TV-sarja: The Last Of Us (HBO)

  • 93 891
  • 796

Torsti56

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Stars, Blue Jackets
Nyt oli varmaankin sarjan kovin jakso. Tuo Ellien ympärillä pyörinyt tarinankerronta lupaa hyvää jatkoa ajatellen.

Älä lue, jos et halua spoilaantua peleistä:

Millainenkohan mammuttijakso sieltä on vielä loppuun tulossa? Kun mitä nyt itse muistelen sitä 1. osaa, niin tuossahan on vielä ihan hurjasti asioita kerrottavana. Tai no ei tietenkään sitten ole, jos asioiden yli hypitään kunnolla. Mutta kyllä sitä nyt toivoisi kuitenkin, että edes se loppu vedetään aikalailla samalla tavalla, kuin pelissäkin. Se on sitten kuitenkin jo niin ratkaisevan oleellinen osa ihan koko pelisarjan tarinankerrontaa, että siinä ei oikein saisi enää kauheasti vetää mutkia suoriksi.
Kyllähän tuon tietysti saa mahdutettua jos ensi jaksossa vedetään talvi loppuun ja viimeiseen sitten kevät ja koko sairaala. Taisi jopa olla niin että viimeinen jakso on pidempi kuin normaalisti eli sen 80-90 minuuttia ja tunneli kohtauksen saa helposti leikattua noin 15 minuutin pätkäksi. Voi jopa olla että viimeisestä jaksosta osa käytetään vielä talven käymiseksi mutta pitäisi kesken jakson tehdä se aikahyppy jos siis peliä edes seurataan niin tunnollisesti.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllähän tuon tietysti saa mahdutettua jos ensi jaksossa vedetään talvi loppuun ja viimeiseen sitten kevät ja koko sairaala. Taisi jopa olla niin että viimeinen jakso on pidempi kuin normaalisti eli sen 80-90 minuuttia ja tunneli kohtauksen saa helposti leikattua noin 15 minuutin pätkäksi. Voi jopa olla että viimeisestä jaksosta osa käytetään vielä talven käymiseksi mutta pitäisi kesken jakson tehdä se aikahyppy jos siis peliä edes seurataan niin tunnollisesti.
Mulle on toistaiseksi ollut ihan OK se, että tässä sarjassa on aika paljonkin käytetty taiteellisia vapauksia, ja usein poikettu ihan kunnollakin täysin sivupoluille pelistä. Mutta se sairaala ja siellä tapahtuvat asiat on jo sitten niin tärkeä juttu ihan koko TLOU:n tarinan ja jatkon kannalta, että toivottavasti siihen on paneuduttu ihan kunnolla. Ja että se vedettäisiin pääpiirteittäin ihan samalla tavalla, kuin pelissäkin. Ei Joelin tarvitse sinne sairaalan sisälle välttämättä lanata kymmeniä sotilaita, mutta ei sitä tapahtumasarjaa saisi myöskään typistää kauheasti.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Minä en kyllä oikeasti ymmärrä, miten tätä pidetään niin hyvänä. En yritä loukata ketään, mutta oman teoriani mukaan sarjaa kiinnostavana pitävät ovat niitä, jotka ovat pelanneet myös peliä ja nyt jotenkin kokevat niitä pelin tuomia fiiliksiä jotenkin uudestaan tai uudessa valossa.

Vertailuna tuohon Walking deadin ensimmäsiin kausiin: Minä olin siitä todella innostunut, odotin seuraavaa sunnuntaita, kaivoin jostain jenkkisaitilta trailerin seuraavasta jaksosta ym. Viimeistään silloin, kun juuri kakkoskauden lopussa Carolin tyttö tuli zombina sieltä vajasta ja Rick ampui häntä päähän niin olin sitä mieltä, että sarjassa voi oikeasti tapahtua mitä tahansa ja siinä oli sellainen oikea vaaran tunne läsnä. Toisaalta tänä aamuna katsoin 45 minuttia, kun kaksi teinityttöä hahuilee treffien tapaisella tyhjässä ostoskeskuksessa. Tämän päivän jakson voi tiivistää lauseeseen: "Näytettiin, miten Ellietä purtiin ja Ellie tikkasi Joelin kyljen", siinä se.

En tiedä, odotinko liikaa vai käsitinkö sarjan alunperin jonain muuna, mitä se on tai miltä se mulle ainakin näyttäytyy: Onko tämän tarkoitus olla maailmanlopun jälkeiseen aikaan sijoittuva draamasarja vai jotain muuta? En kaipaa aivotonta lahtamista, mutta minusta jännitystä ja vaaran tunnetta vaan on liian vähän.
 

Nick Neim

Jäsen
Mainitsin aiemmin, kuinka pidän takaumista ja hyvistä pohjustuksista, mutta mielestäni viimeisimmän jakson pohjustuksen olisi saatu tiivistettyä paljon lyhyempäänkin pätkään. Siinä mielessä samaa mieltä ylläolevan kanssa, että nyt seurailtiin 45 minuuttia kahden teinitytön hengailua, ja kun se takauman lopputulos Ellien osalta oli pelejä pelaamattomillekin selvä, niin vähän pitkästyttävän puolelle meinasi mennä. Toki siinä tuotiin esille Ellien historiaa, menettämisen tuskaa ja romanssin tynkääkin, mutta siihen nähden, että kokonainen jakso tuohon käytettiin, niin lopulta anti oli aika vähäistä. Eihän nyt kukaan uskonut, että Ellie lähtee Tommyn luokse pohjoiseen, eikä sitä Joelin pelastamishalua olisi tarvittu koko jakson mittaisella takaumalla alleviivata.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Ihan kiva jakso, joka selvensi mukavasti Ellien tarinaa ja samalla myös tiivisti Ellien ja Joelin suhdetta. Jotenkin kummasti tuosta ostarista tuli mieleeni George A. Romeron zombie-leffat, mikä lienee ollut tarkoituskin. Yllättävän siistiltä ostari näytti, vaikka siivoojia paikka ei ollut nähnyt ainakaan kymmeneen vuoteen. Kaiketi kaupungin puolustajat sekä firefliet ovat käyneet siistimässä paikkoja aina silloin tällöin, jotta siellä olisi helpompi käydä.
Tämä jakso ei tarjonnut ihmeitä, vaan toimi hyvänä hengähdystaukona loppuhuipennuksen edellä.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Vähän kuumotti ennakkoon että riittääkö tekijöiden kyky hahmottaa mikä ero on antaa toiselle päähenkilölle 1,5h peliaikaa syventävän taustatarinan kera heti avausjaksossa ja heittää toisen päähenkilön taustatarina kolmella vartilla johonkin väliin. No, luultavasti tekijät tajuavat itsekin että vihkoon meni.

Storm Reidin suoritukselle Rileyna kehut ja samaten Reidin sekä Ramseyn kemialle. Ystävyys, ihastus, välittäminen, menettäminen ja erityisesti tuo kahden aivopestyn nuoren ajatuskulku sanailuineen toimi. Toinen uskoi Marlenen paskaan ja toinen toisenlaiseen paskaan. Lopulta kaksi nuorta halusi olla yhdessä. Ja olihan tuo brutaali loppu kun molemmat odottavat väistämätöntä muuttumista/kuolemaa ja toinen joutuukin vain kohtaamaan tuon.

Heräsi kieltämättä kysymys että miksei Ellien kohdalla näytetty nimenomaan häneen vaikuttaneita ihmisiä enemmän? Nyt oli nähty kuusi jaksoa Ellieta ja itse odotin että tuota hänen kasvuympäristöä ihmisineen tuotaisiin kunnolla esiin. Ei se nyt Joelin kohdallakaan niin hankalaa ollut ja nyttemmin kaikki tajuavat hahmon synkkää yrmyilyä ja kuitenkin sisällä kytevää lämpöä. Ellie oli itsepäinen outsider jaksosta 1 alkaen ja syventävän jakson myötä edelleen ihan samaa. Miinus Riley.

Paljon on kehuja tullut jaettua, mutta tätä jaksoa ei olisi saanut sössiä nähtyyn tyyliin. Ihan sama yrittävätkö tekohengittää tätä joskus jatkossa.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Tämä oli sarjan huonoin jakso. Pelkäsinkin jotain vastaavaa. Todella pitkäveteinen kertomus Elliestä ja parhaasta kaveristaan. Pienikin yllätysmomentti pelejä pelaamattomalle vietiin näyttämällä sienipään havahtuminen etukäteen. Odotin myös rajumpaa jakson lopetusta purentojen jälkeen.

Jakso ei vienyt mielestäni Ellien tarinaa eteenpäin juuri millään tavalla. Tätä voi kutsua nimenomaan täytejaksoksi. Jos seuraava jakso olisi alkanut tuosta haavan ompelemisesta niin tätä jaksoa ei olisi tarvinut tehdä ollenkaan.

Pienehkö negatiivinen palaute vielä siitä, että Joel tippui hevosen selästä. Odotin, että tuo jätetään sarjasta pois. Etenkin pelissä haavoittuminen oli todella brutaali. Myös sarjassa se oli niin raju, että Joel putoaa hevosen selästä lopulta tajuttomana maahan. Miten Ellie saa raahattua Joelin jonnekin turvaan ja yhtäkkiä ollaankin tajuissaan? Ei ole lopulta iso asia, mutta mielestäni tuo oli turhaa ja vieläpä todella halpamainen cliffhanger. Yhtä hyvin oltaisiin voitu vaan ratsastaa viimeisillä voimilla tuonne lepopaikkaan.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Jakso ei vienyt mielestäni Ellien tarinaa eteenpäin juuri millään tavalla.

Ja tässä ei nyt oltu ainakaan minusta minkään kovin vaikean matematiikan ja ynnäilyn äärellä jakson sisällön suhteen.

Sarjassa eletään vuotta 2023 ja Ellie on 14 vuotias. Eli syntynyt 2009. Kuinka vaikeaa olisi ollut käsitellä kysymykset mitä, miksi, miten? Tuossa kun olisi tarvinnut lähinnä syntymän jälkeen kertoa miksi tie vienyt tuonne sotilaslapsikotikouluun. Aihe, jota itseasiassa Marlene sivusi ensimmäisessä jaksossa.

Samalla olisi voitu tuoda esiin mitä tuo maailmanlopun jälkeinen maailma on ollut nuorelle ja kappas, olisipa Rileyn kanssa ystävystymisen ja hengailunkin saanut oikein hyvin pakettiin.

Minusta tuossa oli ihan puhtaasti tv-sarjassa esitettyyn Ellieen viittauksineen täysin selkeät työkalut syventää hahmoa.
 

Takapiiska

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Joo kyllä 30 minuutin kohdalla tuli vilkaistua kelloa, että kuinka pitkään tässä meinataan tätä suht tyhjänpäiväistä ja tarpeetonta kahden teinitytön innostumista pelikoneista ja valoista ihmetellä. No sitä ihmeteltiin sitten käytännössä koko jakso.
Teki oikeastaan vaan mieli kelata tuossa kohtaa koko jakso loppuun, kun jopa näin peliä pelaamattomalle oli selvää, että mitään yllättävää tässä ei ainakaan pääse tapahtumaan.
 

Harhasyöttö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP sympatiat: HIFK
Peliä pelaamattomille tää jakso oli käytännössä Left Behind lisäri, joka ei siis ollut alunperin ollut osa ekaa peliä.

Sen takia ihmettelen miks tuolle varattiin koko jakso, kun sen ois voinut käydä läpi jollakin 15min takaumalla.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Sen takia ihmettelen miks tuolle varattiin koko jakso, kun sen ois voinut käydä läpi jollakin 15min takaumalla.

Ja jos suhtautuminen Ellien hahmon taustoittamiseen tv-sarjaan oli nähtyä luokkaa, olisi koko hahmon taustaa voinut käsitellä vaikka muutamissa jaksoissa lyhyillä fläsäreillä.

Jakso tuntui sikälikin hämmentävältä kun puhutaan toisesta päähahmosta ja toiselle oli jo tehty kattava sekä upea pohjustus.

Vielä ironisesti Joelin hahmon tapauksessa tehtiin 20 vuoden aikahyppy ja juuri tuohon väliin olisi ihan koko tarinan maailmaa syventääkseen voinut käyttää Ellien taustatarinaa.
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Miten Ellie saa raahattua Joelin jonnekin turvaan ja yhtäkkiä ollaankin tajuissaan? Ei ole lopulta iso asia, mutta mielestäni tuo oli turhaa ja vieläpä todella halpamainen cliffhanger. Yhtä hyvin oltaisiin voitu vaan ratsastaa viimeisillä voimilla tuonne lepopaikkaan.
Kyllähän siinä jakson alussa näkyi verivana lumessa johtamassa taloon - liekö köyttänyt Joelin hepan perään ja raahannut maata pitkin. Tai vetänyt itse perässään, mutta tuolla periaatteella.

Mutta joo, kyllä Left Behind, the pelin lisäosa, oli parempi kuin Left Behind, the jakso. Noh, välillä vedetään vähän henkeä. Pikkaisen huolettaa kyllä miten juoni saadaan vedettyä loppuun kahdessa jaksossa, vaikka sitten olisivatkin keskivertoa pidempiä.
 

tyoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lightning, Rangers, Vegas
Joo kyllä 30 minuutin kohdalla tuli vilkaistua kelloa, että kuinka pitkään tässä meinataan tätä suht tyhjänpäiväistä ja tarpeetonta kahden teinitytön innostumista pelikoneista ja valoista ihmetellä. No sitä ihmeteltiin sitten käytännössä koko jakso.
Teki oikeastaan vaan mieli kelata tuossa kohtaa koko jakso loppuun, kun jopa näin peliä pelaamattomalle oli selvää, että mitään yllättävää tässä ei ainakaan pääse tapahtumaan.

Vähän samaan tapaan täällä toivottiin, että tulis nyt jo se vitun sienipää ja hoitais hommansa niin päästään tästä jaksosta.

Täydellisellä lopulla olisi mahdollisuus taikoa paskempikin jakso hieman paremmaksi. Tässä loppu oli ihan yhtä mitäänsanomaton kuin koko jakso.

Tätä voi mielestäni verrata kolmosjaksoon, jossa poikettiin myöskin päätarinan polulta. Ihmettelen miten kahdesta täysin ulkopuolisesta henkilöstä (Bill ja Frank) saadaan tehtyä sarjan ehkä paras jakso, mutta toisesta päähahmosta kertovasta taustoituksesta ei saada mitään irti.

En kertakaikkiaan ymmärrä miten tuotanto ei ole älynnyt jättää tuota koko jaksoa pois kuvioista. Kukaan ei olisi menettänyt mitään, vaikka Ellien puremaa ja Riley- suhdetta ei olisi näytetty ollenkaan.
 

Zigmund

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Seuraavat jaksothan on ilmeisesti vaan 51 minuutin ja 43 minuutin pituisia, joten en sitten tiedä mistä tänne on saatu kuvitelmat pitkistä jaksoista. Aikamoista hyppelyä tulee olemaan ja on siellä jopa VilleLeinollakin pari hyvää pointtia, kun vaikkapa kattelee taas tätä uusinta jaksoa.

Saa nähä miten erikoinen saadaan seuraavasta talvijaksosta Davidin luona.
 

keigykedy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Leijonat
Ihan hyvin ovat onnistuneet tähän asti tapahtumien jaksotuksissa peliin nähden ja hyvinhän nuo loput tapahtumat saa kahteen jaksoon. Sen sijaan season 2 vähän pelottaa koska Last Of Us II pelissä tapahtumia ja henkilöitä on niin perkeleesti enemmän kun ykkösessä ja pelikin hitosti pitempi. Siellä joudutaan käsikirjoituksessa kyllä vetää mutkia suoraksi ihan huolella tai sitten tehdä vähintään 15+ jaksoa toiseen tuotantokauteen
 

hablaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lügan kaaossseura
Sen sijaan season 2 vähän pelottaa koska Last Of Us II pelissä tapahtumia ja henkilöitä on niin perkeleesti enemmän kun ykkösessä ja pelikin hitosti pitempi. Siellä joudutaan käsikirjoituksessa kyllä vetää mutkia suoraksi ihan huolella tai sitten tehdä vähintään 15+ jaksoa toiseen tuotantokauteen
Siis kuulemma (ja en jaksa nyt googlata referenssiä, saattaa olla vääriäkin huhuja) Part 2:sta on tarkoitus tehdä kaksi kautta. Eli sitä myöten ei ole ihan niin kiire.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Mun mielestä oli taas hyvä jakso. Ehkä johtuu siitä, että pelit pelanneena osasin odottaa tällaista. Itse asiassa tuo Rileyn ja Ellien sekoilu oli yksi pelistä uskollisimmin tuoduista osioista tähän asti. Mielessäni olin kaavaillut jaksosta extrapitkää, jotta Ellien tekoset nykyajassa esitettäisiin myös (nämä olivat DLC:ssä huomattavasti suuremmassa roolissa kuin sarjassa). Olisi auttanut varmaan täällä monien kokemaan jakson tylsyyteenkin, kun olisi ollut Ellien hiiviskelyä tarjolla. Muutenkin odotan yhä sellaista timanttista hiiviskelykohtausta. Olivat pelin toimintakohtausten tunnelmallisinta osaa ja valitettavan vähälle jäänyt tähän asti sarjassa.

Negaa siitä alun kuolleen gubben alta maagisen sopivasti lahoavasta lattiasta. Täysin turha efekti ja jäin vain miettimään mitä tekijät ajattelivat tuon tuovan sarjaan?

Negaa myös siitä, että lopun tanssikohtauksessa tytöillä oli naamarit päässä. Koko jakso pohjustettu tätä emotionaalista kliimaksia ja näyttelijöillä on vittu kumimaskit päässä...

Joku ihmetteli, että kuinka Ellie oli saanut Joelin suojaan. Alussa näytettiin ihan selvästi verivana lumessa ja sitten autotallissa jonkinlainen patjankaltainen köysiin sidottuna. Eli heppa veti Joelin suojaan Ellien tekemän alustan päällä.
 

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aidosti Sysipaska
Yllättävän paljon tullut negaa täällä jaksosta. Mielestäni oli varsin hyvin rytmitetty jakso ja hyvin osuu myös kauden kulkuun. Mietin jakson jälkeen heti että kuten nelosjaksokin, myös tämä ehkä kärsii hivenen viikoittaisesta julkaisusta. Uskoisin että jos katsoo useampia jaksoja putkeen tämä jakso varmaankaan ei tunnu monesta niin irralliselta. Ja perustelisin tähän vielä jotain mutta silloin spoilaisin tulevaa. Katsotaan viikon kuluttua.

Aika hyvä kokonaisuus Ellien taustoista ja siitä ainoasta rakkaasta joka toki heti kuolikin pois kun oltiin päästy asiaan.

Fedraa valotettiin enemmän miten toimivat. Ja se liukuporras oli hauska. Oikein mietin että jos ei koskaan ole sellaista kokenut miltä se voisi tuntua.

Ylipäänsä aika monta kohtalaisen pientä nyanssia oli jaksossa ja ohjaajalle peukku hyvästä työstä vaikka näyttelijät työn tekevätkin ruudulla.

Alusvaateliikkeen jälkimainingeissa Ellie peilasi ja pohti että tuskin nyt Rileylle kelpaisi kun mallit ovat niin kauniita. Vaikka tuskin kumpikaan oikeasti välittää siitä, miltä näyttää. Maailma on niin erilainen.

Useampia hyvin ohjattuja kohtia jaksossa oli missä Ellien ihailun juuri ja juuri pystyy huomaamaan. Tässä oli iso ero peliin, jossa vedetään isommalla pensselillä.

Joo se arcade - kohtaus olisi voinut olla 20 sekuntia lyhyempi. Se oli ehkä ainoa oikea rytmitysvirhe mikä itseäni mietitytti. Ja lopussa en itsekään aivan tajunnut miksi ne naamarit piti tuoda pelistä kun ei niissä ollut mitään oikeaa pointtia.

Itse tosiaan luulin että oltaisiin nähty jotain nykyhetken selviytymistä edes tovi sen tikkaamisen ja itkemisen lisäksi mutta ihan hyvin tämä toimi näinkin. Taistelua on karsittu paljon. Suurimmaksi osaksi se on kyllä hyvä juttu.

Kyllä Bella Ramsay osaa ihan näytellä. Ja Reed oli myös varsin vakuuttava. En häntä tuntenut entuudestaan laisinkaan.

Kuten sanoin virheitäkin oli mutta taas kerran varsin minimaalisia.

Mä kyllä ymmärrän jos joku ei tykkää siitä miten vähän tässä on mättöä ja pauketta. Mutta vähän kuten vaikka Better Call Saulissa ja Breaking Badissa se on hyvin harkitusti kohdennettua ja tällöin erittäin vaikuttavaa.
 

-Ville-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Stadin Jokerit 1967-2014 & 2023> | Leijonat | Nato
Omasta mielestäni ihan todella magee seiskajakso tunnelman ja näyttelijöiden kemian puolesta. Aina tullut digattua Left Behind -lisäosasta ja aina tullut pelattua se heti pääpelin perään. Yhtään ei tosin olisi haitannut vaikka ostaritapahtumia olisi Rileyn kanssa tiivistetty ja tilalle olisi tuotu Ellien selviytymistaistelua toisella ostarilla etsien Joelille lääkitystä mm. katolle syöksyneestä armeijan helikopterista.

Seuraava osa tulee olemaan sarjan paras.

How did you put it? Hmm? Tiny pieces?
See ya in the morning, Ellie.
 
Viimeksi muokattu:

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hauskaa sinänsä, että jaksosta innostuneena ja vakuuttuneena tulin tänne lukemaan kehuja, joita odotin olevan samaan malliin kuin kolmosjaksosta. Vaikka ei tämä nyt ihan sen tasolle munkaan kirjoissa noussut.

Peliä en ole pelannut, mutta osaan arvata, että "täytejakson" fiilikset tästä tulee, kun ei kerran kuulu varsinaiseen tarinaan. Monilla on muutenkin ilmeisesti pelko persiissä, että jotain itselle tärkeitä pelin kohtauksia jää tämän takia pois kauden huipennuksesta. Siltä kantilta ymmärrän meh-reaktion.

Ehkä tykkäsin siksi, että omat tyttäret on pian 11- ja 14-vuotiaat, ja jotenkin pystyin näkemään heidät tietyllä lailla tuossa tilanteessa. Tyttärieni esimerkistä katsoin viime vuonna lähes bingettämällä Stranger Thingsit putkeen (ekan kauden katsoin tuoreeltaan aikoinaan), ja tässä oli kaikuja etenkin sen sarjan suosikkihahmooni Maxiin. Kasarimusiikkikin A-hasta alkaen oli ehkä tietoista silmäniskua sinne Hawkinsin uudelle ostarille.

Eli summa summarum, tykkäsin kovasti teinien sanailusta ja ostarin tunnelmasta uhkaavan ja helposti ennakoitavan "pian nämä onnen hetket ovat ohi" -tapahtuman odottamisesta.
 

Käppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Ei kerennyt ennen tämän päivän jaksoa kirjoittamaan niin nopeasti pari mainintaa 6 jaksosta.

Budjettihan on helvetin iso joten huolimattomuus pistää helpostikkin silmään.
Kuudennessa jaksossa kun kuvataan siltaa niin vasemmassa reunassa näkyy kuvausryhmää(!?). Oikeesti, eikö sen verran voi panostaa, että ottaa ne tuotantotyypit pois kuvasta. Sama jakso ja kaupunki jossa joku siirtelee klapeja lapion kanssa. Miksi tuohonkin pitää joku lapio tunkea vaan olisi ihan normaalisti nostellut käsillä niitä klapeja. Näitä löytyy toki enemmänkin ja ei todellakaan nyt mitenkään isoja ole, mutta isolla budjetilla olisi luullut vähän panostavan.

Tästä uusimmasta jaksosta ei nyt pahemmin ole mitään ihmeempää sanottavaa mitä ei täällä olisi jo sanottu. Rileyn näyttelijältä hieno suoritus ja muodostivat hyvän kemian Ellien kanssa. Tavallaan sääli isojen hahmojen kannalta joiden rooli jäi kuitenkin pieneksi ihan ymmärrettävästi (esim. Riley ja Sarah). Molemmat vetivät niin hyvin ettei olisi haitannut vaikka olisi näkynyt enemmänkin, mutta eipä niitä pelissäkään näkynyt enempää.

Niinkuin Zigmund tuossa jo totesikin niin seuraavat jaksot eivät ole mitään erikoisen pitkiä ja aika poikkeuksellisesti päätösjakso taitaa olla koko kauden lyhyin. Nopeasti mennään ja nopeasti on kyllä tämä kausikin mennyt. Vähän jännittää miten nämä viimeiset jaksot on puristettu.

Jumalauta jos kirahvi kohta on skipattu niin en tiedä mitä sanoa
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Fedraa valotettiin enemmän miten toimivat. Ja se liukuporras oli hauska. Oikein mietin että jos ei koskaan ole sellaista kokenut miltä se voisi tuntua.

Trevor Noah kertoo juttua Sambiasta, missä vasta hiljattain tuli ensimmäiset liukuportaat. Ihmiset menevät innoissaan kauppakeskukseen vaan ajaakseen niillä, on luokkaretkiä, treffejä. Hauska tarina.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Oles

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Hauskaa sinänsä, että jaksosta innostuneena ja vakuuttuneena tulin tänne lukemaan kehuja, joita odotin olevan samaan malliin kuin kolmosjaksosta. Vaikka ei tämä nyt ihan sen tasolle munkaan kirjoissa noussut.

Tuo Billin ja Frankin jakso nyt kuitenkin oli täysin keskeinen itse päähenkilöille, tarinan isolle kuvalle ja tietylle tarkalle syylle miksi Billin ja Frankin luokse piti päästä. Sitten osattiin tehdä herroille oma tarina.

En vieläkään tajua kun jotkut netin ihmeellisessä maailmassa eivät hahmottaneet kolmatta jaksoa. Case Ellie ja erityisesti case Tommy oli Joelin&Tessin agenda jaksoissa 1&2 ja piti keksiä akku jostain ja löytää jopa kulkuväline. Bill tarjosi lopulta testamentillaan kaiken ja vielä enemmän. Ja tuon hänen paratiisin rakentaminen näytettiin nätisti alusta loppuun.

Matka Ellien eteenpäin viemiseen helpottui autoa, aseita ja haluttua varustusta myöten...

Tässä Ellien ja Rileyn jaksossa oli ainoana vahvuutena kaksikon kemia, ihastus, hauska ilta, aivopesun tuottamat ajatukset sekä traaginen loppu.

Muutoin heidät vain lämättiin yhteen, namedropattiin Marlene ja Firefliesit. Ellielle pidettiin puhuttelu ja annettiin jo kaikkien jaksoja seuranneiden tiedossa ollut kertaus Fedran motiiveista joita myivät. Kuitenkin jo ensimmäisessä jaksossa tuli selväksi mitä he tekevät ja piittaamatta muista.

Yritin kyllä kovasti miettiä että mitä missasin tässä uusimmassa jaksossa kun näin isolta hudilta tuntui. Tekijät ovat osanneet kuitenkin jokaiseen jaksoon vähintään jotain oleellista syöttää mukaan ja nyt vielä kantava teema oli toinen päähenkilö. Eikä tästä uudesta jaksosta olisi tarvinnut edes karsia pahemmin tuota tyttöjen iltaa. Kyse oli enemmänkin siitä miten helppoja asioita jätettiin pois kuvastosta.

No, tolppalaukauksia tulee, mutta tämä rytisi kyllä yhä vihkoon papereissani.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös