Yleisesti NHL:stä

  • 3 934 186
  • 14 053
Hyvää pohdintaa myös edeltävät viestit draftaamiseen ja pelaajakehitykseen liittyen, vaikka osittain vastakkaisia mielipiteitä edustavatkin. Tästä samasta aiheesta olikin näköjään myös artikkeli uusimmassa Urheilulehdessä, joten sielläkin ollaan selvästi hereillä sen suhteen, mitä on valtakunnan suurimpien kiekkotietäjien mielen päällä keskustelupalstoilla. Kovasti ammattilaiset haastatteluissa vakuuttelivat, että jokaisella seuralla on älytön määrä pelidataa valintojen taustalla, paljon haastatteluja pelaajien vanhoista opettajista lähtien ja rautaiset ammattilaiset auttamassa pelaajakehityksessä. Hieman tätä voi ehkä kyseenalaistaa, mutta pakko se on itsekin olla sitä mieltä, että eteenpäin on menty 80-luvusta ja jopa vuosikymmenen takaisesta. Jo pelkästään datan ja videoiden määrä on kasvanut niin räjähdysmäisesti nyt älypuhelin- ja some-aikakaudella.

Sen verran täytyy kuitenkin @larzzon in viestiä myötäillä, että jostain syystä kuitenkin suhteellisesti tasoerot hyvien ja huonojen organisaatioiden välillä ovat kaikesta tästä huolimatta olemassa niin kuin ennenkin. Samoin kun miettii sitä, millasilla kriteereillä jopa GM:iä tai päävalmentajia edelleen palkataan tai jätetään palkkaamatta NHL:ssä, on pakko hieman kyseenalaistaa osan pelaajatarkkailijoista tai pelaajakehityksestä vastaavien henkilöiden ammattitaitoa. Keskimääräisellä NHL-seuralla on kuitenkin nykyään parikymmentä tällaista henkilöä listoillaan, joten en millään usko, että kaikki ovat rooliinsa päässeet puhtaasti kykyjensä mukaan. Ja kun katsoo, millaisia ex-pelureita noissa taustajoukoissa välillä pyörii, niin eivät varmasti olekaan.

Ehkä osa ongelmaa onkin sitten nykyään tuo @heikkik in mainitsema, eli dataa ja taustaryhmää on jo niin paljon, että miten sieltä onnistutaan poimimaan ne tärkeimmät tiedot. Parikymmentä pelaajatarkkailijaa, apulais-GM ja GM pyörittelevät satoja pelaajaraportteja, ja lopulta käytössä on vain kourallinen varausvuoroja, joilla pitäisi saada järkeviä ratkaisuja tehtyä. Ehkä tässä on osa sitä, mikä nykyään erottaa hyvät ja huonot organisaatiot toisistaan.

Sivuhuomiona mainittakoon, että Urheilulehden haastatteluissa vanhaa liittoa edustanut Göran Stubb oli painokkaasti sitä mieltä, että enää nykyään ei ole mahdollista löytää Kucheroveja tai Pointeja myöhemmiltä varauskierroksilta. On kuitenkin pakko itse asettua hieman artikkelissa haastateltujen nuorempien pelaajatarkkailijoiden puolelle ja todettava, että ei varmaan ikinä tulla löytämään sellaista viisasten kiveä, etteikö joku 18-vuotias voisi vielä kehittyä ja breikata isosti kirkkaimmissa valoissa myöhemmällä iällä.

Urheilulehden artikkelissa puhuttiin myös jonkin verran siitä, miten peli kehittyy jatkuvasti, ja draftissa ollaan melko hitaasti muutettu kriteerejä pelin evoluution mukana. Tämä on myös yksi asia, jota olen itse pohtinut, mutta en pelkästään draftin osalta vaan myös seurojen osalta. Esimerkiksi jalkapallossa monet huippuseurat ovat paaluttaneet itselleen tietynlaisen peli-identiteetin vuosiksi tai vuosikymmeniksi eteenpäin, ja tekevät sitten koko organisaationa töitä siihen suuntaan. NHL:ssä valmentajat vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja monesti tuntuu, että jopa joukkueen peli-ideologiassa saatetaan tehdä nopeita täyskäännöksiä (jonkun tutkimuksen mukaan kesikmääräinen päävalmentajakausi kestää 2,4 vuotta, ja tähän vaikuttaa eittämättä sarjan monet tasausjärjestelmät: sarja on niin tasainen, että jo muutamalla loukkaantumisella tai pelkästään huonolla tuurilla voi joutua ulos päävalmentajan paikalta kärsimättömissä organisaatioissa). Yllättävän harvalla GM:llä (jos saavat edes itse asiasta päättää) tuntuu olevan pitkällistä visiota siitä, millaista peliä joukkueen tulisi pelata tai ketkä ovat siihen sopivia valmentajia ja pelaajia. Ehkä tämä on hieman kärjistettyä, mutta oma tuntuma on, että monessa organisaatiossa hankitaan ne parhaat saatavilla olevat soittajat, ja sitten vasta aletaan miettimään, millaista musiikkia tämä bändi pystyy soittamaan. Ei siis ihme, että monet joukkueet eivät suoriudu nimilistansa edellyttämällä tasolla.

...ja pakko oli vielä kerran mennä mehustelemaan tuota Tampa Bayn varaustaikaa 2010-luvun alusta. Ei sen vaan pitäisi olla mahdollista, että jopa näin modernina aikakautena yksi seura pystyy varaamaan viiden vuoden aikana Namestnikovin, Kucherovin, Palatin, Vasilevskin, Paquetten, Drouinin, DeAngelon, Pointin, Cirellin ja Josephin käyttämällä ainoastaan yhden top 3 varauksen. Ja vielä kun samalla aikajänteellä hankkivat draftaamattomista pelaajista Johnsonin ja Gourden, sekä "AHL-treideillä" Marchessaultin ja Verhaeghen, niin huhhuh. Jonkinlainen viisasten kivi tuolla on ollut pakko olla käytössä.

Olisi kiva tietää enemmänkin tilastoja draftien takaa, mutta itse jaksoin ainoastaan laskea sen verran, että vuosina 2011-2016 Tampa Bayn varaamista pelaajista 34,78% on pelannut yli 100 ottelua NHL:ssä. Vertailun vuoksi Edmontonissa luku oli kyseisellä ajanjaksolla 29,78% (sisältäen kolme top 1 varausta) ja Arizonalla 26,66%. Jos puhuttaisiin pisteistä ja mestaruuksista, niin Lightningin etumatka olisi vertailukohtiin nähden varmaan vieläkin isompi.

Pelaajakehityksen täytyy nostaa esiin se fakta, että monet Tampa Bayn prospectit ehtivät kyllä marinoitumaan myös Syracusessa, ja joukkue myös pärjäsi AHL:ssa ihan mukiinmenevästi. Ehkä tuossa on ainakin osa siitä taiasta ja viisasten kivestä, mitä kaikki joukkueet eivät ole käyttäneet läheskään tarpeeksi. Samanlainen tilanne on esimerkiksi aiemmin mainitsemallani Carolinalla, jonka AHL-joukkue on voittanut kaksi viimeisintä Calder Cupia. Ei siitä ole montakaan vuotta aikaa, kun viimeeksi luin jutun siitä, miten AHL:ssa pelaajat yrittävät vain yksinään ja koittavat ansaita paikkaansa auringossa joukkuepelin kärsiessä. Olisikohan tässä myös yksi sellainen asia, jota monet NHL-organisaatiot pystyisivät vielä parantamaan pelaajakehityksen osalta..? Mene ja tiedä. Pelaajakehityksestä olisi vielä enemmänkin puhuttavaa, mutta ehkä tämä viesti on jo niin pitkä (ja sekavaa ajatuksenjuoksua), että jätetään ne mielipiteet toiseen kertaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Pelaajakehityksen täytyy nostaa esiin se fakta, että monet Tampa Bayn prospectit ehtivät kyllä marinoitumaan myös Syracusessa, ja joukkue myös pärjäsi AHL:ssa ihan mukiinmenevästi. Ehkä tuossa on ainakin osa siitä taiasta ja viisasten kivestä, mitä kaikki joukkueet eivät ole käyttäneet läheskään tarpeeksi. Samanlainen tilanne on esimerkiksi aiemmin mainitsemallani Carolinalla, jonka AHL-joukkue on voittanut kaksi viimeisintä Calder Cupia. Ei siitä ole montakaan vuotta aikaa, kun viimeeksi luin jutun siitä, miten AHL:ssa pelaajat yrittävät vain yksinään ja koittavat ansaita paikkaansa auringossa joukkuepelin kärsiessä. Olisikohan tässä myös yksi sellainen asia, jota monet NHL-organisaatiot pystyisivät vielä parantamaan pelaajakehityksen osalta..?
Aika monissa organisaatioissa on siirrytty siihen että AHL:ssä ja NHL:ssä on sama pelitapa. Tällöin kun nostaa jonkun AHL pelaajan NHL:ään niin pelaajan ei tarvitse miettiä kuin pelaamista. Systeemi on jo tuttu.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Ihan pelkästään viime vuosien draftien varausjärjestystä nykyhetkeen peilaamalla voi kuitenkin sanoa, että NHL-skouttaus on todella kaukana optimista. Näin on ihan siitäkin syystä, että tulevaisuuden ennustamisessa on aina rutosti muuttujia, joita ei voi tietää, mutta edelleen myös siksi, että seurat ovat huonoja arvioimaan talenttia. Hyvin yksinkertaisilla tilastollisilla menetelmillä, muuttamalla pelaajan junnusarjamaalit ja -pisteet varausnumeroksi tarkan iän ja sarjan tason mukaan, pärjäisi varaamisessa keskimääräistä NHL-seuraa paremmin.
Tämän oli oltava vitsi (olihan?).
 

agent082

Jäsen
Miten luotettavaa skouttien antama data ylipäänsä on? Jos kykyjenetsijä on ollut aikanaan fyysinen peruspakki, niin miten hyvä hän on arvioimaan maalivahtia tai pientä taitohyökkäjää? Jos pelikokemus on kahdenkymmenen vuoden takaa, niin osaako skoutti arvioida pelaajan sopivuutta nykykiekkoon? Miten hyvin kykyjenetsijä osaa verrata seuraamansa sarjan tasoa muiden junnusarjojen tasoon?
Juu. Ja sekin on taitoa, ettei yritä myydä oman alueen pelaajia parempien prospectien ohi. Eli scoutin hyvyyttä ei pitäisi määritellä se, että montako pelaajaa varattiin hänen alueeltaan. Ainakin tuntuu, että joissain organisaatioissa ylikorostuu tietyt sarjat ja ykso mahdollinen syy on, että sen sarjan scoutit pitävät omia ehdokkaitaan liian hyvinä. Sitten taas toisinkin päin, että kun näkee kunnon lahjakkuuden, niin pitäisi osata tuoda se esiin vakuuttavasti. Ainakin jotkut organisaatiot eivät juurikaan draftaa esim. Suomesta. Nuo muutamat behing the scenes -videot ovat kyllä mielenkiintoista katsottavaa tuonkin osalta.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Hyvää pohdintaa myös edeltävät viestit draftaamiseen ja pelaajakehitykseen liittyen, vaikka osittain vastakkaisia mielipiteitä edustavatkin. Tästä samasta aiheesta olikin näköjään myös artikkeli uusimmassa Urheilulehdessä, joten sielläkin ollaan selvästi hereillä sen suhteen, mitä on valtakunnan suurimpien kiekkotietäjien mielen päällä keskustelupalstoilla. Kovasti ammattilaiset haastatteluissa vakuuttelivat, että jokaisella seuralla on älytön määrä pelidataa valintojen taustalla, paljon haastatteluja pelaajien vanhoista opettajista lähtien ja rautaiset ammattilaiset auttamassa pelaajakehityksessä. Hieman tätä voi ehkä kyseenalaistaa, mutta pakko se on itsekin olla sitä mieltä, että eteenpäin on menty 80-luvusta ja jopa vuosikymmenen takaisesta. Jo pelkästään datan ja videoiden määrä on kasvanut niin räjähdysmäisesti nyt älypuhelin- ja some-aikakaudella.

Sen verran täytyy kuitenkin @larzzon in viestiä myötäillä, että jostain syystä kuitenkin suhteellisesti tasoerot hyvien ja huonojen organisaatioiden välillä ovat kaikesta tästä huolimatta olemassa niin kuin ennenkin. Samoin kun miettii sitä, millasilla kriteereillä jopa GM:iä tai päävalmentajia edelleen palkataan tai jätetään palkkaamatta NHL:ssä, on pakko hieman kyseenalaistaa osan pelaajatarkkailijoista tai pelaajakehityksestä vastaavien henkilöiden ammattitaitoa. Keskimääräisellä NHL-seuralla on kuitenkin nykyään parikymmentä tällaista henkilöä listoillaan, joten en millään usko, että kaikki ovat rooliinsa päässeet puhtaasti kykyjensä mukaan. Ja kun katsoo, millaisia ex-pelureita noissa taustajoukoissa välillä pyörii, niin eivät varmasti olekaan.

Ehkä osa ongelmaa onkin sitten nykyään tuo @heikkik in mainitsema, eli dataa ja taustaryhmää on jo niin paljon, että miten sieltä onnistutaan poimimaan ne tärkeimmät tiedot. Parikymmentä pelaajatarkkailijaa, apulais-GM ja GM pyörittelevät satoja pelaajaraportteja, ja lopulta käytössä on vain kourallinen varausvuoroja, joilla pitäisi saada järkeviä ratkaisuja tehtyä. Ehkä tässä on osa sitä, mikä nykyään erottaa hyvät ja huonot organisaatiot toisistaan.

Sivuhuomiona mainittakoon, että Urheilulehden haastatteluissa vanhaa liittoa edustanut Göran Stubb oli painokkaasti sitä mieltä, että enää nykyään ei ole mahdollista löytää Kucheroveja tai Pointeja myöhemmiltä varauskierroksilta. On kuitenkin pakko itse asettua hieman artikkelissa haastateltujen nuorempien pelaajatarkkailijoiden puolelle ja todettava, että ei varmaan ikinä tulla löytämään sellaista viisasten kiveä, etteikö joku 18-vuotias voisi vielä kehittyä ja breikata isosti kirkkaimmissa valoissa myöhemmällä iällä.

Urheilulehden artikkelissa puhuttiin myös jonkin verran siitä, miten peli kehittyy jatkuvasti, ja draftissa ollaan melko hitaasti muutettu kriteerejä pelin evoluution mukana. Tämä on myös yksi asia, jota olen itse pohtinut, mutta en pelkästään draftin osalta vaan myös seurojen osalta. Esimerkiksi jalkapallossa monet huippuseurat ovat paaluttaneet itselleen tietynlaisen peli-identiteetin vuosiksi tai vuosikymmeniksi eteenpäin, ja tekevät sitten koko organisaationa töitä siihen suuntaan. NHL:ssä valmentajat vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja monesti tuntuu, että jopa joukkueen peli-ideologiassa saatetaan tehdä nopeita täyskäännöksiä (jonkun tutkimuksen mukaan kesikmääräinen päävalmentajakausi kestää 2,4 vuotta, ja tähän vaikuttaa eittämättä sarjan monet tasausjärjestelmät: sarja on niin tasainen, että jo muutamalla loukkaantumisella tai pelkästään huonolla tuurilla voi joutua ulos päävalmentajan paikalta kärsimättömissä organisaatioissa). Yllättävän harvalla GM:llä (jos saavat edes itse asiasta päättää) tuntuu olevan pitkällistä visiota siitä, millaista peliä joukkueen tulisi pelata tai ketkä ovat siihen sopivia valmentajia ja pelaajia. Ehkä tämä on hieman kärjistettyä, mutta oma tuntuma on, että monessa organisaatiossa hankitaan ne parhaat saatavilla olevat soittajat, ja sitten vasta aletaan miettimään, millaista musiikkia tämä bändi pystyy soittamaan. Ei siis ihme, että monet joukkueet eivät suoriudu nimilistansa edellyttämällä tasolla.

...ja pakko oli vielä kerran mennä mehustelemaan tuota Tampa Bayn varaustaikaa 2010-luvun alusta. Ei sen vaan pitäisi olla mahdollista, että jopa näin modernina aikakautena yksi seura pystyy varaamaan viiden vuoden aikana Namestnikovin, Kucherovin, Palatin, Vasilevskin, Paquetten, Drouinin, DeAngelon, Pointin, Cirellin ja Josephin käyttämällä ainoastaan yhden top 3 varauksen. Ja vielä kun samalla aikajänteellä hankkivat draftaamattomista pelaajista Johnsonin ja Gourden, sekä "AHL-treideillä" Marchessaultin ja Verhaeghen, niin huhhuh. Jonkinlainen viisasten kivi tuolla on ollut pakko olla käytössä.

Olisi kiva tietää enemmänkin tilastoja draftien takaa, mutta itse jaksoin ainoastaan laskea sen verran, että vuosina 2011-2016 Tampa Bayn varaamista pelaajista 34,78% on pelannut yli 100 ottelua NHL:ssä. Vertailun vuoksi Edmontonissa luku oli kyseisellä ajanjaksolla 29,78% (sisältäen kolme top 1 varausta) ja Arizonalla 26,66%. Jos puhuttaisiin pisteistä ja mestaruuksista, niin Lightningin etumatka olisi vertailukohtiin nähden varmaan vieläkin isompi.

Pelaajakehityksen täytyy nostaa esiin se fakta, että monet Tampa Bayn prospectit ehtivät kyllä marinoitumaan myös Syracusessa, ja joukkue myös pärjäsi AHL:ssa ihan mukiinmenevästi. Ehkä tuossa on ainakin osa siitä taiasta ja viisasten kivestä, mitä kaikki joukkueet eivät ole käyttäneet läheskään tarpeeksi. Samanlainen tilanne on esimerkiksi aiemmin mainitsemallani Carolinalla, jonka AHL-joukkue on voittanut kaksi viimeisintä Calder Cupia. Ei siitä ole montakaan vuotta aikaa, kun viimeeksi luin jutun siitä, miten AHL:ssa pelaajat yrittävät vain yksinään ja koittavat ansaita paikkaansa auringossa joukkuepelin kärsiessä. Olisikohan tässä myös yksi sellainen asia, jota monet NHL-organisaatiot pystyisivät vielä parantamaan pelaajakehityksen osalta..? Mene ja tiedä. Pelaajakehityksestä olisi vielä enemmänkin puhuttavaa, mutta ehkä tämä viesti on jo niin pitkä (ja sekavaa ajatuksenjuoksua), että jätetään ne mielipiteet toiseen kertaan.

Hyvä juttu tuo IS Urheilun -artikkeli, kiitoksia vinkistä. Vastasi hyvin omia näkemyksiä.

Kun vertailee ex-mestaria Tampaa ja hallitsevaa mestaria Coloradoa, niin onhan varaamisessa/pelaajien kehittämisessä melkoinen ero. Tampa on löytänyt (kehittänyt) huippuja myöhemmilläkin vuoroilla, kun taas Avalanche on kyllä osunut kärkivalinnoillaan, mutta muutoin vedellyt järkyttäviä huteja - Conner Bleckley pahimpana. Mutta kun valintojen kärkimiehet on tasoa Landeskog-MacKinnon-Rantanen-Makar-Byram, niin pystyy väliin ottamaan Bleckleyn, Jostin, Kautin ja muuta hukkakauraa. Treidaajana ja vapaiden agenttien sainaajina molemmat organisaatiot ovat onnistuneet hyvin, paljon tavallista NHL-seuraa paremmin.

Kun on viime vuodet seurannut Losin todella tasokkaana pidetyn "proscpectpool"in kehittämistä, niin on usein tullut todella hämmentynyt olo. Ilmeisesti toimitusjohtajiin, valmentajiin ja pelaajien kehittäjiin kohdistuu niin kova menestyspaine/pakko, ettei kärsivällisyys riitä, vaan pelaaja heitetään liian aikaisin tasolle, jolle hän ei vielä ole valmis. Olisi hienoa, että joskus potkut saanut GM/coach/director of player development kertoisi haastattelussa, millaisia virheitä tulikaan tehtyä nuoria lupauksia käsitellessään ja pyytäisi anteeksi ko. pelaajilta. Eihän tuo Blaken aikana ykköskierroksella varattujen nuorukaisten kehityskaari ole ollut organisaation kannalta kovinkaan mairitteleva.

Tuosta seurojen pelillisestä identiteetistä. Minusta "meidän pelityylin" määrittely on toimitusjohtajan tärkein tehtävä. Kyllä esim. Coloradossa - ja jo sitä ennen Quebecissä - seuran identiteetti oli ja on taitokiekko/hyökkäävä pelityyli. Losissa Lombardin aikana idea oli "heavy hockey" ja menestystä tuli. Blake on nyt viisi vuotta ajanut sisään omaa visiotaan ja pelaajaideaali näyttää olevan hyökkäyksessä danault-arvidsson-fiala, joista yksikään ei ole raskaamman sarjan vääntäjä. Parin vuoden sisään näkee saadaanko Blaken visiolla rakennettua mestariehdokas vai joudutaanko palamaan lähtöruutuun. Eihän Denverissäkään mestarijoukkueen rakentaminen ensimmäisellä yrittämällä onnistunut, vaan siihen meni parinkymmentä vuotta.

Kolme vuotta on toimitusjohtajalle minimiaika ajaa sisään omaa visiotaan, enkä yhtään ihmettele, miksi esim. Buffalossa kehitystä ei oikein tunnu tulevan.
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers
Saa muuten nähdä kuinka moni Venäjälle mennyt pelaaja sieltä takaisin pääsee pelaamaan kauden 22/23. Lausunnot Tretiakin suusta RBC Sportille eivät ainakaan kovin lupaavilta kuulostaneet, siis että hän ei tiedä kuinka moneen muuhun pelaajaan sama käytäntö koskee kuin Fedotovilla.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Apa

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars
Saa muuten nähdä kuinka moni Venäjälle mennyt pelaaja sieltä takaisin pääsee pelaamaan kauden 22/23. Lausunnot Tretiakin suusta RBC Sportille eivät ainakaan kovin lupaavilta kuulostaneet, siis että hän ei tiedä kuinka moneen muuhun pelaajaan sama käytäntö koskee kuin Fedotovilla.

Kenenköhän kaikkien KHL pelaajaoikeudet löytyvät näiltä armeijan jengeiltä TsSKA:lta tai SKA:lta?
 

LOFIN

Jäsen
Suosikkijoukkue
1922
Sen perusteella mitä vähän nuuskin asiaa, tuskin tässä venäläisillä NHL-pelaajilla on aihetta paniikkiin. Kyseessä todennäköisemmin se että Fedotovilla ja TsSKAn omistajaportaalla ollut jotain sanaharkkaa ja tässä sitten kosto kun yhteydet valtioon ja asevoimiin omistajilla on. Mutta katsotaan toki miten tilanne kehittyy.
 
Sen perusteella mitä vähän nuuskin asiaa, tuskin tässä venäläisillä NHL-pelaajilla on aihetta paniikkiin. Kyseessä todennäköisemmin se että Fedotovilla ja TsSKAn omistajaportaalla ollut jotain sanaharkkaa ja tässä sitten kosto kun yhteydet valtioon ja asevoimiin omistajilla on. Mutta katsotaan toki miten tilanne kehittyy.

”Sanaharkkaa”. Eli siis kyse on suomeksi sanottuna ollut siitä, että Fedotov ei halunnut tehdä jatkosopimusta CSKAan vaan lähteä NHL:ään. Tämä oli siis se valtaisa rikos, jonka hän teki ja maksaa nyt hintaa siitä.

CSKAn omistaja kuuluu sattumoisin Putten lähipiiriin eli vaikutusvaltaa on.

Fedotovilla on muuten myös Suomi-kytkös, sillä hän on syntynyt Lappeenrannassa. Olisiko peräti Suomessa 90-luvulla pelanneen Anatoli Fedotovin poika?
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love


Asiaan kysyttiin viikonloppuna kantaa myös Aleksandr Ovetshkinilta, Venäjän suurimmalta kiekkotähdeltä ja Vladimir Putinin kannattajalta.


Ovetshkin piti suunsa supussa.

– En halua kommentoida asiaa, miksi haluaisin? Ovetshkin kommentoi Telegram-palvelussa Championatin mukaan.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Putte-Possun sylikoira ei sitten jaksa yllättää. Millähän sanankäänteillä tätäkin taas puolustellaan. Joutaisi niskaperseotteella ulos NHL:stä.
Kumpaakaan osapuolta sen enempää puolustelematta tai syyttämättä, mutta mitä hittoa se jollekkin Ovechkinille kuuluu mitä Fedotov ja Venäjän viranomaiset keskenään touhuavat?
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Tämän oli oltava vitsi (olihan?).
Ei. Tai sen verran, että unohdin pituuden. Eli sarjan suhteellinen taso ja siinä tehdyt maalit ja pisteet, tarkka ikä ja pituus. Noilla arvaa pelaajan tulevaisuuden siinä kuin keskkmääräisellä skouttiosastolla, jopa paremmin.

Tämähän ei ole edes mitenkään ihmeellistä. Salkunhoitajista suurin osa ei voita indeksiä ja osa häviää jopa tikkaa heittävälle apinalle. Ihan sama kuinka paljon resursseja heillä on käyttää analyyseihinsä.

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että tulevaisuuden ennustaminen on niin vaikeaa, että hätäinen pariin keskeiseen tunnuslukuun perustuva ennustus voi olla ihan yhtä hyvä kuin perusteelliseen analyysiin perustuva ennustus ja varsinkin, jos perusteellisempi analyysi sisältää jo epäolennaisiakin asioita, niin sanotusti kohinaa, ja jopa erinäisiä biaksia.

Suosittelen lukemaan Jack Hanin kirjoituksia aihepiiristä. Maksullista, mutta on vastinettakin. Tähän esim sopisi kirjoitus siitä, kuinka tietyt fiksaatiot, kuten peliälyn korostaminen, johtaa draftaamisessa helposti epäoptimaaliseen lopputulokseen. Sillä kun ei pitäisi olla mitään väliä, miten tulos syntyy vaan tuloksen itsessään pitäisi olla ratkaiseva. Ja nollasummapelissä kannattaa lyödä rahansa aliarvostetuille tuloksentekijöille. Vuonna 2022 jollekin muulle kuin peliälylle ja nopeudelle, joita suuri osa seuroista tuntuu painottavan.
 

riimu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Avs, Preds, Leijonat
"Sivuhuomiona mainittakoon, että Urheilulehden haastatteluissa vanhaa liittoa edustanut Göran Stubb oli painokkaasti sitä mieltä, että enää nykyään ei ole mahdollista löytää Kucheroveja tai Pointeja myöhemmiltä varauskierroksilta. On kuitenkin pakko itse asettua hieman artikkelissa haastateltujen nuorempien pelaajatarkkailijoiden puolelle ja todettava, että ei varmaan ikinä tulla löytämään sellaista viisasten kiveä, etteikö joku 18-vuotias voisi vielä kehittyä ja breikata isosti kirkkaimmissa valoissa myöhemmällä iällä."

Hyviä pointteja sinänsä, mutta eikö aika monet kovat maalivahdit ole kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla varattu? Nehän ovat vähän kuin hyvä vanha viini. Kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla aikamoisia legendoja tullut lopulta.

Edit: Tuli mieleen että onko menestyneitä molareita varattu pahemmin ikinä TOP viidessä esim.?
 
Suosikkijoukkue
NHL, Liiga, Leijonat, U20,
"Sivuhuomiona mainittakoon, että Urheilulehden haastatteluissa vanhaa liittoa edustanut Göran Stubb oli painokkaasti sitä mieltä, että enää nykyään ei ole mahdollista löytää Kucheroveja tai Pointeja myöhemmiltä varauskierroksilta. On kuitenkin pakko itse asettua hieman artikkelissa haastateltujen nuorempien pelaajatarkkailijoiden puolelle ja todettava, että ei varmaan ikinä tulla löytämään sellaista viisasten kiveä, etteikö joku 18-vuotias voisi vielä kehittyä ja breikata isosti kirkkaimmissa valoissa myöhemmällä iällä."

Hyviä pointteja sinänsä, mutta eikö aika monet kovat maalivahdit ole kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla varattu? Nehän ovat vähän kuin hyvä vanha viini. Kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla aikamoisia legendoja tullut lopulta.

Edit: Tuli mieleen että onko menestyneitä molareita varattu pahemmin ikinä TOP viidessä esim.?
Fleury meni ainakin ykkösenä.
 

chauron

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIMARS
"Sivuhuomiona mainittakoon, että Urheilulehden haastatteluissa vanhaa liittoa edustanut Göran Stubb oli painokkaasti sitä mieltä, että enää nykyään ei ole mahdollista löytää Kucheroveja tai Pointeja myöhemmiltä varauskierroksilta. On kuitenkin pakko itse asettua hieman artikkelissa haastateltujen nuorempien pelaajatarkkailijoiden puolelle ja todettava, että ei varmaan ikinä tulla löytämään sellaista viisasten kiveä, etteikö joku 18-vuotias voisi vielä kehittyä ja breikata isosti kirkkaimmissa valoissa myöhemmällä iällä."

Hyviä pointteja sinänsä, mutta eikö aika monet kovat maalivahdit ole kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla varattu? Nehän ovat vähän kuin hyvä vanha viini. Kuitenkin aika myöhäisillä kierroksilla aikamoisia legendoja tullut lopulta.

Edit: Tuli mieleen että onko menestyneitä molareita varattu pahemmin ikinä TOP viidessä esim.?
2005 Carey Price ainakin. Mut eipä kyllä.

Edit:

Kari Lehtonen 2002 ja Fleury 2003
 

Jay79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers

aessi

Jäsen
Suosikkijoukkue
TBL & Elias Pettersson
Kumpaakaan osapuolta sen enempää puolustelematta tai syyttämättä, mutta mitä hittoa se jollekkin Ovechkinille kuuluu mitä Fedotov ja Venäjän viranomaiset keskenään touhuavat?
Jos Suomessa kaapattaisiin / myrkytettäisiin suomalainen NHL-pelaaja ja muilutettaisiin Siperiaan niin toivottavasti kuuluisi aika monelle, etenkin kollegoille joita asia koskettaa. Toki tiedetään se syy miksei Ovieta asia kiinnosta.
 
Jos Suomessa kaapattaisiin / myrkytettäisiin suomalainen NHL-pelaaja ja muilutettaisiin Siperiaan niin toivottavasti kuuluisi aika monelle, etenkin kollegoille joita asia koskettaa. Toki tiedetään se syy miksei Ovieta asia kiinnosta.

Niin ja varsinkin jos sinulta erikseen pyydetään kommenttia, niin kieltäydyt kommentoimasta todeten perään vielä, että miksi ihmeessä kommentoisin. Kyllä siinä kohtaa ja siinä asemassa nimenomaan olisi odotettua kommentoida.
 

Jack DiBiase

Jäsen
Suosikkijoukkue
WiFi Password: XHeKaJ#72
Jos Suomessa kaapattaisiin / myrkytettäisiin suomalainen NHL-pelaaja ja muilutettaisiin Siperiaan niin toivottavasti kuuluisi aika monelle, etenkin kollegoille joita asia koskettaa. Toki tiedetään se syy miksei Ovieta asia kiinnosta.
Okei, no selvä sitten. En ollut lukenut viimeisiä käänteitä. Luin vaan, että häntä kiellettiin lähtemästä, mutta nähtävästi homma oli vähän eskaloitunut. Juu, kyllä siis siinä tapauksessa Ovin johtavana Venäjän NHL-starbana olisi pitänyt ottaa kantaa, varsinkin jos nimenomaan kysytään. On kyllä mielenkiintoista miltä alkava kausi tulee näyttämään venäläispelaajien osalta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös