Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 445 349
  • 11 121

Warrior

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
En oikein tienny mihin ketjuun tän laittaa (siirtäkää, jos keksitte paremman).

Nykyinen u20 järjestelmä on iso ja kallis vitsi.
En tiiä minäkään, mihin kuuluisi, mutta täysin samaa mieltä ja olen hyvinkin läheltä sarjaa seuraavana erittäin huolestunut.

Tämä pitäisi aikuisten sarjan kanssa niputtaa osaltaan yhteen ja tehdä rohkeita liikkeitä. Mielellään hyvinkin nopiaa. Tämä nykyinen niin aikuisten pääsarja, kuin ennen kaikkea A-nuorten sarja ei palvele kettään ja koko Suomi-kiekon tulevaisuus on uhattuna tässä mallissa.
 
Viimeksi muokattu:

stemme

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Minnesota Wild
Se on ihan totta, että tuolla u20-sm:ssä on liikaa joukkueita ja remonttia kaipais tämä(kin) sarja, mutta onhan tuo nyt silti noloa kitinää Liigan puolelta. Kuten @Flyingbird tuolla Mestiksen puolella totesi, itseppä ovat tiensä valinneet kun ovat halunneet että liigaseurat eivät voi tippua. Nythän sieltä ollaan neljää joukkuetta karsimassa pois ja arvatkaapa ketkä niitä karsijoita on? Alemmassa jatkosarjassa on seitsemän potentiaalista karsijaa joista kuusi joutuu karsintasarjaan ja ainoa turvassa oleva on tällä hetkellä RoKi, joka johtaa koko jatkosarjaa. HPK sijalta 7 ja Ilves sijalta 10 ovat turvassa mutta TuTo ja KOOVEE sijoilta 4 ja 5 puolestaan menossa karsimaan, jotta kultapossukerhossa pysytään tyytyväisinä.

Naurattaa tuon jutun lopussa oleva jonkun liigapomon kommentti kilpailun demonisoinnista, Liigan puolelta en ihan hirveästi kehtaisi lähteä tuollaisia huutelemaan. Varmaankin kpk:ssa haluttaisiin, että tuo junnuliigakin olisi suljettu niin saisi leikkiä siellä omalla hiekkalaatikolla rauhassa.
 

Redimor

Jäsen
Naurattaa nämä liigapomojen itkemiset, varsinkin kun sai lukea hetki sitten tämän Kupilan jutun.

https://www.jatkoaika.com/Kolumni

Osoittaa oikeasti suppeaa yritystoiminnallista ajattelua jos pelkkä halli, sponsorit tai se isolla lompakolla varustautunut tukija ovat ainoat mahdolliset tulonlähteet joukkueelle. Ollaan kaukana takamatkalla edelleen näillä ajatuksilla.

https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Liigapomot-avasivat-ISlle-talousajatteluaan

Siellä vain ei ole sitä talousajattelua lainkaan matkassa. Huippuseurat ympäri maailmaa omistavat paljon erilaista yritystoimintaa millä rahoitetaan varsinainen ydintoiminta ja pidetään sitä sellaisena, että tavantallaajallakin voi olla mahdollisuus käydä paikanpäällä katsomassa.

Ei tarvi ihmetellä miksei liigan katsojamäärät pärjää naapurimaalle, jos liigaa pyöritetään näin suppealla ajatusmaailmalla. Sinänsä en siitä ylläty, vaikka kärpät esimerkissä onkin nostettu positiivisena esille niin siltikin henkilöstöhallinto on jotain ihan täyttä sisäpiiritoimintaa edelleen ja sama toistuu aika monella muullakin paikkakunnalla.

Toivottavasti joku päivä näistä pienistä mielenympyröistä voidaan päästä irti, niin silloin on mahdollisuus paljon parempaankin.
 

Waqu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Dallas Stars
Aivan sama, vaikka kaikki seurat olisivat Lapin läänistä, jos ovat Liigaan urheilullisin perustein karsinnoista noussut. Turhanpäiväistä lätinää miettiä hommaa siltä kantilta missä olisi hyvä olla liigaseurojen. Liigaa auki ja annettaisiin urheilun näyttää, jos Jokerit pelaamalla liigaan palaisi olisi se vain hienoa.
 

Pratu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigan taso ja kiinnostavuus on nyt korkeammalla kuin miesmuistiin. Tänäänkin kuudessa pelissä yli 4000 katsojaa, ja tunne tapissa niin katsomossa kuin kaukalossa. Eikä kevät ole vielä edes alkanut.
Kitisijät voivat mennä metsän laitaan huutamaan, mutta liigatuote on nyt kunnossa!
 

Lahelainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans, sympatiat SaiPa
Ei mitään hajua onko tälle jokin parempi ketju, mutta kiva nähdä liigajoukkueiden maskottien tekevän yhteistyötä. Nytkin on Tuppuran porkkanapää Lahessa pörräämässä katsomossa. Perheen pienet tykkää.
 

Nukkemurhaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Läpsytinpoppoo
Mielenkiintoinen poiminta Veljcastin toteuttamasta podcastissa jossa haastattelussa KalPan UTJ Anssi Laine.

Laine kertoo, että seurojen ilmoittamat pelaajabudjetit kaudelle ovat osastoa "aku ankka" ja todelliset luvut ovat huomattavasti korkeammat. Kärki käyttää pelaajiin kaudessa yli neljä miljoonaa ja on useita yli kolmen sekä yli 2,5 miljoonan joukkueita.

Alla seurojen ilmoittamat pelaajabudjetit kauden 22-23 alussa:

Kärpät 3,0 miljoonaa euroa
HIFK 3,0
–––
Tappara 2,95
Lukko 2,9
Ilves 2,8
TPS 2,45
JYP 2,3
Pelicans 2,3
Ässät 2,0
–––
KalPa 1,95
HPK 1,9
SaiPa 1,9
KooKoo 1,85
Sport 1,85
Jukurit 1,75
 
Suosikkijoukkue
Ässät, Kraken
Mielenkiintoinen poiminta Veljcastin toteuttamasta podcastissa jossa haastattelussa KalPan UTJ Anssi Laine.

Laine kertoo, että seurojen ilmoittamat pelaajabudjetit kaudelle ovat osastoa "aku ankka" ja todelliset luvut ovat huomattavasti korkeammat. Kärki käyttää pelaajiin kaudessa yli neljä miljoonaa ja on useita yli kolmen sekä yli 2,5 miljoonan joukkueita.

Alla seurojen ilmoittamat pelaajabudjetit kauden 22-23 alussa:

Kärpät 3,0 miljoonaa euroa
HIFK 3,0
–––
Tappara 2,95
Lukko 2,9
Ilves 2,8
TPS 2,45
JYP 2,3
Pelicans 2,3
Ässät 2,0
–––
KalPa 1,95
HPK 1,9
SaiPa 1,9
KooKoo 1,85
Sport 1,85
Jukurit 1,75
Onko tämä siis ihan jokavuotinen juttu että nämä pelaajabudjetit eivät pidä mitenkään paikkaa vai vain tämän kauden juttu? Seuraavaksi herää kysymys että miksi joukkueet tekisivät niin? Antaako vastustajalle pelietua kertomalla tarkan budjetin?
 

Tori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paikallispelit myisi loppuun myös tiistaisin, perjantai-KalPa tuo enemmän katsojia sisään kuin tiistai-KalPa.

Kun sulla on perjantaina täysi halli vs. maanantaina täsyi halli, niin oheistuotot ravintoloista ovat kovastikin eri luokkaa saatika varmuus tuleeko yleisöä. Tampereella tuo paikallispelin täysihalli perjantaina tuottaa huomattavasti enemmän kun se palattaisiin minään muuna viikonpäivänä mukaanlukien lauatai. Lauantai/Sunnuntai on perhepeleille, sit ma-to on kiekkoihmisille ja perjantain on se mega-viihde mistä jokaisen kotijoukkueen pitäisi ponnistaa hyvät tuotot.
 

Spac

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sarı ve siyah, HIFK, Ketterä
Eikai tuo ole sattuma vaan Liigan optimoitu ohjelma missä koitetaan optimoida kaupallisuus. Oisko sulla @Spac rakentavampi vastaehdotus?
No tätä vähän hainkin. Liiga ja seurat Tampereella voittavat. Tekisivät muutkin samoin. Rakentavampi vastaehdotus: Sitten kun muuallakin olisi sama tilanne niin tulisi enemmän kilpailua.

Toki miksei voisi olla lauantaisinkin näitä. Areenan käyttöaste toki määrittää myös.

Esimerkiksi SaiPa pohtii keskusta-areenaa. Mutta seuran surkea tilanne vesittänee kaupungin päätöksen, koska Onko koskaan lapsen tekokaan pelastanut huonosti mennyttä parisuhdetta?
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Jälleen sellanen kierros menossa, jossa maaleja tehdään ihan onneton määrä. Ainostaan Oulussa maalattu hyvin, muualla taas fifa-lukuja.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Kukas tää Santtu Silvennoinen on. Ihme kaveri. Ilves tappio taisi ottaa koville. Jännä että tälläinen kaveri annetaan olla Iltalehdessä..

Painia, träppiä ja niukasti maaleja.

Liigassa neljäntenä olevan TPS:n pelitapa ei tällä kaudella ole kerännyt tyylipisteitä.

Se ei TPS-luotsi Jussi Ahokasta kiinnosta.

– Mun ainoa tehtävä on tehdä tulosta. Viihdyttämisellä ei tehdä voittoja, toista kauttaan turkulaisten peräsimessä toimiva mies linjaa.


Näköjään aikoinaan Tappara fanejakin suututtanut.

Silvennoista pidetään Tampereella innokkaana Ilveksen kannattajana. Hänen juttunsa saivat joskus Tapparan kannattajat raivon partaalle. Tapparan kannattajien Facebook-sivuille perustettiin ketju, missä hänen juttujaan arvosteltiin puolueellisiksi.

 

Corkscrew

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Oikeastaan tuo Santun fanipoikakirjottelu on vain noloa hänen itsensä ja Iltalehden kannalta. Kun ei peittele yhtään Ipa-fanitustaan eikä IL jaksa puuttua asiaan. Tätä on jatkunut vuosikaudet joten menee itsellä jo toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Toki kirjoittelu muusta urheilusta on yhtä sensaatiohakuista ja tunnepitoista, mutta silloin fanitus ei kohdistu yhteen urheilijaan/joukkueeseen.
 

Normandia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, TuTo
Tuo Iltalehden uutinen kun perustuu vielä aikamoiseen shaissen jauhantaan TPS tehottomuudesta, verrattuna Ilvekseen.

Ilves tehnyt siis viimeiseen 20 otteluun 51 maalia, TPS 50. Hurja ero.
 

Maatta

Jäsen
Se vanha raivostuttava sanonta siitä, että "jääkiekko on maalintekopeli" on täyttä paskapuhetta. Ei tarvitse kuin vilkaista tehtyjä ja päästettyjä maaleja Liigassa niin huomaa, että kummat korreloi paremmin sarjasijoituksen kanssa. Ahokaskin on huomannut ilmeisesti tämän - jääkiekko on nyt ja tulevaisuudessa maalinestopeli. Väännetään siis nihilismivolyymi täysille ja aivan sama miltä peli näyttää katsojille. Oikeastaan katsomot voisi poistaa koska huutavat apinat vain häiritsevät pelaajien keskittymistä..
 

CarlosN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Väittäisin, että suuri(n) osa Ilveksen kannattajista ei arvosta Silvennoista "journalistina" edes vähää alusta. Klikkihuoraamista ja täysin sisällötöntä provoamista ollut aikojen alusta kaikki kyseisen herran tuotokset.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös