LG Hockey Games Tukholmassa 7.-10.2.2008

  • 57 183
  • 266

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Pirneksellä nyt voi olla pienet saumat kisoihin jos NHL:stä ei tule tarpeeksi senttereitä. Mutta jos Pirnes pelaa kuten Karjala-turnauksessa niin no way. Mutta Kallio niin ei ikinä enää... Kaveri ei tunnu ikinä osuvan tärkeissä peleissä MM-kisoissa ja paikkoja on kyllä ollut ihan tarpeeksi. Eikä se muistini mukaan EHT:lläkään mikään maalinsylkijä ole ollut. Se on tietysti totta, että Kallion mahdollisuudet juuri tänä keväänä ovat paremmat kuin esim. Hytösellä on toki totta, mutta Kallionkin mahdollisuudet on nollassa niin samapa tuo. Mieluummin tuolla antaa muutamille kokemusta kuin raahaa Kalliota mukana pörräämässä. Eli olisivat ottaneet jonkun mukaan kenellä voisi edes tulevaisuudessa olla mahdollisuuksia kisoihin, kuin Kallion joka ei enää kehity ja nykyiselläänkin on enää kansallista tasoa.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ja nimenomaan painotan saunakaverilla Kallion Tomppaa. Jokainen tietää kuka tekee maalit Laosia ja Burundia vastaan mutta paskoo housuun tärkeissä otteluissa.

Miellytti Kallion lärvi tai ei, fakta on se, että hän pelasi viime MM-kisojen ratkaisuotteluissa aivan mainiosti Ruudun ja Koivun rinnalla. Hän teki USA:ta vastaan tehot 1+1 ja oli finaalissa joukkueen parhaimmistoa.

Kallio-dissaus on mun mielestä jatkunut vuodesta toiseen yliampuvana. Sinänsä turkulaisia saa ja kuuluukin haukkua aina sopivan paikan tullen, mutta tämä alkaa mennä jo väsyneeksi toistoksi.
 
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Raymond Pearl kirjoitti:
Kallio-dissaus on mun mielestä jatkunut vuodesta toiseen yliampuvana. Sinänsä turkulaisia saa ja kuuluukin haukkua aina sopivan paikan tullen, mutta tämä alkaa mennä jo väsyneeksi toistoksi.

Olen osittain samaa mieltä. Onhan tietysti niin, ettei Tomppa ole kyennyt kenties tarvittavalla tasolle MM-kisoissa, mutta väitettä, että mies ei osuisi tärkeissä peleissä en allekirjoita.

Kuten Raymond tuossa jo mainitsikin Kallio osui viime kevään MM-kisoissa kertaalleen ja pelasi kelpo ottelun. Lisäksi mieleen tulee näistä tärkeistä peleistä surullisen kuuluisa Ruotsi-ottelu kotikisoista -03, jossa Kallio täräytti myös yhden byyrin ja nätit tuuletukset vielä päälle.

Kyllä minä ainakin Tompan mielelläni MM-kisoissa näkisin, mutta voi toki olla, ettei mies kuulu ollenkaan Sheddenin suunnitelmiin.
 

rpeez

Jäsen
Pitäisin mahdollisena, että Salmelainen on mukana kahden vuoden takaisen HIFK ajan vuoksi jolloin Shedden oli siellä valmentajana. Silloinhan Shedden piti Salmelaista aivan SM-liigan ykkösmiehenä muistini mukaan.

Pidän Sheddenin joukkueissa mukavana sitä, että sinne on päässyt aika ennakkoluulottomasti mukaan näyttämään taitojaan jos on esittänyt hyviä otteita sarjapeleissä. Näihin hyviin esityksiin on reagoitu aika nopeasti kutsun muodossa.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Siinähän se oli ekassa viestissä.

Niin oli, mutta linkin takana. Kuten sanoin niin kommentoinnin helpottamiseksi pistin tuossa esille suoraan tähän ketjuun Suomen joukkueen, eikä tarvitse klikkailla linkkejä jotta näkee joukkueen nimet.
 
Suosikkijoukkue
Leijonat, Oulun Kärpät
Miellytti Kallion lärvi tai ei, fakta on se, että hän pelasi viime MM-kisojen ratkaisuotteluissa aivan mainiosti Ruudun ja Koivun rinnalla. Hän teki USA:ta vastaan tehot 1+1 ja oli finaalissa joukkueen parhaimmistoa.

Miten suuri vaikutus Tuomo Ruudulla ja Mikko Koivulla oli Kallion pirteyteen?
Kyllä minäkin pelaisin hyvin jos samassa ketjussa pelaisi W.Gretzky ja M.Lemieux

Kuka näkisi mieluummin A.Pihlströmin, J.Pesosen tai O.Osalan Kallion tilalla?
Aika moni, uskaltaisin veikata.
 

Taitopelaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, New York Rangers
Vaikka moni kritisoikin näitä Kallion ja Pirneksen valintoja, niin silti täytyy myöntää että ei heitä parempia pelaajia juurikaan Euroopasta löydy. Se on fakta, että heidän tasonsa ei kovin pitkälle MM-kisoissa riitä, mutta EHT:ssä he edustavat kuitenkin vähintäänkin hyvää tasoa.

Tässä vaiheessa kautta suurimmat kokeilut maajoukkueessa pitäisi olla jo tehty, nyt haetaan viimeisiä näyttöjä potentiaalisilta arvokisapelaajilta - siksi esimerkiksi juuri Kallion valinta on perusteltu. Tämän lisäksi taistellaan tietysti turnausvoitosta, joten kokeneitakin pelaajia tarvitaan.

Aika odotettu joukkue kaikin puolin. En ole tarkemmin perillä Hentusen tilanteesta, mutta miksei hän ole kokoonpanossa? Hän on kuitenkin aina näitä vakiokasvoja maajoukkueessa ja yksi niistä pelaajista, jotka ovat todennäköisiä pelaajia kevään MM-kisoissa.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Olisi hieno nähdä Leino ja Pesonen samassa ketjussa. Toiseen laitaan sitten vaikka Pyörälä rouhijaksi. Siinä olisi kova ykkönen.

Kumma ettei Ilkka Mikkola päässyt taaskaan noihin karkeloihin. Onkohan Sheddenillä jotain Illiä vastaan? :)

Joukkue valittiin yksinomaan MM-kisoja silmälläpitäen. On ihan hyvä, ettei kenenkään tarvitse turhaan lähteä maajoukkueeseen, jos ei kerran ole mitään mahdollisuuksia MM-kisoihin. Välttämättä ei MM-kisoihin näistäkään tule kuin muutama pelaaja.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Miten suuri vaikutus Tuomo Ruudulla ja Mikko Koivulla oli Kallion pirteyteen?
Kyllä minäkin pelaisin hyvin jos samassa ketjussa pelaisi W.Gretzky ja M.Lemieux

Kuka näkisi mieluummin A.Pihlströmin, J.Pesosen tai O.Osalan Kallion tilalla?
Aika moni, uskaltaisin veikata.

Kyllähän noita ketjuja viime kisoissakin pyöriteltiin vaikka kuinka, mutta Kallio siihen loppujen lopuksi asettui onnistuttuaan parhaiten täydentämään mainitun kuuman kaksikon ominaisuuksia. Tottakai hyvien ketjukavereiden rinnalla on mahdollista nousta parempiin suorituksiin, mutta yksi heikko lenkki voi myös sammuttaa kuumat toverit. Kallio ei missään nimessä ollut viime MM-kisojen hyökkääjistömme heikoimpia esitystensä perusteella, vaikka hänen valintansa ennalta tyrmättiinkin saunakaverileimalla.

Minäkin näkisin monta muuta kaveria Kallion tilalla, joka ei kuulu millään tavoin omiin suosikkeihini. Silti on turha vähätellä kaverin aiempia onnistumisia paikkaansapitämättömillä väitteillä - varsinkin, kun näiden turnausten epäonnistujat päästetään kuin koira veräjästä.
 

Steven

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Calgary Flames, Liverpool FC
Tony Salmelainen on pelannut Lokomotiv Jaroslavlissa pääsääntöisesti joukkueen kolmannen ketjun oikeaa laitaa. Ketjukavereina ovat olleet Tshekin maajoukkuepelaaja Zbynek Irgl ja nuori 20-vuotias sentterilupaus Gennadi Tshurilov, joka oli Venäjän parhaita pelaajia vuoden takaisissa nuorten MM-kisoissa.

Lokomotivin kaksi ensimmäistä ketjua ovat yleensä pelanneet muodossa Sergei Konkov - Aleksei Kudashov - Aleksei Mihnov ja Ivan Neprjajev - Aleksei Jashin - Ivan Tkatshenko. Nelosketjussa ovat vuorotelleet Dimitri Semin, Aleksandr Vasjunov, Aleksandr Galimov, Konstantin Rudenko ja Aleksandr Rjabev.

Näkemissäni otteluissa Salmelainen on pelannut ihan yritteliäästi, mutta ei ole juuri erottunut jäällä edukseen eikä ole myöskään saanut tehoja aikaiseksi. Ylivoima-aika on jäänyt aika vähäiseksi, koska ylivoimassa pyöritetään pääsääntöisesti kahta ensimmäistä ketjua. Tosin ketjukaveri Irgl on välillä nostettu kakkos- tai ykkösylivoimaan.

Hienoa, kiitos erittäin kattavasta vastauksesta! Toivottavasti Tony onnistuu nyt maajoukkueessa. Riippuu tietysti paljon siitä miten saa vastuuta ja ketjukavereista. Kyllähän mies osaa maaleja tehdä, ja niitä kavereita Leijonilla ei koskaan ole liikaa.
 

Rubicon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kaivelin vähän Kallion tehoja kolmien viime MM-kisojen ajalta. Tilastothan eivät kaikkea kerro, mutta hyökkääjille yleensä aika tärkeitä jos on maalintekijän rooliin hankittu.

2005

7 ottelua 1+2

206

9 ottelua 4+2

2007

9 ottelua 1+2


Eli ei ne verkot kovin hyvin ole heiluneet. 2006-vuoden tilastoja en tarkemmin löytänyt, että missä peleissä nuo tehot tuli. Jos tuli tärkeissä peleissä niin ihan hyvä sitten. Nuo kahdet muut kisat ei sitten vakuuta ainakaan itseäni Kallion maalintekotaidoista maajoukkueessa. Vuonna 2005 näkyi muuten pelanneen ykkösketjussa O. Jokisen ja Peltosen kanssa, että sinä vuonna ketju oli ainakin hyvä. Varsinkaan nyt kun ikääkin on kertynyt lisää, eikä taidot ole parantuneet Kallion voisi jättää pois kuvioista myös EHT:n osalta ja hankkia siellä uusille lupauksille kokemusta kansainvälisistä peleistä. Toki monelle käy samalla lailla kuin Kalliolle, mutta joku voi yllättääkin. No ehkä alkaa olemaan jo kyseessä jäähyväisturnaus.

Pakko vielä sanoa siitä -03 Ruotsi-pelin maalista, että se oli kyllä Ruotsin moken huonoutta eikä Kallion taitoa. Kalliohan huiskaisi kääntölaukauksen aivan nollakulmasta ja laidan vierestä ja se upposi jotenkin maaliin. Näin ainakin itse muistan tilanteen.

Mutta pelatkoon Kallio nyt sitten sillä eihän mielipiteelläni mitään väliä ole. Tehköön vaikka pari maalia lyödäkseen mollaajille jauhot kurkkuun.
 

Ferris

Jäsen
Niinhän se on.

Vasemmalle laidalle on todella vaikea päästä mukaan Euroopasta, sillä Venäjällä on NHL:ssä Kovaltshuk, AO, Frolov, Semin ja Zherdev, jotka ovat kaikki vasempia laitureita. Danis Zaripov lienee ainoa Euroopassa pelaava vasen laituri, joka pelaa varmasti kisoissa.

Oikealle laidalle on tarjolla Euroopasta lähinnä Morozov, Kulemin, Perezhogin, Mihnov ja Koroljuk. Maksim Sushinskya ei toivon mukaan MM-kisoissa nähdä. NHL:stä Venäjän oikeaan laitaan on tarjolla lähinnä vain Aleksei Kovalev, Maksim Afinogenov ja Aleksandr Radulov riippuen playoffien tilanteesta.

Semin on pelannut koko tämän kauden oikealla laidalla, joten pystyy pelaamaan myös sillä puolella. Tokihan Semin ei ole kisoissa käytettävissä, koska Caps pelaa pitkästä aikaa pudotuspelejä tuolloin.... :)

Miksei kukaan ole heittänyt vielä kuuminta kysymystä kehiin: Missä on Varlamov?
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
2007

9 ottelua 1+2

Puhuttiin tärkeitten otteluitten pisteistä ja noista 1+1 on puolivälierässä USAta vastaan.


Pakko vielä sanoa siitä -03 Ruotsi-pelin maalista, että se oli kyllä Ruotsin moken huonoutta eikä Kallion taitoa. Kalliohan huiskaisi kääntölaukauksen aivan nollakulmasta ja laidan vierestä ja se upposi jotenkin maaliin. Näin ainakin itse muistan tilanteen.

Niin, oisiko Raipe tosta tilanteesta vetäny edes? :)
 

tuukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Ojanen

Mutta missä on Janne? Vai eikö sitä enää kiinnostanu näihin pilipaleihin lähteä. Suoraan mm-kisoihin sitte...
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minunkin puolestani modet voivat muokata ketjun otsikon muotoon "LG Hockey Games Tukholmassa 7.-10.2.2008". Suottapa tuota kai sitten Suomen esityksiin rajoittamaan.
 

TML

Jäsen
Joo-o. JanneO ei mahdu joukkueeseen. Luulis sitten olevan melkoinen all-stars tiimi jalkeilla kun liigan kuumimpiin kuuluva pelaaja ei mahdu jengiin.
Vai onko kyse taas siitä kuuluisasta liikkeen puutteesta.
 
B

Brenahan

Viime aikoina hyvään vireeseen päässyt IFK laituri Jussi Pesonen putosi joukkueesta Saipa pelissä sattuneen sormen murtumisen vuoksi.
Itse näen Pirneksen ihan mielelläni mukana, pelasi mies viimeksi sen verran vahvasti. Tosin taas Tomi "1x2hammas" Kalliota en oikein jaksa ymmärtää, mutta eiköhän sekin yllätä positiivisesti, kun vähän mollaa etukäteen.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Olikoha Dougilta taktinen veto antaa Markkaselle lepoaikaa ennen pleijareita?
En usko että Dougilla on paljoakaan varaa miettiä Jokereiden etua, jos aikoo saada parhaan ryhmän kevään kisoihin kasaan. Eikä Doug taida ihan yksi noita päätöksiäkään tehdä, sillä kait sitä koko valmennustiimiä kuunnellaan. Markkanen taisi jäädä siitä syystä pois, että Vehanen ja Niemi ovat yksinkertaisesti tällä hetkellä kuumempia vahteja. Tarkki taas on haparoinut sen verran ettei tullut kysymykseen, joten oikeat vahdit turnaukseen valittiin.

Muutenkin ihan hyviltä valinnoilta nuo vaikuttavat. Pirnes varsinkin esiintyi viimeksi edukseen, joten täytyy oikein ihmetellä miksi valintaa on täällä kritisoitu. Kalliollakin on niin paljon kokemusta MM-kisoista, että ihan perusteltua antaa mahdollisuus nousta kisakoneeseen.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Eli siis maalintekoon kykenevää joukkuetta tässä on yritetty koota. Ja onhan tuolla sm-liigassa verkkoja pöllytelleitä pelaajia mukana. Itselläni on kovat odotukset Pesoselta ja Koivistolta myös Leino on mielenkiintoinen kaveri kun lähestytään kevään mm-kisoja. Koivisto oli hyvä Karjala-turnauksessa ja jalkaa tuntuu löytyvän, siksi odotan nyt näyttöjä useampien maalien muodossa, koska samoin kun Pesosella maalinteko on näillä pojilla selkäytimessä, kun vaan nyt saisivat sen kunnolla esiin kv-peleissä.

edit.Jarkko Immonen ois mun mielestä vielä ansainnu näyttöpaikan vai oisko ollu joku muu este.
 

Hejony

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Suomi
Eli siis maalintekoon kykenevää joukkuetta tässä on yritetty koota. Ja onhan tuolla sm-liigassa verkkoja pöllytelleitä pelaajia mukana. Itselläni on kovat odotukset Pesoselta ja Koivistolta myös Leino on mielenkiintoinen kaveri kun lähestytään kevään mm-kisoja. Koivisto oli hyvä Karjala-turnauksessa ja jalkaa tuntuu löytyvän, siksi odotan nyt näyttöjä useampien maalien muodossa, koska samoin kun Pesosella maalinteko on näillä pojilla selkäytimessä, kun vaan nyt saisivat sen kunnolla esiin kv-peleissä.
Koivisto vaikuttaa välillä puhdasveriseltä snaipperilta, aika montakin maalia tehnyt tälläkin kaudella samanlaisilla suorituksilla kuin Karjalassa. Totuus on kuitenkin se, että Tonin maalisaldo suhteessa ns. varmoihin paikkoihin on aivan surkea. Ei todellakaan mikään kliininen viimeistelijä, paitsi niin kuin sanoin, hetkittäin.

Lähinnä Toni on vain niin jäätävän hyvä pelaaja, että luo niin paljon paikkoja ja saa sitä kautta lopulta maalejakin. Kansainvälisellä tasolla lienee (ja onkin) sen verran kovempi taso, että hän ei erotu joukosta aivan samalla tavalla. Silloin paikkoja tulee vähemmän, ja niistä pitäisi onnistua hyvällä prosentilla. Karjalassa sattui onnistumaan siitä yhdestä paikastaan, saapa nähdä mitä tapahtuu Tukholmassa.

Parasta tietysti toivotaan yhdelle suosikkipelaajistani.
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
edit.Jarkko Immonen ois mun mielestä vielä ansainnu näyttöpaikan vai oisko ollu joku muu este.

Eiköhän Jake antanut semmoset näytöt Venäjällä, että kauden loputtua hänkin pääsee testaamaan vielä Leijonissa. JYPin kannalta on hyvä, että Immonen saa vihdoin lepoa.
 

Selänne 8#

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi, KalPa ja Anaheim Ducks
Eiköhän Jake antanut semmoset näytöt Venäjällä, että kauden loputtua hänkin pääsee testaamaan vielä Leijonissa. JYPin kannalta on hyvä, että Immonen saa vihdoin lepoa.
Joo itsellänikin kävi sama ajatus mielessä, että varmaan lepoa nyt annettu Immoselle. Tsekin turnaukseen jää vielä kuitenkin testattavia pelaajia, koska esim. Bergin kunnon tarkastus on sillon kohdillaan. Itse pidän kuitenkin Euroopasta melkeinpä varmana, että kolmikko Väänänen, Berg ja Niinimaa nousevat kisakoneeseen. Kaikilla kuitenkin NHL-kokemusta. Ja en usko, että puolustusosastolle on hirveä tunku NHL:stä. Ja epäilen vahvasti, että Shedden rakentaa puolustajaparit tuttuun tyyliinsä eli toinen fyysinen ja toinen kiekollisempi pakki.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös