Ässät kaudella 2008–2009

  • 1 615 731
  • 5 214
Tila
Viestiketju on suljettu.

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Ja jos paras valmentaja ei ole saatavilla niin sitten vain yritetään saada toiseksi paras. Pääasia, että yritetään saada paras mahdollinen miehitys eikä tyydytä suosisti keskinkertaisuuksiin tai olla kokonaan ilman.
Eikös Ässät toiminut juuri näin tässä valmentajakysymyksessä pari viikkoa sitten?

Ei se Suhosen vika ollut, että valinta kohdistui häneen, mutta kun vaihtoehtoja ei niin kauheasti varmasti ollut olemassa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Eikös Ässät toiminut juuri näin tässä valmentajakysymyksessä pari viikkoa sitten?

Ei se Suhosen vika ollut, että valinta kohdistui häneen, mutta kun vaihtoehtoja ei niin kauheasti varmasti ollut olemassa.

En viitannut millään muotoa Suhosen valintaan. Suhonen oli minusta ihan hyvä vaihtoehto. Viittasin Pajuojaan, Härkälään, maalivahti- ja fysiikkavalmennukseen sekä valmennukseen panostamiseen yleisesti viime vuosien aikana. Toivolan ja Kiven kanssa kävi aika flaksi, kun kaksi kokematonta kaveria pärjäsivät yllättävän hyvin. Heilläkin tosin oli takana koulutusta ja kokemusta pelaamisesta. Ässissä ei olla koskaan panostettu valmennukseen ja toivottavasti siihen saataisiin muutos.
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Varjotuuli
Ässät 2008 - 2009

Turha kai tässä on enää ihmetellä, selitellä tai paremmasta unelmoida. Nämä kekkerit on nähty ja ainakin näin aika-ajoin on syytä katseet siirtää tulevaan.

Ennustaminen lienee toisarvoista, mutta näillä näkymin tämän kauden päätteeksi ollaan luisuttu liigan jumboksi ja ikävä kyllä vielä selvällä erolla muihin nähden.

Kaudella 2008 - 2009 ensisijaisia tavoitteita voi tämänhetkisen tilanteen vallitessa olla lähtökohtaisesti vain yksi, Ässien pitäminen jollain tavalla liigassa. Mestiksen kärkiseurat satsannevat lujaa liigapaikka mielessään ja totuus on se, että ilman merkittävää kohennusta, liigakiekko Porissa on keväällä 2009 historiaa.

Tämänhetkiset sopimukset:

Kimmo Kapanen
Eero Kilpeläinen

Pasi Peltonen
Tapio Sammalkangas

Teemu Virkkunen
Marko Kivenmäki
Matti Kuparinen
Patrik Forsbacka
Tommi Huhtala
Markku Tähtinen
Sakari Salminen
+ juniorit?

Ensimmäinen perustavaa laatua oleva ongelma onkin sitten se, että meillä on pääasiassa sopimuksia väärien miesten kanssa. Kapanen, Kilpeläinen, Sammalkangas, Virkkunen, Kuparinen ja Forsbacka kuuluvat tämän kauden perusteella osastoon "ei mitään käyttöä". Näistä tosin ainakin Kuparinen ja Forsbacka kaiketi porissa ensi kaudella silti nähdään. No, miesten paikka on sitten nelosketjussa jämäminuuteilla peliä rikkomassa. Ylemmäs ei kykyjä ole, siitä tuskin on enää epäselvyyttä.

Kunnossa ollessaan Peltosesta ja Kivenmäestä on kaiken järjen mukaan edelleen iloa. Tähän kun lisätään Huhtala, Tähtinen ja Salminen niin meillä onkin kasassa viiden pelaajan väkevä runko.

Jatkosopimuksia kaivattaisiin pikapuoliin : Petre, Häppölä, Heikkinen, Kemppainen, Marjamäki, ehkä Saarela. En vain näe ensimmäistäkään syytä, miksi miehet haluaisivat Porissa jatkaa. Joensuu lähtee isompiin maisemiin.
Tämä lisäksi ainakin Savinainen ja Huhtanen tulisi varauksin kiinnittää ensi kaudeksikin.

Riittävän kyvykkään ja ennen kaikkea motivoituneen valmentajan hommaaminen onkin sitten ihan oma keissinsä, jonka itse asiassa pitäisi olla jo kovassa vauhdissa. Näin ei tietenkään ole.

Kaikkea tätä kun miettii niin koko touhu on niin levällään, etten tiedä mitä tässä tulisi ajatella. Puoli vuotta olisi aikaa saada homma edes alulleen.

Ensimmäinen askel on remontti seuran johdossa. Vaikka jo kesken kuluvan kauden.



edit : niinpäs olikin ketju jo olemassa. joku kiltti mode siirtänee tämän kyseiseen ketjuun.
 
Suosikkijoukkue
Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendel Clark
Toisessa, samasta aiheesta aloitetussa, keskustelussa tuotiin esiin ensi kauden pelaajasopimus- ja valmentajatilanne. Valitettavasti etenkään viimeksi mainittuun asiaan ei taida Suomesta löytyä oleellista parannusta. Summanen tuskin on pienellä eikä edes keskisuurella rahalla kiinnostunut Ässien valmentamisesta, Arajuuri päättää joulutauon aikana jatkaako Lahdessa vai lähteekö Ruotsiin. Noutajalla on sopimus TuTo:n kanssa vuoteen 2009, mutta saattaa lähteä TPS:n organisaatioon juniorivalmennuksen päälliköksi mikäli TuTo:n johto ei anna selvää signaalia että ensivuonna tosissaan haetaan se liigapaikka. Toivola ei maineestaan huolimatta ole mikään sateentekijä joka pelkällä läsnäolollaan tekisi Ässistä joukkueen, joka pystyisi pelaamaan kaudesta toiseen sijoista kuuden sakissa. Mitähän Vasili Tihonov on viimevuodet mahtanut tehdä ? Onkohän hänen pelikirjansa ajantasalla ja ennenkaikka onko hänestä koulimaan nuorehkoa pelaajakaartia kohti menestystä ? Ja vielä, olisiko hänellä ylipäättään intressiä palata Poriin ?

Ehkäpä Ape voisi muodollisena päävalmentajana jatkaakin, mutta organisaatioon tarvitaan siinä(kin) tapauksessa 1) todella hyvä mv-valmentaja 2) apuvalmentaja, joka ymmärtää jotain kuntopohjan rakentamisen päälle 3) kakkoskoutsi, joka osaa ja uskaltaa tarvittaessa lähettää noutajan hakemaan vastustajan avainpelaajat pois keinolla tai toisella (Apen temppuvalikoimaan tuo ei puheista huolimatta kuulu).
 

Jan Koller

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät ♠, Carolina Hurricanes
Kaikki kunnia Pelen hienolle uralle Ässissä, mutta itse toivon, että mies nostaisi hokkarit naulaan tämän kauden jälkeen. Jos Pele haluaa, niin eiköhän miehellä joku pesti Ässien organisaatioon voida ensi kaudeksi tarjota.

Lisäksi Kapanen - Kilpeläinen kaksikko ei riitä ensi kaudella, kuten tämä kausi on osoittanut.

Mutta ennen kaikkea nyt pitäisi käyttää pelimarkkoja kunnon valmentajan palkkaamiseen, eikä yritetä enää sillä saralla ostaa halpaa ja hyvää, koska sitähän ei tunnetusti ole...
 

Jukebox

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Näin oululaisena tuli mieleen valmentajapuolelle pari mustaa hevosta eli Reksa Ruotsalainen ja Kai Suikkanen. Reksaan mulla on hyvä usko mutta päävalmentajakokemus on toki vähäistä. On kuitenkin kaiken kokenut pelimies ja nähnyt mm.Kärppien kakkosena valmennuspuoltakin. Suikkanen on tehnut hyvää työtä Hokissa mutta on toki mahdotonta arvella kuinka kävisi liigassa.

Ns. valmiista nimistä on vaikea keksiä uutta ehdotettavaa aiemmin mainittujen lisäksi, Rautakorpikin on varmaan ollut jo ehdotettujen listassa? Jukka Koivu ei mahda Turun ulkopuolella valmentaa? Ei muuta kuin tsemppiä Ässille, kyllä se teidänkin kone vielä käynnistyy!
 

ässäfani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Näin oululaisena tuli mieleen valmentajapuolelle pari mustaa hevosta eli Reksa Ruotsalainen ja Kai Suikkanen. Reksaan mulla on hyvä usko mutta päävalmentajakokemus on toki vähäistä. On kuitenkin kaiken kokenut pelimies ja nähnyt mm.Kärppien kakkosena valmennuspuoltakin. Suikkanen on tehnut hyvää työtä Hokissa mutta on toki mahdotonta arvella kuinka kävisi liigassa.

Ns. valmiista nimistä on vaikea keksiä uutta ehdotettavaa aiemmin mainittujen lisäksi, Rautakorpikin on varmaan ollut jo ehdotettujen listassa? Jukka Koivu ei mahda Turun ulkopuolella valmentaa? Ei muuta kuin tsemppiä Ässille, kyllä se teidänkin kone vielä käynnistyy!

Kiitos vaan kannustuksesta. Kyllä tässä tarvitaan nyt todellisia ihmetekoja. Tämän kauden osalta ei taida paljon jäädä käteen. Itkemään tässä ei sovi alkaa vaan on katsottava tulevaisuuteen. Itse en ala kirjoittamaan mitään valmentajavaihtoehdoista, koska en ole oikea henkilö antamaan vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja on varmaan jos Ape ei jatka, mutta Patasydänjoukkueen tuska on niin kova että tämän umpisolmun aukaisuun vaaditaan kyllä nyt pitkäjänteistä työtä. Kun ei tule onnistumisia, niin tulos näkyy sarjataulukossa. Loukkaantumiset sekoittavat Apen duunia entisestään, joten täytyy toivoa ja yrittää uskoa vielä että Ässät parantaisi otteitaan. Meitä Ässäkannattajia ja ennen kaikkea Ässäfaneja on nyt jo nöyryytetty tämän kahden kauden aikana kovalla kädellä. Itse toivon edelleen kovasti että Ässäpelaajat onnistuisivat ja verkot alkaisivat heilua, mutta kuinka mahtaa käydä niin sen näkee sitten loppukaudella. Kiitoksia oululaiselle kuitenkin kannustuksesta.

Tästä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kun yksi suunta eli ylöspäin. Aikaa se voi kyllä viedä, mutta paistaa se aurinko Ässilläkin joskus aivan varmasti risukasaan.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Edelleen olen sitä mieltä, että tämä kausi hävittiin viimeistään jo kesällä. Todennäköisesti tulee jonkinlainen ryhtiliike tammikuussa, mutta eipä se tule riittämään juuri muuhun kun jumbosijan välttämiseen.

Ensi kautta silmällä pitäen avainasia on kesäharjoittelun totaalinen muuttaminen sekä tekemisen, tekemisen laadun ja osittain myös määrän osalta. Tämän jälkeen on mahdollista saavuttaa jotakin.

Pelaajiston kannalta tärkein asia on sentterikysymys. Hopeakaudella Ässillä on erittäin laadukkaat puolustavat sentterit AUK ja Rautee. Lisäksi Kuparinen oli taitojaan vastaavassa roolissa. Ainoastaan Hisey oli selvästi hyökkäyssuuntaan orientoinut kaveri ja hänellekin hommattiin laitaan Ramsay, joka oli hyvä kahdensuunnan hyökkääjä. Tämän hetken senttereistä ainoastaan Häppolälle voi nähdä käyttöä menestyvässä joukkuueessa. Ihannerooli olisi kakkossentteri tasapainosessa ketjussa. Hätätilanteessa Kivenmäen kanssa ykkösessä, mutta tällöin tarvitaan Ramsayn tyyppinen tasapainottava laituri, jolloin maalinteosta voi tulla ongelma.

Sen sijaan osastolla Tähtinen, Kuparinen ja Takala ei ole valitettavasti käyttöä menestyvässä liigajoukkueessa. Tähtinen ei ole riittävän hyvä ollakseen ykkössentteri ja puolustavaan roolin miehestä ei ole fysiikan puutteiden takia. Kuparinen on kroonisen hidas ja kun pelisilmä ei ole Raipen luokkaa, niin vastustajan käyttää tilanteen armotta hyväkseen. Lisäksi tyhmiä jäähyjä kertyy liikaa. Takalan luokka ei vaan riitä liigatasolle, asenne sinällään on hyvä ja tästä kolmikosta olisinkin ensinnä tarjoamassa jatkoa juuri Takalalle.

Eli kaikkiaan tarvittaisiin ainakin kaksi hyvin puolustavaa keskushyökkääjää. Kemppainen on ensi kaudella valmis jo isoon rooliin, vaan tapahtuuko tuo Ässissä? Kaikkiaan nykyjääkiekossa keskushyökkääjä on kentän tärkein pelaaja, oikeastaan ainoa, joka suoraan vaikuttaa omalla panoksellaan sekä päästettyjen että tehtyjen maalien lukuun. Tällä tarkoitan sitä, että vaikka laituri pitää kuinka hyvin oman laitansa kiinni, niin saldo saattaa olla silti ruma, jos selän takana homma ei toimi. Ja vastaavasti hyvin puolustava pakki ei oikein voi mitään sille, jos kavereille ei kelpaa tyhjä maali.

Eli ensinnä Ässien pitäisi ratkaista sentterikysymys. AUK takaisin, Kemppainen Häppölän paikalle. Savinainen/Niemi kesällä kovaan testiin, jos pojista vastaamaan huutoon, paikka kolmosesta ja neloseen Rauteen/Kukin tyyppinen rutinoitunut sentteri.

Valmentaja- ja keskushyökkääjäkysymyksen jälkeen voidaan alkaa pohtia muita asioita.
 

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
AUK takaisin.

Valmentaja- ja keskushyökkääjäkysymyksen jälkeen voidaan alkaa pohtia muita asioita.

AUK on liian loukkaantumisherkkä, ei Ässät voi ensi kaudella ottaa niin kovaa riskiä. On lähdettävä siitä, että 1. sentteri tulee rapakon takaa.

1.kenttä voisi olla ensi kaudella Joensuu-Mr.X-Marjamäki, tosin voi olla että tuosta molemmat laiturit matkaavat muille maille. Silloin kenttä voisi olla Kivenmäki-Mr.X.-Mr.Y

KooKoon valmentaja Kolek (vinkkinä Ässätoimistolle) sanoi hyvin 9. peräkkäisen voiton jälkeen eilen: " – Siitä se lähtee, että pelaajat haluavat voittaa, tiivisti Kolek hurjan kunnon olennaisimman tekijän."

Ässiin on saatava ensi kaudeksi ensisijaisesti pelaajia, jotka myös haluavat voittaa! Nimillä selässä ei ole mitään väliä, se on nähty tällä kaudella kirvelevän hyvin. Saarela, Tähtinen, Virkkunen, Lammers, Petre, Kapanen jne entistä surkeammin on vain mennyt verrattuna viime kauteen.
 

Dee Snider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jatkoaika Cancer Fighters
Nyt kun ei tiedä, ketä on saatavilla, niin mielestäni Suhonen-Kivi olisi hyvä ratkaisu ensin kauden valmennukseen. Pieniniemi ottaisi A-junnut huomaansa. Ykkösteemana pitää olla kesäharjoittelu, sillä kahden kesän golf-treenaus saa luvan loppua. Ensiksi ukot pitää saada kuntoon, siihen asti pelikirjana voi toimia vaikka pornolehti tai uusin Seiska. Vaikka Ape on sivari, humanisti ym.., niin äijä tietää sen, että oikotietä onneen ei edelleenkään ole. Kaikilla "Vähemmän hikeä, enemmän tulosta!" ohjelmilla voi pyyhkiä persettä ja ne ketkä aikovat patapaidan pukea ensi kaudella päälleen, niin saavat valmistautua viettämään ensi kesän Lautan sijasta Isomäen mettässä!

Kuten Vero jo totesikin, Häppölä joutunee lähtemään ykkössentterin tieltä. Mikä ei ole hyvä juttu, koska Luigi olisi loistava kakkos-senaattori. Kolmoseen laittaisin Kemppaisen ja nelonen on Kupariselle ainoa oikea paikka.

Kuten moni on jo todennut, meillä on ensi kaudeksi sopimukset sellaisten pelaajien kanssa, joista voitaisiin hyvin luopua. Kun katsoo tuota nimilistaa, niin kysymysmerkkejä löytyy niin paljon, että ahdistus on jälleen valmis. Molareilla on sopimukset, ei hyvä. Kilpeläinen on halvempi, joten voisi jäädä kakkoseksi. Kapasen pelit on mielestäni pelattu. Miten noin kokenut veskari voi julkisesti valittaa, että yksi musta viikko vei miehen itseluottamuksen täysin? Äijän pitäisi olla kopissa jo ikänsäkin puolesta niitä, jotka näyttää esimerkkiä ammattilaisuudesta. Jokainen porukolli ja vapaa-matkustaja saa lähteä vaikka Vermuntilaan, jos siellä pärjäisi ja saisi itseluottamusta.

Perkele, ylpeys ja röyhkeys tarvitaan Pataan takaisin, ei tuollaisesta Kapasen tyylisistä säälinkerjäämisistä ole paskankaan verran hyötyä. Ikävää Ikku, että ahdistaa mutta perkele kerää ittes ja ole mies, jos haluaa Ässissä ensi kaudella jatkaa.

Pakisto on edelleen todellinen murheenkryyni. Vaikka ulkomaalaiset ovat olleet ihan OK, niin kolme ulkomaalaista puolustuksessa on liikaa. Petren kausi on ollut suht samanlainen kuin SaiPassa männä vuonna, hyvä alkukausi ja sitten tulee selvä tasonpudotus. Kuiper on ollut mies paikallaan, kuntopohjaa on ja asenne kohdallaan. Nickersonin kannattaisi uransa kannalta jatkaa Porissa. Luotto ei lopu koskaan ja yksi kokonainen kausi SM-liigassa voisi olla se ratkaiseva tikki, ajatellen uraa Pohjois-Amerikassa. Jos kaksi pitää valita, niin Kuiper ja Nickerson jäisivät, Petre korvattaisiin kotimaisella vaihtoehdolla. Muut pakit voisi ulostaa Heikkistä lukuunottamatta kaikki.

Pelkäsin ennen viime kauden alkua, että lähdetäänkö kumminkin ilmapistoolilla tankkia vastaan ja niinhän siinä kävi. Ykkösasiaksi nousi kulujen minimointi ja ns. nollatoleranssin pelko johti siihen, että imago muuttui Sm-liigan Charlestown Chiefsistä LuKiin! Näitä asioita toin jo silloin esille, mutta lähinnä tuli haukutuksi kloorihunteriksi ja takinkääntäjäksi ym.. No, nyt on talousluokitukset kunnossa ja urheilullisesti ollaan umpikujassa. Ensi kausi näyttää tuskaiselta, mutta johtokunnan pitäisi jo nyt alkaa tehdä päätöksiä, mitä tehdään ja kenen kanssa! Ja johtikseenhan ei muutoksia tule, se on selvä!
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Tämän kauden näytöt

Lisään toiseen ketjuun kirjoittamani viestin tännekin, koska sopii paremmin tähän ketjuun:

Ei pitäisi pelkästään tämän kauden näyttöjen pohjalta tyrmätä pelaajia. Tämä kausi on ollut varmasti kaikilta huono kausi. Varsinkin niiltä, jotka ovat kesän harjoitelleet Härkälän ja Pieniniemen alaisina. Mave, Tähtinen ja Saarela voivat taitojensa ansiosta saada keskenkuntoisinakin jotain aikaiseksi. Pelaajat kuten Forsbacka ja Kuparinen taas eivät ole niin taitavia, että voisivat pärjätä rapakuntoisina. Nyt kannattaisi lyödä vähän jäitä hattuun eikä ulostaa pelaajia pelkästään huonon kunnon vuoksi. Huono kunto lienee kuitenkin ammattitaidottoman valmennuksen, eikä pelaajien itsensä, vika. Nämä huonon kunnon takia epäonnistuneet pelaajat voivat olla ensi kaudella liekeissä, kunhan saadaan ammattitaitoiset valmentajat ja pelaajien kuntopuoli kesän aikana kuntoon. Ihmetyttää kovasti, että hopeakaudella ihastuttaneet Forsbacka ja Kuparinen, eivät tunnu enää kelpaavan kenellekään. Eivät ne taidot kuitenkaan mihinkään ole kadonneet. Pikemminkin molemmat varmasti kehittyisivät vielä paljon, kunhan valmennus olisi kunnossa. Tämän kauden joukkueessa ei vamasti ole kenenkään ollut helppo pelata eikä kenenkään peli ole kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Taidot eivät kuitenkaan ole kadonneet mihinkään. Ei pelaajia kannata arvioida pelkästään tämän kauden perusteella. Jos pelaaja osasi vuosi tai kaksi sitten tehdä maaleja, syöttää, taklata tai tapella, osaa hän sen varmasti vieläkin. Kyllä kuntopuoli kuntoon saadaan, kunhan on osaavat valmentajat asialla.
 

Radek

Jäsen
Olisikohan Mika Rontti saatavilla nyt, kun Jokereilla alkaa olla pakkeja kehissä. Rontti pystyy huomattavasti laadukkaampaan peruspeliin, kuin meidän nykyiset 3-4 parin pakit, joilla löytyy pienemmästä peliajasta huolimatta joukkueen kovimmat miinukset.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Olisikohan Mika Rontti saatavilla nyt, kun Jokereilla alkaa olla pakkeja kehissä. Rontti pystyy huomattavasti laadukkaampaan peruspeliin, kuin meidän nykyiset 3-4 parin pakit, joilla löytyy pienemmästä peliajasta huolimatta joukkueen kovimmat miinukset.

Harmittaa ettei Rontti jatkanut Ässissä. Kyllä Rontti olisi ollut huomattavasti parempi kuin Konttinen tai Tienranta. Varsinkin kun muistetaan Rontin esittäneen muutama kausi sitten maajoukkue-puheita herättäneitä otteita. Potentiaalia olisi. Toivola vain taisi murentaa kaverin itseluottamuksen täysin. Mutta tätähän tämä Porissa on aina ollut. Omia ei kaivata elleivät ole huippuja. Rontin tapaiset perusjyrät saavat lähteä ja tehdä tilaa muualta tuleville huonommille pelaajille, jotka ensimmäisen tilaisuuden tullen vaihtavat mieluisampaan seuraan.

Eiköhän seuraavaksi hommauduta eroon Kuparisesta ja Forsbackasta hankita huomattavasti huonompia junnuja tai mestisjyriä tilalle.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän seuraavaksi hommauduta eroon Kuparisesta ja Forsbackasta hankita huomattavasti huonompia junnuja tai mestisjyriä tilalle.

Tilanne on nyt vaan se, että tällä hetkellä Ässillä on itse asiassa lukuisa joukko junioreja, jotka ajavat lahjakkuudessa Kuparinen ja Forsbacka kaksikon ohi. Esimerkiksi mittarina voidaan käyttää nuorten maajoukkuepelejä pelanneita pelureita. Näistä kaikki ovat vähänkin pidemmällä tähtäimiellä (ensi kausi) parempia sijoituksia kuin erityisesti Kuparinen, joka on yksinkertaisesti liigapelaajaksi liian hidas, pelisilmä on korkeitaan keskitasoa ja lajitaidot liigapelaaja asteikolla alakantissa. Forsbackalla voisi olla käyttöä puhtaana roolipelaajana pienellä jääajalla, jolloin puhti riittää omien vahvuuksien käyttämiseen.

Mutta tulevina vuosina täytyy tottua siihen, että joukkueessa on vaihtuvuutta sen takia, että joku muutaaman kauden joukkueessa pelannut liigapelaajan statuksen saavuttanut pelaaja joutuu pakkaamaan kassinsa ja hakemaan peliaikaa muualta yksinkertaisesti sen takia, että takaa tulee kovempia pelaajia. Yksi nykyisen alennustilan syitä on juuri porilaisten pelaajien liiallinen varmuus pelipaikasta, vaikka asenne ja yritys ovat vähän niin ja näin.

Suurin mahdollinen moka Ässien kannalta olisi hukata Salmiset, Kemppaiset, Niemet, Huhtaset, jotka ovat pitkästä aikaa porilaisia pelaajia, jotka pystyvät dominoimaan junnusarjoissa koko sarjan mittakaavassa. Salminen ja Kemppainen pystyivät myös siirtymään Mestikseeen ilman mitään ongelmaa ja seuraava steppi on raivata edustusjoukkueesta heille tilaa ja se luonnollisesti tarkoittaa jonkun siellä nyt pelaavan pelipaikkaa.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Tilanne on nyt vaan se, että tällä hetkellä Ässillä on itse asiassa lukuisa joukko junioreja, jotka ajavat lahjakkuudessa Kuparinen ja Forsbacka kaksikon ohi. Esimerkiksi mittarina voidaan käyttää nuorten maajoukkuepelejä pelanneita pelureita. Näistä kaikki ovat vähänkin pidemmällä tähtäimiellä (ensi kausi) parempia sijoituksia kuin erityisesti Kuparinen, joka on yksinkertaisesti liigapelaajaksi liian hidas, pelisilmä on korkeitaan keskitasoa ja lajitaidot liigapelaaja asteikolla alakantissa. Forsbackalla voisi olla käyttöä puhtaana roolipelaajana pienellä jääajalla, jolloin puhti riittää omien vahvuuksien käyttämiseen.

Mutta tulevina vuosina täytyy tottua siihen, että joukkueessa on vaihtuvuutta sen takia, että joku muutaaman kauden joukkueessa pelannut liigapelaajan statuksen saavuttanut pelaaja joutuu pakkaamaan kassinsa ja hakemaan peliaikaa muualta yksinkertaisesti sen takia, että takaa tulee kovempia pelaajia. Yksi nykyisen alennustilan syitä on juuri porilaisten pelaajien liiallinen varmuus pelipaikasta, vaikka asenne ja yritys ovat vähän niin ja näin.

Suurin mahdollinen moka Ässien kannalta olisi hukata Salmiset, Kemppaiset, Niemet, Huhtaset, jotka ovat pitkästä aikaa porilaisia pelaajia, jotka pystyvät dominoimaan junnusarjoissa koko sarjan mittakaavassa. Salminen ja Kemppainen pystyivät myös siirtymään Mestikseeen ilman mitään ongelmaa ja seuraava steppi on raivata edustusjoukkueesta heille tilaa ja se luonnollisesti tarkoittaa jonkun siellä nyt pelaavan pelipaikkaa.

Ei joukkueessa tietenkään tarvitse ketään säälistä tai vanhojen hyvien aikojen vuoksi pitää. Salminen, Kemppainen ja muut taitavat junnut eivät vain mielestäni kilpaile samoista pelipaikoista Kuparisen ja Forsbackan kanssa. Salmisten ja Kemppaisten paikat ovat kolmessa ensimmäisessä ketjussa kiekollisessa ja hyökkäävässä roolissa. Liigassa, mestiksessä tai A-junnuissa, mutta ei missään nimessä nelosketjussa.

Kuparinen ja Forsbacka ovat hyviä roolipelaajia nelosketjuun. Kuparinen olisi hyvä alivoimaspesialistina ja molemmat toisivat liikkeen ollessa kunnossa peliin sykettä taklauksin ja ehkä tappeluin. Jos junnuista tulee parempia roolipelaajia tilalle niin sitten tulee, mutta ei esim. Salmisen paikka ole nelosketjussa. Minun näkemykseni mukaan kolme ensimmäistä ketjua ovat hyökkääviä ja kiekollisia ketjuja, joissa myös taitavat junnut pelaavat. Nelosketju on roolitettu lähinnä alivoimiin, vastustajan kuluttamiseen taklauksin, yleisön viihdyttämiseen, noutoihin ym. Nelosen kokoaminen pelkistä junnuista, jotka vasta hakevat tuntumaa miesten peleihin, on yhden kentällisen tuhlaamista ja etumatkan antamista vastustajalle. Esim. ykkösketjun ratkaisijoita on aivan turha kuluttaa alivoimapelissä, kun kolmos- ja nelosketjuissa voisi olla erikseen alivoimiin roolitetut pelaajat. Taitavat junnut taas kehittyvät varmasti paremmin Kivenmäen vierellä kuin keskenään nelosessa hajavaihtoja puolustaen.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Tilanne on nyt vaan se, että tällä hetkellä Ässillä on itse asiassa lukuisa joukko junioreja, jotka ajavat lahjakkuudessa Kuparinen ja Forsbacka kaksikon ohi. Esimerkiksi mittarina voidaan käyttää nuorten maajoukkuepelejä pelanneita pelureita. Näistä kaikki ovat vähänkin pidemmällä tähtäimiellä (ensi kausi) parempia sijoituksia kuin erityisesti Kuparinen, joka on yksinkertaisesti liigapelaajaksi liian hidas, pelisilmä on korkeitaan keskitasoa ja lajitaidot liigapelaaja asteikolla alakantissa. Forsbackalla voisi olla käyttöä puhtaana roolipelaajana pienellä jääajalla, jolloin puhti riittää omien vahvuuksien käyttämiseen.
Siinä mielessä eri mieltä tästä että Ässillähän ei ole junioreissa tulossa sellaisia selkeitä nelosketjun pelaajia, vaan ennemminkin ns. parempia. Palonen (jos ikinä paikat kestää liigaan saakka) tai Peltomaa ovat oikeastaan ainoita jotka voivat pelata em. kaksikon rooleissa.

Kupariselle ja Forsbackalle pitäisi tehdä selväksi että ovat nelosketjun kavereita nyt ja tulevaisuudessa, jos se ei kelpaa niin etsiköön paikkaa muualta. Ja muistakoon että nelosketjuunkaan ei pääse jos ei ole riittävässä kunnossa.
 

vero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Itse en kyllä nää mitään suoraa logiikkaa siinä, että taidosta ja lahjakkuudesta olisi suoranaista haittaa myöskään kolmos- ja nelosketjuissa. Pikkujoukkueissa näihin on vaan perinteisesti valunut sitä puukätisempää osastoa ihan sen takia, että taitoa ei vaan yksinkertaisesti ole olemassa kuin ykkös- tai kakkosketjuun asti. Paras alaketju on kuitenkin sellainen joka pystyy pitämään kiekon pois omalta alueelta ja helpoiten tämä tapahtuu liikkeellä ja taidolla.

Ja kyllähän ne nelosketjussa jylläävät pelurit ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti aikanaan A:ssa ja muissa junnuissa niitä pistepuolen miehiä, eikä junnuaikoina nelosessa pelanneita.
 

Pata-Ässä

Jäsen
Suosikkijoukkue
West Coast Titans
Itse en kyllä nää mitään suoraa logiikkaa siinä, että taidosta ja lahjakkuudesta olisi suoranaista haittaa myöskään kolmos- ja nelosketjuissa. Pikkujoukkueissa näihin on vaan perinteisesti valunut sitä puukätisempää osastoa ihan sen takia, että taitoa ei vaan yksinkertaisesti ole olemassa kuin ykkös- tai kakkosketjuun asti. Paras alaketju on kuitenkin sellainen joka pystyy pitämään kiekon pois omalta alueelta ja helpoiten tämä tapahtuu liikkeellä ja taidolla.

Ja kyllähän ne nelosketjussa jylläävät pelurit ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti aikanaan A:ssa ja muissa junnuissa niitä pistepuolen miehiä, eikä junnuaikoina nelosessa pelanneita.

Onhan taidosta tietysti hyötyä missä ketjussa tahansa. Nelosketjussa vain peliaika jää vähiin. Jos vielä koko ketju koostuu kokemattomista nuorista, ei nelosketju ole kovin hääppöinen paikka kehittyä pelaajana. Minusta taitavien junnujen kannattaa vaihtaa välittömästi seuraa, jos Ässissä on tarjolla paikka nelosketjussa pienellä peliajalla ja jossain tarjotaan paikkaa ylemmissä ketjuissa. Jos Ässät tahtoo pitää lahjakkaat nuorensa, on Ässien oma etu tarjota nuorille pelipaikka ylemmistä ketjuista, joissa nämä voivat kehittyä eivätkä jää pelkiksi lupauksiksi. Pelkistä lupauksista ei ole tulevaisuudessa iloa sen enempää kuin Kuparisestakaan.

Neloseen sopivat kaverit, jotka ymmärtävät taitojensa olevan rajalliset ja siksi hyväksyvät joukkueelle tärkeän rooliinsa pienellä peliajalla. Minusta nelosketjua pitäisi ajatella voimavarana. En väitä, että hyvä nelosketju olisi yhtä tärkeä kuin hyvä ylivoimakoostumus, mutta mielestäni molemmilla voi olla tärkeä rooli oikein käytettynä. Esimerkkinä jälleen kerran hopeakauden nelosketju. Pitäisi saada kasaan hyvä nelosketju, joka ei menisi joka vuosi uusiksi, kun junioreista nostetaan uusia pelaajia. Tällöin nelosen pelaajienkin olisi mahdollista rehittyä paremmiksi, kun voisivat useamman kauden keskittyä samaan rooliin.

Nelosessa on tosiaan perinteisesti pelannut A:ssa pisteitä tehneitä pelaajia. Ei sieltä kuitenkaan ole kauheasti pelimiehiä tullut. Onko nelonen siis ollut oikea paikka näille pistemiehille? Ässissä ei ole vähään aikaan ollut kuin yksi hyvä nelosketju eikä senkään peli perustunut lahjakkuuteen ja taitoon.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Ja kyllähän ne nelosketjussa jylläävät pelurit ovat kuitenkin olleet pääsääntöisesti aikanaan A:ssa ja muissa junnuissa niitä pistepuolen miehiä, eikä junnuaikoina nelosessa pelanneita.
No tavallaan joo, aika harva junnujen 3-4 ketjun kaveri riittää edes Mestiksessä asti. Mutta otetaan nyt esimerkiksi Kuparinen ja Forsbacka, Fobba oli A-junnujen kapteeni ja ykkösketjussa mutta ei kuitenkaan silloinkaan mikään sellainen kaveri josta puhuttiin että lyö itsensä liigassa läpi tai että edes teki silloin mitään mikaniemimäisiä pisteitä. On kuitenkin ketjunsa (Forsbacka - M. Peltonen - J. Mäkelä) ainoa liigassa edes jonkinverran läpi lyönyt pelaaja ja ikäluokastaankin Kiilholman ohella ainoa joka pelaa liigassa (pl. Immonen). Kuparinen sitten taas oli A-junnuissakin aika lailla puolustavassa roolissa, pelasi alivoimaa yms. ja laitureina oli vähän ketä sattui mutta harvemmin vaikkapa Joensuuta tai Taskua tai muita pistenikkareita.

Kyllä mun mielestäni hyvin harjoitellut Kuparinen voi tulevaisuudessakin olla Ässien puolustava sentteri, oli se sitten nelossentteri tai mikä tahansa, mutta tämän kauden huonoliikkeistä ja liian suurta vastuuta kiekollisesti yrittävää Kuparista ei tarvita. Roolitus oli Toivolan aikana avainsana, miksei se olisi sitä tulevaisuudessa?
 

Incarnation

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, PoPa
Kemppainen on pakko saada pidettyä Ässissä. Jos tämä ihme saataisiin tapahtumaan, niin sentterihierarkia tulisi olla:
ykkössentteri
Tähtinen
Kemppainen
Kuparinen

Kuparisen voi pudottaa neloseen hoitamaan hommaa, jonka todella osaa. Tietysti tämä vaatii sen, että Kemppainen saadaan pidettyä ja ajettua sisään kolmosen keskelle. Tähtinen olkoon kakkossentteri, sillä sopimus ulottuu 2009 kevääseen saakka ja sitä ei kyllä tulla purkamaan. Tavallaan Tähtinen ja Kemppainen saisivat käydä taistelua tuosta kakkossentterin paikasta ja paremmin suorittava sen itselleen lunastaisi.

Ykkössentteriksi pitäisi hankkia selvästi muita senttereitä parempi pelimies. Häppölä on ollut hyvä, mutta ei ehkä täytä aivan vaatimuksia. Hänet olisi ilo pitää joukkueessa, jos kakkossentterin pesti ei olisi jo valmiiksi täytetty. Mitäs muita vaihtoehtoja? AUK? Olisiko halukas tulemaan Poriin? Mites niiden loukkaantumisten laita? Pystyisikö täyttämään isot saappaat 05-06 -kauden tapaan? Ehkä olisi tarpeen pyrkiä hankkimaan joku oikeasti iso vonkale, kun kerran rahaa löytyy.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Jaa, et 2008-2009.. Mun mielestä olisi ihan kiva homma, jos jengi jaksaisi ensi kesänä käydä silloin tällöin lenkillä.
On naurattanut jo parin viikon ajan, kun rupesin muistelemaan silloin kriisin "alkaaikoja", kun porukka huhun mukaan oli Pelen johdolla kokoontunut maauimalan taakse rangaistuslenkin sijaan.. OLISI EHKÄ SITTENKIN KANNATTANUT JUOSTA VAAN KILTISTI::))))))
 
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Suurin mahdollinen moka Ässien kannalta olisi hukata Salmiset, Kemppaiset, Niemet, Huhtaset, jotka ovat pitkästä aikaa porilaisia pelaajia, jotka pystyvät dominoimaan junnusarjoissa koko sarjan mittakaavassa. Salminen ja Kemppainen pystyivät myös siirtymään Mestikseeen ilman mitään ongelmaa ja seuraava steppi on raivata edustusjoukkueesta heille tilaa ja se luonnollisesti tarkoittaa jonkun siellä nyt pelaavan pelipaikkaa.


Tekisitkö palveluksen ja kertoisit tämän Ässien toimistoon! Siellä on ryssitty kahtena vuotena nyt niin paljon, että luoton laita osaamiseen on vähän niin ja näin.
 
Suosikkijoukkue
Lieveilmiöt
Porin Ässät kaudella 08-09

XX
Kilpeläinen

Kivenmäki - XX - XX
XX - Nickerson

XX - Tähtinen - Marjamäki
Petre - XX

Huhtala - Kemppainen - XX
Sammalkangas - XX

Juniori-X - Kuparinen - Forsbacka
Heikkinen

Kapaselle ja Virkkuselle en nää ensi kauden joukkueessa minkäänlaista käyttöä. Petren, Marjamäen ja Kemppaisen kanssa on solmittava ehdottomasti jatkopahvit. Uusi ykkösmaalivahti on etsittävä. Tämä kaksikko on jo nähty. Seuraavassa kuitenkin hahmotelma patapakasta ensi vuonna toive-ehdotuksineen.

Riksman
Kilpeläinen

Miksi: Maalivahtiosastoon panostaminen unohdettiin tällä kaudella. Juuso Riksman on kiertänyt muutaman viimeisen vuoden aikana melkoisesti eri joukkueita, mutta parhaat näytöt ovat edelleen Porista. Olisiko aika palata sinne, missä mies viimeksi todella onnistui? Kallis pelaaja, mutta lienee hintansa väärti. Kilpeläinen kannattanee pitää kakkosveskarina.

Kivenmäki - Viitaluoma - Tuppurainen
Järventie - Nickerson

Miksi: Kivenmäki tarvitsee suoraviivaisen sentterin, joka kykenee maalintekoon. Ville Viitaluoma on juuri tälläinen. Ketjun kolmanneksi lenkiksi nostaisin maaliahneen Kalpa-hyökkääjä Jani Tuppuraisen, jolla on oikea patajätkän asenne yhdistettynä kiitettävään röyhkeyteen ja maalivainuun. Järventie on Nickerson vice versa; ratkaisuihin kykenevä, varmahko ja kokenut ylivoimapuolustaja.

Essen - Tähtinen - Marjamäki
Mälkiä - Petre

Miksi: Köyhän miehen Oskar Osala Oskar Essen on sopiva voimahyökkääjä Tähtisen vasempaan laitaan. Marjamäen kanssa on syytä solmia jatkosopimus pikapuoliin. Koossa on kaiken kaikkiaan tasainen kakkoskenttä, joka pystyy rikkomaan tai ratkaisemaan. Simo Mälkiä on tulevaisuuden lupaus, joka on pelannut jo tällä kaudella kovia minuuttimääriä - myös ylivoimalla.

Huhtala - Kemppainen - R.Andersson
Sammalkangas - Palomäki

Miksi: Kemppainen ansainnee paikan vihdoin kolmoskentässä. Toiselta laidalta löytyy voimaa ja sisukkuutta, toiselta taasen sellaista taitoa, jota ei SM-liigassa ole liiaksi asti. Alisuorittaja Andersson voisi nousta Porissa uudelle tasolle suoraviivaisten ketjukaveriensa vierellä. Mikko Palomäki on viivaspesialisti, joka pystyy omassa päässä varmaan peruspeliin.

Tasku - Kuparinen - Forsbacka
Heikkinen

Miksi: Rikkova neloskenttä. Forsbacka ei ansaitse paikkaa tässä(kään) kentässä, jos edellisvuosien asenne on kadonnut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Tila
Viestiketju on suljettu.
Ylös