Aake

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit vuodesta 1983, HJK
Varsin selväksi alkaa käydä se, että Jokerit tulee tällä kaudella tarvitsemaan kovia tehoja ylivoimalla jos jotain aiotaan saavuttaa. Viisikkopeli ei ole eikä tule olemaan sillä tasolla että Kärppiä, IFK:ta, HPK:ta tai Tapparaa horjutettaisiin, joten jäljelle jää tappavan tehokas ylivoima.

Materiaalia olisi mielestäni kahteen todella kovaan ylivoimaketjuun, ja viitteitä tästä on jo nähty välähdyksittäin. Jos Hannes Hyvönen pääsee vapaasti laakaisemaan niin kiekko on verkossa, Ilari Filppula ja Marko Jantunen pystyvät hienosti tuomaan kiekon alueelle ja Sami Lepistö on pelimies jota vastustajan sietää varoa. Kuitenkin näistä yksittäisistä palasista ei ole vielä pystytty luomaan pomminvarmaa pakettia. Esim. Tommi Santalasta (jolla pitäisi olla kova veto) ei ole saatu vielä mitään irti ja kun Hyvösen pyssy peitetään niin koko kentällisen yv-peli on yhtä nysväämistä.

Eli kyllä tuohon nyt tarvitaan muitakin ratkaisumalleja kuin se, että syötellään hiljelleen kunnes Hannes pääsee vetämään oikealta puolelta. Kun vastustaja kerran kahden miehen voimin peittää Hyvösen vedon niin muualta on löydyttävä tilaa, ja sinne täytyy saada miehiä jotka uskaltavat käyttää tilan hyväkseen.

Olisikohan se näin (nyt kun Virta on poissa):

Santala-Valtonen-Jantunen
Lepistö-Hyvönen

Jantunen tai Lepistö tuo kiekon alueelle. Valtonen on maalin edessä ja Jantunen tai Santala toimii pelin pyörittäjänä, riippuen siitä kenet vastustaja peittää enemmän. Jos Hyvösen kimpussa on kaksi miestä niin Jantusen pitää suunnata enemmän peliä maalin eteen ja Santalan-Lepistön hoidettava ratkaisut.

Filppula-Kankaanperä-Varis
?-Martikainen

Filppula toimii ylöstuojana. Filppula ja Varis toimivat pyörittäjinä ja Kanki maalin eteen kun hyökkääjistä sinne ei kukaan näköjään halua mennä. Martikaisella hyvä veto jota on käytettävä. Ongelma on toisen pakin tontti. Järventie itseoikeutettu, mutta milloin mies palaa? Latvalaa ei jaksa katsella eikä muilla ole oikein käsiä. Nortonko?
 

MC61

Jäsen
Suosikkijoukkue
rystylätty
Ainakin vielä Tampereella yv toimi kuin unelma. Hyvönen yllätti jakotaidoillaan kun häneltä oli pelattu laukaisutila pois. Takatolpalta löytyi pakki ja vakiokuvio toimi.
 
Jääkiekko on psyyke- ja itseluottamuspeli, ei niinkään taktinen. - Raimo Helminen

Sim0n

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tottenham
mun mielestä filppula ei ole mikään mahtava kiekon ylöstuoja. ainakin kärpät-pelissä filppulan kentän yv oli aivan kauheaa katsottavaa. esimerkiksi niinimäki oli ehdottomasti varmempi kiekon alueelle tuomisessa.
 
"Rock ei ehkä pelasta maailmaa, mutta saa aikaan sopivissa määrin mielenterveysongelmia." -Juha Kuha

Brad

Jäsen
Joskus toimii, mutta usein syvältä sieltä. Varsinkin eilen, minuutti kahden miehen ylivoimalla ja aivan hirveätä skeidaa. Ei minkäänlaista ideaa ja ei edes yritetty mitään sovittua kuviota. Taitoa on helvetisti, mutta ei se eilen näkynyt.

Viidellä hyökkääjällä ylivoiman pelaaminen ei toimi. Hirso on viivassa surkea, kiekollisena tajuttoman hidas ja panttaa laukaustaan. Hirson, Leinon, Santalan ja Stapletonin peluuttaminen samassa ylivoimassa ei toimi. Jokaisella on taitoa paljon, mutta suoraviivaisuus puuttuu. Haetaan hienoa syöttöä eikä mennä maalille lyömään ripareita sisään. Vaikka Leino onkin tehnyt paljon maaleja tällä kaudella niin laukaus ei kuitenkaan ole mikään kummoinen, eikä sillä ylivoimassa veskaa yllätetä. Santalalla on hyvä laukaus, mutta ei se koskaan sitä käytä.

Kerman tuo ylivoimaan suoraviivaisuutta ja hyvän laukauksen. Toivottavasti Kermanista Jokerit saa hyvän maalintekijän varsinkin ylivoimalle.

Santala-Wilm-Hirschovits
Stapleton-Tuulola

Leino-Virta-Kerman
Strömberg/Jokela-Kantor/Kauppinen
 

Brad

Jäsen
Kerman tuo ylivoimaan suoraviivaisuutta ja hyvän laukauksen. Toivottavasti Kermanista Jokerit saa hyvän maalintekijän varsinkin ylivoimalle.
Kerman ei pelannut Bluesia vastaan ylivoimaa, mutta tänään pelasi ja heti maali. Kerman pelasi ylivoimaa Santalan, Stapletonin, Tuulolan ja Kantorin kanssa. Ylivoimassa ei ole usein ollut minkäänlaista ideaa eikä sovittua kuviota mitä yritetään. Tänään snaipperi Kerman haki vetopaikkaa keskeltä, sovitusti ja se toimi. Stapletonilta hieno syöttö keskelle ja snaipperi Kerman käytti hyvää laukaustaan = maali. Kerman on kopio Ridasta, suoraviivainen maalintekijä joka laukoo joka paikasta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy