Keijo Säilynoja – toimitusjohtaja

  • 40 785
  • 127

cleanhit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Flyers, Ducks
Heh heh, mitäs vikaa siinä on jos Virmanen hankkii pistepörssin kärkisijoilla olevan pelaajan? Jos hankitaan pelaajaa 1-2 ketjuun, niin tottakai sen pelaajan pitää olla tehokas. Vai pitäisikö sellainen pelaajaa hankkia joka on pistepörssissä pohjilla jotta voidaan sanoa, että tämä pelaaja on hyvin skoutattu?

Eli jos Virmanen hankkii pelaajan joka on pistepörssin kärkisijoilla, niin tämä tarkoittaa automaattisesti, että Virmanen on katsonut vain text-tvtä?

ei taida ihan olla hallussa scouttaus sanan tarkoitus?

vika on siinä, että pistepörssin kärkisijoilla oleva pelaaja ei ole mikään scouttaus. sen taidot on tiedossa ja hinta sen mukainen. Oikea scouttaus on pelaaja, jonka potentiaali havaitaan ennenkuin hinta nousee pilviin ja pelaajasta kasvaa huippu.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Luuleeko joku että nyt sitten mentiin pelaajien hankintapuolella monta askelta taaksepäin kun organisaatioon saatiin lisää osaamista?
Lisää/uutta osaamista? Kuka organisaation ulkopuolinen teille on palkattu? Sama hemmohan siellä on vääntämässä. Ja nyt vielä - keskitetysti - UTJ-alueella, jossa ei ole koskaan ollut parhaimmillaan.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Oikea scouttaus on pelaaja, jonka potentiaali havaitaan ennenkuin hinta nousee pilviin ja pelaajasta kasvaa huippu.

=Tim Stapleton. Ehkä nyt, kun Virmanen pääsee päätoimiseen UTJ:n rooliin, nähdään Jokereissa vastaisuudessa lisää Stapletoneja?
 

Brad

Jäsen
ei taida ihan olla hallussa scouttaus sanan tarkoitus?

vika on siinä, että pistepörssin kärkisijoilla oleva pelaaja ei ole mikään scouttaus. sen taidot on tiedossa ja hinta sen mukainen. Oikea scouttaus on pelaaja, jonka potentiaali havaitaan ennenkuin hinta nousee pilviin ja pelaajasta kasvaa huippu.

Nimimerkki Porvoon Kärppä ei maininnut sanaa scouttas.

Jokerit ei voi hankkia 1-2 ketjuihin mitään helvetin tulokkaita tai tulevaisuuden lupauksia kun kerran mestaruus on tavoitteena joka kausi. Virmanen on hankkinut valmiita pelaajia, niin kuin esim. Kärpät. Ei Jokerit ole mikään kasvattajaseura.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Hienoa, että Jokerit ovat palkanneet oman miehen takaisin. Säilynojalla on ihan kelvollinen cv esitettävänä, joten ei ole mitään syytä (jos ei Hjalliksen halua sotkeutua kaikkeen lasketa mukaan) ettei hän onnistuisi tehtävässään.

Masan säilyminen organisaatiossa UTJ:na on sekin hyvä juttu. Kun meillä ei enää ole Penaa, niin on hyvä, että edes joku masailee pääkaupunkiseudulla. Kevään nielikäis- ja kankikuviot ovat olleet sitä laadukasta Masaa.

Kaiken kaikkiaan Helsingissä tilanne näyttää paremmalta kuin pitkään aikaan.
 

Andy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eiköhän tuossa nyt ole joku siirtymävaihe, että Masalta saadaan sujuvasti hommat Kekelle ja varmistetaan rahapuolella kaiken sujuminen normaalisti. Masa saa samalla "viimeisen mahdollisuuden" näyttää kykynsä pelaajapuolella. Jos ensi kauden Jokerit konttaa, löytää Hjallis varmasti tilalle uuden UTJ:n.
 

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Missä määritetään, että UTJ:n homma on vastata pelaajapolitiikasta ja hankinnoista?

Eiköhän Masan tehtävä ole se, jonka parhaiten osaa. Pitää huolen urheilijoista ja toimitsijana homma kämpät, autot ja hoitaa toimitsijana muut vastaavanlaiset.

Urheilutoimenjohta ei pelaajahankinnanjohtaja.

"Muttaku muuaallakin" So what?

Varmasti puheenjohtajalla, toimitusjohtajalla, UTJ:lla sekä valmentajilla on sanansija pelaajahankinnoissa.
 

Vakio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Man City
Missä määritetään, että UTJ:n homma on vastata pelaajapolitiikasta ja hankinnoista?

Erittäin hyvä pointti. Julkisuudessa ei ole taidettu vielä määritellä, mikä on Virmasen toimenkuva tarkasti ottaen. Masahan saattaa vaikka imuroida pelaajien asuntoja päätyökseen, viedä autoja huoltoon, käydä kaupassa jne. Tuollainenkin mies on organisaatiossa hyvin arvokas ;).
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Säilynojan toimitusjohtajuus on todella iso askel Jokereissa. Virmanen siirrettiin UTJ:n tehtäviin ja nyt ensi kertaa hänen esimiehenään on jotain jääkiekosta ymmärtävä henkilö eli Keke. Kun jatkossa pelaajatarkkailusta listat tekee Ika Lehkonen - joka teki ne jo nyt uusista pelaajista - jää Virmasen tehtäväksi sopimusten laatiminen. Taloudellisessa mielessä pelaajavalinnat tekee Keke ja pelaajatyypit taas kartoittaa Ika, joten onhan tässä nyt menty todella pitkä askel parempaan suuntaan. Virmanen pääsee vihdoin työhön jonka hän osaa ja jonka hän on tehnytkin hyvin eli pelaajien kämppien ja pesukoneiden valintaan ja sopimusten tekniseen hiontaan.

Tämä päivä on pieni askel ihmiskunnalle, mutta jättiharppaus Jokereille.

Hjallis on tullut vanhoilla päivillään vihdoin järkiinsä. Vielä kun saisi vietyä loppuun pääomistajavaihdoksen Jokereissa, niin tie olisi vihdoin auki menestykseen.
 

aika epeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin urheiluyhdistyksen toverit
Kun jatkossa pelaajatarkkailusta listat tekee Ika Lehkonen - joka teki ne jo nyt uusista pelaajista - jää Virmasen tehtäväksi sopimusten laatiminen. Taloudellisessa mielessä pelaajavalinnat tekee Keke ja pelaajatyypit taas kartoittaa Ika, joten onhan tässä nyt menty todella pitkä askel parempaan suuntaan. Virmanen pääsee vihdoin työhön jonka hän osaa ja jonka hän on tehnytkin hyvin eli pelaajien kämppien ja pesukoneiden valintaan ja sopimusten tekniseen hiontaan.
Eli ... kuten aiemmin sanoin, Virmanen-Matikainen on saanut fudut. Uusi toimenkuva on pelkkää kulissia.
 

massimo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Devils, FC United of Manchester
Rengas on rikki---->Tilalle hommataan uusi rengas-----> Vanha rengas jää kuitenkin yhdeksi pyöräksi.

Tälläinen kuva minulle jäi, näin ulkopuolisen seuraajan silmin. Odotin jotain suurta, kun oikein etukäteen hjallis hehkutti suurta muutosta.
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Ehkä nyt, kun Virmanen pääsee päätoimiseen UTJ:n rooliin, nähdään Jokereissa vastaisuudessa lisää Stapletoneja?
Kehtaakohan Virmanen käyttää hovihankkijaa sijaisenaan? Mutta mitä se itse sitten tekisi?
 

eh

Jäsen
Suosikkijoukkue
Frank Turner Hockey Club
Virmanen pääsee vihdoin työhön jonka hän osaa ja jonka hän on tehnytkin hyvin eli pelaajien kämppien ja pesukoneiden valintaan ja sopimusten tekniseen hiontaan.
Valitettavasti tuossakin voi vielä sössiä. "Kun nyt vaan tehtiin".
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Virmanen pääsee vihdoin työhön jonka hän osaa ja jonka hän on tehnytkin hyvin eli pelaajien kämppien ja pesukoneiden valintaan ja sopimusten tekniseen hiontaan.
Oliko Thomasin soppari teknisesti hyvin laadittu? Miehen soppari mahdollisti lähdön änäriin vielä liigan kynnyksellä ja samalla, käytännöllisesti katsoen, tuhoutui yksi kokonainen kausi Jokereilta. Eli kun pyyhit vielä tuosta lauseesta tuon viimeisen asian pois, niin Virmasen hyvät puolet onkin jo aika hyvin kiteytetty.

Ja nimimerkki Bradille. Oletko todellakin tyytyväinen Virmasen pistepörssihankintoihin? Yksittäisenä pelaajana tuollainen hankinta on varmasti hyvä sinne ykkös-kakkosketjuun, mutta kun katsotaan kokonaisuutta, eli miten niistä hankinnoista muodostuu JOUKKUE, tulosta voit tarkastella vaikkapa limuhallin katosta seuraavan kerran siellä vieraillessasi. Mestaruusviirejä taitaa olla Hartwall-areenan aikakaudelta tasan yksi ja senkin joukkueen kokosi käytännössä Summasen Rami. Kuka tahansa pystyy Jokereiden resursseilla hankkimaan joukkueen vaikka täyteen Ville Leinoja, mutta se muodostuuko sellaisista pelaajista sitten mestarijoukkue, onkin jo eri juttu. Se kait se UTJ:n oleellisin tehtävä kai lienee vai mitä Brad?
 

Supernaut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kekestä iso plussa (tervetuloa takaisin!), Virmasta siirrettiin sentään hieman sivuun joka on askel eteenpäin. Toivottavasti cobolin kuvio on se miten tämä toimii, eli Keke ja Ika tekevät sen isomman työn pelaajien hankinnassa.
 

Vili#16

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ilouutinen! Kaikkien aikojen suosikki-Jokerini, Keijo Säilynoja ottaa ohjat käsiinsä. Ammattitaitoa mieheltä löytyy, on urheilutaustaa, ja bisnespuolikin on hyvin hallussa. On myös Jokeri-ikoni, joten loistava päätös Harkimolta palkata Keke tähän hommaan. Masakin pääsee nyt vähemmällä stressillä, ja hoitanee omat työnsä (mitä ne sitten ikinä ovatkaan, tittelistä huolimatta) kelvollisesti. Kiitos Hjallis.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Aivan loistava uutinen! Kyllä Jokereissa ollaan tämän kevään aikana pistetty tuulemaan oikein kunnolla... Hyvältä näyttää ja fiilikset ovat hyvät.

Missä on Teemu Selänne? :)
 

upnorth24

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rovaniemen Kiekko, Rebels Rovaniemi
Kuka tahansa pystyy Jokereiden resursseilla hankkimaan joukkueen vaikka täyteen Ville Leinoja, mutta se muodostuuko sellaisista pelaajista sitten mestarijoukkue, onkin jo eri juttu. Se kait se UTJ:n oleellisin tehtävä kai lienee vai mitä Brad?

Mielestäni tässä on asian ydin Virmasen suhteen. Voi hyvin olla, että Virmanen toimii jonkinlaisena maskotti edustajana ja Ikan johdolla rakennetaan Jokerien seuraava kultainen sukupolvi, mutta näin ulkopuolisena olisi luullut, että todellinen tuuletus olisi tarkoittanut oven näyttämistä Virmaselle. Toki Säilynojan palkkaaminen TJ:ksi on merkittävä askel Jokerien historiassa, mutta olisin odottanut selkeämpää puhdistusta ja jopa vaidoksia omistaja tasolla.

Mielenkiinnolla katsotaan mitä tästä seuraa. Uskallan väittää, että jos tämä "omiin panostaminen" ja joukkueen rakentaminen jokerikasvattien kautta oltaisiin tehty jo vuosikymmen takaperin, Jokerit olisi monessa mielessä selkeästi menestyneempi, rikkaampi ja katsojaluvuiltaan sekä kannatukseltaan suositumpi seura. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan, jos kärsivällisyys riittää, koska ilman sitä tästä tavoitteesta ei seuraa kuin katastrofi. Hjalliksella tätä kärsivällisyyttä ei ole ollut ennen, ja kysymys kuuluu miten se nyt yhtäkkiä olisi löytynyt?
 

Raibe

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit jälkeen KHL:n
Sama kysymys kuin Tanskasella, missä sanotaan, että on Masan vastuulla hankkia pelaajat?

UTJ:n toimenkuva varmasti määritellään ihan toimiston seinien sisällä sekä paperilla ja se kuva ei välttämättä liity pelaajahankintoihin juurikaan mitenkään. Masa voi vastata Jaffalasta, olosuhteista, Cobolon astiksesta, pelaajien Dodgeista, ryhmäreissuista Suomenojan Plantagenille (havaintojen mukaaan mm. maajoukkueen ja Jokeri-leirin suosiossa), sopimusten luontaiseduista sekä olla porukan huvi- ja viihdevastaava.

Ei se Hjalliskaan idiootti ole. Mä luulen, että tässä on aika pitkälti kyseessä kontrolloitu vallan/tiedon siirtäminen pois Masalta. Masa varmasti tietää kuvioista paljon, joten potkuilla varmasti lähtisi myös paljon ei toivottua tietoa maailmalle. Tätäkin asiaa voidaan kontrolloida ja tehdä sivuun siirto vähemmillä haittavaikutuksilla ensi vuonna.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Tietenkin jos joku uskoo että meidän kaikki onnistuneet hankinnat on tapahtunut Masasta riippumatta ja kaikki ne huonot hankinnat on Masan aikaansaannosta niin ehkä sitten niin. Miksi se nyt sitten loppuisi kun ammattitaitoa kai kuitenkin kiistatta saatiin lisää organisaatioon?

Lätkä on karua bisnestä, tulosurheilua. Penakin hankki ajoittain helvetin hyviä pelaajia, jopa kohtuullisia kokonaisia joukkueita. Silti ei tullut menestystä. Joten Virmasen saama kritiikki kumpuaa varmasti ennemminkin siitä, että menestystä ei ole kuitenkaan tullut hänen aikanaan. Pelkät paperilla hyvät joukkueet eivät riitä, jos ne alisuorittavat. Se on tietenkin aivan eri asia, onko tj suurin syyllinen, mutta osakeyhtiössä tj:lla on pakko olla jonkunlainen tulosvastuu. Penan ja Masan siirtäminen sivuun tj:n tonteilta ovat olleet erittäin aiheellisia, tästä ei kahta sanaa. Mutta hieman oudolta väkisinväännetyltä kompromissilta kuulostaa Virmasen siirto UTJ:ksi. Juuri sillä osastollahan ei ole mennyt kovin hyvin. Ymmärrän hyvin sitä, joka totesi, että uudistus oli puolittainen. Uutta verta sisään ja silti pidetään vanha? Itse en ole kompromissien ystävä, mielestäni uudistuksen pitää olla oikeasti uudistus.

Totesin kolmisen viikkoa sitten, että Virmasen lähtölaskenta on alkanut. Näin ymmärsin ja ymmärsin asian näköjään vain puolittain. Nyt sanoisin, että kyseessä on pehmeä lasku Virmaselle Jokereista ulos ja vuoden päästä teidän remontti on kokonaan valmis.
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Totesin kolmisen viikkoa sitten, että Virmasen lähtölaskenta on alkanut. Näin ymmärsin ja ymmärsin asian näköjään vain puolittain. Nyt sanoisin, että kyseessä on pehmeä lasku Virmaselle Jokereista ulos ja vuoden päästä teidän remontti on kokonaan valmis.

Näinpä, ja jokuhan jo totesi että ei välttämättä olisi viisasta suoraltakädeltä kokonaan luopua siitä tiedosta joka Virmasellakin Jokereitten asioista on.
Noitten pelaaja-asioitten lisäksi Virmanen on osannut ottaa kannattajat todella hyvin huomioon, siitä iso käsi Masalle.
UTJ:n ruutu ei ehkä ainakaan siinä merkityksessä minkälaisena se on totuttu ymmärtämään ole Masalle se oikea paikka, mutta oikein "roolitettuna" miehestä on varmasti Jokereille paljonkin hyötyä - se osaaminen pitää siis tajuta kohdistaa oikein!
 

Kapo

Jäsen
Taloudellisessa mielessä pelaajavalinnat tekee Keke ja pelaajatyypit taas kartoittaa Ika,

Ihan selvennyksenä kysyisin paria asiaa:

Ensiksi siis Ika katsoo että tarvitaan hyviä avaussyöttöjä antava pakki, etsii muutaman mahdollisen kaverin povaristaan ja tekee soittolistan. Sitten Masa ottaa pelaajiin yhteyttä ja kyselee kuulumiset ja palkkatoiveet. Lopuksi Keke vielä sanoo keneen on varaa ja keneen ei. Sitten vasta pääsee Masa vääntämään sopparia. Ymmärsinkö tuon nyt oikein? Tuskin, niin sekavalta kuulostaa.

Toiseksi, kuka viimekädessä päättää kenet signataan jos vaikkapa kolme päällisin puolin pätevää kaveria on haarukassa?

Ja kolmas, tuo kohta "Taloudellisessa mielessä pelaajavalinnat tekee Keke". Eli siis Jokereilla ei ole pelaajabudjettia jonka puitteissa Ika/Masa rosterin kasaa vaan joka kaverin katsoo Myös Keke "taloudellisessa mielessä" ennen signausta?
 

olle****

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Liverpool, Frölunda Indians, Malmö FF
Voisiko joku kertoa mitä Keke on tarkalleen tehnyt peliuransa jälkeen. Yrittelin tuolta haastatteluista sitä selvittää, mutta aino mikä sieltä selviää on johtajatehtävät ja peliura.

Jotain pliis. Muuten tämä koko homma tuntuu yhtä tyhjän kanssa. Muutoksia joo, mutta jos kysymys oli vain marginaaleilla vehtaaminen ja budjetissa pysyminen niin aika vähäistähän se on. Parannusta kyllä, mutta aika vähäistä. Itse olisi toivonut uusia ideoita, mistä jokerit voi tienata lisää fyrkkaa, miten kehittä brandille lisää arvoa jne. Jostain se lisäfyrkka pitää löytyä jos Hjallis haluaa kilpailla muiden sarjojen kanssa. Harkittua kasvaimista ja investointeja.

Zori nyt tosi paljon mutta pelkkä johtajatehtävä pankissa ei meikäläistä vakuuta. Harva työpaikka on niin hierarkkinen kuin pankki. Sitä pitää nousta todella korkealle ennen kuin saat ohjat omiin käsiin. Siellä on hyvin vähän tilaa omille idoille ja uusille pisnes-ideoille.

Edellenkin nostan varottavan sormen tosta Keken tunnesiteestä jokereihin. Täällä se nähdään jotenkin positiivisena mutta omasta mielestäni siinä piilee suuri riski.

Virmasen mukana olo tuntuu sinänsä myös aika kummalliselta. Vaikuttikohan liksaan. 100000 euron kämpänhoitaja (oma villi arvaus virman liksasta) on aika tyyris. Muutenkin veikkaan Virma ei tätä hirveen hyvällä ajattele. Herra on ollut toimari ja nyt siinä jengissä pelaillut (eli sun alaisuudessa ollut) jamppa tulle ja on nyt sun pomos. Vähemmästäkin on yritysmaailmassa mennyt sukset ristiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös