Your 2009-2010 Minnesota Wild

  • 128 314
  • 364

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Wild to host 2011 Entry Draft + muuta sälää Russolta.

Hyvin koottu tämän hetkinen tilanne, Falkista hivenen asiaa kuten myös Nate "Stiffmeister" Prosserista. Max Noreau on kutsuttu Aerosista ylös ja saattaa hyvinkin pelata, tai siis sanotaan että itsekin uskon että Noreau kokoonpanossa yöllä on. Ja täysin ansaitusti, siis jannuhan on vetänyt ihan helvetin hyvin AHL:ssä. Kyllä sen tiesin että hyvin on mennyt, mutta tilastoja selatessa meinasin pudota penkiltä. AHL:n pakkien jaetulla kärkipaikalla maaleissa ja 51 pisteellä myös Aerosin jaetulla kärkipaikalla pisteissä.

Hienoa kautta Noreau pelaa ja täysin ansaittu mahdollisuus ylhäällä, olkoonkin että tuli näin myöhään.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
En ymmärrä minkä takia Richardsin pitää arpoa Prosserin ja Noreaun pelaamisen kanssa. Anna nyt hyvä mies pojille paikka näyttää osaamistaan, kun viimeisiä viedään ja ei kenenkään puolikuntoisen tarvitsisi enää rikkoa itseään enempää. Kaiken lisäksi kyseessä on vieraspeli, sen nyt vielä ymmärrän jos viimeiseen peliin Starsia vastaan kotona pistetään kaikki peliin. Tuossa myös selvisi, että Latendresse on pelannut loukkaantuneena jo pidemmän aikaa. Eiköhän tuolla ole ollut vaikutusta tuohon tason laskuun jota manailin, vaikka Guillaume ei sitä itse halunnutkaan käyttää tekosyynä. Näin by the way, ensi kaudella Aerosissa on melko mielenkiintoinen rosteri puolustuksen osalta, kun takalinjoilla häärivät oletettavasti Noreau, Prosser, Scandella ja Cuma. Joku noista saattaa toki ottaa paikan vielä Wildinkin rosterista, jos hyvin käy. Mielenkiintoista katsottavaa nuo Aerosin pelitkin olisivat, mutta eipä noista taida liieemmin striimejä olla.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Itelle tuli kans yllätyksenä ton Noreaun pisteet. Houston kumminkin tällä kaudella AHL:n pohjasakkaa ja silti tuollainen "tähti" siellä. Russon twitteriin tullut tunti sitten viesti:"Noreau says asst coach Dave Barr told him "98 percent sure" he's playing, so stay tuned", joten ehkäpä hänet nähdään kentällä. Vähän ennen tullut: "Maxime Noreau won't make his NHL debut as of now. Schultz in, Prosser in. John Scott will be 7th D and play wing", mutta toivotaan parasta.

Samoja kenttiä kaiketi nähdään kuin Oilers-pelin loppupuolella: "No Latendresse, Havlat, Zidlicky, Nolan this morning". Pysyis vaan poissa tästä pelistä ja tähtää sitten kotimatsiin Dallasia vastaan, jos pystyy.
Calgary pelaa kauden viimeisen kotimatsin tänään, joten luulisi heidän palkitsevan kotiyleisön hyvällä ottelulla. Minnesotalle ei kelpaa kuin varsinaisen peliajan tappio, koska mahdollisuudet 6. varausvuoroon ennen lotteryä on vielä olemassa. Se vain edellyttäisi Atlantan, Carolinan ja Islandersin voittavan loput omat pelinsä.
Vähintään 9. varausvuoro näyttäisi olevan suht selvä, mutta edellyttää vielä Dallasin ja Rangersin yksiä voittoja tai Minnesotan häviötä tänään. Palataan noihin varausvuoroihin sitten lotteryn jälkeen.

Tulevaisuuden puolustajaosasto näyttäisi olevan ihan mallillaan. Kesällä kun sais jonku nykypakeista ulostettua, vaikka Schultzin. Toivottavasti ei missään nimessä varata ensimmäisenä pakkia tänä vuonna. Tulevaisuuden 1.kentän hyökkääjä pitäisi olla ensisijainen tavoite.

Taitaa jäädä ensi yön matsi väliin tällä kertaa. Katsotaan sitten kauden päätös viikonloppuna.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
On tää kumma joukkue. Välissä mennään evvk-asenteella ja sitten taas voitetaan kovalla työnteolla vaikkei odottaisikaan sitä. Russon raportin mukaan sai kuvan, että joukkue pelasi kuin olisi Playoff-paikka uhattuna. Ensi kautta ajatellen tälläistä asennetta saisi sitten löytyä joka ottelussa. Latendresse, Havlat, Nolan, Zidlicky ja Schultz olivat edelleen poissa ja 2 miestä loukkaantui tässä ottelussa. Bäckström sai kiekon kaulaansa, kaiketi todella lähelle aatamin omenaa, ei voinut hengittää eikä niellä hetkeen. Olisi halunnut vielä palata, muttei päästetty kentälle. Dallas-ottelussa aloittanee. Toinen loukkaantunut oli Sheppard, jonka kausi on ohitse. Vakava polvivamma ehkä. Hyvin nää Minnesotan ainoat treidivaihtoehdot loukkaantuu loppukaudesta. Ensin Harding joka taisi suurimman osan kaudesta pelata loukkaantuneena ja sitte Sheppard, jonka otteissa jonkinlaista piristymistä ollut jopa havaittavissa. Tiedä sitten ottaisko Sheppardia edes kukaan vaihdossa. Russo kehui paljon myös Nate "Stiffmeister" Prosserin otteita. 21min peliaikaa ja oli kentällä myös tärkeillä hetkillä. Hyvältä näyttää. Noreau pelas vain 7min ja oli ollut odotetusti hieman hermostunut.

Itse ottelussa koosteen perusteella Bäckström torjui jälleen kerran hyvin siihen asti kun loukkaantui. Tsn:n koosteessa näkyy tuo tilanne. Ensimmäinen maali tuli Kobasewin ohjattua Wellmanin lämärin viivalta. Rankkareissa sitten Burns osui ja nohevana poikana Miettinen pisti kiekon myös sisään ja varmisti 2 pistettä Minnesotalle.

Draftia ajatellen tää voitto sulki pois 8. sijaa korkeammat vuorot ennen lotteryä, jossa todennäköisyys nousta ylemmäs on 2,1-3,6%.

10. NY Rangers 84p (2xPHI)
9. Minnesota 83p (DAL)
8. Atlanta 81p (WSH, PIT)

Ensi yöllä toivotaan Rangersin voittoa. Atlanta todennäköisesti ottaa turpaansa loput matsit Playoff-haaveiden kustua. Ovie ja Cindy taistelee maalipörssin voitosta vielä ja varmasti takoo muutaman maalin Atlantaa vastaan.

Lauantaina sitten kauden päätös ja eiköhän samanlaista tahtoa joukkueelta nähdä viimeisessä runkosarjaottelussa kotona tai sitten ei taas nappaa. Loukkaantumistilanne saisi pysyä samana, niin jälleen saataisiin kai joku uusi pelaaja remmiin. Palataan huomenna Dallas-pelin merkeissä.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Wildin voiton takana oli myös suureksi osaksi Flamesin luokaton yv. Kahteen kertaan pääsivät kahden miehen ylivoimalle, mutta eihän siitä oikein mitään tullut. Maalivahdit olivat molemmissa päädyissä todella hyviä ja pitivät joukkueensa mukana pelissä. Prosser on ollut kieltämättä positiivinen yllätys. Ei hätäile turhia, antaa kiekkoa hyvin eteenpäin eikä tehnyt muistaakseni virheitä. Kirjoittelin tästä jo otteluseurantaketjuun, mutta mielestäni Noreau oli parempi mitä odotin, vaikka peliaika rajoittui seitsemään minuuttiin. Varmasti jännitti aika lailla, mutta luistelu oli ihan hyvää, avauspelaamisessa taisi yksi virhe tulla, mutta ihan ymmärrettää näin debyytissä. Varovaisen positiivinen kuva jäi, eiköhän Maxim paranna jatkossa. Ylivoimaakin pääsi pelaamaan, mutta ei päässyt vielä hyvää lämäriään esittelemään.

Wellmanin asennetta täytyy myös kehua. Eräässä tilanteessa kaveri painoi täysillä kiekon perään päästäkseen laukomaan pienestä kulmasta, vaikka tiesi että sieltä tulee reilu sata kiloa Regehriä niskaan. Toivottavasti saisi sen avausmaalinsa Dallasia vastaan. Debyytin kaltaisia avopaikkoja ei ole ollut, mutta kohtalaisia paikkoja kuitenkin pelistä toiseen, joten luulisi että pian uppoaa. Tuo Bäckströmin tilanne oli tosiaan aika ilkeän näköinen, ei onneksi tainnut pahemmin käydä. Jos kukaan tällä hetkellä loukkaantuneista ei pelaa Starsia vastaan niin toivottavasti Colton Gillies saisi näyttöpaikan showsta. Tässä on kalkkiviivoilla jo tuotu paljon uusia naamoja mukaan, joten olen kyllä tyytyväinen jo tähän astiseen määrään ja etenkin laatuun.

Vielä yksi peli ja kausi pakettiin. Hieman mennyt maku matsien seuraamisesta playoff-paikan karkaamisen jälkeen, joten hyvä että pian pääsee täysillä keskittymään draftiin, kesän UFA-markkinoihin, mahdollisiin treideihin ja sitä kautta seuraavaan kauteen.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Se oli Wildin osalta sitten siinä. Periaatteessa ihan hyvällä pelillä lähdettiin lomille, mitä nyt 2. erä oli hieman vaisumpi mutta kaksi muuta Wild pelasi hyvällä vauhdilla, otti kontaktia ja pelasi yleisölle. Starsin maalit tulivat kyllä ikävistä merkkaus- ja huolimattomuusvirheistä maalin edestä. Ensimmäinen maalissa Starsin yv:llä Burns muistaakseni lähti juoksemaan kiekon perässä ja Barker ei ottanut miestä kiinni maalin edestä, joten arvaahan sen miten tuo päättyy. Toisessa Hnidyltä karvataan kiekko pois ja nopea siirto maalin eteen vapaana heiluvalle Ottille, joka kiskoo kiekon sisään. Kolmannessa taas Bäcksröm antaa riparin suoraan eteen ja Burns ei saa otettua kiekkoa eikä miestä, joten Ott pääsee tekemään illan toisensa. Olisihan tuo ollut kiva voittaa, toivottavasti näin mollivoittoinen kausi ja kauden päätös antaa jokaiselle sen ylimääräisen kipinän kesäharjoitteluun.

Wellman sai lopulta sen avausmaalinsa ja lopulta tehoiksi Wildissa kerty 12 ottelussa 1+3, joten kovan kesätreeniin jälkeen on lupa odottaa kohtalaisia tehoja ensi kaudella. Modano saattoi pelata uransa viimeisen pelin ja olikin melko tunteellisella päällä ottaessaan aplodeja vastaan. Täytyy hetki nollailla nyt tilannetta, mutta jos jossain vaiheessa vielä ynnäilis kauden tapahtumia ennen ensi kauteen siirtymistä.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Kausi ohitse eikä hirveästi edes harmita. Ei tää joukkue olis Playoffeis 4 ottelua enempää pelannutkaan, joten parempi tämä lopputulos. Tänään illemmalla tai alkuviikon aikana Russo kaiketi päivittää pelaajien loukkaantumistilanteet, koska eilen oli terveystarkastukset ja ma-ti juttelut Richardsin ja Fletcherin kanssa. Mielenkiintoista nähdä ketkä muut pelasivat loukkaantuneina loppukaudella ja annetaanko Koivulle ja Bäckströmille lupa tulla MM-kisoihin.

Dallas peli alkaa jo unohtua kokonaan mielestä, mutta ihan pirteä esitys se oli Wildilta. Toki nuo Dallasin maalit oli estettävissä paremmalla maalineduspelillä, mutta ei voi mitään. Wellman jäi erityisesti mieleen, on se nopea. Nyt kesän aikana lihasta lisää ja parantamaan kaikkea omassa pelissään niin eiköhän siitä huippupelaaja tule. Prosser vaikutti myös vipassa pelissä oikein hyvältä. Yksi kausi AHL:ssä tekee hyvää hänelle.
Muutamien pelaajien nopeus erottui aika hyvin tässä ottelussa. Toivottavasti Kobasew, Earl ja Clutterbuck muodostavat perustan 3-4 kentille ensi kaudella. Siihen vielä Brodziak, Miettinen ja herra x, niin alimmat kentät on kasas. Bouchardin ensi kaudesta Fletcher oli tainnut sanoa, että pystyisi kenties pelaamaan. Toivotaan näin.

Pian voisi varmaan siirtää nämä mietinnät jo tulevan kauden 2010-2011 ketjuun, kuka jaksaisi väsätä sellaisen. Saikka teki hyvän aloituksen tälle kaudelle.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Saikka teki hyvän aloituksen tälle kaudelle.

Jos kellään ei ole mitään sitä vastaan niin voisin iltasella tuommoisen väsätä TPS-JYP -matsista saapumisen jälkeen. Riippuen Palloseuran esityksestä, uuden ketjun pitäisi olla tulilla viimeistään puolen yön tienoilla.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos kellään ei ole mitään sitä vastaan niin voisin iltasella tuommoisen väsätä TPS-JYP -matsista saapumisen jälkeen. Riippuen Palloseuran esityksestä, uuden ketjun pitäisi olla tulilla viimeistään puolen yön tienoilla.

Hieno homma, sitä odotellessa. Sulla näyttää löytyvän tota taitoa kirjottaa vähä värikkäämminkin esim. JYP-TPS ketjun avaus.
Toho uuteen ketjuun voisi sitten heitellä näkemyksiä tulevasta. Toki tähän vanhaan voisi sitten menneen kauden fiiliksiä vielä kirjoitella, kuten esim. Noob aikoi.

Russolta pari kauden päätös tekstiä. 1 2
Mielenkiintoinen tuo Boogaardin treiditapaus.

EDIT.
No mikäs siinä. Itse kirjoittelen tällä hetkellä verkkaiseen tahtii hieman juttua tästä kaudesta ja jonkinlaisia pelaaja-arvioita. Toivottavasti muilta löytyy myös vielä vähän virtaa kerrata tätä kautta, olisi mielenkiintoista lukea miltä Wildin pelaajien suoritukset on muiden Wild-kannattajien (ja miksei muidenkin) mielestä näyttäneet.

Kovasti tekisi mieli kirjoittaa jotain tästä kaudesta vielä kun muistaakin jotain. Ehkä jonkunlaiset kouluarvosanat pelaajille. No sittenkun kerkeää kirjoitella vähän enemmän.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Jos kellään ei ole mitään sitä vastaan niin voisin iltasella tuommoisen väsätä TPS-JYP -matsista saapumisen jälkeen.

No mikäs siinä. Itse kirjoittelen tällä hetkellä verkkaiseen tahtii hieman juttua tästä kaudesta ja jonkinlaisia pelaaja-arvioita. Toivottavasti muilta löytyy myös vielä vähän virtaa kerrata tätä kautta, olisi mielenkiintoista lukea miltä Wildin pelaajien suoritukset on muiden Wild-kannattajien (ja miksei muidenkin) mielestä näyttäneet.
 

Saikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tyhmät ihmiset ja epähauskat läpät.
Hieno homma, sitä odotellessa. Sulla näyttää löytyvän tota taitoa kirjottaa vähä värikkäämminkin esim. JYP-TPS ketjun avaus.

Nooh, tuosta nyt ei liiemmin kannata vetää johtopäätöksiä ainakaan meikäläisen kirjoitustaidoista. Vähän värikynää ja vittuilua perus ketjunavauksen sekaan niin tulos on tuo. Toki hauskaa tuo on kun ei aina vedä ihan täysin asiapitoisella linjalla. Tai edes missään siellä päin.

No mikäs siinä. Itse kirjoittelen tällä hetkellä verkkaiseen tahtii hieman juttua tästä kaudesta ja jonkinlaisia pelaaja-arvioita. Toivottavasti muilta löytyy myös vielä vähän virtaa kerrata tätä kautta, olisi mielenkiintoista lukea miltä Wildin pelaajien suoritukset on muiden Wild-kannattajien (ja miksei muidenkin) mielestä näyttäneet.


Tottakai, viime kaudella taisin raapustaa jotain kauden puolivälin paikkeilla sekä kauden päätyttyä. Puolivälillä ainakin. Mukavaa noita on lueskella ja kirjoitella itsekin. Rohkeasti vaan muutkin mielipiteitä kehiin, Shaddix, Jackie Moon ja hwallen. Jos joku unohtui niin anteeksi.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Russolta mielenkiintoinen blogi. Sekä Russon että Fletcherin mietteitä Sheppardista, Ebbettistä ja Wellmanista. Ebbettin jatkoa en toivoisi, mutta Sheppardin suhteen en vielä luovuttaisi. Nuori kaveri kuitenkin kyseessä ja caphit laskee varmasti nykyisestä 1,4 miljoonasta kun bonuksia ei tarvitse enää maksaa. Mutta niinkuin tuossa mainitaan niin mahdollista treidikamaa, jos muualta löytyy kiinnostusta.

” Fletcher said there will be changes”. Mielenkiintoista nähdä kuinka dramaattisia muutoksia on luvassa, mutta kyllähän tuolla jotain soisi tapahtuvankin.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
On aika pistää muutamalla sanalla kausi pakettiin. Syksyllä matseja jäi liian suuri määrä näkemättä, mutta joulun jälkeen paransin tahtia. Alkukausihan oli aikamoinen katastrofi, kun Wild hävisi kahdeksan ensimmäistä vieraspeliään. Vieraspelirecordiksi kertyi 13-24-4, joten parannettavaa tuolla saralla on paljon. Kotona Wild puolestaan oli vahva (25-12-4). Kauteen lähdettäessä omat odotukset eivät olleet kovin korkealla. Uusi GM, valmentaja ja pelitapa. Pidin tätä siirtymäkautena ja sellaisena sitä voidaan myös näin jälkikäteen pitää. Hyökkäävämpi pelitapa ei vielä tuonut toivottua tulosta, vaan Wild teki yhtä paljon maaleja kuin viime kaudella. Päästettyjä maaleja oli sitten 46 enemmän.

Huomion kiinnitti erityisesti se, että karvaus oli välillä todella aktiivista ja tehokasta, mutta etenkin tuossa loppurutistuksen aikana melko olematonta. Tiedä sitten oliko tämä tarkoituksellista (ei pitäisi olla) vai eikö vastustajan pakkeihin vain päästy kiinni tarpeeksi nopeasti. Muistaakseni tätä tapahtui erityisesti trade deadlinen jälkeen, joten joku voisi sanoa Johnssonin ja Belangerin olleen yllättävän tärkeitä. Enpä tosin tuota täysin osta. Silloin kun karvaus oli kehnoa, niin vastustaja pääsi helpon näköisesti avaamaan peliä ja nousemaan Wildin alueelle ja ongelmiahan siitä seurasi. Wild kaipasi myös enemmän pelaajia, jotka pystyisivät tuomaan kiekon vastustajan alueelle. Koivu, Burns, Havlat siihen jossain määrin pystyvät, mutta sen jälkeen onkin hiljaisempaa. Alkukaudesta otteluiden alut olivat totaalista myrkkyä ja vaikka Wild kohtuu hienosti pystyi voittamaan pelejä vielä tappiotilanteestakin niin kyllä siinä tehtiin itselleen asiat todella hankalaksi. Välillä pelattiin niin kuin playoff-paikasta taistelevan joukkuueen pitääkin pelata ja silloinhan tää porukka voi voittaa kenet tahansa, mutta aivan liian usein peli oli todella halutonta ja porukka oli tullut valmiiksi hävinneenä hallille.

Ylivoima oli koko liigan 10. parasta prosentilla 19,1 joten siihen voi olla kohtuu tyytyväinen. Oon kyllä edelleen sitä mieltä, että Havlatista olisi enemmän hyötyä laidassa. Ja koska ykkös yv:ssä häärivät jo Koivu ja Brunette kulmissa niin oikea paikka Martylle olisi ollut kakkos yv:ssä, jossa ei varsinaista pelintekijää ollutkaan. Kovin haavoittuva tuo ylivoima toki oli, siitä kertovat 13 päästettyä maalia ja tuohon on ensi kaudeksi tultava huima parannus. Ilman Burnsin loukkaantumisia/heikompaa kautta ja Miettistä ylivoimakin olisi varmaan ollut parempaa, mutta jossittelua kaikki tyyni ja tehty mikä tehty.

Alivoima oli puolestaan sarjan 14. parasta prosentilla 82,7 eli ei homma varsinaisesti siihenkää kaatunut, vaikka parantaa tuostakin pystyy. 5vs.5 pelissä tehtyjen ja päästettyjen maalien suhde oli 0,88 ja tuo on yksi todella merkittävä asia, jos Wild aikoo olla voittava joukkue. Neljällä playoff-joukkueella tuo lukema oli alle yhden ja yhdellä ei-playoff-joukkueella yli yhden.

Tätä kautta ei voi ohittaa mainitsematta loukkaantumisia, joita Wildille kertyi 342 pelin verran (seuran ennätys). Tottahan niitä muillakin oli eikä tuon taakse voi täysin piiloutua, mutta onhan tuo melkoinen määrä. Välillä olivat kaksi parasta veskaria ulkona samaan aikaan, Burns oli lähes puolet kaudesta poissa ja Havlatilta jäi yhdeksän ottelua väliin (mikä ei toisaalta ole niin paljon kuin pahin pessimisti olisi voinut odottaa). Lisäksi Bouchard pelasi vain yhen ottelun ja saas nähdä onko vielä joskus pelikykyinen. Fletcher sanoi pitävänsä mahdollisena, että Bouchard olisi ensi kaudella mukana, mutta eihän noista aivotärähdyksistä pysty mitään varmaa sanomaan. Hiljattain Bouchard oli sanonut Russolle olevansa ”a little better”. No joka tapauksessa, kärskipelaajien lisäksi Kobasew oli pitkään poissa ja Nolanilta ja Clutterbuckilta jäi väliin lähes 10 peliä. Fletcher on sanonut haluavansa paneutua tällaisen loukkaantumismäärän syihin ja joitain muutoksia on varmasti luvassa, harjoittelussa, levon määrässä jne.

Sitten jonkinmoisia pelaaja-arvioita yli 15 peliä pelanneista.

PUOLUSTAJAT: Nimen jälkeen ottelut, pisteet, tehotilasto, jäähyminuutit ja peliaika/peli

Marek Zidlicky 78 6+37=43 -16 67min 24:10
Keräsi Wildin puolustajista selvästi eniten pisteitä. Pelasi isoja minuutteja, ehkä jopa liian paljon johtuen Burnsin loukkaantumisista. Kolmanneksi eniten yv-pisteitä Koivun ja Brunetten jälkeen, joten tärkeä palanen Wildin ylivoimaa, joka toimi tällä kaudella kohtuu hyvin. Tästä joku (moni) voi olla eri mieltä, mutta mielestäni Zid ei ole kiekottomana yhtä huono kuin mitä kylillä puhutaan. Ei Marek kaksinkamppailuissa ole erityisen vahva, mutta pelaa kiekottomana kohtuu hyvällä intensiteetillä. Se mikä tekee Zidlickystä riskin omassa päässä on ne harhasyötöt ja kiekonmenetykset, jotka ovat sinällään hieman ihmeellisiä että Zid on kuitenkin taitava kiekonkäsittelijä. Rutkasti vaan kaipaisi huolellisuutta pelaamiseensa. Olympiatauon jälkeen Zidlickylle kertyi 18 peliä ja tehotilastoon tyly lukema -14 eli loppuun tuli todella synkkä kausi ja sitä kautta palkintona joukkueen toiseksi huonoin tehotilasto.

Greg Zanon 81 2+13=15 -10 36min 22:22
Wildin paras puolustaja omassa päässä ja hattua sai nostaa Zanonille lähes joka matsissa. 183 taklausta ja 196 blokattua laukausta, joista suurin osa ei todellakaan ollut mitään ripuliranteita, vaan todella kipeää teki monesti. Pelasi loppukauden murtuneella nilkalla ja taisi jaloissa olla muitakin vammoja. Ennen tätä kautta en oikeastaan tiennyt Zanonista mitään, mutta kauden aikana Zanonista tuli yksi henk. koht. suosikeistani. Avasi peliä yksinkertaisesti eikä yrittänyt olla mikään bobiorri vaan pelasi fiksusti omilla vahvuuksillaan.

Brent Burns 47 3+17=20 -15 32min 22:22
Vaikea kausi Burnsilta. Kärsi aivotärähdyksestä ja lonkkavammasta, joiden myötä kausi jäi vajaaksi. Pelatessaankin taso ei loppukautta lukuunottamatta ollut aivan sellaista mitä sen pitäisi olla. Mutta turha tässä Burnsia on aivan lyttyyn haukkua, loukkaantumisten piikkiin voi pistää paljon ja Burns sanoi eräässä haastattelussa odottavansa terveenä treenattua kesää, että ei olisi training campilla tällä kertaa puolikuntoisena. Ensi kaudella sitten yli 40 pistettä ja selvän ykköspakin paikan ottaminen.

Cam Barker 19 1+6=7 -2 10min 22:01
Barker oli itselleni lievä pettymys. Luistelu kankeaa ja ehkä se saa välillä aikaan kuvan, että kaveria ei pahemmin nappaa vaan on vaan höntsäämässä ja nostamassa palkkaa. Tosin ei tätä kuvaa Brunettesta saa, että enpä tiedä. Toivottavasti tää on vaan mun kuvitelmaa ja ylireagointia eikä Camilla ole mitään asennevammaa. Oli luistelunsa takia kuitenkin välillä pulassa omassa päässä, joten siihen olisi jo aika keskittyi kesällä. Pisteitä tuli 30 pisteen kausivauhdilla, joka on sitä minimäärää mitä itse odotan, enemmänkin toki olisi voinut tulla. Ei ollut kuitenkaan mikään erityinen pelote viivalla ja en muista että olisi ainakaan turhan paljon kehuttua lämäriään käyttänyt. Maalinsa teki toki siniviivalämärillä Wild-debyytissä, mutta valju kuva jäi miehen hyökkäyspään taidoista.

Nick Schultz 80 1+19=20 -8 43min 20:58
Köyhän miehen Kim Johnsson oli yksi oman piste-ennätyksensä tekijöistä Wildissa. Ei ollut mikään räiskyvä pelaaja jäällä, mutta hyvän liikkeensä ansiosta oli harvemmin myöhässä tilanteista. Pelasi peruspeliään kentän joka puolella, saisi tosin pelata välillä hieman fyysisemmin. Ei mulla muuten ole Schultzin pelistä liiemmin valittamista, mitä nyt sopimuksesta ehkä vähän.

Kim Johnsson 52 6+8=14 3 26min 23:46

Johnsson oli Wildin ykköspakki ennen treidiään, ainakin Burnsin ollessa poissa. Loistava luistelija ja sellainen perus työjuhta ympäri kenttää, mutta tuolla palkkanauhalla olisi pitänyt saada enemmän hyökkäystehoja. Hinta/laatu-suhde on sitten toinen asia eikä Jönssin vika lainkaan. Hieman väritön pelaaja enkä voi sanoa liiemmin ikävöiväni, mutta kyllähän tuo ero Johnssonin ja Barkerin luistelussa on aikamoinen.

Shane Hnidy 70 2+12=14 -6 66min 13:32
Hnidy teki uransa parhaat pisteet, mutta ei jäänyt mieleen erityisen hyvässä. Iso ja kankea ja oli välillä pahasti pulassa omassa päässä.

John Scott 51 1+1=2 -3 90min 8:36
Scott pelasi odotuksiini nähden ihan hyvin. Sai yleensä siirrettyä kiekon omalle pelaajalle eikä ollut puolustupäässäkään täysi heittopussi. Jos nyt pakko on Scott tai Boogaard pitää niin itse liputan Scottin puolesta ihan jo senkin vuoksi, että Scott on pelannut myös hyökkääjänä.
 

Noob

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
HYÖKKÄÄJÄT: Nimen jälkeen pelatut ottelut, pisteet, tehotilasto, jäähyminuutit, aloitusprosentti ja peliaika/peli.

Martin Havlat 73 18+36=54 -19 34min 50,0% 17:55
Surkean alun jälkeen paransi huomattavasti. Ensimmäiset 19 peliä tehoilla 2+6, mutta tämän jälkeen 54 peliä tehoilla 16+30 eli noin 70 pisteen kausivauhdilla. Ei pystynyt vielä ensimmäisellä Wild-kaudellaan vastaamaan odotuksiini, vaikka en siis todellakaan mitään (terveen) Gaborikin paikkaajaa odottanutkaan. Edelleen Havlat saisi laukoa enemmän ja pelata suoraviivaisemmin, mutta ei se taida olla Martylle luonteenomaista, joten kaarrelkoon ja taiteilkoon ensi kaudellakin kunhan tekee yli 70 pistettä. Parhaimmillaan kuitenkin huikea kiekon kanssa ja pystyy hidastamaan pelin tempoa ihailtavasti ja saaden siten puolustajan reagoimaan. Pieni epätasaisuus leimasi Havlatin peliä vielä huonon alunkin jälkeen, mutta kyllä multa luottoa löytyy ja eiköhän Marty ensi kaudeksi paranna.

Mikko Koivu 80 22+49=71 -2 50min 56,9% 20:44
Ensimmäinen kausi vakituisena kapteenina ei aiheuttanut Mikon peliin mitään hämminkiä vaan mies pelasi tasolleen uskollisen kauden. Tasapainoista kahden suunnan peliä, hyvää sijoittumista, suvereenia aloittamista ja ihailtavaa taisteluilmettä. Teki siinä ohessa oman piste-ennätyksensä, Bouchardin franchise-ennätys yhden kauden syöttöjen määrässä jäi vielä saavuttamatta, mutta eiköhän sen rikkoutuminen ole vain ajan kysymys. Ottaa tosin liikaa (kampitus)jäähyjä, niitä kun saisi karsittua intensiteetin pysyessä samana niin meikäläinen olisi taas myytyä miestä. Brunetten ja Miettisen keskellä pelatessa pistepotentiaali on varmaan aika lailla maksimoitu, joten toivottavasti Koivu saisi jonkun kovemman luokan maalinsylkijän vierelleen ensi kaudeksi. Sen Mikko viimeistään nyt ansaitsisi. Mutta hieno kausi Mikolta ja toivottavasti tämän vuoden aikana Koivulle saadaan tehtyä pitkä jatkosopimus.

Andrew Brunette 82 25+36=61 -5 12min 50,0% 17:01
Viime kauteen nähden 11 pisteen parannus. Hidashan Bruno on ja ensi kaudella parhaimmillaan yhtä ”nopea”, mutta maalin takaa toimistostaan antoi kauden mittaan todella paljon upeita passeja ja oli maalin takana ja kulmissa muutenkin vahva. Tuolla perseellä kun kiekko suojaa niin vastassa saa olla aika kovan tason pelimies että kiekon saa pois. Brunette vaikuttaa mukavalta mieheltä ja on varmaan yksi Wildin tärkeimmistä pukukoppipelaajista. Huomion arvoista on myös se, että Brunette pelasi kuudennen 82:n ottelun kautensa. Mielestäni hyvä kausi kaiken kaikkiaan.

Guillaume Latendresse 55 25+12=37 1 12min 11,1% 16:27
Pouliot-kaupasta saatu vapahtaja oli juuri sitä mitä Wild tarvitsi. Löysi kemiaa Havlatin kanssa, mutta ei ollut silti liian riippuvainen Martystä vaan pystyi rakentamaan myös itselleen paikkoja ja jokusen myös muille. Löytyy kohtuu hyvä laukaus, hyvät kädet ja sopivasti vauhtia, joten hyvä pakettihan siinä on. Loppua kohden hyytyi hieman, mutta pelasi toki loukkaantuneena ja eiköhän se ole suorituksiin vaikuttanut vaikka Guillaume ei sitä itse halunnutkaan pitää tekosyynä. Paremmin Latendresse pelasi kuin kukaan varmaan odotti, joten hieno kausi treidin jälkeen.

Antti Miettinen 79 20+22=42 -2 44min 42,2% 18:02
Tuhlattujen avopaikkojen määrää ei pysty selittämään Antin hyväksi kyllä millään. Samaten tolppalaukauksia tuli kauden mittaan varmasti reilusti enemmän kuin kenellekkään muulle Wildin pelaajalle eli paha tuota on enää huonon onnenkaan piikkiin pistää ja pisteitä kertyi auttamatta liian vähän siihen nähden, että Antti pelasi ykköskentässä ja ykkösylivoimassa. Jos Miettinen on Wildin rosterissa myös ensi kauden avauksessa niin paikka olisi syytä olla kolmosketjussa, johon Antti sopisi hyvin. Liikettä kuitenkin löytyi taas mukavasti ja yrittämisen puutteesta Miettistä pystyi harvemmin syyttämään.

Kyle Brodziak 82 9+23=32 -3 22min 48,4% 15:19
Näitä arjen hiljaisia raatajia. Pelasi mielestäni puolustussuuntaan ehjän kauden. Paikoitellen pääsi hyvin mukaan Latendressen ja Havlatin aivoituksiin ja oli ehkä paras sentteri siihen väliin kaikista ketä Richards kokeili. Ei mitkään maagiset kädet, joten hirmu tehoja ei nyt voikaan odottaa, mutta Brodziak on silti yksi näistä Wildin pelaajista, joista pidän aika lailla. Luisteluaan saisi parantaa hieman.

Eric Belanger 60 13+22=35 -1 28min 57,6% 15:45
Parempi versio Brodziakista. Voitti aloituksia kovalla prosentilla ja oli tärkeä osa Wildin alivoimaa. Mutta niin kuin turhan moni muukin Wild-pelaaja, joutui pelaamaan taitohinsa nähden liian suuressa roolissa. Jostain muistan lukeneen Belangerin treidin jälkeen että mies olisi ollut hieman huonon hengen luojana Wildin pukukopissa. En tosin osaa tuon paikkaansa pitävyydestä sanoa mitään.

Cal Clutterbuck 74 13+8=21 -8 52 3 30,0% 14:16
Clutterbuck voitti taklaustilaston 31:n taklauksen marginaalilla. Täytyisi ruveta pitämään jotain ottelupäiväkirjaa niin arvionti olisi helpompaa ja muunkin kuin heppoisten muistikuvien varassa, mutta muistaakseni Olympia-tauon jälkeen Calin peli näytti väsynneemmältä kuin yleensä. Paransi kyllä siitä pikkuhiljaa ja oli taas yksi Wildin viihdyttävimpiä pelaajia. Teki oman piste- ja maaliennätyksensä, joten täytyy olla tyytyväinen tilastoihin.

Owen Nolan 73 16+17=33 -12 40min 47,2% 16:35
Pisteiden valossa vaisumpi kausi kuin viime vuonna. Asennetta ja taistelutahtoa löytyi kuitenkin ja ylivoimalla edelleen ihan käyttökelpoinen kaveri. Välillä piti kiekkoa liiaksi itsellään ja tuntui ettei paljon kiinnostanut lainata sitä nuorille klopeille. No ymmärtäähän sen kun kaveri pelasi välillä Sheppardin kanssa. Tulevaisuus on todennäköisesti muualla kuin Wildissa. Nolanin suurin merkitys oli varmasti pukukopin puolella, joten vaikka ensi kauden joukkueessa voisi Nolanille olla paikka niin miehen lähtiessä muille vesille Wellmanin yv-aikaa voisi surutta lisätä.

Derek Boogaard 57 0+4=4 -12 105min 6:09
Wildin turhin pelaaja. Harva uskaltaa Boogien kanssa tappelemaan ja muuten kaverista ei ole mitään hyötyä. Harvoin ehtii taklaamaan, kiekon kanssa täysin kädetön ja otti turhia jäähyjä liiaksi. Toivottavasti ei saa jatkoa ja ensi kaudeksi Boogaardin paikalla on joku hieman liikkuvampi pelaaja.

Chuck Kobasew 42 9+5=14 -9 16min 25,0% 13:50
Kobasewilta olisin odottanut enemmän. Polvivamma haittasi ikävästi kautta, mutta ei ollut Kobasew ratkaisu mihinkään. Saikka tuota jo hyvin kommentoikin, että kyseessä on Antti Miettisen tyylinen pelaaja, joka vetää viisi peliä kovilla tehoilla ja katoaa sen jälkeen täysin kuvasta. Tuollainen mukava kolmoskentän koohottaja, löytyi liikettä, jonkin verran fyysisyyttä ja karvasi hyvin, mutta ei vakuuttanut meikäläistä muuten. Odotukset oli varmaan sitten turhan korkealla.

Andrew Ebbett 49 8+6=14 -8 6min 50,0% 13:05
Joukkueen mikkihiiri, todella helppo pelata kiekosta pois ja kiekonmenetyksiä tuli luvattoman paljon. Ei silti aivan kädetön pelaaja, mutta tuo kaksinkamppailuvoiman puute häiritsi. Oli toki yksi loukkaantumisesta kärsinyt, olisiko ollut aivotärähdys, joten se varmaan vei parhaan terän Ebbettinkin pelistä.

Robbie Earl 32 6+0=6 1 6min 8:56
Toi mukavasti liikettä ja taistelua eli hyvä energiapelaaja ja toivoisin ensi kaudeksi vakituista rosteripaikkaa neloskentän laidalta. 15:sta maalin kausivauhti tuolla peliajalla ei ole kovin huono suoritus. Ei mikään virtuoosi kiekon kanssa, mutta pystyi silti hämminkiä aiheuttamaan vastustajan päädyssä. Pidin.

James Sheppard 64 2+4=6 -14 38min 45,2% 11:59
Sheppardilta moni varmaan odotti huomattavasti enemmän. Viime kauden 24 pistettä antoi lupauksia paremmasta, mutta tämä kausi meni täysin penkin alle. Paransi keväällä hieman, mutta hyökkäyspään tehot jäivät edelleen uupumaan. Sitä myöten peliaika tippui ja useasti James oli ulkona pelaavasta kokoonpanosta. Nopeutta löytyi kuitenkin kohtalaisen hyvin, taklasi ja väänsi kulmissa, mutta kiekollisessa pelissä ne suurimmat puutteet ovat. Saa nähdä hakeeko Fletcher Pouliot-tyylistä treidiä, jossa kaksi paikallaan junnaavaa nuorta pelaajaa vaihtaa osoitteita. Jos ei niin mielelläni näkisin Sheppardin jatkavan Wildissa, nuori kaveri kuitenkin kyseessä.

MAALIVAHDIT: Nimen jälkeen pelatut ottelut, aloitetut ottelut, voitot, päästettyjen maalien keskiarvo, torjuntaprosentti ja nollapelit.

Niklas Bäckström 60 58 26 2,72 90,3% 2

Vaikea kausi Bäckströmiltä. Tilastot ottivat takapakkia viime kaudesta, ei Nikke ehkä aivan viime kauden tasolla ollut, mutta ei Bäckströmiä voi mielestäni Wildin heikosta menestyksestä syyttää. Alkukaudesta puolustukselta ei tullut liiemmin apuja, mutta Nikke pystyi silti joitain pelejä voittamaan omalla panoksellaan. Nivusvaivoja tuntui olevan paljon ja rikkonainen kausihan tämä oli loukkaantumisten takia niin kuin koko joukkueelle.

Josh Harding 25 22 9 3,05 90,5% 1
Jos kausi oli Nikelle vaikea, niin sitä se oli myös Hardingille. Alkukaudesta pääsi vain harvakseltaan pelaamaan ja silloin kun pääsi niin vastustaja iski kiekkoa häkkiin kovalla prosentilla. Loppukaudesta Niken ollessa saikulla pääsi sitten sovittelemaan sankarin viittaa itselleen ja pelasikin huikeita pelejä. Toivottavasti loukkaantuneena pelaaminen ei tehny Joshin uralle pysyvää vahinkoa. Ja tämä siis aivan muista syistä kuin treidiarvon takia. Hieno asenne ja todellinen taistelija. Mieleen on pysyvästi jäänyt Wildin vielä taistellessa playoff-paikasta, kun Josh otti gamesavereita toisensa perään ja hitaasti ja tuskaisen näköisesti nousi torjuntojen jälkeen ylös. Kaikkea hyvää Hardingille, jos ei meillä enää ensi kaudella jatka.

Hohhoijjaa. No tulihan se valmiiksi. Ei tää mun scouttaus mitään maailmanluokkaa ole, joten ihan mielelläni otan eriäviä mielipiteitä ja kritiikkiä vastaan. Nyt voin pikkuhiljaa siirtyä ensi kauden ketjuun.
 

Wellman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Minnesota Wild
Noobilta loistavasti kerätty kausikooste. Selvästi nähty vaivaa, aika paljon samoja mietteitä.
Oma sepustus ei ole yhtä kattava, mutta silti jotain tekstiä sai aikaan.
Joistain pelaajista enemmän ja joistain vähemmän tekstiä. Tässä vain kauden päättäneen joukkueen pelaajista. Tuli yhteen putkeen kirjoitettua, joten laatu ei päätä huimaa.

Maalivahdit

Bäckström: Luottoa ykkösmokkeen löytyi vaikka epäilyksiä olikin miten taso kestää erilaisen pelityylin. No eihän se kestäny. Aiempina 3 kautena torjunta% on ollu väh. 92%, joten tämän kauden 90,3% oli selkeä tason lasku. Myöskin GAA laski kahdesta edellisestä kaudesta n.2,3 --> 2,72. Alkukautta kun muistelee niin eipä joukkue hirveästi tarjonnut apua Nikelle. Hirveästi tuli ylivoimahyökkäyksiä ja läpiajojakin, josta rokotettin kovalla prosentilla. Oikeastaan koko puolustuksen heikko peli heijastui myös Bäckströmin kauteen. Ei silti Bäckströmiä voi kehuakkaan. Johtuiko sitten alkukaudesta, mutta ei nähty sitä varmaa ja rauhallista torjumista kuin silloin tällöin kauden aikana. Loppukaudesta loukkaantumisen jälkeen alkoi kiekko tarttua taas paremmin kiinni, mutta joukkue edessä ei yrittänyt enää.
Ensi kautta ajatellen pitää toivoa, että puolustus toimisi heti kunnolla ja yhteistyö alkaisi toimimaan maalivahdin ja pakkien kesken.

Harding: Hardingin kausi meni pitkälti loukkaantumisten kanssa. Josh kuitenkin pelasi pitemmän aikaa loukkaantumisen kanssa ja tämä kostautui loppukaudesta. Harding ei ole urallaan pelannut kertaakaan yli 30 ottelua, joten tilastot eivät ole kovin oikeudenmukaisia. Kuitenkin torjunta% ja GAA tippuivat reilusti viime kaudesta. Tämä voidaan taas selittää uudella pelisysteemillä ja puolustuksen heikkoutena. Kauden jälkeen leikkaus edessä ja tiedä sitte kelpaako kenellekkään vaihdossa kesällä. Loppukaudesta loukkaantuneenakin Harding pelasi ajoittain todella hyvin.


Puolustus

Zidlicky: Pisteiden valossa peruskausi, mutta maalimäärä puolittui viime kaudesta. Tehotilasto -16. Mitähän Marekista keksisi sanoa? Ei ole palkkansa arvoinen mitenkään. Tuolla palkalla pitäisi saada enemmän kuin yv:llä pääasiassa pisteensä tekevä, onneton oman pään pelissä oleva pakki, joka ottaa turhia kakkosia ties mistä tilanteesta. Taitava kiekon kanssa, mutta tätä taituruutta nähtiin tällä kaudella liian harvoin.

Zanon: Oma piste-ennätys, -10 tehotilastossa. Ehdottomasti paras pakki menneen kauden joukkueesta. Suoritusta parantaa vielä se, että loppukauden pelasi nilkka paskana. 196 blokattua laukausta, jolla sijoittui 4. tilastoissa. Mielestäni Zanon oli myös varmin pakki, jonka kentällä ollessa ei tarvinnut miettiä, koska omissa soi.

Stoner: Ei kovin selkeää kuvaa hänestä, mutta ensi kaudella yksisuuntainen sopimus. Loppukausi meni ohitse loukkaantumisen takia. Suht isokokoinen, joten kelvanneen 3-pariin.

Burns: Yksi suosikkipelaajistani joukkueessa. Kausi meni suurilta osin aivotärähdyksen ja muiden vammojen takia pieleen. Loppukaudesta nähtiin hetkittäin sitä vanhaa kunnon Burnsia eli kunnon taklauksia, nopeita ylösnousuja, hieno maali LA:ta vastaan. Taitoa Burnsillä löytyy, kun saa taas kaiken toimimaan. Ensi kaudella kun saisi 07-08 kauden uusinnan hänestä tai vielä parempaa.

Hnidy: 3-parin pakki, joka ei ihmeitä esittänyt. Teki piste-ennätyksensä, -6 tehotilastoon. Oli maaliskuussa loukkaantuneena jonkin aikaa, mutta eipä Hnidyn puuttumista edes huomannut. Hnidyn pystyy korvaamaan kuka tahansa omista junnuista.

Scott: Joukkueen toinen jättiläinen, joka onnistui ihan ok tällä kaudella. Tappelijana menee kokoonpanossa, mutta muuten suht turha este nuorimpien tiellä.

Prosser: Toinen yliopistohankinta, joka 3:ssa pelaamassaan ottelussa esitti hyviä otteita. Aika hyvä kiekollisesti, joten tulevaisuudessa voi olla isommassakin roolissa.

Barker: Vaihdossa Chicagosta, joten ei kauhean suurta kuvaa hänestä saanut. Vaikutti loppukaudesta enemmän pujottelukepiltä kuin NHL-puolustajalta, joka on 2004 vuonna varattu kolmantena. Toivottavasti kesä tekee ihmeitä hänelle ja saadaan hyvin luisteleva, omassa päässä armoa antamaton järkäle sekä yv:llä maaleja pommittava pelote.

Schultz: Myös yksi niistä puolustajista, joka teki oman piste-ennätyksensä, -8 tehotilastoon. Yksi eniten pelaavista pakeista joukkueessa, mutta vaikea kuvata hänen suorituksiaan kauden aikana, koska ei mitenkään erotu kentällä. Ehkä hyvä asia, mutta usein taisi kiekon tuotuaan hyökkäyssinisen yli heittää sen vain jonnekkin päätyyn vaikka olisi voinut laukoa maaliakin kohti.


Hyökkääjät

Koivu: Ehdottomasti joukkueen tärkein pelaaja. Joukkueen sielu ja keulakuva. Oma suosikki. Piste-ennätys tuli loppujen lopuksi, tehotilastossa harmittavasti -2. Todella vakuuttavaa suorittamista koko kauden. Taitoa löytyy reippaasti, mutta jää kaiketi vielä jotain näyttämättäkin. Mahdollisuudet nousta ihan NHL:n kärkikastiin, mutta se vaatii joukkueessa muutoksia.
Harmittaa suunnattomasti nykyisen joukkueen pelaajatilanne, koska Koivulle soisi paljon paremmat ketjukaverit. Nykyisin Brunette vielä menee tuossa, mutta tuo toinen nimeltämainitsematon tunari tuhoaa koko kentän mahdollisuudet olla edes jonkinmoinen pelote. Koivun uran kannalta toivonkin, että kesän aikana hänelle saataisiin kunnon maalintekijälaituri, jolloin Koivun pistesaldo nousisi tuonne 80-90 paikkeille varmasti.

Nolan: Ikä alkaa painaa tätä taistelijaa, joka pelatessaan antaa aina kaikkensa. Yksi niistä harvoista joilla riitti kiinnostusta yrittää koko kauden ajan. Moni saisi ottaa oppia hänestä. Kaikesta tästä huolimatta, parempi antaa hänen jatkaa johonkin joukkueeseen, jossa voisi jopa saavuttaa jotain parin seuraavan kauden aikana.

Kobasew: Tuli vaihdossa Bostonista ja pelasi aika rikkonaisen kauden. Ei saatu ihan 20 maalin tekijää, joka oli Bostonissa 2 edellistä kautta. Kauden kohokohta ottelu, jossa pelasi Koivun rinnalla ja teki hattutempun. Kobasew vakuutti nopeudellaan, jolla sopii 3-4 kenttiin.

Havlat: Yksi kauden pettymyksistä. Kovat odotukset heti alkuun ja eipä siitä mitään tullut. Pikkuhiljaa alkoi peli kulkea ja Latendressen tulo samaan kenttään piristi kunnolla. Havlat on kuitenkin joukkueen taitavimpia pelaajia ellei taitavin, joten pisteitä pitäisi tulla hyvällä kaudella 80-90. Ensi kaudella kunnon sentteri samaan kenttään niin kenties.

Brunette: Pelasi kaikki kauden ottelut, kuitenkin normaalia Brunettelle, koska viim. 8 kauden aikana pelannut joka kerta väh. 80 ottelua. Hieno maalimäärä 25, toiseksi paras maalintekijä joukkueessa. Samalla tasolla ensi kausi ja parempaankin pistesaldoon on mahdollisuudet, kun 1.kentän heikoin lenkki saadaan korvattua. Ei mitään moitittavaa.

Ebbett: Eipä kovin hyvää kuvaa jäänyt hänestä. Pieni pelaaja, joka häviää kaksinkamppailut järjestään. Korvaajaa ei ole vaikea löytää.

Wellman: Yliopistopelaaja, josta käytiin kova kisa useamman joukkueen kesken, mutta onneksi valitsi oikean seuran. Varmasti iso muutos siirtyä NHL:ään, joten ensi kaudella saadaan varmasti valmiimpi Casey kentälle. Kesällä voimaa lisää ja kunnolla sisään joukkueen pelityyliin. Wellman on varmasti joukkueen nopeimpia pelaajia ja vakuutti tällä osa-alueella varmasti kaikki. Aloituksetkin sujuivat ihan hyvin 53,1%. Toivottavasti kaikki tehdään oikein hänen kohdallaan eikä tuhota niin kuin pari muuta lupausta.

Miettinen: Paska mikä paska, muttei se kokonaan hänen vika ole. Minnesotan laituriosasto on niin heikko ja kun Havlatin ja Koivun kemia ei toiminut, niin Miettinen oli pakko tuohon laittaa. Oma maaliennätys tuli 20 osumalla ja olisi 30 maalin tekijä paremmalla viimeistelyllä. Oikea rooli hänelle olisi kumminkin 3-4 kentän jyrä. 1.kentässä surffailut on toivottavasti ohi.

Brodziak: Piste-ennätys tuli ja muutenkin pelasi hyvän kauden. Ei riitä millään Havlatin ja Latendressen väliin vaan otsaan on leimattu niin selvästi 3-4 kentän sentteri. Tässä roolissa tärkeä pelaaja.

Clutterbuck: Taklaustilaston kärkinimiä jälleen. Aiheuttaa pelityylillään sopivasti sekaannusta vastustajan päässä. Piste-ennätys ja mahdollisuudet päästä jatkossa 20 maalin kerhoon.

Almond: Loppukaudesta pääsi pelaamaan, muttei mitään ihmeitä esittänyt. Tarvii oman aikansa vielä AHL:ssä.

Boogaard: Olisipa tuo treidi toteutunut Tampan kanssa niin olisi edes jotain hyötyä saatu hänestä. No ei ihan hyödytön pelaaja, mutta enemmän aiheuttaa ongelmia omalle joukkueelle kuin vastustajalle. Hyvinhän tuo jätti jäällä silti liikkuu ja pelottaa vastustajia jonkun verran, mutta tuon pelipaikan antaisin jollekkin nuorelle.

Earl: Pelasi silloin tällöin jonkun poissaollessa, mutta vakuutti sen verran, että voisi olla ensi kauden joukkueessakin. Todella nopea pelaaja, joka osaa vielä laukoakin jotenkin.

Latendresse: Tuli treidissä Pouliotiin, joka onnistui aika hyvin. Joukkueen paras maalintekijä. Loppukaudesta loukkaantuminen vaivasi ja tehot jäi vähemmälle. Ensi kausi näyttää sitten todellisen kuvan hänestä. Koko kausi Havlatin kanssa, ehkä vielä kunnon sentteri samassa kentässä voi tuoda jopa 40 maalia. Toivottavasti ei silti tehdä liian isopalkkaista sopimusta.

Sheppard: Pettymys jälleen kerran. Mielestäni sai kuitenkin pelata suht paljon ja silti vain 2+4 64 pelissä. Varmasti 1-2 kentissä olisi pisteitäkin tullut enemmän, mutta niillä paikoilla pelaa jo paremmat pelaajat yhtä lukuunottamatta. Vaikea tilanne. Pakkojatko tehtävä, mutta jos saisi johonkin kauppaan heitettyä sekaan niin en jäisi kaipaamaan.



Yhteenveto: Muutama pelaaja onnistui ja teki piste- ja/tai maaliennätyksensä, mutta silti joukkueessa oli enemmän epäonnistujia ja alisuorittajia. Pelityylin piikkiin voi laittaa myös nämä epäonnistumiset, kun alkukaudesta pelattiin sekaisin Richardsin ja Lemairen tyylejä.

Mä taidan kans siirtyä haaveilemaan ensi kauden joukkueesta tonne toiseen ketjuun.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös