolliset kahvitauot täytyy pitää jne. On tää rankkaa.

Sorry OT.

Ei ne ajattele. Playoffeissa keskittyminen on ammattilaispelaajalle automaatio. Sen sijaan ainakin minulla on automaatio, että omiin duuneihin ei pysty playoffien aikana kunnolla keskittymään, kun mielessä on vaan seuraava matsi.

Tosin kahvitauot on hieman eri asia: niillä kun voi täysin hyvällä omallatunnolla jauhaa lätkästä. Työpisteellä jatkoajan ja muiden kiekkosivustojen lukemisen kohdalla on aina vähän niin ja näin :D

Ei oikeestaan itse jaksa lähteä tätä sarjaa mitenkään analysoimaan, kun usein ne analyysit joutavat kuitenkin sarjan aikana romukoppaan. Yllättäviä pelaajia nousee esiin ja jotkut runkopelaajiksi povatut floppaavat ja peleissä sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, mitä ei kukaan osannut odottaa. Tunteet ovat joka taholla pinnassa, mikä aiheuttaa kaikenlaista ennustamatonta härdelliä ja hämminkiä. Se on playoffien pelin henki ja juuri se tekee näistä matseista niin hienoja.
 

Reznik

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Noniin, tullut jokunen asiallisempikin kirjoitus tänne, joten uskaltaudun laittamaan omiakin ajatuksia.

Kuka nousee esiin? Tämä voi hyvinkin olla ratkaiseva kysymys, eli kummanko ykkösen takaa löytyy ratkaisuvoimaa. KalPan puolelta katse kääntyy siis Kiiskiseen ja kumppaneihin, runkosarjan hyvien otteiden on jatkuttava, jotta sarjan voitosta pystytään tappelemaan. Tosin kyllähän molempien ykköset pystyvät yksinkin pelejä ratkomaan, varsinkin jos yv:tä tarjotaan enemmän. Mutta tältä osin en näe että kumpikaan on ennakolta edellä, peleissä tietysti tilanne voi olla toinen. Kokonaisuudessaan materiaalietu on kuitenkin Kerholla, ja ero tulee nimenomaan puolustuspäässä. Siksipä kaksikolta Oksa/Järvinen tarvitaan kipeästi huippupelejä, jotta pysytään mukana taistossa.

Runkosarjapelien viemisestä ei KalPalle nyt haittaa ainakaan ole, joten kyllä vähintään pieni etu KalPalla on tässä. Ja nimenomaan siten että nuori joukkue pystyy noista matseista hakemaan uskoa omaan tekemiseen, lisäksi viimeisin voitto (3-2 JA) on vain reilun parin viikon takaa, jolloin taistelu sijoista oli kuumimmillaan ( ja tuolloin muuten tuli peräkkäin maalin voitot joukkueista Blues,HPK,Jokerit). Tosin jo muutenkin KalPan henkinen lujuus on yllättänyt minut tällä kaudella, sillä suurempia suvantovaiheita ei ole tullut ja parin tappion jälkeen, kun hätäisimmät fanit jo heittelevät kirveitä kaivoon, on noustu taas uuteen voittoputkeen. Lisäksi tiukkoja matseja on pystytty viemään hyvin ja KalPan toinen puoliskohan sujui myös todella hyvin, joten mistään syyskauden ihmeestä ei todellakaan ollut kysymys. Tietysti joillakin on vain vikat kaksi peliä mielessä, mutta silti KalPa oli aivan kärkijoukkueita myös runkosarjan jälkipuoliskolla. Tämä tuntuu monelta unohtuvan, vaikka tokihan myös HPK paransi pleijareita kohti.

Yhteenvetona HPK lähtee tietysti suosikkina, mutta varsinkin jos KalPa onnistuu saamaan hurmoksen päälle niin vaikeaa tulee Kerholla olemaan. Peruspelillä ei kuitenkaan jatkoon mennä, joten onnistusia vaaditaan monella sektorilla. Mutta mitään mahdottomia se ei vaadi, joten luottavaisena ollaan. Tulis jo perjantai :)
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
Kannattajien provosointi puolin ja toisin alkanut

Onpahan tämä KalPa-kannattajalle ihan uutta aikaa kyllä. Viimeksi kun KalPa näissä karkeloissa ollut mukana, ei nettiä saati keskustelufoorumeita edes ollut!

Aika kaksijakoisesti on tullut luettua näitä valtavan provosoivia viestejä täällä, ja tottahan se on, että nyt haetaan myös kannattajien keskuudessa henkistä yliotetta. Joidenkin HPK-kannattajien ylimielisyys on ollut kyllä lähinnä huvittavaa, siitäkin huolimatta, että kerho lähtee ottelusarjaan ennakkosuosikkina. Tulee elävästi mieleen joidenkin IFK-kannattajien ylimielisyys joukkueensa ylivertaisesta "fyysisyydestä". Säälit piti olla tuolla hirmujoukkueelle vain läpihuutojuttu, mutta "vässyköistä vässyköin" joukkue eli TPS taisteli helsinkiläiset laulukuoroon. Tämän kauden liigassa voi tapahtua mitä tahansa.

KalPan materiaalilla ei pitäisi pärjätä ...

Faktahan on se, että KalPaa ennakoitiin ennen kauden alkua häntäpäähän, mutta kuinka kävikään. Samalla tavalla KalPaan suhtaudutaan nyt ennen pudotuspelejä. Kun KalPan rosteria katsoo, niin eihän tuolla voi mitenkään pärjätä! Mutta niin vain lähestulkoon edes keskinkertaisella puolustuskalustolla KalPa taisteli koko kauden ajan kärkiporukoissa.

Itseäni jännittää, ja jännittää ihan pirusti! Ihan helvetin täpinöissään ollaan! Tuntuu myös jotenkin karmealta, että upea, aivan upea kausi saattaa päättyä tähän ottelusarjaan, ja mielenkiinto loppukautta kohtaan hiipuu sen jälkeen jonkin verran. En haluaisi vielä luopua tästä upeasta joukkueesta!!

Valmentajien taiston vie HPK

Pekka Virran alaisuudessa nuori KalPan joukkue on pelannut lähes illasta toiseen hyvällä moraalilla, ja tilanne on nyt uusi, kun myös vastustaja pelaa jokaisen ottelun, kuin se olisi sen viimeinen. KalPa pelasi hyvin HPK:ta vastaan runkosarjassa, ja muistan elävästi, kuin HPK-kannattajat ylistivät Kapasta ja KalPan peliotteita ottelussa, jossa KalPa taisi johtaa peliä jo 4-0 Hämeenlinnassa.

HPK:n etu on menestynyt ja kokenut päävalmentaja. Valmentajien taiston taitaa HPK viedä aika selvästi, koska Virralla ei ole kokemusta pudotuspeleistä, ja on mielenkiintoista nähdä miten äkkipikaisen Peksin hermot kestävät raastavat pudotuspelit.

Onneksi KalPa voitti Rinkelinmäki-kammonsa

HPK:lla on muutenkin parempi materiaali paperilla. Tällä kaudella on kyllä kuitenkin ollut hieno huomata, että Rinkelinmäki ei ole enää niin helvetillinen paikka kuopiolaisille, kuin aina ennen, vaan pystyttiin nappaamaan kaksi vierasvoittoa sieltä. Tämä on hyvä asia, Rinkelinmäen-kammo on nyt voitettu. Tätä puoltaa myös se, että KalPa pelaa loistavasti ja kurinalaisesti vieraissa.

Myös hyvää alkua puoltaa se, että KalPa pääsee pelaamaan kotiottelunsa lauantai-saunassa, missä on tällä kaudella heitetty sellaiset löylyt, että vierasjoukkue on ollut helisemässä. Jos kaikki menee nappiin, voi ottelusarja lähteä käyntiin KalPan 2-0 johtoasemassa. Silloin tilanne näyttää erinomaiselta.

Sami Kapanen - dominoiko pudotuspeleissä?

Tulen seuraamaan erityisesti Killerin, Mäkkärin ja Kapasen otteita. Varsinkin Kapanen on yhä minulle sellainen pelaaja, joka halutessaan dominoi kenttätapahtumia suvereenisti, ja tekee jäällä sille päälle sattuessaan ihan mitä vain tahtoo. Luulisi pudotuspelien sytyttävän Samin liekkeihin, aivan kuten myös Killerin, joka on maaginen menestyjä kevään karkeloissa. Mäkkäriä on haukuttu surkeaksi pudotuspelipelaajaksi, mutta toivottavasti Mäkiaho rikkoo tuon myytin.

Lisäksi haluaisin nostaa myös Niko Mikkolan esiin. Jotenkin Mikkola profiloituu minulle Tepsin kulta-aikojen pelaajaksi. Varsinkin nyt kun itseäni on lämmittänyt Tepsin hieno voitto IFK:sta. Toivottavasti paljon parjattu Ihmiskuula tekee sen, minkä vuoksi hänet KalPaan pestattiin, eli pelaa hyvät pudotuspelit. Nuoressa joukkueessa nämä kokeneet pelaajat ovat kultaakin arvokkaampia!

Raskas urakka edessä

Pitkä tie se on kuitenkin, kun pitää toinen joukkue neljästi voittaa. Urakka on raskas varmasti kummallekin. Toivon kovasti, että KalPan hyvä joukkuehenki ja erinomaiset liiderit siivittävät KalPan jatkoon. Huikeaa tämä on joka tapauksessa, ja malttamattomasti tässä jo odotetaan perjantaita!
 
Viimeksi muokattu:

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Sami Kapanen - dominoiko pudotuspeleissä?

Kehottaisin Kerhoa muistamaan esimerkiksi seuraavan asian. Nimim. hannes_ko avasi NHL:n vuoden 2001 playoffien aikaan ketjun Sami Kapasen taistelijanluonteesta:

Näin kertoo NHL:n pelätyi taklaaja siitä, kun vastaan tulikin vähän jykevämpi vastustaja.....






The hits just keep coming

By KEN FIDLIN -- Toronto Sun
Scott Stevens has described it as his hardest hit of the season.

Not Shane Willis. Not Ron Francis. Neither of those Carolina
Hurricanes victims retained his motor skills in the immediate aftermath
of a close encounter with Stevens' shoulder.

No, the hit that impressed the New Jersey Devils captain most was
one he delivered to Sami Kapanen of the Hurricanes in Game 4 of
their Stanley Cup first-round series.

The reason nobody paid much attention was the fact Kapanen took
the blow, shook out the cobwebs and played on.

"I hit Kapanen hard," Stevens told reporters at the time, "and that guy
came back and played. That's the hardest hit I've had this year.

"If that kid was hurt, every reporter would have been in my face after
the game. Every camera would have been in my face. I hit that kid
harder than either of the other two and he's still playing."

Kapanen on todellinen tsemppari ja aivan 100% varmuudella on todellinen uhkatekijä HPK:lle. Mielenkiintoista todella nähdä Samin otteet playoffeissa.

Tässä viestissä on pitkä lainaus ja vähän muuta tekstiä, mutta näkisin, että jo pelkällä lainauksella pystyn kertomaan sen, mitä ajan takaa.
 

Petr T.

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks | Kärpät | SoJy
Tai sitten olisi kannattanut lukea tuo viesti mihin vastasin. Viestini sisälsi aika paljon sarkasmia ja kyllä se mielestäni kävi siitä myös ilmi.

Joku tuossa edellä kertoili, että "yleensä mitalikolmikko on sieltä kokeneimmasta päästä". Näinhän se on, mutta koitin vastata siihen sillä epäilyksellä, että tokkopa tuo kokemus itse ratkaisee kaiken, vaan kärkisijoja jakaa ennenkaikkea joukkueet joilla on eniten taitoa. Kukaan jääkiekkoa seuraava ei voi tosissaan väittää sitä, etteikö Kärpillä olisi ollut viime vuonna taitoa. Taitoahan joukkueessa oli ihan rutosti (eniten koko sarjassa!) ja sillähän tuo mestaruus voitettiin. Kokemus tuli siinä sivussa ja toi sen viimeisen silauksen. Niin eli viime vuoden Kärpät oli taitavampi, kuin KalPa tulee koskaan olemaan

Aivan joo. Ei tullut nopeasti vilkaistuna huomattua heti. Tietysti kokemus merkitsee jonkin verran, mutta niin kuin juuri sanoit, taito on kuitenkin iso tekijä. Ja paljon on vielä muitakin tekijöitä, joita vaaditaan tuonne päätyyn asti menemiseen.

KalPasta tosin voisin sanoa sen verran, että näen tässä joukkueessa valtavasti potentiaalia. Sieltä on tulossa melko hyvä runko tulevaisuutta ajatellen, ja sen avulla pärjätään kyllä monta vuotta. Sen lisäksi on kokeneita kavereita, jotka näyttävät esimerkkiä, kuten Sami Kapanen, Kalle Sahlstedt ja Mika Strömberg. Mielestäni kasassa on ihan hyvä sekoitus ja vaikka noita kokemattomia kavereita onkin vielä paljon, jo tällä kaudella onnistuessaan KalPa voi jyrätä ainakin välieriin. Ensi kaudella joukkue tulee olemaankin sitten vieläkin kovempi ja kokeneempi. Jotenkin joukkueesta tulee mieleen takavuosien Kärpät, jossa myös saatiin rakennettua hyvä runko omista junnuista ja siihen vielä hyvät vahvistukset päälle. Tämä KalPa kyllä tulee menestymään, jos ei vielä tänä vuonna niin aivan varmasti lähivuosina.

Itseä myös hieman ihmetyttää tämä, että kuinka HPK on monen mielestä niin ylivoimainen tässä sarjassa. Ennakkosuosikki taitaa kyllä olla, mutta se on aivan satavarmaa ettei HPK tätä 4-0 vie. Toki paljon näistä kommenteista on heitetty ihan provomielellä, ja näin onnistuttu sitten pilaamaan jo tämä ketju. Kokemuksellahan ei näitä pelejä pelkästään kuitenkaan tosiaan voiteta. Mutta jos siihen lähdetään niin verratkaa vaikka noita ykkösketjujen kavereita ja heidän playoff-kokemustaan. Mikseipä esimerkiksi Makkoselle voisi käydä Hirsot. Siinäkin voisi olla yksi tekijä mikä kääntäisi sarjan KalPalle. Taustatukea tietysti vaativat molemmat muiltakin ketjuilta, ja itse odottaisin enemmän ainakin Viitaluoman ketjulta. Maalivahtipeli on mielestäni ennakkoon parempaa HPK:lla, ja en näe syytä miksei Lassila pystyisi pitämään tuota tasoaan. Oksa on napannut KalPassa ykkösvahdin paikan ja on myös pelannut ihan hyvin. Sitä kyllä KalPa vaatiikiin. Tietysti sieltä voi vielä Järvinen nousta tilaisuuden tullen.

Puolustuksessa molemmille tuli takaisku runkosarjan lopussa, kun Laamanen ja Jalasvaara loukkaantuivat. Molemmilla tuon ykkösparin jälkeen taso kyllä putoaa reippaasti, vaikkakin runkosarjan lopulla on hyvin nousseet esiin Kerhon Syväsalmi ja KalPaltakin Varakas. Entä erikoistilanteet? HPK:n ykkösylivoima on kyllä vaarallinen, eikä KalPankaan huono. HPK:n alivoima pelaamista tuli ihasteltua Oulun pelissä, jossa Kerho piti Kärpät loistavasti ulkona parhaista maalipaikoista. Tasakentällisin myös sama homma.

Vastakkainasettelua:

Mäenpää vs. Strömberg

Ka-Ma-La vs. Kapanen-Sahlstedt

Lassila vs. Oksa

Rautakorpi (kokemus) vs. Virta (kokemattomuus)

Veikkaisin, että tämä ratkeaa 6. tai 7. pelissä suuntaan tai toiseen. Kerho pieni ennakkosuosikki siis mielestäni, kuten jo aikaisemmin sanoin. KalPa voi tämän sarjan kuitenkin onnistuessaan viedä.
 

TykkiJutila

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalle Rovanperä, KalPa, Leijonat, ManU, KuPS
Kannattaa tuudittautua noihin runkosarjan tuloksiin kuten IFK teki, pääsee sitten aiemmin kesälomalle. Playoffit on eri pelejä.

Käsittääkseni TPS vei TPS:n ja IFK:n väliset pelit 3-1?
HIFK taas voitti Bluesin 5-0. Väittäisin, että toisilla on helpompi pelata jotain tiettyä joukkuetta vastaan. KalPalla VOI siis olla henkistä yliotetta HPK:sta runkosarjan pelien osalta, mutta korostan VOI OLLA. Runkosarja on runkosarja, tiedän sen, mutta väitän, että KalPalla on saman verran mahdollisuuksia voittaa sarja kuin HPK:lla...
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Kehottaisin Kerhoa muistamaan esimerkiksi seuraavan asian. Nimim. hannes_ko avasi NHL:n vuoden 2001 playoffien aikaan ketjun Sami Kapasen taistelijanluonteesta:
Scott Stevens kirjoitti:
"I hit Kapanen hard," Stevens told reporters at the time, "and that guy
came back and played. That's the hardest hit I've had this year.
Kapanen on todellinen tsemppari ja aivan 100% varmuudella on todellinen uhkatekijä HPK:lle. Mielenkiintoista todella nähdä Samin otteet playoffeissa.
Jos tuota vielä oikein halutaan alleviivata, niin tuossa samassa playoff-sarjassa Stevens ajoi sekä Ron Franciksen että varsinkin Shane Williksen AIVAN pystyyn:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMEVC4NpL6c
http://www.youtube.com/watch?v=chONBM-2X9s
Kertoo aika paljon jos Kapasen vastaanottama taklaus oli noista kovin. Tuossa vielä tuo Kapasen taklaus:
http://www.youtube.com/watch?v=j5B7fL2X-sk
 

lätkämies

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Columbus Blue Jackets
Jos tuota vielä oikein halutaan alleviivata, niin tuossa samassa playoff-sarjassa Stevens ajoi sekä Ron Franciksen että varsinkin Shane Williksen AIVAN pystyyn:
http://www.youtube.com/watch?v=ZMEVC4NpL6c
http://www.youtube.com/watch?v=chONBM-2X9s
Kertoo aika paljon jos Kapasen vastaanottama taklaus oli noista kovin. Tuossa vielä tuo Kapasen taklaus:
http://www.youtube.com/watch?v=j5B7fL2X-sk
Kapanen tuntuu pelaajalta jota ajellaan aina pystyyn. Löysin Youtubesta taas videon jossa Kapanen ajetaan ihan pystyyn, mutta herra ei tässäkään jää jäähän makaamaan vaan lähtee jatkamaan peliä. Näissä tilanteissa yli 90 prosenttia kiekkoilijoista jää makaamaan jäähän...

http://www.youtube.com/watch?v=jMf2U2hVSF8&feature=related

Kapanen on omasta mielestäni liigan eniten yrittävä pelaaja, näitä kun olisi joukkueellinen niin sillä voittaisi maailmanmestaruuksia...
 

d2uce

Jäsen
Ilmeisesti se on joku sääntö, että aina kun ketjussa provoillaan tarpeeksi ilmestyy ketjuun automaattisesti muutama videopätkä Scott Stevensin taklauksista.
 

M10

Jäsen
Heh, taitaa olla Kapanen maailman kolatuin hallituksen puheenjohtaja.

**

Squit kirjoitti:
Kalpan plussat:
+ Tasainen maalivahti-osasto

SM-liigan torjuntatilaston kertomaa:

16. Brückler, Bernd
17. Järvinen, Mika
18. Toivonen, Hannu
19. Oksa, Mika
20. Hostikka, Ville


Onhan se tasainen juu, mutta voiko tuota nyt nostaa KalPan vahvuudeksi? Ennemmin näkisin maalivahtiosaston kuopiolaisten heikkoutena.
 

Splendide

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flygande fisktuppar
SM-liigan torjuntatilaston kertomaa:

16. Brückler, Bernd
17. Järvinen, Mika
18. Toivonen, Hannu
19. Oksa, Mika
20. Hostikka, Ville


Onhan se tasainen juu, mutta voiko tuota nyt nostaa KalPan vahvuudeksi? Ennemmin näkisin maalivahtiosaston kuopiolaisten heikkoutena.

Oksan ja Järvisen suht heikko sijoittuminen torjuntaprosenttien valossa johtuu siitä, että KalPan kiekkokontrolliin perustuva pelitapa ja hyvä viisikkopuolustaminen ei päästä vastustajaa laukomaan usein KalPan maalia kohti. Katsopa miesten sijoittumista päästetyt maalit -keskiarvotilastoissa. Oksa on sijalla 6. ja Järvinen sijalla 8. Lisäksi KalPan maalivahtikaksikko pelasi eniten nollapelejä.

Tilastot nähtävissä SM-liigan tilastosivuilta.
 

crosby

Jäsen
Suosikkijoukkue
kalapa
Kertoo aika paljon jos Kapasen vastaanottama taklaus oli noista kovin. Tuossa vielä tuo Kapasen taklaus:
http://www.youtube.com/watch?v=j5B7fL2X-sk
Kapanen nousee kahdesti "kärppänä" jäistä ja menee tilanteen jälkeen vielä hiillostamaan Eliasta. On se kyllä vaan niin hieno pelimies, huippujalkapallo olisi ihan eri laji jos pelaajat pelaisi tähän tyyliin.

Liiga säännöillä tosin ei kannata hiillostaa kaveria liikaa sillä Kalpalla ei ole Kapasta varaa menettää, muuten olisi hieno nähdä Sami pikkuhipassa.
 

Kilvenkantaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Onhan se tasainen juu, mutta voiko tuota nyt nostaa KalPan vahvuudeksi? Ennemmin näkisin maalivahtiosaston kuopiolaisten heikkoutena.

Ehkä tällä tasaisuudella tarkoitettiin sitä, että kun HPK on maalivahtipelissä käytännössä katsoen Lassilan varassa, KalPalla on tasainen kaksikko, joka on vuorotellen pelannut hyvin. Jos Mika loukkaantuisi, KalPalla olisi heittää tilalle toinen yhtä hyvä Mika. HKP:lla sen sijaan ei ole kuin yksi Lassila.

***
Loisto juttu muuten että peli tulee canalilta. Hyvin valittu ;D
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Onko muuten Oksa KalPalla ennakoitu aloittava maalivahti? Itse laittaisin Järvisen perjantaina luukulle ja jos turpaan, Oksa lauantaina.

Nyt muuten harmittaa kun järjestin asiat jo lauantain baarikatsomiselle. Eiköhän nuo perkeleet sitten kerrakin laittaneet Kerhon etusijalle. No, katsotaan nyt vielä.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Oksan ja Järvisen suht heikko sijoittuminen torjuntaprosenttien valossa johtuu siitä, että KalPan kiekkokontrolliin perustuva pelitapa ja hyvä viisikkopuolustaminen ei päästä vastustajaa laukomaan usein KalPan maalia kohti. Katsopa miesten sijoittumista päästetyt maalit -keskiarvotilastoissa. Oksa on sijalla 6. ja Järvinen sijalla 8. Lisäksi KalPan maalivahtikaksikko pelasi eniten nollapelejä.
Minusta huono torjuntaprosentti yhdistettynä vähäisiin laukauksiin ei ole mikään mairitteleva juttu. Tai vähäiset laukaukset eivät ainakaan saisi olla mikään selittävä tekijä heikohkolle prosentille. Juuri pleijareissahan tuo vielä yleensä korostuu, että vastustajaa ei päästetä kovin helpolla laukomaan. Jos sama tahti jatkuu perjantaista eteenpäin, olen enemmän kuin tyytyväinen näin Kerhon kannattajana.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Minusta huono torjuntaprosentti yhdistettynä vähäisiin laukauksiin ei ole mikään mairitteleva juttu. Tai vähäiset laukaukset eivät ainakaan saisi olla mikään selittävä tekijä heikohkolle prosentille.
Totta kai se on ja tulee aina olemaan. Kuitenkin tietty määrä kovia paikkoja tulee joka pelissä kumpaankin päähän ihan jo yv-pelaamisen takia, prosentit riippuvat sitten kuinka paljon helppoja lauksia tulee muuten. Toinen juttu on että nykykiekossa maalivahdit ottavat 98% suorista laukauksista ja pakkejen tehtävä on siivota irtokiekot. Tässä Kalpan puolustajat ovat olleet välillä todella heikkoja eli vaikka viisikkopuolustuksen takia niitä suoria vetoja tulee vähän, niin maaleihin niistä päätyy prosentuaalisesti suurempi osuus kun nyt vaikkapa Jokereilla.
 

kone82

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mielenkiintoinen sarja.

Odotan että kärkipelaajien asenne ratkaisee tämän sarjan KalPalle. Makkonen on dynamiitin kovasta runkosarjastaan huolimatta aika flegmaattinen huonoimmillaan, eikä juuri laita kroppaa likoon kiekon eteen syöksymällä. Makkosen selkä on suoristunut lähes Hirsomaisesti juttujen mukaan aika usein ottelujen loppuvaiheilla, ja KalPan Kapanenhan on jotain aivan toista. Ennustan sarjan menevän KalPalle 4-1.
 

Vietävä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KPS
Mielenkiintoinen sarja.

Odotan että kärkipelaajien asenne ratkaisee tämän sarjan KalPalle. Makkonen on dynamiitin kovasta runkosarjastaan huolimatta aika flegmaattinen huonoimmillaan, eikä juuri laita kroppaa likoon kiekon eteen syöksymällä. Makkosen selkä on suoristunut lähes Hirsomaisesti juttujen mukaan aika usein ottelujen loppuvaiheilla, ja KalPan Kapanenhan on jotain aivan toista. Ennustan sarjan menevän KalPalle 4-1.

Mitenkäs ei yhtään yllätä että TPS kannattaja tulee Makkosen flegmaattisuudesta puhumaan. Taitaa kismittää kun poika lähti. Olisi TPS:kin ollut viiden joukossa makkosen 27 maalilla.

Kuitenkin on hyvä näissä flegmaattisuuspuheissa muistaa että Makkonen on esiintynyt samoissa karkeloissa Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin ja muiden ikäistensä kanssa, ja vielä niin että hänen panoksensa on huomattu myös ulkomailla (vaikka näissä karkeloissa mistä puhun taisi suomi pudota puolivälierässä Tsekille). Jätti muuten myös TPS-kaverinsa Korpikosken varjoonsa niissä peleissä (Korpikoski on vuotta nuorempi tosin, hyvät pelit taisi pelata silloinkin).

Onhan Kapasella enemmän meriittejä, mutta on Kapanenkin joskus ensimmäiset playoffinsa pelannut. Voisin jopa sanoa, että ei 23-vuotias Kapanen sen huonompi olisi kuin 35-vuotias Kapanen. Joskus se Makkonenkin tulee parhaat playoffinsa pelaamaan. Toisinaan käy niin, että nuoruus on valttia, toisinaan ei.

Itsellä on kutina, että Makkonen tekee jopa enemmän tehopisteitä tässä ottelusarjassa kuin Kapanen, joka tulee näissä kinkereissä olemaan lapanen.
 

ilman sukkia

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Mitenkäs ei yhtään yllätä että TPS kannattaja tulee Makkosen flegmaattisuudesta puhumaan. Taitaa kismittää kun poika lähti. Olisi TPS:kin ollut viiden joukossa makkosen 27 maalilla.
Ei myöskään yllätä nämä puheet Mäkkärin playoff hyytymisestä suuntimo-orangesta. Oksakin pelaa varmasti kauden heikoimmat pelinsä. Strömbergistä puhumattakaan.

Kyllä vaan paljon turkulaiskritiikkiä kauden aikana saanut Eloranta nousi koomasta ratkaisupelien aikaan, kyllä kai sitä on vähitellen ruvettava sisäistämään ajatusta että pappojen panos ratkaisee.

Toivottavasti meidän vähiä veteraaneja ei ajeta puhki heti ekassa pelissä kolmen vartin peliajalla, oli tilanne mikä tahansa. Puijon mäkimontussa liikkui eilen varmaa tietoa pidemmän playoffparran kasvattanut maalivahti aloittaa ja vaihtamalla maalivahtia erissä aina 5 ja 15min kohdilla saadaan pappojen happoja palauteltua sopivasti venyvillä tauoilla.
 

M10

Jäsen
Itsellä on kutina, että Makkonen tekee jopa enemmän tehopisteitä tässä ottelusarjassa kuin Kapanen, joka tulee näissä kinkereissä olemaan lapanen.

Tehopisteistä en tiedä, mutta uskallan väittää, että Kapanen tulee olemaan pudotuspelisarjan parhaimpia pelaajia. Kaikkea muuta kuin lapanen, niin tinkimätön ammattilainen on kyseessä. Se on sitten eri asia, riittääkö Kapasen loistava peli KalPan ottelusarjavoittoon.

Kuten jo tuolla HPK-osiossa juteltiinkin, Laamanen pelaa hyvin mahdollisesti jo perjantaina, which is nice. Parit tuolloin siis

Tuulola-Mäenpää
Syväsalmi-Laamanen
Mäkelä-Tikkanen
 
Itselle kun on vähän, krhömps, jäänyt heikommalle kantamille HPK:n tuntemus niin ihmiset varmasti valoittavat muutamaa asiaa.

Millaisia ovat HPK:n alemmat ketjut? Löytyykö hyökkäyksen pimentäjiä vai maalinpaiskojia?

Itselleni on vain siis mutua koko sarjasta ja sillä mutulla HPK on ennakkosuosikki. Onhan toki sarjasijoitus ja historiankin puolesta sitä, mutta eroa ei lopulta runkkiksessa ollut valtavasti.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Stars, Panthers
Ei myöskään yllätä nämä puheet Mäkkärin playoff hyytymisestä suuntimo-orangesta. Oksakin pelaa varmasti kauden heikoimmat pelinsä. Strömbergistä puhumattakaan.
Mäkkäri on yksinkertaisesti liian hidas ja kankea pleijareihin. Periaatteessa Ströbankin pitäisi olla, mutta kokemuksella pakki pystyy kyllä paikkaamaan puutteensa liikkuvuuden suhteen. Toinen tulee siis aiheuttamaan pettymyksen, toinen ei. Nämä on nähty jo niin moneen kertaan, ettei asiasta pitäisi olla enää epäselvyyttä.

Oksa joko onnistuu tai sitten ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös