Yleisurheiluvuosi 2019

  • 194 692
  • 1 085

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Helsingin Sanomien uutisen mukaan Dohan MM-kisoihin on myyty yhteensä 22 000 pääsylippua kymmenelle kisapäivälle. Lyhyellä matemaatikallakin se on tähän mennessä myytyjen lippujen perusteella vain pari tuhatta katsojaa per päivä stadionilla, jonne mahtuu 48 000.

Tämä on kyllä IAAF:lta täydellinen oma maali. Tarvittiin vain sopiva summa voitelurahaa siihen, että myytiin yleisurheilun MM-kisat sellaiseen paikkaan, jossa ihmisoikeudet eivät kiinnosta edes vähää alusta. Kuten luvuista huomata saattaa yleisurheilu ei siellä kiinnosta senkään vertaa, koska omaa lajikulttuuria ei juuri ole. Onko jo mainittu, että paikallisen ilmaston takia kisat pitää vielä järjestää varsinaisen kilpailukauden ulkopuolella ja kestävyyslajit täytyy kilpailla keskiyöllä.

Lopputuloksena tapahtuma tulee todennäköisesti olemaan audiovisuaalinen katastrofi, koska stadion tulee olemaan puolityhjä. Yleisurheilu koittaa kilpailla huomiosta kaikenlaisella kikkailulla alkaen kestävyysmatkojen lyhentämisestä ja kenttälajien suoritusten rajaamisesta. Huomiota ei saa lisää sillä, että pilaa oman päätapahtumansa.

Ja totta kai FIFAn idiootit tulevat muutaman vuoden päästä astumaan samaan ansaan omassa rahanhimossaan. Jalkapallon suosioon se ei tule vaikuttamaan pätkääkään, koska asema on kiveenhakattu, mutta yleisurheilulla ei olisi varaa tällaiseen sähläämiseen.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Pelkän kokemuksen takia en pian Murtoa enään tuonne lähettäisi.
Ei kyse ole mistään lähettämisestä. Wilma on kisapaikkansa ansainnut ja valmistautuu Dohaan, ei kukaan jormakemppainen tule enää sanomaan, että et muuten lähde, koska tuulipukukansa ei ehkä tykkää katsella karsiutumistasi.
Eikä se mene niin että sanotaan että no juokse se vitun putki käsissä kovempaa, vaan miten se tehdään ja millä harjoittein.
Matti Monoselta voisi vaikka kysyä vinkkiä ja harjoitusdataa, mihin aikaan on kellottanut 400 metrin seiväsjuoksun.
Hieman on mun mielestä vaarana vähän se Nikkasminna-urakaari, että periaatteessa aina joku halli/kesätulos riittää kisoihin pääsyyn, mutta eväät on oikeastaan syöty jo hyvissä ajoin ja sitä myöten tavoitekin on vähän hämärä, kun sitten ollaan tyytyväisiä että kisoihin päästiin ja katsotaan taas seuraavissa, kun katseet on käännetty sinne.
Mistä päättelet, että katseet on käännetty sinne? Murto on ilmoittanut hioneensa tekniikkaa ja lähtevänsä hyppäämään kauden parastaan Dohaan. Eihän SB:n (nyt 451) hyppääminen ole tuloskunnon perusteella realismia, mutta Wilma tuntuu aidosti uskovan siihen olevan eväät.
Ottamatta kantaa yhtään kenenkään elopainoon, niin tässä olisi selvästi ammattilaisten osa-alue, mikä on täyttämättä eli mitä on yleisurheilussa ja suomalaisessa urheilussa muutenkin riittävän laadukas, monipuolinen ja suorituskykyä kehittävä ruokavalio ilman isoa rasva/lihasmassan kasvua.
Totta helvetissä tuo osa-alue on nykypäivänä tiedostettu ja hallussa, huippu-urheilijoille löytyy ravitsemusalan ammattilaisia jo vaikka kuinka ja jokainen edes puolivakavissaan huipulle tähtäävä tämän tietää. Viime kädessä on sitten urheilijasta kiinni, onko valmis niin kurinalaiseen ruokavalioon. Wilma Murron kohdalla tämän voisi olettaa olevan yksi kehityskohde.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Tähän vielä pakko kommentoida, että Murto kävi tuloksensa tekemässä tammikuussa Australiassa ja tämänhetkinen taso on 20-30cm alempana. Ihan samalla lailla Murto vie jonkun potentiaalisen ja nousukuntoisen paikan.

No siellä listalla seuraavat viisi nimeä, jotka kärkkyvät paikkaa ovat hypänneet omat kauden parhaansa huhtikuussa, helmikuussa, helmikuussa, helmikuussa ja maaliskuussa. Ei siellä Wilma kenenkään merkityksellisen paikkaa vie, ollos huoleton. Jos Murto ei lähde kisailemaan sinne tulee hänen tilalleen joku random portugalilainen hyppäämään aloituskorkeuden ja pudottamaan sen jälkeen kolmesti.
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Helsingin Sanomien uutisen mukaan Dohan MM-kisoihin on myyty yhteensä 22 000 pääsylippua kymmenelle kisapäivälle. Lyhyellä matemaatikallakin se on tähän mennessä myytyjen lippujen perusteella vain pari tuhatta katsojaa per päivä stadionilla, jonne mahtuu 48 000.
Jos voisi tykätä monta kertaa viestistä, tykkäisin tästä.
Uskoisin, että jos Qatar rakentaa stadikatkin orjatyövoimalla, ei tule olemaan ongelma myöskään täyttää stadionit orjilla.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Et ole ainoa. Aika ryminällä parani Guliyevin ajat ja on yhtäkkiä 200m huipulla. En ole mikään ostourheilijoiden fani, joten Rami ei munkaan suosikkeja ole.

Sikäli en usko, että pikamatkojen MM-kisojen finaaleissa on vuosikymmeniin ollut yhtään täysin "puhdasta" urheilijaa, eikä tarvitse ollakaan, mutta itse asiassa Guliev juoksi alle kaksikymppisenä azerina 20.04 (2009) ja oli MM-finaalissa mukana. Oli jo silloin superlupaus ja kehittynyt aika tasaisesti kausi kaudelta.

Mitä tulee Murtoon ja muihin, niin ilman muuta aina kaikki mukaan, jotka kisoihin oikeuttavan tuloksen saavuttavat. Lisää aina seuraajien mielenkiintoa, mitä suurempi joukkue kotimaasta saadaan kasaan, vaikkei jokaisella realistisia menestysodotuksia olisikaan. Kisoihin pääsy on myös palkinto urheilijalle kovasta työstä, jonka taatusti jokainen elämästään noin paljon yhteen asiaan satsaava ansaitsee.
 
Dohassa taitaa vielä syyskuun lopussakin olla päivisin lähemmäs 40 lämmintä. Illallakin reilusti yli 30 lämmintä ja todella kosteaa, joten aika hulluun paikkaan on viety nuo kisat. Qatarin jalkapallon mm-kisat sentään tajuttiin pistää marraskuun loppuun kuumuuden takia. Minkä takia yleisurheilu sitten voidaan viedä läpi kuumemmassa kelissä?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Minkä takia yleisurheilu sitten voidaan viedä läpi kuumemmassa kelissä?
Sinänsä voidaan, koska lajeista oikeastaan vain pitkäkestoiset maraton ja kävelyt ovat sellaisia jotka olisivat vaarallisia urheilijoille ja ne alkavatkin puoliltaöin. Muutaman sekunnin tai minuutin suoritukset nyt voi tehdä vaikka saunassa. Ei siinä järkeä ole, mutta tällaista tämä nyt on.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Dohassa taitaa vielä syyskuun lopussakin olla päivisin lähemmäs 40 lämmintä. Illallakin reilusti yli 30 lämmintä ja todella kosteaa, joten aika hulluun paikkaan on viety nuo kisat. Qatarin jalkapallon mm-kisat sentään tajuttiin pistää marraskuun loppuun kuumuuden takia. Minkä takia yleisurheilu sitten voidaan viedä läpi kuumemmassa kelissä?

Onhan se kyllä yksi osoitus yleisurheilun ja ylipäänsä urheilun eräänlaisesta poliittisesta mädänneisyydestä, että rahan avulla kisoja viedään paikkoihin, joissa niitä ei kuuluisi olosuhteiden vuoksi järjestää.

Nuo timanttiliigan kisat ovat kuitenkin sujuneet ilmeisesti siellä ihan hyvin. Toukokuussa on kaiketi siellä yhtä kuuma? Pikamatkoilla ja kenttälajeissa kuumuus ei lienekään iso ongelma. Kestävyysjuoksijoita käy kyllä sääliksi. Erityisesti maratoonareita ja 50 km:n kävelijöitä, vaikka ne matkat taidetaankin hipsiä yön pimeydessä.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@VT Lähinnä viittasin siihen alunperin, että edellinen kirjoittaja kirjoitti siihen sävyyn, että Murrolle tekisi hyvää kokemuksen kerryttäminen. Eiköhän hänellä sitä ole jo riittämiin, mutta mun puolesta menkööt kisoihin ja en mä ole sitä väittänyt etteikö olisi sinne oikeutettu, totta vitussa on. Nykytasollaan homma lienee karsinta -> Petran grilli ->kotiin.

Monos-läpän keksit itse, mutta jos viestität tuolla että koko seiväshyppy - tietous on jo Suomessa ja muualta ei apua tarvita niin onneksi olkoon, et tajua lajista mitään.

Varmasti on Murrolla eväät SB:hen, mutta miten taso vakiinnutetaan sinne, siitä on kyse. Nykytaso on mitä on. Mitä muuta hän voi sanoa, että lähtee tekemään kauden parastaan? Se nyt on itsestäänselvyys. Nuo tekniikan kehittämis - jutut ovat juuri sitä mukavaa puhetta, jolla poistetaan tulospaineet itseltä, että kun tätä tekniikkaa tässä viilattu, niin kokeillaan nyt miten toimii ja jos ei toimi niin uutta tekniikkaa ei vielä oikein ole sisäänajettu.

Kerrotko vielä lopuksi esimerkein, että kuinka hienosti ruokailuasiat todella ovat nykyurheilijoilla on ravintoasiat hallussa? Onko ne ammattilaiset jonkun verkkovalmennuksen kautta tavoitettavissa? Mistä tiedät että jokaisella huipulle tähtäävällä on oikeasti ymmärrystä ja taustajoukkoja tähän?
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Minä elän ja saan siis tuntea, tunteilla ihan omiani. Tietysti kaikkia tuntemuksia ja ajatusrakennelmia ei saa Suomessa julkisesti kertoa, mutta otan tässä riskin: minun nenuuni Ramil Guliev, tuo turkkilainen azeri, 200 metrin juoksutähti hieman haiskahtaa.

"Turkkilainen azeri" on toki sinänsä aika lailla ihan vaan turkkilainen. Iso osa maiden asukkaista pitää maita käytännössä yhtenä. Ei toki vaikuta Gulijevin vauhtipointtiin, joka oikeinkin relevantti.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Miia Sillman ei lähde tuhlaamaan minun verorahoja.


Rehellistä puhetta sinällään, vaikka mielelläni olisin toisenkin ottelijan Dohassa nähnyt.

Arvostan ihan päätöstä. Jos ei saa henkisesti itseään enään kasattua kilpailuasetelman vaatimalle tasolle, on järkevämpää pysyä varikolla. Ei tuhlaannu verorahat eikä tarvitse kisaturisti - vittuiluakaan kuunnella. Kunhan ei tule joukkokieltäytymis-aaltoa tähän paikkaan sentäs, kun Sillman avasi pelin.
 

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Sara Kuivisto ja Krista Tervo kvalifioituivat MM-tasolle, mikä on kiva juttu.
Krista Tervo pääsee tutustumaan rinkiin ja toivottavasti oppii suorittamaan siinä rennosti, isoissa kisoissa.
Sara Kuiviston paikasta olen erityisen iloinen, hän on älykäs juoksija.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Arvostan ihan päätöstä. Jos ei saa henkisesti itseään enään kasattua kilpailuasetelman vaatimalle tasolle, on järkevämpää pysyä varikolla. Ei tuhlaannu verorahat eikä tarvitse kisaturisti - vittuiluakaan kuunnella. Kunhan ei tule joukkokieltäytymis-aaltoa tähän paikkaan sentäs, kun Sillman avasi pelin.

Mäkelä jää kotiin treenaamaan ja keskittyy olympialaisiin. Näin olen kuullut. Vuoden 2024 olympialaisiin.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Helsingin Sanomien uutisen mukaan Dohan MM-kisoihin on myyty yhteensä 22 000 pääsylippua kymmenelle kisapäivälle. Lyhyellä matemaatikallakin se on tähän mennessä myytyjen lippujen perusteella vain pari tuhatta katsojaa per päivä stadionilla, jonne mahtuu 48 000.

Tämä on kyllä IAAF:lta täydellinen oma maali. Tarvittiin vain sopiva summa voitelurahaa siihen, että myytiin yleisurheilun MM-kisat sellaiseen paikkaan, jossa ihmisoikeudet eivät kiinnosta edes vähää alusta. Kuten luvuista huomata saattaa yleisurheilu ei siellä kiinnosta senkään vertaa, koska omaa lajikulttuuria ei juuri ole. Onko jo mainittu, että paikallisen ilmaston takia kisat pitää vielä järjestää varsinaisen kilpailukauden ulkopuolella ja kestävyyslajit täytyy kilpailla keskiyöllä.

Lopputuloksena tapahtuma tulee todennäköisesti olemaan audiovisuaalinen katastrofi, koska stadion tulee olemaan puolityhjä. Yleisurheilu koittaa kilpailla huomiosta kaikenlaisella kikkailulla alkaen kestävyysmatkojen lyhentämisestä ja kenttälajien suoritusten rajaamisesta. Huomiota ei saa lisää sillä, että pilaa oman päätapahtumansa.

Ja totta kai FIFAn idiootit tulevat muutaman vuoden päästä astumaan samaan ansaan omassa rahanhimossaan. Jalkapallon suosioon se ei tule vaikuttamaan pätkääkään, koska asema on kiveenhakattu, mutta yleisurheilulla ei olisi varaa tällaiseen sähläämiseen.
Loppuun asti yrittävät sumuttaa, että kaikki on hyvin ja stadionit täyttyy. Paikalliset kuulemma ostavat aina lippuja viime tingassa. Ja sitten pitäisi vielä uskoa, että paikallisia ko. kisat kiinnostaa niin maan penteleesti. Tyhjiä katsomoja toivon näihin kuten myös seuraaviin futiksen MM-kisoihin. Jälkimmäinen jäänee valitettavasti haaveeksi. Vaikka unohdettaisiin nuo ihmisoikeudet, niin päätös järjestää futiksen MM- kisat Qatarissa on kyllä kaikin puolin niin onneton päätös, että sanattomaksi vetää. Ei jalkapallokulttuuria, ei olemassa olevaa infraa(kun kisat myönnettiin, sittemmin orjat olleet ahkeria), ei kunnollisia olosuhteita silloin, kun kisojen luonnollinen ajankohta olisi, ei mitään. Paitsi voiteluaineita.
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Loppuun asti yrittävät sumuttaa, että kaikki on hyvin ja stadionit täyttyy. Paikalliset kuulemma ostavat aina lippuja viime tingassa. Ja sitten pitäisi vielä uskoa, että paikallisia ko. kisat kiinnostaa niin maan penteleesti. Tyhjiä katsomoja toivon näihin kuten myös seuraaviin futiksen MM-kisoihin. Jälkimmäinen jäänee valitettavasti haaveeksi. Vaikka unohdettaisiin nuo ihmisoikeudet, niin päätös järjestää futiksen MM- kisat Qatarissa on kyllä kaikin puolin niin onneton päätös, että sanattomaksi vetää. Ei jalkapallokulttuuria, ei olemassa olevaa infraa(kun kisat myönnettiin, sittemmin orjat olleet ahkeria), ei kunnollisia olosuhteita silloin, kun kisojen luonnollinen ajankohta olisi, ei mitään. Paitsi voiteluaineita.

Kaikki tietävät, että Qatar sai jalkapallon MM-kisat lahjomalla. Silti kisat tulevat olemaan siellä keskellä talvea. Ne tulevat sotkemaan eurooppalaisten sarjojen kalenterin täysin kaudella 2022-2023 ja vaikuttavat väistämättä myös ainakin edelliseen ja seuraavaan kauteen. Uskallan ennakoida, että koko tapahtuma tulee tuntumaan muoviselta ja keinotekoiselta. Kuinka voi olla mahdollista pilata urheilukalenterin paras tapahtuma ahneuden takia? Vastaus on FIFA.

En tunne yhtä tarkasti taustoja sille kuinka Qatar sai yleisurheilun MM-kisat, mutta täytyy sanoa, että ohuellakin seuraamisella olen totaalisesti kadottanut arvostukseni lapsuuden suosikkiani Sebastian Coeta kohtaan. Kuinka voi olla mahdollista, että MM-kisojen järjestäjän valintaa ei tehdä urheilu edellä? Jaan Jymäkän toivomuksen siitä, että katsomot olisivat näissä kisoissa tyhjät ja koko tapauksesta tulisi varoittava esimerkki.
 

Dorian Gray

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johdossa oleva joukkue
Yleisurheiluliiton harjoittama huoraaminen on VÄHÄN paremmin ymmärrettävää, koska laji ei kylve tv- ja sponssituloissa olympialaisten ulkopuolella. Esimerkiksi EM-kisat tekevät roimaa tappiota eikä MM-kisoillekaan mahda innokkaita järjestäjiä olla jonoksi asti, etenkään näin post-Bolt-aikana. Jos öljyparonit lyövät pöytään miljardin tarjouksen, on jokseenkin inhimillistä että urheilulliset arvot joustavat, vaikka se perseestä onkin. Ihmisoikeusrikkomuksille ei rahakaan tietysti ole puolustus

Jalkapallon MM-konsepti taas tahkoaa mielipuolisia summia kaikkialla maapallolla, ja kisojen kauppaaminen Qatariin ei ole puolustettavissa mitenkään
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Yleisurheilu koittaa kilpailla huomiosta kaikenlaisella kikkailulla alkaen kestävyysmatkojen lyhentämisestä ja kenttälajien suoritusten rajaamisesta. Huomiota ei saa lisää sillä, että pilaa oman päätapahtumansa.
Nythän kesän Minskin Euroopan kisoissa oli näitä uusia lajeja eli Dynamic New Athletics (voi vittu DNA). Koko homma tuntuu juuri siltä kuin 73-vuotias norjalaispappa tekisi "hip-hoppia" koska siitä nuoriso tykkää:
Yleisurheilun merkittävyydestä aivan helvetin iso osa on lajin historiassa ja perinteissä. Jos tuodaan jotain pallonheiton sekajoukkuekisaa samoihin kisoihin, niin siinä romuttuu myös niiden oikeiden lajien arvostus. Ja silti CS on varmasti nopeatempoisempaa. Oikein rakennetulla aikataululla ja hyvällä (suomalaisella) tv-ohjauksella ja oikean kokoisella stadionilla yleisurheilu on erittäin viihdyttävää.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Sinänsä voidaan, koska lajeista oikeastaan vain pitkäkestoiset maraton ja kävelyt ovat sellaisia jotka olisivat vaarallisia urheilijoille ja ne alkavatkin puoliltaöin. Muutaman sekunnin tai minuutin suoritukset nyt voi tehdä vaikka saunassa. Ei siinä järkeä ole, mutta tällaista tämä nyt on.
Ja tässä kohtaa ottelijat huutaa "Hurraa!". Kuinkakohan moni ottelija jaksaa suorittaa kisansa loppuun tuolla "saunassa"? Voipi olla melkoisen tuskaisen näköistä 10-ottelun viimeinen laji 1500m?
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Ja tässä kohtaa ottelijat huutaa "Hurraa!". Kuinkakohan moni ottelija jaksaa suorittaa kisansa loppuun tuolla "saunassa"? Voipi olla melkoisen tuskaisen näköistä 10-ottelun viimeinen laji 1500m?
Varmasti se voi vaikuttaa tulostasoon, mutta ei ole kuitenkaan terveydelle vaarallista kuten nuo yhtäjaksoiset kestävyyslajit olisivat (ja jalkapallo).
 

sininen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Yleisurheilun merkittävyydestä aivan helvetin iso osa on lajin historiassa ja perinteissä. Jos tuodaan jotain pallonheiton sekajoukkuekisaa samoihin kisoihin, niin siinä romuttuu myös niiden oikeiden lajien arvostus. Ja silti CS on varmasti nopeatempoisempaa. Oikein rakennetulla aikataululla ja hyvällä (suomalaisella) tv-ohjauksella ja oikean kokoisella stadionilla yleisurheilu on erittäin viihdyttävää.

Hyviä pointteja nuo aikataulut ja TV-ohjaus. Niiden vaikutus on suuri. Esimerkiksi tämän viikon USA - Eurooppa -ottelussa TV-ohjaus oli selvästi jäljessä suomalaista tasoa ja sen myötä lähetyksessä oli kummallisen paljon kuolleita hetkiä niinkin tiiviiksi tapahtumaksi.

Ampumahiihto on esimerkki lajista, jossa on tehty onnistunut uudistus nykyajan vaatimuksiin, mitä se sitten tarkoittaakaan. Tuntuu siltä, että yleisurheilussa koitetaan uudistumista jotenkin väkisin, mutta samalla poljetaan tylysti perinteitä. Ei yleisurheilulle saada lisää katsojia sillä, että pituushypyssä onkin vain neljä yritystä kuuden sijaan tai kymppitonnin juokseminen lopetetaan. Yksikään counterstriken katsoja ei käännä kanavaa yleisurheilun puolelle tuollaisten syiden takia.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
Dohassa varmasti kansainväliselle yu-liitolle iso houkuttelija on juuri tuo, että öljymesenaatit maksavat aivan kaiken ja enemmän. Helppohan se tuonne on sirkus viedä ja keikistellä kuvissa, että Qatar on osa urheiluperhettä. Olen varma, että tyhjissä katsomoissa ei ole sitäkään vähään yu-tietämystä ja kulttuuria mitä aiemmissa kisoissa. Latteat ovat Dohan timanttiliigan noin tunnelmaltaan vaikka joskus noissa nähty hurjia tuloksia.

Olin itse Lontoossa paikanpäällä edellisissä mm-kisoissa muutamanakin iltana ja harvoin jos koskaan tulee vastaan noin systemaattisen hienosti järjestettyjä kisoja ryyditettynä asiantuntevalla yleisöllä (poislukien Gatlinille buuaus, tästä voi olla montaa mieltä) . Joko sanoin, että pirtti oli sold out joka päivä? Sitä ei Dohassa tarvitse pelätä. Itse kisat toki eivät Lontoossa näkyneet mitenkään, mutta kun stadionille saapui, tunnelma oli heti irti. Tiedä sitten miten Dohan turistirysässä kisat näkyvät? Kaiketi jotenkin. Harmi kun Ilkka Kanerva ei enää avaa kisoja tankero-englannillaan, siinä sitä oli Helsingin 2005 kisojen avajaisissa nähtävää ja kuultavaa räntäsateessa.
 

Turkoosisalpa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Ja tässä kohtaa ottelijat huutaa "Hurraa!". Kuinkakohan moni ottelija jaksaa suorittaa kisansa loppuun tuolla "saunassa"? Voipi olla melkoisen tuskaisen näköistä 10-ottelun viimeinen laji 1500m?
Jostain luin, että stadionin lämpötilaa saadaan laskettua noin 13 asteella ilmastoinnin avulla. Kun Coe kävi vierailulla stadionilla, oli lämpötila siellä 23, kun se ulkopuolella oli yli 35. Rahalla saa.
 

SouthernSun76

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
Jostain luin, että stadionin lämpötilaa saadaan laskettua noin 13 asteella ilmastoinnin avulla. Kun Coe kävi vierailulla stadionilla, oli lämpötila siellä 23, kun se ulkopuolella oli yli 35. Rahalla saa.
Okei, no tämä kyllä helpottaa melkoisesti tuota ottelijoiden urakkaa. Toivottavasti ei tule sähkökatkoja.
 

Pavlikovsky

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Calgary Flames sekä Manchester United.
@L. Paraske

Ilmeisesti Lakka ei nyt kutsua saanutkaan. Onpas merkillistä, ranking näytti vielä joku tovi sitten hyvältä, mutta SUL-tiedotteessa ei Elmon nimeä ole. Sääli, on luonteeltaan selkeästi sellainen ketä saa koneesta irti kaikki siihen ladatut virrat, kun paikka arvokisoissa siihen on. Harvinainen suomalainen siis.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös