To 13.9.2007 Jokerit-HIFK

  • 41 124
  • 133

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Jokerien ketjut tulevat mitä todennäköisemmin olemaan:

Rita - Santala - Hirschovits
Varis - Leino - Louhi
Virta - Wilm - Stapleton
Jalkanen/Salmelainen - Saarinen - Koivisto

Kalteva ja Kuparinen poissa...

Itse pelistä toivoisi, että vauhtia ja taklauksia riittäsi. Mutta eilisen HPK:n pelin jälkeen sitä ei ole HIFK:lta luvassa? Toki vastassa Jokerit, joten eiköhän Baxterkin painota, että taklatkaa Ilmalanpoikia oikein kunnolla. Jokerit varmasti menee HIFK:n maalille, kun ei siellä puolustuksessa ole tarpeeksi fyysisyyttä ja kokoa. Sinne vain painetta ja irtokiekot maaliin.

Toivottavasti Rita - Santala - Hirschovits ketju onnistuu heti ensimmäisessä pelissä ja saa Sheddenin luoton. Myös Leinolta odotan onnistumisia ja hienoja oivalluksia.
 

Outsider

Jäsen
Vaan voitto kelpaa, mutta ekassa pelissä voi käydä miten vaan. Molemmilla hyökkäys on liigan huippua, joten puolustuksen onnistumisesta on paljon kiinni. Ifk:n puolustus on ainakin ennekkoon aika köykäisen olonen, joten sinne maalille pitää sitten ajaa surutta JOKA tilanteessa. Ainakin eilen Hpk:n pelaajat saivat aika rauhassa käydä koputtelemassa Lundellin maalilla, ne harvat kerrat kun sinne suunnalle oli asiaa. Jokeri puolustuksessa vastaavasti kokoa riittää, mutta veikkaan että pilli soi tiuhaan, kun Keränen kiertää Heleniusta. Kyllähän tonne puolustukseen olisi tilaa sille huomenna mahdollisesti julkaistavalle pelaajalle.

Joka tapauksessa taattua coast-to-coast sähläystä luvassa...
 

bozik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ifk:n puolustus on ainakin ennekkoon aika köykäisen olonen, joten sinne maalille pitää sitten ajaa surutta JOKA tilanteessa... Jokeri puolustuksessa vastaavasti kokoa riittää, mutta veikkaan että pilli soi tiuhaan, kun Keränen kiertää Heleniusta.
Tältä osastolta löytyy ratkaisu huomisen peliin. Jokerien mahdollisuudet riippuvat täysin siitä, kuinka paljon Helgeä joudutaan peluuttamaan eli samalla paljonko kakkosia mies ottaa. Mitä vähemmän jäähyjä sen parempi Jokereille, tasaviisikoin Jokerit on mielestäni edellä.

Aika uskomatonta, että kahden pakin mallia Kuparinen/Kalteva puuttuminen saa Jokerien puolustuksen todella haavoittuvaksi. Helenius on toivottu jätkä Jokereissa, mutta miehen vakiovaihdot ja runsas peliaika ovat kuin venäläinen ruletti - jännää kyllä, mutta samalla perkeleen vaarallista.

Jos vaihdettaisiin pakisto huomiseksi päittäin, ei Hifk:lla olisi mitään jakoa :)
 
Viimeksi muokattu:

Js11

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Selkeä vierasvoitto tulossa. Jokereiden pakkien liike ei riitä millään mistä seuraa että isosami ja kumppanit koukkivat itsensä istunnolle heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien.
Pesosen ja Laakson puuttuminen tasoittaa vähän materiaalieroa ja Jokerit saattavat pysyä temmossa mukana ainakin erien alut. Kolmannessa iskee jo turhautuminen ja boksin ovi käy tiuhaan.
Lopputulos: 0-3

Pelaako Porthen?
 

yki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Pelaako Porthen?

Ei pelaa.

Selkeä avausvoitto otetaan murskalukemin, kun HIFK:n mikkihiiri pakiston fyysisyys ei riitä poistamaan edes Samuli Jalkasta maalialueelta. Höyryjuna Rita takaa sen, että HIFK:n "taklaan kaulaan" Kovaset ovat koko ajan paskat housussa. Tähän lisätään vielä hyvä alivoima, jolloin IFK:n pelaajat eivät pääse edes maalivahdin alueelle. Myös kova karvaus tuottaa IFK:lle ongelmia; jäähyjä satelee toisensa jälkeen.

Ja ylivoimalla sitten Leino ja kumppanit pyörittävät HIFK:n ihan sekaisin ja Länget päästää sen muutaman kuuluisan helpon.
 

RoopeS

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Molempien puolustuspää ja iso jää

Mielenkiintoinen ottelu tulossa huomenna. narrit on tietysti selkeä ennakkosuosikki jo pelkästään kotietunsa puolesta. Harvemmin on HIFK käynyt nappaamassa voiton hjaffalasta, etenkin kauden alussa.

mv-peli on niin selvästi narrien etu, että jo pelkästään se ratkaisee helposti ottelun. Tähän kohtaan voisikin Isä Pauli laittaa yllätyskorttina AA tolppien väliin. Voisi jopa onnistua, tai sitten ei.

Hyökkäys on kohtalaisen tasainen, joskin narrit nappaa senkin materiaalinsa turvin nippanappa, ehkä...

Puolustus on yhtä heikko molemmilla joskin eri syistä. narreilla pari sälliä poissa, ja meillä liikaa kevyitä jätkiä siivoustalkoissa.

MUTTA, ottelu saattaa ratketa kahteen asiaan. Pakkien liikkuvuus ja iso jää. Nämä molemmat asiat puhuvat HIFK.n puolesta. Mikäli HIFK.n puolustuspeli on yhtä liikkuva kuin eilisessä HPK-pelissä on meillä pienet mahkut. Ja kun narrien pakit ovat isompia ja kömpelöitä, ja meillä on Keränen, Vesce, ja tukena sulavaliikkeinen H.Pikkarainen isolla jäällä on mahdollista, että meille syntyy hyviä maalintekopaikkoja liukuhihnalla. Nämä kolme herraa saivat yksin HPK:pelissä aikaiseksi n. 5-6 jäähyä perunapoijille. Samaa tänään ja kolmas erä voi olla mahdollisuuksia täynnä, ellei narripakka ole ehtinyt liian pitkälle karkumatkalle.

Tämä on myös kauden alkua, ja paikaillispeli, jolloin aina sattuu ja tapahtuu. Kun HIFK on vielä pelannut ekan ottelunsa alta pois, ja narrivarsaat nyt vasta pääsevät ekan kerran laitumelle, on myös ylilatautumisen riski heidän puolellaan hitusen verran suurempi.

Vastassa on kuitenkin kaksi joukkuetta jotka mielellään haluavat pitää kiekkoa ja ohjata sitä kautta peliä. Saas nährä kuis käy. HIFK.n kerroin on sen verran hyvä, että sen puolelle voisi laittaa roposen....
 

Brad

Jäsen
MUTTA, ottelu saattaa ratketa kahteen asiaan. Pakkien liikkuvuus ja iso jää. Nämä molemmat asiat puhuvat HIFK.n puolesta. Mikäli HIFK.n puolustuspeli on yhtä liikkuva kuin eilisessä HPK-pelissä on meillä pienet mahkut. Ja kun narrien pakit ovat isompia ja kömpelöitä, ja meillä on Keränen, Vesce, ja tukena sulavaliikkeinen H.Pikkarainen isolla jäällä on mahdollista, että meille syntyy hyviä maalintekopaikkoja liukuhihnalla.

Tuulola 184 cm / 93 kg , Jokela 185 cm / 97 kg, Kauppinen 181 cm / 84 kg, Rontti 184 cm / 83 kg, Kulmala 170 cm / 72 kg ja Helenius 196 cm / 106 kg.

Tuossa on Jokerien puolustajat huomiseen matsiin ja ei siellä ole kuin yksi huomattavasti "isompi ja kömpelö" puolustaja eli Helenius. Että sikäli.

Kyllä mä kuitenkin luulen että kisumirrit vie huomenna pisteet. Jokereilla vielä kuviot ja ketjut sekaisin.

Rita - Santala - Hirso ketjulta on turha odottaa vielä mitään, annetaan jätkille muutama matsi aikaa. Niin kuin Dogi sanoi niin tässä on ainesta liigan parhaaksi ketjuksi.
 

laredo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sipoon Wolf, Malaga, Barcelona, työväen ampujat
Ihmeellisiä painotuksia täällä. HIFK on "jo" pelannut ottelun alle ja Jokeripelaajat vielä "jäässä". Haloo. IFK on siis pelannut yhden ottelun enemmän lähipäivinä. Molemmat ovat pelanneet harjoitusmatseja. Jääkiekkoselostajien vakioklisheet alkaneet jäädä pysyviksi totuuksiksi. Matsihan huomenna (tänään) on aivan selvää pässinlihaa. Jokereiden materiaalietu on sen verran valtava, että pisteet jäävät jaffalaan vuoren varmuudella. Ei siinä jumalauta paljoa paina, onko toinen pelannut jo YHDEN LIIGAN OTTELUN alle vai ei.

Muita kiinnostavia seikkoja:
- tuleeko halli täyteen, DDR aloitti pettymyksellä
- mikä on tuo salaperäinen uusi vahvistus narreilla?
- onko ottelussa jo paikallispelin tunnelmaa, vai onko se vielä kesälaitumilla?
- mikä on vieraskannattajien osuus ja panostus hallilla?
- miten toimii jaffalan uudet sydeemit, alkaen kausareista
- olisiko jo pientä nahinaa odotettavissa...?
 

McJugi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuleeko jostain radiosta? Bassoradio, Radio City..??

Itse paneudun analyysiin ketjujen paljastuttua..
 

bull

Jäsen
mielenkiintoiseksi menee jos/kun Jokereilta pari pakkia poissa. Samoin tuo iso jää, aiempina kausina on IFKlla ollut iso ja kankea pakisto (osittain ainakin) mutta nyt on liikkuvaa porukkaa. Ketjuja odotellessa...

Missäs katsomossa punaiset ovat? Edelleen 113-114?
 

liigajyrä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsinki Warriors
Niin

veikkan tulokseksi 3-3 ja pilkuilla Leino ratkaisee.

Joo Jokerien pakkipää on suht kapea illan pelissä ellei Virmanen pelaa 7.pakkina. :)
 

#76

Jäsen
Lähtökohtaisesti Jokereilla ei ole kuin hävittävää pelissä. Kotihalli ja toinen kauden ylivoimista mestarisuosikeista. Vastassa keskivertoveskalla ja heikolla pakistolla varustettu paikallisvastus. HIFK:n ainoa mahdollisuus on, että ennenkin paikallispelit ovat olleet oma maailmansa, missä materiaalierot ja fiilikset muissa peleissä eivät ole merkinneet niin paljoa.

HIFK:n koko joukkueen piikkipuolustuksen kestävyyttä koetellaan tosissaan ja jokainen piste on voitettu, mitä mahdollisesti Areenasta saadaan.
 

Target

Jäsen
Suosikkijoukkue
Löytyy
Ulkopelillinen maininta: jos olette menossa omalla autolla, niin varatkaa ylimääräiset 10 min. Areenan risteyksestä on tehty kiertoliittymä ja se aiheuttaa enemmän sattumia ja tapahtumia, kuin IFK: peli.

LT 7-2

ps. sen "uuden vahvistuksen" julistamisesta ei kannata ottaa suurta stressiä. hymyilkää.
 
Viimeksi muokattu:

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Alku ratkaisee.

Tänään pyörähtää sitten kausi toden teolla käyntiin - tiistain peli oli vain kevyttä alkulämmittelyä. Oma arvaukseni on, että Jokerit tulee peliin kovalla latauksella ja tohinalla, kun taas vastaavasti Baxter luultavammin on ohjeistanut ottamaan alun todella varman päälle. Lunkka ja HIFKn puolustus joutuu heti alussa kovan paineen alle ja kovin epätodennäköistä ei ole, että Jokerit lataa tauluun 3-0 lukemat ennen kuin 10 minuuttia on pelattu. Mikäli HIFK saa pidettyä ottelun tasaisena ensimmäisen erän, niin uskoisin koti- ja materiaaliedun merkityksen hieman pienenevän ja ottelun kääntyvän tasaisemmaksi.

Veikkaus tarjoaa näköjään vierasvoitolle 3,1 kertoimen, mikä on mielestäni oikein pelikelpoinen, kun ottaa huomioon alkukauden pelien arvaamattomuuden. Jokerit kuitenkin selkeä suosikki. Erityisellä mielenkiinnolla tulee seurattua Markkasen otteita ja sitä, olivatko Lunkan sekoilut avauspelissä vain alkukankeutta.
 

El Crushero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Eisbären Berlin, Kühnhackl
Mielenkiintoinen peli tulossa ja valmiiksi on jo löysät housussa Korhonen ja Kovasen takia. Lundellin pitää parantaa huimasti sillä tänään vetoja tulee ihan eritahtiin kuin kerhoa vastaan.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Lopputuloksesta en tiedä, mutta yksi asia on ainakin 100-varma:

Jokerit tekee Areenalla avausmaalin IFK:ta vastaan, kuten AINA ennenkin... valitettavasti. Luotetaan siihen, että homma kuitenkin kääntyy sen jälkeen meille.
 

Oiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

ajmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Narrit tänään

Hirschovits-Santala-Rita
Tuulola-Jokela

Virta-Wilm-Stapleton
Helenius-Kauppinen

Varis-Leino-Louhi
Kulmala-Rontti

Jalkanen-Salmelainen-Koivisto
Strömberg-Saarinen

Markkanen
(Hovinen)
 

basswood

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllähän tuo Jokereitten puolustus kovasti huutaa Kuparista ja Kaltevaa kokoonpanoon, ei tuolla vielä kuuhun mennä. Itse olisin nostanut 15 hyökkääjän sijaan Erkamon 7. pakiksi. Nythän tuo kalusto ei oikeastaan ulosajojakaan kestä, joten tavallaan Heleniuksen kädet ovat sidotut.

edit. Ja Nielikäinen ei mahdu IFK:n kokoonpanoon vaikka miehitys on muutenkin täysin vajaa? Harmi, kyllähän sirkusapinaa olisi aina mukava katsella.
 
Viimeksi muokattu:
Hifkiltä puuttuu molemmat Pikkaraiset, Hannu kuumeen ja Ilkka nilkkavaivan takia. Turusen parina pelaa Haverinen ja kakkoskentän oikeassa laidassa Fagerstedt.
 

ajmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Hifk tänään

Petrell-Guolla-Kuhta
Kovanen-Heikkinen

Laakkonen-Vesce-Fagerstedt
Haverinen-Turunen

Keränen-Murray-Ahtola
Korhonen-Cook

Wärn-Holmberg
Seppänen

Lundell
(Ahlqvist)
 

Isaksson

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Petrell-Guolla-Kuhta
Kovanen-Heikkinen

Laakkonen-Vesce-Fagerstedt
Haverinen-Turunen

Keränen-Murray-Ahtola
Korhonen-Cook

Wärn-Holmberg
Seppänen

Lundell
(Ahlqvist)

Mä olen pitkin syksyä lukenut, kuinka IFK:lla on kerrankin leveyttä hyökkäyksessä. Niinpä näyttää olevan. 10 hyökkääjää kokoonpanossa huh huh. Ai ei olisi Luttisella käyttöä vai. Neloskenttä on suorastaan huikea. Me on hävitty tää matsi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös