Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 197 942
  • 62 101

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Niillä on jo "state of emergency" päällä. Siinäkö on vielä joku "valmiuslaki" välissä?

Jos valmiuslaki on se mikä meillä koronan aikana niin eiköhän tuo noiden "state of emergency" joka niillä on ollut Helmikuun 24. päivästä asti päällä ole vähintään sen tasoinen.

Se state of emergency on nimenomaan valmiuslaki ja martial law on sotatila.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
Martial law ei toki tarkoita sotatilaa, vaan kyse on pikemminkin samasta asiasta kuin meillä valmiuslaki, eli tuon avulla pystytään rajoittamaan eri yksilönvapauksia ja viranomaisilla on enemmän työkaluja puuttua asioihin.

Tämä siis yhtään väheksymättä asiaa, varmaan vittumainen tilanne Moldovassa, kun niillä on oma ”kansantasavalta”, joka saattaa tarvita rauhanturvaajia.
Moldovan poikkeustila liittyy pakolaisten vastaanottamiseen
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Fazerkin tuli järkiinsä ja lähtee Venäjältä. Fazer vetäytyy Venäjältä – IL seuraa sotaa

Taas tää perinteinen eli ensin mölistään jotain ”ei me kannattavaa liiketoimintaa suljeta” / ”ei me nyt voida paikallisia työttömiksi laittaa” ja sitten vuorokautta myöhemmin housuun paskomisen jälkeen selitellään ”en tiennyt yksityiskohtia” tms paskaa.

No onneksi tulivat järkiinsä.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
On tehnyt korvien välille kyllä äärimmäisen hyvää tämä pieni parin päivän ero sotauutisisten aktiivisesta seurannasta.

Mikäs siellä on tilanne tällä hetkellä? Näyttääkö yhtään paremmalta?
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Olisi Fazerillakin tuhannen taalan paikka painattaa Fazerin siniset suklaalevyt sinisellä ja keltaisella..
 

verikuut

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suonen Veto
Pidempi ketju kuinka osa venäläisistä taas puoltaa sotaa täysin avoimesti. Varmasti kasvatettu tähän



Eihän tästä kauaakaan ole kun Venäjällä toimittaja haastatteli hallitusta tukevaan mielenosoitukseen osallistuvia. Kertoivat että ovat opiskelijoita eivätkä tienneet, mistä on kyse, mutta tulivat paikalle kun oli luvattu lämmin ateria.

Eli tämä siis Moskovan nolo virhe – näin opiskelijat saatiin valeprotestiin
 

K.A.H

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Toivottavasti ihmiskunnalla olisi nyt kylliksi viisautta jotta, a) konflikti saadaan rauhoittumaan mahdollisimman pian ja b) sen ei anneta levitä yhtään laajemmalle. Vähiten tässä mitään maailmansotaa kaivataan. En kyllä ole kovin luottavainen, kun tietää ihmiskunnan historian jossa on tapana rähistä tasaisin väliajoin.
 

Freya

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, TPS & M.Koivu
Parempi tosiaan myöhään kuin ei milloinkaan. Olihan tuolla Fazerin instassa ja facessa aikamoista kommenttia, ja ihan aiheesta. Harvinaisen idiootteja olisivat olleet elleivät tuota olisi tehneet.
 

molari

Jäsen
Tähän tämmöinen semihauska juttu inttiajoilta, eli ainakin panssaritiedustelujoukkueessa oli prätkäpojat kärjessä ja ohjeistus muille oli, että sitten kun pärrän pärinä lakkaa, tietää missä se vihollisen linja on.

Mutta tästä nyt on aikaa ja luulisin, että vähän kehitystä on tapahtunut. Suomen puolustusvoimissa siis, Venäjällehän uhrit ja kalusto on ihan yhdentekevää, eli ei kyllä ihmetytä jos ajatetaan ihan kosketukseen asti ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa. Kyllä se siitä suttaantuu!

Oma armeijakoulutus on ajalta, kun jääkärijoukkue liikkui polkupyörällä, siinä otettiin miehestä mittaa, kun poljettiin Santahaminasta Syndaleniin ja toiste päin, "jääkärimäessä" otettiin miehestä mittaa, huolto- ja tukijoukot marssivat traktorimarssilla. Mutta oli tuolloinkin korostettua, että alue tiedusteltiin ja heti kosketushetkellä oli epäsuora tuli käytössä.

Eihän noista peltipurkeista näe ilman jalkaväkeä, vast. kunnolla ulos ja yksittäinen/yksittäiset sinkomies tuhoaa ajoneuvon isolla todennäköisyydellä ja loppuporukka, mikäli pääsee ulos, ammutaan saman tien, parasta, mitä tuolla kärkivaunussa voi toivoa, että lähtö tulee kärsimättä. Toki noissa pätkissä näkyy (pääosin) niitä tapauksia, missä puolustaja on onnistunut, mutta niitä on todella paljon, monasti ovat vielä sellaisessa kohdassa, että koko osaston (joukkueen) hyökkäys pysähtyy.

Tähän päälle vielä pelko koko ajan ilmasta käsin tulevasta uhkasta, melkoinen mesta olla sisällä, varmasti venäläisjoukoilla tieto tuosta.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat

BitterX

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Wacker, Punaportin vapaakaupunki
Tuo on postattu tammikuussa. Eli ei ihan "just nyt" tai voihan sen niinkin käsittää jos haluaa.

Lisäksi PV julkaisee näitä laadukkaita "Combat Camera" videoita muutenkin tasaisin väliajoin, joten ei nyt kannata erityisemmin alkaa ylianalysoimaan. Ei nämä ylitulkinnat muutenkaan ole hyväksi, kun ihan luonnollisesti tässä käydään kaikki vähän kierroksilla. Jäitä hattuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös