Suomen presidentinvaali 2024

  • 649 986
  • 6 695

PtG

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Edmonton, FC Pojat
Mika Aaltola IS:lle: Tästä syystä olen kallistumassa presidenttiehdokkuuden puolelle Mika Aaltola IS:lle: Tästä syystä olen kallistumassa presidenttiehdokkuuden puolelle

Aaltola siis lähteneet kisaan mukaan. Nyisellä ehdolasasettelulla menee heittämällä kärkipäähän Rehnin kanssa. Toivottavasti vaalit eivät mene blokki vaaleiksi vaan äänestetään parasta presidenttiä Suomelle.

Puolisikon valmistautuu jo mahdolliseen "ensimmäiseen naiseuteen".

 
Suosikkijoukkue
Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
Puolisikon valmistautuu jo mahdolliseen "ensimmäiseen naiseuteen".

Ei s****na. Vaikka Urpilainen mieluummin pressaksi kuin nämä pakotetut narsistit.
 

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Tottakai tämä pitää dokumentoida:


Kapteeni Hjallis Hjarkimov avasi siis kampanjansa. Saa nähdä, mitä tuleman pitää. Oikeinko pari prosenttia äänistä.

Arvelisin, että Hjalliksen kannattaisi markkinoida ajatusta Liigan avaamisesta. Tekisi Jokereillekin muunkin kuin karhunpalveluksen. Oikeastaan muuta kontribuutiota tämän kaverin ehdokkuudelle on vaikea nähdä.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Mika Aaltola IS:lle: Tästä syystä olen kallistumassa presidenttiehdokkuuden puolelle Mika Aaltola IS:lle: Tästä syystä olen kallistumassa presidenttiehdokkuuden puolelle

Aaltola siis lähteneet kisaan mukaan. Nyisellä ehdolasasettelulla menee heittämällä kärkipäähän Rehnin kanssa. Toivottavasti vaalit eivät mene blokki vaaleiksi vaan äänestetään parasta presidenttiä Suomelle.
Nyt kun näin uutisen, niin meni omassa pollissa Haaviston ohi. Kyllähän tässä mielestäni pätevintä presidenttiä etsitään, eikä niinkään sitä poliittista taustaa.

Niinistö tuntuu olevan nyt Ahtisaaren jälkeen ensimmäinen valtiomies hommassaan, kun taas Halonen tuossa välissä oli oikeastaan sellainen demariarvojen pehmeä rautarouva.

1. Aaltola
2. Haavisto
3. Stubb
4. Urpilainen
5. Rehn

Halla-aho ja Hjallis olisi hyvä saada mukaan, jotta näistä saadaan mielenkiintoiset.
 

MegaForce

Jäsen
Ei vihreitä ole tainnut venäläisyys paljon painaa, vaan enemmänkin ideologinen ydinvoiman vastustaminen. 2014 hallituksesta lähteminen yhteydessä oli tietysti luontevaa vastustaa hanketta mukamas senkin takia, että Rosatom oli vahvasti siinä mukana.
Jos venäläiset olisivat toimittaneet Suomeen sata tuulivoimalaa tulloin, niin kuka uskoo, että Vihreät olisi kaataneet hankkeen koska venäläiset...


Kun vihreät lähti hallituksesta 2002 ydinvoiman vuoksi, niin eipä Olkiluoto 3:n kohdalla tainnut olla mitään venäläiskysymystä...
Vihreillä on ollut aina selkeä Venäjä-linja, ja kannattaneet Suomen NATO-jäsenyyttä.
 

JZZ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
Vihreillä on ollut aina selkeä Venäjä-linja, ja kannattaneet Suomen NATO-jäsenyyttä.
Ja nimenomaan silloin kun kukaan muu ei nähnyt mitään turvallisuuspoliittista ongelmaa venäläisessä ydinvoimalassa (Rehn ja Vapaavuori nyt suurimpina vetureina), oli se vihreillä suurin syy voimalan hylkäämiseen: Vihreät lähtee hallituksesta, jos ydinvoimalupa hyväksytään
Huom, tässä vaiheessa Venäjä oli jo valloittanut Krimin, eli ei voida puhua edes siitä, etteikö Vapaavuori ja Rehn olisi olleet tietoisia mahdollisesta Venäjän uhasta. Päinvastoin, esim puolustusvoimat oli nostanut jo valmiuttaan ja esimerkiksi kertausharjoituksia oli lisätty. Vihreiden venäjälinja sai näkyvää jatkoa ydinvoiman jälkimainingeissa kun Heidi Hautala asetettiin venäjän matkustuskieltoon.

Samaan aikaan Kokoomus- ja Keskustapolitiikot olivat hyvin voideltuina ja kukaan ei nähnyt mitään ongelmaa missään. Persut elivät rasimimin nousukautta MV-lehtikuplassaan, jota vielä kaikkien muistutukseksi pyörittivät Venäjän avustuksella (esimerkiksi palvelinkustannuksia on maksettu venäläisellä rahalla alusta asti) Ilja Janitskin ja sittemmin Janus Putkonen. Ja jonka näkyvä toimija oli Johan Backman. Suurta potentiaalia nähtiin Ano Turtiaisessa. Tuskin tarvitsee erikseen kertoa mitä näissä henkilöissä on ongelmallista.

Mutta silti vaan kaiken maailman @Lert it täällä satuilee sitä ihan samaa kaalisoppaa mitä venäjältä edelleen sumutetaan. Ei siinä, linja on valittu ja tällä mennään.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
Aaltola varmaan sekoittaa jonkun verran pakkaa. Näkisin, että hän kykenee imemään reilusti ääniä sekä Rehniltä, että Haavistolta.
Aaltolan substanssiosaaminen paljastuu kyllä vaalipaneeleissa.

Minusta tuntuu, että Mikan junan vähän meni jo. Hyökkäyssodan alettua Aaltolan asiantuntemukselle oli käyttöä, mutta nyt on löytynyt paljon muitakin osaajia ja viimeistään hänen tällä hetkellä vihljaillessa ehdokkuudella käy niin, etteivät suuret mediat välltämättä enää halua antaa hänelle ilmaista vaalimainosaikaa ja käyttää häntä asiantuntijanaan.

Potentiaalinen ehdokkuus on tuonut Aaltolan somekäyttäymiseen väkinäisyyttä. Hän tuntuu jatkuvasti ajattelevan viestintäänsä presidenttiehdokkaana, ei ulkopolitiikan asiantuntijana. Lisämiinusta myös siitä, että hän on jaellut siviilielämänsä suuria hetkiä somessa turhan jenkkimäiseen tyyliin.

Sinänsä on ihan raikasta, että päiväpolitiikan ulkopuolelta joku uskaltaa edes harkita ehdokkuutta. Itse en häntä ääneistäisi. Pelkkä ulkopolitiikan asiantuntemus ei riitä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Oma pätevyys ranking:
1. Aaltola
2. Kaikkonen
3. Rehn
4. Stubb
5. Halla-aho
6. Urpilainen

....
x. Huhtasaari
y. Haavisto

Saapas nähdä millaiseksi ehdokasasettelu lopulta muodostuu. Ja joutuuko äänestämään jotakuta vastaan tms. taktikointia.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Oppositio tekee presidentinvaaleja ajatellen virheen, jos se pyrkii kaatamaan hallituksen ennen vaaleja. Se ei olisi eduksi Haavistolle, joka on liki varmasti menossa 2. kierrokselle.
Kannattaisi jatkaa hallituksenkaatohommia vaalien jälkeen; joko entistä harmistuneempana (Haavistoa ei valittukaan) tai voitonriemuisena (Haaviston myhäillessä taustalla).
 

MegaForce

Jäsen
1. Haavisto
2. Rehn
3. Aaltola

Oma järjestykseni presidenttikisaan toistaiseksi. En oikein näe Aaltolan olevan kovin sopiva presidentin tehtävään, vaikka pidän henkilöstä muuten.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Töölön Vesa/Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Aaltola ensimmäinen ehdokas, jota voisin äänestää. Muut tähän saakka kuin kauhukabinetista. Lisää ehdokkaita odotellessa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Bay

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Funteeraako Aaltola vai onko ilmassa lievää opportunismia tai pelimiestä?

Ajoitus, ajoitus, ajoitus? Sitä pyöritään valtakunnan mediassa asiantuntijana sekä turuilla ja toreilla, väliin somessa asiantuntijan enemmän tai vähemmän teräväkärkinen hattu päässä, ja väliin vedetään kryptisempää Havukka-ahon ajattelijaa.



 

Valapatto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Aaltola penää tuossa haastattelussa näkemyksiä muilta, mutta ei itse esitä näkemyksiään muusta kuin yhdestä asiasta. Se lienee tutkijoilla yleistä, että nähdään kaikki maailman asiat oman mielenkiinnon kohteen läpi. No varmasti asia tulee esiin vaalipaneeleissa aikanaan. En näe Aaltolalla mitään pätevyyttä presidentin hommaan, avustajaksi olisi varmasti pätevä.

En tiedä kuinka monelle tuo on mennyt läpi, että hän muka edelleen miettisi presidenttiehdokkuutta. Eiköhän se ole ollut päivänselvää siitä lähtien, kun sai naamansa isosti julkisuuteen ja kutsuttiin mukaan joka paikkaan kommentoimaan Venäjän hyökkäyssotaa. Selkeästi on alkanut julkisuus juovuttaa.
 

Barney

Jäsen
Tottakai tämä pitää dokumentoida:

Onhan tämä Hjalliksen linja ollut jo pitkään nähtävissä. Siellä on tajuttu, että se isoin nukkuvien puolue on nuorissa. Ensin perustettiin tubekanava, sitten lähdettiin mukaan vähän esportsiin ja nyt on lippiksessä TikTok-sloganeita. Vaikka paljon Hjallikselle ja hänen puolueelleen naureskellaan, niin tuossa on ihan aito mahdollisuus tulevaisuudessa nousta ihan merkittäväksikin tekijäksi politiikassa nuorten ansiosta.

Itseäni on tuo Aaltola alkanut jo ärsyttämään. Päättäisi nyt, että lähteekö ehdolle vai ei. Sinänsä ihan nerokas veto Haavistolta ja Rehniltä lähteä kisaan valitsijayhdistyksen kautta, sillä tuolla pelattiin käytännössä Aaltola ulos. Nyt Aaltola ei pysty samalla tavalla erottautumaan puolueiden ulkopuolisena vaihtoehtona. Ehkä kannattaisi Aaltolan jättäytyä vain ulos kisasta, sillä se juna meni jo.
 

Analyzer

Jäsen
Luulen, että tämä hänen venkoilunsa on ollut kannatuksen kannalta huonoa. Olisi vaan suoraan ilmoittanut ehdokkuudestaan ja antanut hypen kantaa. Nyt se vähän jo lopahti.

Sen sijaan taktiikkansa, jossa hän asemoi itsensä tuoreeksi vanhojen näkemysten vastavoimaksi(Haavisto & Rehn) on hyvä peliliike. Aaltolan pitää saada Haavistokin näyttämään menneen maailman poliitikolta.

Aaltolan kannalta on huono asia jos Halla-ahokin on ehdolla. Hän on kuitenkin Venäjä-kriittisin todennäköisistä ehdokkaista(jo ajalta ennen 2/22) ja siten vie Aaltolalta näitä ääniä.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Itseäni Alltola (copyright Tami) ei sytytä yhtään. Melkoinen tyhjänpuhuja vailla poliittisia näyttöjä. On toki lukenut ja älykäs mies, en sitä sano, mutta poliitikolta kaipaisin vähän muutakin kuin kryptisiä twiittejä ja asioiden loputonta pyörittelyä. Aaltolahan on presidenttihypensä myötä muuttunut hyvin varovaiseksi.

Sekä Haavistosta että Rehnistä sentään tietäisi mitä saisi, Aaltolasta ei oikein kenellekään ole käsitystä.

Ottaa jonkin verran ääniä oikeistoliberaaleilta, millä on pienten marginaalin vaalissa suuri merkitys. Toiseen kierrokseen en Aaltolan kohdalla usko, koska miksi kansan syvät rivit asettuisivat joukolla hänen taakseen? Minä en juuri syitä keksi, ehdotuksia otetaan vastaan.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Vihreillä on ollut aina selkeä Venäjä-linja, ja kannattaneet Suomen NATO-jäsenyyttä.
Jälkimmäinen ei kyllä pidä paikkaansa - löytyy ihan puolueen virallisia kantoja aiheesta. Syyhän heillä on ollut klassisen vasemmistolainen: puolustusmenoja ei sovi kasvattaa koska ovat pois muualta. Äkkiä toki käänsivät kelkkansa, kun Suomi Natoon päätti mennä ja hyvä niin. En esimerkiksi itse ole ymmärtänyt ollenkaan Marinin vanhalla Nato-kannalla retostelua, koska hänen vahtivuorollaan sinne lopulta mentiin.
 

Vellihousu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toiseen kierrokseen en Aaltolan kohdalla usko, koska miksi kansan syvät rivit asettuisivat joukolla hänen taakseen? Minä en juuri syitä keksi, ehdotuksia otetaan vastaan.

Ulkomusiikilliset syyt, naisten mielestä komea ja vissiin vähän miestenkin, nuori nätti vaimo ja kaikki.

Ihan asiapohjalta en sitten syitä keksikään. Miksi ihmeessä tässä maailmantilanteessa pitäisi valita presidentiksi henkilö joka ei ole edes poliittinen broileri vaan polittinen keltuainen?
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Ulkomusiikilliset syyt, naisten mielestä komea ja vissiin vähän miestenkin, nuori nätti vaimo ja kaikki.
Tämäkin saattaa vielä kääntyä Aaltolaa vastaan. Vielä puolisen vuotta sitten meillä työpaikan naiset suhtautuivat Aaltolaan varsin ihastuneen positiivisesti. Tänään samat naiset totesivat jotakuinkin seuraavasti: ”Jos vielä kerran törmään juttuun, jossa Aaltola poseeraa sohvalla perheensä kanssa jenkkihymy naamalla, en varmasti äänestä häntä koskaan, vaikka tuskin muutenkaan äänestäisin.”
 

Moonshine Man

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreät Jääkärit
Oma pätevyys ranking:
1. Aaltola
2. Kaikkonen
3. Rehn
4. Stubb
5. Halla-aho
6. Urpilainen

....
x. Huhtasaari
y. Haavisto

Saapas nähdä millaiseksi ehdokasasettelu lopulta muodostuu. Ja joutuuko äänestämään jotakuta vastaan tms. taktikointia.
Anteeksi, mutta millä hemmetillä Huhtasaaren saa Haavistoa pätevämmäksi tai edes samalle viivalle hänen kanssaan?
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Kyllä Aaltolan tulo mielenkiintoa ainakin lisää, kun mukana on muitakin kun ”harmaita poliitikkoja”. Jos pärjää väittelyissä hyvin, niin voin ajatella äänestäväni. Haavisto ja Rehn ei kumpikaan hirveitä ilon kiljahduksia aiheuta, vaikka molemmat toki valovuoden parempia kuin Tarja Halonen. Joka tapauksessa näissä vaaleissa äänestyspäätöksen tekeminen menee aika pitkälle, ja väittelyistä tarvitaan tietoa ja tukea päätöksentekoon.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Aaltola vie ääniä Rehniltä, demareiden ja Kokoomuksen ehdokkailta, jolloin Halla-Aho (jos asettuu ehdolle) painelee toiselle kierrokselle Haavistoa vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös