Toronto Maple Leafs 2007/08: operaatio Paraati Yongella

  • 95 222
  • 497

M@thieu

Jäsen
Oliko niin, että Jason Blake tuli Leafsiin? Aika kovalta tuntui palkka. Onhan kaverissa kyllä yritystä ja vauhtia, eikä ihan tuntematon nimi scoreboardillakaan.

E: Oli niin: http://www.nhl.com/nhl/app/?service=page&page=NewsPage&articleid=326917

Eihän tuo Blaken palkka ole millään muotoa kova, kun katsoo muiden miesten palkkoja. En todellakaan sano tätä mielelläni, mutta JFJ teki suorastaan loistavan diilin. 4 miljoonaa kaudesta 40 maalin miehelle! Tuolla rahalla diili ei olisi huono vielä silloinkaan, jos Blake putoaisi 30 maaliin. Ainoa riskitekijä on tuo pituus, mutta ei tuolla kukaan muukaan lyhyttä sopparia tehnyt.
 

kaksoismetro

Jäsen
Suosikkijoukkue
Virmasen herrasväki
JFJ teki suorastaan loistavan diilin. 4 miljoonaa kaudesta 40 maalin miehelle! Tuolla rahalla diili ei olisi huono vielä silloinkaan, jos Blake putoaisi 30 maaliin. Ainoa riskitekijä on tuo pituus, mutta ei tuolla kukaan muukaan lyhyttä sopparia tehnyt.

Blaken kohdalla pari ensimmäistä vuotta ovat sopuhintaisia, mutta myöhemmin voi alkaa ahdistaa. Viisi vuotta on pitkä aika. Blakella on ikää 34 vuotta ja 30 maalin raja on mennyt rikki kerran. En olisi uskonut, että juuri Maple Leafs tarjoaisi Blakelle tämän vaatiman viisivuotisen paperin. Ei pitäisi aliarvioida JFJ:tä.
 

TML

Jäsen
Pojat täälä aloittivatkin hienon kausiketjun ja laitetaan nyt vihdosta viimein oma lusikka soppaan ainakin näiden siirtojen osalta.

Eli siis Toskalan tulo oli pelastus nimenomaan sen takia että Raycrap tod. näk. lähtee. Toskala ja Pogge tulossa, ihan jees kaksikko. Bell taas tuo ryminää jos saa asiat kuntoon noin muuten. Sitten tämä Blake soppari. Luin netistä ensiksi että Blake Leafsiin 20milj.$ 5y ja olin tyytyväinen. Luulin nimittäin että tällä tarkoitettiin Robia. No anyway siihen nähden hieman petyin kun kyseessä olikin Jason, mutta ihan tyytyväinen olen hankintaan. Pituutta on vähän mutta vauhtia ja vaarallisia tilanteita sitäkin enemmän. Hyvä alivoimalla Pecan kanssa ja kuten tilastoista nähdään verkotkin ovat heiluneet. Ikää tosin kaverilla jo on, joten miten vuoden 4-5 sopimuksesta sujuvat, se on arvoitus.

Toivotaan kuitenkin parasta. Welcome VT, MB & JB
 

KG#21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chelsea FC, Toronto Maple Leafs, SaiPa, Bostontics
Jason Blaken saaminen Torontoon oli kieltämättä hyvin mieluinen uutinen. Islanderseissa parin viime kauden aikana Blake on tehnyt hyvin pisteitä ja etenkin maaliverkot ovat soineet kiitettävään tahtiin. Toivottavasti sama meno jatkuu myös Maple Leafsin paidassa mahdollisimman pitkään, kun tuota ikääkin on jo 33-v. Erittäin hyvä vahvistus joukkueeseen ja playoff-pelien odotus voi alkaa.

Yhden hyökkääjän lisäksi olisin odottanut samalla ainakin yhtä puolustajaa, etenkin kiekollisen pelin taitavaa, mutta vielä ei ainakaan sellaista tullut. Kun kyseistä osastoa katsoo paperilla, niin ei kyllä meikäläistä vakuuta. Toskalan saapumisen myötä maalivahtipeli pitäisi olla luokkaa tai luokkia parempaa mitä se viime kaudella Raycroftin alaisuudessa oli. Melko hyvillä mielin voi odotella kauden alkua.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Myöskään Battaglialle ei ole syytä sorvata uutta paperia. Mieluummin käytetään se aika Jeremy Williamsin RFA-pahvin laatimiseen. Williams ja Newbury kahteen pekkaan korvaavat kyllä Battaglian.

Ja kuin suoraan fanien toiveista Bates Battaglialle sorvattiin 2 vuoden soppari (650 000 dollaria per vuosi). Tosin halvallahan tämä soppari nyt sitten syntyi. Ei taida montaa paikkaa hyökkäyksessä olla enää jakamatta?
 

hannes_ko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Fly Emirates
Ensinnäkin on sanottava, että kun tarkastellaan asioita tunteen kautta, niin parempaa UFA:a Toronto Maple Leafs ei olisi voinut hankkia kuin Jason Blake!

Blaken rämäpäinen asenne ja tyyli tekivät suuren vaikutuksen jo Los Angelesin vuosina, ja Jason on pelaaja, jota lähes isällisesti olen seurannut siitä pitäen.

En minä uskonut, että pojasta mitään tulee, mutta äärettömän ylpeä olen ollut aina, kun hän on kehittynyt. On juhlallinen hetki nähdä Jason Blake Leafs-paidassa.

Sitten jos ajatellaan ihan rationaalisesti, niin paljonhan tuohon rahaa meni. Eikä Blake tule koskaan tekemään 40 maalia uudestaan, hyvä jos 30. Toisaalta NHL:ssä päätettiin tehdä monivuotisia sopimuksia yli 7 miljoonan palkalla hyökkääjille, joista toinen ei ole koskaan thenyt 70 tehopistettä (Drury) ja toinen on ampunut yli 20 maalia kerran urallaan (Gomez).

Battaglian sainaaminen ei ole kamala rikos. Sen sijaan se on, jos Williams saa näyttöpaikan jossain Phoenixissa.
 

Grub

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
4milj. kaudesta on aika kova hinta mutta mieluummin Toskalalle nuo rahat kuin Raycroftille.

Periaatteessa hintahan on 9,3 M$/3 kautta Toronton näkövinkkelistä, joten se ei ole missään nimessä kova, jos Toskala pystyy pelaamaan vähänkään ykkösveskarilta odotetulla tasolla.

Jos Vesku olisi onnistunut ensi kaudella ja häipynyt sen jälkeen UFA:na isojen tarjousten perässä johonkin muuhun seuraan, olisi Toronto maksanut kovan hinnan yhden kauden torjujasta. Nyt on hyvä mahdollisuus saada rahoille vastinetta ja enemmänkin. Veikkaan, että +3 M/kausi on vielä jälkikäteen ajateltuna todella hyvä diili seuran kannalta.
 

Maple Leaf

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, Pat Quinn -lahko
Nyt on hyvä mahdollisuus saada rahoille vastinetta ja enemmänkin. Veikkaan, että +3 M/kausi on vielä jälkikäteen ajateltuna todella hyvä diili seuran kannalta.

Etenkin, jos vielä saisi Raycroftin kukoistamaan johonkin toiseen seuraan. Harmi vain, ettei ottajia taida olla jonoksi asti.

Sinänsä nämä viime päivinä ympäriinsä solmitut sopimukset pistävät jo ajattelemaan, että Torontossa McCaben ja Kubinan aiemmin järjettömiltä tuntuneet diilit ovat sittenkin aika maltillisia. Sellaisen ajatteleminen tuntuu oudolta.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
JFJ ei ole ollut maltillinen - se vain tuntuu siltä. Muut GM:t ovat vain uuden palkkakaton myötä ja Phillyn agressiivisuuden myötä lähteneet täysin järjettömään ostoshuumaan mukaan.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Toskala solminut kahden vuoden sopimuksen, arvo 8 Miljoonaa! Mielestäni todella rahakas. Hieno sopimus Veskun kannalta.. upeaa!

http://www.tsn.ca/nhl/news_story/?ID=212706&hubname=nhl

Aika rahakkaan sopimuksen Toskala sai. Mielestäni sellainen 3 miljoonan dollarin vuosipalkka olisi ollut sopivampi, nyt tuossa on miljoona ylimääräistä. Hyviä vertailukohteita olisivat olleet Niklas Bäckströmin ja Chris Masonin uudet sopimukset, joilla he tienaavat noin 3 miljoonaa dollaria kaudesta. Tämä maalivahtikolmikko on mielestäni hyvinkin tasainen ja Toskalan näytöt eivät kumpaakaan niin paljon paremmat, että hän ansaitsisi saada miljoonan kaudesta heitä enemmän. Mutta Toskalan itsensä kannalta tietenkin tuo on erittäin hyvä sopimus.
 

Raymond Pearl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Scott Clemmensen Leafseihin

http://www.thestar.com/Sports/article/233205

Brodeurin mehunsekoittaja saapuu Gardeniin kahden suunnan sopimuksella. Tekstissä puhutaan, että hänelle on kaavailtu kolmosvahdin roolia, mutta eiköhän tämä tosiasiassa tarkoittane Raycrapin lähtölaskennan alkamista. Clemmensen tuskin on pistänyt nimeä paperiin ilman lupauksia peliajasta ylhäällä.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Clemmensen on pelannut Martylta liienneet 10-20 matsia kaudessa moitteettomasti, joten hyvän kakkosen Toskala sai. Kaveri jaksaa toki torjua enemmänkin, ja varmasti haluaa. Brodeur kun pelaa sen 70 ottelua kuitenkin, saattaa Vesan kakkonen saada jopa 30 peliä pelattavakseen. Askel etiäppäin henkilökohtaisella tasolla siis.
 

dali

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lamoriellon Enkelit, the Spirit of CBA
Clemmensen on pelannut Martylta liienneet 10-20 matsia kaudessa moitteettomasti, joten hyvän kakkosen Toskala sai. Kaveri jaksaa toki torjua enemmänkin, ja varmasti haluaa. Brodeur kun pelaa sen 70 ottelua kuitenkin, saattaa Vesan kakkonen saada jopa 30 peliä pelattavakseen. Askel etiäppäin henkilökohtaisella tasolla siis.

Clemmensenille tämä olikin ainoa mahdollisuus saada enemmän mahdollisuuksia pelata. Hän oli kelpo stuntti, eivätkä tilastot kerro kaikkea varsinkaan kahden viime kauden osalta, jolloin hän vartioi maalia. Mikään sateentekijä hän tuskin on, mutta hyvä tuuraaja Toskalalle.

En ole mikään Leafs-tietäjä ja luoja minua armahtakoon, jos olen väärässä tämän arvion suhteen: Jos ja kun Toskalalta jää noin 25 matsia pelaamatta, niin nämä pelit pelattaneen sitten Clemmensenin ja nuoren Justin Poggen voimin, joka saa aistia NHL-pelien tunnelmaa muutamassa ottelussa. Tämä tiennee myös Raycroftin lähtölaskentaa...Jos hän vain kelpaa kellekään.
 

TML

Jäsen
Clemmensenin tulo olikin siis oli ensiksi hyvä uutinen mutta muuttui noin 10s jälkeen loistavaksi uutiseksi kun pääni tiesi kertoa että tod.näk. Raycroft "joutuu" (nyyh) lähtemään.
Kuten asiasta tietävät Devils-pojjaat tuossa kertoivatkin niin pätevä stuntti jolla oli ehkä maailman hienoin ammatti viimeiset ties montako vuotta. Istua katsomassa änäripelejä parhailla paikoilla Gatorade-pyyhe olkapäillä ja jauhaa ilmatteeks purkkaa. Lisäksi kaikki tuodaan valmiina pöytään eikä mitään tarvitse itse tehdä ja kaikesta tästä vielä maksetaan. Toskala on ygönen mutta oletettavasti Clemmensen käy sen 10-25(?) peliä pelaamassa maalilla. Kattoo ny imeekö Vesku.
 

Semenko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Trojans, Steelers, La Liga, jääkiekko lajina
Aika rahakkaan sopimuksen Toskala sai. Mielestäni sellainen 3 miljoonan dollarin vuosipalkka olisi ollut sopivampi, nyt tuossa on miljoona ylimääräistä. Hyviä vertailukohteita olisivat olleet Niklas Bäckströmin ja Chris Masonin uudet sopimukset, joilla he tienaavat noin 3 miljoonaa dollaria kaudesta.

Niin no, ylempänä mainittiinkiin se, että Toskala saa kolmesta kaudesta 9,3 miljoonaa dollaria... Ei se keskiarvolla ole kuin karvan yli kolme miljoonaa. Mielestäni Toskala pelaa ensi kaudella arvoaan halvemmalla, joten agentti on varmaan nostanut tätä korttia neuvotteluissa palkkaa nostattamaan. Ja mitä järkeä siinä olisi, että otettaisiin riski päästää Toskala vuoden päästä hyvän kauden pelanneena muualle UFA:na? Siksi oli mielestäni hyvä tarjota vähän kermaa kakun päälle.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Niin no, ylempänä mainittiinkiin se, että Toskala saa kolmesta kaudesta 9,3 miljoonaa dollaria... Ei se keskiarvolla ole kuin karvan yli kolme miljoonaa.

Ei sitä palkkakattoaikana voi tuolla tavalla laskea noita sopimuksia. Se on se caphit mikä lasketaan ja vuoden päästä kun tämä uusi sopimus astuu voimaan niin se on neljä miljoonaa. Joka on mielestäni liikaa kun ottaa huomioon Masonin ja Bäckströmin uudet sopimukset.

Kenties Toronton olisi kuitenkin malttanut odottaa, että Toskala olisi edes pelannut pelin joukkueessa ennen kuin antaa noin ison sopimuksen ettei käy taas samoin kuin Raycroftin kanssa. Siitä kun ei ole takeita, että Toskalasta on hoitamaan ykkösmaalivahdin roolin joten siksi nykyinen sopimus on mielestäni liian arvokas Toskalalle.

Mutta voihan siinä hyvin käydä niin, että Toskala pelaa ensi kaudella unelmakauden ja voittaa Vezinat yms. jolloin tämä uusi sopimus näyttäisi liian halvalta. Mutta se jää nähtäväksi, tällä hetkellä olen kuitenkin sitä mieltä että Toskala sai näyttöihinsä nähden liian ison sopimuksen.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
Ei sitä palkkakattoaikana voi tuolla tavalla laskea noita sopimuksia. Se on se caphit mikä lasketaan ja vuoden päästä kun tämä uusi sopimus astuu voimaan niin se on neljä miljoonaa. Joka on mielestäni liikaa kun ottaa huomioon Masonin ja Bäckströmin uudet sopimukset.

Pitää kuitenkin ottaa huomioon että Toskalalla on takanaan n. 2,5-kertaisesti NHL-otteluita Masoniin tai Bäckströmiin nähden. Kokemus se on joka painaa.

Bäckströmillä vieläpä vain yksi kausi joka sekin tuli pelattua yhdessä NHL:n puolustavimmista joukkueista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh
Pitää kuitenkin ottaa huomioon että Toskalalla on takanaan n. 2,5-kertaisesti NHL-otteluita Masoniin tai Bäckströmiin nähden. Kokemus se on joka painaa.

Bäckströmillä vieläpä vain yksi kausi joka sekin tuli pelattua yhdessä NHL:n puolustavimmista joukkueista.

No eipä Toskalalla ole kuin 34 ottelua enemmän kuin Masonilla, joten eipä sitä kokemusta niin paljoa enempää ole että se oikeuttaisi tuon 1 miljoonaa kovemman palkan. Ja Bäckströmillä on tosiaan vain yksi kausi takana mutta heti voitti silti torjuntaprosenttitilaston.

Mutta sopimus on jo tehty joten se siitä. Turha siitä enää on jauhaa. Odotellaan kauden alkua ja toivotaan, että Toskala osoittaa olevansa tuon palkan arvoinen jatkossa.
 

CorporalSyd

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjois-New Yorkin joukkueet
No eipä Toskalalla ole kuin 34 ottelua enemmän kuin Masonilla, joten eipä sitä kokemusta niin paljoa enempää ole että se oikeuttaisi tuon 1 miljoonaa kovemman palkan. Ja Bäckströmillä on tosiaan vain yksi kausi takana mutta heti voitti silti torjuntaprosenttitilaston.

Mutta sopimus on jo tehty joten se siitä. Turha siitä enää on jauhaa. Odotellaan kauden alkua ja toivotaan, että Toskala osoittaa olevansa tuon palkan arvoinen jatkossa.

Jep, katsoinpa kieroon ja väärästä rivistä eli Masonilla oli enemmän otteluja kuin hoksasinkaan.

Silti olettaisin että tuolla kokemus-logiikalla palkka nostettiin noinkin korkealle, Toskalasta on vaikea uskoa että olisi vain tuurilla onnistunut kolmena kautena pelaamaan noinkin hyvin (vaikka pysyikin kakkosvahtina, torjunta-% > .900). Tai sitten vain agentti osasi vain pyytää oikein ja Toskalan saatavuus yhdistettynä Toronton maalivahtitarpeeseen määritti hinnan.

Mason ja Backström jäivät omiin jengeihinsä joten heidän markkina-arvoa ei mielestäni päästy kunnolla mittaamaan. Jos kaverit olisivat nyt saatavilla voisi hinta hyvinkin olla korkeammalla.
 

-OO-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Minä luulen että Toskalan palkkaan osaltaan vaikutti myös se että hän pystyi oikeastaan kahtena kautena peräkkäin peittoamaan varsin mukavaa palkkaa nauttivan Nabokovin (ennen loukkaantumistaan Toskala oli tälläkin kaudella Nabokovin edellä). Eihän sitä koskaan tiedä mutta minä luulen että Toskalan palkka on ihan kohdallaan, ja hän tulee olemaan se Vahti isolla V:llä jota Torontossa on odotettu.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös