Pitsiturnaus 2007

  • 77 668
  • 290

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
En nähny ainoatakaan peliä.
No, itse näin kolme viimeistä peliä, joista kaksi oli ajankohtaan nähden ihan asiallisia otteluita. Tosin niissä kummassakaan ei pelannut Sport, mutta kuitenkin.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Pakko kompata www:tä, Lehtonen oli jo viimekauden lopulla Lukon pirteimpiä, kovaa yrittämistä ja tsemppaamista. Toivottavasti tulee läpimurtokausi.
Opel oli jo viimekauden harkkamatseissa pirteällä pelipäällä ja aiheutti ensimäisessä esiintymisessään lukkopaidassa kysymyksen kukas tuo oikein onkaan.

Mutta eiköhän nyt ole jo lupa odottaa tasaisempia suorituksia ja sitä kautta kasvavaa peliaikaa ja tehoja.

Tuomainen sitä vastoi tekee nyt lopullisen läpimurtonsa isomman yleisön tietoisuuteen, jos vaan terveenä pysyy. Lukkofanien tiedossahan Tuomaisen potentiaali on jo ollut.
 

reiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
kaikki
maalivahti loisti

Tapparalta ei puuttunut kuin n. 16 normaalisti kokoonpanoon kuuluvaa pelaaja, mukaanlukien kaikki ratkaisupelaajat. Maalissa finaalissa oli nelosveskari tai ei oikeastaan sekään.

Kyllä Tappara pääsi alkusarjasta jatkoon nimenomaa veskarin ansiosta. KalPa olisi pudottanut Tapparan jatkosta ja tehnyt parikin maalia ilman Tapparan veskarin torjuntoja. Hänethän palkittiinkin ottelun parhaimpana pelaajana.
 

Chicago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Maple Leafs, Finland 2011, Canada
Lukko-Tappara
Finaaliottelu, jossa Lukko oli hallitseva osapuoli tehden myös avausmaalin. Tappara pelasi peliä tasapäin, koska maalivahtipeli ei ollut kotijoukkuueella parasta mahdolllista. Tietysti kun kakkosveskari on kyseessä, niin kaikki on selitettävissä, mutta ei välttämättä hyväksyttävissä. Kuitenkin suht, tasainen peli, jossa voittaja ratkesi puhtaaseen maalivahtivirheeseen. Olen tyytyväinen näkemääni, varsinkin kun kotijoukkue pelasi erittäin vajaalla miehitysellä läpi päivän. Tästä on hyvä jatkaa kohti sm-liigan alkua.
Miten voit sanoa ,et lukko oli hallitseva osapuoli. Lukon jätkil loppu kunto ei siinä sen kummempaa ollu. Ja ihme selittelyy maalivahti pelistä. Tapparalla oliki ykkös mokke maalis vai? Kotijoukkue erittäin vajaalla miehityksellä hah hah. Ei pari kanukki pakkii tota jengii tuu pelastaan. Ei riitä luisteluvoima eikä maalintekotaito.
 

Mdawg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
edit. Tästä lainaHeikkisestä jäi positiivinen, kiekkovarma kuva. Olisi hyvä lisä moneen liigajoukkueeseenkin. Tiedä sitten kiinnostaako kokenutta mestispelaajaa pienempi peliaika liigassa..

Mun mielestä tämä Heikkinen ei kyllä olisi Pitsiturnauksen perusteella läheskään valmis pelaamaan liigaa. Pehmeä kuin mikä eikä luisteluvoima oikein riittänyt kun hyökkääjä kaartoi laidasta muutaman kerran ohi.

Näistä muista lainamiehistä Kovanen oli täysi sukka, turnaus huipentui jo aamun Ässät-peliin kun kaveri pääsi vetämään rankkaria, mutta vetäisi ohi kiekosta.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Näistä muista lainamiehistä Kovanen oli täysi sukka, turnaus huipentui jo aamun Ässät-peliin kun kaveri pääsi vetämään rankkaria, mutta vetäisi ohi kiekosta.

Kovanen ei kyllä esittänyt turnauksessa yhtään mitään sellaista minkä takia hänelle pitäisi ensi kaudeksi sopimusta tarjota. Tämän kauden "Perttu Ahvenainen" on kyseessä, eli saanee lähteä jo aika pian muille maille vierahille.
 

Jyty

Jäsen
Suosikkijoukkue
käyttää lehväslukkoa logonaan.
Miten voit sanoa ,et lukko oli hallitseva osapuoli.
No kun olin katsomassa peliä, ja vielä selvinpäin.
Lukon jätkil loppu kunto ei siinä sen kummempaa ollu.
Viime viikon alussa suoritetut testit eivät kylläkään tue tätä lausetta, ja uskonkin niihin enemmän, kuin sinun kirjoitukseesi.
Ja ihme selittelyy maalivahti pelistä. Tapparalla oliki ykkös mokke maalis vai?
Minä puhuin nimenomaan kotijoukkueen maalivahtipelistä, jossa kakkoveskarimme piti ansioituneesti pelin tasaisena.
Kotijoukkue erittäin vajaalla miehityksellä hah hah. Ei pari kanukki pakkii tota jengii tuu pelastaan. Ei riitä luisteluvoima eikä maalintekotaito.
Noin nopeasti laskettuna poissa oli ainakin seitsemän normaalin kokoonpanon kaveria, joten olimmeko todellakin samassa ottelussa?
 

Tumpula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko. Vaan ei ne huonoja ole muutkaan...
Vähän myöhässä ehkä omia tunnelmiani kirjoitan, mutta kirjoitan kuitenkin.

Tämän vuoden Pitsiturnauksesta jäi sellainen tunnelma, että pelillinen taso saattoi olla huonompi kuin muutamana aiempana vuonna. Olen tuota turnausta ehtinyt sen historian aikana nähdä yli puolentusinaa kertaa, enpä tarkkaa lukua ole pitänyt, mutta tuo tunnelma jäi.

Ehkä osaltaan syynä oli se, että jos mahdollista, niin joukkueet olivat vielä keskeneräisemmillä miehistöillä (kts. kakkosmiehistöillään liikkeellä). Näin myös Lukon kohdalla, joka on turnauksessa sentään luisteluttanut ulkomaalaisia try-outtejaankin historiassa. Tänä vuonna try-outiksi kai voidaan laskea huikea Kovanen ja Heikkinen. Näin kentällä vain jälkimmäisen ja mielestäni aivan liian pehmeä liigaan.

Tappara pelasi hyvän turnauksen lainamiehistöllä. Lie oliko se pelkästään yrityksestä kiinni. Mielestäni Tapparalla on selkeä pelisysteemi, jolla se vie kiekon ylös ja pyrkii toimittamaan kiekon maalille. Taktisesti aivan suvereeni joukkue turnauksessa. Pelottavaa ajatella, mitä tulee kun joukkue pelaa ykkösmiehityksellään, mutta tässä vaiheessa kautta tietysti ratkaisee paljolti sekin, miten paljon tuntumaa jäästä joukkueilla on. Tapparan joukkueessa jäi kyllä mieleen Lehterän ja Piispasen otteet, olivat tuossa kokoonpanossa melkolailla muita edellä. Tulin kyllä huomanneeksi, että maalivahdeista Säteristä saattaa kehittyä huippuluokan veskari nopeassa tahdissa.

Saipa pelasi pirteää, yritteliästä peliä ja näkemistäni otteluista vauhdikkain oli välieräottelu Saipa-Lukko. Se olisi voinut päättyä Saipalle, mutta Vehanen piti Lukkoa pystyssä tärkeillä hetkillä ja lopulta Lukko onnistui siinä, missä Saipa epäonnistui kerta toisensa jälkeen. Saipan joukkueesta ei suoraansanoen jäänyt Henrik Höglundin lisäksi oikein ketään mieleen. Yksilöiden sijasta Saipa perusti kuvionsa joukkuepeliin.

Ässät jätti aika vaisun kuvan. Tosin monena aiempanakin vuotena Ässät on satsannut nimenomaan Lukon lyömiseen ja tuon sähköinen alkusarjan ottelu jäi näkemättä. Tapparaa vastaan Ässät oli kuitenkin pinteessä, vaikka odotin sen menevän kevyesti loppuotteluun. Ainoa mieleenpainunut pelaaja joukkueessa oli jääkaappipakastimen kokoinen Marko Toivonen, joka jakeli tööttejä ja välillä vain seisoi paikallaan vastustajan lentäessä kaaressa. Viuhuvaa lämäriään en ehtinyt nähdä, mutta nousi esiin pelkällä olemuksellaan. Kyllä se Ässätkin vielä tuosta parantaa ja toivon mukaan Raumalla ja Porissa nähdään kiihkeitä, hyvätasoisia paikallisotteluita kaudella.

Lukkoa luonnollisesti menin turnaukseen katsomaan. Tällä kertaa mukanani ei ollut vihkoa, johon olisin merkintöjäni rustaillut. Perustan siis huomioni (myös aiemmat puhtaasti ulkomuistiini).

Saipaa vastaan toivoin Lukon painavan energisesti eteenpäin ja myllyttävän kotijoukkueen auktoriteetillä. Näin periaatteessa kävikin, mutta Lukko tuntui todella vaisulta. Vaikka turnauksessa oli vajaamiehisempiäkin joukkueita, niin ei Lukon vaisuuteen ja pehmeyteen puolustuspäässä voinut olla vaikuttamatta O'Brienin, Siklenkan, Viitasen ja Alénin puuttuminen. Joukkueen erottuvin ja fyysisin puolustaja oli Esa Lehikoinen. En itseasiassa edes ottanut näkeväni nuorukaista kentällä, mutta Toivola peluutti kaikkia kuutta puolustajaansa tasaisesti. Onhan Lehikoinen vielä keskeneräinen ja nuori pelaaja, mutta erittäin lupaavaa kiekollista peliä ja hoiti ruutunsa myös oman maalin edessä.

Pehmeintä puolustuspeliä sen sijaan esittivät Heikkisen lisäksi Tähtisalo ja Honkaheimo. Taisi jälkimmäinen saada ylivoimalla yhden laukaisupaikankin, mutta vetäisi kiekosta ohi. Ehkä tuota voi selittää kesälomalla ja sillä, ettei tässä vaiheessa tilannenopeus ole vielä ihan parhaimmillaan. Hämäläinen ja Makkonen pelasivat kelvollisella tasolla, ehti Makkonen tykittää ylivoimalla siniviivalta laukauksen, joka päätyi Juntusen mailasta maaliin.

Hyökkäyspäässä oli sitten vielä jonkin verran virittelyä. Erottuvimmat pelaajat olivat Shayne Toporowski, Pekka Saarenheimo, Miikka Tuomainen, Petri Lammassaari, Marko Virtala ja Ossipekka Lehtonen. Aika tasaiselta pakka kuitenkin näytti, eikä näistä ketään voi toisen edelle pistää. Lammassaari hyrräsi, pörräsi ja luisteli, mutta pääsääntöisesti menetti lopulta kiekon. Virtala pienestä koostaan huolimatta taklasi, sen lisäksi että hän pörräsi ja luisteli. Lehtonen teki Saipa-ottelun ainokaisen tyylikkäästi ja stunttasi Haatajaa ainakin kohtuullisesti.

Maalivahtiosastolla tuskin on epäselvää kuka on ykkönen. Vuorio pelasi kohtuullisesti, muttei näytä kehittyneen siitä, missä oli jo vuosia sitten. Vehanen sen sijaan ottaa näyttäviä koppeja ja torjui Saipa-ottelussa ainakin kaksi varmaa maalia (laukaus poikittaissyötöstä toiselle maalin kulmalle tms.). Jos Vehanen olisi ollut maalissa myös finaalissa, veikkaanpa turnausvoiton jääneen Raumalle. Toisaalta kyse oli harjoitusturnauksesta, jonka voittamisella on hyvin vähän merkitystä kauden kulkua ajatellen.

Jos noista näkemistäni matseista olisi tähtiä jaettava niin:
*** Tappara
** Petri Vehanen
* Arsi Piispanen
 
Viimeksi muokattu:

Janiz80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Johan nostatti kierroksia lauantainen Uusi-Rauma. Harvinaisen puusilmäinen ja -kätinen raportti. Miten voi olla niin vaikeaa kirjoittaa (edes yrittää) ilman paksuja värilaseja? Kaiken huippuna hymypoika-patsaan kommentiensa perusteella ansaitseva Toporowski saatiin hehkutettua kahden murskavoiton ottajaksi?! Kummasti oli toimittajalla mennyt silmät kiinni siinä kohtaa, kun linjatuomari sitoi vastustajaa, ja Toporowski otti parhaan osaamisensa mukaan sitä "pistevoittoa nyrkkeilytermein".

Huoh. Eihän noita saisi vakavissaan ottaa, mutta täällä palaa aina käämi, kun journalisti - oli sitten Hesarissa tai Uusi-Rauma-lehdessä - kirjoittaa täyttä dadaa.

Herätellään nyt vielä lisää kommentteja sanomalla, että mielestäni Häppölä ei todellakaan ottanut Topo-hiireltä ns. nekkuunsa. Sen sijaan korostaisin, että Luigi osoitti teollaan olevan todellinen joukkuepelaaja. Mikäli joukkuekaveria mätkitään surutta tuomareiden sidonnassa, on siihen puututtava omasta roolistaan huolimatta. Oli sitten kyseessä Forsbacka tai Konttisen ämmän poika (toim. huom. ei yhdyssanaa).

Luigi osoitti muutenkin piristymisen merkkejä, enkä millään tavoin jaksa ymmärtää, miksi joku haluaa kaveria jo ulostaa joukkueesta. Liike näyttäisi olevan viime kautista parempaa jo tässä vaiheessa, kun Häppölä on kerrankin päässyt treenaamaan ilmeisen ehjänä. Tulossa varmasti parempi kausi, mikäli paikat vain kestävät.

Itse en myöskään erityisesti pettynyt omieni suoritukseen. Haukkukoon ken jaksaa, mutta tässä vaiheessa kesää ei parempaa tarvitse odottaa. Tuon höntsäilyturneen olisi yhtä hyvin voinut voittaa vaikka Saipa - jota on jo varmasti ennustettu monella suunnalla sekä Lukon että Ässien taakse. Tärkeintä oli tietty äijämäisyys ja fyysinen ilme, jota turnaukselta odotettiinkin.

Tosin Uuden Rauman mukaan Topolle se taisi tulla yllätyksenä.

Nyyh.
 

Nalle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsirannikon SiniKeltainen
Samaan syyllistyy kyllä tämä paikallinen Uusi Porikin...
Esimerkiksi raportointi viime kaudella Strakan ja kumppaneiden paitatempauksesta oli hyvinkin puolueellisesti kerrottu. Taitaa vaan olla että kaikki kaupunkilehdet syyllistyvät tähän.

Niin Satakunnan Kansa kuin Länsi-Suomikin kirjoittelevat välillä puolueellisesti ja me kannattajat vedämme kaiken henkeen ja keuhkoamme täällä keskustelupalstalla, joskus näkemättä tilannetta, kuitenkin tietäen tapahtumasta kaiken kun olen nähnyt videoklipin.

Ja aiheeseen...

Tapparan yrittelijäisyys oli ehdottomasti pitsiturnauksen parasta ja se palkittiinkin voitolla. Ässien lataus ei riittänyt kantamaan oikeastaan kunnolla Lukko pelin jälkeen vaikka Sport kaatuikin.

Tärkeää oli myös osoittaa jälleen se kuinka tärkeää Satakunnassa kiekkoilu on ja miten suuria tunteita se herättää, jopa niin etteivät kaikki (joiden joukkueet eivät ole "tällä kaudella" vielä pelanneet) kestä lukea jatkoajasta meidän juttujamme.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Herätellään nyt vielä lisää kommentteja sanomalla, että mielestäni Häppölä ei todellakaan ottanut Topo-hiireltä ns. nekkuunsa.
Et sitten katsonut lauantaista Satakunnan Kansaa ja huomannut etusivulla kuvaa jossa Topo pätkii Häppölää. Yllättäen kuitenkin kyseisen lehden jutussa ei mainittu Semirin ja Topon edes tapelleen. Takkiin omille tuli niin asiasta ei edes mainita(jostain vähäisemmästä väännöstä taas oli maininta).
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Lehtikuvistako sä katsot kuka voitti tappelut? Miten en ole yllättynyt.
Eikös tuossa juuri arvosteltu uutisointia kyseisetä turnauksesta? Siihen tuo kommentti vaikka Semirin ja Topon voitot selkeitä olivatkin.
 

Chicago

Jäsen
Suosikkijoukkue
Blackhawks, Maple Leafs, Finland 2011, Canada
Viime viikon alussa suoritetut testit eivät kylläkään tue tätä lausetta, ja uskonkin niihin enemmän, kuin sinun kirjoitukseesi.
Ai se riittää sulle ,et Toivola kertoo omat stoorinsa. Ei sekään niin tyhmä ole ,et myöntäis pelaajien olevan huonossa kunnossa. Täältä nimittäin löytyy sisäpiirin tietoa esim. lukon juoksu testien tuloksista. Voin sanoo ,et paria poikkeusta lukuunottamatta ei häikäise. jos 3000m juoksu testin ajat ovat 12:20 ja jopa 12:45 niin ei paljon vakuuta. Ei tarvii olla edes ammattiurheilija niin pystyy vetään 3000m 12 minuuttiin jos on edes jossain kunnossa. Sanoisin näin ,et lukko fanei pissitetään lukon valmennuksen puolelta.
 

Rud1us

Jäsen
Suosikkijoukkue
HeKi
Ai se riittää sulle ,et Toivola kertoo omat stoorinsa. Ei sekään niin tyhmä ole ,et myöntäis pelaajien olevan huonossa kunnossa. Täältä nimittäin löytyy sisäpiirin tietoa esim. lukon juoksu testien tuloksista. Voin sanoo ,et paria poikkeusta lukuunottamatta ei häikäise. jos 3000m juoksu testin ajat ovat 12:20 ja jopa 12:45 niin ei paljon vakuuta. Ei tarvii olla edes ammattiurheilija niin pystyy vetään 3000m 12 minuuttiin jos on edes jossain kunnossa. Sanoisin näin ,et lukko fanei pissitetään lukon valmennuksen puolelta.

Itse en ole tietoinen yhdestäkään Lukon pelaajan nykykunnosta, mutta mitä muistan ajoilta, jolloin Pikkarainen toimi HeKin valmentaja, olivat pelaajat huippukunnossa. Heinolassa liikkui ainakin puhetta siitä, miten kovia harjoituksia Pikkarainen pitää pelaajillee. Välillä tämä aiheutti ylikuntoa ja poissaoloja. Olen muistavinani Pikkaraisen siirron yhteydessä jonkun toivoneen Pikkaraista olevan harjoituttamatta pelaajia hengiltä :). Kyllä luulisi, että ammatikseen kiekkoa pelaavan tulisi juosta cooperissa huomattavasti enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös