Yleisradio Oy – YLE

  • 487 978
  • 3 887

arvee

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi Fineland, North Atlantic Hawks, EU, Jokerit
Olisiko siinä eroa kuitenkaan? Kaupallisen median paine ei taida tulla YLE:n suunnalta, vaan IS:n ja IL:n suunnalta. Nämä kaksi ovat myös suurimmat mediapalvelut. Esimerkiksi Nelonen ja MTV kilpailevat saittiensa osalta IL:n ja IS:n kanssa. Henkilökohtaisesti en usko, että Nelonen ja/tai MTV tekisi näistä lähtökohdista parempaa tv-tuotantoa. Se tekee mahdollisesti juuri sellaista tv-tuotantoa, missä mm. uutiset taistelee klikkiarvoista iltapäivälehtien kanssa ja millaisia ko. tahojen saitit jo ovat.

On pikemminkin niin, että nykyinen YLE pitää Nelosen, Maikkari ja IL/IS:n rimaa edes hieman korkeamalla.

Tähän kommenttina tunteellinen mediahuomioni: minä huomaan nykyään yhä useammin katsovani myös Mtv3n uutisia, jotka ovat olleet mediakatveessani.
Niiden painotuksen aistin jotenkin maalaisemmaksi, nostetaan ylemmäs aiheita, jotka eivät kai Merja Ylä-Anttilan mielestä olleet tärkeitä, uutisarvoisia vaan ehkä jotenkin hankalia. Ylen ideologianäkökulmaan säröttäviä juttuja maikkari julkaisee nykyään enemmän.

Jouko Jokinen ja Merja Ylä-Anttila, he yhteen soppii. Koko Ylen toimituskunnan ideologian kanssa.

Korkit saavat lähteä muihin töihin, Jokinen höylää särmätoimittajat pois: kiva, sileä Yle-linja, luotettava ja Smooth Jazz.
Toopeja voi säätää keskinkertaisemmatkin toimittajat, kun pääsevät johtavaan asemaan.

lisään vuodatuksen: arvee on tekniikan ylioppilas. Merja Ylä-Anttilan koulutustaso on jokin vastaava, yhteiskuntatieteilyn ylioppilas?
Eli näillä mennään, minä ja Merja.
 
Viimeksi muokattu:

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Tähän kommenttina tunteellinen mediahuomioni: minä huomaan nykyään yhä useammin katsovani myös Mtv3n uutisia, jotka ovat olleet mediakatveessani.
Niiden painotuksen aistin jotenkin maalaisemmaksi, nostetaan ylemmäs aiheita, jotka eivät kai Merja Ylä-Anttilan mielestä olleet tärkeitä, uutisarvoisia vaan ehkä jotenkin hankalia. Ylen ideologianäkökulmaan säröttäviä juttuja maikkari julkaisee nykyään enemmän.

Jouko Jokinen ja Merja Ylä-Anttila, he yhteen soppii. Koko Ylen toimituskunnan ideologian kanssa.

Korkit saavat lähteä muihin töihin, Jokinen höylää särmätoimittajat pois: kivan, sileän Yle-linjan. Smooth.

Joo, YLE:n uutisten sisältöön voisi tietysti sanoa paljonkin, mutta kukin päätoimittaja tekee näköisekseen. Kunhan pitää hallituksen (maan ja YLE:n) ja YLE:n muut ei-journalistiset elimet kaukana vaikuttamasta YLE:n uutislinjojen sisältöön, menköön. Voisin marmattaa muistakin yksityiskohdista (kuten Puhe), mutta pakko se on katsoa isompaa kuvaa. Jotain kertoo YLE:n onnistumisesta, että uutistoiminta koetaan luotettavaksi myös eurooppalaisissa vertailuissa.

Särmää ehkä puuttuu, samaa mieltä, mutta toisaalta jokunen vuosi sitä oli liikaakin. No, jätetään kerran mainisematta V:llä alkava sana, mutta siihen suuntaan mm. YLE:n uutistoiminta nojaii ko. aluetta ja erästä toista valtiota käsittävissä jutuissaan. Näistä on päästy eroon, samoin eräästä kotimaisesta K:lla alkavasta V:n asiantuntijasta, jota aika harvoin onneksemme enää nähdään.

Tervehdin ilolla yllä olevaa ja tietenkin se vaikuttaa omaan suhtautumiseeni YLE:n toimintaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Älä nyt jaksa. Tuo jatkuva ketjusta toiseen seuraava Venäjä mantra kääntyy itseään vastaan. Porukka alkaa pian symppaamaan Venäjää ihan vastareaktiona tällaiselle.

Vastataan nyt tähän, vaikka aluksi ajattelin antaa vaan olla. Enpä usko kenenkään symppaavan Venäjää siksi, että mainitsen Venäjään liittyviä ongelmia eri ketjuissa. Päinvastoin. Niin mielelläni kun kirjoittaisin jääkiekosta Jokereihin liittyen tai Suomen NATO-hakemuksesta turvallisuuteemme liittyen, molempien tiellä on Venäjä.

Sitten jos mennään verkkovaikuttamiseen Suomessa, Euroopassa ja USA:ssa, yksi suuri tekijä muokkaamassa ihmisten mielipiteitä on - Venäjä. Tai jos katsotaan yhtä tämän hetken keskeistä asiaa, koronaa, niin Venäjä on organisoinut mittavan kattauksen valheita ykkösmedioissaan, joissa USA, NATO tai EU on syyllinen ja Venäjä yrittää Putinin ja myös Trumpin avulla pelastaa maailman kansoja.

Varmaan tulee mainittua Venäjä liian usein, mutta toisaalta aika paljon on tullut erilaista kiitosta siitä, että olen nostanut Venäjän toimia Jokerien, Suomen ja EU:n osalta esille. En koe tästäkään syystä, että jättäisin jatkossa väliin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Laitan tämänkin, kun seurailen erilaisten mielipidevaikuttajien näkemyksiä, ja liittyy YLE:n toimintaan. Lista on kohtuullinen, mutta poimitaan Antti Heikkilä, jolla on edelleen uskollisia opetuslapsia paljon. Taitaa olla lukkojen (kirjautumisen) takana, mutta näin Heikkilä kirjoitti pari päivää sitten:

Olen Suomessa ollessani katsonut kokonaista kaksi kertaa YLE:n pääuutisia. Molemmissa lähetyksissä väsynyt ylimielinen ukko kertoo kansalle missä maa makaa. Kaikki on muokattua todellisuutta, jonka käsikirjoituksen on laatinut brittien MI6, joka antaa ohjeet mitä Suomen media saa kirjoittaa. Keskeiset teemat ovat Trump on dorga ja Putin paholainen ja COVID-19 tulee kohinalla useampaan kertaan, vaikka kyse on tavallisesta kausiflunssasta.

Teksti jatkuu samalla tyylillä ja mukana on useita juuri nyt merkittäviä asioita. Mutta tuo yllä oleva kappale on ns. perustavaraa oikeistopopulisteilta tai laitaoikeistolta tai vastaavilta ryhmiltä, joihin löytyy myös muita ryhmiä. Maa vaihtelee, mutta ydinviesti on sama.

Heikkilän tapaiset, suosiotakin nauttivat hihhulit Itselleni yksi iso syy pitää huolta YLE:stä. Maksan mielelläni, ja maksaisin enemmänkin.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
On muuten jonkun verran huikeaa Ylen ja kaiketi myös Ilmatieteenlaitoksen meteorologin Anniina Valtosen somepreesens, varsinkin twitterissä.

Mainiota keskustelua, knoppitietoa ja kaikkea infoa on tarjolla ihan vain tiliään seuraamalla.

Arvostan todella paljon.
 

Joukka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara

Schwein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK
Yleisradiolta oli luultavasti suuri virhe palkata Merja Ylä-Anttila. Kannattaa lukea silmiä avaava pöllön sulkasato -kirjoitus (linkki alla). Mitä Ylä-Anttila sitten touhuaa, on enemmän hänen vastuullaan.


 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Viime viikon Irina ei saanut vielä innostumaan, vaikka osasta musiikkiaan oon vuosien aikana tykännytkin. Eikä persoonassakaan ole moittimista.

Nyt YLE Olohuone. Osuu kohdilleen Samuli Putro/Zen Cafe, Raahe, formaatti ja toki ohjelman vetäjä Susanna Lainekin. Voi olla myös fiilis-kysymyksiä, toisena hetkenä asia putoilee paremmin kuin toisena. Ja nyt Putro putoilee.

 

Jenn4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kun Vihreiden puoluelehti Vihreä Lanka lakkautettiin, niin sitä ei edes tarvittu kun on jo olemassa YLE.

Vihreiden, eikun siis YLEn TV-ohjelma Noin viikon studio on saanut kritiikkiä, että se on selvästi liian poliittinen ohjelma. Kritiikin mukaan se on hyvin vihervasemmistolainen ohjelma, ja näin ollen vitsailee vain oikeistolais-keskustalaisille poliitikoille. Eräs ohjelmaa tehnyt koomikko Iikka Kivi onkin rehellisesti myöntänyt kuinka kuulemma oikeistolaisista on helpompi vitsailla logiikkansa ja tekojensa takia. Ilmeisesti kuitenkaan Haaviston Pekan al holin tapauksessa ei löytynyt mitään mokailuja yms. joista vitsailla. Ei ole komedia helppo ala.

Otin kaksi satunnaista pätkää ohjelmasta ja kerron kuinka eri puolueista vitsaillaan.




Seuraavat poliitikot mainitaan pätkässä: Jussi Halla-aho, Paavo Väyrynen, Hjallis Harkimo, Alexander Stubb, Eero Heinäluoma ja Sanna Marin. Eli siis kaksi vihervasemmistolaista poliitikkoa ja neljä "muuta". Näistä vihervasemmistolaisista poliitikoista (Marin ja Heinäluoma) esitetään hyvässä valossa kertoen kuinka Heinäluoma yrittää ratkaista pätkässä mainittua ongelmaa. Marinista kerrotaan kuinka hän ehtii kuulemma tehdä kaiken hyvin.

Sen sijaan ei-vihervasemmistolaiset Halla-aho, Väyrynen, Harkimo ja Stubb esitetään vitsailevassa ja "ei-niin-hyvässä" valossa. Harmillisesti Paavo Arhinmäkeä ei mainittu samassa vitsailevassa kohdassa Halla-ahon, Harkimon, Stubbin ja Väyrysen kanssa.




Videolla vitsaillaan puolueiden vaalimainoksilla.

SDP: Vitsaillaan. Ei toki demareista vaan yleisesti suomalaisista.
Kokoomus: Vitsaillaan kuinka Kokoomus on tehnyt huonon mainoksen joka ei iske. Vitsaillaan kuinka Kokoomus kuulemma aina leikkaa.
Perussuomalaiset: Vitsaillaan Teuvo Hakkaraisesta (tai hänen alkoholismista? tai sekoilusta?) sekä muutoinkin yleisesti perussuomalaisista.
Vihreät: Ohhoh, nyt yllätyin. Vitsailevat Pekka Haaviston iällä. Toki tämä ei ole yllätyksellistä Vihreissä. Onhan Vihreät anonyymissä kyselyssä sanoneet kuinka Haaviston sukupuoli ja ikä ovat heille ongelma. Linkki vie YLEn sivulle. Muutoin ei Vihreistä mainittu pahaa.
Keskusta: Ei sinänsä vitsailtu keskustalaisesta politiikasta, oikeasti yllätys.
Vasemmistoliitto: Paavo Arhinmäkeä ja Merja Kyllöstä kehuttiin.
RKP: Vitsailtiin kuinka oikeistolaiset RKP:läiset he ovat valmis mihin vain.
Sininen: Vitsailtiin kuinka ovat työttömiä.

Nämä ovat vain kaksi lyhyttä pätkää koko ohjelmasta ja vain yksi ohjelma YLEn monista ohjelmista. Silti on helppo näidenkin pätkien avulla todeta kuinka vihervasemmistolainen verorahoitteinen yleisradiomme valitettavasti nykyisin on. Yksittäisiä palasia saattaa YLEllä olla, jossa kritisoidaan Vasemmistoliittoa, Vihreitä tai SDP:tä, mutta se ei muuta kokonaiskuvaa kuinka poliittinen meidän yleisradiomme on.

YLEn budjetti tulee valtiolta. Sen budjetti on nopeiden nettilähteiden mukaan noin 530 miljoonaa euroa. Pahimman kilpailijan MTV3:n liikevaihto on vajaat 200 miljoonaa euroa. Ihan asiallisesti haluan kysyä, että mihin YLE tarvitsee tuon 530 miljoonaa euroa. Ei ihan voiteta Pohjois-Koreaa tuolla. On suuri ongelma, että markkinaliberaalissamme yhteiskunnassamme on näin häpeällinen aukko. Mikäli esimerkiksi Noin viikon studio -ohjelmalle olisi kysyntää, niin silloin markkinoilta löytyisi muu taho joka sitä haluaisi tuottaa YLEn sijaan.

YLEä tarvitaan, mikäli sen budjetti olisi huomattavasti pienempi eikä edustaisi tiettyjä idelogioita vaan pyrkisi tuottamaan sisältöä poliittisesti neutraalisti. Tervehdin suurella ilolla YLEn oikeuksien kaventumista. Hauskaa tästä tekee se, että vihervasemmistolainen YLE kehuu EU:ta, mutta samaan aikaan nimenomaan EU:n takia YLEn oikeuksia kavennetaan.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä tuota Amerikan touhua ja varsinkin Fox Newsin (sic) touhuilua sivusilmällä seuratessa on käynyt mielessä, että on tämä Suomen uutiskenttä sentään kohtuu hyvässä jamassa. Ja kannattaa pitää sellaisena vaikka vähän verovaroja meneekin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kun Vihreiden puoluelehti Vihreä Lanka lakkautettiin, niin sitä ei edes tarvittu kun on jo olemassa YLE.

Vihreiden, eikun siis YLEn TV-ohjelma Noin viikon studio on saanut kritiikkiä, että se on selvästi liian poliittinen ohjelma. Kritiikin mukaan se on hyvin vihervasemmistolainen ohjelma, ja näin ollen vitsailee vain oikeistolais-keskustalaisille poliitikoille. Eräs ohjelmaa tehnyt koomikko Iikka Kivi onkin rehellisesti myöntänyt kuinka kuulemma oikeistolaisista on helpompi vitsailla logiikkansa ja tekojensa takia. Ilmeisesti kuitenkaan Haaviston Pekan al holin tapauksessa ei löytynyt mitään mokailuja yms. joista vitsailla. Ei ole komedia helppo ala.

Otin kaksi satunnaista pätkää ohjelmasta ja kerron kuinka eri puolueista vitsaillaan.




Seuraavat poliitikot mainitaan pätkässä: Jussi Halla-aho, Paavo Väyrynen, Hjallis Harkimo, Alexander Stubb, Eero Heinäluoma ja Sanna Marin. Eli siis kaksi vihervasemmistolaista poliitikkoa ja neljä "muuta". Näistä vihervasemmistolaisista poliitikoista (Marin ja Heinäluoma) esitetään hyvässä valossa kertoen kuinka Heinäluoma yrittää ratkaista pätkässä mainittua ongelmaa. Marinista kerrotaan kuinka hän ehtii kuulemma tehdä kaiken hyvin.

Sen sijaan ei-vihervasemmistolaiset Halla-aho, Väyrynen, Harkimo ja Stubb esitetään vitsailevassa ja "ei-niin-hyvässä" valossa. Harmillisesti Paavo Arhinmäkeä ei mainittu samassa vitsailevassa kohdassa Halla-ahon, Harkimon, Stubbin ja Väyrysen kanssa.




Videolla vitsaillaan puolueiden vaalimainoksilla.

SDP: Vitsaillaan. Ei toki demareista vaan yleisesti suomalaisista.
Kokoomus: Vitsaillaan kuinka Kokoomus on tehnyt huonon mainoksen joka ei iske. Vitsaillaan kuinka Kokoomus kuulemma aina leikkaa.
Perussuomalaiset: Vitsaillaan Teuvo Hakkaraisesta (tai hänen alkoholismista? tai sekoilusta?) sekä muutoinkin yleisesti perussuomalaisista.
Vihreät: Ohhoh, nyt yllätyin. Vitsailevat Pekka Haaviston iällä. Toki tämä ei ole yllätyksellistä Vihreissä. Onhan Vihreät anonyymissä kyselyssä sanoneet kuinka Haaviston sukupuoli ja ikä ovat heille ongelma. Linkki vie YLEn sivulle. Muutoin ei Vihreistä mainittu pahaa.
Keskusta: Ei sinänsä vitsailtu keskustalaisesta politiikasta, oikeasti yllätys.
Vasemmistoliitto: Paavo Arhinmäkeä ja Merja Kyllöstä kehuttiin.
RKP: Vitsailtiin kuinka oikeistolaiset RKP:läiset he ovat valmis mihin vain.
Sininen: Vitsailtiin kuinka ovat työttömiä.

Nämä ovat vain kaksi lyhyttä pätkää koko ohjelmasta ja vain yksi ohjelma YLEn monista ohjelmista. Silti on helppo näidenkin pätkien avulla todeta kuinka vihervasemmistolainen verorahoitteinen yleisradiomme valitettavasti nykyisin on. Yksittäisiä palasia saattaa YLEllä olla, jossa kritisoidaan Vasemmistoliittoa, Vihreitä tai SDP:tä, mutta se ei muuta kokonaiskuvaa kuinka poliittinen meidän yleisradiomme on.

YLEn budjetti tulee valtiolta. Sen budjetti on nopeiden nettilähteiden mukaan noin 530 miljoonaa euroa. Pahimman kilpailijan MTV3:n liikevaihto on vajaat 200 miljoonaa euroa. Ihan asiallisesti haluan kysyä, että mihin YLE tarvitsee tuon 530 miljoonaa euroa. Ei ihan voiteta Pohjois-Koreaa tuolla. On suuri ongelma, että markkinaliberaalissamme yhteiskunnassamme on näin häpeällinen aukko. Mikäli esimerkiksi Noin viikon studio -ohjelmalle olisi kysyntää, niin silloin markkinoilta löytyisi muu taho joka sitä haluaisi tuottaa YLEn sijaan.

YLEä tarvitaan, mikäli sen budjetti olisi huomattavasti pienempi eikä edustaisi tiettyjä idelogioita vaan pyrkisi tuottamaan sisältöä poliittisesti neutraalisti. Tervehdin suurella ilolla YLEn oikeuksien kaventumista. Hauskaa tästä tekee se, että vihervasemmistolainen YLE kehuu EU:ta, mutta samaan aikaan nimenomaan EU:n takia YLEn oikeuksia kavennetaan.

Totta. Noin viikon uutiset ja studio ovat erittäin yksipuolista poliittista satiiria. Joonas Nordmanin Pelimies oli hyvä poliittinen satiiri. Mutta sehän olikin kaupallisen kanavan tuotos. Siinä vittuiltiin kaikille tasapuolisesti. Tai no, Hjallikselle varmaan enemmän kuin muille.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Totta. Noin viikon uutiset ja studio ovat erittäin yksipuolista poliittista satiiria. Joonas Nordmanin Pelimies oli hyvä poliittinen satiiri. Mutta sehän olikin kaupallisen kanavan tuotos. Siinä vittuiltiin kaikille tasapuolisesti. Tai no, Hjallikselle varmaan enemmän kuin muille.

Nordmanin Pelimies oli hyvä. Taustalla myös hyvä tiimi, hyvä käsikirjoitus jne. Noin viikon uutiset ei vastaavaan yllä, mutta onko sen tarkoituskaan sama? Pelimies oli ajankohtaista poliittista satiiria ja Noin viikon studio on kaiketi kohtuullisen suosittu vihervasemmistolainen vedätys tiedon piilottamisesta, joka heikentää journalismin arvoa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Tadu

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Katselin pitkästä aikaa YLE:n Jälkiviisaita, Siellähän oli oikein kunnon vihervasemmistolaisten kokoontumisajot menossa. Aikanaan oli vielä ihan normaaliakin keskustelua Santavuorineen, mutta nyt tuli lähinnä oksennuksen maku suuhun kuunnellessa keskinäistä kehukerhoa. YLE:n puolueettomuus alkaa olla aikamoinen vitsi. Mieluummin rahoittaisin omilla verorahoillani tasapuolisempaa sisällöntuottoa, kuin pelkkää kyseisen ryhmän keskinäistä toistensa nuoleskelua ja kehumista.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Se, että Ruben Stiller tekee lasten ja nuorten harrastusten vapauttamisesta Helsingissä sukupuolikysymyksen oli kyllä aika wtf-hetki jopa Stillerin tasolla.
 

Jenn4

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Kyllä tuota Amerikan touhua ja varsinkin Fox Newsin (sic) touhuilua sivusilmällä seuratessa on käynyt mielessä, että on tämä Suomen uutiskenttä sentään kohtuu hyvässä jamassa. Ja kannattaa pitää sellaisena vaikka vähän verovaroja meneekin.
On tuossa Yhdysvaltojen tavassakin oma hyvä puolensa. Kun minä ja sinä luemme joko Rebublikaanien Fox Newsia tai Demokraattien CNN:ää, niin me lähtökohtaisesti tiedämme heidän olevan puolueellisia. Eli kun luemme Fox Newsia tai CNN:ää, niin ei tule sitä ongelmaa että mietimme onko tässä poliittista agendaa taustalla, sillä tiedämme että siellä on poliittinen agenda taustalla. Sen sijaan kun ihminen lukee YLEä, niin ihminen ei voi yksiselitteisesti sanoa YLEn olevan Suomen CNN. Tämä sen takia, että Suomessa mediat haluavat antaa itsestään mahdollisimman neutraalin kuvan. Minun mielestä vapaassa mediassa saa olla puolueellinen media, se ei vaan saisi olla valtiorahoitteinen media.

Olkoot Halla-ahon twiiteistä, politiikasta sun muusta hötöstä mitä mieltä tahansa, niin näissä twiiteissä hän osuu oikeaan.





En tiedä oliko Joonas Nordmanin pelimies hauska ohjelma. Kyseisen ohjelman tavoite oli kuitenkin olla mahdollisimman hauska ilman poliittista agendaa. Ja vaikka Nordman olisi halunnut tehdä ohjelmasta poliittisesti puolueellisen, niin se ei olisi ongelmallista kun ohjelmaa esitettiin Maikkarilla eikä valtiorahoitteisella medialla.

YLEn puolueellisuus on yksiselitteisesti ongelma vapaalle yhteiskunnalle. Tämä hallitus ei tule tätä ongelmaa korjaamaan. Miksi hallitus sahaisi oksaa itsensä alta?
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
YLEn puolueellisuus on yksiselitteisesti ongelma vapaalle yhteiskunnalle. Tämä hallitus ei tule tätä ongelmaa korjaamaan. Miksi hallitus sahaisi oksaa itsensä alta?
YLEn toimintaa ohjaa laki. Lakeja taas säätää eduskunta. Lisäksi YLEn toimintaa valvoo hallintoneuvosto, joka koostuu eduskunnan, ei hallituksen, edustajista:


Se, mitä YLE on milloinkin, riippuu tietysti lainsäädäntöön välittyvistä arvoista. Eli YLE ei tietystikään ole koskaan täysin arvoneutraali. Eikä se voikaan olla, koska lainsäätäjällä on aina määrätyt tavoitteet ja normit, jotka ohjaavat toimintaa.

YLEn vertaaminen Unkarin valtiolliseen mediaan kertoo ainoastaan arvostelukyvyn puutteesta. Halla-aholle tämä on tietoista poliittista vaikuttamista, jonka ensisijaisena tavoitteena on saada kannatusta omille mielipiteille. Toissijaisesti pyrkimyksenä on lietsoa epäluuloa järjestelmää kohtaan.

Faktisesti tarkastellen, Halla-ahon kaveripuolueiden (Ekre, PiS, Fidesz jne.) edustajat ovat juuri niitä, jotka kahmivat itselleen valtaa diktatuurin ABC:stä lainatulla, ennustettavalla taktiikalla.

Siksi onkin helppo sanoa, että Halla-aho on varsinainen hurskastelun mestari: käytännön tasolla hän tekee yhteistyötä demokratian vihollisten kanssa, kun taas ideatasolla hän luo mielikuvaa jostain kansan tahdon toteuttajasta.

Toki moni tämän ostaa, joten vastaavaa kannattaa harjoittaa. Aivan sama peli on päällä niin Puolassa, Virossa, Unkarissa, Venäjällä kuin muissakin heikon/nuoren demokraattisen kulttuurin maissa. Suomessa taktiikka ei toimi aivan yhtä hyvin.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Oletko oikeasti sitä mieltä, että valtiovallan (kuka nyt puikoissa onkaan) arvojen kuuluu näkyä riippumattomassa (näin väitetään) mediassa.
En. Totesin, että arvot välittyvät lainsäädäntöön. YLEn toimintaa taas valvoo hallintoneuvosto, jossa on myös oppositiolla edustus.

Vakavasti ottaen YLEn ohjelmistossa ei saa näkyä puoluepoliittinen näkemys, missään muodossa. On sitten kyse uutisten välityksestä tai siitä viihteellisemmästä tarjonnasta. Tämä ei tarkoita sitä, että edellämainittu poliittinen satiiri kiellettäisiin. YLEn toiminta kuitenkin kustannetaan julkisin varoin kaikkien pussista, puoluekantaan katsomatta.
Tästä samaa mieltä, mutta mielestäni YLEn toiminnassa ei mikään puoluepolitiikka juuri näy.
 
Suosikkijoukkue
Jukurit, TML
Olen tässä vähän odotellut milloin Ylen Mika Hentunen innosta puhkuen ilmestyy haukkumaan Bideniä, mutta hiljaista on ollut. Biden kommentoi kaksi päivää sitten muslimi Uiguurien kansanmurhaa Kiinalaisten erilaiseksi normiksi. "Kulttuurisesti on olemassa erilaisia normeja, joita jokaisen maan ja niiden johtajien odotetaan noudattavan". Kiinalaiset osaavat paremman vasemmistoväkivallan normiston?

Biden dismisses Uighur genocide as part of China’s ‘different norms’ (linkki NY Post)
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen

Byvajet

Jäsen
Ylen urheilulle pitää antaa kehut.

Aktiivisena penkkiurheilijana ja veroin maksettujen palvelujen käyttäjänä tätä ei kaiketi kannattaisi julki kirjoittaa, mutta välillä tuntuu, että rahaa voisi käyttää muuhunkin kuin urheiluun. Urheilun tarjonta tuntimääräisesti esimerkiksi suhteessa yleissivistävään tarjontaan on järjettömän suuri.

En tiedä, onko urheilun tarjoaminen ja pientenkin lajien näyttäminen Ylelle kustannustehokkain tapa kerätä katsojia, mutta Ylen toiminta ei kai ainakaan yksinomaan saisi perustua katsojien haalimiseen.
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Aktiivisena penkkiurheilijana ja veroin maksettujen palvelujen käyttäjänä tätä ei kaiketi kannattaisi julki kirjoittaa, mutta välillä tuntuu, että rahaa voisi käyttää muuhunkin kuin urheiluun. Urheilun tarjonta tuntimääräisesti esimerkiksi suhteessa yleissivistävään tarjontaan on järjettömän suuri.

Olet oikeassa kyllä. Me aktiiviset urheilun seuraajat osaamme kaivaa ne Areenasta. Itsekin katson paljon esim. Ulkolinjaa ja Prisma dokkareita. Terveysasioista Ylellä keskustellaan fiksusti ja noista pidän. Nyt innoissani odotan Elossa 24h -jaksoja. On monia tällaisia asioita, joita monien pitäisi nähdä ja kuulla enemmän. Eli ehdottomasti samaa mieltä.
 

Hapsiainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit & Kiekko-Vantaa
Olet oikeassa kyllä. Me aktiiviset urheilun seuraajat osaamme kaivaa ne Areenasta.
Ylellähän oli suunnitelma siirtyä kokonaan Areenaan 2030 mennessä, mutta se uutinen jemmattiin saman tien kuin ilmestyi. Yle näyttää jo nyt yleisurheilua 6600 bitratella 1080p:nä ja seuraava askel olisi testata 4k:ta Areenassa ja siitä sitten leffat/kulttuuri ja urheilu Areenaan ja telkusta A-studiot ja uutiset yms. Riittäis varmaan 2 kanavaa nykyisen kolmen sijaan?!

Jos joku Yleltä lukee, niin saa toteuttaa
 

UnenNukkuja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aika moni, kunhan on turkulainen
Hieman tuossa mietin, että on myös sivistävää näyttää vaikka esportsia kaikelle kansalle. Sedämpi osasto jankkaa, kuinka tuo ei ole urheilua, mutteivät ymmärrä, paljonko tuota seurataan. Noille olisi hauska antaa lukuja katsojamääristä ja verrata vaikka hiihdon MM-kisoihin. Itse rohkenen väittää, että tämä syö katsojia lätkämatseistakin. Ei isosti, mutta joiltain osin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös