Ensi kauden hankinnat

  • 435 996
  • 1 795

FourForty

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Kaivoin tuossa edellisen menestyskauden 2002-03 kokoonpanon, jolla jäätiin voiton päähän välieräpaikasta. Puolustuksessa olivat silloin:

Jari Korhonen 49. 6+20=26
Petri Virolainen 53. 7+7=14
Angel Nikolov 46. 2+11=13
Jani-Matti Loikala 29. 3+8=11
Jyri Marttinen 29. 3+2=5
Miika Huczkowski 50. 0+5=5
Pekka Poikolainen 56. 0+4=4
Tuomo Kortelainen 35. 0+2=2
Kimmo Pikkarainen 14. 0+1=1
Ilkka Vaarasuo 21. 0+0=0
Ville Hyrkäs 3. 0+0=0
Jamie Mattie 2. 0+0=0
Mikko Mäenpää 9. 0+0=0

Täytyy tunnustaa, etten muistanut kuinka heikko tuon kauden puolustajien taso oli. Korhonen pelasi vasta ensimmäistä liigakautta, Nikolov jäi edelliskauden tehoistaan huomattavasti, Poikolainen alisuoritti koko runkosarjan ja Loikala ja Marttinen olivat sivussa puolet kaudesta. Merkillepantavaa on myös puolustajien alhaiset maalimäärät - Virolainen parhaana maalintekijänä teki 7 maalia.

Varmaan jotkut asiat ovat liigassa noista ajoista muuttuneet, mutta ei ensi kauden puolustus ainakaan tuolle joukolle kalpene yhtään. Ja hyökkäyshän vaikuttaa ensi kaudella olevan yhtä kova, kun saadaan pitkästä aikaa kaksi hyvää hyökkäysketjua.
 

zinedine

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal, Sheffield United, Canadiens, JYP
Tuomas Pihlman

Tämän uutisen mukaan New Jersey säilyttää pelioikeutensa Tuomas Pihlmaniin myös jatkossa NHL-ssä, vaikka hän ensi kaudella Jypissä pelaakin. Laitoinpa tämän uutisen tähän ketjuun kun en nyt mitään muutakaan sopivampaa ketjua asialle löytänyt:

Left winger Tuomas Pihlman will return to Europe for the upcoming season, but the Devils will retain his rights. ...

http://www.nj.com/devils/ledger/index.ssf?/base/sports-0/118412796777830.xml&coll=1#continue
 

Beagle Boy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Luomuteurastajat (RIP)
JYP:llä on ensi kaudella hemmetin mielenkiintoinen jengi kasassa. Pihlamania, Wallinheimoa ja Helmisiä. Toivottavasti tulee myös menestystä.

Vahdataan kun tulette Helsinkiin.

Tämän viestin tiedollinen arvo oli nolla, sori siitä.
 

mr purnu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rehelliset seurat ja fanit
Tuolla seuran omalla keskustelupalstalla oli juttua, että Jukka olisi heittänyt tarjouksen pöytään itse suurelle hidalkolle " Mr.Pataässälle". Mies on kuitenkin suoraan kieltäytynyt vedoten voimassa olevaan sopimukseen Hifk:n kanssa.

Jos ihan rehellisiä ollaan, ei Jypin olisi kannattanut uutta kanta-asiakasta tuoda Vankkuriin, vaan antaa pojan mennä suureen maahaan opettelemaan tapoja. Jos mies sinne lähtee, veikkaisin maitojunan kutsuvan jo viiden kierroksen jälkeen...

Sarjan alku lähestyy kovaa vauhtia ja tuntemukset ovat hyvät. RD saattaa kuitenkin hankituttaa sen kaivatun pakin vielä, vaikka toisen Helmisen hankinnassa budjetti taisi jo hiukan ylittyä. Mutta menestyksen saapuessa uskoisin Hippoksella olevan yleisöä kuluttamassa rahaa ja tuo tietysti on asia johon Jukka esikuntineen luo perustan alkavalle kaudelle.

Joukkue lähtee paineettomasta tilasta huonosti menneen kauden pohjalta ja kokoonpanoihin tulleet muutokset ovat mielestäni tehty haastajan rooli harteilla. Sydämmeni pohjasta toivon, että Jyp olisi paras pikkuseura ja monet laihat menestyksettämättömät vuodet olisi taakse jäänyttä elämää...
 

Biski

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, The Hammers
Koivu toimii tällä hetkellä jyväskyläläisen rakennustarvikeliikkeen varastomiehenä...
Huhujen mukaan on siirtymässä kilpailevan liikkeen palvelukseen jo ennen kesälomakauden loppua.
 

softdog

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Palasin juuri reilun kahden kuukauden lomareissulta. Täytyy sanoa että jo reissun päällä nettiin päästessäni lämmitti hankinnat enemmän kuin etelän aurinko. Koostanpa tähän fiilikset noin kokonaisuudessaan.

Yleisesti ottaen paljon parjaamani Seppäsen ja koko johtopuolen toiminta on ollut upeaa nolon missiokauden jälkeen. Olisi mielenkiintoista tietää mikä/kuka kabineteissa on ratkaisuihin vaikuttanut. Joka tapauksessa tällä hetkellä tuntuu hyvältä olla JYP-fani.

Hyökkäys ennakkoon näyttää parhaalta vuosiin, ehkä ikinä, noin niinkuin odotusten puolesta. Jos haluaa olla pessimisti, voi kuitenkin kyseenalaistaa seuraavia:
- Kestääkö Hannuksen selkä?
- Mikä on Virtasen nykykunto/tehot heikohkosti menneen vikan JYP-kauden ja erikoisen viime kauden jälkeen?
- Onko Pile kehittynyt rapakon takana vai onko otettu takapakkia?
- Dwight Helminen on loppujen lopuksi täysi kysymysmerkki.
- Ketä palvelee esimerkiksi Sykön ja Mikkosen signaukset? Eikö opittu viime kauden ketjulotosta mitään, vai onko johtoportaalla joidenkin pelaajien varalle muita suunnitelmia?

Puolustus sitten onkin se heikko lenkki. Parhaimmillaan Helminen osoittautuu ihmemieheksi, Niskavaara ja Forsberg nostavat edelleen tasoaan, Kangasniemi palaa tasolleen ja uudet signaukset osoittautuvat pelimiehiksi. Epärealistiselta tuntuu, että näin tapahtuisi. Johdon uudet otteet huomioiden, ei olisi täysi ihme, että pakistoon saataisiin vielä vahvistusta, varsinkin muutaman hyökkäyspään ulostuksen jälkeen.

Maalivahtipuolella tilanne näyttää selvältä ja hyvältä. Pysyykö Sinkun paikat kunnossa vai alentavatko loukkaantumiset SW:n normiveskarin tasolle?

Vajaan vuoden päästä ollaan taas reilusti viisaampia (tai ainakin kokeneempia). Nyt kuitenkin tuntuu hyvältä, eikä millään malttaisi odottaa kauden alkua. En osaa kuvitella, kuinka sikariporras olisi voinut paremmin pestä kasvonsa. Luonnollisesti näihin satsauksiin tarvitaan tulevalla kaudella kannattajien osallistumista.
 

Sleipner

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Valmentaja

Ensi kauden hankinnoista on täällä puhuttu paljon. On selvää, että joukkue on pelaajamateriaaliltaan vahventunut huomattavasti edellisestä kaudesta. Kaipaisin lisää keskustelua/mielipiteitä joukkueen valmennuksesta, joka kuitenkin mielestäni on aikas oleellinen osa peliä. Onko Ristosta omalta osaltaan Jypin nostajaksi? Mielestäni iso kysymysmerkki!
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Ristossa on riskinsä, mutta pääasiallisesti fiilikset ovat hyvät.

Dufvan voittomisen kulttuuria ei voi sellaisenaan siirtää liigaan, koska Mestiksessä Jukurit oli yksi harvoista joukkueista jolla oli selvä pelisysteemi. Silti RD:n asenne on tervetullutta Alatalon hyssyttelyn jälkeen.

Lisäksi sen mitä itse olen Mestis-pelejä katsonut, niin en kyllä ymmärrä Jukurien pelitavan dissaamista peruutteluksi. Mielestäni aina sarjan koviten luisteleva joukkue, jossa liikkeessä oli tietty tarkoitus. Jukurit karvasi niissä peleissä missä näin todella ankarasti (usein kahdella miehellä) ja joukkue käänsi peliä kuin TPS parhaimmillaan 90-luvulla (tietysti huomioiden sarjatasojen erot).

Robottikiekko-nimitys on tietty perusteltu, koska pelaajien edellytetään noudattavan pelisysteemiä. Se taas lupaa hyvää JYPin puolustuksen maksimaalisen hyödyntämisen kannalta. Jotkut Esa Saksisen tai Ville Mäntymaan tasoiset all-around pakit ovat varmaan ihanteellisia Dufvan systeemeille.

Muutenkin pelisysteemin roolia luovuuden tappajana ollaan liioiteltu. Pelisysteemi on raamit joissa luovuutta voidaan toteuttaa. Pelisysteemi antaa sellaista varmuutta, että koko ajan tarvitse vilkuilla sivuille että mitä ne kaverit nyt tekevätkään.
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Käsittääkseni Dufvan harjoitukset ovat tasoltaan kovempia kuin Alatalon. Toivottavasti tänä kesänä vedetään harjoitukset kovemmin ja paremmin kuin viime kesänä. Loppun vielä pätkä Jatkoajan Valtteri Tenkasen haastattelusta.

"Mikä koko kaudella meni sitten pieleen?

- Nii'in. Vaikea siihen on löytää yksittäisiä asioita, se oli monien asioiden summa. Oikeastaan kaikki olisi pitänyt tehdä kovempaa, aina harjoittelusta lähtien. Niinhän se on, että kun harjoittelet hyvin, niin pelaatkin paremmin, Tenkanen arvioi."
 

Ponto

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tullut kolmas Helminen JYP:lle vaikkakin varmasti lähällä oli Raipen saanti hurrikaanipaitaan. Mitenköhän tässä sitten nyt käy, onko joukkue nyt kasassa vai tuleeko esim. sinne pakistoon enää ketään vahvistusta tai tulisko kenties joku polliisi pitämään järjestystä Hippokselle?
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ei tullut kolmas Helminen JYP:lle vaikkakin varmasti lähällä oli Raipen saanti hurrikaanipaitaan.

Jotain lähdettä tolle? :) No ei.

Mitenköhän tässä sitten nyt käy, onko joukkue nyt kasassa vai tuleeko esim. sinne pakistoon enää ketään vahvistusta tai tulisko kenties joku polliisi pitämään järjestystä Hippokselle?

Itse uskon (myös toivon) että yksi pakki joukkueeseen liittyy, kauden aikana tosin. Toki niin moni asia vaikuttaa, loukkaantumiset, miten pelit sujuu, talous jne.
Mutta jaksan toivoa että Seppänen hommaan sen fyysisen pelaajan sinne pakistoon, joka pystyisi olemaan myös peloite osastolla heavyweight.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Itse uskon (myös toivon) että yksi pakki joukkueeseen liittyy, kauden aikana tosin. Toki niin moni asia vaikuttaa, loukkaantumiset, miten pelit sujuu, talous jne.
Mutta jaksan toivoa että Seppänen hommaan sen fyysisen pelaajan sinne pakistoon, joka pystyisi olemaan myös peloite osastolla heavyweight.

Minä en nyt oikein ymmärrä, miksi porukka haluaa vielä yhtä puolustajaa tuohon. Tai yleensä enää ketään, hyökkääjiä on 16 ja pakkeja 9, eikö sillä jo pärjätä.

Muutenkin epäilyksiä herättää tuo hyökkääjien suuri määrä, kun melkein tietää ketkä siitä tulevat putoamaan ilman pahoja loukkaantumisia.

Noh, aika näyttää osaako Dufva ketjuloton Alataloa paremmin..
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
Minä en nyt oikein ymmärrä, miksi porukka haluaa vielä yhtä puolustajaa tuohon. Tai yleensä enää ketään, hyökkääjiä on 16 ja pakkeja 9, eikö sillä jo pärjätä.

Todellakin mielenkiintoinen kuvio, varsinkin tuo puolustus. Kaijomaa, Mäntymaa ja Forsberg ovat kaikki nuoria ja erittäin lupaavia, joilla on jo muuta kausi takana, mutta pystyykö nostamaan tasoaan ainakin yhtä astetta korkeammalle? Sitten tulee liuta suurempia ja tärkeimpiä kysymysmerkkejä. Helminen ja Niskavaara. Pystyykö nämä herrat ottamaan sen ison kiekollisen vastuun ja paukutella ylivoimalla kihauksia ja jaella maukkaita avauksia? Miska Kangasniemi. Erittäin tärkeässä roolissa ja mitä ilmeisemmin Mise tulee pelaamaan joko Laipen tai Jaakon vierellä. Iso ruutu tarjolla, ottaako haasteen vastaan? Salmu. Salmu pelasi viime kaudella yllättävän hyvin ja olen valmis antamaan paikan kahteen ekaan pariin ja ylivoimalla vastuuta.

Eli puolustuksen top-4 on: Niskavaara, Salmu, Kangasniemi ja Helminen. Takana tulee sitten Saksinen joka ainakin tehopisteitten valossa on pelannut kelvollisesti Pelicanssissa, Kaijomaa jonka ensimmäinen Sm-liiga kausi oli kohtuullinen ja oma junnu Forsberg. Mäntymaa voi olla myös yllättäjä, toki itsellä ei ole minkäänlaista luottoa tähän kaveriin, mutta uutiset kuinka kaveri treenaa.. Katsellaan...

Helminen-Kangasniemi
Niskavaara-Salmu
Saksinen-Forsberg
Kaijomaa-Mäntymaa

Ei tuo niin heikko ole mitä lähes joka ketjussa ollaan moitittu. Top-8 pakisto, jos Helminen osottautuu vahvistukseksi ja "peruspakit" (Kaijomaa, Kangasniemi, Salmu & Forsberg) pystyvät parhaimpaansa.

Puolustukseen ei ole tällä näkymin hirveää tarvetta vahvistuksille, mutta jos nuoriso pettää niin Husen tapainen varma luuta olisi loisto hankinta viivalle.
 

david

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Puolustukseen ei ole tällä näkymin hirveää tarvetta vahvistuksille, mutta jos nuoriso pettää niin Husen tapainen varma luuta olisi loisto hankinta viivalle.

Huse lähti mieluummin isommalla tilipussilla puremaan tuppea Espooseen. Kun katsoo Bluesin pakistoa, niin ei sieltä taida Miikalle kovin kummoista roolia löytyä...
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mäntymaa voi olla myös yllättäjä, toki itsellä ei ole minkäänlaista luottoa tähän kaveriin, mutta uutiset kuinka kaveri treenaa.. Katsellaan...

Täytyy muistaa Mäntymaasta keskusteltaessa pari seikkaa. Kaveri oli Tapparan A-junnuissa todella tärkeä lenkki ja sai paljon vastuuta. Jäi tuolloin monen JYPin A:ta seuraavankin mieleen muustakin kuin humoristisesta suhtautumisesta katsomoavautumisiin.

Sitten Tapparan liigamiehistössä pelasi jämäminuutteja, mikä ei varmasti tehnyt kehitykselle kauhean hyvää. Väitän siis, että Mäntymaasta kuullaan vielä. Liigatapparan aikaiset näytöt eivät ole läheskään koko totuus. Mielelläni kuulisin Mäntymaan aikaan Tapparan A-junnuja seuranneilta kommentteja tuohon.

Ei mitään lisäyksiä enää rosteriin, näillä mennään!
 

Theone

Jäsen
Itse kaipaisin JYPin pakistoon sitä kuuluisaa yv:n pyörittäjää. Siis joku jo taitonsa todistanut mutta ei sitä enää taida tulla, joten luotetaan Jaakoon ja "laipeen".

Muuten olen kotikyläni joukkueen rakentamista mielenkiinnolla seurannut ja täytyy myöntää, että hyvältä näyttää. PO-paikka on jo melkein pakko ja "sinkun" hurmoksella siitä eteenpäin.

Täytyy muistaa Mäntymaasta keskusteltaessa pari seikkaa. Kaveri oli Tapparan A-junnuissa todella tärkeä lenkki ja sai paljon vastuuta.

NÄitä on aina hauska lukea, kuka oli junnuissa tähti ja kuka ei.

Toki toivon, että Mäntymaasta olisi JYPille iloa tulevaisuudessa mutta moniko nykyisin liigassa kiekkoilevasta pelaajasta ei ole ollut junnuissa joukkueensa "tärkeä lenkki" tai saanut paljoa vastuuta? -Niinpä

Toivottavasti Jyväskyläläiset löytävät tiensä tulevalla kaudella Hippokselle ja näin vastataan Jukka-sedän huuton. Toivotaan myös, että yleisö ei katoa hallista sen ensimmäisen tappioputken jälkeen... mikä on yleensä ollut tapana Jyväskylässä.
 

jukiapina

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP valitettavasti
Ei minustakaan Jypin puolustus ole niin huono kuin voimasuhteet ketjussa kirjoitetaan. Toki ei mitää liigan eliittiä. Kangasniemi on omalle tasolleen päästyään todella hyvä. Laipe ja Mäntymaa ovat vielä kysymysmerkkejä, mutta uskon kavereiden onnistuvan.
 

Suomi-Salama

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
NÄitä on aina hauska lukea, kuka oli junnuissa tähti ja kuka ei.

Toki toivon, että Mäntymaasta olisi JYPille iloa tulevaisuudessa mutta moniko nykyisin liigassa kiekkoilevasta pelaajasta ei ole ollut junnuissa joukkueensa "tärkeä lenkki" tai saanut paljoa vastuuta? -Niinpä

Minunkin mielestäni on hauskaa, että Mäntymaa oli junnuissa joukkueensa tärkeä lenkki, koska se antaa odotusarvoja. Junnuista vain parhaat pääsevät liigaan, se on täysin totta. Tampereella noita odotusarvoja ei joko osattu hyödyntää tai joukkue oli niin kova, ettei ollut tarvetta.

Mikäli junnujoukkueissa pelaajien painoarvolla ei ole mitään merkitystä, kannattaa varmaan lopettaa scouttaaminenkin. Näkisin kuitenkin Mäntymaata A-junioreissa seuranneena, että Tapparan liigamiehistössä hänestä ei otettu irti läheskään kaikkea sitä, mitä otettavissa on.
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mä kyllä "varottaisin" porukkaa, että älkää kovin suuria odottako Mäntymaalta. On nimittäin tullut nähtyä a-junnu ikäisestä lähtien joka kausi joku 5-10 peliä Mäntymaalta, eikä ole kyllä vakuuttanut minua millään tavalla. Ja osassa peleistä on kuitenkin pelannut ihan reilusti. Fyysisyyttä löytyy yhtä paljon ku Tomi Källarsonilta, ja kiekollinen peli on kanssa melko heikkoa. Eli suunnilleen saman tason kaveri ku Källarson, tosin sillä erotuksella että Mäntymaa on nuorempi ja saattaa kehittyä, mutta henkilökohtaisesti en kovin suureen kehitykseen usko. Lähtökohtaisesti 4-parin jätkä.
 

Jöysmä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja D-Team
Onko Immosen paluu mahdollinen näiden hankintojen jälkeen?

Olisiko mahdollista että Immonen palaisi vielä JYPiin sponsorien avustuksella?

Tänä keväänä/kesänä on liikkunut todella hurjia huhuja. Suurin osa niistä on toteutunut, joten en uskalla tätäkään vaihtoehtoa sulkea suoraan pois. Toki olisihan Immonen vähän liikaa, jos kerta 2. Helminen meni jo reippaasti yli budjetin.

Hankinnat ovat tähän mennessä olleet todella mielenkiintoisia. Jo nyt houkuttaa nähdä, minkälaiset ovat Helmiset miehiään. Kiinnostavuus joukkuetta kohtaan on lisääntynyt kyllä kovasti, myös JKL:n ulkopuolella.

Kolikon kääntöpuoli: kun JYP on panostanut näin paljon joukkueeseen, tuleeko jo hieman menestymisen paineita puseroon? Jos tämä kausi floppaa, mitä on jäljellä?
 

Möksy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Punainen. Musta. Valkoinen.
Olisiko mahdollista että Immonen palaisi vielä JYPiin sponsorien avustuksella?

Todennäköisyys, että J. Immonen palaisi hurrikaaninuttuun, on kyllä olemattoman pieni. Todennäköisempää mielestäni on tuon vesisateen korvautumienen 500e:n seteleiden satamisella taivaalta. Toisaalta jos mietitään, niin mihin Jakke laitetaan? Meillä on jo 1. sentteri, on 2. sentteri, on 3. sentteri ja muutama kappale 4. kentän keskusmiehiä. Mitä noille tehtäisiin Immosen paluun jälkeen? Minusta Immosen haaliminen joukkueeseen ei ole tällä hetkellä niin tärkeää kuin mitä se olisi ollut ennen Dwightin signaamista. Ennemmin vaikka ne suuret sponsorirahat käytetään siihen kaivattuun puolustajaan.

Enhän minä vastaan laita, jos Jakke paluun tekee, mutta todella, siis TODELLA epätodennäköistä se on.

edit. Pientä viilaamista
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös