New Jersey Devils 2008 - 2009

  • 97 059
  • 387

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Vai tullaan sitä tänne huutelemaan, että meidän suosikkipoika Marttiinin Pauli ei vastaisi häneen kohdistettuihin odotuksiin? Uskomatonta meininkiä kerrassaan! Tällaiseen hävyttömyyteen pystyvät vain Philly-fanit, Rangersin kannattajat kun eivät raukat osaa edes aakkosia...

Kun Martinin tehoja vertaa esimerkiksi Rafalskin lukemiin, niin on hyvä pitää mielessä, että Martin on vasta saavuttamassa parhaat pelivuotensa, jotka esimerkiksi Rafalskilla alkavat olla nyttemmin tahkottuina, vaikka tämä Wingissä latookin kovia lukemia.

Viime kaudella Martinin pelissä tapahtui iso muutos parempaan. Kauden loppusaldo oli pakille varsin ok lukema 32 pistettä. Vuodenvaihteessa Martinilla oli kasassa vasta 10 pistettä, ja loppupuoliskon pistemäärä kertoo hyvin siitä, miten Martin otti ison roolin kiekollisena pakkina - aivan kuin hän olisi viimein havainnut oman potentiaalinsa ja alkanut pelata kuten häneltä on odotettu. Alkukaudesta Martin selvästi arasteli vielä roolinottamista ja toisaalta Johnny Oduyan otteiden parantuminen syksyn mittaan edesauttoi myös Martinia, joka pystyi vapaammin tukemaan hyökkäyksiä kun "bambia" ei tarvinnut vahtia jatkuvasti.

Tässäkin ketjussa on sivuttu viime kauden umpisurkeaa tehottomuutta. Melkoinen ihme on, jollei Devils paranna tällä kaudella viimeistelyään, erityisesti ylivoimalla. Vaikkei Martin olekaan vielä rikkonut kymmenen maalin rajaa NHL:ssä, nyt siihen on enemmän kuin hyvät mahdollisuudet, kun ylivoimaan saatiin Rolstonin tasoinen virtuoosi viivapelotteeksi.

En odota Martinista uutta Niedsiä tai Rafalskia. Odotan, että jääkiekkoilija Paul Martin astuu omana itsenään pelaajana sille tasolle, jolle hänen on odotettu nousevan viimeisten vuosien aikana. Martin ei ole Niedsin veroinen pelaaja millään muotoa, eikä hänellä ole Rafalskin liukua potkussaan, mutta on hassua väittää, etteikö Martin olisi taitava luistelija tai hyvä pelintekijä. Martin on mielestäni yksi lupaavimmista yleispuolustajista koko liigassa. Ex-paholaisista tarjotut verrokit ovat vain sitä luokkaa, ettei se tee oikeutta kummallekaan osapuolelle. Ennemmin voisi puhua vaikka Bruce Driverista, jos Martinia on tällä tavoin verrattava toiseen pelimieheen.

Hän on väläytellyt useampana kautena osaamistaan, joskin valitettavan lyhyissä jaksoissa, kunnes viime kaudella hän pelasi jo suuren osan kaudesta taitotasonsa mukaisesti. Kun ja jos hän jatkaa samalla tasolla tällä kaudella, yli 40 pistettä ei ole mitenkään tavoittamattomissa, vaan pikemmin realismia, kun Niedsin, Rafalskin ja kumppaneiden aikainen kakkosviulisti saa päävastuun takalinjoilla ja saa ennen muuta tukea muilta.

Mutta kuten sanottua, ei tämä niin vakavaa ole. Kunhan lämpimikseni spekuloin.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Harjoitusmatsit jatkuvat: eilen kaadettiin Rangers ylivoimaisesti 3-2. Pariselle kaksi maalia, Langs teki yhden. Kaksi syöttöpinnaa kirjauttivat Salvador ja -tadaa!- Paul Martin. Marty ja Clemmensen maalilla kutakuinkin puoliksi, molemmille meni yksi.

Lauantaina metsänvartijoilla on revanssin paikka Gardenissa. Ensi viikolla vielä Caps kotona, saarelaiset vieraissa ja kotona. Treenimatsien päätöksessä lokakuun neljäntenä Flyers tulee kylään.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Tosiaan kotiavauksessa Rangers kölläytettiin 3-2 ja Parise niittasi kaksi häkkiä Langenbrunnerin säestyksellä. Vaikka kyseessä oli vain preseason-ottelu, niin kyllähän tuon rikkaan vihollisen kaataminen tuntuu hyvältä.

Mitä noita erilaisia otteluraportteja peleistä luin, niin kisa NHL-paikoista on todella tiukkaa. Fedorov-Vrana-Bergfors-ketju on ollut vahva molemmissa otteluissa ja esimerkiksi Mike Ruppin asema ei näytä kovin valoisalta. Näillä otteilla kolmikko on ainakin varmistanut sen, että loukkaantumisten varalle on vahvoja tuuraajia tarjolla.

Mutta yhtä kaikki herää kysymys evilin mainitsemasta Brian Giontasta; kun muut antavat näyttöjä, alkaa paine Giontankin kohdalla hiljalleen kasvaa. Hänen luulisi ainakin siirtorajalla herättävän kiinnostusta.

Anssi Salmelakin sai tulikasteensa viime yönä. Peliaikaa tuli mukavasti rapiat 17 minuuttia. Mitä nyt hfboardsia lueskelin filtterin kera läpi, niin Anssi on pelannut ilmeisen mukavasti siihen nähden, että tämä oli hänen ensimmäinen ottelunsa rapakon takana pienessä kaukalossa. Mielenkiintoista nähdä, lyökö Anssi itsensä läpi suoraan pelaavaan kokoonpanoon. Viime yönä hän pelasi Andy Greenen kanssa ja homma vaikutti toimivan.

Tässä vielä Sutterin ja Salmelan itsensä mietteitä pelistä. Klik

Aaron Voros on vissiin ottamassa Averyn paikkaa Rangersissa. Hän koetti ajella Paul Martinia polvella, mutta ei onneksi osunut. Bryce Salvador kävi lyhyen väännön perään Vorosin kanssa. David Clarkson todisti Mike Ruppin viimekeväiset puheet oikeiksi. Kun Clarkie koetti saada tanssikaveria Marasta, tämä piti halailua parempana vaihtoehtona ;)

Raportti pelistä luettavissa täältä

Gulittin blogiraportti
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Ja toiste peräkkäin Rangereita turpaan, nyt vielä ylivoimaisemmin, suorastaan murskaavasti 4-2. Tähän matsiin koottu Elias - Rolston - Gionta -kolmikko nakutti mukavat tehot, Patty hääri kokkana parilla maalillaan ja yhdellä passilla. Gio 1+2, Rolston 0+2. Nyt se Giontakin innostui, kun tarpeeksi siirtoa ennakoitiin... Dainius Zubrukselle myös kelpo tehot 1+1.

Maalinsuulla Clemmensen ja Weekes puoliksi, Marty huilaili. Lepovuorossa lisäksi mm. Parise, Madden, Langenbrunner, Martin, Salvador, Zajac... Weekes torjui 10 kertaa ja piti nollan. Anssi Salmela oli Devilsin kokoonpanossa; Rangersin Lauri Korpikoski lensi suihkuun laitataklauksesta, kohteena Sheldon Brookbank.
 

rpeez

Jäsen
Katselin tuota Nj -NYR ottelua pätkivän channelsurfing.net:in kautta, lähinnä kiinnosti Anssi Salmelan otteet. Aika paljon hän näytti saavan peliaikaa. Anssin peli oli varovaista perusvarmaa peliä. En tiedä onko hän tuollaisessa parhaimmillaan, itselle on jäänyt kuva, että Anssista saa enemmän irti jos hän saa pelata rohkeasti, nousuja välillä tms.
NYR:in alivoimamaali lähti tilanteesta, jossa Anssi ei saanut haltuun pakkiparin antamaa vaikeahkoa ylivoimasiniviivasyöttöä, vastustaja läpi jne.
Toisaalta taas tuli yksi hyvä kiekonriisto oman maalin edustalla.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Harkkapelit harkkapeleinä, mutta ihan muikeaksi veti ilmeen tuo yön ottelun tulos. Vierasvoitto Rangersista, jolla oli koossa miltei paras kokoonpanonsa, kun taas Paholaisilta oli kaksi kentällistä NHL-miehiä ja yksi tuleva HOF-maalivahti huilivuorossa.

Ykkösketju antoi paljon ilonaihetta. Patty on syttynyt hurjaan iskuun ja yhteispeli Rolstonin kanssa tuntuu sujuvan. Myös Dainius Zubrus on löytänyt hyvän vireen ja häneltä sopii odottaa vahvempaa kautta kuin männä vuosi, joka oli muuten ihan mallikas, mutta tehot jäivät uupumaan.

Salmela on tosiaan saanut hyvin peliaikaa, joka on tärkeää Pohjois-Amerikkaan sopeutumisen kannalta. Salmelan kiekonmenetyksestä seurasi tosiaan maali, mutta vastavuoroisesti hän kokosi itsensä mainiosti, ja antoi seuraavassa vaihdossa Zubrukselle pitkän nappiavauksen lapaan. Sutterkin tuntuu olevan mielissään Anssin otteista. Vielä ei kannata nuolaista NHL-paikan suhteen, mutta ei tämä mitenkään huonolta näytä Anssin suhteen. Paljon riippuu seuraavista peleistä, joissa myös Greene, Mottau ja Corrente antavat näyttöjään.

Star-Ledgerin otteluraportti + kuvakooste

Tom Gulittin blogi

Vranan haasto + Sutterin analyysi pelistä


Loppuun pari lyhkäistä:

- Barry Tallackson kävi sydänleikkauksessa loppuviikosta. Hänellä korjailtiin rytmihäiriöistä kärsivää sydäntä. Tallacksonin pitäisi palata jäälle muutaman viikon sisällä.

- Nicklas Bergfors kärsi nivusvaivoista eikä pelannut viime yönä, mutta hänkin on palaamassa tänään jäälle.

- Treeneissä tunteet kuohahtivat perjantaina, kun Jamie Langenbrunner ja Dainius Zubrus pudottivat hanskat. jätkien kommentit
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils palasi voittojen tielle viime yönä kolaamalla Islesin nurin 0-3. Devilsin maalit iskivät Parise, Elias ja *torvien törinää* Anssi Salmela. Läski-Salonen pelasi nollan.

Fedor Fedorovin poislähtö ei siis ainakaan vielä ole vaikuttanut ratkaisevasti joukkueen mahdollisuuksiin ottaa voittoja. Hienolla tavalla Devils on hitsautunut yhteen ja uusia vastuunkantajia, kuten Brodeur, Parise ja Elias, nousee tärkeällä hetkellä esiin. Varmaan valmentaja Brent Sutterkin on pannut merkille näiden herrojen terhakat otteet ja tarjoaa vastuuta jatkossakin.

Hehkuttamani Nicklas Bergfors ei taida sittenkään saada pelipaikkaa suoraan campilta. Hän harjoittelee jo Lowellin äijien kanssa, vaikka virallisia komennuksia AHL:ään ei ole vielä tehty. Bergy on lukemieni raporttieni mukaan pelannut hyvin, mutta edessä on vain liian sakea joukko laitahyökkääjiä.

Sen sijaan sentteri Petr Vrana on tainnut tehdä vaikutuksen, koska Brent Sutter on ollut hänestä kovin mielissään. Tshekille on tarjolla roolia mahdollisesti Maddenin vitjan oikeasta laidasta. Sutterin mukaan hieman vieraampi tontti sopii Vranalle, koska tämä on "älykäs jääkiekkoilija".

Gulittin otteluraportti
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
YLEn uutisen mukaan itse Brodöör kehuu Önssiä estoitta. Sutterkin myhäilee hyväksyvästi. Önssi kakkospariin ja -ylivoimaan?

Nuo suomalaiset käännökset ovat kyllä huikeita :D Brodeurin kommentit ovat siis englanniksi näin:
"He's (Salmela) pretty slick out there," goaltender Martin Brodeur said. "He's not a huge guy (5-11, 195), but he's pretty physical and sees the ice real well. He turns on a dime. It's amazing. The quick move he made when he got the puck kind of threw the defenseman off. He's got a decent shot. He just overpowered the goalie. Definitely it's nice when a young guy comes in, especially with him. Nobody knows who he is really. We signed him during the summer. The expectations were not high. He's showing everybody that he's able to play here."
It appears #30 himself, Martin Brodeur has joined the Church of Salmela

"Ei hirveän fyysinen..." Go YLE!
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA

Liitteet

  • salmela-banner-1.jpg
    salmela-banner-1.jpg
    28,8 KB · kertaa luettu: 1 034

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Devils päätti harjoitusottelunsa voitokkaasti kellistämällä arkkivihollisensa Flyersin 4-3. Maalintekijöinä kunnostautuivat Holik, Rolston, Clarkson ja Madden. Kaikki tekivät harkkakauden avausmaalinsa. Muut osuivat ylivoimalla ja Madden survoi voittomaalin alivoimalla.

Ottelussa nähtiin myös pari tappelua, kun David Clarkson otti yhteen Mike Richardsin kanssa ja Riley Cote ryntäsi Pierre-Luc Letourneau-Leblondin päälle tämän taklattua Simon Gagnea. Coten tempaus ei herättänyt sympatioita Leblondissa, koska haasto tuli Leblondin vaihdon lopussa.

Star-Ledgerin raportti

Gulittin blogi

Brent Sutter on myös liittynyt kulttiliike Church of Salmelaan... Hän kehuu Salmelan varmoja peliesityksiä ja sitä, kuinka nopeassa tahdissa tämä on sopeutunut Pohjois-Amerikkalaiseen kiekkoiluun.

Seuraava jännityksen kohde on se, ketkä aloittavat kautensa ylhäällä ja ketkä saavat passituksen Lowelliin. Flyersia vastaan kokoonpano alkoi olla jo pitkälti sellainen, jolla runkosarja aloitetaan. Hyökkääjistä 13. hyökkääjän paikkaa kärkkyvät Petr Vrana, Rod Pelley ja Pierre-Luc Letourneau-Leblond. P-LL-L aloittanee kautensa Lowellissa, koska hänen ei tarvitse mennä waiversien kautta. Sama koskee Pelleytä.

Valinta tehtäneen siis Vranan ja Pelleyn välillä. Itse toivoisin hyvin esiintyneelle Vranalle näyttöpaikkaa, koska hänellä on enemmän potentiaalia kuin Pelleyllä, joka toki on pätevä stuntti puolustavaan rooliin.

Puolustuksessa varmoja tapauksia ovat Martin, White, Salvador, Oduya ja Mottau. Loput paikat jaetaan Salmelan, Greenen ja Brookbankin kesken. Toki niinkin voi käydä, että Devs pitää kaikki yhdeksän pakkia ylhäällä. Joskin en ymmärrä, mitä käyttöä Sheldon Brookbankille on tässä tilanteessa. Toisaalta, loukkaantumisten varalle on hyvä olla hänen kaltaisensa stuntti.

Matt Corrente aloittaa kautensa Lowellissa, ja pelannee myös suurimman osan peleistään siellä, mikä tekee hänelle todennäköisesti vain hyvää pitkällä tähtäimellä. Kahdella edellisellä campilla Corrente on ollut viimeisten pudonneiden joukossa, mutta nyt, kun pyrkijöitä on enemmän, niin tie on takkuisempi ja toisaalta edellisinä vuosina nuorukaiselle on myös tarjottu itseluottamusta ruokkivia elämyksiä.

Sutterin mietteet Bergen Recordissa

Tässä jutussa Brent Sutter kertoo näkemyksiään kesän hankkinnoista ja siitä, miksi Devils priorisoi sentterihankinnat Rolstonin ja Holikin pakkien edelle.

Pari lyhyttä:

- Barry Tallackson kertoi, että sydänleikkaus meni mallikkaasti, ja että lääkäreiden mukaan rytmihäiriöiden paranemisennuste on todella hyvä, todennäköisyys on 90 prosentin luokkaa. Tallackson on myös saanut vihreää valoa harjoitusten aloittamiselle. Toivottavasti tämän vastoinkäymisen myötä hän saa uuden kipinän uralleen. Kykyjä olisi, mutta esitykset eivät vastaa miehen potentiaalia. Hyvänä päivänä Tallackson on kuin Bill Guerin parempina päivinään ja huonona päivänä kuin horroksessa vaeltava Oleg Kvasha.

- Don Lamoriellon mukaan Fedor Fedorov voi etsiä uutta seuraa huomiseen maanantaihin saakka. Sen jälkeen Devils asettaa hänet waivers-listalle.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
No niin, lopetetaan se spekulointi tähän paikkaan: Salmela ja Vrana ovat Devilsin joukkueessa!

Lähde
 

Beneway

Jäsen
Suosikkijoukkue
Buffalo Sabres, Mario Lemieux, Jyp
Mahtavaa! Saadaan NHL:aan lisaa suomalaisvaria, ja viela erittain mielenkiintoista sellaista. Salmela on parhaimmillaan erinomainen pelaaja, ja toivotaan, etta han pystyy kauden aikana kayttamaan enemman hyvakseen noita vahvoja nousuja hyokkayksen apuun. Pisteitakin voi tulla mukavasti.

Jotenkin on sellainen tunne, etta kylla Salmela homman hoitaa.

BE aware Backes!
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Salmela on parhaimmillaan erinomainen pelaaja, ja toivotaan, etta han pystyy kauden aikana kayttamaan enemman hyvakseen noita vahvoja nousuja hyokkayksen apuun. Pisteitakin voi tulla mukavasti.
Poliisiksihan Devils Önssin laittaa; ovat kuulleet juttuja Tampereen yöelämästä...
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Anssi on ainakin saamassa mainion näyttöpaikan, osin Mike Mottaun sairastelun vuoksi, ja vielä suuremmalta osin hyvien otteidensa ansiosta. Treeneissä häntä on nyt peluutettu Colin Whiten parina. Viime kaudella tuolla paikalla pelasi juuri Mottau, joka on toipumassa flunssasta, ja hänen roolinsa on ensialkuun kolmosparissa Johnny Oduyan parina. Toivottavasti Anssi onnistuu heti alkuunsa, niin hän voi saada isonkin roolin joukkueessa. Tähdet ainakin ovat suotuisassa asennossa.

Nyt myös Patrik Eliaksella on varsin mukavat oltavat, kun hänellä on seuranaan maanmiehet Holik ja Vrana. Jotenkin tuntuu siltä, että juuri Holikin hankinta on myös kädenojennus Pattyn suuntaan. Yhtään siis väheksymättä Holikin panosta roolipelaajana. Elias on persoonana tunteellinen ja hänen peliesityksissään heijastuu erityisen voimakkaasti kulloisetkin tunnetilat - tämän huonot vaikutukset, kun Brent Sutter suomi Eliasta kovin sanankääntein ja otti kapteeniuden pois.

Eliaksen kohdalla ei toki voida puhua stereotyyppisestä ailahtelusta ja kiukuttelusta, vaan lähinnä siitä, mikä erottaa kiekkoammattilaisen kaukaloa dominoivasta nerosta, jota nähtiin muutaman kauden ajan vuosituhannen vaihteessa ja sittemmin lyhyemmissä pätkissä kausilla 2003-2004 ja kauden 2005-2006 jälkimmäisellä puoliskolla.

Kokenut tshekkikaksikko on myös mainio Vranan perehdyttäjänä. Elias varsinkin tietää, millaista on tulla uutena kasvona joukkueeseen. Eliaksen sopeutumisessa Holik oli tärkeä palanen ja nyt taas on Eliaksen vuoro opastaa nuorempaansa.

Salmela ja Vrana Tom Gulittin haastateltavina

Nelosketjuun on kasattu jämät, tai siis joukkueen fyysisesti suurimmat pelaajat Zubrus, Holik ja Rupp. Newark Star-Ledger teki jutun kolmikosta ja samalla arvuuteltiin, mikä on trion lempinimi. Holik tyrmäsi tuoreeltaan idean Crash Line II:sta.

Klik

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että kyseessä on Kraftwerk-ketju.

edit. Ohessa vielä yksi juttu, jossa tarkastellaan Devilsin puolustusta. Haastateltavana on myös Paul Martin, joka kommentoi muun muassa sitä, kuinka vaikeaa on ollut tulla nuorena pelaajana Devilsiin, kun odotusarvona monilla on, että tässä meillä on seuraava Nieds tai Rafalski.

"That's a tough thing to come in here and hear you have to be the next Niedermayer or you have to fill Rafalski's shoes or skates," Martin said. "I don't take it personally because that's what people have to do when the next person comes along. Those guys are gone. I think this year we'll have a good team."

Viisaita sanoja.
 
Viimeksi muokattu:

Insec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, New Jersey Devils, EJ#74, MB#30
Cory Murphy -> Waivers

Greene / Brookbank vaihtaisin tähän koska tahansa, ylivoimalla Cory osasi kyllä viime kaudella hommansa Panthers-paidassa.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Todella hienoa, että Salmela jäi ylös. Nyt vaan sitten toivotaan miehelle onnistumisia ja että mies vakiinnuttaa paikkansa rosterissa. Todella mielenkiintoista seurata tämän "kukkopojan" uran etenemistä Devils-paidassa.

Vähän kyllä hirvittää tuo Martyn maskin vaihdos, vaikkei mistään suuresta muutoksesta olekkaan kyse. Taikauskoisena kuitenkin pelottaa juuri tuo dalin mainitsema ns. "kirous".

Aika innolla tässä voi kuitenkin kauden alkua odotella, sillä harkkapelit antoivat loistavia viitteitä hyvästä kaudesta. Brodeur nousee tällä kaudella voittotilaston ykköseksi, mikäli vaan terveenä pysyy. Onpa hieno merkkipaalu tulossa! Myös uran viides vezina on varmasti likeellä.

Toivotaan pirullista kautta vastustajille! ;)
 
Pitänee kai mainita täälläkin, että Salmela sai paidan selkämykseen numeron 28. No Rafalskin tekoihin (ja tehoihin) on vielä matkaa, mutta onpahan joku keneen verrata ja suhteuttaa odotuksiaan.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Pitänee kai mainita täälläkin, että Salmela sai paidan selkämykseen numeron 28. No Rafalskin tekoihin (ja tehoihin) on vielä matkaa, mutta onpahan joku keneen verrata ja suhteuttaa odotuksiaan.

No, onneksi Salmela voi lämmitellä matkallaan Rafalskiksi Rafalskin paikalle pistämällä edellisen numero 28:n, Karel Rachunekin, elämästä ja teoista paremmaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös