Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 145 081
  • 61 903

Analyzer

Jäsen
Ei vaan Suomen puolustusvoimilla on tuo tapa aloittaa hommat riippumatta provosoituisiko Venäjä. Nimenomaan sillä ei pidä olla väliä. Ja kuten minäkin täällä jo silloin alussa sanoin, että sodan esivalmistelut alkanut ja Venäjä hyökkää Ukrainaan.

Suomessa on ensinyrkki olemassa jos Venäjä yrittää nopeaa hyökkäystä, mutta silloinkun aletaan asettelemaan nappuloita kartalle, eli tuomaan sotilaita ja kalustoa rajalle, niin se on yleismaallinen ja hyvin tunnettu asia, että hyökkäys valmistelut on alkaneet.

Et selvästikään tahdo ymmärtää tässä Ukrainan toimintaympäristöä kahdeksan vuoden konfliktin jälkeen rajallisilla resursseilla. Jatketaan eteenpäin.
 

ijuka

Jäsen
Ihan hyvä Bideniltä vaikka puhuu kyllä ärsyttävän sössöttävästi ja aika vaikea saada selvää kun en kuitenkaan natiivi ole.

Ilmeisesti kuitenkin ihan hyviä pakotteita.
 

444

Jäsen
Saksa kaasun takia Putinin taskussa, Italia rottailee odotetusti, Unkarissa Orban puten miehiä ja Kypros pelkää että pankkijärjestelmästä lähtee bisnes jos venäläiset lähtevät.

Saa nähdä eteneekö SWIFT-sulku.



Saksa saadaan taivuteltua SWIFTistä sulkemiseen, loput paskavaltiot voi heittää EU:sta ns. hiuksista vittuun. Pelkkiä nettosaajia kaikki, jotka eivät tule pärjäämään omillaan. Banaanivaltioita. Ja kun tämä ehto tulee näille selväksi, niin yllättäen alkaa löytyä mielenkiintoa äänestää toisin. Euroopan tulee seistä yhteinäisenä rintamana, jossa ei katsella ainuttakaan oman napansa tuijottajaa, vastarannan kiiskeä ja limanuljaskaa. Orbanilta ei tarvitse kysyä, koska vastaus on ilmeinen, mutta näiltä muilta voisi udella, että montako kymmentä / sataa tuhatta viatonta ukrainalaista kuollutta siviiliä ovat valmiit ottamaan kontolleen, kun pitää nuolla Putinin palleja. Aivan vitun oksettavaa.
 

Artyukhin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Tässä pitää nyt muistaa että vielä ei ole nähty mitään. Tämänpäiväinen on ollut Venäjältä vain kokeilua ja parempien lähtöasemien hakemista. Huomenna mahdollisesti saatetaan keskeneräiset operaatiot loppuun eli spezheput Kiovan keskustaan, siltojen rakentelua, huoltamista ja pieniä taistelutoimia. Ylihuomenna aamuyöstä käynnistyy iso maahyökkäys jossa sitten painellaan karvahatut heiluen Kiovaan ja yhteys muihin joukkoihin. Alkaa todennäköisesti erittäin kovilla tykistö ja raketinheitin keskityksillä ja ilmavoimat tukevat panssariryhmittymiä.
Tätä luulen itsekin, nyt vasta katellaan katellaan
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Aiettä, huikea idea! Itse olen lietsonut itseni sellaiseen raivoon, että toivoin sitä että suomalaiset mielenosoittajat tunkeutuisi venäjän lähtystöön ja repisi henkilökunnan pihalle. Sitten pyöritellään tossa vitun loskassa ja lähetetään kävellen venäjälle.
Ja hakkaisivat sen sylettävän tunnuksen sieltä katonrajasta.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Mitä Saksa oikein änkyröi? Meinaavatko ettei laivat toisi öljyä ja kaasua? Voi se vähän maksaa, mutta valtioille se nyt mitään merkkaa. Noloa heille.

1930- ja 1940-lukujen tapahtumat ja niiden sukupolvia jatkunut käsittely kummittelevat edelleen saksalaisten mielissä. Liika hauksen näyttäminen kun voidaan Saksan tapauksessa kovin helposti tulkita natsimenneisyydelle kumartelulle ja tätä haluavat miltei kaikki välttää viimeiseen asti.

Kukaan ei kiistä Natsi-Saksan tekojen poikkeuksellista julmuutta, mutta nykyajan saksalaisten ei pitäisi enää saada maksaa iso-iso- ja iso-iso-isovanhempiensa rikoksista.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Halla-aho on ollut hyvä, mutta hänellä on yksi erittäin tärkeä tehtävä vielä edessä ja koetinkivenä. Hänen pitää saada yhdessä Purran kanssa persut NATO-jäsenyyden kannalle. Siellä on vastassa mm. eduskuntaryhmänpj, täystomppeli Tavio. Ja tällä on vieläpä kiire.

Juuri näin. Toivotaan, että onnistuisi, ainakin enemmistön. Halla-aholla on tuossa porukassa vaikutusvaltaa, mutta onko hänelläkään tarpeeksi?
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kuvastaa kuinka poikkeuksellisia aikoja elämme. BoJo ja Halla-aho ovat kummatkin kaukana omista suosikeistani, mutta tässä kriisissä olen ollut helvetin tyytyväinen molempiin.
Sama homma omalla kohdallani. Molemmilta löytyy sellaista toimintaa taustalta, etten todellakaan voi heitä sanoa mitenkään kokonaisvaltaisesti poliitikkoina fanittavani, mutta tässä kriisissä heiltä on tullut hyviä ulostuloja ja konkreettisia vaatimuksia eikä mitään ujoa hissuttelua. Toki ei Johnson suinkaan ole ainoa poliitikko Britanniassa, jolta löytyy munaa toimia, kyllä siellä opposition johtohahmo Keir Starmerkin on toistuvasti vaatinut Venäjää suljettavaksi kansainvälisen SWIFT-maksujärjestelmän ulkopuolelle.

Johnsonin julkisuuskuvalle jämäkästä toiminnasta kriisin hetkellä on arvatenkin hyötyä, koronasulkujen aikana pääministerin virka-asunnossa Downing Streetillä pidettyihin juhliin liittyvät otsikot saivat paikallisessa mediassa aika mukavasti palstatilaa ennen näitä Venäjän sotasekoiluja.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Alustavien tietojen mukaan Hostomelin lentokenttä on vallattu takaisin ja laskuvarjo joukot tuhottu siellä.
Noniin, loistavaa, tokikaan en usko että niitä laskuvarjojoukkoja on siellä tuhottu.
 

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Iltasanomat uutisoi Ukrainan saaneen Hostomelin lentokentän takaisin haltuunsa.
Erinomaista, jos pitää paikkansa. Saattaa jopa pitääkin, kun ei niistä pari tuntia ilmassa pörränneistä venäläisistä kuljetuskoneista ole enää mitään kuulunut.
 

Saskatoon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Wild, HIFK, Hyvinkään Tahko
Ukraina on kuitenkin aika iso maa ja tässä on nyt jotain arviota miten Venäjä on tuolla nyt edennyt:

Eniten ovat edenneet tuolla etelässä Krimin suunnalta ja pohjoisessa Valko-Venäjän suunnalta. Olettaisin, että tämä johtuu siitä, että vastarinta ei ole ollut kovin runsasta ja ovat saaneet edetä aika rauhassa. Onko sitten Ukrainan sotajohdossa oltu hieman yllättyneitä tästä, vaikka tiedossa olisi pitänyt olla, että noista suunnista ollaan myös tulossa
 

ML17

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins
Biden ilmoittaa painokkaasti, että Yhdysvallat ei tule sotimaan Ukrainassa. Eikä tule mikään muukaan maa Venäjän ja Ukrainan lisäksi. Yksin pitäisi siis Ukrainan pitää Venäjä loitolla. Pakotteet ei tule Putinia pysäyttämään. Ukrainalaiset eivät varmaan ole kovin tyytyväisiä vaikka Venäjän talous menisikin kuralle sen jälkeen kun kymmenet tuhannet viattomat ihmiset ovat menettäneet henkensä ja 40 miljoonaa ihmistä on menettänyt isänmaansa ja kotinsa murhanhimoiselle diktaattorille.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Onko lähdettä tarjota? Itse luin varmaan samalla kellonlyömällä, että Ukraina ei olisi saanut kenttää haltuunsa.
Joo, moni tuosta tuolla twiittaa, että olisi vallattu takaisin ukrainalaisille, muttei vielä yhtään vahvistettua tiliä tai lähdettä ole näkynyt. Tai siis en itse ole nähnyt. Ei oikein uskalla luottaa mihinkään.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Oli fake news, sääli
 

Analyzer

Jäsen
Ukraina on kuitenkin aika iso maa ja tässä on nyt jotain arviota miten Venäjä on tuolla nyt edennyt:

Eniten ovat edenneet tuolla etelässä Krimin suunnalta ja pohjoisessa Valko-Venäjän suunnalta. Olettaisin, että tämä johtuu siitä, että vastarinta ei ole ollut kovin runsasta ja ovat saaneet edetä aika rauhassa. Onko sitten Ukrainan sotajohdossa oltu hieman yllättyneitä tästä, vaikka tiedossa olisi pitänyt olla, että noista suunnista ollaan myös tulossa

Tiedossa on ollut, että Ukrainalla ei ole mahdollista puolustaa täysimääräisesti rajojaan. Ei ole kalustoa. Puolustuspainopisteet on valittu etukäteen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös