Ilmoitukset

Nimimerkki BlackWolf on viikon ajan poissa muonavahvuudesta kirjoitettuaan henkilökohtaisen hyökkäyksen "Liigan yleisömäärät kaudella 2018-2019"-ketjuun.

Sulje ilmoitus

Nimimerkin g0447u on saanut pysyvän pelikiellon. Olimme huomauttaneet häntä sekä heikosta sisällöstä että huonosta kieliasusta, ja edellisyön todennäköisesti humalatilassa kirjoitetut turhat viestit olivat meille viimeinen pisara.

Sulje ilmoitus

Nimimerkit Huikko ja KooJii_#1 kirjoittivat hyvän maun vastaisen viestin, ja tämän vuoksi he ovat seuraavan viikon ajan kokoonpanon ulkopuolella.

Nimimerkkiä Ippenator ei puolestaan nimetä pelaavaan kokoonpanoon seuraavan kahden viikon aikana offtopicin ja itsemoderoinnin vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti päätökseemme.

Sulje ilmoitus

Torstain otteluseuranta tuotti lukuisia pelikieltoja.

Nimimerkit Mensonge ja Eric Rooslind saivat viikon pelikiellon henkilökohtaisista hyökkäyksistään.

Nimimerkki Tifosi puolestaan sai viikon pelikiellon mauttomasta ja hyvän maun vastaisesta viestistä.

Nimimerkki Roger Moore huilaa viikon ajan provosointiensa ja turhailujensa vuoksi.

Lisäksi nimimerkki Äksönn kuittasi itselleen viikon pelikiellon provosoituaan Mika Pyörälän loukkaantumisella sekä otteluseurannassa että otteluketjussa.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Päätykiekko opettelee seuraavat kolme kuukautta käytöstapoja katsomon puolella, sillä hänen antinsa Pelicans-osiossa oli silkkaa flametusta ja pään aukomista. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen.

Nimimerkki Katajanokan spanieli saa miettiä seuraavan viikon ajan, pitäisikö myös otteluseurannassa kirjoittaa asiallisesti.

Nimimerkki Mike on saanut viikon pelikiellon hyvän maun vastaisesta viestistä SKA Pietari - Jokerit -ketjussa.

Nimimerkki Finlandi_36 hakee seuraavan viikon ajan sisältöä viesteihinsä vaihtopenkiltä.

Nimimerkin Fernando viime aikojen tuotanto on ollut silkkaa provosointia ja pään aukomista, viimeisimpänä esimerkkinä hänen viestinsä Jesse Puljujärven ketjuun. Mittavan rikehistorian vuoksi palkitsimme hänet urakastaan kuukauden huilitauolla.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki VilleLeino on kirjoittanut viime aikoina useita huonoja viestejä ja kärsivällisyytemme loppui tällä erää Real Madridin ketjuun kirjoitettuun provosointiin. Pitkän rikehistorian vuoksi kyseinen nimimerkki on asetettu kuukauden pelikieltoon.

Sulje ilmoitus

Yohann Auvitu – patonki Stadissa

Viestiketju osiossa 'HIFK' , aloittajana Dev, 30.04.2014 klo 13.19.

 1. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Onko ensimmäinen Ranskalainen HIFK:ssa sitten Yorick Treillen? Erittäin liukas puolustaja, joka tukee välillä hyökkäyksiä kuin Zidlicky konsanaan, eli tulee välillä koko kentän läpi ja itseasiassa poffeissa väsäsi tällaisen häkinkin SaiPaa vastaan. Mielestäni parantanut parin viime kauden aikana myös huomattavasti puolustuspeliään. Ei ole enää sillä osa-alueella niin paljoa huojutettavissa.

  JYPin miehet voisi tulla kertomaan vielä vähän lisää kaverista.
   
  Viimeksi muokattu: 20.08.2014 klo 13.15
 2. Iker Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Enää ei Stadissakaan tarvi mennä Subiin nähdäkseen patongin, tervetuloa Auvitu ja mielenkiintoinen hankinta ilman muuta.

  Viime kesä oli toki sekin täynnä mielenkiintoisia ulkomaalaishankintoja, lopputulos sitten vähän vähemmän kivaa katseltavaa mutta Auvitu on kuitenkin kotimaan jäiltä tuttu jo usealta vuodelta ja siinä mielessä ihan lupauksia herättävä täydennys kokoonpanoon.

  Katsellaan tarkemmin mikä on taso, kun kausi pääsee kunnolla käyntiin.
   
 3. Nypsi Jäsen

  Jos ja kun saa vastuuta YV:llä niin itse ainakin uskon että tekee ensi kaudella +25 pistettä. Veikkaan myös että pelaa kahdessa ensimmäisessä pakkiparissa, sillä omien sanojensa mukaan tuli HIFK:n koska luvassa on enemmän vastuuta(toki myös rahaa)kuin JYP:ssä. Mielestäni JYP:ltä melkoisen iso virhe päästää Auvitu pois, sillä kunnossa pysyessään potentiaalia on kyllä valtavasti. Plussaa myös Auvitulle siitä, että tuntuu pelaavan paremmin, mitä kovemmat panokset pelissä on.
   
 4. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Lainaus:
  Noh, laitetaan jotain pientä. Auvitu aloitti Liigassa hyökkääjän tontilla ja oli RD:n aikana hyvin pitkälti sellainen "joka paikan höylä". Pikkuhiljaa tontiksi tuli sitten puolustaja ja alkuvaiheissa Auvitulla oli aika isojakin ongelmia sijoittumisen ja ylipäätänsä puolustustehtävien suhteen. Pikkuhiljaa kuitenkin parani ja esimerkiksi playoffeissa 2012 Auvitu oli JYPille todella tärkeä lenkki mestaruuden kannalta, kun Vatanen oli telakalla.

  Auvitu on parantanut älyttömästi puolustuspeliään parin kauden takaisesta. Toki vieläkin tulee koomailuja silloin tällöin, mutta pääasiassa pärjää puolustusalueellakin nykyään hyvin. Hyökkäyksiin tuo mukaan hyvän lisän, juurikin kehutulla luistelulla. Se ranskalaisella on tosiaan kunnossa ja tykkääkin välillä tehdä näitä coast-to-coast-yrityksiä.

  Aika monella JYP-fanilla on ajatus, että Auvitussa jäi paljon lunastamatonta potentiaalia käyttämättä. Ei ikinä onnistunut ottamaan sitä viimeistä askelta, vaikka ajoittain näyttikin paremmalta. Pienet loukkaantumiset olleet myös JYP-uran aikana ajoittain kiusana.

  Jään ulkopuolellakin vaikuttaa oikein sympaattiselta ja ainakin itseäni harmittaa patongin lähtö Jyväskylästä. Toivottavasti puhkeaa kukkaan siellä päässä, ainakaan itse en näe tätä ollenkaan mahdottomana.
   
 5. Kobe Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Auvitu on Pariisilaisen kiekkokoulun kasvatti, jonka muistaakseni Ranskassa tuolloin valmentanut Ari Salo passitti Suomeen ja Jyväskylään. Pelasi alkuun tosiaan rikkovana energialaiturina alemmissa ketjuissa, mutta siirrettiin pian pakin paikalle.

  Suurin vahvuus aina ollut liike ja asenne. Myös kiekollisena näppärä, joskaan ei mikään pistenikkari. Patonki on tosiaan aina pelannut parhaat pelinsä tiukoissa paikoissa ja playoffeissa poikkeuksetta täyttä timanttia. Esimerkkinä tämän vuoden Game 7 soolomaali ottelun kolmannessa erässä, jolla JYP tasoitti ottelun.

  Heikkoutena semmoinen tietty peliälyn puute. Ei ole mikään pistenikkari, vaikka taidot siihen oikeuttaisivat. Lisäksi kuskaa liikaa kiekkoa, koska ei oikein näe tai hahmota syöttölinjoja. Sijoittuminen kiekottomana heikkoa.
   
 6. Hiitonen Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Täytyy tulla vieraisiin huutelemaan, mutta sanotaan nyt että vituttaa tämä siirto.

  Saitte juuri yhden lempipelaajistani JYPissä. Kokoajan kehittynyt, mutta loukkaantumisten myötä läpimurto JYPissä jäi tekemättä. Odotin että ensikaudella Patonki saisi kunnon näytönpaikan tulosyksikössä, mutta harmittavasti se toteutuu väärässä joukkuueessa.

  Pelaajatyypiltään Auvity tuo mieleen Sami Vatasen. Ei ehkä aivan samanlaisia käsiä ja pelisilmää, mutta luistelu on upeaa katsottavaa. Oikeastaan tälläkin kaudella ainut aidosti vaarallinen (yllättävä) pakki kokoonpanossa jolta pystyi odottamaan muutakin kuin punaselta lätty päätyyn tai perus pakkipakkia.... Playoffeissakin pelasi fyysisesti ja oli hieromassa hanskaa naamaan, vaikkei kokoa liikaa olekkaan.

  Vaatii ehdottomasti varmistavan pakin rinnalleen paikkailemaan ajoittaisia koomailuja. Jokatapauksessa varmana parempi hankinta teille kuin satunnaiset amerikan arvat.
   
 7. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Huudellaan täältäkin vielä. Allekirjoitan tämän ja pistän pisteen iin päälle. Lähes Sami Vatasen teholuokkaa oleva pakki jos luottoa löytyy ja jos rooli tehdään kesän aikana selväksi. Tietenkin sen terveydenkin tulee olla kuosissa.

  Luistelu on timanttista tasoa ja pelikäsitys hyökkäyssuuntaan erittäin potentiaalista. Tietyillä vapauksilla varmasti +30 pisteen pakki ensi kaudella. Kaikki ominaisuudet tukevat tätä.
   
 8. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Lainaus:
  No tämä nyt meni jo vähän överiksi. Viime kaudella neljä pakkia ylsi 30 pisteeseen (Karalahti 35p, Mikkola 33p, Bailen 32p, Glenn 30p), joten aikamoisen harppauksen saisi Auvitu tästä kaudesta tehdä, mikäli yli 30 pisteeseen yltäisi. Varsinkin kun esimerkiksi yv-vastuussa Söderholm ja Taipalus (ainakin, muut pakit uupuukin melkein kokonaan) menevät edelle.

  Sellaiseen 20-25 pisteeseen Auvitulla on ihan hyvät mahdollisuudet jo ensi kaudella.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2014 klo 18.38
 9. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Ei raiskata punaisten osiota tämän enempää, mutta mikä tuossa överiksi meni? Ja miten viime kauden pakit tehoineen liittyvät Auvitun potentiaaliin?

  Minähän puhuin nimenomaan Auvitun ominaisuuksista. Tuolloin +30 pinnaa ei ole mikään taikatemppu, koska Auvitun teholliset piirteet eivät ole pelkästään ylivoimapelissä. Bailen kykeni naurettavan pienen runkonsa+pelikäsityksensä avulla takomaan laadukkaat pisteet. Auvitulla on eväät tismalleen samaan. JOS, siis JOS hänen pontentiaaliaan lähdetään mittamaan ulospäin.
   
 10. Tähtipakki Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Forza Kimi!
  Lainaus:
  Viime kauden lukemat olivat vain antamassa osviittaa, kuinka vaikeata pakin on tehdä 30+ pistettä Liigassa.

  Lainaus:
  JYPissä Auvitu teki 113 pelissä 20 pistettä. Vaikka Auvitulla on lunastamatonta potentiaalia (minkä itsekin mainitsin aiemmin), mielestäni "varma +30 pisteen pakki" on hieman liian iso odotus Auvitulle. Esimerkkinäkin otit Bailenin, joka nopeasti katsottuna teki n. 1/3 pisteistään ylivoimalla. Lisäksi Bailenille laukaus on aivan eri luokkaa verrattuna Auvituun, samoin pelikäsitys.

  Minä pysyn kannassani, Auvitulla on mahdollisuus 20-25 pisteeseen, mutta +30 pistettä vaatii jo jotain enemmän. En toki pahakseni pistäisi patongin uran nousukiitoa, koska on JYPissä kuulunut lempipelaajiini.

  Mutta joo, ehkei täytetä tätä ketjua nyt tällä mietiskelyllä. Katsotaan ensi keväänä, kumman arvio osui lähemmäksi. Olen iloinen, jos satun olemaan väärässä, kunhan Auvitu pysyy tehottomana JYPiä vastaan.
   
 11. Kajastus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Voisiko kuitenkin paras potentiaali olla maalivahtina? Hyökkääjäksikään ei ollut. Jyp tämän jo testasi. Viime kaudella 1+5. Kunhan nyt ensiksi nousisi edes vakaaksi 10 tehopisteen suorittajaksi. Kaiken lisäksi omassa päässä vaikeuksissa. Oi miksi Nybari, miksi.
   
  Viimeksi muokattu: 30.04.2014 klo 20.14
 12. ZayWest Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
  Lainaus:
  Teidän pakkihakusista järkevin aikoihin. Varmasti vähällä rahalla erittäin potentiaalista laatua. JYPissä koetut loukkaantumiset sekä höpöhöpömenot tuskin punaisissa tulee uudestaan murheeksi. Näin toivotaan. Hyvän pakin saitte, perkele!
   
 13. hemmo_1973 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En tiedä kuinka monta ottelua Auvitulta olet viimeisen parin kauden aikana nähnyt, mutta arvaan että et montaa. Pelkästään viime kauden viimeisen 20 ottelun otoksella voi aika huolettomasti väittää, että pystyy pelaamaan liigassa puolustajana ja myös puolustuspelaamisen eri rooleissa, vaadittavaa vastuuta kantaen. Ei tee oikeutta Auvitulle verrata häntä HIFK:n puolustajahankintoihin viimeksi kuluneen kahden kauden aikana, mutta oletusarvoisesti tämän pelaajan osalta tiedetään mitä saadaan/mitä on lupa odottaa. Tuleeko pisteitä 5, 10 tai 15, on ihan toinen juttu ja kannattaa muistaa, että Auvitua ei ole hommattu yv:n pyörittäjäksi tai 'neljänneksi hyökkääjäksi'.

  Vanhoja ei pidä muistella, mutta jos huvittaa, kannattaa käydä lukemassa Mikko Kousa-ketjusta viestejä keväältä 2010.
   
 14. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Ihan fiksu haku HIFKiltä, vakituisesti kolmospariin ja potentiaalia nousta tuohon kakkospariinkin ennen pitkää.

  Auvitun suurin ongelma ennen tätä kautta JYPissä oli se että usein mies ei tiennyt onko hän hyökkääjä vai puolustaja. Varmaan ihan luonnollista pelaajalle, joka on kuitenkin alunperin hyökkääjä ja vasta vanhemmalla iällä alkanut pelata puolustajaa.

  Tämän suhteen hän otti kuitenkin kehitysaskelia viime vuonna, mutta ikävä jalan murtuminen harjoituksissa pilasi kauden.

  Plussat: luistelu, kohtuullinen laukaus, edelleen kehittymisen varaa.
  Henkisesti ilmeisen vahva jamppa, parhaana esimerkkinä finaalit 2012 jossa paikkasi loistavasti mm. Sami Vatasen aukkoa. Oli myös SaiPa-sarjassa JYPin parhaita.

  Miinukset: kokokin jo tuo fyysiseen peliin rajoituksia. +20 pisteen pakiksi vielä tekemistä, suurin ongelma on minusta se että monesti ei löydä nopean avaussyötön paikkaa vaan rupeaa kuskaamaan.
   
 15. Kajastus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Kyllä niitä on kymmenisen tullut nähtyä. Playoff-sarjan Saipa-Jyp katsoin kokonaisuudessaan juurikin Auvitua ja Taipalusta seuraten huhuista johtuen. Auvitu oli aika statisti koko sarjassa. Yksi suoneveto maali, muuten hukassa omassa päässä sijoittumisen kanssa sekä fyysisyys ei riittänyt varsinkaan playoffien koventuneessa pelissä. Hyökkäävään rooliin ei ole käsiä tarpeeksi. Luistin kyllä liikkuu, mutta meillähän on kokemusta siitä, ettei se aina ole plussaa, jos muita avuja ei oikein ole. Aviuttu on pelaaja, joka ei ole oikein millään osa-alueella hyvä, mutta menee kuitenkin joukoun jatkona. Mielestäni ihan mitään sanomaton hankinta, jonka varaan ei voi rakentaa mitään.

  No jos jotain postiivista hakee, niin Taipalus oli vielä huonompi Saipa-Jyp playoff-sarjassa. Ai niin, mutta mehän hankittiin sekin.
   
 16. Alvajärven Urho Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Arsenal
  Hieman kyllä ihmettelen, minkälaiseksi kulttipeluriksi Auvitu on kasvanut. Ja miksi.

  Auvitu on saanut mahdollisuuksia ja on hyväasenteinen urheilija, käsittääkseni pidetty pelaaja pukukopissa. Ja pelaa hyvin myös keväällä. Hyvä luistelija, erinomainen kiekonkuskaaja (mutta mihin helvettiin tätä taitoa nykykiekossa tarvitaan tasakentällisin?). Valmis tekemään rajusti töitä kehittymisensä eteen, mutta...

  Pahin rajoite on pelisilmän täydellinen puute. Kuskaa sitä kiekkoa, mutta se syöttö ei lähde lavasta. Tai sitten se on puolenkentän polvenkorkuinen ja linjurit oikovat käsiään kohti kattoa. Vääntämään kulmissa kokoonsa nähden ihan ok, mutta ei malta pysyä miehen/kiekon ja maalin välissä, jolloin noistakin syntyy vaarallisia tilanteita. Sijoittuminen kehittynyt huomattavasti, mutta erityisesti nopeissa tuloissa alaspäin (noiden kuskausten jälkeen) ei osaa sijoittua. Kaventaa liikaa keskelle ja jättää hyökkääjille väylän kiertää. Yv:llä hyvä tosiaan tuomaan sen kiekon alueelle, mutta viivassa aika tarpeeton. Laukaus on hyvä, mutta ei osaa vetää suoraan syötöstä ekä sijoittua/liikkua niin, että saisi tilaa laukaukselleen. Sen sijaan tekee kurkkauksia viivasta ja aina kiire omiin.

  Joku on verrannut Vataseen.. Yhtäläisyydet on tuossa luistelu- ja kuskaustaidossa, muuta ei nyt tule äkkiseltään mieleen. Ylivoimalla Auvitu häviää 100-0, puolustuspäässä 90-10, esimerkiksi.

  Auvitu on loistava kolmosparin pakki liigaan. Kakkosparin kiekolliseksi ei ole osoittanut mitään valmiutta (ainakaan vielä) ja puolustavaksi puolustajaksi noilla mitoilla on hankala sopeutua. JYPissä ei olisi vielä viime kaudellakaan mahtunut top6 -pakiksi, jos kaikki olisivat olleet kunnossa ja kun meillä on pari nuorta, omaa pakkia, istuisi ensi kaudellakin osan peleistä katsomossa/pörräisi Akatemiassa. Hyvä liike lähteä nyt, koska katto on JYPin rosterissa tullut vastaan. Sitä en osaa arvioida, pystyykö teidän pakkikalustossa ottamaan isomman roolin vahvuuksillaan eli tukeeko pelitapa niitä ja pystytäänkö nuo heikkoudet jotenkin peittämään. Sympaattisena ja urheilullisena pelaajana jään kaipaamaan, mutta pelitaidot eivät ole maagiset.
   
 17. Wiltord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Heikkoudet ja vahvuudet on täällä lueteltukin läpi. Pleijareissa tuli seurattua tuota Saipa-Jyp sarjaa mielenkiinnolla. Siellä pelasikin sattumalta kaksi tulevaa IFK:n pakkia.

  Auvitya hehkutetaan mielestäni vähän liikaa. Kärjistetysti sanottuna hyökkäävä pakki, joka ei tee pisteitä. Pleijareissa onnistui toki ja sen kuskausmaalin muistaa kaikki. Vahvuudet liikkeessä ja kiekonkäsittelyssä, heikkoudet puolustuspäässä.

  Hyvässä pelisysteemissä pystyy varmasti pelaamaan menestyvänkin joukkueen pakistossa. Silti lähtökohtaisesti minun mielestäni kolmosparin jätkä. Tulee pelaamaan varmaan ylempänä, koska vastuuta on varmasti luvattu enemmän.

  Positiivista on kuitenkin se, että nyt tiedetään tarkalleen mitä saadaan. Parempi heittämällä kuin esimerkiksi nämä viime kauden amerikan ihmeet, Wargh, Birch yms.

  Pakkikalustossa on tällä hetkellä yksi liigan kärkitason vakaa pakki. Muuten on ainakin vielä turhan hiljaista.
   
 18. Lavalin Leijona Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  No kylläpäs on JYPinkyläläiset Patonkia hehkuttanu täällä. Luistelussa ja kiekonkuskauksessa hyvä ja laukaus kohtalainen, omissa välillä aika kaffella ja välillä purkaa hätäsesti omista vaikkei oo mitään hätää ja ehkä pahin ongelma nousta huippupakiksi vajavainen pelikäsitys.
   
 19. Wicked Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, LAK, Helsinki REDS
  Lainaus:
  Kehuille Jyväskylästä jatkona pitää todeta, että kaveri melko liekeissä MM kisoissa tähän asti. Tänään oli syöttämässä voittomaalia ja muutenkin näyttää peli liikkuvan.
   
 20. Kinkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kiffen
  Lainaus:
  Kun Pakarisen mahdollisesta loukkaantumisesta on oltu täällä huolissaan, niin mina todellakin pelkään tämän ranskalaisen puolesta. Niin kapea HIFK:n puolustus on tällä hetkellä, ettei se siedä yhtään ylimääräistä loukkaantumista.
   
 21. Kinkku Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Kiffen
  Ranskan kolmen parhaan pelaajan joukkoon turnauksessa ei mahtunut, mutta selvittiin ilman loukkaantumisia pakiston suhteen.
   
 22. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
 23. Dev Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Jos pysyy ehjänä, niin kaikki rahat sen maalinedusta puolustajan hommaamiseen. Ei meinaan tarvita mitään kiekollista puolustajaa, koska jos Auvitun taso on juuri sairastuvalta palanneena jo tämä, niin terve. Tuli ihan Marek Zidlicky ja takavuodet kaverista mieleen. Huikeita poikittaissyöttöjä monta kappaletta ottelun aikana ja nätisti pisti jalkaa liikkeelle, kiertäen Saksalaisia vasemmalta ja oikealta ohi.
   
 24. Lindfors Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, YNWA
  Uskomattoman hieno peli ranskalaiselta.
   
 25. TheSirPena Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Joo, uskomatonta että pelaa hyvin tällaista huippujoukkuetta vastaan!

  Ps. Mites tämä ketjun nimi "Patonki Stadissa" ? Näin näkyvää rasismia eikä moderaattorit puutu tähän mitenkään? Ties mitä pikkuprovoja kyllä kytätään.