Yleisesti NHL:stä

  • 3 991 405
  • 14 198

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kyllä joo. Ovie on hyvin aikataulussa, todennäköistä on, että nuo neljä maalia kyllä seitsemään otteluun syntyvät. Ovechkin tekee aika usein pari maalia ottelussa, sitten välillä pelaa maalittoman ottelun ja sitten taas heittää pari häkkiä yhteen peliin. Joten eiköhän hän pari kahden maalin ottelua seitsemän ottelun sisään pysty vetäisemään.
 

TKH

Jäsen
Kyllä joo. Ovie on hyvin aikataulussa, todennäköistä on, että nuo neljä maalia kyllä seitsemään otteluun syntyvät.

Jep, hyvin menee Ovechkinillä. Nyt siltä puuttuu enää kolme maalia.

Washingtonin ylivoima on ollut aika onnistunutta Ottawaa vastaan.. Ensin maali kolmessa sekunnissa jäähyn alkamisesta ja hetken päästä neljässä sekunnissa jäähyn alkamisesta.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Lueskelin tuota IL:n uutista NHL-seurojen taloudellisista vaikeuksista, erityisesti USA:n alueella, paikoissa jotka eivät varsinaisesti ole lätkäseutua. Mietin vain että mikä mahdollisuus olisi noiden seurojen siirtyä kanadan puolelle, jossa varmasti löytyisi huomattavasti enemmän maksavia asiakkaita. Varmasti ainakin Winnipegissä toivotettaisiin NHL-joukkue takaisin :P
 

Dani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Suomi, Real Madrid, Espanja, Argentiina
Olen antanut kertoa itselleni, että Winnipegissä ei olisi nyky-NHL'n vaatimuksia täyttävää areenaa. Rakensivat kuulemma aikoinaan uudesta liian pienen.
 

ipaz

Jäsen
Toronton metropolialueella kun asukkaita on yli seitsemän kertaa enemmän kuin Winnipegissä.

Aloin tässä miettiä että minne se mahdollinen uusi tai muualta muuttava seura Toronton alueelle sijoittuisi. Hamilton on 70 km:n päässä, mutta väestöpohjaltaan sen verran pieni, että kai sen joukkueen tulisi suur-Toronton alueelle tulevan. Siis jos on tullakseen.

Paljonkos tuo korvaus olikaan joka uuden seuran pitää maksaa, jos tulee toisen markkina-alueelle? Ja mikä oli se kilometrimäärä?

Google Mapsin mukaan NY Rangers ja NY Islanders pelaavat toisistaan 45 km:n etäisyydellä. NYR ja NJ Devils 22 km:n päässä. Anaheimin ja Kingsin halleilla on välimatkaa 50 km. Battle of Pennsylvanialla on välimatkaa lähes 500 km. Itseasiassa "paikallistaisto" Pittsburgilla on Columbusta vastaan, 300 km.

Mutta siis mitä jos Torontoon tulisi toinen joukkue. Väkeä on yli 5 miljoonaa ja näistä todella moni on die hard lätkäfaneja. Vaikka Maple Leafs alueen valtias onkin niin varmasti uusi joukkuekin pystyy luomana oman fanipohjansa. Samassa hallissa en sen silti toivoisi pelaavan. NBA:ssa Lakers ja Clippers pelaavat molemmat Staplesissa ja paikalla käyneenä voin sanoa että se halli on tehty Lakerisille. Clippers ja Kings ovat vain "vuokralaisia", toissijaisia käyttäjiä. Kingsin siellä vielä jotenkin näki käytävillä, mutta Clippersia ei mitenkään. Ei mikään kehuttava rooli, vaikka hulppeassa hallissa saavatkin pelata.

Jos joku noista Nashvilleistä, Phoenixeista tai Atlantoista keikahtaa tai päättää nostaa kytkintä niin olisihan se melko järkevää sijoittaa serua "vanhoille markkinoille" joskun Oklahoman sijasta.
 
Viimeksi muokattu:

Fakap

Jäsen
Boston Globen mukaan NHL:n ja NHLPA:n edustajat tapaavat mahdollisesti tällä viikolla keskustellakseen pelaajien bonusten poistamista cap hitistä. Katsotaan miten homma etenee. Toivottavasti tämä päätön bonusjärjestelmä saataisiin takaisin vanhaan muotoonsa, ei olisi joukkueen nuorennus enää niin helvetin vaikeaa.

"The NHL and the players' union, the NHLPA, are expected to talk more this week about a possible easing of how the salary cap is computed this season, in wake of the players agreeing some 10 days ago to keep the CBA intact through at least 2010-11. If the league agrees to soften its stance, the bonuses, if attained, would be tolled ahead to 2009-10, as is typically the practice."

lähde
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jos joku noista Nashvilleistä, Phoenixeista tai Atlantoista keikahtaa tai päättää nostaa kytkintä niin olisihan se melko järkevää sijoittaa serua "vanhoille markkinoille" joskun Oklahoman sijasta.
Näin olisi, mutta kai uutta seuraa yritetään pystyttää NHL:n toimesta jääkiekon leviämisen vuoksi taas jonnekin, missä on ihmisiä ja nätit kelit, mutta itse lajista ei tiedetä mitään. Kyllähän joku seura tietysti sielläkin menestyy. Nimittäin vaikka kiekosta tai uudesta joukkueesta ei jaksetakaan välittää urheiluna eikä lajia tunneta, kiva perhetapahtuma ja shoppailupäivä hallissa vetää kansaa kun on massaa takana.

Toronto olisi kyllä varsin mielenkiintoinen kohde. Tuo Hamilton olisi alueena myös melko kiinnostava, mutta en ole fanipohjasta ihan vakuuttunut. Hamiltonin halli Copps Coliseum vetää päälle 17000 henkeä kiekkopeleihin, mutta tälläkin kaudella yleisökeskiarvo on noin 4000 luokkaa. Vertailun vuoksi Winnipegissa / Manitobassa Moosen peleissä MTS Centressa käy keskimäärin tuplasti ihmisiä, vaikka halli on hieman pienempi.

Pari vuotta sitten kun Moose ja Hamilton kohtasivat AHL:n playoffeissa, Moosen kotipeleissä oli järjestäen noin 7000 ihmistä. Hamiltonin yhdessä kotipelissä oli puolestaan noin 1700 henkeä, eikä kahdessa muussakaan kovin paljon enempää katsojia paikalle tullut. On siinä ollut varmaan hallissa melko väljä tunnelma, kun päälle 17000 ihmistä vetävä halli on täytetty noin 2000 hengellä (ja vielä playoff-peliin)...
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Siirretty NHL-kauden avaus -ketjusta...

Mikko Koivu ottaa neljä kertaa enemmän jäähyjä kuin Marleau, joten hän asettaa joukkueensa tukalaan asemaan neljä kertaa useammin - kun hän on jäähyllä, ykkösalivoiman sentteri ei ole käytettävissä. Mikko Koivu tekee vähemmän voittomaaleja. Mikko Koivu tekee vähemmän alivoimamaaleja. Patrick Marleau on parempi laukoja ja nopeampi luistelija. Patrick Marleaun tehotilasto näyttää +22, Mikko Koivun tehotilasto näyttää +6. Patrick Marleau on lähes kymmenen kiloa painavampi. Mikko Koivu ei ole kertaakaan urallaan rikkonut 80 pisteen rajaa. Mikko Koivu on loukkaantumisherkempi - Patrick Marleau ei ole pelannut alle 74 ottelua ikinä, ja tuo oli hänen tulokaskautensa. Sen jälkeen Marleau on ollut jäällä vähintään 77 ottelussa joka kausi, pelaten kuusi yli 80 ottelun kautta.

Voitin.

Ensinnäkin, 40 ei ole neljä kertaa enemmän kuin 10, se on nelinkertainen määrä. Ja tuohon nelinkertaiseen määrään sisältyy yksi kymppi mukaan. Eli kolminkertainen määrä. Mikä tosin on sekin vähän, koska minuutteja on tuolloinkin vain yhteensä 30. Mikko Koivu tekee vähemmän maaleja? Koivu nyt sattuu olemaan pääsääntöisesti playmaker ja set-up-man. Maalejakin toki odotetaan, ja nykyinen 14 on todella hyvä luku tässä vaiheessa kautta. Mikko Koivu on tehokkaampi luistelija, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Anywho, Koivua et perkele ohita jos olet hänet edellesi päästänyt. Sieltä yksinkertaisesti ei tulla ohi. Mikko Koivu voi tehdä vähemmän voittomaaleja, mutta jos joku haluaa niin voi laskea että kuinka monta Wildin voittomaalia mies on syöttänyt. Mikko Koivu tekee hienompia alivoimamaaleja. Kannattaa ehkä myös ottaa huomioon että Wild on kokonaisuutena paskempi jengi, ja on ottanut vähemmän voittojakin tällä kaudella. Näkisin tuon vaikuttavan aika oleellisesti koko joukkueen pelaajien voittomaalien määrään. Koivun tehotilasto on Wildin paras. Siinä ei yksi kaveri keräile mitään +700 tilastoa kun muut jengin pelurit painivat juuri ja juuri nollassa, jotkut aivan helvetisti sen alle. Patrick Marleau on lähes kymmenen kiloa läskimpi kuin Mikko Koivu. Mikko Koivu on nuorempi, joten nuo 80 täpän rajan rikkomiset tulevat vielä, ensimmäinen jo tällä kaudella. Mikko Koivu ei ole loukkaantumisherkkä, Mattias Öhlund on loukkaannuttamisherkkä. Ensimmäinen NHL-kausi meni polvijuttujen kanssa. Kieltäydyn laskemasta tuota loukkaantumiseksi. Se oli...pelaamisen estävä tapahtuma.

Moraalisesti voitin.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Kuten varmasti nyt huomaat, kovin erityyppisten pelaajien välillä on järjetöntä lähteä vertailemaan. Lopulta päädymme vertailemaan Doug Murraytä ja Ray Sheppardia. Marleau ja Jokinen sentään valittiin peräkkäin draftissaan, toisena ja kolmantena, molemmat pelaavat sentterin paikkaa luonnollisesti ja ovat enemmän maalintekoon profiloituneita pelaajia.

Kumpi on parempi, Joe Thornton vai Mikko Koivu? Molemmat ovat kahteen suuntaan aktiivisia peliä tekeviä keskushyökkääjiä... ;)
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquinta
Thornton hyytyy aina tosipaikassa, Koivun veljeksillä on tapana vain kiihdyttää silloin. Eli arvaat varmaan puolueettoman ja totaalisen objektiivisen vastauksen kysymykseesi? Vinkkinä, etunimi alkaa ämmällä.

Kerro nyt mikä tästä Ruotsin kaverista tekee niin ylivertaisen kaverin, että kannattaa joka ketjussa hehkuttaa. Kädetön, jalaton ja tyhmä, eli siis aika lailla perussharks-kamaa koko jätkä. En siltikään ole sisäistänyt kaverin mahtavia kykyjä, vaikka olen yrittänyt tarkkailla...
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Alkaa ämmällä... hmm... Moe Thornton?

Ruotsin kaveri? Hehkuttanut? Marleau on pesunkestävä saskatchewanilainen... Ilmeisesti nimenheittokin lasketaan nykyään hehkutukseksi, olen siis onnistunut työssäni erinomaisesti reaktiostasi päätellen. Sydämeni pamppailee ilosta, jee!

Vastatakseni kysymykseesi, jos katsoisit San Josen pelejä, tietäisit minkä takia Murraytä hehkutetaan ja miksi hän on niin fanien, selostajien kuin valmentajienkin suosikkeja. Aika heikko ja tyylitön provosointiyritys.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Tuo Hamilton olisi alueena myös melko kiinnostava, mutta en ole fanipohjasta ihan vakuuttunut. Hamiltonin halli Copps Coliseum vetää päälle 17000 henkeä kiekkopeleihin, mutta tälläkin kaudella yleisökeskiarvo on noin 4000 luokkaa. Vertailun vuoksi Winnipegissa / Manitobassa Moosen peleissä MTS Centressa käy keskimäärin tuplasti ihmisiä, vaikka halli on hieman pienempi.

Pari vuotta sitten kun Moose ja Hamilton kohtasivat AHL:n playoffeissa, Moosen kotipeleissä oli järjestäen noin 7000 ihmistä. Hamiltonin yhdessä kotipelissä oli puolestaan noin 1700 henkeä, eikä kahdessa muussakaan kovin paljon enempää katsojia paikalle tullut. On siinä ollut varmaan hallissa melko väljä tunnelma, kun päälle 17000 ihmistä vetävä halli on täytetty noin 2000 hengellä (ja vielä playoff-peliin)...

En osaa sanoa, että minkälaisen kannatuksen NHL-joukkue saisi Hamiltonissa osakseen, mutta aika varmasti paremman kuin nykyinen AHL-joukkue. Bulldogsien yleisömäärä on heikko, koska se on Canadiensin farmijoukkue, Hamilton kun on kuitenkin Leafsin hoodeilla. Voi olla vaikeaa fanittaa joukkuetta, jonka runko koostuu fanittamasi joukkueen verivihollisen prospecteista. Bulldogs tekisi itselleen palveluksen, jos muuttaisivat pois Hamiltonista. Paras vaihtoehto olisi mielestäni isäntäjoukkueen provinssin pääkaupunki, Quebec City. Olisi hallit ja kaikki valmiina, fanejakin riittäisi varmasti enemmän kuin Hamiltonissa.

Jos ja kun se uusi NHL-paikkakunta julistetaan, sen tulisi ehdottomasti olla Winnipeg, eikä mikään muu. BTW, tässähän on ollut hiljattain juttua, että Coyotesilla menee taloudellisesti niin huonosti, että joukkue joutuu muuttamaan..

..joten, maiskutelkaa tätä:

Jets. Winnipeg Jets.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tule Winnipegiin uutta joukkuetta ennen kuin siellä on uusi jäähalli. Nykyinen jäähalli on tuhansia paikkoja pienempi kuin Islandersin Nassau Coliseum, liigan pienin jäähalli.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ei tule Winnipegiin uutta joukkuetta ennen kuin siellä on uusi jäähalli. Nykyinen jäähalli on tuhansia paikkoja pienempi kuin Islandersin Nassau Coliseum, liigan pienin jäähalli.

Ei tuhansia, vaan reilu tuhat. Vanhassa Jetsin hallissa paikkoja oli muutama sata enemmän kuin tässä nykyisessä MTS Centressä. En näe tässä mitään ongelmaa, halli olisi varmasti täynnä illasta toiseen, toisin kuin Long Islandilla (tai Phoenixissa).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Bulldogs tekisi itselleen palveluksen, jos muuttaisivat pois Hamiltonista. Paras vaihtoehto olisi mielestäni isäntäjoukkueen provinssin pääkaupunki, Quebec City. Olisi hallit ja kaikki valmiina, fanejakin riittäisi varmasti enemmän kuin Hamiltonissa.

Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Ei tuhansia, vaan reilu tuhat. Vanhassa Jetsin hallissa paikkoja oli muutama sata enemmän kuin tässä nykyisessä MTS Centressä. En näe tässä mitään ongelmaa, halli olisi varmasti täynnä illasta toiseen, toisin kuin Long Islandilla (tai Phoenixissa).
Ehkä sinä et näe ongelmaa, mutta ihmiset jotka joutuvat ihan oikeiden kiekkotalousasioiden kanssa taistelemaan (mm. liigan ylipäällikkö Gary Bettman), näkevät juuri tässä ongelman. Lisäksi Winnipegin ympäristön talousalue on kohtuullisen isolla maantieteellisellä alueella, mikä lisää kysymysmerkkejä joukkueen vetokykyyn.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.

Tiedän kyllä, varsin hyvin. Meno ei vain ole enää samanlaista kuin silloin ennen, "rakkaus" alkoi hiipumaan jo 14 vuotta sitten kun Nordiques häipyi. Uusi sukupolvi, uudet kujeet. Ei siellä (Quebec Cityssa) enää kovinkaan moni jaksa kannattaa jossain 3000 kilometrin päässä, vuorella jököttävää joukkuetta.
 

Disaster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs
Ehkä sinä et näe ongelmaa, mutta ihmiset jotka joutuvat ihan oikeiden kiekkotalousasioiden kanssa taistelemaan (mm. liigan ylipäällikkö Gary Bettman), näkevät juuri tässä ongelman. Lisäksi Winnipegin ympäristön talousalue on kohtuullisen isolla maantieteellisellä alueella, mikä lisää kysymysmerkkejä joukkueen vetokykyyn.

Aika huvittavaa, sillä suurin ongelma mikä NHL:llä on, on Gary Bettman itse. Valtojen valloitus on epäonnistunut täydellisesti, Bettman ei vaan suostu tätä myöntämään, mikä kertoo kaiken tarvittavan kyseisestä ihmisestä.

Kyllä ainakin itse uskon, että tänä päivänä NHL-joukkue menestyisi taloudellisesti paljon paremmin Manitoban Winnipegissä, kuin esim. Arizonan Phoenixissa/Glendalessa.
 
Montrealin ja Quebec Cityn välillä on aina ollut veljellistä rakkautta. QC:ssä Habsin farmi otettaisiin varmasti avosylin vastaan ja halli täyttyisi illasta toiseen.

Kyllähän Quebecissa vielä vuosituhannen alussa oli oma AHL-seura, joka oli juurikin Habsin farmiseura. Sitä en tiedä millainen reaktio paikallisväestöllä tällöin oli joukkuetta kohtaan.

http://en.wikipedia.org/wiki/Quebec_Citadelles
 

trap

Jäsen
Kyllähän tuossa Wikipedian artikkelissa mainitaan "good fan support".

Tämän Citadelles-sivuston mukaan huonoin yleisömäärä kotipelissä 2529 ja paras 9880. Yleisökeskiarvoa ei vaan harmillisesti löytynyt.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Aika huvittavaa, sillä suurin ongelma mikä NHL:llä on, on Gary Bettman itse. Valtojen valloitus on epäonnistunut täydellisesti, Bettman ei vaan suostu tätä myöntämään, mikä kertoo kaiken tarvittavan kyseisestä ihmisestä.

Kyllä ainakin itse uskon, että tänä päivänä NHL-joukkue menestyisi taloudellisesti paljon paremmin Manitoban Winnipegissä, kuin esim. Arizonan Phoenixissa/Glendalessa.
Mihin perustat uskosi, vai onko se vain täysin mutu-pohjalla romanttisen maailmankatsomuksen läpi tiirailua? Tosiasia on, että Winnipeg ei pystynyt pitämään joukkuetta taloudellisesti kannattavana. Se, että Phoenixilla ei mene taloudellisesti hyvin taas tuskin saa Bettmania ja Phoenixin omistajia halukkaaksi siirtymään ojasta allikkoon. Jos joukkue Phoenixista johonkin siirtyy, on kohteella oltava oikeat edellytykset pitää yllä joukkuetta. Sehän se vasta naurettavaa olisikin, jos sama organisaatio saataisiin siirrettyä kolmesti ilman edes välttävää lopputulosta.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Tosiasia on, että Winnipeg ei pystynyt pitämään joukkuetta taloudellisesti kannattavana.
Tarkoitetaanko tässä kenties Teppo Winnipegia, vai keneen yksityishenkilöön viittaat? Sama kun sanoisi, ettei Oulu pystynyt pitämään joukkuettaan kannattavana, mutta kuinka ollakaan, jotenkin ihmeen kaupalla seura nousi uudelleen liigan huipulle. Talouden tilanteet vaihtuvat ja seuroissa tehdään asioita päin helvettiä milloin missäkin. Historian virheet ei tulisi olla mikään painolasti uuden suunnittelussa, varsinkin kun puhutaan jostain Winnipegin kaltaisesta perinteisestä jääkiekkoaluesta. Muutenkin voisi minun puolestani siirtää nämä kaikki perinteettömät palmu/aavikkokaupunkien lätkäjoukkueet jonnekin, missä kiekkoa arvostetaan ja kunnioitetaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös