Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 520 845
  • 11 628

MaV

Jäsen
Tuo pudutuspelisysteemihän taitaa olla kopioitu Tsekeistä? Tässä taisi käydä niin, että muut kopioivat ensin Liigan pudutospelien laajennuksen ja nyt sitten tänne otetaan vielä pidemmälle menevä versio muualta.
 

aquanqua

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Buu! Jos olet 60 ottelun jälkeen 16 joukkueen runkosarjassa sijalla 12, niin silloin ei tietenkään pitäisi olla mitään asiaa mestaruuden ratkaiseviin jatkopeleihin. Jo säälit ovat olleet kyseenalainen ratkaisu.

Taas sen huomaa, että Liigan ja seurojen ainut ratkaisukeino (taloudellisiin) ongelmiin on ottelumäärien lisääminen. Ymmärrän toki miksi, mutta vähän voisivat yrittää käyttää mielikuvitusta liiketoiminnan kehityksessä. Nyt vain aina vaikeuksien hetkillä paisutetaan joukkue- ja ottelumäärää quantity over quality -periaatteella tuotteen laadusta viis veisaamatta.
 
Viimeksi muokattu:

Sämppäri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
En olisi uskonut, että Liigan office pystyy sekoilemaan enää enempää, mutta vielä mitä. Tää uusi järjestelyhän on täysi farssi. KAKSITOISTA joukkuetta pelaa pudotuspelejä. Kuka ja kellä riittää motivaatiota jatkuvaan kovaan työntekoon kun pudotuspeleihin pääset luultavasti vasemmalla kädellä.

Jumbokin voit olla välittämättä mistään. Pääasia kunhan voitat toiseksi viimeisen playouteissa.
 

Trick9

Jäsen
Suosikkijoukkue
-..'
Mikäs sen parempaa Liigalle kuin se että kaikki pääsevät 'jatkopeleihin'. 87.5% joukkueista jatkaa runkosarjan jälkeen, nice.

Onneksi nyt kun runkosarjasta tuli näinkin merkitsevä niin saatiin vielä 30 peliä lisää tätäkin herkkua.
 

Varis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa, EK65
Vaihteeksi ihan saatanan paska idea. Tässä oli jo hetkellisesti riski, että playoffeihin olisi ollut jo kohtalaisen vaikea päästä. Miksi meillä on runkosarja, jos voit sijoittua 60 ottelun jälkeen sijalle 12 ja edelleen pelata mestaruudesta? Eikö se olisi sama pelata koko sarja cup-muotoisesti jos kaikkien on saatava olla mukana.

Playoutit olisivat periaatteessa ihan hyvä ja kiinnostava uudistus, mutta ei Mestiksestä ole tulossa karsijoita niitä haastamaan, tai jos tulee niin ne ovat vuodesta toiseen ihan ylikävelyitä. Useampana vuotena kaksi viimeistä pelaavat siis paras seitsemästä sarjan ei mistään. Toivottavasti kaikille halukkaille riittää lippuja.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
En oikein keksi nyt muutakaan ketjuu tälle, mutta kaikkitietävä Pekka Virta kertoo tänään Iltalehdessä, et itseasiassa Grönborgin/ Tapparan pelitavassa ei ollu mitään uutta. Siis eteenpäin puolustamisessa.

Virran joukkueet ovat pelanneet samoin jo aiemmin. Tietenkin.
Kalpa 2016-17 ja Lukko 2020-21. Tuloksina Hopeeta ja kultaa. Tietenkin.

On se kova. Kova siksikin, koska esim. Jääkiekon suurvisiiri Sihvonelle Pekka Virta on Meidän Peli malliesimerkki. En ymmärrä, mutta kai se nyt sitten on niin, että Grönborg oliki kopioinut Pekka Virtaa. Tietenkin.

Ihan näin Ässäfanina voin tunnustaa, että Virran Lukko pelas kyllä kiekollisesti vauhdikasta kiekkoa kohti koronakevättä 2020 ja mestaruuteen 2021. Oli rytmejä, vauhtia ja kiekollista soljuvuutta.

Toki, tuo Virran pätkä erottuu mielestäni edukseen aika moneen lähivuosien mestariin. Grönborgin Tapparaa käsitellessä ehkä verrataan myös Tapparaan ennen Grönborgia. Erityisesti pitkässä runkosarjassa on varmasti ollut tarve tuoda nyansseja, vivahteita ja enempi vauhtia kontrollista hieman irti päästäen. Siinä mielessä toi omia mausteitaan dynastia-voimataloon. Pudotuspeleissä jo tutumpaa Tapparaa kun voitoista pelattiin.

Joku osaavampi voi tehdä syväanalyysit. Grönborg muutti Tapparaa, mutta oliko muutos sitten niin radikaali mitä studiot pauhas ja Liigavalmentajat kiitteli niin en oo ihan varma. Johonkin vuosiin 2014-15 verrattuna, varmasti. Mestarit 2023 jo hieman mursi perinteistä kontrollointia ja prosenttikiekkoa.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mikäs sen parempaa Liigalle kuin se että kaikki pääsevät 'jatkopeleihin'. 75% joukkueista jatkaa runkosarjan jälkeen, nice.

Onneksi nyt kun runkosarjasta tuli näinkin merkitsevä niin saatiin vielä 30 peliä lisää tätäkin herkkua.
Ei vaan 87,5% joukkueista jatkaa runkosarjan jälkeen. Pelkästään sijoille 13. ja 14. sijoittuvat joukkueet lopettavat kauden runkosarjaan. Sijoille 15. ja 16. jatkavat pelejä vielä.
 

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Seuraava porras lienee lisätä ne 13-14. sijojenkin joukkueet mukaan.
En muista kuka sitä aikanaan ehdotti, kunnia hänelle tästä, mutta nämähän voisivat pelata sen Fazer-sarjan, jonka voittaja pääsee suklaatehtaalle käymään palkinnoksi. Ei tarvitsisi ihan toimettomaksi jäädä.
 

Eeyore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Playout + karsinnat on selkeästi positiivinen uudistus. Sen sijaan ensimmäisen kierroksen laajentaminen kattamaan sijat 5-12 sekä pelimäärän nostaminen (paras viidestä -systeemi) on huono vitsi.
 

alessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Markus Nurmi, Leevi Teissala, Lukas Wernblom
Jos jotain hyvää haluaa hakea niin ensimmäiset neljä saa vielä isomman edun mitä aikaisemmin.

Muuten en kyllä osaa sanoa onko tuo hyvä ratkaisu vai ei.

Hyvä puoli on toki myös se, että tyhjentelyt vähenevät.

Muutoin kyllä aivan jäätävää ripulia tämä uudistus. Miten yleisöä kiinnostaa käydä katsomassa runkosarjan pelejä?
 

karotenoidi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Canucks, PYRY
Sellaista sitten. Oli kaikkien aikojen sauma tehdä isompi reformi, vaan eipä uskallettu. Näivetytään mieluummin. Onneksi olkoon vaan saipoille ja kalpoille ja sporteille, saitte kaiken mitä halusitte. Kaupan päälle yhden samanmielisen osakkaan lisää luultavasti, jotta muutos on jatkossa entistä mahdottomampi.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
Kuinkahan tyhjä on sen sijalle 5. sijoittuneen joukkueen kotihalli, kun vastaan tulee säälipleijareissa vähintään kahdesti sijalle 12 sijoittunut?
 

Espoonmies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Onhan tuo nyt aivan valtava muutos. Runkosarjan merkitys on nyt toden teolla lähes nolla. Seuraava porras lienee lisätä ne 13-14. sijojenkin joukkueet mukaan.

Jonkun säälipleijarin esipleijarin, jossa 11. kohtaa 10., olisi vielä voinut niellä, mutta tässähän ei ole enää mitään järkeä, että 60 kierroksen jälkeen tilanne nollataan ja sen jälkeen kaikki joukkueet jotka osaavat edes vähän luistella ja lämätä aloittavat uuden kauden.
No jaa. Yksi joukkue vähemmän jää pudotuspelien ulkopuolelle. En pidä valtavana muutoksena. Silti se minunkin mielestäni on muutos väärään suuntaan.

Romutuksena olisin pitänyt jos systeemi olisi mjutettu kokonaan. Esim muutettu jatkosarjaksi tai jotain. Nythän systeemi on ihan sama puolivälieristä eteenpäin.
 

juhnis

Jäsen
Uskoisin, että muutoksen ensisijainen päämäärä on ollut vähentää häntäpään joukkueiden merkityksettömien otteluiden määrää, mikä tällä systeemillä toki tulee tapahtumaan. Kääntöpuolena taas keskikastin joukkueille runkosarjan lopusta uhkaa tulla vain läpsyttelyä, mutta pudotuspelit kai sitten korvaavat sen. Eikä tietenkään kaikkea voi saada millään sarjajärjestelmällä.
 

ruoto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Real Madrid,Skellefteå AIK
Näin sitten lähes nollattiin runkosarjan merkitys, ei mitään vtun järkeä.
 

Beukeboom

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät / Mamba!
"Mikäli karsinnan voittaa Mestis-seura, mutta se ei täytä liigan lisenssikriteerejä, liigaseura jatkaa pääsarjassa." Ilta-Sanomat

Eli toisin sanoen vain Jokerit voi nousta.

Eli liigassa voi pelata, vaikkei olisi urheilullisesti liigatasoinen. Avot.

Miksei voi tehdä kuten Veikkausliigassa? Putoaja putoaa, kävi miten kävi.

---

Kyllähän tästä hyvin vahvasti huokuu se, että uuditus on tehty pienten- ja keskitason resurssien seurojen etu mielessä.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Tykkään siitä, että mahdollisimman monella joukkueella on runkosarjan jälkeen pelattavaa, mutta toki runkosarjan merkitys tässä jonkin verran laskee.

Tykkään myös siitä, että paras kolmesta -sarjat ovat historiaa.

Kokonaisuutena olen tyytyväinen. Kaikissa malleissa olisi hyviä ja huonoja puolia, mutta mielestäni tämä ratkaisu on paras vaihtoehto.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös