Jukka Seppänen liigajoukkueen toimitusjohtajana

  • 79 666
  • 656

Gorbatjovi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, New Jersey Devils, JPS, Dream Theater. Ja #28
Ei tietenkään viedä päätäntävaltaa seuran ulkopuolelle, mutta niin sponsorit kuin kannattajatkin ovat melko tärkeä sidosryhmä, joita ilman jääkiekkojoukkue ei esimerkiksi toimi. Heillä on oikeus vaikuttaa, ja heidän pitääkin vaikuttaa. Jamie Carragher sanoi esimerkiksi Liverpoolista niin, että jos nyt jonkun riidan vuoksi FSG päättäisi potkia Jürgen Kloppin pihalle, niin kannattajat järjestäisi niin isot protestit, että seuran myynti pitäisi käynnistää viikoissa.

Sponsorit eivät heitä rahaa loputtomasti rahaa sponsorointiin vain, koska JYP. He haluavat vastinetta rahoilleen. Tällä hetkellä kukaan sponsori ei oikein saa sitä mitä tilaa. Nyt on juhlavuosi menossa, ja sekoilu ennennäkemättömällä tasolla.

Seppänen on itse sanonut, että haluaa jättäytyä taka-alalle, mutta ei selvästikään kykene sitä tekemään, koska näyttää ainakin ulospäin siltä, että hallitus tai hallituksen puheenjohtaja kävelee tarpeen tullen niin toimarin, utj:n kuin valmentajienkin yli. Jos kyseessä olisi pörssiyritys, niin sijoittajat karkaisi suurin joukoin tällaisen sekoilun vallassa olevasta yrityksestä. Jospa tässä tapauksessa ei karkaisi sijoittajat, mutta ihme on jos sponsoripuolella ei tosiaan katsota karvaasti tällaista menoa. Pitkästä aikaa oli toiveikaista tunnelmaa, rohkeutta pelissä...ja matto viedään alta joulukuussa.

Sanonpahan vielä senkin, että D Team/JYP-Akatemia toimivat vuosina 2008-2017. Tuon vuosikymmenen aikana tuli JYPille kaksi liigamestaruutta, neljä pronssia ja European Trophy. CHL voitettiin vielä seuraavana vuonna. 8 JYP-akatemian/D Teamin pelaajaa eteni NHL-sopimuksiin saakka, puhumattakaan liigapelaajista. Lakkautuspäätöksen jälkeisen vuoden CHL-voiton jälkeen ei ole JYPillekään mitään menestystä enää tullut. Silloin oli JYPillä peli-identiteetti, jota ajettiin sisään Akatemiassakin, varmaan junnuissakin. Oli selkeä pelaajapolku junnuista mestikseen ja mestiksestä liigaan. Väitän itse, että D Team/Akatemialla oli suuri vaikutus meidän menestysvuosiin. Sitä pitäisi ehkä harkita uudelleen heräteltäväksi, tosin ei hinnalla millä hyvänsä.
Sitä alamäkeä ja mistä se alkoi kun mietitään niin kyllä nousee JYP-akatemian alasajo esille vahvasti. Se kehityspolku kun katkesi niin vaikeeta on ollut ja seuran peli-identiteetti loistanut poissaolollaan. Voidaan siis sanoa, että Akatemian tuho oli koko JYPin tuho.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hiljaiseksi vetää ja nimenomaan tässä tapauksessa hyvässä mielessä nuo kommentit. Samassa veneessä me kaikki tässä ollaan ja ihan yhtä vähän/paljon meillä on mahdollista ollut vaikuttaa seuran ratkaisuihin, se on hyvä muistaa tässä tilanteessa. Kyse on kaikille niin tärkeästä ja rakkaasta asiasta, että tietyllä tapaa ymmärrän myös sen, että tunteiden vallassa lähtee herkemmin jo myös kohdistumaan turhautuminen muihin kannattajiin.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Useille yrittäjille tämä on merkittävä summa, joka annetaan pois. Olen itsekin sitä mieltä, että silloin, kun seura on hädässä, niin tuetaan. Nyt tämä "hätä" vaikuttaa kuitenkin täysin omalla perseilyllä tehdyltä usean vuoden aikana ilman mitään viestintää tai nöyryyden pilkahdustakaan kannattajien suuntaan, että tällainen toiminta ei ole kyllä millään tavalla omien arvojeni mukaista.
Koko viesti mielestäni täyttä asiaa, mutta tähän se kiteytyy. Aamen.

Ei tarvitse mennä montaa vuotta taaksepäin, kun korona jylläsi ja huoli seuran taloudesta oli sen takia suuri. Tässä omassa esimerkissäni nyt puhutaan huomattavasti pienemmästä summasta kuin mitä yritysten osalta puhutaan, mutta silti. Siihen aikaan Hurrikaanisydän kauppasi heijastimia, niitä saatiin myytyä X määrä ja kaikki rahat käytettiin erilaisiin JYPin fanituotteisiin. Tarkkoja summia mulla ei ole, mutta suhteutettuna puhutaan kuitenkin ihan mukavasta summasta.

Pointtina siis vaan itselläkin se, että tuollaisessa tilanteessa *kaikki* ovat valmiita omien mahdollisuuksiensa mukaan tukemaan seuraa rahallisesti sen minkä pystyvät. Jos nyt kävisi ilmi, että tämän kaiken perseilyn johdosta seura olisi rahallisesti ihan kusessa, niin en välttämättä laskisi noiden oikeiden sponsoreiden (yritykset, kokoluokasta riippumatta) varaan.
 

Baldrick

Jäsen
Hyvä nosto @KOLT ! Itsekin tilasin vaikka mitä roinaa, mille ei ollut edes käyttöä, koronavaikeuksien keskellä seuraa tukeakseni. Nyt taas on fiilis, että tekisi pikkuhiljaa mieli katkaista MTV Katsomo -tilauskin.

Edit. Ja monesta suusta on kyllä kautta aikain kuulunut sitä, että pienemmät sponsoritkin kannattajien ohella tuntuu olevan pakollinen paha JYPille ja näistä ei juuri vaikuteta välitettävän sen jälkeen, kun diili on tehty, välillä ei ennenkään. Luulin, että tämä henkilöityi hieman enemmän Tyniin.
 
Viimeksi muokattu:

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Edit. Ja monesta suusta on kyllä kautta aikain kuulunut sitä, että pienemmät sponsoritkin kannattajien ohella tuntuu olevan pakollinen paha JYPille ja näistä ei juuri vaikuteta välitettävän sen jälkeen, kun diili on tehty. Luulin, että tämä henkilöityi hieman enemmän Tyniin.
Tähän on ehkä oman kokemuksen kautta (ei ihan tuoreita enää) sanottava, että suht pienenä sponsorina ei itsellä ollut tuolloin valittamista toimiston väen kanssa. Hyvin toimi kaikki se, mikä pitikin, enkä tosiaan tuota yo. kuvauksen mukaista kokenut. Luulen, etten tosin ollut kovin vaativa sponsori.

Tosin en minä odottanutkaan, että toimston väki alkaisi kovin paljon hallituksen touhuja avaamaan. Tällä hetkellä tuo oma kriittisyys kohdistuu yksinomaan hallitukseen ja urheilutoimenjohtajaan.
 

Tepi#45

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä sen verran vielä tuohon lisäisin yrityskulmalla väitteen, että ei siellä oikeasti tänä päivänä suurin osa tukijoista ajattele, että nytpä laitan kymppitonnin tai kaksi ja saan ihan helvetisti tällä nerokkaalla markkinoinnilla lisää myyntiä omaan kioskiin. Juu ei.

Kyllä nämä tehdään tässä mittakaavassa pääasiassa rakkaudesta seuraan. En usko, että tuo rakkaus on ehdotonta.

Mistäkö nämä ajatukset? Omasta kokemuksesta yrittäjänä. Vaikka vaihtoehtona olisi vaikka tuo sama raha kuitata osinkoina omaan taskuun, niin tuntuipa hienolta antaa seuralle jotain, jolta on itsekin saanut niin paljon. Ja vielä kummipelaaja! Olihan se hiton hienoa, kun oman firman logo oli siellä numeron alla.

Ei sillä mitään tekemistä liiketoiminnan kasvattamisen kanssa ollut. Tasan yksi tuttu huomasi koko asian. Mutta itselle helvetin iso juttu. Joka euron arvoinen silloin.

Tekisinkö nyt saman valinnan? En. En koe saaneeni tuosta organisaatioista kuin... No, mitä ne nyt oli? Ihokkaita revittäväksi?

Tässä on hitonmoinen yhteisö, joka tuntuu nyt suurilta johtajilta unohtuneen kauan sitten. Sen kun menetät, niin voit keskittyä muihin kuvioihin ja yhtä paljon kuin muistellaan mestaruuksia, muistellaan sitä, miten helvetissä asiat saatiin, Eppu Normaalia lainatakseni, päin vittua.
Amen veli. Vähän kuin omia ajatuksia lukisi.

Kyllä se sponsorirahan lappaaminen seuralle on välittämisen osoitus. Ei sitä rahaa mainostamalla takaisin saa.

Olen jutellut töiden ohessa kahden yrityksen edustajan kanssa, jotka JYPin matkassa on olleet jo jonkin aikaa.

Toinen ilmoitti että "yhteistyö" loppuu ja toinen on todennäköisesti jatkamassa.

Kyllä tämä huikea juhlakausi puhuttaa ja herättää ainakin tunteita. Ei ehkä pääsääntöisesti sellaisia mitä JYP toivoisi.
 

Hurricane

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, NY Rangers, Suomi.
Ihan mielenkiinnosta, oletko itse sponsoroinut JYPiä tuhansilla tai kymmenillä tuhansilla euroilla? Sama kysymys @JypFabu :lle. Vähän nyt tuntuu, että tällaista "jatkakaa vaan rahan kippaamista tuohon paskaan älkäälä kyselkö" kommentointia tulee helpommin sieltä, jotka eivät samoissa määrin yrityksensä rahaa JYPiin käytä. Oikeus siihen toki on, mutta välttämättä sen sponsorin saappaisiin ei osata aina astua. '

Toisaalta samat täällä sitten kommentoi, että Seppänen voi päättää ja on aina oikeassa, koska rahoittaa seuraa. Tuossa on ehkä pieni ristiriita; jos laitat vähemmän rahaa, niin pidä suusi kiinni ja jatka rahoittamista. Jos taas laitat enemmän rahaa ja esiinnyt pääomistajana, niin anna mennä vaan, koska "sä voit".

Useille yrittäjille tämä on merkittävä summa, joka annetaan pois. Olen itsekin sitä mieltä, että silloin, kun seura on hädässä, niin tuetaan. Nyt tämä "hätä" vaikuttaa kuitenkin täysin omalla perseilyllä tehdyltä usean vuoden aikana ilman mitään viestintää tai nöyryyden pilkahdustakaan kannattajien suuntaan, että tällainen toiminta ei ole kyllä millään tavalla omien arvojeni mukaista.

Seppänen itse vertasi tätä "tavalliseen pk-yritykseen". Jos ostat yritykseltä palvelua vaikka kuukausihinnalla ja yritys ei sitä toimita, ajatteletko, että "Hitto, niillä on nyt vaikeaa. Maksanpa enemmän, josko saavat vaikeutensa voitettua". Sama jatkuu vuosia. Et saa minkäänlaista kelvollista selitystä perseilylle. Mitä teet?

Olet oikeassa, että ylimielisyys on subjektiivinen käsite. Osan JYP-johdon (Seppänen, Viitanen) ylimielisyys on omat rajani ylittänyt kauan sitten.
Olen. Hieman eri kulmalla mutta kyllä se viisinumeroinen summa on. En oikeastaan hakenut kirjoituksellani yksittäistä päätöstä vaan tätä lietsontaa että boikotoidaan. Entä jos mieluummin yhdistetään voimat ja viestitään seuralle että mihin olemme tyytymättömiä. Jos hiljaisesti vaan äänestetään jaloilla ja lompakolla, niin se pahentaa syöksyä vaan ei korjaa tilannetta. Jokaisen oikeutta tehdä kuten haluaa en tietenkään kiistä.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen. Hieman eri kulmalla mutta kyllä se viisinumeroinen summa on. En oikeastaan hakenut kirjoituksellani yksittäistä päätöstä vaan tätä lietsontaa että boikotoidaan. Entä jos mieluummin yhdistetään voimat ja viestitään seuralle että mihin olemme tyytymättömiä. Jos hiljaisesti vaan äänestetään jaloilla ja lompakolla, niin se pahentaa syöksyä vaan ei korjaa tilannetta. Jokaisen oikeutta tehdä kuten haluaa en tietenkään kiistä.
Kiitokset tarkennuksesta. Halusin tosiaan ymmärtää paremmin, mistä lähtökohdista sponssauksen lopettamista kritisoidaan.

Lainatusta olen myös samaa mieltä. Kyllä asia pitäisi tehdä juuri noin. Kerrotaan tyytymättömyydestä hyvissä ajoin. Mihin se kohdistuu ja mitä siitä seuraa. Annetaan riittävästi aikaa seuralle vastata tai korjata tilanne. Jos ei auta, niin sitten on kunkin oma asia päättää, mitä rahoillaan tekee.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
No nyt en kyllä saa kiinni miten tuon onnistuit noin vääntämään? Eihän siinä päätäntävallasta ole kyse. Siinä kohtaa, kun sponsorit tai ns. "tavalliset asiakkaat" saavat seuran toiminnasta kuvan, että kukaan ei tiedä mihin ollaan menossa, eikä mistään välity mikään suunnitelmallisuus, niin totta helvetissä siihen reagoidaan.

Kiitos korjauksesta, jotta minäkin asiaa ymmärsin. Tuo ajatus on siinä mielessä vähän kökkö, että tässähän se raha on mutka seuran ohimolla, eli tunkee kuitenkin omalla "asiantuntemuksellaan" määrittämään toimintaa ja valintoja. Homman heikkous piilee siinä, että kun niitä sponsseja on useampia, eli niitä mutkia ohimolla on useampia ja jokaisella oma näkemyksensä ja "ehtonsa" kannattaa, se johtaa kaaokseen.

Näin minä kirjoituksen koin, elämässä kun on tullut osuttua jos johonkin sählinkiin mukaan ja osuin aikoinaan yhden elokuvan tekoprosessiin sotkeutumaan, sen toki piti olla ohjaaja kurssin tms. vastaavan lopputyö, mutta Törhönen, joka silloin Taikin reksi, veti hommalta rahoituksen alta, tyylin ketä muka kiinnostais. Työ oli kuitenkin kokelaalle kaikki kaikessa ja saatiin yksityisen rahan puolelta rahoitusta projektiin, eli kaikki hyvin, mutta kun ei ollutkaan. Tulema kun oli, että "rahamiehet" kokivat välittömästi olevansa tuottajia, joilla on valta näpeissä ja vaatimukset tapissa, paha vaan, kun toisistaan täysin poikkeavat. Siinä sai ohjaaja kokelas karua oppia alastaan. Valmista toki tuli, mutta kun kyse oli trilogiasta saatoin ihan omin silmin todeta, mitä paskaa oli tulos, kun varsinaiselta tekijältä vietiin valta työhön käsistä.

Oman kokemusmaailman pohjalta minä siis tuota asiaa katselen, kun nähnyt on yhtä toista tässä maailmassa.

Tottakai selvä on, jos sponsseilla menee usko sponssattavaansa, vie sen sponssinsa pois. Se on takaisku, ei katastrofi. Niin sponssit, kuin katsojat on lopulta tässä maassa menestysuskovaisia ja menestys on kuin kärpäspaperi keittiössä.

Ajoin siis takaa sitä, että seura sisällään setvii valtasuhteet ja luo kehityspolut ja seuran työ ja osaaminen asiassaan kyllä tuo ne sponssit takaisin ylläolevan kausaliteetin mukaisesti. Ehkä JYP jopa kurimuksessaan ansaitsee nämä katovuotensa ja heinäsirkkaparvet, kun omalla työllään ne on ansainnutkin. Omalla työllä sen on kuitenkin niistä myös noustava, teki sponssit ihan mitä tahansa, sillä sponssit hakee näkyvyyttä, paistattelua menestyksen aalloilla, mutta ei ne sitä menestystä oikeasti luo, siksi seura on ainoa toimija, jonka toimillaan se menestys pitää luoda.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
oletko itse sponsoroinut JYPiä tuhansilla tai kymmenillä tuhansilla euroilla? Sama kysymys @JypFabu :lle.

Kiistatta mielenkiintoinen kysymys, johon en osaa vastata. Niitä vuosia kun on niin hirmuisa määrä, vaikka taatusti mikään suuri rahoittaja en kerralla ole koskaan ollutkaan, vaan sillä mikä kulloinkin on ollut mahdollista laittaa, tuntuu kyllä ylivoimaiselta antaa edes mitään sinnepäin summaa, tässä tässä kun on rahan arvo, jopa valuutta matkalla muuttunut. Sanotaan niin, että sen minkä on kulloinkin pystynyt on laittanut. Edes laittamatta mitään keskialue postikorttia mukaan wink! wink! saatteella.
 

Huikko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp Jyväskylä, Detroit Red Wings, Tre Kronor
Kauniita ajatuksia, mutta numeroita siellä lasketaan toimistolla eikä mitään kannatusromantiikkaa. Koskisen myyntitavoite on napsua kovempi, jos sponsseja putoaa kelkasta.

Piensponsori heittää rahansa kaivoon. Se on totta, mutta piensponsorikaan ei halua logoaan lehteen negatiivisten raiskausepäily- tai kriisijoukkueotsikoiden alle. Nolla voi olla ihan ok, kun on omasta mielestään ns. hyvällä asialla.

Se, että asiakastapaamisessa on Aamulehti levällään ja firman logo Lahtisen paidassa ei ole enää nollaa.

Tiivistettynä: Vetäkää JYPin nimi ja logo vaikka suomi-sarjaan ja pysykää negatiivisessa julkisuudessa vuodesta toiseen - mutta minun henkilönä tai yhteistyöyrityksen arvojen kautta ei tarvitse siihen enää osallistua.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olen. Hieman eri kulmalla mutta kyllä se viisinumeroinen summa on. En oikeastaan hakenut kirjoituksellani yksittäistä päätöstä vaan tätä lietsontaa että boikotoidaan. Entä jos mieluummin yhdistetään voimat ja viestitään seuralle että mihin olemme tyytymättömiä. Jos hiljaisesti vaan äänestetään jaloilla ja lompakolla, niin se pahentaa syöksyä vaan ei korjaa tilannetta. Jokaisen oikeutta tehdä kuten haluaa en tietenkään kiistä.
Täyttä asiaa. Lähes jokainen JYPin yhteistyökumppani ajattelee onneksi samalla tavalla. Siellä kyllä ilmaistaan tyytymättömyyttä ja keskustellaan asioista, mutta ei olla jättämässä seuraa pulaan vaikeuksien keskellä.
 

Baldrick

Jäsen
Kiitos korjauksesta, jotta minäkin asiaa ymmärsin. Tuo ajatus on siinä mielessä vähän kökkö, että tässähän se raha on mutka seuran ohimolla, eli tunkee kuitenkin omalla "asiantuntemuksellaan" määrittämään toimintaa ja valintoja. Homman heikkous piilee siinä, että kun niitä sponsseja on useampia, eli niitä mutkia ohimolla on useampia ja jokaisella oma näkemyksensä ja "ehtonsa" kannattaa, se johtaa kaaokseen.

Näin minä kirjoituksen koin, elämässä kun on tullut osuttua jos johonkin sählinkiin mukaan ja osuin aikoinaan yhden elokuvan tekoprosessiin sotkeutumaan, sen toki piti olla ohjaaja kurssin tms. vastaavan lopputyö, mutta Törhönen, joka silloin Taikin reksi, veti hommalta rahoituksen alta, tyylin ketä muka kiinnostais. Työ oli kuitenkin kokelaalle kaikki kaikessa ja saatiin yksityisen rahan puolelta rahoitusta projektiin, eli kaikki hyvin, mutta kun ei ollutkaan. Tulema kun oli, että "rahamiehet" kokivat välittömästi olevansa tuottajia, joilla on valta näpeissä ja vaatimukset tapissa, paha vaan, kun toisistaan täysin poikkeavat. Siinä sai ohjaaja kokelas karua oppia alastaan. Valmista toki tuli, mutta kun kyse oli trilogiasta saatoin ihan omin silmin todeta, mitä paskaa oli tulos, kun varsinaiselta tekijältä vietiin valta työhön käsistä.

Oman kokemusmaailman pohjalta minä siis tuota asiaa katselen, kun nähnyt on yhtä toista tässä maailmassa.

Tottakai selvä on, jos sponsseilla menee usko sponssattavaansa, vie sen sponssinsa pois. Se on takaisku, ei katastrofi. Niin sponssit, kuin katsojat on lopulta tässä maassa menestysuskovaisia ja menestys on kuin kärpäspaperi keittiössä.

Ajoin siis takaa sitä, että seura sisällään setvii valtasuhteet ja luo kehityspolut ja seuran työ ja osaaminen asiassaan kyllä tuo ne sponssit takaisin ylläolevan kausaliteetin mukaisesti. Ehkä JYP jopa kurimuksessaan ansaitsee nämä katovuotensa ja heinäsirkkaparvet, kun omalla työllään ne on ansainnutkin. Omalla työllä sen on kuitenkin niistä myös noustava, teki sponssit ihan mitä tahansa, sillä sponssit hakee näkyvyyttä, paistattelua menestyksen aalloilla, mutta ei ne sitä menestystä oikeasti luo, siksi seura on ainoa toimija, jonka toimillaan se menestys pitää luoda.
Ei kai tässä kukaan ole seuralle ukaaseja antamassa, että MITEN asiat pitää tehdä tai muuten menee rahahanat kiinni? Kuten sanoit, JYPin on ihan itse omalla työllään ansaittava ne tuet — tällä hetkellä se ei ole ansainnut ja siksi moni harkitsee vetäytymistä. Kyseessä kun ei kuitenkaan ole mikään itsestä riippumaton tilanne ja esim. loukkien sävyttämä kausi, vaan pitkä itseaiheutettu kriisien täyteinen ajanjakso.

Toivotaan, että JYPin peli-ilme kentällä näyttää jo tulevissa peleissä paremmalta. Se riittänee jo ansaitsemaan tukea ja estämään joukkopaon. Ei tarvitse edes mitään kummoista voittokulkua, kunhan peli näyttäisi siltä, että joukkueeseen voi taas uskoa, että siellä yritys on kovalla tasolla. Ei sitten tarvitse enää kenenkään murehtia rahahanoista tai keksiä itselleen muuta tekemistä.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Minulle on nyt hieman vaikea päästä jyvälle @JypFabu :n ajatuksista.

Sen haluaisin kuitenkin todeta, että kovin mustavalkoiselta vaikuttaa käsitys kannattajista ja sponsseista gloryhuntereina. Tässäkin ketjussa on tainnut jo pariin kertaan tullut todettua, että tukea tulee, kun on aito hätä ja asioiden korjaamiseen uskotaan.

Toinen on sitten tuo ajatus siitä, että sen pitäisi olla kaikkivaltias-Jukka, joka "laittaa kaiken vielä kuntoon". Lainasin Studio Julmahuvin maatalon isäntää tarkoituksella. Hänhän tuumasi myös "älä sano mitään!". Lopuksi päätyi avannon kautta baariin.

Eikö siis voi olla niin, että nyt olisikin joku muu parempi ohjaamaan laivan pois karilta? En sano, ettei se Seppäseltä voi onnistua, mutta ei tuo ulospäin kovin vakuuttavalta touhulta näytä.

Enkä muuten usko, että siellä soonsorit tulee sanomaan pelitavasta isompia. Hyvä, jos esittävät huolensa.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Eikö siis voi olla niin, että nyt olisikin joku muu parempi ohjaamaan laivan pois karilta? En sano, ettei se Seppäseltä voi onnistua, mutta ei tuo ulospäin kovin vakuuttavalta touhulta näytä.

Lainaan vaan osan, kun tämä on akuuttia nyt.

Onko jossain ilmitullut taho, jolla on osaaminen omistautuminen ja resurssit olla vastaehdokas? Nimiä tiskiin, muuten tämä ei sisällä lauseena mitään.

JYPillä ei ole tällä hetkellä aito hätä, mutta vakava paikka, koska yhtenäisyys näkyy puuttuvan niin katsomossa kuin sponsoreissakin. Yleensä fiksut uhan edessä yhdistyy siihen johtoon joka on olemassa ja läiskii toisiaan amaryllixin mädillä kaloilla kun uhka on ohi.

Tässä vaiheessa oikeastaan mikään ei voi vielä näyttää ulospäin vakuuttavalta, jos näyttäisi nämä kaikki debatoinnit olisivat jääneet tänne näpyttelemättä, mun on vaikea keksiä syytä, ettei tätä oivalleta ollenkaan. Asioita tehdään tällä hetkellä median ja somen tutkan alla, koska asiat ovat sellaisia, että ne vaatii rivien oikomista strategisessa päämajassa, jos sanotaan, että jotkut asiat kuuluu koppiin, tämä ei niistä juuri poikkea.

Roudasta rospuuttoon tosiaan kuvaa hyvin ehkä kumminkin hysteeristä kannattajaa ja sponssia, tuossahan on tuo viite väärän puun haukkumisen merkityksestä filosofisella tasolla läsnä, vähän sama, kun nuorna omenavarkaissa kaverini ravisteli koivua pimeässä kiroten kun ei omenaa putoa, jäätiin kiinni, mutta vailla seuraamuksia, kun omistaja ei naurultaan kyennyt edes torumaan. Hävetti, mutta opinpahan, ettei se rosvojen elämäkään pelkkää herkkua ole, joten anti olla se.
 

KOLT

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tässä vaiheessa oikeastaan mikään ei voi vielä näyttää ulospäin vakuuttavalta, jos näyttäisi nämä kaikki debatoinnit olisivat jääneet tänne näpyttelemättä, mun on vaikea keksiä syytä, ettei tätä oivalleta ollenkaan. Asioita tehdään tällä hetkellä median ja somen tutkan alla, koska asiat ovat sellaisia, että ne vaatii rivien oikomista strategisessa päämajassa, jos sanotaan, että jotkut asiat kuuluu koppiin, tämä ei niistä juuri poikkea.
Mulla olis yks ihan villi heitto boksin ulkopuolelta, millä jotain osoitusta vakuuttavuudesta voisi antaa. Seuran tapa viestiä. Ihan itse ovat ajaneet itsensä omalla viestinnällään (tai viestimättömyydellä) siihen, että tämä tilanne näyttää entistäkin paskemmalta.

Jokaista yksityiskohtaa ja merkintää ei tietenkään julkisuuteen voi kertoa eikä kuulukaan, mutta luulisi tässä olevan muitakin vaihtoehtoja kuin se toinen ääripää.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
JYPillä ei ole tällä hetkellä aito hätä, mutta vakava paikka, koska yhtenäisyys näkyy puuttuvan niin katsomossa kuin sponsoreissakin. Yleensä fiksut uhan edessä yhdistyy siihen johtoon joka on olemassa ja läiskii toisiaan amaryllixin mädillä kaloilla kun uhka on ohi.


Roudasta rospuuttoon tosiaan kuvaa hyvin ehkä kumminkin hysteeristä kannattajaa ja sponssia, tuossahan on tuo viite väärän puun haukkumisen merkityksestä filosofisella tasolla läsnä, vähän sama, kun nuorna omenavarkaissa kaverini ravisteli koivua pimeässä kiroten kun ei omenaa putoa, jäätiin kiinni, mutta vailla seuraamuksia, kun omistaja ei naurultaan kyennyt edes torumaan. Hävetti, mutta opinpahan, ettei se rosvojen elämäkään pelkkää herkkua ole, joten anti olla se.
Paitsi tietty sellaisessa tapauksessa, että se olemassa oleva johto on juuri se perimmäinen uhka....
... ja liekö kovin hysteerinen se sponssi, jos nyt sponssilla tarkoitetaan yhteistyökumppania, joka maksaa näkyvyydestä tai muusta luvatusta tai odottamastaan vastineesta, joka tässä tilanteessa toteaa, että nyt ei oikein tule tuosta vastinetta, ehkäpä etsinkin muita yhteistyökumppaneita, joiden rinnalla saan paremmin vastinetta sijoitukselleni.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Paitsi tietty sellaisessa tapauksessa, että se olemassa oleva johto on juuri se perimmäinen uhka....

Sitten väitteen esittäjälle jää todistustaakka, että näin on ja vaikka näin olisi, pitää olla olemassa se uskottava vaihtoehto esittää.

Muutoinhan tuo on vain populistista jupinaa vailla mitään millä korjaavaa tai parempaa saisi aikaan.

Oliko @Hiki-Pena , joka laittoi tuon mietelmän, kuinka nousun uusiminen samalla mestarilla olisi jotenkin tieteen vastaista ja sisälsikin ihan asiaa viestinsä, mutta, en tuota ostanut tässä casessa koska, Seppänen teki sen mission, mutta Seppänen ei sitä tuhonnut, vaan siirtyi takavasemmalle, jättäen kentän toisten hoidettavaksi. Toisten hoidon tuloksia ollaan nautittu jo kohtuu monta kautta ja nautitaan edelleen, koska laiva ei ikinä käänny omaa sädettään vastoin. Sen, että Seppänen ottaa taas vetovastuun, koen omistautumisena ja uskollisuutena, joka lisää luottoa ja uskoa.

Minun tulkinta asiaan on, että Seppänen on taas kerran se primus motor, joka laivan kääntää jos kukaan, tällä kertaa se oleellinen seuraa sitten siinä hetkessä, jääkö kipparin lakki tahoille, jotka ymmärtää sen velvoitteen ja osaamisvaateen, eli toiko mission tuho siinä mielessä oppia kantapään kautta.

Kuten olen pyydellyt aika moneen kertaan, onko esittää mitään tahoa joka realistisesti kykenee samaan, eikä ole mielikuvitusolento tai taho, enkä ole saanut ainoatakaan uskottavaa vastausta kysymykselle, niin järki sanoo, että tämän päällikön jonoon minä menen seisomaan, joka on a) olemassa b) osoittanut, että visiot on muutakin kuin hienolta kuulostavia suunnitelmia. Se akatemiakin, jota täällä nyt joukolla kehutaan sattui olemaan myös Seppäsen visio, mutta sitten joku katsoi, että yhden kärkihepan hinnalla ei moista kannata pitää pystyssä. Ehkä oikeasti oli liian kallis, en vastaan tässä väitä, mutta kyllä se myös tuotti kiistatta ja toi kilpailuetua, jota taas ollaan etsimässä hänen visiollaan.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onko jossain ilmitullut taho, jolla on osaaminen omistautuminen ja resurssit olla vastaehdokas? Nimiä tiskiin, muuten tämä ei sisällä lauseena mitään.
Niin, minä olen sinulle aiemmin kyllä nimiä laittanut. Sen sijaan, että vastaat tuolla samalla kysymyksellä toistuvasti, haluaisin ymmärtää, oletko sinä sitä mieltä, että kukaan muu kuin Jukka itse ei voi JYPiä pelastaa? Tai tehdä sen paremmin?

Nythän tuo sinun vastaus ei sisällä yhtään mitään.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Oliko @Hiki-Pena , joka laittoi tuon mietelmän, kuinka nousun uusiminen samalla mestarilla olisi jotenkin tieteen vastaista ja sisälsikin ihan asiaa viestinsä, mutta, en tuota ostanut tässä casessa koska, Seppänen teki sen mission, mutta Seppänen ei sitä tuhonnut, vaan siirtyi takavasemmalle, jättäen kentän toisten hoidettavaksi. Toisten hoidon tuloksia ollaan nautittu jo kohtuu monta kautta ja nautitaan edelleen, koska laiva ei ikinä käänny omaa sädettään vastoin. Sen, että Seppänen ottaa taas vetovastuun, koen omistautumisena ja uskollisuutena, joka lisää luottoa ja uskoa.
Olet sinä kyllä yhden sortin seppä vääntelemään toisten kirjoituksia omaan agendaasi sopivaksi. No, tulosvastuseenhan siitä pääsee.

Noususta samalla mestarilla en ole sanonut sanaakaan. Epätodennäköisenä sitä tosin pidän.

Tieteen vastaista? Referoin Jim Collinsin tunnustettuja tutkimuksia kirjoituksessani. Syitä siitä, miten menestys tuhotaan ja minkälaista johtajuutta vaatii menestyminen.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Täyttä asiaa. Lähes jokainen JYPin yhteistyökumppani ajattelee onneksi samalla tavalla. Siellä kyllä ilmaistaan tyytymättömyyttä ja keskustellaan asioista, mutta ei olla jättämässä seuraa pulaan vaikeuksien keskellä.
Kyllä monessa on tosiaan isosti kritiikkiä, että missä mennään ja jopa mietitään homman järkevyyttä, mutta minunkin ymmyksen mukaan suurinosa kuitenkin jatkamassa.

Esim eräs iso sponsori on aika tulikiven katkuistakin viestiä seuran johdolle laittanut, mutta ovat jatkamassa ensi kaudellakin samanlaisella panostuksella kuin nyt. Tämä on myös minun mielestäni oikea tie, kertoa asiat suoraan ja kovaa, mutta kantaa ainakin vielä niitä euroja. Mikäli kritiikki menee kuulumattomiin korviin, sitten asia voi olla jo eri. Ainakin ensi kaudella tilanne kuitenkin vielä kohtuu stabiili, väitän minä.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
JYPillä ei ole tällä hetkellä aito hätä, mutta vakava paikka, koska yhtenäisyys näkyy puuttuvan niin katsomossa kuin sponsoreissakin.
Miten niin katsomossa? Tuohan useita vuosia jo ollut hyvää ja mennyt eteenpäin. Täällä nostellaan jotain kivikautisia riitoja uudestaan estradille, vaikka sellaista ei ole.

Joku voisi sanoa, että nykyää ainoa hajottava syy on katsomorakenne, joka ei mahdollista yhtenäistä toimintaa. Tästäkin täällä usein ollut juttuja ja myös siitä, että @Hurrikaanisydän teki aktiivien kautta ehdotuksen, mikä sisälsi useita vaihtoehtoja miten katsomo saadaan yhtenäiseksi menettämättä lukumääräisesti paikkoja.

Mitä muuten yhtenäisyyteen tulee JYP tehnyt tämän ihan itse. Yhtenäisyys oli Koronan jälkeen myös täällä sidosryhmien ja seuran välillä tasoa parasta ja korkeinta koskaan, jonka perään olisi ollut hyvä rakentaa. Seura kuitenkin lahjakkaasti sekoilemalla hajoittaa tätä yhteisöllisyyttä ja luo kysymysmerkkejä.

Helpoin korjaustoimenpide olisi avoin ja rehellinen viestintä. Eipä ole nähty, valitettavasti. Ymmärrän aivan täysin niin kannattajien kuin muiden sidosryhmien närkästymisen ja tämän yhteisöllisyyden rakoilun, syy puhtaasti kuitenkin vain ja ainoastaan seurassa.

Lahjakkaasti sössitty korkeimmillaan ollut yhteisöllisyys tähän pisteeseen. Peilejä seurajohdolle, jos jonnekin.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Olet sinä kyllä yhden sortin seppä vääntelemään toisten kirjoituksia omaan agendaasi sopivaksi. No, tulosvastuseenhan siitä pääsee.

Noususta samalla mestarilla en ole sanonut sanaakaan. Epätodennäköisenä sitä tosin pidän.

Tieteen vastaista? Referoin Jim Collinsin tunnustettuja tutkimuksia kirjoituksessani. Syitä siitä, miten menestys tuhotaan ja minkälaista johtajuutta vaatii menestyminen.

Sori, jos koit, että kirjoitustasi vääntelin. Se ei ollut tarkoitukseni, vaan verrata sen sisältöä siihen realismiin mikä JYPillä on nyt käsissään ja oleviin todellisiin vaihtoehtoihin. Tieteen vastastaista oli läppähenkisesti siihen peilaten, voiko Seppänen onnistua uudemman kerran, vaikka on jo kerran toteuttanut, jota vastaan tuo Jim Collinsin tutkimus referoi. Oletan, että tuo tutkimus on nimenomaan business maailman lain alaisuuksien tutkintaa, Suomalaisen lätkäjengin, vaikka näennäisesti businesta onkin, toimintaympäristö kyllä tuosta poikkeaa. Silti, tutkimus itsessään on asiaa ja minusta oli hienoa, että sen ilmoille laitoit.
 

Kideradio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Sitten väitteen esittäjälle jää todistustaakka, että näin on ja vaikka näin olisi, pitää olla olemassa se uskottava vaihtoehto esittää.

Muutoinhan tuo on vain populistista jupinaa vailla mitään millä korjaavaa tai parempaa saisi aikaan.
Hyvin sä vedät, miten todistaa, että joku onnistuu tulevaisuudessa, sen paremmin nykyinen kuin vaihtoehtoinen johtokaan, kun jo tulevaisuuden ennustaminen itsenään on yksi vaikeimpia taitolajeja ;)

Ja jos tässä sun "valintoja" komppaa, niin vaikeaa on visionäärille ollut tässä hetkessä löytää sellaista veijaria, joka visiosta jotain konkreettista olisi pystynyt rakentamaan ja ne aikaisempienkin visioiden tuotokset söivät aikalailla pääomat tyhjiin muutamassa vuodessa (mitä nyt KHL:n hullut vuodet hetken purtta kannattelivat).

Ehkä nyt kannattaisi myös visioida siihen kiekon ympärille jotain, millä takaisi toimintaedellytyksiä omistajien kukkaroa laajemmin.
 

Hiki-Pena

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Sori, jos koit, että kirjoitustasi vääntelin. Se ei ollut tarkoitukseni, vaan verrata sen sisältöä siihen realismiin mikä JYPillä on nyt käsissään ja oleviin todellisiin vaihtoehtoihin. Tieteen vastastaista oli läppähenkisesti siihen peilaten, voiko Seppänen onnistua uudemman kerran, vaikka on jo kerran toteuttanut, jota vastaan tuo Jim Collinsin tutkimus referoi. Oletan, että tuo tutkimus on nimenomaan business maailman lain alaisuuksien tutkintaa, Suomalaisen lätkäjengin, vaikka näennäisesti businesta onkin, toimintaympäristö kyllä tuosta poikkeaa. Silti, tutkimus itsessään on asiaa ja minusta oli hienoa, että sen ilmoille laitoit.
Kuten tuossa yllä kirjoitin tutkimuksissa ei käsitelty sitä, voiko yksittäinen johtaja onnistua uudelleen.

Tuo "tämä meidän bisneshän on muuten niin erilaista, kuin mikään muu, ettei täällä toimi samat lainalaisuudet" on hyvin suosittu vastareaktio muutokselle millä tahansa toimialalla.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Puola
  • 1.04
  • 14.00
  • 24.00
Sveitsi vs Iso-Britannia
  • 1.02
  • 16.00
  • 30.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös