To 13.9.2007 Jokerit-HIFK

  • 41 043
  • 133

Tanskanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Gonna Fly soi ja fiilis katossa. Tätä on odotettu koko kesä, nyt se alkaa.
Pelillisesti varmasti odotettavissa sekavaa toimintaa. Kyllä se siitä kauden vanhetessa.
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Minusta on vähän outoa, ettei the Pasi ole kokoonpanossa. Tilaa hänelle olisi, kun puoli joukkuetta on klesana. Tilaustakin olisi Heleniuksen muodossa.

Toissapäivänä tuossa kuuntelin aamulla radiota, jossa Herra Nielikäinen oli vieraana, niin siitä heijastui se, että Nielikäisen ja Baxterin välit eivät ole mitkään parhaimmat mahdolliset. Ja Nielikäiseltä kysyttiin, että eikös hän fyysisenä ja hyvänä luistelijana sopisi hyvin kanadalaisen pelityyliin, niin Nielikäinen totesi tyyliin: "Niin sitä luulisi, mutta en minä tiedä"...

Itse pelistä..

Jokereiden pakisto on todella kova. Helenius toisessa pakkiparissa, miten riittää vauhti? Ja Kulmala pienenä äijänä heitetään nopeasti sivuun. Hyökkäys taas näyttää hyvältä, mutta Variksen ja Stapletonin paikkoja vaihtaisin...

Pakko lyödä IFK:lle, kun sen verran kova kerroin on.
 

Dynamo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Sen verran tuli tuota Hifk:n edellistä peliä analysoitua, että Hifk karvasi varsin syvältä, kärkikarvaajan ollessa usein b-pisteiden välissä, kun pakit taas olivat lähellä omaa puolustussiniviivaa. Hpk ei osannut käyttää avauksissaan hyödyksi Hifk:n ei-niin-tiivistä karvausmuodostelmaa, saas nähdä osaako Jokerit. Jokereiden aktiivinen karvauspeli saattaa johtaa samaan "ongelmaan" heidän puolella, joten kädellisten pakkien avaukset olisivat tässä pelissä arvossaan, molemmilla joukkueilla.

Tuulolan luulisi ainakin osaavan syöttää hajanainen karvausryhmitys hajalle, Hifk:lla on tällä sektorilla puutteita (etenkin nyt kun Laakso ja H. Pikkarainen ovat sivussa). Jotenkin en oikein luota Kovasen kykyihin tällä sektorilla. Ehkäpä Heikkinen tai Cook osaavat tämän homman.

Kun itse en otteluun pääse, toivoisin jonkun kommentoivan ottelun jälkeen nimenomaan tätä karvausta/pelin avausta -molempien joukkueiden osalta. Ne unelmasyöttö+ylämummo /kovin-taklaus-ikinä -hehkutukset saan lukea moneen kertaan pyytämättäkin.

edit: toki hajanaisesta karvausryhmittymästä päästään ohi Sihvosen mainostamalla lyhytsyöttöpelillä, mutta jotenkin en vaan usko näiden joukkueiden olevan tässä systeemissä erityisen hyviä. -Lähinnä karvauksesta mennään sitten ohi keskushyökkääjän tuodessa kiekon keskialueen yli.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Kibe sanoi miesten olevan kuumeessa, sekä muutakin pientä vaivaa äijillä on, pelaavillakin. Eli pitäisi olla lähtökohdat Jokereilla paremmat.
No onhan ne selvästi paremmat narrien näkökulmasta, eli altavastaajana lähdetään tänään.

Onneksi on tämän illan jälkeen viikon tauko peleissä. Jos siihen mennessä sais äijiä takas (ei tietysti tänään paljon lohduta).
 
Suosikkijoukkue
HIFK,Nashville Predators ja Nurmijärven Kurra
HIFK antaa liikaa tasoitusta Jokereille noilla loukkaantuneilla pelaajillaan. Ainahan noi kuumeet+loukkaantumiset tulevat yllätyksenä. Jokerit hoitaa ottelun leveämmän materiaalinsa ansiosta 5-1. Areenaan raahautuu n.10000 katsojaa.
 

juhana

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit 1975-2013, 2023-, Roihuttaret, K-Vantaa
Vähän erikoiset tunnelmathan ne on tämän pelin alla. Avauspeli (no, HIFK:lle jo toinen), paljon miehiä poissa, normaalit seurasiirrot päälle, niin aikamoista hakemista voi peli tänään olla. Niinpä tämän päivän peliltä ei pidä odottaa tasokkaita hienouksia, mutta kyllähän kauden avauspeli aina luo omaa "värinäänsä".

Nielikäinen ja Pikkarainen (Ilkka) + Porthen puuttuu, joten kuka nyt haastaa Heleniuksen? Petrell? Varmaan hakisikin, mutta on niin tärkeä pelaaja joukkuelleen, ettei ole mitään mahdollisuuksia siihen.

Ylilyöntejä odottaa, mutta tuskin niitä vielä tähän peliin saadaan. Maaleja voi sen sijaan tulla vähän enemmänkin, päättyihän kaksi vuotta sitten vastaava peli Areenalla Jokereille 6-5 jatkoajan jälkeen, joten siinä eräät lähtökohdat. Silloin HIFK oli kenttäpelissä selvästi parempi, mutta surkea maalivahti Centanamo (tjsp.) ei saanut oikein mitään kiinni...No se on toinen tarina se.

Luulenpa että tänäänkin nähdään jatkoaika, mutta katsellaan...
 

Bruno

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingfors IFK, NP#4, Україна
Tuskin jää kymppiin. Veikkaan että on täynnä tai ainakin hyvin lähellä. No, täytyy tästä itsekin lähteä Areenaa täyttämään.

Kahdentoista aikaan tänään, kun itse liput varasin, niin lippupalveluntäti sanoi tilaa olevan vähän joka puolella jonkin verran. Eiköhän se 12000 täyty ainakin tänään. Itse kohta lähdössä myöskin ihmettelemään sinne Ilmalan suuntaan.
IFK näyttäisi olevan aika suppealla kokoonpanolla liikkeellä, mutta eihän se vielä merkitse juuri mitään. Lundell on yleensä ollut kovassa vireessä juuri näissä paikallisissa, ja uskonkin, että mikäli IFK kaatuu niin ei kaadu "Lunkkaan", vaan kenttäpelaajien karkeisiin virheisiin.
Jokerit on minulle vielä tässä vaiheessa täysi arvoitus noin pelillisesti, mutta vajaan tunnin kuluttua sekin alkaa selviämään.
 

Rebel

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsinki
Tänään on onnen päivä. McLaren menettää pisteensä ja Kimi johtaa F1:stä. Jokerit voitaa Hifkin ja saan töissä palkankorotuksen.

Ei mene tasan untenlahjat. :)

Hienoa homma, että pisteet Ilmalasta tarttuivat mukaan. Kyllä nyt kelpaa olla. Liigakärjessä ja vielä Lundell nollasi "liigan parhaat sentterit", kun taas Volvo Markkanen ei nollannut mitään.
 

Jack Daniel's

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uudesti syntynyt Jokerit, NY Islanders
Joo-o, että sellanen kauden avaus...

Odotettu tappiohan sieltä tuli. Homma meni juuri niin kuin pelkäsin ja ennakoin alkuviikosta: IFK oli saanut hengen päälle avausvoitosta ja liukkaat hyökkääjät olivat liikaa Jokereiden kankeille ja kesäterässä oleville pakeille. Vastaavasti hyökkäyspäässä Jokereilla jatkui ärrä-cupista tuttu nollatoleranssi: Ei maaleja mistään. Toisaalta Lundellilla oli kaikki kiekkojumalat puolellaan.

Pelaajista mainittakoon positiivisessa mielessä Stapleton, negatiivisessa Hirschovits, Santala, Rontti, Helenius ja Kulmala. Hirso oli todella huono, taas. Onkohan sillä edelleen darra siitä taannoisesta Rock Town-keikasta. Jotain sopimatonta lasissa, vai? Santala oli eka erässä hyvä, sen jälkeen katosi kuvasta täysin. Helenius ja Kulmala olivat jatkuvasti kusessa IFK:n liukkaiden Guollan, Kuhdan, Keräsen ja kumppanien kanssa. Rontti taas lahjoitti Murrayn maalin, eikä hänkään juuri varmuudellaan vakuuttanut muutenkaan.

Kolmannen erän otteella maalihanojen on pakko aueta pian. Sikäli ei syytä suureen huoleen.
 

Baarimikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
KHL
Ihan perusvoitto, ilman suurempia ihmeellisyyksiä. Hyvin on HIFK aloittanut liigan, ja tästä on varmasti hyvä jatkaa. Illan pilaa kumminkin tuo Pikkaraisen loukkaantuminen joka jostain syystä vituttaa oikeen raskaasti.
Sihvoselle ja Seppäselle vinkkiä ettei jatkuvasti pelaa HIFK:ta vastaan. Kaverusten veikkaukset on nyt mennyt jo toisen kerran perseelleen.
 

-BR-

Jäsen
Suosikkijoukkue
HELSINGIN IFK, DEFC #1
JESS! Stadin herruus Jannen nollapelillä!!! Mahtava fiivis etten sanois! ; )

Kiinnostaisi tietää miten pelasivat herrat Vesce ja Cook? Murray alkaa ilmeisestikin heräillä pikku hiljaa ja Guollakin taas tehokkaana... ; ) Miten mahtoi tuo puolustus pelata ja kuka sai vastuuta pistepörssin johtajan Heikkisen lisäksi? Kovanen, Korhonen varmaan ainakin...

Älä turhaan Baarimikko sure Pikun loukkaantumista, mies tulee sitten entistä ehompana takaisin! Onneksi huili on "vain" 1 1/2 kk niin ehtii kuntoutua tosipeleihin. =) Ja hyökkäysarsenaali sen kun levenee... ; ) No, joo ei nuolaista ennen kuin tipahtaa... Tänään voi kuitenkin hehkuttaa!
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Mahtava peli, kertakaikkiaan! Uskomatonta kiekonsiirtelyä, yksilöiden taidonnäytteitä ja paljon lauk... Ai niin, tosiaan. Siellä vittu mitään laukauksia nähty. Ainakaan meidän puolelta. Aivan älytöntä leipomista ylivoimalla ja aina tuli jossain vaiheessa se yks syöttö liikaa ja joku HIFKiläisistä pääsi väliin. Tosin, täytyy sanoa se, että sitten kun lauottiin, osu kiekot joko tolpaan tai jäi Lundellin suojuksiin. Markkanen pelas muuten ihan ok pelin, paitsi että se eka maali olisi kyllä pitänyt ottaa.

Mutta mutta, kauden eka peli takana vasta, ja kyllä tästä noustaan vielä. Kolmas erä näytti jo merkkejä paremmasta huomisesta.

Huvittaa muuten lukea JFnetin keskustelupalstaa. Siellä manataan tää kausi jo yhtä huonoks kun Waden eka valmennuskausi, siellä ollaan heivaamassa tän pelin perusteella jo Santalaa ja Markkasta hiuksista vittuun. Voi helvata sentään sanon ma! Kuka oikeesti edes odotti, että kaikki pelaajat olisi kauden ekassa pelissä jo niin huippukunnossa, että latoisivat maaleja liukuhihnalta. Toki, paremmin olisi pitänyt pelata, mutta ei nyt helvetti ekan pelin jälkeen voi alkaa tuomitsemaan vielä ketään. Pelattiin sentään tähän asti kauden paras peli...
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jaa, sellainen peli. Ihan odotettu kauden avaus. Jokerit oli vieä vähän kesälomalla, mutta IFK oli jo poistunut sieltä.

Ihan hyvä kauden avaus, vaikka tappio nyt tulikin. Ylivoimallla kiekko ja pelaajat liikkuivat ajoittain hyvin ja muutenki kiekon ylöstuonti oli ihan hyvännäköistä, ei samanlaista roiskimista kuin viime kaudella. Mutta hyökkäysalueella vähän pojat jäätyivät, varsinkin Hirso, Santala ja Varis... Markkanen ei ollut hyvä.

Jokereiden parhaimmistoa (yllättäen) Stapleton ja Leino, myös Tuulola oli hyvä. HIFK:n parhammistoa taas Keränen ja Jan "Ei riitä mestaruuteen" Lundell.

Kävikö Cookille pahastikin, kun Tuulola ajoi hänet levyksi? Hieno taklaus Tuulolalta -b

Edit: Ja vielä pitää sanoa se, että vaikka meidän ykkösketju ei ollut tänään parhaimillaan, niin annettaisiin vielä aikaa. Mutta Varis Leinon viereltä äkkiä pois ja Stapleton tilalle... Ketju Stapleton - Leino - Louhi voisi olla pirun hyvä.
 

Slowhand

Jäsen
Suosikkijoukkue
Real Madrid, Falcons, George Parrosin pelkät
Kiinnostaisi tietää miten pelasivat herrat Vesce ja Cook?

Vesce oli allekirjoittaneen puolueettomin silmin näkymätön. Huomasin kaverin ensimmäisen kerran, kun joutui kolmannessa erässä jäähylle. Cook pelasi ihan ok peruspelin, ei mielestäni ottanut hirveästi roolia hyökkäyspäässä.

Kentän päällikkö oli Heikkinen. Mahtavaa peliä hyökkäyspäässä, puolustuksessa varmaotteinen. Myös Keränen oli hyvässä iskussa ja loi paljon tilanteita jokeripäätyyn.

Ei kumpikaan joukkue mielestäni mitenkään loistavasti esiintynyt, HIFK:n peli oli kuitenkin valmiimpaa. Jokereista erottui oikeastaan vain Wilmin ketju, jonka yhteispeli jatkui viime kevään malliin.
 
Suosikkijoukkue
Internazionale, Mannschaft, HIFK
Itse itseäni lainaten

Eiköhän tämä ole selvää kauraa: Sarjakärki vs. edelliskaudella säälipleijjareistakin pudonnut pellelauma.
... murskavoittoa odotellessa...

No lopputulos oli odotettu.

Murskavoittoa ei tullut, jossei nollausta lasketa sellaiseksi. No, nollapeli on nollapeli, vaikka vain sarjajumbon kustannuksella.
 

Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Niinhän siinä sitten kävi että Jokerit oli päättänyt näyttää kauden avauksessa että mistä kana pissii. Melkein täysi tupa ja vastassa tärkein vastustaja. Ja pissihän se kana! Suoraan kannattajien päälle, oikein pitkä ja lämmin lirautus. IFK oli valovuoden edessä aivan kaikessa: liikkeessä, halussa ja ennenkaikkea järjenkäytössä.

En muista milloin olisin nähnyt näin huonoa Jokerijoukkuetta viimeksi. Ei yhtään järkeä, ei yhtään liikettä, ei mitään. Pelaajien hitaus ja neuvottomuus kiekon kanssa kävi jo melkein koomiseksi kun pakit syöttelivät keskenään ja vuorotellen pysähtyivät katselemaan että mitä tekevät seuraavaksi ja sitten parin kiekan jälkeen polvenkorkuinen roiskaisu plekseihin. Tulee lähinnä mieleen vuoden 97 miljonäärijoukkue, jossa miehet velttoilivat ympäri kenttää vailla minkäänlaista päämäärää.

Kaikki Jokeripelaajat olivat tänään hävettävän paskoja. Ei muuta.
 

Mietsuslav

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Vittu. Näyttäisi siltä, ettei Helsingissä pelata viihdyttävää paikallisottelua ennen kuin Baxterista päästään eroon. Taas se löi luun syvälle Jokerien kurkkuun sillä idioottivarmalla puolustuspelaamisellaan, ja sai näyttämään kotijoukkueen mukataitavat hyökkääjät kädettömiltä junnuilta.

OK, pari tolppaa ja pari Lundellin hienoista torjunnoista meni tuurin piikkiin, joten maalejakin oltaisiin voitu tehdä. Ei ollut onni mukana yhdessäkään tilanteessa, mutta senkään taakse ei tarvitsisi mennä jos saataisiin vähän laatua viimeistelyyn. Lundell kyllä pelasi ehkä parhaan pelinsä niistä, jotka olen itse nähnyt.

Paska peli Jokereilta ja hyvä IFK:lta. Hemmetin tylsä tuota vieraspelaamista on katsoa, mutta näytti kuitenkin vierasjoukkueen fanit olleen tyytyväisiä lopussa, joten onnistunut keikka. Muuten jäi tunnelmaltaankin yllättävän vaisuksi tapahtumaksi.

Baxter-Shedden 1-0
Lundell-Markkanen 1-0

PS. Tossa kun joku haukkui Rontin, niin mielestäni yksi varmimmista pakeista tänään. Missasin tosin sen jos meni lahjoittamaan toisen maalin. Jos vertaa esim. Tuulola-Jokela pariin, niin varsin valmista peliä Rontilta.
 

JHag

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Leijonat vm. -88 ja -92
Olipa Sheddeniltä henkeäsalpaavan avuton avaus kotikentällä. Jo ensimmäisessä erässä näki, että kotijoukkue oli täysin unessa. Jokerit pelasi ylivarovaisesti, meni kiltisti itse kiekon kanssa kulmiin nysväämään ja jätti ystävällisesti hyökkäyksensä ja pakistonsa väliin noin fudiskentän kokoiselta näyttäneen alueen, josta HIFK tuli klap-klap -tyyppisesti heittämällä läpi. Shedden oli kaiken lisäksi unohtanut, että nimenomaan Lundellia vastaan kannattaa vetää heti kun kehikko näkyy ja mennä maalille ribaria kyttäämään. Nyt joukkue rakenteli täysin usvassa omituisia poikittaissahauksia ilman laukauksia silloin kun ei viihtynyt HIFK:n maalin takana ja kulmissa.

HIFK pelasi ilman I. ja H. Pikkaraista, joista ensinmainittu aloitti tänään 6 viikon sairasloman nilkan takia. Vittu. Siihen nähden jengi pelasi todella pää pystyssä ja viileän analyyttisesti. Keränen oli huikea, samoin nuorista Ahtola. Murray oli ilman tehopinnojakin kaukalon paras kenttäpelaaja. Mutta suurin yllättäjä löytyi HIFK:n maalilta. Lundell ei ollut länki. Ja Markkanen oli tavallinen kuolevainen. Näin tänään, onnittelut joukkueelle ja Baxterille, jonka rinnalla Shedden näytti rookielta.
 

OneBigRed

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennen ottelua tuli epäiltyä Lundellia, mutta tänään oli maalissa parannettu versio tiistain miehestä. Tolpatkin kyllä kolisivat, mutta pari näyttävää torjuntaa mahtui hienoon iltapuhteeseen.

Fagersted osui jostain syystä silmään, näyttää kun herralla olisi nyt enemmän valtaa kiekon kanssa kuin ennen. Ei ollut herran peli enää pelkkää rikkomista.
 

Seesam

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ennen matsia tokaisin kaverilleni, ''Tässä pelissä ei voi kuin yllättyä.'' Ja jumalauta, kun yllätyttiinkin! HIFK oli omasta näkövinkkelistäni täysin ylivertainen kotijoukkueeseen verrattuna. Jokerien kankeat ja hitaat puolustajat eivät pysneet millään HIFKin pienten mikkihiirien mukana.

Ennen ottelua Hjalmari oli järjestänyt kunnon shown Hartwall areenalle. Ilotulituksia, loiskuvia liekkejä, Esa Tikkanen kyysättävänä ja vieläpä uusi(?) maskottikin esiteltiin. Shown jälkeen varmaan jokaisen HIFK-kannattajan puntti tutisi, sen verran järisyttävän shown Hjalmari oli taas kysännyt heimoveljensä Matin kanssa.

Ensimmäisessä erässä HIFK oli täysin suvereeni kentällä. Jokerit eivät vain yksinkertaisesti pysyneet pelin temmossa mukana. HIFK oli jo pelin ensimmäisestä minuutista valmis, toisin kuin narrilauma. Vasta 3. erän lopussa alkoi näkymään viitteitä Jokerien heräämisestä. Toinen erä edellisen erän tavoin oli HIFK hallintaa ja Jokereilla ei näyttänyt olevan juurikaan sanomista vastaan. Vasta 3. erässä kuten aiemmin totesin, alkoi näkyä Jokereiden virkoaminen. Mutta se virkoaminen ei kuitenkaan riittänyt mihinkään, onneksemme. Charlie Cook loukkaantui 3. erässä Tuulolan raukkamaisen taklauksen takia. Peli oli vihelletty jo poikki, mutta ei isopahailkeä Tuulola tästä hetkahda, vaan jatkaa taklauksensa loppuun tunnetuin seurauksin, ja EI jäähyä. Tästä suivaantuneena HIFKin gooni Janne ''laku'' Laakkonen yrittää laittaa Tuulolan järjestykseen, siinä kuitenkaan onnistumatta.

HIFKin pelissä positiivista oli pelin avaaminen, mikä tuntui olevan kuosissa. Lähes systemaattisesti HIFKin hyökkäyksiinlähdöt lähtivät keskustan kautta lyhyillä syötöillä, tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Jokerit taas luottivat Shedsin tuttuun pelinavaamistaktiikkaan; pitkät syötöt seisovilla jaloilla oleskeleville laitahyökkääjille. Onneksi HIFKin pakka oli niin tiivis, että se sai lähes kaikki narrien hyökkäykset katkottua jo keskialueella.

Huomioita vielä näkyvimmistä pelaajista:

- Jan Lundell esitti aivan loistavaa maalivahti työskentelyä. Siis aivan huikea peli Jannelta.
- Ilkka Heikkinen oli HIFKin tukipilari puolustuksessa. Todella fiksua pelaamista niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Toivoisin Heikkisen harjoittelevan taklauksien vastaanottamista, sillä lähes jokaisen niitin jälkeen Heikkinen keräilee kamojaan.
- Janne ''Datsyuk'' Keränen tulee olemaan todela huikea pelaaja tänä vuonna smliigassa, mikäli otteet jatkuvat vastaavanlaisina. Vähän voimaa vielä niin sky's the limit!
- Koko HIFKin muu joukkue! Todella uhrautuvaa ja rohkeaa pelaamista. Mikkihiiret kunniaan!(tämän kommentin olisi voinut laittaa yhtä hyvin meidän ilokaasu-ketjuumme:)

- Jussi ''NHL'' Markkanen oli sysipaska. Kiekot polttavat hanskassa ja sijoittautuminen täysin onnetonta. Markkasella ei pitkällä pötkitä (iso hymiö loppuun).
- Hirso oli vanha kunnon Hirso. Ei maittanut peli ja se näkyi. Tyhmiä rottailuja ym kiukutteluja.
- Tuulola oli narrien paras pakki.
- Samettisantala, oliko edes kentällä?
- Shedden voisi uudistaa ''pelikirjansa''...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös