NFL season 2008–2009

  • 90 332
  • 1 010
Suosikkijoukkue
Kaikki hyvät joukkueet.
Sympatiat ovat kyllä Arizonan puolella mutta syytä en tiedä. Pittsburghin pelinrakentaja on ollut melko hyvä ja hyökkäys kyllä rullaa mukavannäköisesti omiin sokeisii silmiini. Lajin säännöistä en niin perillä ole mutta Super Bowl on varmaankin paras tv-urheilutapahtuma tjsp.

Mainostauoilla kävin surffailemassa wikipediassa ja lukaisin juttuja pelinrakentajista. Jos joku osaisi valaista vähän näistä Manningin veljeksistä minulle lisää? Jos oikeen luin niin jommalla kummalla on jonkinlainen "jäädyn isoissa peleissä"-maine? Olisi mahtavaa saada lisätietoa!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Mainostauoilla kävin surffailemassa wikipediassa ja lukaisin juttuja pelinrakentajista. Jos joku osaisi valaista vähän näistä Manningin veljeksistä minulle lisää? Jos oikeen luin niin jommalla kummalla on jonkinlainen "jäädyn isoissa peleissä"-maine? Olisi mahtavaa saada lisätietoa!
Hmm, en nyt ihan varma ole mitä tuolla tarkoitetaan. Toki isoveli Peyton oli pitkään vähän tuollaisessa maineessa, mutta voitti sitten toissa kaudella Super Bowlin ja valittiin MVP:ksi, joten se maine varmaan meni sitten siinä. Pikkuveli Eli taas on ihan yleisesti saanut aika paljon lokaa niskaansa, mutta pelasi viime vuoden Super Bowlissa hyvin, voitti ja valittiin niin ikään MVP:ksi. Joten ei hänkään nyt mikään varsinainen jäätyilijä ole.

Yllättävän hyvin alkanut Steelersin kannalta, hyökkäys toimii paremmin kuin uskalsin toivoa. Arizonan hyökkäyksestä vaikea sanoa vielä mitään, kun eivät ole mitään ehtineet esittää. Mutta aika luottavainen fiilis tässä vaiheessa, ja olen siis Steelersin puolella jos se ei ole vielä jollekin selvinnyt.

PS. Ja jos laji ei ole vielä kovin tuttu, niin voin sen verran sanoa, että tuo 10-0 ei tässä vaiheessa ole vielä yhtään mitään. Kaikki on täysin auki.
 

Lazze

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Tappara, Warkis, Leijonat & suomalaiset.
Steelers 10-0-johtoon. Vaikuttaa toistaiseksi kovin yksipuoliselta peliltä, toivotaan Super Bowl/amerikkalaista draamaa tästä eteenpäin "vaikeuksien kautta voittoon" - tai edes lähelle.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Tuleepa noita säkityksiä ihan törkeän paljon siihen nähden mitä olen saanut kuvan niistä MTV3:n Super Bowl-selostajista.

Ja itselleni vaikuttaa toi juoksupeli todella huonolta vaihtoehdolta, kun ei oikein ikinä tunnu sillä tavalla etenevän mihinkään..

Tähän ei Cube vieläkään mitään vastaillut vaikka sanoi palaavansa asiaan, joten jos/kun on taas linjoilla odottelisin jotain analyysiä. Nämä poimittuna tuolta edelliseltä kierrokselta.


ps.Toiv. tämä ketju ei karkaa liveseurannaksi, jolle on omakin ketju
 

Mata #13

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, JHT, TW
Jos oikeen luin niin jommalla kummalla on jonkinlainen "jäädyn isoissa peleissä"-maine? Olisi mahtavaa saada lisätietoa!

Jaa-a, tiedä sitten tuosta. Molemmat ovat kyllä voittaneet Super Bowlin hyvällä suorituksella ja Eli Manningin suoritus viime vuoden Super Bowlissa oli kyllä kiistattoman kova ja kaveri teki parhaimmat heittonsa peliajan lopulla.

Itse pelistä sen verran, että pikkuhiljaa saisi Cardsin D alkaa heräillä. Pisteenteko kilpailussa Steelerisin puolustus on niin kova, että Cards ei saa mitään älyttömän suuria numeroita taululle. Toivotaan että Pappa Warner-Fitz duo alkaa kohta jauhamaan tulosta.

Aini, Polamalu ottaa ainakin sen yhden pakollisen intterin ainaki tänään.
 
Suosikkijoukkue
Kaikki hyvät joukkueet.
Hmm, en nyt ihan varma ole mitä tuolla tarkoitetaan. Toki isoveli Peyton oli pitkään vähän tuollaisessa maineessa, mutta voitti sitten toissa kaudella Super Bowlin ja valittiin MVP:ksi, joten se maine varmaan meni sitten siinä. Pikkuveli Eli taas on ihan yleisesti saanut aika paljon lokaa niskaansa, mutta pelasi viime vuoden Super Bowlissa hyvin, voitti ja valittiin niin ikään MVP:ksi. Joten ei hänkään nyt mikään varsinainen jäätyilijä ole..

Ok, eli saatoin lukea mitä sattuu. Nyt täytyy täysillä keskittyä peliin mutta tuhannet kiitokset Fawkes!
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Tähän ei Cube vieläkään mitään vastaillut vaikka sanoi palaavansa asiaan, joten jos/kun on taas linjoilla odottelisin jotain analyysiä. Nämä poimittuna tuolta edelliseltä kierrokselta.
En ole Cube, mutta vastaan silti. Säkityksiä tulee karkeasti arvioituna ehkä joku pari kolme per joukkue, ottelua kohden. Tosin vaihteleehan se hirveästi. Warner säkitettiin tällä kaudella kai alle 10 kertaa, Roethlisberger yli 30 kertaa. Juoksupelistä sen verran, että jos se toimii, voi sillä dominoida koko ottelun kulkua ja tempoa. Puolustaminen on fyysisesti rankempaa kuin hyökkääminen, ja mitä pidempään vastustajan puolustus joutuu kentällä olemaan, sitä väsyneemmäksi se tulee. Samalla taas oma puolustus pysyy tuoreena kun odottelee vaihtopenkillä. Yleensä se joka pitää palloa enemmän ottelussa, voittaa ottelun. Ja hyvällä juoksupelillä sitä kelloa pystyy hyvin kontrolloimaan.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Whooaa. Aika rollercoasteria mentiin tunteiden osalta tossa vikalla neljännekselle. Muutenkin suht vaisu peli kolmen neljänneksen ajan, sitten räjähtikin aika voimalla. Aika tyhjä olo, tähän se sitten huipentui tämä kausi. Steelers Super Bowl Champ, aika kova temppu Tomlinilta ja pelaajilta. Eipä tässä oikein muuta nyt pysty kirjoittamaan, katsotaan illalla sitten tarkemmin.

PS. En ole ikinä ennen nähnyt/kuullut näin puolueellista kommentaattoria kuin tämä Sterling Sharpe Viasatin lähetyksessä. Vittu mikä urpo.
 

Cube

Jäsen
Aikas huima peli siihen nähden, etten juuri mitään siltä odottanut. Oikeastaan aika huima peli mihin tahansa nähden, mikä valitettavasti jäi monelta potentiaaliselta NFL-fanilta Suomessa näkemättä Viasatin yksinoikeuden vuoksi. Toivottavasti edes joku streamin kautta peliä tihrustanut sai pelistä sellaisen kipinän, että ensi kaudella tähänkin ketjuun saadaan taas muutama uusi keskustelija alusta asti mukaan. Ja toivottavasti jengin valinnassa käytetään myös sen verran mielikuvitusta, ettei heti voittajan kelkkaan olla hyppäämässä. :)

Pittsburghin häviö harmittaa yllättävän vähän, koska noin hieno matsi nähtiin ja Arizona kuitenkin töpeksi omia hommiaan niin paljon rangaistuksilla, ettei se oikein mestaritason joukkueelta vaikuttanut tai lopulta voittoa ansainnut. Se vähän harmittaa, että Steelersin ratkaisupelaajina olivat kaksi vaimonhakkaajaa (Harrison ja Holmes), eikä esim. Troy Polamalu, joka oikeasti vaikuttaa olevan yksi NFL:n hienoimmista ihmisistä. Näitä valitettavasti kuitenkin riittää.

Ilmeisesti olen siihen jo ehtinyt vähän tottumaan, että ikävät joukkueet menestyvät. Minkäs sille voi, että Steelers vituttaa, Patriots vituttaa ja Colts vituttaa. AFC:n puolelta Ravensin lisäksi oikeastaan vain Broncos, Jaguars ja Bills ovat sellaisia, joiden menestykseen tulee (tai pikemminkin tulisi) suhtauduttua positiivisemmin. Jossain määrin myös Texans ja Titanskin, vaikka sen ja Baltimoren välillä pahaa verta jonkin verran on. Toki HMV-jengejä on sitten useampi. NFC:stä löytyy myös aika paljon symppisjoukkueita, mutta aika heikkoa on sen puolen menestys ollut tämän vuosituhannen puolella.

Steelersillä on aika hyvät saumat lähteä puolustamaan mestaruuttaan ensi kaudella, kun hyvä runko on kasassa ja palkkakaton alla tilaa. Silloin voisi senkin kohdalla alkaa puhumaan jonkinasteisesta dynastiasta ja joukkue kävisi Patriotsin kanssa tiukan väännön vuosikymmenen kovimman jengin tittelistä (jossa edge menisi edelleen NE:lle 16-0 runkosarjan vuoksi). Steelersin puolustuksen aloittajista jokunen alkaa tosin vähän vanhenemaan, mutta hyviä pelivuosia pitäisi kuitenkin olla vielä jäljellä ja vaihtopenkillä odottaa useampi kaveri jo mahdollisuuttaan. Ensi kaudella Steelersillä (ja Ravensilla) taitaa vieläpä olla erittäin helppo ohjelma, kun se tällä kaudella oli liigan vaikein. Tietysti tulevien vastustajien asiat tulevat vielä monella tapaa muuttumaan ennen syyskuuta ja jotkut tämän kauden häviäjistä parantavat, mutta tuskin asia täysin päälaelleen ehtii kääntymään. Vähintään kymmenen voittoa ja playoff-paikka ovat lähtökohtaisesti ainoa mahdollinen tavoite 'Lerssille ja hyvin realistinen sellainen.

Toivottavasti Kurt Warner malttaa jatkaa Arizonassa vielä vuoden tai pari, niin saattaa Fitzgerald hätyytellä runkosarjankin puolella jotain ennätyksiä, vaikka WR-ennätykset aikas kovia ovatkin. Tällä tahdilla kuitenkin mikä tahansa saattaa olla mahdollista. Enemmän joukkue Cardinalsista pitää kuitenkin saada, koska parin pelaajan huippusuoritusten varassa seilaaminen ei kovinkaan usein tule pitkälle riittämään, vaikka tällä kertaa siltä lähes vaikuttikin.

Nyt yritän sulkea silmäni ja korvani Steelersin mestaruusjuhlinnalta ja keskittyä siihen ajatukseen, että voittajasta huolimatta nähtiin 2008 (ja osittain toki jo 2009) äärimmäisen mielenkiintoinen NFL-kausi, joka oli yllättävä ja tapahtumarikas aivan loppuun asti. Palataan draftin kohdalla taas asiaan.
 

Cube

Jäsen
Tähän ei Cube vieläkään mitään vastaillut vaikka sanoi palaavansa asiaan, joten jos/kun on taas linjoilla odottelisin jotain analyysiä. Nämä poimittuna tuolta edelliseltä kierrokselta.
Niin juu, tosiaan. Yritin tuon yön sulkea seuraavina päivinä ja viikkona mahdollisimman kokonaisvaltaisesti mielestäni, joten samalla jäi myös tuo kysely. Katsotaan jos alkavalla viikolla ehtisin siihen vastata. Paljon kiireitä tosin on luvassa, joten voi olla, että jää viikonloppuun, ellei joku muu ehdi sitä kattavasti tekemään. Voisi olla ihan hyvä tuosta juoksupelistä vähän pidempikin "raportti" raapaista kasaan, kun se(n näennäinen tehottomuus) usein lajia vähemmän seuraavissa herättää ihmetystä.
 

Setit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Washington Capitals
Hmm no pitipä olla kusinen loppu matsille. 1/6 näkemistäni Supah Bowleista on suosikkini ottanut käkättimeen. Jokatapauksessa ilmeisen hieno peli ollut, vaikken sitä nähnytkään, näin jälkeenpäin harmittaa että valitsin kunnon yöunet matsin sijaan..
 

janóz

Jäsen
Nyt yritän sulkea silmäni ja korvani Steelersin mestaruusjuhlinnalta ja keskittyä siihen ajatukseen, että voittajasta huolimatta nähtiin 2008 (ja osittain toki jo 2009) äärimmäisen mielenkiintoinen NFL-kausi, joka oli yllättävä ja tapahtumarikas aivan loppuun asti. Palataan draftin kohdalla taas asiaan.

Samat tuntemukset täälläkin.

Jännittävä ja vaiherikas kausi sai näköisensä lopetuksen. Päällimäisenä jäi tietenkin paskan maku suuhun kun Steelers vielä onnistui pelin kääntämään. Paljon nähtiin virheitä, mutta samalla paljon komeita suorituksia. Vitutus-puolelle menee kyllä kokonaisuudessaan Pittsburghin voitto, yksityiskohtina 100 jaardin intteri, viasatin ruotsalaisstudio ja uskomaton määrä tyhmiä virheitä. Big Benille tosin pitää nostaa hattua viimeisestä drivesta eli se on ainoa hyvä mitä voin Steelersistä sanoa.

Jotta ei ihan itkuvirreksi mene niin pitänee lopetella ajoissa. Oikeastaan pitänee ottaa kunnolla väliä tähän hienoon lajiin, ehkä seurata hieman offseasonia ja palata vasta elokuussa takaisin. Oikeastaan Jatkoajallekin palaan kun SM-Liigan playoffit alkaa. Saapahan keskittyä muihin asioihin välillä.

Kiitos kaikille tähän topiciin kirjoittaneille ja fantasyyn osallistuneille hienosta kaudesta! Ennätyksellisen yllättävän ja jännän kauden lisäksi NFL:n seuraamiseen on tullut paljon lisää nautintoa hyvien keskustelujen, vääntöjen ja spekulointien ansiosta. Täällä oli mukava käydä kun "oikeasta elämästä" ei oikein asiantuntevia juttukavereita löytynyt. Palataan asiaan!
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Olipas sitten kuitenkin tasainen ja jännittävä loppu. Noh, muusta en vielä tiedä, enkä aio etsiäkään... sillä nyt tämän kanavienvaihtoruljanssin johdosta ainakin Welhon piirissä on kaikki maksukanavat näkyvillä pari päivää. Jep... Superbowlin uusintalähetysten ajankohdat löydät täältä. Allekirjoittanut katsoo pelin tänä iltana. Kommentoin vasta sen jälkeen peliä.
 

J.Grönvall

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Newcastle United, Philadelphia Eagles
Jaahas, kai se täytyy onnitella Steelersiä ja sen faneja voitosta. Oikea joukkue voitti, vaikka itse olinkin Cardinalsin bandwagonissa. Cube jo tuossa sanoikin ettei Arizona näyttänyt mestarijoukkueelta ja olen kyllä samaa mieltä, liikaa virheitä eikä juuri lainkaan sellaista loistoa mitä mestarilta haluaisi nähdä. Steelers oli jo menettää ottelun mutta käänsi tilanteen vielä, ja lopulta Warnerin erikoiselta näyttänyt ryntäily ratkaisi voiton.

Erikoisesti tuo momentum kyllä vaihtelee kun Pittsburgh oli yhtäkkiä pahassa sillassa Harrisonin rangaistuksen jälkeen, ja vielä kun Fitzgerald otti niin Fitz-mäisen kopin kuin olla voi. Mutta lopulta koko illan kuva, eli ailahtelevasti pelannut Cardinals D vastaan konemainen Steelers O päättyi Steelersin voittoon.

Minä en edelleenkään saa Pittsburghista oikein mitään irti, ihan hyviä jätkiä mutta ei vaan jostain syystä innosta. Aiemmin olen hehkuttanut linebackereita joten annetaan heille peukkua.

Arizona oli suoraan sanoen pettymys. Paitsi että se mielestäni pelasi kokonaisuutena huonoimman playoff-pelinsä, niin toivoisi myös että NFC saisi profiiliaan nostettua. Nythän peli oli näennäisen tasainen tuon yhden hyvän neljänneksen ansiosta, mutta todellisuudessa Steelers oli kautta linjan vahvempi joukkue.

Pittsburgh oli varmaankin paras vastustaja mitä Cardinals kohtasi playoffeissa, mutta ikuiseksi arvoitukseksi jää oliko Arizona todella niin hyvä joukkue vai kohtasiko sitä satumainen onni matkalla Super Bowliin? No, ehkä se on molempia, ja edelleen voi jossitella esim. Panthersin tappiota. Sieltä olisi ehkä löytynyt tarpeeksi muskelia vastaamaan Steelersin joukkueelle. Tai vaihtoehtoisesti myös Giants, ja pakko mainita myös Eagles :)

Pointtina siis se että Arizona selvisi ainakin Carolinasta puhtaasti siksi, että se oli niin huono. Phillyä vastaan ensimmäinen puoliaika oli varmaan parasta Cardinalsia, tai vaihtoehtoisesti Falcons-pelin loppu. Siitä pelistä ei nähty nyt kuin ehkä väläyksiä, tosin vain Fitzin ja muutaman muun henkilökohtaisen taidon ansiosta. Pelikirjapuolella Steelers tuntui vievän kuin pässiä narussa.

Cardsin puolustus ei pystynyt sankaripeleihin ja sekin tietysi vaikutti. Oliko sitten jännitystä, vai makseliko suht nuori joukkue vain oppirahoja? Se ei kuitenkaan ollut voittavalla tasolla tässä pelissä. Samoin hyökkäyksen linja oli suurissa ongelmissa, eikä Warnerilla ollut montaakaan rauhallista heittotilaisuutta. Se tosin oli odotettuakin että Pittsburgh tulee antamaan kovan paineen, mutta Warnerin blitzien lukeminen ja niiden hyväksikäyttö loisti poissaolollaan.

Kaiken kaikkiaan jäi kovin epäselväksi mikä oli Cardinalsin hyökkäyksen punainen lanka. Se normaali heittopommitus ei oikein onnistunut, juokseminen oli pääosin vaikeaa ja Edge sai olla jopa heittopelissä yllättävän paljon osallisensa. Oikeastaan oli kuvaavaa että parhaiten Cardinals sai myllytettyä sillä lopun drivellään jossa ei huddlessa taidettu olla kertaakaan.

Hieno kausi kuitenkin nähtiin ja Cardinalsin myötä se lähes perinteeksi muodostunut tuhkimotarinakin. Viime vuonna Giants vei homman loppuun ja nytkin päästiin lähelle. Toivottavasti ensi kaudella Philadelphia painelee finaaliin, ja vastaan iskee joko naapuri Pittsburgh tai tämän palstan yksi eniten esillä oleva jengi eli Ravens.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Oli kyllä mielenkiintoinen peli, Cardinaldseille kävi vähän samoin kuin Ohio Statille oliko nyt Fiesta Bowlissa vuodenvaiheteessa eli jättivät liikaa aikaa, tuo tuli heti ensimmäisenä td:n jälkeen mieleen että aikaa on liikaa jäljellä. Toisaalta tuossa ei juuri vaihtoehtoja ollut koska tarvitsivat td:n ja toisaalta aika harvoin sellaista taktiikkaa käytetään jossa td:tä ei tehdä mahdollisuuden tullessa, usein jopa typerästi saatetaan td tehdä. Esimerkiksi tuossa Ohio State-Texas pelissä, OSU teki vähän hätiköiden td:n, vaikka esimerkiksi potku olisi riittänyt johtoon ja jätti liikaa aikaa. Tässä tietenkin oli hieman eri asia kun potku ei olisi riittänyt.

Hieman huono maku tuosta pelistä kyllä jäi koska se loppui mielestäni selvään tuomarivirheeseen, en ymmärrä alkuunkaan miten saivat tuosta Warnerin ,mielestäni selvästä hietosta, leivottua rähmäyksen. Tai se on vielä ymmärrettävää että tuomarit kentällä tekivät väärän kutsun, mutta että sitä ei menty katsomaan uudestaan on aika ihmeellistä. Tilannehan olisi ollut se että siellä joku Steelersin pelaaja sai henkilökohtaisen virheen joten Cardinals olisi päässyt jostain 40 jaardin viivalta vielä yrittämään, epätodennäköistähän onnistuminen olisi ollut, mutta tuolta etäisyydeltä td on kuitenkin ihan mahdollisuuksien rajoissa.
 

maki8511

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikkiruokainen, ja potkupallossa MANU
No niin. Kausi onkin nytten probowlia vaille paketissa. Viasatille soitinkin ja lopetin tilauksen heti pelin jälkeen. Eipähän tarvi niitten huuhaa kanavia kahtoa. Superbowli oli kyllä tosi jännittävä loppuun asti. Mukava on kahtoa näitä viime hetken voittoja. Mun mielestä molempien syömähampaat vähän pettivät pelissä, eli Arizonan O ja Pittsburghin D. Kummatkaan ei pystyny yhtä maagisiin esityksiin kuin aiemmin pleijareissa. Mutta ymmärtää sen kun niihin sitä hypeä laitettiin parin viikon ajan joka puolelta. Hyvä ettei harrison saanut MVP:tä, oli nimittäin sen verta raukkamainen teko mistä oisi kuulunut lentää pihalle, mitä teki siinä yhessä vaiheessa.

Arizona menettää todennäköisesti Todd Haleyn Kansasin koutsiksi. Saa nähä miten pärjää, sillä runkosarjan lopussa ei edes loistohyökkäyskään pyörinyt enää niin vankasti. Ja sitten Arizonalla on kaksi kinkkistä sopimuskysymystä. Mitä tehdä Boldinin ja Warnerin kanssa, kun molemmilla loppu sopimukset.

Ens vloppuna näkee ekaa kertaa elämässä sitten probowlin, joka taitaapi olla kunnon höntsäilypalloa. Rich Eisenin kirjan mukaan sinne havajille otetaan koko suku mukaan ja siellä sitten juhlitaan ja rentoudutaan ja nähdään vanhoja kavereita. Pelaamisen sijaan. Sitten onkin viikko pro bowlista edessä Combine, jonka aikana alkaa hahmottua Draftin kärkinimet. Tämä kausi oli ensimmäinen, jolloin seurasin fanaattisesti myös offseasonin aikana. Oli todella hauska seurata miten viime kevään draftissa hehkutetut pelaajat pärjäsivät omissa rooleissaan. Hyvänä esimerkkinä juuri Arizonan Rodgers-Cromartie, joka oli eniten hehkutettu CB viime kevään aikana. Moni draftin kärkimiehistä jäivät erittäin pienelle huomiolle, kuten Kansasin Glenn Dorsey, josta puhuttiin että oli koko draftin yleisesti paras pelaaja, mutta enpä tainnut miehen nimeä kuulla kertaakaan kauden aikana. Kaipa siellä kansasissa tilanne tarkemmin tiedetään.

Ja nämä hall of fame valinnatkin tulivat tutuiksi vuoden varrella ja osasi odottaa jo joitain valintoja, kuten NFL networkin oman Rod Woodsonin ja Buffalon säkkijumalan Bruce Smithin. Ralph Wilsonista ainakin jotkut buffalon fanit ovat aika kriittisiä, koska hän ei uusi näiden stadiona. Ja pari tunteikasta puhetta tullaan cantonissa näkemään elokuussa, kun Bob Hayesin ja Derrick Brooksin läheiset pääsevät kunnioittamaan edesmenneitä pelaajia.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Kiitos kaikille tähän topiciin kirjoittaneille ja fantasyyn osallistuneille hienosta kaudesta! Ennätyksellisen yllättävän ja jännän kauden lisäksi NFL:n seuraamiseen on tullut paljon lisää nautintoa hyvien keskustelujen, vääntöjen ja spekulointien ansiosta. Täällä oli mukava käydä kun "oikeasta elämästä" ei oikein asiantuntevia juttukavereita löytynyt. Palataan asiaan!
Tähän on helppo yhtyä. Myös mulla on se tilanne, että "oikeassa elämässä" ei hirveästi näitä jenkkifutiksen hienoudesta valistuneita kavereita ole. Joten tämä Jatkoajan NFL-ketju on ollut aika tärkeä henkireikä mulle ja mun NFL-vouhotukselle.

Kuten jo yöllä kirjoitin, Super Bowl oli aika vaisu ensimmäisen kolmen neljänneksen ajan. Tai toki Harrisonin 100 yard-INT-TD oli aika kova piristysruiske sinne ensimmäisen puoliajan loppuun. Mutta kunnolla ottelu heräsi henkiin vasta viimeisellä neljänneksellä, se olikin sitten melkoista vuoristorataa. Ajatukset ja tunteet menivät voitonvarmasta, epätoivon laaksoon ja sieltä takaisin onnen kukkuloille. Jotenkin tuli kuitenkin vähän sellainen fiilis ottelusta, että kumpikaan ei olisi ihan täysin välttämättä ansainnut voittoa. Tai no sanotaanko niin päin, että kumpikin olisivat sen ansainneet, mutta jokin jäi vähän silti molempien kohdalla puuttumaan. Arizona sai pelinsä ihan liian myöhään käyntiin ja ottivat ihan liikaa erittäin tyhmiä rangaistuksia. Steelers taas aloitti hyvin, mutta hekin jättivät käyttämättä mahdollisuutensa ratkaista ottelu jo aikaisemmin. Ihan sellasta "kiistaton mestaruusjengi"-tunnetta ei kummastakaan tullut. Toki Steelersin voitto helvetin hyvältä tuntui, kun kädet kohti kattoa siellä tv:n edessä viiden aikaan yöllä hilluin. Vaikea lähteä kiistämään, etteivätkö Steelers olisi ollut kauden paras joukkue. Muitakin vaihtoehtoja mestariksi olisi toki ollut, mutta ei mun mielestä kukaan voi sanoa, että joku toinen joukkue olisi enemmän ansainnut olla mestari kuin Steelers.

Steelersin puolustus ei tosiaankaan ollut niin maaginen kuin oli hypetetty. Eikä Arizonan hyökkäys ollut lähelläkään ennakoitua tasoaan sekään. Tavallaan Arizona oli juuri sellainen 2005 Seahawksin kopio, kuin olin toivonutkin. Eli tulivat otteluun offensive powerhouse-maineella ratsastaen, mutta joutuivat toteamaan, että Super Bowlissa on hemmetin vaikea voittaa pelkästään hyvällä hyökkäyksellä. Ok, Arizonan puolustus ei ollut mitenkään huono, muttei kuitenkaan tarpeeksi kova. Kyllä Steelers mun mielestä puolustuksien taiston vei nimiinsä. Ratkaisurooliin nousi kuitenkin yllättäen Steelersin hyökkäys, jonka viime hetken venymiskyvyn ansiosta kuudes Vince Lombardi nyt Pittsburghiin matkaa. Jotenkin varkain tämä mestaruus silti mun mielestä tuli, en todellakaan lähtenyt kauteen SB mielessä. Mutta kun kerran paikka pyttyyn aukeni, niin onneksi siihen osattiin tarttua ja tilaisuus hyödyntää. Ensi vuotta en jaksa edes miettiä, vaikka paperilla joukkue tuleekin ihan hyvin koossa pysymään. Joten kuten Cube kirjoitti, niin kyllä playoffeihin pitää ensi vuonnakin mennä. Ja jos sinne asti pääsee, niin tottakai uusi SB on taas tavoitteena. Mutta toisaalta kauteen lähdettäessä ei mitään pakkomestaruuden paineita niskassa ole, tosin eipä niitä tälläkään kaudella ollut, eikä oikeastaan ikinä ole, ellei niitä itselleen tahdo väkisin ottaa.

steepler kirjoitti:
Hieman huono maku tuosta pelistä kyllä jäi koska se loppui mielestäni selvään tuomarivirheeseen, en ymmärrä alkuunkaan miten saivat tuosta Warnerin ,mielestäni selvästä hietosta, leivottua rähmäyksen. Tai se on vielä ymmärrettävää että tuomarit kentällä tekivät väärän kutsun, mutta että sitä ei menty katsomaan uudestaan on aika ihmeellistä.
Tuota minäkin jäin ihmettelemään. En edes uskaltanut kunnolla tuuletella vielä tuossa vaiheessa, kun olin niin varma, että se tuomio (rähmäys) tullaan kumoamaan ja Warner vielä yhden mahdollisuuden saa. Mutta näin ei käynyt, en kyllä tiedä miksi. Vaikkakin yleisesti olen sitä mieltä, että tuo on huonoon kohtaan vedetty tuo incompletionin ja fumblen raja. Mun mielestä paljon helpommin pitäisi rähmäyksiä tuomita, noin yleisesti ottaen.
 

Cube

Jäsen
Hieman huono maku tuosta pelistä kyllä jäi koska se loppui mielestäni selvään tuomarivirheeseen, en ymmärrä alkuunkaan miten saivat tuosta Warnerin ,mielestäni selvästä hietosta, leivottua rähmäyksen. Tai se on vielä ymmärrettävää että tuomarit kentällä tekivät väärän kutsun, mutta että sitä ei menty katsomaan uudestaan on aika ihmeellistä. Tilannehan olisi ollut se että siellä joku Steelersin pelaaja sai henkilökohtaisen virheen joten Cardinals olisi päässyt jostain 40 jaardin viivalta vielä yrittämään, epätodennäköistähän onnistuminen olisi ollut, mutta tuolta etäisyydeltä td on kuitenkin ihan mahdollisuuksien rajoissa.
Jep, ja eikö siinä olisi pitänyt käydä vieläpä niin, että Cards olisi saanut pallon Pittsburghin 30 jaardin rajalta? Epätodennäköinen TD toki edelleen olisi ollut hakusessa, mutta kun joukkueesta löytyy Fitzin, Boldinin ja Breastonin kaltaisia pelaajia, ei tuo mikään mahdoton tilanne olisi ollut. Arizonan fanina harmittaisi jokseenkin, että joukkueelta vietiin (ehkä) mahdollisuus edes yrittää tuota viimeistä heittoa. Tervetuloa todellisuuteen, Cardinals.

Muutamasta muustakin jutusta voisi mainita, kun tuomarityöskentely esille kerran nousi. Holmes käytti ratkaisevan TD:n jälkeisessä tuulettelussaan palloa rekvisiittana, mikä ymmärtääkseni (?) on säännöissä kiellettyä 15 jaardin rangaistuksen uhalla. Kyllä, sääntö on todella typerä, mutta jos sellainen on olemassa, niin kai sitä pitäisi myös noudattaa. Arizona olisi tuon seurauksena saanut aika paljon paremman aloituspaikan viimeiselle drivelleen. Voi kuitenkin olla, että olen tuosta säännöstä erehtynyt, kun en noihin tuuletteluihin yleensä kovin tarkasti huomiota kiinnitä.

Maki jo mainitsikin James Harrisonin kovistelut. Kyllähän siitä toki rangaistus tulikin (0,5 jaardia), mutta eilisen pelin kaltaisen tarkan tuomarilinjan perusteella ei ulosajokaan olisi ollut liiallinen tuomio.

Viimeisenä sitten Harrisonin TD-palautuksessa tapahtunut Steelers-pelaajan blokki (lähes?) Higtowerin selkään. Tuo saattoi tosin tulla sen verran kylkeen, että no call oli ihan perusteltu. Pitänee jossain vaiheessa kaivaa video esiin ja katsoa uudestaan.

Taisi muutama muukin tilanne olla, molemmin puolin.
 

steepler

Jäsen
Suosikkijoukkue
chelsea, The Ohio State Buckeyes
Jep, ja eikö siinä olisi pitänyt käydä vieläpä niin, että Cards olisi saanut pallon Pittsburghin 30 jaardin rajalta?

Kyllä olisi 30 jaardin rajalta tullut uusi yritys, aiemmin kasoin tuon väärin, viimeinen Cardinalsin yritys oli Steelersin 44 yardin linjalta ja siitä kaiketi 15 yardia edemmäksi olisi menty.

Luin hieman eri raportteja pelistä ja aika vähän kannanottoja tuohon tilanteeseen näin, toki noita juttuja on aika paljon. Rupesin jo miettimään että voinko tulkita tilanteen niin väärin, koska mielestäni tuo oli täysin selvä peli että tuossa oli heitto kyseessä. Puhumattakaan siitä että tuota ei edes haluttu hidastuksena tarkistaa, vähintäänkin se oli sen verran kyseenalainen että tarkistaa olisi pitänyt.

Nuo muut kutsut, kuten tuuletukset tai mahdolliset blokit ovat enemmän tulkitakysymksiä tai on myös mahdollista että tuomarit eivät nähneet rikettä. Plus ne eivät ole tarkistettavia rikkeitä, siinä mielessä eivät niin kyseenalaisia, mutta erityisesti tässä on mielestäni ongelmana että tuota ei edes menty tarkastamaan.

ESPN:n Bill Simmonsilta löysin kommenttia asiaan liittyen.

http://sports.espn.go.com/espn/page2/story?page=simmons/090202&sportCat=nfl

"It looked like the fumble could have been overturned by instant replay and ruled a pass attempt. I mean, it really did....

In retrospect, it was the second weirdest "Why didn't anyone seem to care that the ending was shady?" sequence, narrowly trailing Game 7 of the 1988 NBA Finals, when the Lakers' crowd stormed the court with three seconds remaining, then Magic body-blocked Isiah right before he attempted the game-tying 3-pointer ... no call. That will never be topped. The Warner "fumble" was close though. I thought it seemed like a pass."


Vaikkakin yleisesti olen sitä mieltä, että tuo on huonoon kohtaan vedetty tuo incompletionin ja fumblen raja. Mun mielestä paljon helpommin pitäisi rähmäyksiä tuomita, noin yleisesti ottaen.

No ei minusta huonoon kohtaa ole rajaa vedetty, oikeastaan se on vedetty siihen mihin sen ainoastaan voi. Eli kun käsi alkaa liikkua eteenpäin niin kyseessä on heitto, ihan loogista mielestäni. Aika hankalaksi tuo touhu menisi jos heitoista alettaisiin kutsua rähmäyksiä, tai jos raja yritettäiisin vetään johonkin muualle kuin siihen mistä heitto alkaa. En tiedä mihin muualle sen rajan voisi vetää, tuo heiton alkaminen on kuitenkin ihan mahdollinen määritellä.
 
Viimeksi muokattu:

Lapster

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Maple Leafs, Kärpät NE Patriots, RoPS
Itsellänihän ei sinänsä ollut muuta annettavaa Super bowliin kuin Warnerin Bandwagon jossa koko kauden ajan istuskelin kun tämä toinen kaikkien tuntema Brady-bandwagon on vielä siellä huoltamolla öljyjä vaihtamassa.

Se että molempien joukkueiden parhaat puolet, Cardsien hyökki ja Steelersien puolustus eivät päässeet odotetulle tasolle, on varmaankin selitettävä sillä että tämä pelihän ei ole millään lailla normipeli vaan pelaajat tulevat viikkoa aikaisemmin ja ovat lehdistön yms reipoteltavana koko viikon ajan. Veikkaan että siinä kuitenkin lataus laskee kun samat tyypit vastaa samoihin kysymyksiin koko ajan, viikon verran...

Itsehän tässä olen vähän analyysiä mietiskellyt ja vaikka bandwagonissa oltiinkin niin Steelersien voitto oli kyllä ansaittu, sekä itse pelissä että mitä he ovat esittäneet koko kauden ajan. Supervaikea runkosarja selvitettiin kunnialla, kiitos järkyttävän puolustuksen. Pleijareissa puolestaan hyökkäys nosti päätään puolustuksen pysyessä omalla tasollaan. Jotenkin olen aina mieltänyt Pittsburghin sellaiseksi joukkueeksi joka väkisin vääntää sen tarvittavan draivin jolla ne tarvittavat pisteet saadaan. Eli mitään superilotulitusta ei oikein koskaan nähdä, vain tarvittavat pisteet voittoon...
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Epätodennäköinen TD toki edelleen olisi ollut hakusessa, mutta kun joukkueesta löytyy Fitzin, Boldinin ja Breastonin kaltaisia pelaajia, ei tuo mikään mahdoton tilanne olisi ollut.
Joo-o. Tilanteesta olisi vielä jännemmän tehnyt se, että jos Warner olisi heittänyt jonkun korkean heiton Fitzille, sellaisen hyppypallon. Niin sieltä olisi myös aika helposti voinut tulla pass interference rangaistus Steelersin DB:lle. Ja koska "ottelu ei voi päättyä puolustavan joukkueen virheeseen", olisi tuosta ollut seurauksena Arizonan viimeinen yritys 1 jaardin viivalta, vaikka aika olisikin jo loppunut. En tiedä olisiko tuomareilla kantti lipun heittämiseen riittänyt, mutta kuitenkin se olisi ollut täysin realistinen vaihtoehto. Melkeinpä vielä vähän todennäköisempi kuin normaalisti, koska se WR olisi luultavasti ollut Fitzgerald ja häntä olisi voinut olla vaikea vartioida ilman rikkomista.
steepler kirjoitti:
Rupesin jo miettimään että voinko tulkita tilanteen niin väärin, koska mielestäni tuo oli täysin selvä peli että tuossa oli heitto kyseessä. Puhumattakaan siitä että tuota ei edes haluttu hidastuksena tarkistaa, vähintäänkin se oli sen verran kyseenalainen että tarkistaa olisi pitänyt.
Kyllä se munkin mielestä oli aika selviö, että näillä nykysäännöillä tuo oli kyllä incomplete pass eikä fumble. Itse ihmettelin samaa, että miten tästä ei ole isompaa kohua noussut jenkkimedioissa. Ja mitä tulee tuohon rajan vetämiseen, niin en osaa sanoa mihin se raja pitäisi vetää. Mutta jotenkin tuntuu, että aika helposti tuomitaan se incomplete pass. Tilanne on tavallaan vähän verrattavissa intentional groundingiin mielestäni. Vältetään säkki ja mahdollinen fumble sillä, että suupaistaan pallo vaan jotenkin eteenpäin. Warnerilla useasti pallo ei ole enää edes kunnolla kädessä, tai ainakaan kunnon otteessa. Hän vain kämmenellä työntää sen pallon eteenpäin. Täysin sääntöjen mukaan siinä mennään, että niistä incomplete pass tuomitaan, enkä osaa sanoa miten muutoin noissa pitäisi toimia, mutta tulee vaan sellainen tunne, että aika "QB-ystävällisesti" noita tilanteita tuomitaan. Tuck rule menee tähän samaan kategoriaan, jossa ei mielestäni paljonkaan järkeä ole, mutta antaa sen nyt olla.

Muutamasta muustakin jutusta voisi mainita, kun tuomarityöskentely esille kerran nousi. Holmes käytti ratkaisevan TD:n jälkeisessä tuulettelussaan palloa rekvisiittana, mikä ymmärtääkseni (?) on säännöissä kiellettyä 15 jaardin rangaistuksen uhalla. Kyllä, sääntö on todella typerä, mutta jos sellainen on olemassa, niin kai sitä pitäisi myös noudattaa. Arizona olisi tuon seurauksena saanut aika paljon paremman aloituspaikan viimeiselle drivelleen. Voi kuitenkin olla, että olen tuosta säännöstä erehtynyt, kun en noihin tuuletteluihin yleensä kovin tarkasti huomiota kiinnitä.

Maki jo mainitsikin James Harrisonin kovistelut. Kyllähän siitä toki rangaistus tulikin (0,5 jaardia), mutta eilisen pelin kaltaisen tarkan tuomarilinjan perusteella ei ulosajokaan olisi ollut liiallinen tuomio.

Viimeisenä sitten Harrisonin TD-palautuksessa tapahtunut Steelers-pelaajan blokki (lähes?) Higtowerin selkään. Tuo saattoi tosin tulla sen verran kylkeen, että no call oli ihan perusteltu. Pitänee jossain vaiheessa kaivaa video esiin ja katsoa uudestaan.
Holmesin tuuletus, en muista muuta kuin että hän piti pallosta kiinni ikäänkuin halaten sitä. Ja olisiko sitten sen jälkeen heittänyt pallon ilmaan. Ei tuossa siis mielestäni mitään rangaistuksen arvoista ole. TD:n jälkeenhän saa vähän vapaammin tuulettaa kuin normaalisti, esim. pallon spikkaus on sallittua.

Harrison kieltämättä ihmeen raivona kävi siinä tilanteessa missä murjoi Arizonan kaveria. Ilmeisesti veti pultit kun tulkitsi, että häntä yritettiin blokata polviin. Ei ole mikään peruste tuollaiselle reagoinnille ja rangaistus siitä tulikin. Steelersin onni oli vaan se, että he olivat jo valmiiksi siellä 1 jaardin viivalla. Ulosajo, olisi varmaan voinut sellaisenkin antaa, mutta mielestäni tuo 15 jaardia oli ihan riittävä.

Noista blokeista palautusten yhteydessä olen päättänyt olla valittamatta sen enempää, koska niissä on aina todella tulkinnan varaisia tilanteita.

Lapster kirjoitti:
Itsehän tässä olen vähän analyysiä mietiskellyt ja vaikka bandwagonissa oltiinkin niin Steelersien voitto oli kyllä ansaittu, sekä itse pelissä että mitä he ovat esittäneet koko kauden ajan. Supervaikea runkosarja selvitettiin kunnialla, kiitos järkyttävän puolustuksen. Pleijareissa puolestaan hyökkäys nosti päätään puolustuksen pysyessä omalla tasollaan. Jotenkin olen aina mieltänyt Pittsburghin sellaiseksi joukkueeksi joka väkisin vääntää sen tarvittavan draivin jolla ne tarvittavat pisteet saadaan. Eli mitään superilotulitusta ei oikein koskaan nähdä, vain tarvittavat pisteet voittoon...
Niin. Steelers ei ollut tällä kaudella missään vaiheessa sellainen mestarijoukkueen vakuuttavuudella esiintynyt porukka. Mutta kun ajattelee millaisen otteluohjelman he läpi kävivät, ja kuinka monesti nousivat tappion partaalta voittoon, ja millaisia esteitä he selättivät, niin kyllä he loppuen lopuksi olivat ihan oikea mestari tälle kaudelle. Kuten jo aikaisemmin kirjoitin, ei siellä mikään muukaan joukkue olisi yhtään enempää tuota mestaruutta ansainnut.
 
Viimeksi muokattu:

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Digiboksiteknisten hankaluuksien vuoksi pääsin näkemään peliä vasta puoliaikashow'n loppumetreiltä alkaen. Joten ekan puoliajan edesottamuksiin en ota kantaa.

Kolmannella neljänneksellä Steelers piti aika hyvin palloa hallinnassa ja se potkumaali, joka tuli kieltämättä hieman hassujen "otetaanpa uusiksi"-kiemuroiden kautta, näytti siinä tilanteessa jo pieneltä ratkaisulta. Kuitenkin... Kurt Warnerin johdolla alkoi Cardinals osoittamaan piristymisen merkkejä ja niitä onnistumisiakin tuli. Fitzgeraldin td:n jälkeen tilanne olikin jo kutkuttavampi, sillä yhden td:n etumatka ei jefussa ole mitenkään ratkaiseva.

Teksti-tv:stä tuli vahingossa katsottua pisteiden synnyt. Siksipä ihmettelinkin hieman, että kuinka lyhyen ajan sisällä Cardinals teki ne loput pinnansa. Peliä katsoessa se sitten selvisikin. Steelers ei saanutkaan palautettua sitä punttia, vaan joutui aloittamaan yrityksensä yhden jaardin viivalta. Ennen tapahtunutta ajattelin, että okei... Roetlishberger säkitetään maalialueen sisällä ja siitä tulisi safety. Taisipa olla holding, joka sen aiheutti. Mutta, oliko se niin että tilanteen ulkopuolisia puolustuksen (useampia) pelaajia häirittiin väärin? Aivan täysin ei auennut se syy. Anyway... eipä aikaakaan, kun Warner ja Fitzgerald löysivät toisensa ja arizonalaiset menivät matsissa johtoon, ensimmäisen kerran koko pelin aikana.

Sitten se vikan minuutin trilleri, mikä johti lopulliseen ratkaisuun teki ottelusta näkemisen arvoisen. Tuollaisia toivoisi kaikkien loppuotteluiden olevankin eli vasta viime hetkille mennään ratkasussa eikä tapahdu sitä, mikä on reilun piste-eron voitoissa yleistä -> aloitus-snapin jälkeen kneedown ja odotellaan pelikellon menevän loppuun asti.

Muuan pelitilanne minua hieman mietitytti ja kun en aivan eksaktia sääntötulkintaa tiedä, niin voisiko sääntöjä paremmin hallitseva selittää? Eli... kyseessä oli se tilanne, jossa QB tuli ns. taskusta ulos heittääkseen pallon eteenpäin. Se tuomittiin virheeksi. Eikös pelinrakentaja saakaan syöttää palloa melko vapaasti, kunhan pysyy aloituslinjan takana? Onko juoksu- ja heittopeleille tässä asiassa eri tulkinta?
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Muuan pelitilanne minua hieman mietitytti ja kun en aivan eksaktia sääntötulkintaa tiedä, niin voisiko sääntöjä paremmin hallitseva selittää? Eli... kyseessä oli se tilanne, jossa QB tuli ns. taskusta ulos heittääkseen pallon eteenpäin. Se tuomittiin virheeksi. Eikös pelinrakentaja saakaan syöttää palloa melko vapaasti, kunhan pysyy aloituslinjan takana? Onko juoksu- ja heittopeleille tässä asiassa eri tulkinta?
Öö, puhutko Roethlisbergeristä? Jos puhutaan samasta tilanteesta, niin Benhän heitti pallon sivurajasta ulos. Ja siitä nimenomaan ei tuomittu mitään virhettä. Olisi voitu tuomita, jos hän olisi ollut siellä taskun sisällä. Silloin siitä olisi kai tullut intentional grounding, eli 15 jaardin rangaistus ja yhden "downin" vähennys. Tästä intentional groundingista ja sen logiikasta oli tässä ketjussa vähän aikaa sitten enemmänkin debaattia, ja itse kuulun siihen ryhmään, joka ei vieläkään, vaikka kuinka on yritetty rautalangasta vääntää, ihan täysin ymmärrä milloin se int.grounding tulee ja milloin ei. Joten en ole oikea henkilö tätä sääntöpykälää tarkemmin selvittämään. Mutta siis jos nyt puhutaan vaan samasta tilanteesta (Viasatin lähetys, ruutuun piirrettiin ne kuvitteelliset punaiset viivat?), niin siinä tilanteessa ei kyllä tullut rangaistusta. Yltiöpuoluellinen kommentaattori Sterling Sharpe (jonka arvostus mun silmissä romahti nollaan), kyllä sellaista kovaan ääneen vaati ennen kuin hänkin tajusi, että ei siinä mitään virhettä sattunut.
 

redcat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, SAFC, Denver Broncos, LA Kings, TB Rays
Öö, puhutko Roethlisbergeristä? Jos puhutaan samasta tilanteesta, niin Benhän heitti pallon sivurajasta ulos. Ja siitä nimenomaan ei tuomittu mitään virhettä. Olisi voitu tuomita, jos hän olisi ollut siellä taskun sisällä. Silloin siitä olisi kai tullut intentional grounding, eli 15 jaardin rangaistus ja yhden "downin" vähennys. Tästä intentional groundingista ja sen logiikasta oli tässä ketjussa vähän aikaa sitten enemmänkin debaattia, ja itse kuulun siihen ryhmään, joka ei vieläkään, vaikka kuinka on yritetty rautalangasta vääntää, ihan täysin ymmärrä milloin se int.grounding tulee ja milloin ei. Joten en ole oikea henkilö tätä sääntöpykälää tarkemmin selvittämään. Mutta siis jos nyt puhutaan vaan samasta tilanteesta (Viasatin lähetys, ruutuun piirrettiin ne kuvitteelliset punaiset viivat?), niin siinä tilanteessa ei kyllä tullut rangaistusta. Yltiöpuoluellinen kommentaattori Sterling Sharpe (jonka arvostus mun silmissä romahti nollaan), kyllä sellaista kovaan ääneen vaati ennen kuin hänkin tajusi, että ei siinä mitään virhettä sattunut.

Nimenomaan tuosta tilanteesta oli kyse. En sitten näköjään tarkemmalla korvalla kuunnellut, kun luulin siitä nimenomaan virheeksi. Eli se olikin just toisinpäin. Ei se mitn, asia selkisi.
 

Fawkes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Steelers, Man United
Nyt NFL väittää, että tuo Warnerin viime hetken rähmäys sitten loppuen lopuksi tarkistettiin videolta. Tai että videotuomari McGrath olisi tilanteen omatoimisesti videolta tarkastanut, mutta koska hänen mielestään tuomio oli oikein, ei hän nähnyt syytä mitään virallista review-hälytystä kentälle lähettää. Tilannetta perusteltiin sillä, että videotuomarilla oli normaalia enemmän aikaa tarkastella tilannetta, sillä siinä oli kaiken näköistä hässäkkää kentällä joka viivästytti ottelun jatkumista. Joten videotuomarin ei tarvinnut enää tuota tilannetta pitkittää, koska oli jo tehnyt oman tarkastuksensa. Myös tuomaripäälikkö Pereira on jo ilmoittanut oman kantansa, ja sanoi että tilanteessa tosiaankin tapahtui rähmäys. Pitänee tuo tilanne kovalevyltä tarkistaa kunhan tuonne digiboxin ääreen pääse. Kovasti se incomplete passilta näytti. Vähän tästä NFL:n touhusta tulee mieleen, että omaa mokaansa yrittäisivät vaan peitellä, mutta voihan se noinkin mennä miten sanovat. Varmaan aika vaistomaisesti se videotuomari siellä joka tilanteen kuitenkin katsoo sillä silmällä, että meneekö tuomiot oikein vai ei. Joten uskon kyllä sen, että videotuomari on tuon tilanteen ehtinyt selvittää ihan oikein. Mutta olisihan sen kyllä voinut ihan virallistakin reittiä pitkin selvittää, niin ei olisi tarvinnut tällaista jälkispekulointia harrastaa.

Tuossa vielä juttua tuosta aiheesta, puhutaan toki muutenkin Super Bowlin jälkilöylyistä. Että Warner on kova, Roethlisberger löi itsensä lopullisesti läpi ja sementöi nimensä Super Bowl-historiaan.
http://sportsillustrated.cnn.com/2009/writers/peter_king/02/03/wrapup/index.html
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös