Yleistä keskustelua Liigasta

  • 2 445 085
  • 11 121

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miten jos Jokerit jollain junailuilla saadaan takas Liigaan niin tuleeko sieltä se vanha kannattajakunta myös takaisin?
Osalle tervetuloa ja "Hata IFK" osasto oli vielä sopivaa kuittinakin vaikka useampikin kokee kaiken vastustajan mollaamisen huonona... mutta sitten tuli täysin ala-arvoinen ja mauton "Pissa På" kansa lieveilmiöineen ja niitä tuskin kukaan kaipaa millään paikkakunnalla takaisin....
 

Glove

Jäsen
Mitenkäs liigassa menee mitalienjako? Pitääkö pelaajalla olla kuinka paljon runkosarjan ja playoffien pelejä pelattuna?
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Kolmasosa runkosarjasta (20 peliä) tai yksi pudotuspeli + joukkueen listoilla kauden päättyessä.

Jälkimmäisen pykälän perusteella esimerkiksi Otso Rantakari (Tappara) ja Aleksi Mustonen (Kärpät) eivät saa mitalia, mikäli heidän edustamat joukkueet mitaleille pääsevät.
 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hieno pudotuspelikevät menossa. Kaikki sarjat tilanteessa 2 - 1, kunnon vääntöjä ja ei yhtään ylikävelyä.

Edit. Ja tällekin illalle jatkoerä, namia tarjolla het kunnolla!
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Veikkauksia, milloin urheilulehti tms tekee ison jutun aiheesta ”Liigan nousukiito”? Meinaan vaan että aika monta positiivista juttua on liigassa menossa. To name a few:

-Tampereen uusi areena ja kiekkobuumi
-KooKoon ja Jukureiden nousu salonkikelpoiseksi playoff-joukkueeksi
- Erittäin mielenkiintoiset ja kovatasoiset pudotuspelit menossa

Vuosien aikana olen aika monta negatiivista juttua lukenut liigasta niin nyt olisi kiva nähdä jonkun vaihtavan levyä kun aihetta olisi
 

Kaukalonreuna

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos oikein katsoin niin Ilves on AINUT kotiedun saaneista joukkueista joka pääsee pelaamaan pe/la kotona puolivälieräsarjassaan. Tämä on jo kolmas ketju missä noidun asiaa mutta ihmeellistä puuhastelua liigalta. Mikä vittu on tämän masterplanin tarkoitus?

Olishan se nyt jumalauta ihan eri asia pelata vaikka lauantaina kotihallissa yleisön edessä kun mukiakin voi ottaa toisin kuin suurelta osin sunnuntaina. Pikkasen eri tunnelma olis. Mutta ei, saat kotiedun ja pääset pelaamaan kotona arkisin ja sunnuntaina jolloin nuoret jotka olis lauantaina pelissä potevat darraa kotona, pistää cmoren pyörimään ja vetää krapulamättöä.
 
Suosikkijoukkue
Lukko
Kiinnitin eilen Kärpät - Ilves peliä katsoessani huomiota, että Oulussa on peitetty 3/4 maalivahdin pelaamista rajoittavan trabezoid-alueen viivat massiivisilla mainoksilla. Miten liiga voi sallia, että tälläinen viiva, jota rikottaessa vihelletään jäähy, ei ole kokonaisuudessaan näkyvissä?

Melko harvoin tuosta jäähyjä tulee, mutta ratkaisevan pelin jatkoaika ja tuosta kyseenalainen tuomio suuntaan tai toiseen ja loppu on historiaa...

Kävin nopeasti läpi puolivälierä paikkakunnat ja kyseinen "ongelma" näytti TV-kuvasta omaan silmään tältä:

Tampere 1/4
Oulu 3/4
Rauma 0/4 (Pieni pätkä, jokaisessa peitossa)
Mikkeli 0/4
Kouvola 4/4 (Grano:n mainoksesta tv-kuvasta vaikea nähdä näkyykö viiva mainoksen "läpi")
Turku 0/4 (viivat mainosten päällä)
Helsinki 2/4
 

VTS

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vuosien aikana olen aika monta negatiivista juttua lukenut liigasta niin nyt olisi kiva nähdä jonkun vaihtavan levyä kun aihetta olisi
Nyt kun korona on ohi niin palataan ikuiseen kitinään, rutinaan ja valitukseen. On vaikea olla positiivinen, kun Liiga ei tee mitään oikein.
 

axe

Jäsen
Jos oikein katsoin niin Ilves on AINUT kotiedun saaneista joukkueista joka pääsee pelaamaan pe/la kotona puolivälieräsarjassaan. Tämä on jo kolmas ketju missä noidun asiaa mutta ihmeellistä puuhastelua liigalta. Mikä vittu on tämän masterplanin tarkoitus?
Ja Ilvekselläkin syynä vain se, että on jouduttu vaihtamana pelipäiviä vielä paremmin sijoittuneen Tapparan takia. Näin tässä kymmenisen vuotta putkeen ihan kärkikahinoissa olleen joukkueen kannattajana on huomannut, että se on vuosikaudet ollut ihan sääntö, että hyvästä runkosarjasijoituksesta rankaistaan huonommilla kotipelipäivillä playoffeissa.
 

vastaantulija

Jäsen
Suosikkijoukkue
Määrätietoisesti HPK
Jos oikein katsoin niin Ilves on AINUT kotiedun saaneista joukkueista joka pääsee pelaamaan pe/la kotona puolivälieräsarjassaan.

Tämä olisi korjaantunut yksinkertaisesti sillä, että säälipeleissä ei olisi häivytetty kotietua, vaan olisi pelattu vain yksi ottelu paremmin sijoittuneen kotikentällä.

Silloin olisi puolivälierät saatu käyntiin lauantaina, ja kotietujoukkueiden kotipelipäivät olisivat olleet lauantai-tiistai-perjantai-maanantai. Poislukien tietysti järjestelytarve Tampereen päällekkäisyyksien osalta.

Loppukaneettina kuitenkin todettakoon, näin tuskallisesti rannalle jääneen joukkueen kannattajana, että ihan vitun sama minä viikon päivinä pelattaisiin, kunhan olisi päästy pelaamaan.
 
Suosikkijoukkue
Tappara
Näin tässä kymmenisen vuotta putkeen ihan kärkikahinoissa olleen joukkueen kannattajana on huomannut, että se on vuosikaudet ollut ihan sääntö, että hyvästä runkosarjasijoituksesta rankaistaan huonommilla kotipelipäivillä playoffeissa.
Oman muistikuvani mukaan pelit on aiemmin sijoitettu, aina kun mahdollista, siten että pe ja la ovat peräkkäiset pelipäivät. Tuolloin molemmille osuu hyvä pelipäivä, toki preferenssit voivat erota päivien suhteen. Nyt näin ei esim. eilen tehty.

Saattaa toki olla, että Noksulla on jotain yksityistilaisuutta, joka ei areenan tapahtumakalenterissa näy.
 

Glove

Jäsen
Kirjoitin jo toiseenkin ketjuun, mutta laitan tähänkin. Ylivoimallahan kaikki pyrkii laukomaan suoraan syötöstä (ja toki muulloinkin) Jää vaan harmittavan usein pyrkimyksen tasolle kun se viimeinen ratkaiseva syöttö on puoli metriä edessä tai takana. Liigapelaajien syöttötaidossa olisi petrattavaa.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Paljon on keskusteltu siitä, millä Liiga saataisiin mielenkiintoisemmaksi. Nyt kun näitä playoff-otteluita on katsellut, niin itselle tullut useampikin kehitysidea.

Ensinnäkin playoffien aikataulut, annetaan nyt tämä vuosi anteeksi, korona aiheuttaa poikkeusjärjestelyä (runkosarjaa venytettiin) ja MM-kisat hankaloittavat myös, kun pitää lopettaa viikkoa normaalia aiemmin kausi. Mutta muuten, puolivälierissä olisi aina kaksi ottelua per pelipäivä, ne mieluusti edes hieman porrastetusti, varsinkin jos kyse perjantaista tai lauantaista. Ymmärrän, että joukkueet haluavat viikonloppupelit, ja sunnuntai on arvokkaampi päivä, mutta luulisi sunnuntaipalkat kestävän playoffeissa.

Otteluparit 1 ja 2 pelaisivat ma - ke - pe - la
Otteluparit 3 ja 4 pelaisivat ti - to - la - su

Näin saataisiin ainoastaan lauantaille pelipäivä, jolloin kaikki pelaisivat. Ja pelipäivinä porrastettaisiin mahdollisimman paljon pelien alkamisaikoja. Luulisi arkena onnistuvan esimerkiksi kello 18 ja 19:30 alkavat, kun pleijareista kyse. Niitä pelataan kuitenkin niin vähän. Ja sitten viikonloppuna voisi olla vaikka kello 16, 18 ja 20 tai muuta vastaavaa. Saataisiin oikeasti näkyvyyttä kiekolle. Saataisiin myös jotain järkeä näihin pelitahteihin, ettei tuolla oikeasti pelin taso ole sen takia niin heikko, kun pelaajilta on vain kunto loppu. Liiga ei ole NHL, jossa pelaajat käyttävät dopingia, ja sen takia parhaat jaksavat painaa 30 minuuttia illassa ilman, että pelin taso laskee merkitsevästi.

Kuitenkin isompi ongelma on pelillinen, onhan tuo nyt tylsää katsoa, kun koukkia, huitoa ja estää saa ihan helvetisti. Luulisi pelaajiakin kyrpivän, kun pelissä tapahtuu 50 samanlaista estämistä ja huitomista, ja yhtäkkiä joudut itse jäähylle. Peli olisi paljon nopeampitempoista, kun nuo järjettömät määrät rikkeitä vihellettäisiin pois. Muutenkin, mikä järki on jättää sääntökirjasta yhtäkkiä pois kaikki muut jäähyn syyt, kuin korkea maila, kiekko katsomoon tai vaihtovirhe? Ei laistakaan kesällä oteta pois parkkisakon rikesakkoa, koska "kyllähän nyt kesällä pitää saada auto lähelle rantaa", tai ylinopeussakkoa, koska "kyllä kesällä kuuluu saada ajaa kovaa, on hyvä näkyvyys ja ajokeli, ja tulee kesänen fiilis kun ajat ikkuna auki kahta sataa".

Ihan hirveän näköistä, kun laituri heittää kiekon pakin ohitse, ja pakki siirtää luistelulinjaansa kolme metriä estäen koko ajan hyökkäävää pelaajaa. Kyllä ne pelaajat oppisivat, ettei noin saa tehdä, kunhan niin vain linjattaisiin. Peliin tulisi paljon enemmän vauhtia, jonka kautta taitavammat pelaajat pääsisivät enemmän esille, kun ei saisi estää niin paljoa. Sama esimerkiksi huitomisten kanssa. Jos ulkomailta tulevat pelaajat oppivat todella nopeasti Liigan linjan, jossa saa hakata ja blokata, niin kyllä se menisi toisinkin päin, kyllä Liigapelaajat oppisivat nopeasti, että ei näin enää saadakaan tehdä.

Träppiä olisi selkeästi vaikeampi pelata, jos vauhtia ei saisi vastustajalta estää ja virvelöidä pois, väittäisinkin, että pelitavatkin voisivat muuttua katsojaystävällisemmiksi tällä tapaa. Tai ainakin itse tykkään enemmän siitä, kun tulee maaleja ja hienoja suorituksia, kuin siitä, että pelaaja joutuu taistelemaan mailaviidakossa kun keppiä tulee edestä ja takaa, ja vastustaja saa roikkua ja blokata kiekotonta minkä kerkeää. Eikö playoff-linja olisi sellainen, että tilanteita saa pelata hieman kovempaa, eli ei niitä nujakoita vihellettäisi niin paljon pois, ja saisi antaa keppiä kiekottomalle maalin edessä ehkä hieman enemmän. Mutta mitä helvetin playoff-kiekkoa se on, kun kiekollista pelaajaa saa hakata ja roikkua tässä kuin mikäkin takertuva exä, ilman pelkoa rangaistuksesta. Aivan paskaa tuollainen, vai kaipaavatko oikeasti pelaajat tuollaista playoff-kiekolta?

Itse miellän playoff-kiekon sellaiseksi, että aikaa ja tilaa ei ole, mutta se johtuu siitä, että kaikki antavat kaikkensa, tilanteet pelataan täysillä loppuun asti, eikä luisteta kuten runkosarjassa ehkä. Ja siitä, että jos menet maalille, niin saatat saada sitä poikkaria enemmän. Mutta en miellä playoff-kiekkoa sellaiseksi, että kun olet menossa vastustajasta ohi, niin sieltä tuleekin keppiä kainaloon tai käsille, tai kahden käden haliotteella roikutaan minkä keretään.
 

penaz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toverit, Inter, Pohjoiskaarre
Katselen Timrå-Djurgården karsintapeliä sarjassa säilymisestä. Enpä usko Suomen liigassa mestaruuden ratkaisseessa finaalipelissä koskaan ollut sellaista tunnelmaa kuin tänään18.000 asukkaan Timråssa on. Verrattuna aiemmin tänään katsomaani IFK-TPS peliin niin Nordiksen tunnelma oli todella vaisu.
 

Hegu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Katselen Timrå-Djurgården karsintapeliä sarjassa säilymisestä. Enpä usko Suomen liigassa mestaruuden ratkaisseessa finaalipelissä koskaan ollut sellaista tunnelmaa kuin tänään18.000 asukkaan Timråssa on. Verrattuna aiemmin tänään katsomaani IFK-TPS peliin niin Nordiksen tunnelma oli todella vaisu.
Sanoisin, että Karjalaisen uloajosta lähtien tunnelma tai ainakin äänitaso ei olisi voinut olla korkeampi.
Olisi ollut jo aikaisemmin ellei TPS olisi antanut Anneliin oikealta ja vasemmalta.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Katselen Timrå-Djurgården karsintapeliä sarjassa säilymisestä. Enpä usko Suomen liigassa mestaruuden ratkaisseessa finaalipelissä koskaan ollut sellaista tunnelmaa kuin tänään18.000 asukkaan Timråssa on. Verrattuna aiemmin tänään katsomaani IFK-TPS peliin niin Nordiksen tunnelma oli todella vaisu.

Puhumattakaan, että IFK lähtisi karsinnoista Mestikseen eikä Liigassa pelaisi seuraavalla kaudella ainuttakaan joukkuetta pääsarjatasolla.
 

MSU

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Verrattuna aiemmin tänään katsomaani IFK-TPS peliin niin Nordiksen tunnelma oli todella vaisu.
Pakko sanoa puolustukseksi että nuo C Moren katsomomikrofonit ainakin Nordiksella ovat aivan paskat. Eivät lähellekkään poimi sitä tunnelmaa mitä hallissa itsessään on, esim. eilinen 3. erä oli yksi kovaäänisimpiä kotiyleisöjä mitä Nordiksella ollut moneen vuoteen.
 

MacRef

Jäsen
Suosikkijoukkue
KuPS - elä laakase, naatittaan
@magnum37 Et ilmeisesti huomaa, että viestistäsi puuttuu yksi oleellinen sana ja sen vuoksi viestisi sanoma muuttuu täysin absurdiksi. Eikä se liity puuttuva sana liity miehiin tai naisiin.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
@magnum37 Et ilmeisesti huomaa, että viestistäsi puuttuu yksi oleellinen sana ja sen vuoksi viestisi sanoma muuttuu täysin absurdiksi. Eikä se liity puuttuva sana liity miehiin tai naisiin.

Katos vaan. Yön pikkutuntien assosiaatiovirhe pääkaupunkiseudun ja pääsarjatason välillä.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Yleisenä keskusteluna voin omasta puolesta todeta, että poffit osoittaa taas kuinka tuotteena Liiga kyllä toimii. Kausi on aina pitkä ja en itsekään syty ihan jokaiseen runkosarjan otteluun. Nyt poffeissa on kuitenkin ollut taas tulilla loistavia sarjoja. Tuomaritoiminta puhuttaa ja itkua riittää, mutta pelin viihdyttävyyttä ei voi kyllä haukkua. TPS-HIFK sarja on ollut loistavaa viihdettä ja mitä olen ohimennen katsonut muita pelejä, niin ei voi valittaa. Jukurit-KK on varsinkin hieno sarja. Kaksi joukkuetta jotka "eivät kuulu Liigaan", vääntävät nyt tosissaan paikasta välieriin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös