D Team 2008–2009

  • 87 844
  • 216

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
En ainakaan äkkiä katsottuna löytynyt viestiä uusista try-outtilaisista. http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=uutiset&id=8567

Hytönen ja Varjamo ovat tehneet kovia pinnoja Suomi-Sarjassa ja uskon, että pojat jengistä itsensä löytävät. Ari Kovanen puolestaan on ihan turha mies ja D Team ei tee tällä miehellä yhtikäs mitään.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kovaseen on vaikea ottaa kantaa, mutta Hytöstä ja Varjamoa ehdin jo kaipailla. Toisaalta näyttöjen antamisestahan tässä vasta on kysymys, joten tervetuloa kaikki kolme!

Tilanne näyttää lupaavalta. Jalkeille saadaan aivan varmasti riittävän tasokas joukkue, joka pystyy tarjoamaan nuorille pelaajille hyvän tilaisuuden kehittyä ja liigapelaajille pitää yllä pelituntumaa.

Menestyminen ei tässä tässä tapauksessa ole itsetarkoitus, vaan paremminkin sivutuote. Ensi vaiheessa tavoitteeksi mielestäni riittää mainiosti sarjapaikan vakiinnuttaminen.

Ja joukkueen nimeenkin alkaa vähitellen tottua, tai ainakin turtua.
 
Viimeksi muokattu:

Fordél

Jäsen
Ei voi kuin ihmetellä, että millä ihmeellä nämä muutamat Mestispelurit saavat vuodesta toiseen soppareta. Yksi suurin ihmetyksen aihe on Ari Kovanen. Vaikka ei ole kyse mistään vanhuksesta niin eikö oikeasti olisi jo aika antaa vähän nuorempien naamojen koittaa siellä neloskentässä eikä raahata tällaisia pelaajia, joilla ei oikeasti ole juuri mitään annettavaa tälle sarjatasolle. Totaalisen turha pelaaja, ei millään pahalla. Pelkkä tsemppi kun ei tällä tasolla enää riitä vaan pitäisi olla edes jonkinmoinen pelikäsitys ja edes pikkasen niitä käsiä.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Totaalisen turha pelaaja, ei millään pahalla. Pelkkä tsemppi kun ei tällä tasolla enää riitä vaan pitäisi olla edes jonkinmoinen pelikäsitys ja edes pikkasen niitä käsiä.

Älä nyt Kouvolan "tosifanithan" pitivät kaveria kovassa arvossa. Mä muistan lähinnä sen kerran, kun Raaka-Arin hanksa jäi kiinni pleksiin. Se olikin ylivoimaisesti miehen tähtihetki KooKoossa. Ymmärrän toki, että D-team hakee kokemusta joukkueenseensa, mutta tästä miehestä ei kyllä ole mitään hyötyä paitsi vastustajille. Mutta tietty mistä sitä tietää, jos Ari saisi tästä (piristys)ruiskeen kohti SM-liigaa. Haluan tässä vaiheessa vinkata Jyväskylän suuntaan, että jos tälle linjalle lähdetään niin myös Jani "Hapsu" Haapalainen ja Tuomas "Gärdi" Gärdström ovat erittäin vapailla markkinoilla.
 

Fordél

Jäsen
Älä nyt Kouvolan "tosifanithan" pitivät kaveria kovassa arvossa. Mä muistan lähinnä sen kerran, kun Raaka-Arin hanksa jäi kiinni pleksiin. Se olikin ylivoimaisesti miehen tähtihetki KooKoossa.

Heh kyllä, mutta itse listaan miehen tähtihetkeksi KooKoossa taklausyrityksen, josta näki kilsan päähän, että siinä ei käy Arskalle hyvin. Ja niinhän se vastustaja kerkesi häipyä tilanteesta ja Arska pamahti päin laitaa. Se kausi loppui sitten siihen.

Mutta joo ehkä se riittää tästä Arskan mollaamisesta ja kantani tämän miehen jatkamiseen tällä tasolla on tullut selväksi.
 

McGregor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, SaiPa
Tulevan kauden Mestis ei ole oikeastaan ikinä ollut näin kiinnostava. Liiganousu mahdollisuus ja Jyväskyläläinen joukkue mukana menossa, tämä on herkkua sanon mä. D(isen) kokoonpanon rakentaminen on varsin mielenkiintoista puuhaa. Jengiin ei ole kiinnitetty toistaiseksi kuin muutama pelaaja ja loput heiluu mukana try-outeilla. Hieman pistää hämmästyttämään tuo seula millä jotkut kaverit on jo nimensä varsinaiseen soppariin saaneet. Kuten muutkin on ketjussa todenneet niin todellinen menestys ja sen puute kulminoituu niihin muutamiin JYPin miehiin ketkä muuttavat käytävän toiselle puolelle liigan alkuun mennessä. Pakkahan tosin voi hyvinkin mennä uusiksi vielä monta kertaa ennen siirtorajaa.

Alustavasti D(isen) kokoonpano soppari, try-out miehillä ja parilla X:llä muodostuu mielestäni näin:

X - X - Rämä
Ykkönen muodostuu JYPin miehistä ja toistaiseksi ainoasta viimekaudella Mestistä pelanneesta Rämästä. JYPistä tuohon laituriksi Mikkonen/Pesonen/Piiroinen ja sentteriksi Hakkarainen/Lahti/Sykkö niin pullat on hyvin uunissa.

Varjamo - Lahtinen - Nättinen
Viime kaudelta tuttu kaksikko Varjamo - Lahtinen edelleen kasassa ja rinnalle potentiaalinen maaliruisku.

Hytönen - Laukkanen - Huovinen
Suomisarjassakin yhdessä pelannut kolmikko. Antaa poikain näyttää kuinka peli sujuu porrasta ylempänä.

Pelkonen - Heikkinen - Kovanen
Heikkinen ja Kovanen tuttu kaksikko jo JYPin A:sta muutaman vuoden takaa. Kovanen tekee tilaa ja koittaa pysyä perässä. Pelkonen ja Heikkinen hoitaa kiekollisen pelin.

X - Taipalus
Taipalukselle sauma näyttää kiekollista potentiaaliaan. JYPistä tuohon Lippojoki/Saksinen/Vaarasuo hakemaan runsaasti peliaikaa.

X(Jaatinen) - Vaittinen
Jaatisen varusteet siirtyy todennäköisesti hyvissä ajoin D(isen) koppiin. Tuttu kaksikko JYPin A:sta.

Laurikainen - Silvennoinen
D(isen) paidassa kovia pisteitä. Miten käy Mestiksessä?

Muotka - Flyktman
Muotka on mielenkiintoinen nimi, muutama vuosi sapatilla ja paluu Mestikseen. Antakaahan vinkkiä minkäläiset kaverit on kyseessä?

X - Kaulio
MV osasto kaipaa eniten apuja. Kauliosta ei ole Mestikseen 1. vahdiksi. Onko Laitisesta? Muistoissa on kuinka Marko Leinonen kävi JYPistä kuntouttamassa itseään Diskoksen paidassa parissa ottelussa, korjaten ~50 torjuntaa per peli. Tuokkolalle olisi tilaus ainakin muutamaan peliin.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kuten muutkin on ketjussa todenneet niin todellinen menestys ja sen puute kulminoituu niihin muutamiin JYPin miehiin ketkä muuttavat käytävän toiselle puolelle liigan alkuun mennessä.

JYPissä tällä hetkellä on yhtä vaille 6 ketjua hyökkääjiä ja vielä Elorantaa huhutaan, joten kyllä D Teamissa tullaan kauden aikana näkemään enemmän kuin kaksi miestä JYPistä. Lisäksi ketjukokoonpanoistasi puuttuu aivan varmasti D Teamin mies tulevalla kaudella, Harri Pesonen. Ja tuskin Dufva katsomossa kahta ketjua istuttaa, joten yhden kokonaisen ketjun + Harri Pesosen saa laskea D Teamin miehistöön.

Laitinen tulee myös olemaan Deen voimavaroissa, koska hänelle kaavaillaan tulevaisuudessa suurta roolia JYPin maalilla.
 

Kapo 00

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei taida D Team olla pikkurahan puutteessa, tai sitten JYP:n toimistolla tehtiin virhe. Sillä kun toukokuussa varmistin JYP:n kausikorttipaikkani tilasin samalla D Teamin kausikortin samalle paikalle kannatuksen vuoksi. Silloin sieltä JYP -toimistolta sanoivat että: "Tiedot lähtevät täältä eteenpäin ja D Team lähettää postia erikseen.." Eipä ole postia sieltäpäin vielä kuulunut...
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Hiljaista tuntuu farmin puolella olevan. Joka tapauksessa joukkueessa on jotain kerinnyt sattumaankin: http://www.jatkoaika.com/mestis.php?sivu=uutiset&id=8657 oliko tuo sitten iso menetys, saa jokainen päättää itse.

Joukkueen rinki jatkoajan mukaan on tämmöinen:

MV:
Niko Kaulio (2009)

Toinen maalivahti lienee Jarno Laitinen, joten D Teamin maalivahtiosasto on kauteen lähtiessä hyvällä mallilla.

Puolustus:

Riku Silvennoinen (2009)
Marko Laurikainen (2009)
Petteri Muotka (2009)
Petri Partanen (2009)
Lauri Taipalus (2009)
(Ja viisi pelaajaa vielä ringissä)

Puolustus tarvii todella kipeästi lisävahvistuksia jos D Team meinaa paikkansa säilyttää. Antti Jaatinen ja Esa Saksinen on hyvä kohta mistä aloittaa tuon pakiston vahvistaminen.

Hyökkäys:
Pirkka Lahtinen (2009)
Tuomo Laukkanen (2009)
Heikki Huovinen (2009)
Timo-Pekka Heikkinen (2009)
Teemu Varjamo (2009)
Jussi Nättinen (2009)
Jaakko Pelkonen (2009)
Markus Rämä (2009)
(Ja seitsemän miestä ringissä vielä)

Harri Pesosta ja Filip Riskaa olisi JYPistä varmasti tarjolla tänne osastolle. Tasaiselta näyttää tämänkin osasto, mutta ykkösketjun jantterit puuttuu.
 

Fordél

Jäsen
Kovasen häipyminen ei tullut yllätyksenä eikä siinä D Team menetäkään yhtään mitään. Mitä tulee taas muuten D Teamin rosteriin niin onhan se käsittämättömän huono tällä hetkellä. Ei ole kärkiosaamista eikä kokemusta ja Suomi-sarjan meriiteillä ei kovin pitkälle pötkitä Mestiksessä. Lisäksi on kaksi viikkoa kauden alkuun ja pakka on totaalisen levällään. Suomisarjastakin löytyy tällä hetkellä selkeesti kovempia joukkueita. Ei todellakaan näytä hyvältä.
 

Miketsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
Katellaan vaan ihan rauhassa vielä kauden alkuun ennenkun tiedetään ketä jypiläisiä on rinkiin tulossa..
 

Fordél

Jäsen
Katellaan vaan ihan rauhassa vielä kauden alkuun ennenkun tiedetään ketä jypiläisiä on rinkiin tulossa..

Juu ei D Teamiin tarvita kuin kuin ykkösmaalivahti, kahden ekan kentän pakit ja hyökkääjä. No Rämä teillä jo onkin että kakkoskenttän ei tarvi kuin kaksi pelaajaa.
 

rosswell

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Hokki, Liverpool, Real Madrid, Vfb Stuttgart
Juu ei D Teamiin tarvita kuin kuin ykkösmaalivahti, kahden ekan kentän pakit ja hyökkääjä. No Rämä teillä jo onkin että kakkoskenttän ei tarvi kuin kaksi pelaajaa.

Jaatinen, Saksinen, Forsberg kolmikosta ainakin kaksi lienee vahvistamassa D-teamin puolustusta ja Laitinen maalivahdiksi. Ja hyökkäykseen alkuvaiheessa voisi tulla jopa neljä pelaajaa. Sykkö, Lahti, Pesonen ja vielä joku neljäs..ehkä Riska. Riskan kyllä mieluusti näkisin liiga-ringissäkin.

Kyllä näillä vahvistuksilla D-teamilla kaikki mahdollisuudet taistella putoamista vastaan, mikä onkin kauden päätavoite. Helppoa sekään ei tule olemaan, mutta jos viimekauden porukalla kuitenkin jo noustiin, niin eiköhän tällä porukalla saada tappelu pystyyn häntäpäässä!
 

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juu ei D Teamiin tarvita kuin kuin ykkösmaalivahti, kahden ekan kentän pakit ja hyökkääjä. No Rämä teillä jo onkin että kakkoskenttän ei tarvi kuin kaksi pelaajaa.

Jep, ja JYPin ringissä on tällä hetkellä kolme maalivahtia, 10 puolustajaa ja 18 hyökkääjää. Yksi hyökkääjä on loukkaantunut, joten pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jää maalivahti, kaksi pakkia ja viisi hyökkääjää. Eli siinä on ne kaipaamasi ykkösmaalivahti, ykköspakkipari ja kahden ekan ketjun hyökkääjät.
 

Banys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jugurit
Olen alusta asti ihmetellyt, kun jengi on tunkenut D Teamin jumbosijoille arvailuissaan (ei voi kutsua tiedoiksi, ei edes veikkauksiksi). Hienoa Deelle LeKin kaatamisesta. Kyseessä on ennemmin mestarisuosikki, kuin karsija, joka tapauksessa pleijareihin menee.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Kyseessä on ennemmin mestarisuosikki, kuin karsija, joka tapauksessa pleijareihin menee.

Hoplaa.. Kuten Fordél ylempänä totesi, niin kauden alkuun ei ole juurikaan paljoa aikaa ja pakka täysin levällään. Siihen kun lisätään, että jengissä on lähes kaikki pelaajat Suomi-Sarjaa tahkoineita kavereita niin ei millään voida puhua mestarisuosikista. Jos JYPistä yksi vakituinen ketju pyörisi D Teamissa ja sen kylkiäiseksi saataisiin pari kokenutta mestisjyrää ni voitaisiin puhua mahdollisesti pleijaripaikasta taistelemisesta.
 

Banys

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jugurit
Hoplaa.. Kuten Fordél ylempänä totesi, niin kauden alkuun ei ole juurikaan paljoa aikaa ja pakka täysin levällään. Siihen kun lisätään, että jengissä on lähes kaikki pelaajat Suomi-Sarjaa tahkoineita kavereita niin ei millään voida puhua mestarisuosikista. Jos JYPistä yksi vakituinen ketju pyörisi D Teamissa ja sen kylkiäiseksi saataisiin pari kokenutta mestisjyrää ni voitaisiin puhua mahdollisesti pleijaripaikasta taistelemisesta.
Mestarisuosikki olikin sarkasmia, koska en usko D Teamin olevan jumboporukoissa. JYPistä tulee varmasti ylimääräisiä jätkiä ja itsellä on vaan vahva usko sijoituksille 6-10, ei kuitenkaan sinne pohjamutaan.
 

Defense

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sama täällä, luottoa löytyy.
LeKi kaatui kokoonpanolla, josta olivat sivussa huomenna Vaasassa JYP-paidassa esiintyvät 6 pelimiestä sieltä parhaasta päästä.
Tämänpäiväisen ja aikaisempien harjoitusotteluiden perusteella maalivahtiosasto on kunnossa.

PS
Aika hassua, että JYPin sivuilla käytetään samaan organisaatioon kuuluvasta joukkueesta virheellistä nimeä D-Team.
Kun asia saadaan kuntoon, päivitän oman kakkossuosikkini. :)
 
Viimeksi muokattu:

PikkuKasi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lempäälän Kisa
Täytyy kyllä eilisen harjoituspelin perusteella sanoa, että yllätys muhii Jyväskylässä! Sen verran hyvin pelasi vierailija eilen. Ainakaan karsijanpaikalle ei kannata Deetä sijoittaa. Tietysti peli nyt oli vain vähän suuntaa-antava, LeKiltä puuttui 2 ketjullista miehiä. Erityismaininta täydellisen pelin pelanneelle maalivahti Jarno Laitiselle. On kyllä erittäin peittävä maalivahti.
 

MarkusMaggot

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kaljaliigalaiset
Erityismaininta täydellisen pelin pelanneelle maalivahti Jarno Laitiselle. On kyllä erittäin peittävä maalivahti.

Niin, tämähän on ollut tiedossa Jyväskylässä jo viime vuodesta lähtien. Laitinen kokosi itsensä loukkaantumisen jälkeen viime kaudella A-nuorten SM-liigan maalivahtieliittiin, ja on täysin pätevä ykkösmaalivahti myös Mestis-tasolle, sanoivat tietyt kaveria koskaan edes näkemättömät tahot mitä tahansa. Ihan tällä vähälläkin ymmärryksellä lajista pystyy sanomaan, että kehityksen jatkuessa suotuisana tässä ollaan koulimassa hyvän tason liigaveskaria. Ei pitäisi jäädä ainakaan taidoista ja lahjoista kiinni.

Edit: Unohtui, mutta mainittakoon tännekin, että tänään JYPin ja Ässien kohtaamisessa esiintyy kuusi kappaletta D:n pelaajia antamassa näyttöjä osaamisestaan ja kokeilemassa miltä tuntuu pelata liigajoukkuetta vastaan. "Ylös" on nostettu herrat Muotka, Heikkinen, Lahtinen, Poukkula, Laurikainen ja Rämä.
 

Tuusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit
Joten sinne katsomaan sarvipäitä eihän matka ole pitkä :-)

Aivan varmasti ainakin yksi bussillinen Jukuri-faneja Mikkelistä on paikalla. Lauantain ollessa kyseessä, saattaa toinenkin bussi olla mahdollinen.
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
D-Teamistä juttua Iltalehdessä:

http://www.iltalehti.fi/jaakiekko/200809028203363_jk.shtml

Ideana tämä kuvio on kerrassaan loistava ja on mielenkiintoista nähdä mihin Jypin organisoima yhteistyö- ja koulutuskuvio käytännössä johtaa niin pelaajien kuin itse seuran menestyksen kannalta. Tällaista kuviota ei varmasti ole kokeiltu suomalaisessa jääkeikkoilussa aikaisemmin. Fiksua aloitteellisuutta ja rohkeaa riskinottoa pienemmän kaupungin seuralta ja vaikuttaisi paljon terveellisemmältä yhteistyökuviolta kuin esim. LeKin ja tamperelaisten liigajoukkueiden "farmiratkaisu" tai Kajaanin Hokin ja useiden liigaseurojen yhteistyö. Toimiessaan vastaavaa kuviota olisi mahdollista kokeilla muuallakin, kuten esimerkiksi Oulussa edellyttäen, että Kiekko-Laser tai RoKi nousisi mestikseen.
 

Fordél

Jäsen
Kyllä näyttää edelleen köykäiselle D Teamin rinki ja vaikka siihen muutama laina Jypistä tulisikin niin tuolla joukkue ei tule pärjäämään Mestiksessä vaan noutaja tulee nopeasti. Alkukaudesta joukkue voi vielä sinnitellä ja napsia voittoja sieltä täältä, mutta kauden edetessä alkavat tasoerot näkymään. D Teamin runko on aivan liian nuori ja kokematon, joten kuka joukkueessa pystyy kääntämään kurssia siinä vaiheessa kun eletään tappioputkessa? Suurin kokemus Mestiksestä on Muotkalla ja se kertoo paljon tasosta. Ainoa mikä joukkueen voisi pelastaa on osaava valmennus, joten saas nähdä pystytäänkö siellä luomaan eräänlainen Miracle on Jyväskylä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös