Jukurit aitaa vierasfanien katsomolohkon

  • 37 979
  • 265

Punavalkoinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Oskar Osala
...saattaa olla...

Varmaankin sitä, että oletteko ottaneet opiksi ja saanet karsittua ne häiriköt pois fanimatkoiltanne. Ette olleet.

Huutonaurua. Tästä pitäisi antaa vuoden jatkoaikaviesti-palkinto. Eli Mikkeliläiset sai nyt mitä halus.

Samalla logiikalla Korkeasaareen myös "Hei tuolla on karhu, mennäänpä siis vähän tökkimään sitä ja katsotaan miten reagoi. Tuskin mitenkään, kun se on varmaan kesy"
 

Rocco

Jäsen
Tuo häkki tuo kyllä ajatuksiin monenlaista. Kuten tuon eläintarha ja karhu-vertauksen. Nyt kun tosiaan vierasfanit on häkissä, ei mikään estä paikallisia tulemasta paikalle ja vaikka kuumaa tervaa (ei nyt kuitenkaan) kaataa niskaan. Jos tuo häkki oikeasti sinne rakennetaan niin sitten järkkäreiden ensisijainen tehtävä on oltava se, ettei häkitettyjä petoeläimiä tulla törkkimään.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Jos joku jannu kävelee vierassektioon ja lämäsee sun tai kaverisi tyttöystävää siellä huiviin, niin varmaan käännät sille selän ja toivot ettei suo humauta vai mitä teet? Nämä kaverit jota tuotallaista tekevät tunnettaan yleisesti "ei siitä mitään haittaa ole, mä tunnen sen"-kavereina, kun aikasemmin on käynyt kysymyssä järkkäriltä voitko estää sen pääsyn tähän meidän eteen provoamaan.
Oli järkkäri sitten makkarapalkkalainen tai ei niin ei heidän kavereitaan kuulu kohdella erilailla kuin muita. Tuollaisessa tilanteessa voisi jopa haastaa kaverin oikeuteen pahoinpitelystä, vaikka kulut siitä taitaisivat olla isommat kuin hyödyt. Kuitenkin kaikille pitäisi olla samat säännöt ja tuossa tilanteessa lyöjä pihalle ja nimi muistiin.

Toivottavasti koskaan ei mennä siihen että jokaiselta lipun ostajalta vaaditaan henkkarit, mutta siihenkin voidaan joutua menemään. Nykyaikana viivakoodilla on hemmetin helppo katsoa jos jollain henkilöllä on evättävä pääsy.

Ja tosi ikäväähän se on tavallisten katsojien kannalta jos joidenkin idioottien takia on pakko hankaloittaa kaikkien sisäänpääsyä. Se saattaa jopa käydä seuran talouden päälle koska jotkut voivat ajatella ettei viitsi lähteä peliin kun sinne on niin hankalaa päästä sisään...
 

Tepe#44

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport/Real Madrid
Kyllä se on taaksepäin menoa. Jos kerran osa teikäläisistä tulistui siihen kun jokut Jukuri fanit soitti teille suuta niin miten luulet sen vaikauttavan asiaan, että olette häkissä. Saavat tästä edespäin rauhassa huudella teille ja heitellä banaaneja kun olette häkissä ettekä pääse sieltä pois.

Antaako se häkki oikeuden vitt*illa, häkin sisäpuolella oleville? Tai heitellä esineillä vastujan faneja? Tuleepa mieleeni useat viestit tällekin sivustolle jossa Sportin tavaran heittäjät on tuomittu. Miltäköhän sinusta tuntuu olla siellä häkissä ja päälle sataa banaaneja ja päälle huutoja ulkonäöstä ja arvuutteluja äidin ammatista?
Joskus siinä on tarkoituksella terraarion kyljessä lappu jossa lukee että: Älä koputa lasiin!
 

Hartiapankki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport ja kaikkinainen urheilu vaasalaisittain
Musashi kirjoitti:
Mielestäni katsomoissa huutelun pitäisi kohdistua vain pelaajiin eikä muihin katsojiin. Pelaajiahan sinne mennään katsomaan eikä muita katsojia.

Jos kerran osa teikäläisistä tulistui siihen kun jokut Jukuri fanit soitti teille suuta niin miten luulet sen vaikauttavan asiaan, että olette häkissä. Saavat tästä edespäin rauhassa huudella teille ja heitellä banaaneja kun olette häkissä ettekä pääse sieltä pois.

Hm. Eikö tässä ole pieni epäsuhta? Vai onko pelkästään Sport-kannattajille huutelu sallittua?

Mutta mukava kuulla muuten että ainakin järjestyksenpidon puolesta on Vaasan reissu onnistunut TuTonkin fanipoppoolta. Tuo selkäänpotkiminen+pakeneminen tietysti sitä latisti.
 

mendieta

Jäsen
Suosikkijoukkue
Carlo Grünnin ja Juhani Tammisen FB-päivitykset
Ja mikä helvetin vertaus on se, että jos menet nakkikioskille neljän aikaan näyttämään sentteriä niin silloinkin tulee turpaa? Nyt on kyse jääkiekkopelistä eikä mistään nakkikioskin jonosta. Täysin typerää ja keinotekoista vastakkain asettelua jo pelkästään sen takia, että jäähallilla on paikalla esimerkiksi lapsia kun taas nakkikioskin jonossa tuskin neljän aikaan yöllä on. On sanomattakin selvää, että tällaiset tapahtumat eivät tee hyvää lajille & sarjalle ja siksi kaivataan tiukkoja linjanvetoja eikä mitään mussutusta tyylin "mutta kun se alotti huutelemalla..."

Kyllähän se on osa elämän luontaista oppimisprosessia, että jos soittelet suutasi, saatat saada turpaan. Eihän se lyömistä oikeuta, mutta toisaalta asian voi kääntää niin, että jos et auo naamaasi, säästyt turpaan saannilta.

Itse pidän ilmiötä suhteellisen normaalina. Ei itelle tule mieleen soittaa naamaa humalaisille nuorille miehille, saati sitten vanhoille. Tiedostan, että ne saattaa suuttua ja antaa minulle selkään. Jos ei tätä tiedosta niin sen jälkeen, kun saa selkään, tiedostaa.

Se on mielestäni aika sama vittuileeko jäähallissa, nakkikioskilla tai huonekalukaupassa. Joka paikassa kohde saattaa tulistua.

Maailma ei ole aina kiva paikka. Oppimista tapahtuu monilla eri tavoilla. Myös siis näin. On ihmisiä joille naamaan lyömisen kynnys ei ole kovinkaan korkea.
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
On tämä jo naurettavaa. Sporttifanien takia Mestiskatsomoihin aletaan rakentaa häkkejä:( Itse kun tuollaiseen häkkiin joudun niin viimeistä kertaa olen siinä hallissa. Onko ollut tapauksia, että tuollaista häkkiä olisi tarvittu muille kuin Sportin faneille? Kupittaalla ainakin kaikki muut faniporukat olleet ihan asiallisia ja heidän kanssaan ollut mukava jutella erätauoilla. Eikä heitä pidä tästä eteenkään päin sulkea mihinkään häkkiin. Paitsi Sporttifanit jotka jo ennen peliä huutelee, että Turku on Suomen peräreikä ja kerjäävät kuonoonsa. Vieraspeleissäkin käynnit ovat olleet pelkästään positiivisia tapahtumia paitsi taas Vaasan reissu. Muiden fanien kanssa ollaan bubeissa juteltu jääkiekosta ja muusta yhteisestä.
Täällä mitään häkkejä tarvita lisää ammattijärjestysmiehiä ja poliiseja paikalle vaan kun Sportti tulee vieraaksi. Tämän lisäksi Sportti peleihin ei pidä päästää sisälle ketään kuka on ottanut alkoholia. Epäilyttävät tapaukset vaan puhaltamaan ja jos ei suostu puhaltamaan niin ei sisään pääsyä.
 

Rocco

Jäsen
Luin muuten MTV3:n uutisen tuosta aitauksesta. Siinä sanottiin

"- Ottelussa oli 28 järjestyksenvalvojaa ja yleisöä noin 1 400. Vaatimus on yksi järjestyksenvalvoja sataa katsojaa kohti, Romo selvitti.

Romon mukaan 4-5 järjestyksenvalvojaa keskittyi pitämään silmällä Sportin kannattajaryhmän käyttäytymistä.
"

Eiköhän tässä ole jo suurin yksittäinen syy löytynyt.

Vinkkinä Mikkelin suuntaan että varmasti kannattaa olla nuo suhdeluvut toisinpäin jatkossa. 4-5 riittää varmasti muualle halliin ja loput reilu 20 voisi katsoa sitä ennakkoon alttiinta paikkaa ongelmille. Eli sitä eri joukkueiden fanien välistä aluetta. Silloin ei takuulla tarvitse rakentaa mitään häkkejä.

Mitä hittoa ne 23 tai 24 muuta järjestyksenvalvojaa hallissa teki? Seurasi ettei lapset juokse käytävällä tai kukaan ei heitä roskia ohi roskapöntöstä?
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Antaako se häkki oikeuden vitt*illa, häkin sisäpuolella oleville? Tai heitellä esineillä vastujan faneja? Tuleepa mieleeni useat viestit tällekin sivustolle jossa Sportin tavaran heittäjät on tuomittu. Miltäköhän sinusta tuntuu olla siellä häkissä ja päälle sataa banaaneja ja päälle huutoja ulkonäöstä ja arvuutteluja äidin ammatista?
Joskus siinä on tarkoituksella terraarion kyljessä lappu jossa lukee että: Älä koputa lasiin!

Just noin tajusit asiani ytimen. Lisääkö se vittuilua se häkki vai vähentää? Aivan varmasti lisää siksi niitä ei pidä rakentaa. Kirjoitin tuon varmaan vähän epäselvästi. En tarkoittanut, että kenellekkään katsojalle saa huudella mutta olen huolestunut, että tuo häkissä oleminen lisää huutelua siellä oleville.
 

Apa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara,NFL,jalkapallo ja persoonat
If You Can’t Take the Heat, Stay out of Kitchen...
Harvemmin sitä on kuullu, että joku outsideri olis joutunut väkivallan kohteeksi. Oon aikapitkälti sitä mieltä, että sitä saa mitä tilaa. Täällä kukkahattutädit puhuu tosta lyömisestä. Onhan se nyt aivan perseestä, siitä oon todellakin samaa mieltä, enkä sitä itse harrasta. Mutta jos sitä pyydetään, et "tuu tänne koittaan homo", niin onko se sitten väärin mennä toisen "pyytäessä"? Ite en menis, kun sen verran oon hiiri ja ittesuojelua löytyy, et saisin varmaan ite dunkkuun. Täällä ollaan kuitenkin yleisesti sitä mieltä, että saa naamapunasena vaikka sentin päähän tulla vaahtoon ja räkiin päälle, mutta siihen ei saa fyysisesti vastata. Eikös sillä huutajalla ole teistä mitään vastuuta jos tanssiin lähetään?

Tosta järkkäreitten määrästä. Täällä tuo vanha tuttu KalPan kannattaja jaksaa käydä ähisemässä, että olihan siellä Mikkelissä tarpeeksi järkkäreitä. Eikös se nyt oo ihan haitari, et vaikka olis tuplasti ollut, jos ne on väärin sijoitettuna ja niillä ei ole mitään käsitystä, mikä niiden tehtävä on? Onhan se hellyyttävää, että on 30 vuotta makkarapalkalla käyny pukemassa sen keltasen liivin päälle illasta toiseen, mutta mikä semmosen järkkärin virka on? Pelkkä täyte nimilistassa ja menoerä makkaran ja sumpin verran. Määrä ei tässäkään tapauksessa aina korvaa laatua. Tämä nyt ei varsinaisesti koske vain Mikkeliä, vaan sama tilanne on muuallakin, osittain ainakin ollut Vaasassakin.

Sitten tuosta häkistä. Miten tullaan ovella tunnistamaan kumpaa porukkaa kannatat; häkkiin vai ei? Saaks sen verikokeella selville vai dna:lla? Toki sitä mielellään matsia kattoo semmosesta paikasta, joka on rajattu vieraskannattajille jos se on tehty fiksusti. Kolmimetrinen kanaverkko menee jo aika pahasti överiksi. Kai sitä saa jotain alennusta sentään lipusta huonomman näkyvyyden takia, jos suostuu mennä häkkiin matsia ihmettelemään?

SarvisClubin puheenjohtaja Veli-Pekka Pulkkinen Pohjalaisessa:
- Muille paikkakunnille lähdemme innolla matkaan. Olemme tehneet tällä kaudella melkein 20 fanimatkaa ja harmittaa meidän faniemme puolesta, kun yksinkertaisesti, suoraan sanoen emme uskalla lähteä Vaasaan.
Jukurifaneja on osa kirjoittajista arvostellut päätöksestä olla menemättä Vaasaan. Kyse ei ole pelkuruudesta, vaan yksinkertaisesti viisaudesta.
Ööh, otappas nyt selvää onko se nyt sitten pelkuruutta vai viisautta. Mä sanon, et se on omien pettämistä, jos mahdollista lähteä, eikä lähde.

Näin muualla:
http://www.iltalehti.fi/nettitv/?27964220
http://www.radiorock.fi/podcast/radiorock_podcasts/Podcast_64d8e6b8dca1.mp3
 

Musashi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Hm. Eikö tässä ole pieni epäsuhta? Vai onko pelkästään Sport-kannattajille huutelu sallittua?

Mutta mukava kuulla muuten että ainakin järjestyksenpidon puolesta on Vaasan reissu onnistunut TuTonkin fanipoppoolta. Tuo selkäänpotkiminen+pakeneminen tietysti sitä latisti.

Ei ole sallittua! Tarkoitin, että olen huolissani siitä, että häkki lisää vi..lua sielllä oleville.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Luin muuten MTV3:n uutisen tuosta aitauksesta. Siinä sanottiin

"- Ottelussa oli 28 järjestyksenvalvojaa ja yleisöä noin 1 400. Vaatimus on yksi järjestyksenvalvoja sataa katsojaa kohti, Romo selvitti.

Romon mukaan 4-5 järjestyksenvalvojaa keskittyi pitämään silmällä Sportin kannattajaryhmän käyttäytymistä."

Eiköhän tässä ole jo suurin yksittäinen syy löytynyt.

Vinkkinä Mikkelin suuntaan että varmasti kannattaa olla nuo suhdeluvut toisinpäin jatkossa. 4-5 riittää varmasti muualle halliin ja loput reilu 20 voisi katsoa sitä ennakkoon alttiinta paikkaa ongelmille. Eli sitä eri joukkueiden fanien välistä aluetta. Silloin ei takuulla tarvitse rakentaa mitään häkkejä.
Ai, että seuran pitäisi hommata 20 järjestyksenvalvojaa lisää jotta muutama puupää saa riehua vapaasti?
Kyllä 4-5 järjestysmiestä riittää hyvin tuollaiselle määrälle henkilöitä ja monessa paikassa tuollaisella miehityksellä hoidetaan huomattavasti isompiakin faniporukoita.

Jos noin pientä porukkaa varten pitäisi olla tuollainen armeija järkkäreitä niin ei seuran kannata edes päästää niitä vastustajan faneja sisään sillä se ei ole taloudellisesti järkevää tällöin.
Ei edes futiksen maaotteluissa ole tuollaisella suhteella järjestysmiehiä valvomassa vastustajan faneja.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Niin paitsi että ainakin briteissä nämä teidän idolisoimanne tosifanit ovat sitä työläistaustaista porukkaa, jota suomessa kutsuttaisiin joko junteiksi tai karjala-lippiksiksi.

Kenen teidän idolisoimat? Itse en vielä sellaiseen Vaasalaisen kirjoittamaan viestiin ole törmännyt että väkivalta katsomossa tai hallin ulkopuolella on hyväksyttävää. Kun sä kerran olet, niin pistä mulle linkki sellaiseen viestiin.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
Niin, minusta tässä nyt on pieni vivahde ero tai sitten nämä linjat ovat varsin lavea käsite. Sport toimi seurana viisaasti ja ilmoittaa, että se tuomitsee kaiken katsomoväkivallan oli syy sitten vieraissa tai omissa kannattajissa. Näinhän normaali ihminen toimii eikä lähde hakemaan oikeutusta tai selityksiä näille tapahtumille. Tällaisen kuvan voisi joku ulkopuolinen tämän aiheen ympäriltä kirjoitettujen viestien perusteella saada.

Eli olen samaa mieltä kuin Sportin Juha Saari. Vikaa oli kyseisessä skenaariossa niin Vaasalaisissa, Mikkeliläisissä kuin järjestyksenvalvonnassa. Eniten ensimmäisessä.
 

Rocco

Jäsen
Ai, että seuran pitäisi hommata 20 järjestyksenvalvojaa lisää jotta muutama puupää saa riehua vapaasti?
Kyllä 4-5 järjestysmiestä riittää hyvin tuollaiselle määrälle henkilöitä ja monessa paikassa tuollaisella miehityksellä hoidetaan huomattavasti isompiakin faniporukoita.

Jos noin pientä porukkaa varten pitäisi olla tuollainen armeija järkkäreitä niin ei seuran kannata edes päästää niitä vastustajan faneja sisään sillä se ei ole taloudellisesti järkevää tällöin.
Ei edes futiksen maaotteluissa ole tuollaisella suhteella järjestysmiehiä valvomassa vastustajan faneja.

Ei sinne tarvitse yhtään järkkäriä lisää hankkia, vaan sijoittaa ne paikalla olevat oikein. Nyt paikalla oli varmasti lähes tyhjänpanttina yli 20 järjestysmiestä ympäri hallia, vaikka luulisi että jokainen tietää missäpäin hallia heitä pitäisi olla.

Vähän sama tilanne kun pitäisi talvella lukkosulaa autossa sisällä. Ei se lukkosula siellä hansikaslokerossa mitään hyödytä kun olet auton ulkopuolella oven lukot jäässä. Tai ravintolassa pitää sammutinta ruokasalissa. Ei se sammutin ruokasalissa hyödytä yhtään kun keittiössä syttyy rasvakattila palamaan.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
On tämä jo naurettavaa. Sporttifanien takia Mestiskatsomoihin aletaan rakentaa häkkejä:( Itse kun tuollaiseen häkkiin joudun niin viimeistä kertaa olen siinä hallissa. Onko ollut tapauksia, että tuollaista häkkiä olisi tarvittu muille kuin Sportin faneille? Kupittaalla ainakin kaikki muut faniporukat olleet ihan asiallisia ja heidän kanssaan ollut mukava jutella erätauoilla. Eikä heitä pidä tästä eteenkään päin sulkea mihinkään häkkiin. Paitsi Sporttifanit jotka jo ennen peliä huutelee, että Turku on Suomen peräreikä ja kerjäävät kuonoonsa. Vieraspeleissäkin käynnit ovat olleet pelkästään positiivisia tapahtumia paitsi taas Vaasan reissu. Muiden fanien kanssa ollaan bubeissa juteltu jääkiekosta ja muusta yhteisestä.
Täällä mitään häkkejä tarvita lisää ammattijärjestysmiehiä ja poliiseja paikalle vaan kun Sportti tulee vieraaksi. Tämän lisäksi Sportti peleihin ei pidä päästää sisälle ketään kuka on ottanut alkoholia. Epäilyttävät tapaukset vaan puhaltamaan ja jos ei suostu puhaltamaan niin ei sisään pääsyä.

Häkit on tässä vaiheessa vielä aika ontuva vertaus, kun yhdelle paikkakunnalle ollaan sellainen hommattu. Jukurit kai huomasi että on halvempi rakentaa häkki kun palkata järjestyksen valvojia. Saa Mikkeliläisetkin huudella ihan rauhassa.
 

Jani82

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, KuPS, Detroit Red Wings, Arsenal FC
Ei sinne tarvitse yhtään järkkäriä lisää hankkia, vaan sijoittaa ne paikalla olevat oikein. Nyt paikalla oli varmasti lähes tyhjänpanttina yli 20 järjestysmiestä ympäri hallia, vaikka luulisi että jokainen tietää missäpäin hallia heitä pitäisi olla.

Vähän sama tilanne kun pitäisi talvella lukkosulaa autossa sisällä, tai ravintolassa pitää sammutinta ruokasalissa. Ei se lukkosula siellä mitään hyödytä kun olet auton ulkopuolella oven lukot jäässä, tai sammutin ruokasalissa kun keittiössä syttyy rasvakattila palamaan.
Alkoholintarjoilualueella ja sisäänkäynneillä on oltava tietty määrä järjestysmiehiä kokoajan, joten tuollaisen miehityksen "tuhlaaminen" yhteen kohtaan vaatii lisää porukkaa.
Jos tuollaisia määriä porukkaa tarvitaan yhtä ryhmää valvomaan niin kannattaa enemmin jättää se ryhmä pihalle ja antaa muiden viihtyä hallissa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Kyllähän se on osa elämän luontaista oppimisprosessia, että jos soittelet suutasi, saatat saada turpaan. Eihän se lyömistä oikeuta, mutta toisaalta asian voi kääntää niin, että jos et auo naamaasi, säästyt turpaan saannilta.
Näin tämä toimii lapsilla, tosin meilläpäin myös opetetaan että "ei haukku haavaa tee" ja että "tyhmempi lyö ensin". Ja siinä tulee myös Suomen laki vastaan, sillä suunsoittoa laissa ei kielletä ja toisaalta turpaan lyöminen kielletään...
 

Lead Fossil

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaPKo
Tämä on muuten loistava osoitus siitä mihin pikkuhiljaa johtaa huliganismi.
Tuollahan oli vaikka kuinka mellakkapoliiseja ja silti sitä vaan hulinoitiin.

Eli, loistavaa todistusmateriaalia siitä, että jos on taipumusta häiriökäyttäytymiseen niin kyllä sitä tilaisuuden etsii. Ei siinä auta edes mellakkapoliisit. Jos nuo olisi olleet häkissä?

Jos jokainen ottaa vastuun ensin omista teoistaan, niin sitten ollaan jo pitkällä.

Sen verran haluan täsmentää tuosta provoilusta, ettei vaan jää epäselväksi; jonkinasteinen provoilu vastustajan faneille kuuluu mielestäni lätkämatsiin, mutta kyllä sellainen joka tulisi eteeni huutamaan naama punaisena ja haistattelemaan vittua ja pyytämässä tanssiin - niin kyllä silloin on ko. henkilön mentävä itseensä - löisinkö, en usko, jos olisi oikeasti pakko puolustautua niin sitten ehkä, mutta en sen takia että se vittuili. Mutta täsmennyksenä se, että rajansa tietysti provoilullakin. Tosin, vittuilutoleranssi on meillä kaikilla erilainen.
 

El Lude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kvanttimobikki kolmessa eri ulottuvuudessa
Kenen teidän idolisoimat? Itse en vielä sellaiseen Vaasalaisen kirjoittamaan viestiin ole törmännyt että väkivalta katsomossa tai hallin ulkopuolella on hyväksyttävää. Kun sä kerran olet, niin pistä mulle linkki sellaiseen viestiin.

Vaikka en ole Tuomas, niin käyppä lukemassa esmes Jukurit-Sport 8.3.2008 1. puolivälierän ketjua (modesetien säpittämä ketju siis) ja sieltä Castillon (ent. Jaska-85) 159. viesti siihen ketjuun...

On se vaan säälittävää, että apinahäkit näemmä tulevat mestisotteluihin. Kiitos vaan eräät sankarit?! Olettahan ylpeitä toiminnastanne? Olettehan?
Itse en enää viitsi/huvita (eräiden mielestä näemmä uskalla) mennä erään nimeltämainitsemattoman joukkeen saapuessa Joensuuhun 9-vuotiaan poikani kanssa.
Poika jää kotiin. Iskä menee hallille.

"Onnea" eräät vaasalaiset valitsemallanne tiellä.
 

Rocco

Jäsen
Alkoholintarjoilualueella ja sisäänkäynneillä on oltava tietty määrä järjestysmiehiä kokoajan, joten tuollaisen miehityksen "tuhlaaminen" yhteen kohtaan vaatii lisää porukkaa.
Jos tuollaisia määriä porukkaa tarvitaan yhtä ryhmää valvomaan niin kannattaa enemmin jättää se ryhmä pihalle ja antaa muiden viihtyä hallissa.

Varmasti tarvitaan, mutta ei heitä tarvita ovilla ja anniskelualueilla silloin kun peli on käynnissä. Silloin ei juurikaan ihmiset käy oluella tai ramppaa sisään ja ulos ovista. Kun peli alkaa niin järkkäreitä siirretään lähemmäs, kun erä loppuu niin takaisin toimipaikoilleen. Helppoa.
 

Fordél

Jäsen
Kyllähän se on osa elämän luontaista oppimisprosessia, että jos soittelet suutasi, saatat saada turpaan. Eihän se lyömistä oikeuta, mutta toisaalta asian voi kääntää niin, että jos et auo naamaasi, säästyt turpaan saannilta.

Itse pidän ilmiötä suhteellisen normaalina. Ei itelle tule mieleen soittaa naamaa humalaisille nuorille miehille, saati sitten vanhoille. Tiedostan, että ne saattaa suuttua ja antaa minulle selkään. Jos ei tätä tiedosta niin sen jälkeen, kun saa selkään, tiedostaa.

Se on mielestäni aika sama vittuileeko jäähallissa, nakkikioskilla tai huonekalukaupassa. Joka paikassa kohde saattaa tulistua.

Maailma ei ole aina kiva paikka. Oppimista tapahtuu monilla eri tavoilla. Myös siis näin. On ihmisiä joille naamaan lyömisen kynnys ei ole kovinkaan korkea.

On se vaan ihme homma kuinka lähes poikkeuksetta kaikki muut Mestispaikkakunnat tuomitsevat täysin tämän tapauksen, mutta Sportin faneilta löytyy ymmärrystä. Ei se oikeasti ole teiltä mitenkään pois jos tuomitsette vaasalaisfanien Mikkelissa harjoittaman väkivallan jäähallissa; pikemminkin nostaisi vain teidänkin profiilia.

Jos kyseessä olisi olleet esim. TuTo-fanit niin olempa suht varma, että jopa TuTo-leiristä asia tuomittaisiin täysin palkein. Nyt tästä asiasta jauhetaan täällä jo ties kuinka monetta sivua ja vieritetään syytä ties kenenkä niskaan. Syypäitä ovat ne, jotka turvautuivat väkivaltaan, mutta ei hyvältä näytä mun silmissä nekään, joilta löytyy ymmärrystä koko tapahtumalle.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Eli olen samaa mieltä kuin Sportin Juha Saari. Vikaa oli kyseisessä skenaariossa niin Vaasalaisissa, Mikkeliläisissä kuin järjestyksenvalvonnassa. Eniten ensimmäisessä.

Noh, sovitaan sitten vaikka näin, koska musta voi näemmä olla valkoista. En vaan tuosta Sportin julkaisemasta tiedoitteesta löydä mitään syyllisten erottelua vaan ainoastaan kaiken katsomoväkivallan tuomitsemisen ja tapahtuman vilpitöntä pahoittelua. Sport seurana ei myöskään vaadi tuossa muita seuroja toimimaan asian takia vaan toimi oma-aloitteisesti ja langetti fiksusti itse porttikiellot syyllisille.

Toisaalta Sportin tiedotteessa ei esimerkiksi julisteta, että jos vaasalaisfaneilla olisi ollut oma katsomo mitään ei olisi tapahtunut, ei ilmoiteta että ylilyöntejä on odotettavissa, kun joukkueen fanit ovat liikkeellä ja ei profetoida että ko. katsomossa oli vain tappeluun halukkaita kannattajia.

Minusta noissa kannoissa on jonkinlainen ero, mutta toki voin ymmärtää väärin. Ei olisi ensimmäinen kerta.
 

fågel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport Vaasa
On se vaan ihme homma kuinka lähes poikkeuksetta kaikki muut Mestispaikkakunnat tuomitsevat täysin tämän tapauksen, mutta Sportin faneilta löytyy ymmärrystä. Ei se oikeasti ole teiltä mitenkään pois jos tuomitsette vaasalaisfanien Mikkelissa harjoittaman väkivallan jäähallissa; pikemminkin nostaisi vain teidänkin profiilia.

Eikö sen nyt ole jo kaikki tuominneet? Ei tässä tarvi tekopyhäksi kenenkään ruveta.
 

Rocco

Jäsen
On se vaan ihme homma kuinka lähes poikkeuksetta kaikki muut Mestispaikkakunnat tuomitsevat täysin tämän tapauksen, mutta Sportin faneilta löytyy ymmärrystä.
Itseltä löytyy ymmärrystä, mutta vain vähän.

Ihan vain sen takia, koska olen itse a) saanut takaapäin heitetystä pullosta päähän ollessani vieraskatsomossa (muovinen pullo onneksi), b) uhattu hakata yksin vessaan mennessäni vierashallissa, c) päälleni on syljetty vierashallin pihalla, d) kuunnellut lukuisia ja lukuisia vittuiluita vierashallissa.

Itse en ole moisista kuitenkaan suuttunut koska olen aika rauhallinen ihminen, mutta kun meitä on muitakin niin tiedän että jotkut suuttuvat moisesta todella helposti. Ja silloin voi tällaista tapahtua. Ihmiset provosoituvat kun heitä provosoidaan. Sportin faneja provosoidaan varmasti paljon enemmän kuin muita faneja, ja Sportin fanit myös provosoivat muita enemmän. Rapatessa roiskuu, molemmin puolin.

Olen todistanut muutamaa kymmentä ottelua, joka on kahden eri joukkueen kuin Sportin kohtaaminen, ja siellä ei ole ollut juuri yhtään provosointia kummaltakaan puolelta kumpaankaan suuntaan.

Näin se vaan menee.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös