Ilmoitukset

* Tarvitsetko hyvän syyn kuluttaa aikaasi Jatkoajan keskustelupalstalla vielä nykyistäkin enemmän?
* Haluatko viilata pilkkua tai nipottaa yhdyssanavirheistä?
* Reputitko sinäkin oikeustieteellisen pääsykokeissa?
* Tykkäätkö kurista ja järjestyksestä?

Jos vastauksesi johonkin näistä kysymyksistä on ”kyllä”, niin mikset liittyisi joukkoomme hilpeään?

Haemme lisää moderaattoreita valvomaan Suomen suosituimpiin kuuluvan keskustelupalstan viestejä, opastamaan käyttäjiä ja pitämään muutoinkin yllä palstan hyvää tasoa.

Edellytämme moderaattoreilta yhteistyökykyisyyttä, täysikäisyyttä ja ainakin jonkin asteista täyspäisyyttä. Moderaattorin ei tarvitse päivystää palstalla kellon ympäri, mutta odotamme kaikilta tiettyä aktiivisuutta.

Jatkoajan keskustelupalsta toimii vapaaehtoisvoimin. Moderaattoreille ei makseta palkkaa tai korvauksia, mutta he saavat liittyä Jatkoaika Ry:n jäseniksi ja pääsevät osallistumaan yhdistyksen jäsenilleen järjestämiin tapahtumiin.

Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi 31.1.2019 mennessä joko yksityisviestinä Moderaattoreille tai sähköpostitse osoitteeseen moderaattorit(at)jatkoaika.com. Mainitse hakemuksen yhteydessä keskustelupalstalla käyttämäsi nimimerkki, mitä palstan osioita seuraat aktiivisimmin sekä miksi haluaisit tai sopisit moderaattoriksi.

Olemme henkilökohtaisesti yhteydessä sopivimpiin ehdokkaisiin seulottuamme kaikki hakemukset läpi.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki heavy on saanut viikon pelikiellon, sillä hän ei Yleisradion ketjussa pysynyt aiheessa, vaan keskittyi henkilökohtaisuuksiin asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Kaukosäädin on saanut kuukauden pelikiellon syyllistyttyään Kannattajatoiminnan lieveilmiöt -ketjussa asiattomuuksiin ja flametukseen. Kyseisen nimimerkin pitkä historia vastaavista rikkeistä vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki t.m.a.l on saanut viikon pelikiellon kirjoitettuaan täysin turhia viestejä Kärppien osioon. Viestien heikko kieliasu vaikutti myös päätökseen pelikiellosta.

Nimimerkki AaTee on seuraavan viikon ajan pelikiellossa, sillä hän on keskittynyt viime aikoina aivan liian usein aukomaan päätään toiselle käyttäjälle itse asian sijaan.

Sulje ilmoitus

Yleisurheiluvuosi 2018

Viestiketju osiossa 'Muu urheilu' , aloittajana Quethas, 18.01.2018 klo 19.02.

 1. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Kun vuoden 2017 ketjuun tuli jo maininta 16-vuotiaan Arttu Mattilan sisäratojen 17-vuotiaiden SE:stä 216, lienee aika avata uusi ketju.

  Poimintoja kisakauden tärkeimmistä kisoista suomalaisittain:
  11.2. Pohjoismaiden hallimaaottelu, Uppsala SWE
  17.-18.2. SM-hallit, Helsinki
  1.-4.3. MM-hallit, Birmingham GBR

  5.-6.5. SM-maastot, Salo
  5.6. Paavo Nurmi Games, Turku
  13.6. Motonet GP (eli käytännössä entiset Eliittikisat), Espoo
  23.6. Motonet GP, Kuortane
  28.6.-1.7. Lajikarnevaalit
  4.7. Motonet GP, Joensuu
  5.-8.7. 17-vuotiaiden EM-kisat, Györ (HUN)
  10.-15.7. 19-vuotiaiden MM-kisat, Tampere
  19.-22.7. Kalevan kisat, Jyväskylä
  28.7. Motonet GP, Lapinlahti
  6.-12.8. EM-kisat, Berliini (GER)
  22.8. Motonet GP, Lappeenranta
  31.8.-1.9. Ruotsi-ottelu, Tampere

  EM-kisojen tulosrajat löytää vaikka täältä. Tero Pitkämäki, Elmo Savola, Aleksi Ojala, Aku Partanen ja Anne-Mari Hyryläinen on jo valittu Berliiniin.
   
 2. Harzan Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Veikkaukset kesän 2018 uusista miesten/naisten SE-tuloksista:

  M 100m: 10,19 Purola
  M 4 x 100m: 39,08 maajoukkue
  M 3-loikka: 17,16 Lipsanen
   
 3. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Anne-Mari Hyryläinen juoksi Dubain maratonilla kovan ajan 2.28.47. Hyryläisen aiempi ennätys 2.32.19 oli viime vuoden Dubain maratonilta. Viime vuoden MM-Lontoossa Hyryläinen oli seitsemänneksi nopein eurooppalainen ajalla 2.35.33.

  Suorituksen kovasta tasosta kertoo se, että tuolla ajalla Hyryläinen menee kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi ja jäi Ritva Lemettisen SE:stä vajaan minuutin. Kakkossijaan jäi matkaa kaksi sekuntia. Viime vuonna vain seitsemän eurooppalaista naista kovemman ajan kuin Hyryläinen tänään

  Vaikkei kahvinkeitintä mitalikahvin takia vielä kannatakaan viritellä, Hyryläiseltä on lupa odottaa EM-kisoista kovaa sijoitusta sikäli jos ennen kisoja ei ilmaannu isoja ongelmia.
   
 4. Individual Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  SaiPa, Suomi, sympatiat: Mikke, KooKoo, Titaanit
  Oona Sormunen lopettaa uransa. Luvassa jatkossa ainakin talotekniikan amk-opintoja. Sitä mitä urheilu-ura antoi, ei hän pysty vielä tässä vaiheessa analysoimaan.

  IS: Seppo Rädyn valmennettava Oona Sormunen lopettaa uransa
  Seppo Rädyn valmennettava Oona Sormunen, 28, lopettaa uransa! - Yleisurheilu - Ilta-Sanomat

  "– Paikat ovat siinä kunnossa, että piti kasvaa aikuiseksi ja miettiä, mitä haluaa tehdä. Hajottaako lopullisesti paikat sellaiseen kuntoon, ettei pysty elämään enää normaalia elämää vai jatkaako viskomista?

  – Sen verran monta vuotta olen tapellut vammojen kanssa, että motivaatio rupesi vähän kärsimään." -is.fi
   
 5. Byvajet Jäsen

  Lainaus:
  Sormunen oli kelpo heittäjä raameihinsa nähden. Kansallisia jyriä on helppo väheksyä, mutta sopii kokeilla, kuinka vaikeaa edes Suomen huipulle on nousta.

  Paremmalla valmentajalla olisi voinut tulla jokunen metri lisää, mutta siihen se todennäköisesti olisi Sormusen fyysisillä mitoilla jäänyt.

  Ja hyvä, että lähti opiskelemaan.
   
 6. Aleksandros Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomi
  Lainaus:
  Joo kyllähän tuossa EM-kisojen pistesija jo häämöttää. Ja voihan sitä ihan pikkuisen haaveilla jo mitalistakin. Hyryläistäkin moni itseni mukaan lukien on haukkunut kisaturistiksi aiemmissa arvokisoissa, mutta sikäli on vedettävä sanoja takaisin, että yllättävän korkealle tasolle on noin iäkkäänä pystynyt hilautumaan.

  Toki maailman kärkeen on matkaa valovuosi, mutta Euroopan kärkipää on tietysti jo kova juttu. Jotain tuo varmaan kertoo myös Euroopan kestävyysjuoksutasosta, mutta eipä oteta Hyryläiseltä mitään pois.
   
 7. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Pohjoismaiden hallimaaottelusa rikottiin Berliinin EM-raja, kun Tommi Holttinen ylitti seipäässä 555. 21-vuotias seiväshyppäjä paransi ennätystään neljällätoista sentillä. Minna Nikkanen teki myös kelvollisen tuloksen 445.

  Ranskassa kilpaillut Nooralotta Neziri puolestaan juoksi 60 metrin aidan aikaan 8,03 jääden ennätyksestään vain kuusi sadasosaa. Erittäin lupaava aika ottaen huomioon viime kesän vaikeudet.
   
 8. Munaton ääliö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
  Maaliskuun alun MM-halleihin osallistuvat suomalaisista Nooralotta Neziri (8,03), Reetta Hurske (8,12) ja kutsun kuudentoista kilpailijan joukkoon saanut Kristiina Mäkelä (13,86). Suluissa naisten hallikauden parhaat tulokset, joista Hurskeen on myös oma ennätys.
   
 9. Munaton ääliö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
  Birminghamin MM-halleissa selviytyivät molemmat pika-aiturimme lauantain välieriin: Neziri eränsä kolmantena (8,13) ja Hurske ajalla (8,20). 37 ilmoittautuneesta pudotettiin pois vain kolmetoista, niinpä jatkoon riittivät varsin keskinkertaiset suoritukset. Kaikkiaan kahdeksan naista alitti alkuerissä 8 sekunnin rajan, Hurskeen erän voittaneen Kendra Harrisonin tykittäessä 7,77.
   
 10. Oli kova veto se 60 metrin maailmanennätys, kun parani peräti 5 sadasosaa. Ylen sivuilla luki, että se oli kuitenkin korkeassa ilmanalassa tehty tulos, mutta silti. Tavallisissa korkeuksissakin Coleman rikkoi ennätyksen, mutta sitä ei silloin saatu hyväksyttyä. Melkoinen ero Suomen kärkeen, 0,38 sekuntia. Mutta niinhän satasellakin Suomi-pojat on jääneet vähintään 0,63 sekuntia Boltin ennätyksestä. Hirmuinen ero.
  Vähemmän tuloksia seuranneille Yle kertoi myös, että Ruotsin kohuhyppääjä Khaddi Sagnia on ponnistanut tänä talvena 692. Eli todellinen maailmanhuippu nykyään.
   
 11. Munaton ääliö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Itä- ja Pohjois-Suomen alasarjajoukkueet
  MM-hallit, naisten kolmiloikka: 1) Yulimar Rojas VEN 14,63.. 16) Kristiina Mäkelä FIN 13,73. Kauden parhaaseen jäi rakoa 13 senttiä, joten kai tuo on jotensakin kohtuullinen suoritus. Yksi kilpailija jäi taaksekin. Lopputalven haaste Mäkelällä on uuden valmentajan löytäminen, yhteistyö Suren Ghazaryanin kanssa päättyi tammikuun leirin tuloksena.

  60 m aitajuoksun välierät kera Nezirin ja Hurskeen klo 20.05. Yle Areena lähettää.
   
 12. Salama44 Jäsen

  Lainaus:
  Onko näin että Pitkämäki on jo valittu? Tilastopajan sivujen mukaan Pitkämäellä ei ole vielä edes karsintarajaa, koska tulos pitää tehdä tämän vuoden puolella.

  Maratonilla ja kävelyssä kyllä kelpaavat viime vuoden tulokset, mutta eivät tietääkseni kenttälajeissa.

  Tilastopaja - suomalaisten EM-rajat
   
 13. vitozzius Jäsen

 14. Quethas Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, Suomen maajoukkueet, Tampere United
  Jep. Kyllähän Suomi olisi voinut valita jo vinon nipun urheilijoita kisoihin, kun kisajärjestäjille myös viimevuotiset tulokset kelpaavat.

  SUL on yleensä tässä asiassa se kriittisempi osapuoli ja vaatii pääosin näyttöjä kisavuotena. Varmojen nimien (eli viime vuosina lähinnä Pitkämäki ja Ruuskanen) kohdalla ovat kuitenkin tehneet poikkeuksia ja valinneet kisoihin jo aiemman kauden näytöillä.
   
 15. vitozzius Jäsen

  Seuraavat valinnat tehdään viikon sisään. Hallikaudella EM-rajan ovat rikkoneet tai itse asiassa sentilleen sivunneet sitä seiväshyppääjät Tommi Holttinen, Tomas Wecksten ja Minna Nikkanen sekä kuulantyöntäjä Arttu Kangas. Urheilija voisi tulla valituksi myös menestymällä EA:n Premium ja Classic -kilpailuissa, mutta SUL torppasi suomalaisten osalta tämän mahdollisuuden.

  Valintakriteereistä puheen ollen IAAF aloitaa ensi kuussa uuden rankingjärjestelmänsä, jonka perusteella urheilijat valitaan ensimmäisen kerran vuoden 2019 MM-kisoihin. Myös EA:n on tarkoitus ottaa käyttöön ilmeisesti samainen systeemi, jossa yksittäisellä putkautuksella perunapelloilla ja vuoristoissa ei välttämättä kisoihin enää pääse, vaan pisteitä on kerättävä useammasta kisasta, ja niitä ropisee sitä enemmän mitä korkeamman tason kisasta on kyse. Tarkoittaako tämä sitten sitä, että kisarajat poistuvat kokonaan, jää nähtäväksi.
   
 16. Aika kovassa vireessä on Saksan lihaskimppu Vetter jo talvella. Taisi olla helmikuussa 91m ja maaliskuussa 92, vai oliko toisinpäin. Eikö malta säästellä kesän rahakisoihin, heittojen talvi-Euroopan Cup ei varsinaisesti ole mikään ammattilaisten areena. Mutta hyvä, että joku hakee tulosta eikä sijoituksia ja rahaa.
   
 17. Hagi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Rauman Lukko
 18. vitozzius Jäsen

  IAAF on nyt avannut testikäyttöön tuon rankingsysteeminsä. Linkki

  Toivottavasti tuota nyt vähän fiksataan syyskuuhun mennessä, jolloin se on tarkoitus ottaa virallisesti käyttöön. Kohtuuttoman suuret ovat mielestäni sijapiste-erot esim. timanttiliigan ja Suomen eliittikisojen (nykyään kai yleisurheilun GP-kisat) välillä.

  Sijapisteet DL - eliittikisat (erotus)
  1. 200 - 25 = 175
  2. 170 - 21 = 149
  3. 150 - 18 = 132
  4. 140 - 15 = 125
  5. 130 - 12 = 118
  6. 120 - 10 = 110
  7. 110 - 0 = 110
  8. 100 - 0 = 100

  Eli jos Tero Pitkämäki sijoittuu timanttiliigan kisassa viidenneksi tuloksella 84 m, pitää Matti Meikäläisen rykäistä eliittikisoissa yli 92 m saadakseen saman verran pisteitä.
   
 19. Ns. "perseestä" tällaiset rankingit yleisurheilussa, ellei ne perustu puhtaasti tehtyhin tuloksiin. Se on tulosurheilua. Hiihdon maailmancupissa minua kiinnostaakin seurata, onko joku ollut sijalla 5 vai 15, kun siellä ei koskaan voida verrata tehtyjä tuloksia ja ennätyksiä ja kauden parhaita. Mutta yleisurheilussa ei kiinnosta, onko joku ollut Timanttiliigassa sijalla 8 vai jossain muussa kisassa jollain muulla sijalla.
  Kaipa tästä saa syyttää arabeja ja itäeurooppalaisia, kun halusivat kisoihin fiksatuilla tuloksilla.

  No, eiköhän jatkossakin ole sentään tulosrajat arvokisoihin.
   
 20. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
 21. Taitopelaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings, New York Rangers
  Ruuskasen tilannehan oli viime vuonna se, ettei heittänyt loppukesästä, koska ei olisi voinut aivan 100% tehoilla heittää. Sen sijaan riskit olisivat olleet kohtuuttomat.

  Muistan kuulleeni, että Ruuskanen puhui jo viime vuonna ettei kauden avausta hätäillä ellei olosuhteiden puolesta ole päässyt täysitehoisia suorituksia tekemään riittävästi. Ei siis tule yllätyksenä, ettei alkukesän kylmillä ilmoilla vielä kautta aloita. Uskoisin, että todennäköinen aloitusajankohta lienee juhannuksena Kuortaneella.

  Kilpailutauko tuskin koituu ongelmaksi, mikäli kerkeää vain ennen EM-kisoja saada muutaman kilpailun alle. Mikäli kauden avaus siirtyy tuonne juhannukselle, niin riskinä on että joutuu kilpailemaan liian tiheään heti paluun jälkeen.
   
 22. SouthernSun76 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, FC Liverpool, Juventus, Azzuri, Leijonat
  Camilla Richardsson voitti Kaliforniassa naisten 10000 metrin kilpailun ajalla 32.39,01. Hän nousee tuolla tuloksella Suomen kautta aikojen tilastossa sijalle 5. Lisäksi tämän vuoden Euroopan tilastossa hän nousee sijalle 3. Ja luonnollisesti tuo aika alittaa kesän EM-kisojen tulosrajan 33.20,00.
  Kovassa kunnossa on Camilla ja hienoa tulosta tekee. Lupaa 3000 metrin esteisiinkin ihan hyvää. Ei ainakaan jää kestävyyspuolesta kiinni.
   
 23. Onhan se kiva, kun joku kestävyysjuoksija pysyy terveenä ja onnistuu kehittymään. Vähän kauhulla odotan, miten Vainiolla ja Johanna Peiposella menee tänä vuonna. Peiposesta ei ole mitään elonmerkkejä pitkiin aikoihin, joten ei tiedä onko päässyt edes harjoittelemaan kunnolla yli talven.

  Ehkäpä Ruuskasen kohdalla voisi mielessään asettaa tavoitteeksi 84 metriä. se olisi jo hyvä kansainvälisen tason tulos. Mutta en minä säikähdä, jos ensimmäiset kisat jää alle 80 metriin. Olkapääleikkaus on aina paha, vaikka ei kai se Ruuskasella ihan ns. paskana ollut, kun kilpaili kauden loppuun silloin 2016.
   
 24. Lätkä-Bongari Iso-E Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KK