Yleinen maahanmuutto- ja pakolaispolitiikkakeskustelu sekä lieveilmiöt

  • 3 250 869
  • 28 700

pp33

Jäsen
Tästä tuleekin mieleen kuinka järkevää on noihin syrjäkyliin viedä sata/tuhatmäärin turvapaikanhakijoita joilla ei ole mitään tekemistä ja kylissä ei mitään aktiviteetteja. Lisäksi kyläläisillä ei ole mitään tietoa ketä keskuksissa majailee kun ei edes viranomaiset tiedä. Mutta kun on tuo unelma ja bisnes ja niiden yhdistelmä niin näillä mennään.
Ja mitä pidemmälle tämä turvapaikka"bisnes" viedään niin pahoin pelkään että vastakkainasettelu ja asenteet sen kuin kovenevat,varsinkin pienillä paikkakunnilla ja jos tuo viranomaisten ja median "itsesensuuri" jatkuu,somessa asioiden on tapana paisua kovinkin helposti.

Ei sillä nyt ole oikeastaan mitään väliä, raha löytää tiensä niiden taskuihin, jotka ovat sen valmiita ottamaan. Keinoilla ei ole niin väliä.

Hieman alkaa oma kuppi läikkymään, kun tämä viime viikolla perustetun firman nokkamies julistautui tänään yksipuolisten sanelutoimiensa jälkeen vielä muita paremmaksi ihmiseksikin. Kertoi ihan viestin kuntalaisille, miten vaaditaan joustamista, uudenlaista asennoitumista ja vahvaa yhteishenkeä. Jonkun on nyt autettava. Hyvä, että tämä jeesus on olemassa ja muistuttamassa, miten olemme velvoitettuja täyttämään hänen taskunsa. Ei ollut hänen perheensä, joka asuu paikan vieressä, eikä hänen asuntonsa, jonka arvo romahti hetkessä. Oksettavaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
EU-maat ovat sopineet. että Schengen-alueella otetaan passitarkastukset käyttöön ensi maaliskuussa. Lisäksi maiden sisärajojen valvontaa kiristetään. Käytänmössä siis rajat menevät kiinni koko Euroopassa. Tosin islamistijärjestöjen riveihin liittyvien eurooppalaisten kohdalla prosessi otetaan käyttöön nopeammalla aikataululla.

Lisäksi aseiden hankkimisen säädöksiä kiristetään, samoin tiedustelun ja terrorirahoituksen valvontaa tiukennetaan.

EU states to agree tighter passport checks: draft document| Reuters

Erittäin hyvä. Askel oikeaan suuntaan. Parempi myöhään kuin ei koskaan, mutta olisihan tämä pitänyt tehdä viimeistään Pariisin aiempien iskujen jälkeen. Mielellään jo vuonna 2013 tai viimeistään ennen kesää 2014. EU:lla oli kaikki tarvittavat tiedot ja niiden perusteella riittävät syyt olemassa.
 

HekeK

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jääkiekkojoukkue
Hallitus esittää lisärahoitusta #unelman hoitoon,vain 452 miljoonaa €. Tuskinpa edes riittää ensi vuodelle tuo.

Hallitus esittää merkittävää lisärahoitusta pakolaiskriisin hoitoon: Lähes puoli miljardia euroa

Hyvät naiset ja herrat - puoli vitun miljardia. Siis lisärahaa. Siis olettaen, että tänne tulee puolet (mihin tämäkin olettamus perustuu?) kuluvan vuoden määrästä. Onneksi tämä ei kuitenkaan ole keneltäkään pois. Vain vähänlahjainen tätä vastustaa.

Aika kalliiksi nämä ksenofiilit käyvät veronmaksajille.
 

Ressa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Elikkäs hallitus kiistelee muutamien kymmenien miljoonien leikkauksista mutta pakolaisille n. 500 miljoonaa pelkästään tänä vuonna. Ja huomatakaa, tuo 452 miljoonaa on lisärahaa jo annetun päälle.

Ensi vuonna puhutaan todennäköisesti 1-2 miljardista. Sen jälkeen ollaankin konkassa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Erittäin hyvä. Askel oikeaan suuntaan. Parempi myöhään kuin ei koskaan, mutta olisihan tämä pitänyt tehdä viimeistään Pariisin aiempien iskujen jälkeen. Mielellään jo vuonna 2013 tai viimeistään ennen kesää 2014. EU:lla oli kaikki tarvittavat tiedot ja niiden perusteella riittävät syyt olemassa.

Korjausta tuohon omaan viestiin sen verran, että kyse on ulkorajojen valvonnasta ja ulkorajojen passitarkastusten kiristämisestä. Ja tulee siis koskemaan EU:n ulkopuolelta tulevien lisäksi myös maiden kantaväestöjä.
 
Viimeksi muokattu:

Tkachuk7

Jäsen
Suosikkijoukkue
CBJ, WPG, BUF, EDM, STL
Tosiaan, nämä vastaanottokulut ovat vasta käsiraha. Aika hyvät SOTEt saa vääntää, että tämä mokutus kustannetaan muulla kuin miljardien lisävelalla.
 

Liitteet

  • Juhad.jpg
    Juhad.jpg
    250,3 KB · kertaa luettu: 609

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Aivan. Mitä tapahtuikaan "joitakin miljoonia" kommentoijille. Kyllä suomalainen työssäkäyvä veronmaksaja jaksaa ja kestää. Taskurahaa ja enne kaikkea reilua.
 

tuuriman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Bayern, Berliinin joukkueet , Saksa
Aivan turhanpäiväistä paniikin lietsontaa. Ei kai siellä nyt pääministeri ala mielistellä natsipuolueen kannattajia, kun se on mittauttanut gallupeissa melko hyviä lukuja? Siitä ei voida lähteä, että ihmisoikeuksien puolustaminen olisi naiiviutta.

Tämä ääriliikkeiden nousu Euroopassa valitettavasti saattaa olla se meidän aikakauttamme tällä pallolla leimaava "trendi". Enkä siis todellakaan puhu pelkästään ääri-Islamista..
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Kallista on ja kalliimmaksi se tulee muuttumaan, mutta onneksi voidaan leikata vaikkapa työttömiltä ja opiskelijoilta.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Paljonkos me näillä Sipilän talkooilla ja muilla hihankäärimisleikkauksilla saatiin kiristettyä?
Se läntti osui ja upposi suoraan maahanmuuttoon.
Mutta ainiin kun nehän eivät ole "samaa rahaa", joten eivät vaikuta toisiinsa. Onneksi Suomella on taikaseinä, jossa rahaa riittää eri tarpeisiin.
Päättäjätkin ovat sanoneet, että pakolaiskriisi tuskin ihan heti hellittää, jopa päinvastoin. Ensi vuonna siis voidaan varmaan laittaa miljardi rikki ja samalla leikata omilta kansalaisilta vähän lisää.
Mitäs sitten kun enää ei ole mistä leikata, talous kuralla ja partalapsia olisi samoissa määrin tulossa?

No ainakin yhdellä ammattikunnalla riittää varmasti töitä. Nimittäin poliiseilla.
 
Ei kyllä riitä ensi vuodeksi millään tommonen alle puolen miljardin summa, sillä Eurooppaan on tulossa useita miljoonia turvapaikanhakijoita, eikä EU saa tehtyä mitään päätöksiä tarpeeksi nopeasti. Veikkaan, että Suomeen saapuu ensi vuonna 50000-100000 pakolaista, jotka aiheuttavat noin 1-3 miljardin kustannukset, kun lasketaan kaikki mahdolliset kulut mukaan. Siihen vielä päälle tämän vuoden pakolaisten elättäminen ja asuttaminen, niin ollaan useiden miljardien kustannuksissa, mutta onneksi on jo tajuttu, ettei 100 milliä riitä mihinkään.
 

Beergenheim20

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Jokerit, OJ
Pakolaiset vois kans osallistua talkoisiin. Tuet -75% vaikka alkajaisiksi. Ja kielteisen päätöksen saaneilta peritään kaikki takas korkojen kanssa
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Tämä Timo isosaaren blogaus kannattaa myös lukea.

"Suomeen tulleen pakolaistulvan on täytynyt olla hallituksen tiedossa viimeistään vuonna 2012, koska viranomaisvalmistautuminen aloitettiin jo 2013 SPR:n johdolla. Kaksivuotisen hankkeen tavoitteena oli valmistautua jopa 100 tuhannen pakolaisen ”yllättävään” vastaanottotarpeeseen, kuten SPR:n tiedotteesta ilmenee. (Tiedotteeseen pääsee ao. otsikkoa klikkaamalla)"

Ei lainkaan yllättäen ja pyytämättä — iitimo

Näyttää siltä, että "eliitin" mielestä tyhmä impivaaralainen kansa ansaitseekin tulla huijatuksi. Alkaa mennä viimeinkin usko viranomaisiin...
 
Suosikkijoukkue
Kalpa
Paljonkos me näillä Sipilän talkooilla ja muilla hihankäärimisleikkauksilla saatiin kiristettyä?
Se läntti osui ja upposi suoraan maahanmuuttoon...

Sipilää, Orpoa & kummpaneita ei huimaa. Ja muutaman vuoden päästä tämä "sijoitus" tuottaa moninkertaisena sen mitä siihen panostettu. Itsesiittoisen ja pysähtyneen kulttuurimme miksautuessa maahantulijoiden kulttuureihin syntyy ennennäkemätöntä taidetta, tiedettä, urheilua ja ruokaa. Suomen ihmettä tullaan vielä ihastelemaan kaikkialla maailmassa.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Työttömiltä kuuluukin leikata. Voivat elää täällä ruhtinaiksi tekemättä mitään. Vain pelkkää valittamista, vaikka itse ovat tilanteeseensa syyllisiä. Menisivät vaikka aluksi kouluun ja lopettaisivat sen jatkuvan ryyppäämisen.

Samaa mieltä ja ne leikkaukset saisivat koskea myös maahanmuuttajia, jotka ovat saanneet kansalaisuuden, koska ovat itse syylisiä työttömyyteensä, joten menisivät kouluun, opettelisivat kielen ja lopettaisivat sen ininän.
 

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Kertoisitko joku minulle sen matemaattisen ratkaisun miten on päädytty siihen että pakolaisia tulee vain 15000 ensi vuonna kun tänä vuonnakin on muutamassa kuukaudessa tullut 30000? Ollaanko sittenkin sulkemassa rajat? Vai vaan silmät?
 

Rushlow

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
500 miljoonaa. Sehän on 100 euroa per naama tähän hullutteluun. Vastine tuolle rahalle miinusmerkkinen.

Paitsi että niitä, jotka lystin kustantaa, ei ole lähellekään viittä miljoonaa Suomessa.

Tai voihan sen toki miettiä niinkin, että eläkeläiset, työttömät, opiskelijat jne. osallistuvat talkoisiin sillä, että heiltä leikataan satanen pois etuuksista.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös