Onko täällä lääkäriä?

  • 790 324
  • 2 681

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Alkaa eturauhasen kanssa olemaan vähän ongelmia. Yöllä saa vessassa juosta kusella turhan paljon.

Tulee limonadeja juotua aika paljon, niin olen miettinyt että onko tuolla melko runsaalla nesteiden juomisella yhteyttä tähän vaivaan? Että voisiko tuo helpottua, jos selvästi vähentäisi noiden limpparien litkimistä?
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Alkaa eturauhasen kanssa olemaan vähän ongelmia. Yöllä saa vessassa juosta kusella turhan paljon.

Tulee limonadeja juotua aika paljon, niin olen miettinyt että onko tuolla melko runsaalla nesteiden juomisella yhteyttä tähän vaivaan? Että voisiko tuo helpottua, jos selvästi vähentäisi noiden limpparien litkimistä?

En ala sua neuvomaan, mutta kannattaahan sitä limonadien juomista joka tapauksessa terveysriskien takia vähentää ja katsoa sitten miten lyhyellä aikavälillä vaikuttaa. Virtsan erittymisen kannalta sinänsä epäolennaista mitä nestettä juo. Menisin kuitenkin rohkeasti lääkäriin, jos vessassa ravaaminen on selvästi kroonistuvasti lisääntynyt tapahtuma öisin. Syitähän voi olla monia muitakin kuin eturauhaseen liittyvät vaivat. Esimerkiksi jos elimistösi on alkanut kertätä syystä X nestettä jonnekin niin saattaa jo aiheuttaa moista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Joo, asiassa lieventävänä asianhaarana on se, että en juo sokerillisia limuja kuin hyvin harvoin.

Mutta jos sen about litran lähes joka päivä hörppii noita sokerittomia, niin eihän se pidemmän päälle hyvä ole sekään.
 

Fiftie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kokudo Keikaku
Onkohan se normaalia, että tulee musta limaklöntti suusta? Nyt tänään on tullu kaksi kertaa kun on sylkäissyt pois. Välillä on normaalisti ollut verta liman mukana, mutta ei tälläistä kyllä. Asiasta on aikaisemmin oltu yhteydessä terveyskeskukseen(refluksioireiden vuoksi) ja lääkäri halusi ottaa keuhkokuvan kun on ollut liman mukana verta pieni määrä välillä. Omakannassa oli, että ovat yhteydessä, jos on keuhkokuvassa jotain poikkeavaa, mutta muuten saa lukea kommentin omasta kannasta. Mitään ei ole vielä ainakaan kuulunut eikä omankantaan päivittynyt. Viikko sitten maanantaina oli keuhkokuva.

Tässä syön juuri kuuria refluksin oireisiin ja sitten yhteyttä uudestaan, jos ei oireet helpota.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jaa'a... 44 ja puoli vuotta siihen meni, mutta nyt loppui nuoruus ja keski-ikä alkoi muutenkin kuin numeroiden valossa. Fysiikan lait tulivat vastaan.

Ihottumaa minulla on ollut koko pieni ikäni. Atopiaa vauvaiästä alkaen. Ihottuma paheni tässä muutama vuosi sitten, mutta kun olin tuohon tavallaan tottunut, niin en mennyt lääkäriin, vaikka olisi ehkä ollut syytä. Nyt tässä on monenlaisia lieviä nivel- ja jännevamnoja ilmaantunut, joten aika nopeasti tein itselleni diagnoosin, jonka lääkäri sitten tällä viikolla vahvisti. Nivelpsoriasis, ja ilmeisesti sangen ärhäkkä sellainen, kun nämä oireet ovat edenneet viime aikoina melko nopeasti.

Nyt on sitten varsin tymäkät lääkevoiteet saatu. Ja ibuprofeenikuuri. Samalla odotellaan kutsua reumalääkärin tutkimuksiin. Hyvin todennäköisesti tästä tulee lopuksi ikää reumalääkitys, ja jossain vaiheessa voi päästä biologisten lääkkeiden käyttäjäksikin.

Sinänsä tämä ei suuresti järkyttänyt, kun tiesin jo ennakkoon diagnoosin. Ystäväpiirissä on proriaatikkoja, joten tauti ja sen hoidot ovat myös melko tuttuja sitä kautta. Lääkärin mukaan lääkkeet ovat tänä päivänä niin hyviä, että niistä varmasti löytyy sopiva, ja ennuste on erinomainen.

Enemmän ehkä stressaa ja mietityttää tähän tästä eteenpäin liittyvä lääkärissä ja tutkimuksissa ramppaaminen. Kun on niin pitkään ollut terve, eikä noista ole käytännön kokemusta, niin kyllähän se pohdituttaa. Mutta ajatellaan positiivisesti, että kyllä nuo melko nopeasti tutuiksi tulevat. Nuo mitä todennäköisimmin käyttöön tulevat lääkkeet tulevat myös olemaan varsin rajuja, joten sivuvaikutuksia voi tulla. Mutta sopiva löytyy kyllä jossain kohtaa.

Varmasti jotain rajoituksia tulee elämään, mutta kun ikää on jo tämän verran, niin niitä tulisi hitaasti ja varmasti joka tapauksessa. Elämäntavat ovat sinänsä jo nyt kohtuullisen terveelliset, mutta nyt viimeistään täytyy viilata niitä vielä pari pykälää terveellisempään suuntaan. Onneksi ylipainoa ei ole ja hyötyliikuntaa on tullut jatkuvasti harrastettua, joten sinänsä lähtökohdat ovat hyvät. Alkoholin käyttö on pitkään ollut "kohtuudella ja laadukasta" -linjan mukaista, mutta sitä joutunee viilaamaan nyt "vielä kohtuullisemmin ja vielä laadukkaampaa"-linjan suuntaan.

Kaipa tämän kanssa oppii elämään. Pakkohan se oikeastaan on.

Edit: Kysyin lääkäriltä, että olisinko selvinnyt vähemmällä, jos olisin tullut aiemmin tutkimuksiin, mutta epäili että en. Tuolloin olisi kokeiltu todennäköisesti kevyempää hoitoa, mutta hyvin todennäköisesti tauti olisi kuitenkin lopulta kehittynyt tähän suuntaan.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Enemmän ehkä stressaa ja mietityttää tähän tästä eteenpäin liittyvä lääkärissä ja tutkimuksissa ramppaaminen.

Tässä haluan jotenkin pitää peukkuja. Itse olen tähän asti hypettänyt kaikkea hoitoani, mutta nyt osuu hyvinvointialueiden totuudetkin kasvoihin. Onneksi varmimpana pohjana on säilyt juurikin nämä säännölliset kontrollit. Olen luonteeltani nykyään sellainen, ettei äitien ja isien huolehtivat sävyt ole se juttuni, vaan lääkäreiltä kuultavat totuudet.

Suvussani psoriakin jonkin verran ja virnistelen jo kauhulla, että kai tuonkin saan vikalistalleni.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös